Ubisoft stelt piratengame Skull & Bones verder uit

Ubisofts openwereldpiratengame komt waarschijnlijk pas na april 2020 uit. De ontwikkelaars zeggen dat de release is uitgesteld om het spel beter te maken, maar wanneer de game uitkomt zeggen ze niet. Tijdens de komende E3 zal Skull & Bones niet te zien zijn.

In 2017 werd Skull & Bones aangekondigd tijdens de E3-gamebeurs en toen zei Ubisoft dat de game in de herfst van 2018 zou uitkomen. Vorig jaar bleek dat die releasedatum niet gehaald zou worden en Ubisoft stelde de game toen uit naar een release ergens in het financiële boekjaar 2019, dat afloopt in april 2020.

Op Twitter maken de ontwikkelaars nu bekend dat Skull & Bones verder uitgesteld wordt. Er is geen duidelijkheid over wanneer het spel uitkomt, maar in ieder geval lijkt het aannemelijk dat de game niet meer in het huidige boekjaar uitkomt en dus na april 2020 verschijnt.

Ook zeggen de makers dat de game niet aanwezig zal zijn op de E3-gamebeurs die begin juni van start gaat. Vorig jaar was het spel de game daar wel te zien; Tweakers publiceerde toen een preview van Skull & Bones.

De game speelt zich af op de Indische Oceaan in 1712. Het wordt een openwereldgame met multiplayer en in feite is het een doorontwikkeling van de zeegevechten uit Assassin's Creed 4: Black Flag. Het spel zal uitkomen voor de PlayStation 4, de Xbox One en Windows.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

16-05-2019 • 07:48

70 Linkedin

Reacties (70)

70
68
30
3
0
30
Wijzig sortering
hmm voor mij gaat de glans er wel een beetje af op deze manier....de focus gaat op een gegeven moment verder naar andere games....wacht al veels te lang op dit spel...en beter maken?! is dat een reden? wat is het probleem....het verhaal....de graphics....de enigine? beter maken is eigenlijk veels te algemeen
Dit vind ik echt een opmerking in de lijn van 'het is ook nooit goed'... als Ubisoft de game had released in de ongepolijste versie en ze daarover dus ook klachten krijgen dan is het niet goed, maar nu stellen ze een game uit omdat ze het allemaal netjes voor elkaar willen hebben... en dan is het ook niet goed.

Persoonlijk vind ik het alleen maar goed dat een ontwikkelaar een game durft uit te stellen om het verder te polijsten ipv een gebrekkige game de markt op te drukken. Sowieso heeft Ubisoft dat in het verleden al eens gedaan en dat heeft ze veel kritiek opgeleverd... ze hebben de les dus geleerd. Voor mij geeft dat een game ook juist potentieel meer glans dan dat het wegneemt.
Ik denk niet dat het daar aan ligt, het leek effectief 100% op AC black flag, maar dan zonder het gedeelte op de eilanden; (zonder de Assassin) en dan is het nogal een zwakke game; Mij lijkt dat eerder het probleem. Zover uitstellen is wel extreem; Heeft ook niks met polijsten te maken, volgens mij staat het even in de koelkast tot we met z'n allen AC black flag zijn vergeten.
de eerste aankondiging is al heel lang geleden (jaren) dat er dan nu nog geen game is heeft niets met beter maken te maken maar met mankracht en investeringen...daar had men wel degelijk iets aan kunnen doen, na het eerste uitstel had men ook het team kunnen vergroten om zo wel de aangekondigde deadline te halen...ze creëren continue verwachtingen die men niet nakomt, das voor mij een probleem.

heb BF helemaal grijs gespeeld destijds, wacht gewoon al heel lang op deze game

[Reactie gewijzigd door bArAbAtsbB op 16 mei 2019 09:56]

Dat is vrij normaal in de gamewereld dat games 'ruim' van te voren worden aangekondigd... zeker als het heel grote AAA titels betreft...

Lijkt meer op een kwestie van geen geduld ;)
Zoals Crackdown 3 :)
Anoniem: 572813
@MicGlou16 mei 2019 22:14
Vreemde conclusie. Ruim optijd aankondigen is heel wat anders dan onrealistische deadlines nastreven en dat dan niet voor elkaar krijgen. Uiteindelijk staat de consument het toe omdat het eindproduct toch beter is dan kleinere studio's die realistisch zijn, maar eigenlijk is het walgelijk gedrag.
Je kunt een team niet zo maar vergroten en verwachten dat je daardoor sneller levert. Het gezegde "9 vrouwen kunnen niet in 1 maand een baby baren" bestaat niet voor niets.
iets met engines die men gebruikt voor verschillende games...dus mankracht zou in principe wel degelijk aangevuld moeten kunnen worden uit andere teams

ps. waarom -1...het is gewoon ONTOPIC!

[Reactie gewijzigd door bArAbAtsbB op 16 mei 2019 10:48]

En dan gaat daar vertraging ontstaan bij die andere teams. Dus je kunt het eigenlijk alleen extern mensen halen, en dan moet je maar weer de mensen met de juiste skills kunnen vinden, deze mensen moeten weer ingewerkt worden. En het is bewezen dat teams niet oneindig en liniair schalen. Dus 2x zo veel mensen levert niet 2x zo veel productiviteit.
Anoniem: 572813
@bArAbAtsbB16 mei 2019 22:11
Je weet hoe het gaat, als men het niet met je eens is krijg je een 0 of -1. Wie het wel met je eens is compenseert dat, dus van mij heb je +3 gehad.

Ontopic: Ubisoft zegt dat het eind 2018 uitkomt, dan is Ubisoft daar verantwoordelijk voor. Dat ze er eerder commentaar op hebben gehad is geen reden om het uit te stellen, het is een reden om vanaf dag één realistische deadlines te gebruiken. Of géén deadlines, dat voorkomt al helemaal teleurstelling.
Daarnaast kunnen ze het spel als early access uitbrengen, dat is inmiddels vrij normaal.

Dit bericht is simpelweg het gevolg van een bedrijf dat de commerciële belangen te hoog op de lijst plaatst. Dat is weliswaar niet vreemd in een kapitalistisch systeem, maar het is ook kortetermijn denken, en dat is meestal een slechte aanpak.
Anoniem: 572813
@bArAbAtsbB18 mei 2019 00:31
Achja, als mensen zich daar druk om willen maken moeten ze dat vooral doen. Ik werk voor een andere grotere site en daar beoordelen we alle berichten inhouse, dan krijg je dat gedrag niet. Met grote ontwikkelaars als Ubi moet je sowieso uitkijken dat medewerkers de discussies op dit soort sites niet infiltreren want de belangen zijn nu eenmaal enorm. Nu wil ik niet beweren dat daar onder dit bericht sprake van is, maar ik dacht altijd dat men op Tweakers geneigd was zulk bait-and-switch achtig gedrag van grote ontwikkelaars af te keuren. Als Ubi op voorhand wist of had moeten weten dat ze de opgegeven deadline niet zouden halen kun je overigens al gaan afvragen of dat wel legaal is, vooral omdat er al plaatsen zijn waar je Skull and Bones kunt preorderen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 572813 op 18 mei 2019 00:34]

Waarom zou een spel minder leuk zijn als ze er langer aan werken? Voor mij is het juist andersom, beter uitstellen dan te vroeg een buggy game met te weinig content releasen.
Zou hoe dan ook je focus verleggen naar het heden (niet alleen voor games).

Er is genoeg goed te spelen en je kan alleen maar raden hoe goed een game is en marketing maakt het toch altijd mooier dan het is.

Zelf heb ik liever dat ze 10 jaar aan een game werken als dat een hele goede game oplevert. De footage die ik tot nu toe heb gezien van deze game was zeker niet overtuigend.
Ben juist blij dat ubisoft meer aan kwaliteit aan het werken is, in het verleden zijn ze erg makkelijk geweest (kijk naar naar far cry 4 en primal wat letterlijk dezelfde map was)
Gelukkig kijken ze nu wat verder, ben persoonlijk gestopt met mezelf warm maken voor games omdat je dan jaren moet wachten voor het is uitkomt. Nu kijk ik in de stores met “games coming soon” om te kijken wat er aankomende 1-2 maanden komt en focus alleen daar op
das idd een goede manier om er mee om te gaan, maar speel tegenwoordig heel weinig games (omdat ik gewoon niet heel veel games leuk vind) en als er dan iets wordt aangekondigd wat wel mijn smaak is....dan wacht ik daar dus ook op...en wacht nu al zo lang op deze game... ;) (precies wat je zelf ook aangeeft)
Over wachten gesproken, ooit van Mount&Blade : Bannerlord gehoord :+ ?
Dan speel je in de tussentijd toch gewoon wat anders? Games genoeg. "Ik wacht op deze game" is echt zo'n non-argument. En de ontwikkelaar is jou geen verklaring verschuldigd, mocht je dat soms denken.
Dan maar weer Pirates! spelen, gedateerd, maar nog steeds leuk.
Anoniem: 181786
@no_way_today16 mei 2019 08:06
Sea of Thieves is ook echt een aanrader. Zeker als je wat vrienden of kennissen hebt om het mee te spelen. Maar random groepen werken ook steeds beter.
Was dat spel niet half afgebrand omdat het zo weinig content zou hebben en saai zou zijn? Of is het inmiddels de moeite waard om er weer is naar te kijken?
In princiepe kwam het er op neer dat je continu zo`n 3 type quests had. Trading runs, cargo runs en treasure chest hunts. En mensen haakten daar op af; maar voor mij was het gewoon de dynamiek van een open wereld met andere mensen die of vriendelijk of niet konden zijn. Elke keer is je ervaring gewoon anders.

In de weinige momenten dat ik alleen speelde (continu vrienden die meespelen is echt aanrader) toch echt een paar intense 1 op 1 gevechten, en dan ook nog eens door een storm heen en dat soort zaken om dan m`n tegenstander met een geniale (vond ik zelf :-P) move dat ik hem misleidde en stiekum verstopt achter een rots zat, hem boardde en backstabte.

Of geweldige momenten dat je op een andere team stuit, vecht - en dan third partied word maar alsnog met je treasure weet te onstappen van die choas. En ik weet niet, raar genoeg dat rondvaren en hoe die mechanics werken - en vooral de water simulatie in SoT is zo geniaal dat het ook rustgevend is (tot er een suicidale maniac zich op je afstort :-P )

Dat maaktte voor mij de ervaring zo leuk, maar goed - vele andere mensen bombden het maar vanwege weinig content .. tsjah :-) Ik kan max zo`n 6 uur per week games spelen, en als het mooi weer is zit ik liever buiten.; dus ik ben ook niet echt snel op dingen uitgekeken dunk ik zo, vooral niet met die variatie van tegenwoordig. Daarom vond ik het persoonelijk zo jammer dat Sea of Thieves best hard gebombed was door de media en iedereen destijds.

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 16 mei 2019 09:21]

Misschien moeten we eens een crew vormen ;) Je hebt de juiste mindset! Ik vind het een briljante game met heerlijke random events. de beste fun die ik in jaren heb gehad!
Tweakers unite! let's rule the seven seas. :P
Dat zou serieus een super vet idee zijn! :P The Tweak barge .
Anoniem: 181786
@EasyBoarder16 mei 2019 10:41
Alhoewel ik nog niet veel ervaring heb wil ik wel mee doen. :)
Komt goed matroos!
Deze levende legende navigeert je zo naar de schat.
Add me maar -> D3rp3r
Als 1 levende legende dit al kan, stel je voor wat 2 levende legendes kunnen! Komt voor elkaar!
Misschien ook een idee om een channel aan te maken in de T.net discord? ;)
Kun jij dat regelen @mcerasmus? Ik ben volledig voor Discord
Kan iemand bevestigen of er al een SoT channel in de T.net Discord bestaat?
Ik heb een aanvraag gedaan, maar een van de mods twijfelt of daar wel genoeg animo voor is. Ik heb ze doorverwezen naar deze pagina. :)
Jij bent goed bezig! :) thnx!
Inmiddels zijn er ook voyages bijgekomen, en storyline, en een arena
Anoniem: 181786
@Yariva16 mei 2019 09:15
Voor een gemiddelde gamer was het al vanaf het begin de moeite waard. Er is afgelopen jaar bakken met content bijgekomen dus ook de veeleisende gamer zal zich nu prima kunnen vermaken. En ja, het is een Xbox play anywhere titel dat genereert op sommige plaatsen automatisch 1 of meer punten aftrek op het totaal.
De anniversary update is net uit. Daar zitten story driven missies in (echt uniek om mee te maken en te spelen), je kan vissen en er is een Arena voor pvp. Daarvoor is nog de megalodon toegevoegd, ghost ships, en veel meer verbeteringen. Speel het met heel veel plezier en een unieke game waar je zelf met je vrienden je avontuur maakt.
Hij is hier indd afgebrand met een 4.5 bij launch.....maja ze gaven Destiny 2 hier ook een 9? Vond dat allemaal heel lachwekkend toen. SoT is iig zeker een aanrader om nu te checken.
Het is inmiddels zeer zeker de moeite om er weer naar te kijken! Ze hebben twee weken geleden een nieuwe update uitgebracht met nieuwe, lange, scripted quests (wel met nog enige variatie erin) en die zijn tot nu toe echt heel tof! Verder is de combat uitgebreider, raak je meerdere keren dezelfde plek wordt het gat steeds groter en raak je een mast 3x dan valt deze om. ook het anker en het stuur kunnen nu gesloopt worden.

Je kan nu ook vissen vangen, koken en hierdoor je regeneration opbouwen die activeert zodra je health kwijtraakt. Kippen, varkens, haaien, megalodons en krakens droppen nu allemaal vlees die ook te koken is. Al zou ik zelf meg en kraken vlees verkopen bij een seapost, want dat kan nu ook!

Ze hebben nu ook een nieuwe gamemode "Arena" wat eigenlijk vooral PVP is, ook erg tof en lekker chaotisch!

[Reactie gewijzigd door damaus op 16 mei 2019 11:32]

Ik ben blij te horen dat ze hem uitstellen. Dit omdat ik liever een goede game heb bij het begin dan na 3 maanden patchen. Andere kant kijk ik wel uit naar de game en baal ik dat ik langer moet wachten.
Mogelijk uitstel iets met de next gen te maken?
Wat als april 2020 nou de launchdate is van de nieuwe consoles (of 1 daarvan?).
Dit laat bij mij weer terugdenken aan de tijd van Sea Dogs, oh de uren die er in hebben gezeten.
Hopelijk komt het spel wel uit en verdwijnt het niet in de vergetelheid.
Ik heb dit jaren al gespeeld...toen heette het AC4 black flag en dat was geweldig. Ik zou niet weten waarom ik dit zou gaan spelen ipv ac4 :/
Niet te vroeg oordelen, kan best geinig uitpakken :)

Verder hoop ik wel dat de locatie een beetje aanslaat.. De cariben spreken mij zo meer aan imho
Op zich liggen er in de Indische Oceaan genoeg gebieden/eilandgroepen met een vergelijkbaar klimaat. Indische kust ligt vol met forten uit de koloniale tijd dus ik zie wel wat opties om dit interessant te maken.

En wie weet, trekken ze eea door tot aan Indonesië, dan zit het wel snor met eilanden :)
Wat mij vooral trekt aan dit spel tegenover AC4 is dat je hier ook andere schepen kunt gebruiken, vond het altijd erg jammer dat je wel zo’n warship kon verslaan maar vervolgens er niets aan had bijv. En zo is er meer diepgang in deze versie m.b.t. De schepen en piraterij.
Mwuah je kan hem toevoegen aan je vloot en dan op missies sturen in een mini game voor geld materials en unieke wapens/cosmetics.

Maar dat was verder inderdaad heel summier. Ik zou ook liever een fregat overgenomen hebben als m'n eigen schip.
Tevens zit heb in bijna alle AC spellen die ze daarna hebben uitgebracht. Ben nu AC oddysey aan het spelen maar daar zit dit ook al in. Ik zie de toegevoegde waarde ook niet echt, ik vond het een leuke toevoeging. Maar ik kan me voorstellen dat het snel saai gaat worden. Wellicht dat ze naar Sea of thieves hebben gekeken, daar zijn ze bij de launch ook een beetje de mist in gegaan. Te weinig content etc. Wellicht heeft het uitstel daarmee te maken dat Ubisoft niet tevreden is over het eindresultaat?
Dit spel voelde voor mij bij de aankondiging al als een veredelde tech demo. Daar kun je verschillende bootjes en poppetjes omheen tekenen, maar net als for Honor niet heel veel diepgang had in het begin denk ik dat dit spel ook een 7tje scoort met als grootste minpunt het repetitieve...
En dat baseer je op 1 preview uit 2017? Natuurlijk was er toen nog niet veel om te laten zien, anders was het spel allang al uitgeweest. Waarschijnlijk is de engine allang al af maar willen ze meer content toevoegen, juist om die herhaling te voorkomen. Ik vond Black Flag ook heel vermakelijk, dus als ze iets soortgelijks neerzetten ben ik tevreden.
Nee, dat baseer ik op mijn gevoel van Ubisofts ontwikkelmethodes. For Honor, Siege en in zekere zin Assassin's Creed/FarCry volgen een vast stramien. Skull 'n Bones is in mijn ogen een doorontwikkeling van AC Black Flag's techniek. En dat is niet erg, het kan heel leuk worden, maar hoewel de graphics er in de preview goed uit zagen kijk ik meer naar de gameplay elementen. Die deden mij heel erg voelen als Black Flag, maar met For Honor manco van een basisprincipe dat snel saai wordt. For Honor werd redelijk goed ontvangen maar staat momenteel op een 6.1 in metracritic user ratings, en de uitbreiding wordt ook niet goed ontvangen. En voor Beyond Good and Evil 2 gaat hetzelfde op: het wordt naar het publiek neergezet als een super verhalende game, maar stond destijds nog niks van. BGE2 is een techdemo voor een schalende spelwereld waar je seamless van planeet naar sterrenstelsel kunt. Ik heb nog wel een paar videos en interviews waar ik deze mening op baseer.

Ik hoop dat dit jaar uitstellen is om inderdaad content toe te voegen, maar content is een dure investering, die je vaak niet aan t einde of in de laatste fase van een project maakt. Maar we gaan het zien. Liever een goede game een jaar later dan nu een flutgame.
Als je deze graphics vergelijkt met Black Flag (inmiddels 6 jaar oud) realiseer je je wel even dat de grafische evolutie volledig stilstaat door de zwakke consoles.
Wat is er dan mis met de graphics van Black Flag? :?
Niks, maar hij heeft wel een punt. Kijk bijvoorbeeld naar Dying light. Een game van 4 jaar oud die niet eens zou misstaan op de komende E3.

Je krijgt nu een focus op RTX en het zal wel langzamerhand mooier worden, maar niet meer in sprongen die we 10 jaar geleden nog zagen.

Zou mij ook niet veel uitmaken als ze meer de focus naar gevulde werelden en goede ai verplaatsten maar zeker dat laatste wordt zwaar genegeerd in moderne games.
Precies. Naar mijn idee zijn de graphics van 5 jaar geleden ook prima in orde en zijn er veel belangrijker aspecten om eens flinke verbeteringsslagen te maken. AI is er daar inderdaad een van, maar gameplay en content zijn imho nog belangrijker.
ik vraag mij altijd af wat mensen die dit soort uitspraken doen onder graphics verstaan. Waarschijnlijk doel je op de grafische stijl die hier wederom de carribean laat zien en heb je het niet over de (overduidelijk) sterk verbeterde grafische techniek?
Het falende moderatiesysteem doet weer z'n werk met de -1.

Zie hier een gameplay trailer van Black flag 6 jaar geleden: https://www.youtube.com/watch?v=yzdarWf6orA&t

Vergelijk dit met bovenstaande trailer, ik zie bijzonder weinig verschil.

Dan gaan we nog een keer 6 jaar terug: https://www.youtube.com/watch?v=9nHgkc8YLUo Bioshock. Toen best een mooie game. Daar is het verschil ENORM, Bioshock lijkt wel een blokkendoos vergeleken met Black Flag.

Grafische techniek is niet of nauwelijks verbeterd de afgelopen 5 jaar (op komende RTX trailers na) en ik vermoed dat dit komt door de veel te zwakke consoles.
Ik hoop hier eigenlijk op een fantastisch nieuw singleplayer spel, ja je hebt AC4 al, maar een mooie nieuwe piraten simulator met origineel verhaal en op de next gen consoles zou niet misstaan als launch titel.

Een interessante singeplayer zou in ieder geval voor mij rede zijn om dit spel aan te schaffen, alleen voor online multiplayer in wat voor setting dan ook, zou voor mij geen aanschaf betekenen.
Helaas moet ik je dan teleurstellen; het spel zal grotendeels de focus leggen op online multiplayer op basis van de informatie die reeds uitgebracht is.
Uitstellen om het spel beter te maken prima als dit een top spel wordt:) Verwachtingen worden wel hoger zo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee