Ubisoft onthult multiplayer-piratengame Skull & Bones

Ubisoft heeft op de E3-gamebeurs in Los Angeles de piratengame Skull & Bones onthuld. In feite is deze multiplayer- en tactische actiegame een doorontwikkeling van de zeegevechten uit Assassin's Creed 4: Black Flag.

Skull & Bones speelt zich af op de Indische oceaan, in het jaar 1712. De game draait om piraten die via zeegevechten de lucratieve Indische handelsroutes willen plunderen. Het spel heeft een gedeelde online wereld waarin spelers niet alleen met vrienden kunnen spelen, maar ook solomissies kunnen uitvoeren. Het doel is om uiteindelijk de ultieme heersende piraat te worden. Er kan tegen de ai worden gevochten, maar ook tegen andere spelers.

Tijdens de presentatie liet Ubisoft gameplaybeelden zien van een van de teambased 5v5-gamemodi, genaamd Loot Hunt. In deze modus neemt een team van vijf schepen het op tegen een ander team. Het team dat de meeste buit verzamelt, wint de strijd. Daarbij moeten spelers met hun schepen vijandige schepen onder vuur nemen met kanonnen en mortieren, maar ze kunnen vijandige schepen ook beschadigen door ze te rammen. De wind en het weer zijn daarbij belangrijke factoren om een tactisch voordeel te halen. Man-tot-mangevechten, waarbij de bemanning van een schip een vijandig schip entert, zijn eveneens mogelijk.

De wereld van Skull & Bones ontwikkelt zich en reageert op acties die spelers uitvoeren. Spelers kunnen hun kapitein en bemanning rekruteren, en wapens kiezen. Er kunnen allerlei verschillende schepen worden gebruikt en gebouwd, en de vaartuigen kunnen ook worden aangepast.

De piratengame komt naar verwachting in de herfst van 2018 uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

13-06-2017 • 09:52

87 Linkedin

Reacties (87)

Wijzig sortering
tis gewoon black flag zonder assassins....
Kan op zich leuk zijn, de ship-to-ship battles in AC:BF waren best vermakelijk. Jammer dat het weer multiplayer moet zijn, als dit een SP game was geweest had ik 't zeker willen spelen, maar ik heb geen enkele interesse in spelen met andere mensen. Het hele doel van gamen is dat je even niets met andere mensen te doen hebt.
Het hele doel van gamen voor jou is dat je even niets met andere mensen te doen hebt.
We leven nou eenmaal in een tijd dat dit niet meer is en er digitaal gewoon meer gebeurd online.

Daarbij komt dan ook wel kijken dat ik zelf de voorkeur geef aan Multiplayer games. Die vind ik nou eenmaal meestal vermakelijker dan een SP game, betekent niet dat ik geen plezier in SP games kan hebben natuurlijk ;)
Het is voor iedereen anders natuurlijk. Maar als 30tiger is het een stuk lastiger om veel tijd te steken in een game. In een clan gaan is dan ook niet evident omdat je weinig actief bent. Dus als je met een groepje moet spelen, is dat meestal met een hoop vreemden. De fun om constant als kanonnenvoer te dienen voor diegene die wel regelmatig spelen (en dus alle trukjes en kaarten tot in het detail kennen) is beperkt ;-).

Dus voor mij is het ook zo dat ik enkel single player games koop en speel.
Een spel als Destiny vond ik anders best toegangkelijk, ook al speel je het slecht. Dat is voornamelijk een PvE spel.
Goede matchmaking kan ook een hoop schelen, zo verraste Overwatch mij zeer positief. Daar maakt het ook niet zo gek veel uit als je bagger bent, het spel is vrij goed in je dan ook met andere mensen die bagger spelen samen te gooien. Het is niet zoals de CoDs of BFs die ik vroeger wel eens in een free weekend probeerde waar je continu spawnde, hoek om rende, kogel door je kop kreeg en herhaal ad nauseam. Dat soort ervaringen hebben mij ook weggejaagd bij multiplayer games, maar het kan wel beter.
Ben zelf 40+ en vermaak me idd prima met overwatch, hots en cs:go Juist het competitieve spreekt aan en dat blijft, ondanks leeftijd :)
Maar ook singleplayer is heerlijk, laatst nog tomb raider uitgespeeld, prachtig.
Mn zoontje heeft duidelijk snellere reacties en is hoger geranked in OW, maar matchmaking is key, acceptatie is 2... ;)
Same over here!

Maar inderdaad. Ik vraag me ook af of het een grote titel wordt zonder Singleplayer erin.
Altijd bovenaan eindigen maakt MP games ook niet beter. De eentonigheid vind ik veel erger tegenwoordig.

Geef mij maar een single player turned based strategie game of iets dergelijks. Een maand lang met 1 potje bezig zijn. Gewoon saven wanneer je geen zin meer hebt en de volgende keer weer vrolijk verder kunnen gaan waar je geëindigd bent. Single player bliss..
Hear hear! Spot on chap. Multiplayer is gewoon minder arbeidsintensief. Enige wat je nodig hebt is een lobby, game engine, wat gamplay, een server en een game environment. Voor singleplayer een goede storyline, AI, mapmaking en campaign scripting komt daar nog bij en is singleplayer voornamelijk het ondergeschoven kindje.
Yep zelfde hiero. 35jr 3 kleine kinderen. Dus savonds ff lekker de rust om te gamen op pc. En niet om constant neer geknald te worden. 1 uitzondering nu is Tekken 7, waar ik lekker mee kan komen online 50% ong. Maar komt ook puur omdat ik het al speel vanaf deel 1 O-)
Nice, de tijd komt dat je met je kids een clan kan vormen, net als hier :)
Tja, ik wil gewoon niet afhankelijk zijn van andere mensen. Ik wil kunnen gamen wanneer ik wil en hoe lang ik wil, en geen rekening hoeven houden met een team/clan/whatever.
Je stelt dat het voor gamen zo is dat men alleen wil spelen zonder andere spelers, terwijl je bedoelt wat het voor jou inhoudt dat je wil dat de game voor ervaring geeft.
heel veel mensen vinden juist de MP het leukste van een game, of in ieder geval samen spelen met vrienden. Beide is natuurlijk niks mis mee.
heel veel mensen vinden juist de MP het leukste van een game
Maar wat is er dan zo leuk aan ? Ik vind het super saai en eentonig.

In games vind ik het verhaal vaak een van de belangrijkste dingen, je hebt een doel om naar toe te werken en verder komen in het verhaal geeft je het gevoel dat je vooruitgang geboekt hebt en iets hebt bereikt. De paar keer dat ik een MP spel gespeeld heb voelt het elke keer als totale tijdverspilling, er gebeurt niets, je komt nergens, en meestal is er ook geen enkele reden voor de multiplayer die ergens op slaat binnen het verhaal.
Zeker wat te zeggen voor games met een goed verhaal, the witcher series heb ik met enorm veel plezier gespeeld.
Wat leuk is aan mp is voor mij is dat je jezelf kan meten met anderen, denk aan een csgo, battlegrounds, etc. waar je met een team iets bereikt, het competetieve ervan. Vergelijk het met bv basketballen. Leuk om een balletje door de ring te gooien maar het gaat vooral om het teamspel dat het leuk maakt of tenminste met anderen spelen.

Het doel wat je wil bereiken in MP is compleet anders dan wat een SP game biedt. Het is appels en peren. Beide zijn lekker maar wel compleet andere smaken.
Wat leuk is aan mp is voor mij is dat je jezelf kan meten met anderen
Tja, daar begrijp ik dus helemaal niets van. Waarom zou je dat willen ? Andere mensen interesseren me helemaal niet.
Het is toch hetzelfde als een willekeurige sport wedstrijd? Je doet mee om te winnen, we zijn hier geen josti's waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, dat is het hele idee van een wedstrijd, kijken wie de beste is. Dat je dat niet leuk vindt is prima uiteraard maar dat je het niet kan begrijpen dat anderen dat wel leuk vinden snap ik dan weer niet.
Het is toch hetzelfde als een willekeurige sport wedstrijd?
Precies, oersaai.
kijken wie de beste is.
Het interesseert me niet wie de beste is. Waarom zou je dat willen weten ?

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 13 juni 2017 15:19]

Om, zoals ik al een paar keer aangeef, te kijken hoe goed je bent tov van andere spelers. Iets te bereiken tegen echte spelers ipv NPC's. Veel duidelijker wordt het helaas niet.
Om, zoals ik al een paar keer aangeef, te kijken hoe goed je bent tov van andere spelers
Uit onzekerheid ofzo ? Waarom maakt het uit hoe goed je bent t.o.v. anderen ?
jesus kerel, trol lekker even ergens anders ofzo.
Anders reageer je even normaal. Ik vraag alleen om het waarom omdat ik het echt niet snap.
Ja al die topsporters zijn super onzeker, wat denk je zelf zeg? 8)7 Je snapt werkelijk niet waarom iemand wil zien of die beter is dan iemand anders? Mijn god, tijd om sociale lessen 101 te gaan volgen. :X
Je snapt werkelijk niet waarom iemand wil zien of die beter is dan iemand anders?
Nee, totaal niet.
Mijn god, tijd om sociale lessen 101 te gaan volgen
Ja, dat was handig geweest als dat bestond. Totaal achterlijk dat men er van uit gaat dat iedereen zichzelf zomaar social skills aan kan leren. Je wilt niet weten hoe lastig dat is en hoe veel tijd mij dat gekost heeft. Ik heb een heleboel 'scripts' in mijn hoofd om om te gaan met sociale situaties maar ben nog steeds lost als ik in een situatie kom die daar van af wijkt.
tja als je geen interesse hebt in interactie met anderen in games houdt het snel op natuurlijk. ieder zijn ding.
Met zijn allen alleen tegen mekaar, precies zoals ik het zou willen. :-)
Het hele doel van gamen voor jou is dat je even niets met andere mensen te doen hebt.
We leven nou eenmaal in een tijd dat dit niet meer is en er digitaal gewoon meer gebeurd online.
Onjuist, we leven in een tijd waarin dat onze strot in geforceerd wordt. Ik speel graag bepaalde spellen lokaal in multiplayer, maar als ik bij vrienden ben met bijvoorbeeld consoles is bijna niks meer lokaal multiplayer. Daarnaast wordt in singleplayer ook steeds meer online functionaliteit erin gepropt, iets wat voor mij niet noodzakelijk is. Geef me liever soms wat rust in plaats van steeds verbonden te moeten zijn met anderen.

We leven in een tijd waarin voor ons wordt bepaald wat we "willen", en niet alleen met games.
Ben ik niet met je eens, ik zie nog genoeg local multiplayer games naar voren komen.
Oke misschien niet van AAA studios, maar genoeg indie developers die het doen.

Bijvoorbeeld: https://somewhatbasicgames.itch.io/superbashgoats
Klopt, indie devs lijken op dat punt toch wel het inzicht te hebben dat local multiplayer nog altijd leuk blijft. Probleem is dat veel mensen bij AAA titels blijven hangen, waarbij dat veel minder vaak voorkomt.
Verschil tussen AAA studios is dan ook dat daar over het algemeen geld op nummer 1 staat, terwijl dat bij indie's de game is.

Ik bedoel natuurlijk hoop je als indie dat je geld ermee kan gaan verdienen maar om daarmee te kunnen beginnen zal de game toch echt goed moeten zijn.
Daar heb je een goed punt inderdaad, en zolang er niet massaal geboycot wordt (zie dat ook niet gebeuren) zal dat natuurlijk ook niet veranderen helaas.
Je kan hier toch ook single player spelen?

" Er kan tegen de ai worden gevochten, maar ook tegen andere spelers."
Volgens mij is multiplayer voor veel hardcore-gamers juist de enige interactie met mensen uit het normale leven :)
Zeker, en das niet verkeerd hoor! juist die zeeslagen vond ik erg vermakelijk bij BF!
Wat op zich niet verkeerd is, de assassin stukjes uit Black Flag waren de minst leuke stukjes uit de hele game. Elke keer als ik iets moest doen als assassin kon ik niet wachten om weer piraatje te spelen.
Ik dacht en in de comments zag ik het al :) Het ziet er echt spreken hetzelfde uit op aanstuurbare mannetjes na... het zou me ook niet verbazen als het grootste gedeelte aan code copy paste is geweest uit Black Flag.

Dit wil nog niet zeggen dat het een slechte game is maar het ziet er toch wel erg... Seen it, done it uit bij mij.
Daar lijkt het inderdaad verdacht veel op ja...
Ik hoop het maar ik ben bang dat het For honor pirates word.. en dat zou zo zonde zijn.. Ik hoop heel erg op een black flag zonder assassins...
Ja juist iets dat heel veel mensen graag hadden gezien.
Vond Black Flag er leuk, maar ben zelf niet z'n fan van Assassins Creed verder.
Hou niet bepaald van stealth missions, of dat je verplicht was om bepaalde delen van het verhaal te doen om upgrades te krijgen voor je schip.
Alsnog met veel plezier uren rond gevaren, piraat uithangen.

Ben blij dat ze geluisterd hebben en gewoon een piraten gamen zijn gaan maken.
Nu afwacht of het wat wordt.. Het blijft Ubisoft.. En hoop dat het niet te gefocust wordt op multiplayer . Met vrienden spelen is leuk, maar als je met andere moet spelen...
Ik zag het ook gelijk al aan die camera angles en effecten.
Ze hebben precies dezelfde game gebruikt alleen een beetje aangepast.
Black Flag was wel erg leuk maar ik had niet verwacht dat ze het zo zouden kopieren.
'tis sterk metaforisch. Een sterk thema.
Ubisoft en met name Assasins Creed richt zich op mensen met een voorliefde voor de mystiek rond geheime organisaties.

Skull en Bones is een bekendere in diezelfde geest.
De vrije eigen beweging, politisch maar met wortels in de handel.
Mensen die zich in deze verhalen verdiept hebben smullen er van.

Het is gewoon weer een kans om te doen wat Ubisoft het best doet.
Meebouwen aan en teren op mystiek en paranoïa die sterk aanwezig is bij een relatief groot deel van mensen tegenwoordig.
Stiekeme politieke spelers en handel, eigen agenda's.

Voor anderen is het slechts een spelletje en misschien een interessant 'nieuw' idee maar Ubisoft kent zijn doelgroep.

[Reactie gewijzigd door B. Olle op 13 juni 2017 15:14]

Het zou mooi zijn als Paradox eens aan de slag mocht met de engine en er een versie van kan maken in de geest van Europa Universalis.
Met een engine die niet gemaakt is voor grand strategy? lijkt mij niet zo handig, ik ben zeker Paradox fan maar ik kan het me niet goed voorstellen.
Eens. Al komt deze toch aardig dichtbij.
Zo... Nou moet ik douchen want ik vind het maar kinky en vies van mijzelf.
Het blijft waanzin, onzin maar wie houd er niet van een interessant verhaal.

[Reactie gewijzigd door B. Olle op 13 juni 2017 15:38]

eerste wat ik me afvraag bij een ubisoft titel; hoeveel verschillende type/soorte missies kunnen we doen??

Want leg je die ubisoft titels langs elkaar, dan lijken zelfs de AC en Farcry nog op elkaar; allemaal zelfde mechanics en missies, (in ander jasje)

Na vaker in det 'ubisoft' sprookje te zijn gestapt - en weer teleurgesteld - doe ik het niet meer.

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 13 juni 2017 10:00]

this game is rated aaRRRRR
Jouw username maakt het af. :D
Ik kon ook alleen maar denken dat ze bij Ubisoft de hype om Rare's Sea of Thieves zagen en dachten, "wacht we hebben scheepvaart mechanics in de schappen liggen, dat is een mooie klus voor Ubi: Singapore". De Dev on stage begon ook te vertellen over hoe trots ie was over het succes van scheepvaart in Black Flag. Persoonlijk vindt ik SoT toch wat meer "Soul" uitstralen dan deze game.
Als het online gedeelte is zoals bij Elite Dangerous dan koop ik hem waarschijnlijk wel. Daar kun je wel anderen tegenkomen maar speel je eigen voornamelijk tegen AI. Zeker als je op PvE sessies inlogt.

Als je toch voornamelijk moet samenwerken en voornamelijk tegen anderen moet spelen haak ik waarschijnlijk af. Ben niet echt van zulke games. Mis de kwaliteit er voor om een beetje mee te kunnen met getalenteerde gamers.
Nou ik ben benieuwd, de trailer ziet er natuurlijk gelikt uit. Gameplay lijkt me een beetje herhalend eerlijk gezecht.
Ontving hier ook al een mail over van Ubisoft, ze hebben de marketing-machine al aangezet. Ziet er verder erg veelbelovend uit...
Ik heb bij deze game een beetje het idee dat ze een alternatief willen vinden voor zowel de Assassin's Creed games door naar de community te luisteren, en tegelijkertijd een vervanger van de game Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Beide games ondersteunen "solo" missies en worden gespeeld in een 5 tegen 5 omgeving, met verschillende operators bij Rainbow Six en verschillende schepen bij Skulls & Bones.

Ik hoop dat ze voor deze game een uitzondering gaan maken en vanaf dag 1 goede servers hebben om de multiplayer modus te kunnen ondersteunen, maar aangezien Ubisoft dat eigenlijk nooit doet bij hun titels, omdat ze al bezig zijn met een nieuw IP of een onderdeel daarvan.
Als dit een MP is dan zie ik de playerbase net zoals For Honor afsterven binnen de paar maanden, en hop komen ze weer met wat nieuws af. Ik koop geen titels meer van Ubisoft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee