FromSoftware toont vijftien minuten gameplay van Elden Ring

FromSoftware heeft voor het eerst een gameplaytrailer van de rpg Elden Ring. In de trailer vecht een personage tegen een draak en is te zien hoe spelers door een open wereld kunnen bewegen en quests kunnen oppakken.

In de trailer is te zien hoe een speler het spel begint in een open wereld genaamd 'the Land Between'. Het personage kan lopend of paardrijdend door de open wereld bewegen, met kampen als rustpunten. Ook is het mogelijk bakens op de map te plaatsen om naartoe te rijden. In de trailer is ook te zien hoe spelers zowel kunnen vechten als magie gebruiken en sluipen om vijanden te ontwijken. Tijdens het reizen komen de spelers grote en kleine bossfights tegen. Ook is te zien hoe een personage vecht tegen een enorme draak, en later een tot leven gekomen kookpot.

De gameplay toont ook hoe spelers in de wereld kerkers en catacomben kunnen ontdekken en verkennen. In die kerkers zijn vaak meerdere routes beschikbaar om te nemen. Net als in andere Souls-games van FromSoftware kunnen spelers andere spelers oproepen om samen online te vechten.

Elden Ring werd in 2019 aangekondigd, en wordt gemaakt door FromSoftware dat ook achter Dark Souls zit. De game wordt mede geschreven door George R. R. Martin, de schrijver van A Song of Ice And Fire. De game komt na een vertraging uit in februari van 2022. Later deze maand vindt een Closed Network Test plaats waarbij spelers de game mogen testen.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

04-11-2021 • 15:43

62 Linkedin

Reacties (62)

62
62
57
0
0
3
Wijzig sortering
Die graphics en algemene art direction is om van te smullen zeg!

Zo'n trailer zegt niet altijd even veel over de daadwerkelijke gameplay, maar alle animaties zien er een stukje langzamer uit? Zit meer gewicht achter vergeleken met de oudere fromsoft games.
Ergens doet het me denken aan de animaties in Monster Hunter (Iceborne).
De graphics zijn inderdaad verbluffend! Vooral de bossfights. Is dit Unreal Engine 4?
Nee, hun eigen engine die ze ook gebruikt hebben voor bijvoorbeeld Sekiro.
hebben we naar dezelfde video gekeken? Kijk naar die boom @ 17:00 bijv.. Ik vind het persoonlijk totaal niet mooi.
Ik vind de graphics eerlijk gezegd tegenvallen. De belichting/schaduwen zijn echt matig. Voelt niet als iets van deze tijd sorry.
Anoniem: 159816
@otog84 november 2021 18:23
Kijken we naar dezelfde game? De textures zijn niet echt geweldig. Qua art direction vind ik het er goed uitzien, maar op technisch gebied is het niet heel erg sterk.
Eens. Animaties gewoon goed maar verder zijn de graphics niet zo geweldig te noemen, vergeleken met een... Demon's Souls remake... Demon's Souls is ook een PS5 game daar waar Elden Ring het ook op een PS4 moet doen, wat wellicht een beetje dubieus is aangezien Demon's Souls al een jaar uit is en Elden ring pas volgend jaar uitkomt.

[Reactie gewijzigd door Trick7 op 4 november 2021 19:46]

De Demon's Souls remake heeft me in die zin ook een beetje verpest. Visueel èèn van de mooiste games ooit. Dan voelt dit weer als een flinke stap terug.

Komt er hoe dan ook toch wel in :)
Yep textures zijn gedetailleerd maar veel hebben een veel te hoog hoge contrast waardoor het niet realistisch er uit ziet. Dit zie je nog heel vaak bij Japanse studios terwijl Westerse studios na de PS3 generatie dat niet meer doen.
Langzamer? Leek me juist sneller en vloeiender dan bijv. DS 3. Langzamer dan Sekiro maar die is behoorlijk snel.
Vloeiender wel. Denk dat het voor mij meer de extra tijd en liefde in de animaties en rigging is? Op eerste gezicht voelt dit een stuk... organischer aan? moeilijk om vinger op te leggen eerlijk gezegd.
Als DS3 veteran voelt het voor mij toch zeer zeker wel een stuk trager. Het lijkt een stuk meer het tempo te krijgen van DS1. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon de intentie zijn geweest van de video; hoe veteranen het spelen is compleet anders dan hoe de gemiddelde speler er doorheen gaat. :)
Lang geleden dat ik nog echt onder de indruk was van een game trailer!

Op welke platformen komt het spel uit in februari?
Die animaties voelen heel erg bloodborne like. Als je het mij vraagt. Wel zin in om te spelen. Het ziet er fantastisch uit
Yup, heb zelfs een aantal textures en objecten terug gezien die ook in Bloodborne gebruikt werden.
Bijna net zo goed als mijn gemodde Skyrim. ;)

De draak ziet er wel goed en krachtig uit, voor de rest niet meteen onder de indruk, dit soort graphics en de animaties voelen niet next gen, maar er is nog veel mogelijk. Ben meer benieuwd wat UE5 gaat brengen.
Ik zie veel positieve reacties, maar ik vindt het grafisch wel behoorlijk tegenvallen. Ook zie ik nou niet echt veel nieuwe of bijzondere dingen, ja het is meer open world maar dat kan ook negatieve gevolgen hebben. Ik heb alleen Dark Souls 3 gespeeld en vond de game echt goed en heb de game verschillende keren uitgespeeld, maar dit had wat mij betreft net zo goed een mod kunnen zijn. Dark Souls 3 ziet er namelijk net zo goed uit en dat voor een game van 5 jaar geleden.
dit had wat mij betreft net zo goed een mod kunnen zijn
Mods zijn meestal niet groter dan het spel dat ze modden, dus dit zou al niet passen.
De nieuwe/bijzondere dingen zijn de spelwereld, het verhaal en de vijanden. Dit gaan ze niet allemaal spoilen in een gameplay filmpje van 17 minuten.

Mechanics gaan er elementen in zitten van vorige games die voor het eerst op deze wijze samenkomen, dus dat is zeker vernieuwend.
Er zijn meer dan genoeg mods waar dit wel het geval is, echter ondersteunen veel games en dan vooral triple A games tegenwoordig geen mods meer. Wat het dus lastig maakt om überhaupt aanpassingen te doen. Als je dan op lettertjes wil letten dan is het een Dark Souls 3,5 game....

Gameplay is king, maar het oog wil ook wat. Gezien de kwaliteit van DS3 al die jaren geleden vind ik dit erg tegenvallen.
Hoe kan je naar deze video kijken en niet zien dat het visueel gigantisch veel beter is dan DS3?

Dit is geen "Dark Souls 3.5" net zoals dat Dark Souls 3 geen "Dark Souls 2.5" was. De enige reden dat dit geen Dark Souls 4 heet is omdat de lore door George R. R. Martin is geschreven. Verder is het inderdaad een opvolger van DS3.
Hoe kan je naar deze video kijken en niet zien dat het visueel gigantisch veel beter is dan DS3?
Wat is er zo gigantisch veel beter dan? Misschien moet je DS3 nog een keer spelen want dit ziet er exact hetzelfde uit, behalve dat de omgevingen veel groter zijn. De details zijn zo goed als hetzelfde, de animaties en het geluid zijn bijna identiek als DS3.

Ik heb DS3 nog niet zo lang geleden nog gespeeld op de PC en het kan net zo goed een mod zijn. Hoe kun jij zeggen dat dit gigantisch veel beter is?
Als ik zo kijk naar de comments lijkt het dat jij hier de outlier bent. Ik kan zeggen dat het anders is omdat ik 502.8 uur in DS3 heb zitten.
Als je zoveel uur hebt in DS3 en je ziet de gelijkenis niet dan is er gewoon iets mis. De animaties, het geluid, de details alles matched DS3 en als dit de verbetering is in 5 jaar dan is dat nihil.

Daarbij zie ik juist meerdere reacties als die van mij, dat de game er grafisch niet geweldig uit ziet. Dus ik weet niet welke comments jij gelezen hebt, maar ik zie er niet een comment die zegt dat het er grafisch geweldig uit ziet en een grote verbetering is t.o.v. DS3.

Dit wil niet zeggen dat de game slecht is of niet geweldig kan zijn, maar de vernieuwing op grafisch vlak is bijna niet aanwezig. Behalve de effecten, die zien er iets beter uit.
Heb je ze echt zij aan zij vergeleken of heb je het vergeleken met DS3 in je herrineringen?

Overkomt me in deze tijd van remasters e.d. wel vaker dat zoiets heb van "oh dit ziet er net zo uit als de vorige" totdat ik ze echt langs elkaar leg.
Heb jij dat gedaan? Ik heb DS3 nog niet zo lang geleden op de pc gespeeld en het is net of ik naar dezelfde game aan het kijken ben, behalve dat de omgevingen groter zijn. De animaties, geluiden zijn zo goed als identiek aan DS3. De effecten zien er beter uit, maar het verschil is nou niet bepaald drastisch te noemen.
Nee want zoveel boeit het me niet. Dat de animaties hetzelfde zijn kan ik me goed voorstellen dat dat met opzet is voor de brand recognition.

Aan het eind van de dag is het natuurlijk (helaas?) allemaal ontworpen om net als DS3 op een PS4 te draaien, en een high spec PC kan daar maar zoveel aan toevoegen, zeker met FromSofts geschiedenis met PC ports.

Ik zou persoonlijk de verbeteringen meer verwachten in de achtergrond/omgevingen e.d. en niet zozeer in de characters/effects.

[Reactie gewijzigd door KSU4reqY op 5 november 2021 17:39]

Grafisch is het inderdaad geen Demons Souls remake, het is voor mij Dark Souls 3 plus.

Echter, de art direction lijkt het weer helemaal waard. Zo ook Bloodborne, ondanks de janky performance was de sfeer en grafische stijl verbluffend. De concepten zijn ook altijd tof.

Ik ga in ieder geval smullen, en kijk er naar uit om de rijke wereld te ontdekken.
Zie reactie hieronder. Dark Souls 3 was grafisch erg goed en ziet er zelfs tot op heden prima uit voor een game van 5 jaar oud. Ik mis naast de grafische kant ook gewoon de verfijning, de animaties zien er ook niet uit alsof daar technisch veel aan is verandert. Er hoeven ook geen grote veranderingen plaats te vinden, DS3 was namelijk erg goed, toch had ik er meer van verwacht.

Ik denk dat vooral dat de belichting het totaal plaatje hier heel vlak maakt.
Het is idd een evolutie, waarschijnlijk dezelfde engine; ik zie wat meer details in de cutscenes (stof en dergelijke) maar verder is het nagenoeg herkenbaar.

Ik denk ook dat bijv. Bloodborne en Sekiro er beter uit zien door de art direction, niet zozeer door de engine - de artiesten hebben keuzes gemaakt om de lelijkheden weg te poetsen.
De engine en de artdirection zijn niet zozeer het probleem, Dark Souls 3 zag er namelijk ook geweldig uit en ziet er zelfs in vergelijking met nieuwe games nog prima uit en kan goed meekomen. Alleen bij deze game had ik persoonlijk meer verwacht. Trek je de kwaliteit en details door na 5 jaar dan mag je als fan of gamer toch wel iets meer verwachten dan de beelden die ze hier laten zien. Tenminste dat is mijn mening.
Vind het ook niet verbluffend mooi maar ik zie wel dezelfde hoge sfeer als in de DS games. Dan hoeft het van mij niet per se nog scherper (liever stabiele framerate).
Voor mij is de open world juist een awesome idee.

Één van mijn grootste irritaties aan Dark Souls is dat ik het niet kan "delen" met vrienden omdat de co-op ronduit zuigt.

Als ik het dan b.v. vergelijk met Monster Hunter: World, oogt dat spel veel leuker puur vanwege de co-op. Dit terwijl Dark Souls in mijn ogen wel echt de superieure gameserie is (qua combat, story, bosses), waar Monster Hunter dan weer bijna puur grinden en gear is.

Als dit basically gewoon een co-op Dark Souls gaat zijn, ga ik erg gelukkig worden van dit spel. Als dit een copy-paste van Monster Hunter gaat worden, is open world misschien inderdaad niet per sé beter.

Guess we'll see.
Ik vind Elden Ring toch een tikkie meer smoel hebben, Dark Souls 3 was wel wat samey gedurende de hele playthrough. Prachtig spel hoor, maar best doods (niet geheel onverwacht gezien het feit dat het een wereld in verval is). Hier zit veel meer kleur en fantasie in verwerkt, een spektakel voor het oog.
Ziet er goed uit, hoop dat deze niet zo die-hard is als dark souls....
Hopelijk wel, anders kan ik net zo goed elke andere RPG oppakken.
En dit wordt door Miyazaki ook wel naar gerefereerd als "Big Dark Souls", dus :)
Jammer, ik vind hun art design echt fantastisch. Én had gehoopt op een iets toegankelijkere versie van Dark Souls.
In principe is DarkSouls redelijk toegankelijk, het is alleen pittig. Vooral in het begin. Ik zou het heel erg jammer vinden als het nog makkelijker wordt gemaakt om meer spelers te trekken. Dat is voor vele juist de reden om DarkSouls te spelen.
Exact.. Vooral DS remastered is.. Als je het begrijpt.. easy. Eerste keer doorspelen kostte me 100 uur.. Tweede keer iets van 25. Nu vlieg je de eerste bazen voorbij zonder meer dood te gaan en als je wel doodgaat is het slordigheid.
Het leren begrijpen vd fights is juist het mooiste aspect van de spellen. Je voelt echt dat je er beter in wordt.. Al is het in het begin soms echt ondoenlijk. (Eerste playthrough O&S was echt n brick wall)
Heb toch het idee dat sommige mensen erg gewend zijn aan het handje vasthouden dat de meeste spellen tegenwoordig doen. Als je fan bent van bijv. Uncharted of God of War en lekker laidback wil gamen, dan is DS idd niets voor jou, Maar een spel hoeft niet altijd makkelijk te zijn om vermakelijk te zijn.
Sommige bazen zijn echt pittig, maar als je dan eenmaal wint naar 30 pogingen, dat gevoel.....
Zeker zijn mensen gewend aan het handje vasthouden in games. Maar dat komt natuurlijk omdat we de afgelopen 20 jaar steeds meer 'mainstream' games hebben gekregen. Iedereen moest alles kunnen spelen.
'Vroeger'.. toen je n spelletje deed.. en je was af.. had je geluk als je op n checkpoint terug kon komen. Maar het was normaal om hele stukken spel tig keer opnieuw te spelen. En er was nauwelijks interface.. dus uitleg.. nee zoek het maar uit.
Maar game developers en uitgevers willen games verkopen. En ze willen liever voor de massa produceren, en die heeft geen zin om uit te zoeken. Daarom is de Souls serie wat mij betreft een serie die de 'oude' manier van spelen heeft omarmd. Waar je voldoening krijgt uit het spelen van het spel.. juist omdat het niet vanzelf komt.
Prachtig. Instant-buy hier, en dat heb ik eigenlijk nooit.
Heb exact hetzelfde :)

Laatste keer dat ik op dag 1 een game heb gekocht is vele jaren geleden maar heb hier echt vertrouwen in! (En ben niet eens een ‘FromSoft gamer’)

Het ziet er fabelachtig uit allemaal en straalt echt kwaliteit uit. Uiteraard geen garantie maar dit lijkt me zover he-le-maal goed te komen.
De graphics zien er nu wel beter uit dan in de vorige trailer. Verder zie ik ook veel lovende reacties, maar ik had toch wel ergens gehoopt dat er echt vernieuwende elementen in Elden Ring zouden zitten, zoals de rally mechanic in Bloodborne en het posture systeem in Sekiro. Veel dingen herken ik ook uit vorige From games, zoals de visceral attacks, parries en setting. Elden Ring lijkt daarmee een beetje op de 'best of' van alle soulsborne games (en Sekiro). Ik ben in ieder geval benieuwd naar de recensies als de game uit komt.
"This footage is from a PC build still in development and is not representative of the game's final quality"
Schitterend.. Ik ben zo blij dat dit er uit ziet als een Dark Souls theme met open wereld elementen.

Ben sinds ik de PS5 heb begonnen met de Souls games en ik speel enorm veel verschillende games. Maar de Souls games laten mij echt weer een gamer voelen. Ik ga heel veel uren steken in deze game
Dark Souls met een aantal open world elementen erin gebakken? Lijkt me wel een hit worden. Ziet er prima uit al is het jammer dat het geen "echte" gameplay betreft, geen UI te zien en slechts een paar (vast specifiek gekozen) scenes/omgevingen gezien vanuit een cinematische oogpunt. Toch maar wachten op die Closed Beta waar we ondanks alle NDA's vast wel dingen van gaan zien.

[Reactie gewijzigd door Notlupus op 4 november 2021 15:53]

ik weet niet of t de FOV is ofzo, maar ik vind t er erg raar uit zien...
Tof. Grafisch een tikkie gedateerd; maar goed, de game komt natuurlijk ook nog voor de vorige generatie consoles uit. Maar art/design weer fenomenaal. Dit wordt voor From (naar mijn weten) hun eerste 'open world' game, ik hoop dat ze hun creativiteit van de vorige Souls/Sekiro/BB-games goed kunnen vertalen naar een open world en dat het geen 'standaard Ubisoft-achtige invulling' gaat worden. Vind het wel tof dat het wat kleurrijker en gevarieerder oogt dan de vorige games. Heb er veel zin in!
Ik vind het geweldig om te zien dat het een game is die lijkt op hoe Breath of The Wild werkte. een grote open map zonder pijlen waar je heen moet lopen. Ze hebben zo te zien ook wat elementen overgenomen van BOTW (Beacons bijv.).

Daarnaast dus ook dungeons en mines waar je ook nog in kunt gaan en exploren. Dat lijkt ook heel erg goed gedaan.

Qua graphics is het niet het allerbeste wat we ooit gezien hebben. Maar ook hier in lijkt het mij gameplay over graphics (ook een beetje nintendo), wat ook het belangrijkste is natuurlijk.

Gek natuurlijk de vergelijking met Nintendo als je het gaat bekijken qua moeilijkheidsgraad. Maar dat neemt allemaal niet weg dat dit er zeer veelbelovend uit ziet! Possible GOTY materiaal denk ik!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee