Dice toont trailer van nieuw Battlefield V-speelveld op Griekse Kreta

Dice, de ontwikkelaar van Battlefield V, heeft een trailer uitgebracht voor een nieuw speelveld dat binnenkort wordt toegevoegd aan het spel. Het gaat om de map genaamd Mercury, waarin de Duitse invasie van Kreta als het ware wordt nagebootst.

In de trailer is te zien dat de Duitsers moeten proberen om de kust van Kreta te veroveren, waarbij de Duitsers duidelijk vrij sterk in de lucht zijn, terwijl de geallieerde, Britse troepen vooral sterke grondtroepen hebben met tanks, pantservoertuigen en enig luchtafweergeschut.

Hiermee is Mercury min of meer te beschouwen als de eerste keer waarin beide zijdes nogal afwijkende, asymmetrische speelstijlen hebben. Dat komt overigens deels overeen met de werkelijke situatie van Operatie Mercurius. De Duitsers kregen in 1941 Kreta weliswaar in handen, maar leden zware verliezen, met name onder de veel ingezette parachutisten. Of de Duitsers in het spel ook grote luchtlandingen met parachutisten kunnen uitvoeren blijkt niet uit de trailer.

Met de introductie van Mercury zijn er nog altijd geen andere partijen onderdeel van Battlefield V dan de Duitsers en de Britten. Op een later moment volgt er nog een speelveld met een strijd die zich op Griekenland afspeelt. Deze map heet Marita en is vernoemd naar de codenaam voor de Duitse invasie van het Griekse vasteland. Vermoedelijk volgt pas in het vijfde hoofdstuk van de game de introductie van de Amerikaanse strijdkrachten, waar het wellicht gaat om het strijdtoneel waarbij Japan en de VS vochten om de hegemonie in de Stille Oceaan.

De Mercury-map is onderdeel van het derde hoofdstuk dat aan Battlefield V wordt toegevoegd, genaamd Trial by Fire. Eind maart volgde de eerste nieuwe content van dit hoofdstuk, de battle royalemodus genaamd Firestorm. Deze toevoegingen zijn gratis en dat geldt ook voor Mercury; de map verschijnt op 30 mei.

Door Joris Jansen

Redacteur

27-05-2019 • 20:40

87 Linkedin

Reacties (87)

87
79
28
5
1
43
Wijzig sortering
Die BR is niet standalone te krijgen, toch?
Helaas niet nee. Maar BFV zelf is ook veel leuker dan veel mensen zeggen. Ik begrijp dat er wat haat is op de game omdat 1. het is EA en 2. dat hele gedoe met vrouwen etc.

Maar de core gameplay is echt mega goed. De wapens hebben nog nooit zo goed gevoeld als in BFV. Ik heb elke Battlefield behalve Hardline gespeeld en geloof mij, de wapens voelen zo goed!

Het probleem is dat de game gewoon te vroeg is gelaunched, ze hadden nog een jaartje nodig. Je moet gewoon afgelopen 7 maanden vergeten en nu lekker instappen, deze week komt er een nieuwe map.
In juni krijgen we weer een nieuwe map en een 5v5 competitive modus met speciale maps ontwikkeld voor die modus.

Dan in juli of augustus weer een nieuwe map (een oude bekende).
September / oktober gaan we naar the Pacific.
Nee, je moet Battlefield 5 aanschaffen om die te kunnen spelen.
Eerste zin:

Dice, de ontwikkelaar van Battlefield V, heeft een trailer uitgebracht voor een nieuw speelveld dat binnenkort wordt toegevoegd aan het spel.
Dat lees ik ook, maar het zou mij niet verbazen wanneer EA mee lift op de hype en deze game modus standalone beschikbaar stelt. Zie apex fortnight en pubg mobiel
EA heeft daar Apex Legends al voor.
Anoniem: 93248
@himlims_28 mei 2019 08:41
maar het gaat hier toch niet om een specifieke BR map?
EA is de uitgever van Apex Legends lol.
Wat zou ik graag een originele Omaha Beach attack field willen spelen. Zoals in de eerste BF!
Ze zijn eerst met 1940 gekomen en nu in 1941, dus dan moet je nog even wachten tot ze in 1944 zijn...
Dat was wel een hele leuk map ja! Hoop nog steeds dat ze ooit BF1942 opnieuw uitbrengen, met de graphics van nu. Beetje tweaken hier en daar en ik ben weer om. (doet stuurknuppel afstoffen om met Spitfire op El Alemein te vliegen)
Wat je zoekt is battlefield 1943. Wat ondertussen alweer dood is volgens mij
Is nog op de 360/one/onex te spelen!
Ik dacht ook dat ik die leuk zou vinden maar het is gewoon te lang geleden. Speelt niet meer lekker. Zeker niet op een gamepad.
Inderdaad razendpopulair Omaha Beach, ik vind hem persoonlijk niet leuk omdat het vaak voor komt dat de aanvallende partij geen kans heeft, omdat men niet goed samenwerkt. Persoonlijk vond ik El Alamein de beste map van BF42. Lekker open en groot, je kan in elkaars basis sneaken en genoeg tank en lucht gevechten. CTF werkte ook heel goed op die map.

En dat gevoel hebben de nieuwe Battlefields nooit meer kunnen pakken. Ik vond Bad Company 2, BF3 en 4 goed maar de luchtgevechten waren dat niet.

BF1 en V die ik ook heb gekocht zijn al helemaal niet meer te vergelijken met de oude Battlefields. Het is meer COD geworden, snelle actie, rondrennen en schieten en snel dood gaan. Weinig taktiek. Zal de volgende ook zeker niet meer kopen...

[Reactie gewijzigd door munitqua op 28 mei 2019 08:24]

Er is teveel anti air in de modern warfare games, BF4 en BF3 zijn toen hard generfd met ontzettend sterke Anti Air. 2 Stingers is genoeg om helicopters en jets naar beneden te halen, waar er eerst 3 voor nodig waren, met als bijgevolg dat elke missile er voor zorgt dat je jet/heli even onbestuurbaar is..

Erg jammer, want voor de nerf was het nog erg vermakelijk om te spelen. Nu ben je eigenlijk alleen maar bezig met omhoog en naar beneden vliegen in jets en guerilla aanvallen te doen met heli's.
En terecht. Ik speel veel op de de grond, vrijwel nooit air. En de vlieggasten (zoals jij :+ ) kunnen soms bijzonder irritant zijn. Gisteravond ook weer: gast met 42 kills en 0 keer zelf gekilled in een breakthrough-sequentie. Als je team nu serieus met AA bezig was dan kwam het niet zo ver, maar vaak zijn het maar enkele mensen die dat doen. Dan moet je wel een krachtig wapen hebben tegen de vliegers.
Maar het is toch heel reëel dat luchtsteun een heel andere killratio heeft?
Dat zou ook zo moeten zijn, alleen moet het aantal vliegende objecten beperkt zijn.
Immers, dat is in een echte situatie ook zo; iets met kosten...
Die is nooit voor PC uitgekomen.
Op zich hebben ze dat al een keer gedaan met bf1943, maar om onduidelijke redenen hebben ze die nooit naar de pc gebracht
Hoop nog steeds dat ze ooit BF1942 opnieuw uitbrengen, met de graphics van nu.
Wat te denken van een nieuwe Day of Defeat? Zou toch ook wel leuk zijn. Je had al een nieuwe Counterstrike met Global Ops, nou DoD nog.
In principe zou dat gedeelte nog moeten komen als ze de gehele tijdlijn afmaken?
Dit zal nooit meer dezelfde ervaring zijn vroeger hadden we allemaal bikkels die vooruit stormen, stats wat waren dat !? Tegenwoordig heb je 8 fatsoenlijke spelers in je team en de rest zijn snowflakes die ergens achter gaan liggen met een mg of sniper.

Nee hoor die ervaring van vroeger zal je nooit meer terug vinden.
Vroeger had je dan ook een waardeloos sniper geweer in BF1942.
BF2 snipen krijg vanzelf artillerie op donder. Men sniped graag vroeger en heden. En daarom zijn sniper rifle zo zwak en is headshot een must.
Er zijn geruchten dat er een D-Day Grand Operations aan zit te komen. Duurt nog wel even. Ze hadden laatst een nieuwe gamemodus geïntroduceerd genaamd fortress, het idee is hetzelfde als met Omaha Beach of eigenlijk elke landing.

Je moet door 1 punt zien te breken en dan verder land inwaarts te gaan. Ze zeggen dat dit een "test" was om te kijken of mensen echt zitten te wachten op zo'n landing omdat het vaak voor attackers moeilijk is.

Mensen waren heel positief.
Karkand, Oman, battle of berlin/stalingrad, man man wat een tijden
Je kan ook wachten op 1943, het strand van Salerno waar de Amerikanen op gingen landen. Omdat de standen van Normandië erg leken op die van Salerno kozen de Amerikanen mede die locatie uit (wat Rommel door had).
Ziet er prachtig uit.
Ziet er mooi uit, heerlijk die kleurrijke beelden. Toch heb ik een slecht gevoel overgehouden aan deze game. Ik ben opgegroeid met Medal of Honor en heb Allied Assault Spearhead jarenlang met enorm veel plezier online gespeeld. Ik kan alle maps nog dromen. Daarna volgde Call of Duty, United Offensive en CoD 2. Vervolgens met plezier Brothers in Arms gespeeld, maar misschien waren mijn verwachtingen van deze BF game en Call of Duty WWII wel te hoog. Ik hoop nog steeds ooit een realistische WWII game te spelen op de huidige/nieuwe generatie. Stiekem hoop ik dan ook dat het gerucht van een nieuwe BiA game waar is.
Als je realistische WW2 games wilt, zoek dan eens op Iron Front 1944, Post Scriptum of Hell let Loose.
Wat maken dat deze spellen realistischer zijn? In welk opzicht?
Als ik voor Post scriptum spreek dan speelt dat langzamer en tactischer. En om een paar voorbeelden te noemen heeft niemand van die belachelijke wapen upgrades. Een tank wordt bestuurd door minimaal twee (liefst 3) echte personen en draait de koepel op realistische snelheid. En bovendien heeft Post Scriptum een goeie basis wat betreft teamwork én met elkaar communiceren via push-to-talk.
Ik ben net even wat youtube filmpjes wezen kijken van Post S. die nota bene ook zo'n brug over de rivier veld hebben zoals in BF5. Zag er nog mooi uit ook! Had ik niet verwacht.
Red Orchestra 2 met de Rising Storm uitbreiding kan ik je ook van harte aanbevelen wanneer je meer realistisch WW2 wil spelen.
Na 3 weken spelen ligt deze al in de kast.
Met je vrienden spelen is nog steeds niet mogelijk. 10 tot 20 spelers.
De nog uit te komen private servers moeten daar veranderingen in gaan brengen al denk ik dat dat te laat is.
Dit lijkt mij een mooie map maar al om al te weinig content.
Wij gamen dus nog steeds verder op onze eigen server in bf4.
Ik kan niet wachten tot die prive servers zoals in BF3/4 terug komen.

Die class limieten zijn nu vrij kansloos. De hoge percentage tickets, zodat je niet elke 20minuten een map hoeft te laden. En wat ik zelf erg mis, de votes. Votekicks, mapvotes.

Of het leuke China vs China of US vs US. Ergens heeft het ook wel wat als beide kanten gelijk zijn.
Maar hoever gaan die prive servers en wat zijn de instel mogelijkheden.
De tijd zal het leren.
DICE beloofde dat de servers dezelfde opties kregen als de servers uit BF3/4. Buiten het class limiet is volgens mij geen enkele feature geïmplementeerd. En zelfs dat class limiet is waardeloos.

Dus ik heb er weinig hoop in.

Dat terwijl ik denk dat als BF5 de dedicated servers weer zou implementeren zoals vroeger. Mods weer toe zou laten... Dat het misschien wel weer eens 1 van de meest populaire shooters zal worden. Maarja, om de winst proberen te maximaliseren zal de serie dood bloeden.
grappig, ik speel sinds kort weer met mijn vrienden bf4 op de pc en willen wel met meer Nederlanders spelen, wat is je server als je dat wil vertellen?
Geen nederlandse server maar een zweedse.
De server is gehost in Engeland.
Zoeken op HC-Server-of-Clans-NrJ-DST-FORK/
Speel met een aantal nederlanders, zweden, noren, engelsen, amerikanen, belgen, duitsers, eingelijk zijn we over de hele wereld vertegenwoordigd
Zal BF4 weer eens uit het stof halen...op een gehoste server met goede spelers is het vaak beter/leuker spelen.
Ik heb inmiddels 400 uur in de game zitten, de game is echt veel beter dan mensen zeggen.
Dat klopt idd maar geen hardcore en erger nog moet je eens met 20 man willen inloggen onmogelijk.
Klopt er is geen hardcore, komt overigens komen er wel private servers aan en kun je dan hardcore servers gaan opzetten.
En wat bedoel je precies met 20 man willen inloggen? Je wilt met 20 man op 1 server spelen? Gewoon via advanced search een wat minder volle server joinen.
20 vrienden in een bv 32 map
Ja dat is lastig, ook vrij oneerlijk als je het mij vraagt. Ga dan tenminste op een 64 man server spelen.
Maar we zitten niet in 1 team uiteraard maar spelen gewoon tegen elkaar.
Wat wel opvallend is, is dat er in de nieuwere trailers veel minder vrouwelijke soldaten en body skins worden getoond. Ziet er historisch echter uit. :)
Ik vind dit zo'n ongelooflijke discussie elke keer. Ik heb nou nog nooit een Battlefield (en speel sinds de eerste Vietnam) gespeeld die ik realistisch vond. Hooguit zagen en klonken de dingen er uit zoals in het verleden maar zelfs dan mensen die uit vliegtuigen springen om mid-air bazookas te schieten daar werd nooit over realisme geklaagd. Maar vrouwen in mijn Battlefield? De wereld te klein.
Het gaat om de setting. WO2 is een bepaalde setting qua locaties, voertuigen, kledij, nationaliteiten en noem maar op. Als dat flink afwijkt van de werkelijkheid dan voelt het een stuk minder als WO2. Daar vielen mensen over. Niks mis met vrouwen, afwijkende nationaliteiten of skins als de context maar klopt. Probleem is dat veel mensen dan zoals jij zeggen dat de game zelf niet realistisch is, dus de setting hoeft dan ook niet te kloppen. Maar dan kun je net zo goed heel WO2 overboord gooien en helemaal los gaan.
Dus dit geld wel voor ww2 maar niet voor Vietnam?
De gameplay is inderdaad altijd wat arcade geweest.
Maar als je in een WOII multiplayer fps aan de kant van de Duitsers speelt, en telkens je neergeschoten wordt, word je opgelapt door een vrouwelijke zwarte of oosterse medic, wiens gezicht (compleet met feldgraue Stahlhelm) de helft van je scherm vult, is de immersion wel snel weg. Ook het constante vrouwelijke gegil haalt je snel uit de setting.
In een modernere setting zou ik met deze zaken helemaal geen problemen hebben, en aan minderheden of vrouwelijke personages in een game heb ik, zolang het niet botst met de setting, nooit aanstoot genomen, maar in BFV is het allemaal wel erg in your face.

Moest het dan nog zo zijn dat iedereen online standaard als man ingesteld staat, en je optioneel als vrouw kunt spelen na het zo in te stellen, zou het waarschijnlijk allemaal wat draaglijker zijn, maar zonder zelfs 1 instelling te veranderen stonden de helft van mijn classes default op vrouw ingesteld.
Je kunt geen "zwarte" of "oosterse" spelen als Duitser in BFV.
Ik heb mijn classes gemix man vrouw ingesteld. sniper is bij mij chickie. BF is kwa vrouwen al helemaal niet authentiek. Misschien als de russen erbij komen wel. In WW2 zijn vrouwen wel grootschaliger ingezet bij de russen. Ook Noord Europese landen.
Wat mij meer stoort is gebrek aan Authentieke wapen stats, begrijp waarom niet. Online gameplay balans.
Maar dat help de immersie helemaal omzeep. Al vond ik dat erger bij BF4 dan bij BFV.

Omdat daar Lapua Win300 Chaytac .50BMG Als windbuks voelen. En in WW2 waren de kalibers nog niet zo extreem.
Nou ja, het is wel doorgeschoten politieke correctheid, het volstrekt uit zijn verband trekken van de rol van minderheden, en dat is een duidelijk politiek statement waar niet iedereen van gediend is.

En niet alleen dat, er worden ook blunders gemaakt. Het is prima bijvoorbeeld om de rol van donkere mensen wat aandacht te geven in WO1. Maar om dan hoofdrolspeler Frankrijk gewoon compleet uit het spel te laten (pas veel later in een DLC toegevoegd), dan kun je je toch wel hardop afvragen wat de prioriteiten zijn.

Dat mag je best vreemd vinden, daarvoor hoef je geen seksist of racist te zijn. Dat is juist het ergerlijke, er is alleen nog maar extreem links en extreem rechts, mensen in het midden bestaan blijkbaar niet meer of mogen niets zeggen.

Ik erger me nog veel meer aan de hypocrisie van het progressieve bolwerk in de tech wereld. Het betreft in werkelijkheid ultra kapitalisten met een "wereldverbeter" geluid.
Dus men is tegen minderheden en vrouwen? Want games zitten al sinds het begin der dagen vol met politieke statements
Knap hoor om de complete inhoud van mijn bericht te negeren.
Als je op basis van mijn bericht dit als samenvatting neerzet:

"Dus men is tegen minderheden en vrouwen?"

Dan heb je inderdaad het ofwel niet gelezen of volledig genegeerd.
Er zijn inderdaad heel wat BFgamers die zich daar groen en geel aan ergeren, idem dito met cosmetische toevoegingen.
Kan me niet boeien, als maar lekker speelt. En nogmaals meeeeer mappen :) :), te weinig voor nu alleen deze éne.
Binnenkort: Saving Private Ryan 2: met Jodie Foster als Cpt Miller! :+


Nope, wordt 'm niet voor mij..
Realistisch/accuraat is niet hetzelfde als authentiek. Wat mensen willen is meer authentiek, niet per se 100% accuraat.
Ik begrijp je opmerking niet?
Mensen klagen vooral over het niet authentiek uitzien van de uniformen, dat er vrouwen inzitten boeit niemand. Ja misschien een paar stumperds op het internet maar die heb je overal. Gameplay heeft niets met het uiterlijk te maken, dit zijn 2 volledig andere dingen. Gameplay gaat altijd voor. Maar de mensen klagen over de uniformen die er niet authentiek uitzien, klagen dat maps niet WWII feeling hebben (op Arras & Panzerstorm na). Dit is voornamelijk wat ik lees op Reddit, de Forums en in-game chat.

Maar om even terug te keren, je kunt de arcade gameplay bewaren en toch authentiek blijven.
Lijkt op Souda Bay maar niet helemaal.
Iemand een idee welke locatie het moet voorstellen?

Map ziet er mooi uit, lekker vrolijk.

Edit: https://youtu.be/J2NVIU0Vb74

[Reactie gewijzigd door Sunrise op 27 mei 2019 21:58]

"Hiermee is Mercury min of meer te beschouwen als de eerste keer waarin beide zijdes nogal afwijkende, asymmetrische speelstijlen hebben."
Ik gok dat jullie hiermee puur op BF V richten, want in voorgaande bf games zijn er genoeg asymmetrische mappen geweest.

anyway wordt tijd dat ze eindelijk een nieuwe map introduceren, maar ben benieuwd of het niet een rapefest wordt voor goede piloten. Vliegtuigen verpesten de fun op FJELL 652 bijvoorbeeld ook, waar je of platgebombardeerd wordt als je bezig bent met aanvallen of platgebombardeerd wordt als je eindelijk door hun defences bent gekomen en de vlag aan het overnemen bent.
Zal eens tijd worden dat er een nieuwe map uitkomt. Van mij mogen ze stoppen met alles rondom Firestorm en alle resources gebruiken om mappen te maken. Want op dit tempo verlies je steeds meer spelers...
Vanaf nu gaan we de goeie kant op. Je moet gewoon afgelopen 7 maanden vergeten.

Juni komt de volgende map en komt er een 5v5 competitive modus met nieuwe maps speciaal voor die modus gemaakt.

In juli of augustus schijnt er ook nog iets te komen (een oude bekende map) en dan in september oktober gaan we naar the Pacific en komen er geloof ik 3 maps en 2 nieuwe factions: US & Japan. Hier zitten uiteraard allemaal nieuwe wapens, voertuigen, gadgets bij.
Little too late voor mij persoonlijk. Tides of war is heel cool in concept, progessie door WO2, maar ze gaan echt veel te langzaam.

Een medewerker bij DICE tweete dat we EA play in de gaten moeten houden voor de aankomende tijd. Het schijnt dat hier grote reveals gaan komen voor BFV en de roadmap. Time will tell.... Bij mij staat hij niet meer op de PS4 en heeft hij plaats gemaakt voor de Division 2. Hopelijk is rond het einde van dit jaar BFV geëvolueerd en is er wel de content die nu veel te lang op zich laat wachten steeds.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee