Ubisoft onthult Assassin's Creed: Origins en brengt game op 27 oktober uit

Ubisoft heeft tijdens de Xbox-persconferentie van de E3-gamebeurs van dit jaar de nieuwste Assassin's Creed-game onthuld. Assassin's Creed: Origins speelt zich af in het oude Egypte en het verhaal draait om de gebeurtenissen die leiden tot het oprichten van de assassin's brotherhood.

Jean Guesdon, creative director bij Ubisoft, vertelt dat de game draait om Bayek, 'een zogenaamde Medjay, een soort sheriff van het oude Egypte'. Deze protagonist moet de strijd aangaan met duistere, corrupte krachten die proberen aan de macht te komen in het oude Egypte. Om deze krachten tegen te houden, richt Bayek de assassin's brotherhood op, waar alle games in de franchise om draaien.

De game komt in ieder geval uit voor de Xbox One X, waar de game in 4k met hdr zal kunnen draaien. Eventuele andere platformen zijn nog niet bekendgemaakt. Er is zowel een introductietrailer als een uitgebreide gameplaydemonstratie getoond. In de afgelopen weken was informatie over de game tot tweemaal toe uitgelekt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Introductietrailer

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Gameplaydemo

Door Mark Hendrikman

Redacteur

12-06-2017 • 01:45

44 Linkedin

Submitter: caesar1000

Reacties (44)

Wijzig sortering
Ik ben altijd een erg groot fan geweest van de AC serie. Ik heb ze allemaal gespeeld op de ''handheld'' versies na. Het is wel waar dat Unity en Syndicate vermakelijke spellen waren, maar het was wel teveel de oude formule op een gegeven moment.

Daarom ben ik blij dat ze een jaar over hebben geslagen. Hopelijk zitten er genoeg leuke, nieuwe elementen in. En wat nog belangrijker is... en goed verhaal. Altair en Ezio leefde naar de Creed. Laat maar goed en logisch zien waar het vandaan komt :)

Ik zie wat Witcher 3 elementen terug qua combat en lootsysteem.
Niet meer dan een goed teken in mijn oogpunt. Wat me wel zorgen maakt... Ik wil dat ze bijna ''overnieuw'' beginnen. Altair had een Hidden knife en een zwaard. Jacob had in Syndicate een rope, elektoschock bommen en nog meer gadgets. Laat Bayek maar een hidden blade, zwaard en boog hebben.

De adelaar is leuk en nog enigszins te verklaren. Maar ik zag aan het einde de arrows afbuigen.... Nee toch... Laat mij maar een fortress afzoeken naar de juiste strategie, de nodige guards afmaken en wegwezen.

[Reactie gewijzigd door Dubrillion op 12 juni 2017 08:07]

Dat was ook wat mij opviel, die pijl boog in zijn baan af de trap af. Leuk dat vertragende effect, maar de vijand blijft op normaal tempo doorlopen. Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om alles te vertragen en vervolgens de pijl wel razendsnel op het rechte stuk te laten schieten, dan had je die afbuiging niet gehad. Ik hoop hiermee dat dat wapen niet te krachtig wordt en voor mijn eigen speelgenot hoop ik dat die dus optioneel te gebruiken is en niet verplicht wordt gesteld.

Verder ziet het er allemaal goed uit, de bewegingen kunnen nog wel wat tweaks gebruiken, maar met 4 maanden te gaan moet dat vast goed komen. Ik hoop in ieder geval dat de beelden laten zien wat de uiteindelijke game wordt en dat het jaartje overslaan zich goed doet in de serie. Het teruggaan naar de roots spreekt mij wel aan en ben dan ook erg benieuwd naar deze game. Eerdere games blindelings gepreordered, maar met deze weet ik het nog niet, misschien deze keer de reviews maar eens afwachten.
Inderdaad te veel gadgets doet af aan het verhaal. Ik vond AC 3 ook nog wel leuk met het native verhaaltje van Connor. Bijl, zwaard, hidden blade en een speertouw
De eagle view en het rijden van dieren komt van Far Cry Primal. En dat grote gevecht met de knots komt regelrecht van For Honor.
Het lijkt erop dat ze proberen de verschillende positieve dingen van andere studio's mee over te nemen, maar hoop niet dat Ubisoft de games te veel op elkaar laat lijken.

[Reactie gewijzigd door Balder© op 12 juni 2017 10:03]

De bewegende pijl is volgens mensen op Reddit een ability van die boog en dus niet iets standaards. Dat maakt het in mijn ogen al een stuk minder erg.
Nog steeds erg toch. Ik snap dat het niet helemaal realistisch is zo'n game maar om nou natuur wetten te omzeilen met een bod vind ik wel bezwaarlijk. Kan je dan ook iemand om het hoekje schieten met deze bow? Toch wel raar of niet?
Geen idee. Ik ben ook geen fan van deze mechanic maar ik vind het overdreven om er een te groot probleem van te maken. Je hoeft het niet te gebruiken ;)
Het ziet er wel gelik uit vind ik. Ben benieuwd of het verhaal ook goed is. De laatste Assassin's Creed met een leuk verhaal was toch Black flag voor mij. Bij de rest had ik wat sneller een soort 'grind' ervaring.
Nu nog hopen dat die meteen voor pc uitkomt, maar dat doen ze meestal niet uit mijn hoofd :(.
In de trailer is het niet te zien en Tweakers vermeldt het niet, maar de game komt uit voor PC, PS4 en Xbox One zoals te zien in de officiële Ubisoft store. :)

[Reactie gewijzigd door caesar1000 op 12 juni 2017 07:56]

Ah een medjay, dan komen we vast de mummy tegen. ;)

Moet toch maar eens een PS4 gaan halen, moet de vorige AC's die niet op PS3 te draaien waren ook nog spelen. :+
Was black flag (geweldige game overigens!) niet de laatste voor de last gen? Unity is wel leuk maar de ps4 en xbox one hebben het super moeilijk met dat spel. Het spel vraagt echt te veel van de consoles en zit nog steeds vol met bugs, geplaagd met lage framerates en stotters. Syndicate draait wel goed maar vind ik gewoon een stuk minder leuk om te spelen omdat 90% van het spel om pistolen draait.

Als je de AC serie leuk vind, zoals ik, moet je ze wel spelen. Maar ik bereid je alvast voor zodat je geen teleurstellingen hebt.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een hele tijd de geruchten volg omtrent deze nieuwe AC in Egypte. Dit word voor mij een day-1 aankoop!
Black flag is wel uitgekomen op PS3 maar ik heb op PS4 eerst Syndicate gespeeld (top) en daarna Black flag voor PS4 gehaald die er niet veel minder uitziet en dus wel voor current gen ontwikkeld lijkt te zijn, geen refresh van de PS3 versie. Nu bezig met Unity en met name de laadtijden zijn ergerlijk. Wat mij betreft zijn er voor de PS4 dus 2 AC aanraders.

Nu dat RDR2 uitgesteld is, komt deze wel hoog binnen op het eindejaarsverlanglijstje :-)
AC Rogue was volgens mij de laatste voor de PS3/XB360, kwam rond dezelfde tijd uit als Unity voor de next-gen consoles.
Niet mee eens over Unity. Dat draaide na wat patches gewoon prima maar had inmiddels al de naam dat het niet goed was. Als je het nog niet hebt gespeeld gewoon oppikken. Het zat gewoon goed in elkaar, de heists en coop play waren vermakelijk en dat heb ik in syndicate wel gemist.
Voor mij was het verhaal gewoon niet zo leuk.
De lag is zeker wel aanwezig nog. De missies waar grote massa's mensen op straat staan te demonstreren voelde je wel degelijk de framerate onder de 24 komen (op de xbox one althans). Ik speelde het spel ook direct na black flag, welke gigantisch soepel draaide. Het is echt even wennen dan.

Het verhaal vond ik oké, echter vond ik het te makkelijk hoe je een gigantische inkomsten bron kon krijgen relatief snel in het spel.

Die detective missies die je door heel Parijs kan vinden vind ik veruit de leukste!

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 12 juni 2017 10:02]

Als je de AC serie leuk vind, zoals ik, moet je ze wel spelen. Maar ik bereid je alvast voor zodat je geen teleurstellingen hebt.
Dat vond ik van Unity dus niet meer. Ik vond AC3 zwaar tegen vallen, maar voor het verhaal nog wel belangrijk om de lange lijn te kunnen volgen. Maar Unity voegde naar mijn mening niets toe aan het verhaal, Syndicate heb ik daarom nog geeneens meer gespeeld.

Ik hoop dat ze met deze game, gezien ook de naam Origins, niet alleen terug gaan naar de origin van de Assassin's, maar ook naar het originele verhaal rondom the First Civilization. Dat zal niet meer met Desmond zijn, maar er zitten nog veel open eindes aan die story icm de apples of Eden, Jupiter, Minerva en Juno
In syndicate gaan ze ook niet echt verder op de first civelization verhaal lijn. Je komt heel even wat dingetjes over juno tegen en dat was het. Je zal er zeker niet wijzer van worden dan dat je bij black flag al te weten was gekomen
AC Rogue was zover ik weet de laatste. Deze was ook exclusief voor de last-gen.
Anoniem: 390145
12 juni 2017 09:18
Grafisch vond ik de trailer erg tegenvallen, vond het niet zoveel beter dan unity/syndicate, de setting vind ik persoonlijk wel heel vet.

En dat ze de eagle vision vervangen hebben door een echte adelaar ben ik nog niet helemaal van overtuigd. Wat ik vaak een minpunt van ubisoft vind is dat ze hun spelelementen over al hun games uitsmeren. Die adelaar is een exacte kopie van de drone in wildlands, ik vind het wat te makkelijk worden, bij originele eagle vision moet je nog die mensen tenminste in beeld hebben.
Het RPG element wat erin komt te zitten, zoals levellen en sterkere wapens krijgen kan leuk worden, we moeten het afwachten.

Ben zelf nu nog met Black Flag bezig, persoonlijk een van de mindere AC, dan nog ff die andere twee en dan ben ik wel klaar voor Origins.
Black Flag wordt over het algemeen als een van de beste Assassin's Creeds beschouwd, maar dat daargelaten, waarom bevalt het spel je niet zo?
Anoniem: 390145
@rubenkemp12 juni 2017 10:12
Het komt gedeeltelijk doordat ik AC Rogue al eerder had gespeeld dan Black Flag, Rogue is een soortgelijke game, ook veel naval warfare etc. Dus dat voelt een beetje als been there done that.

En mijn idee achter assassins creed is juist een genootschap die in de schaduw leeft en zorgvuldig mensen uitschakeld, in Black Flag ben je gewoon een piraat die plundert en moord en waar je schepen moet overnemen om meer geld binnen te harken, geen nobel doel.

De game is zeker vermakelijk, ik heb er veel plezier van, maar als echte AC staat deze toch wel laag op mijn lijst.
ik vind black flag ook geen geweldige game, voor mij is het een pirate game en geen AC game. het duurt te lang voordat het verhaal echt op gang komt. wat het persoonlijk voor mij minder maakt. echter vindik het wel beter dan vele andere
Even serieus! Blag Flag is by far de vermakelijkste game in de AC serie (niet de beste!). Ik denk dat een hoop tweakers het met mij eens zijn.

En btw: Origins wordt ontwikkeld door hetzelfde team als BF. My hopes are high!
De detaillering van de spelwereld is indrukwekkend maar zowel de mensen als de paarden schuiven tijdens het lopen een klein stukje vooruit wat een misselijkmakend uncanny valley gevoel geeft. Ff cd project red bellen jongens want het kan wel goed gedaan worden!
We zijn nog meer dan 4 maanden voor release, geef die jongens nog even het voordeel van de twijfel dat het gewoon in orde komt
Ubisoft en het voordeel van de twijfel geven? Je vergeet de downgrade nog die er eerst overheen gaat.
Ik wilde eerst reageren 'het is maar ingame/engine-footage' maar toen realiseerde ik dat dat de situatie juist slechter laat lijken zo 4 maanden voor release. ;0
Fijn om te zien dat er altijd al mensen zijn die nu al weten dat de game 'shit' is (YouTube comments |:( ). Volgens mij staat er niet voor niks dat het Alpha gameplay is, we zitten nog 4 maanden voor de officiële release, geef ze het voordeel van de twijfel.

Toen de AC games elk jaar werden gereleased was het niet goed, ze hebben nu een jaar er tussen laten zitten, en is het voor velen weer niet goed. Gevalletje beste stuurlui staan aan wal zal ik maar zeggen...

Ik heb er wel vertrouwen in! _/-\o_

[Reactie gewijzigd door HWSHHZ op 12 juni 2017 08:08]

Het 2de filmpje doet het helaas niet, maar de trailer ziet er erg vet uit! Ik denk dat dit wel een hele leuke setting gaat worden!

Edit: hierbij de link voor mensen die ook problemen hebben met de gameplay video. https://m.youtube.com/watch?v=YX0fd4q0baQ

[Reactie gewijzigd door tekken4111 op 12 juni 2017 08:20]

Ik baal er een beetje van dat Ubisoft afgestapt lijkt te zijn van de fysieke Collectors Editions voor PC. Zowel de nieuwe Far Cry als deze Assassins Creed hebben enkel PC Download op het moment. En dat is voor mij (als verzamelaar/liefhebber ;)) gewoon veel minder interessant.
Ik vermoed dat, net als voorgaande keren, ook dit keer de PC versie enkele maanden na de console versies uitgebracht zal worden (ook al zeggen ze nu nog dat de releasedate van alle versies hetzelde is). En ervaring heeft Ubisoft geleerd, dat er dan aanzienlijk minder interesse is voor de PC Collector's Editie... bij de afgelopen AC games waren de PC collector's editions, zelfs met korting, tot lang na de release nog te koop in de Ubi store...

[Reactie gewijzigd door Bombay One op 12 juni 2017 10:07]

Krijg ik toch weer zin in AC. Heb de serie altijd erg leuk gevonden. Wat mij betreft een goede keuze om weer wat verder terug in de tijd te gaan. Hoewel ik Syndicate erg tof vond en veel van London herkende, blijft een tijd van lang geleden toch iets mysterieuzer en ik kom makkelijker in het verhaal. Persoonlijk hoop ik wel dat ze de scenes naar het nu, echt tot een minimum beperken. Vond deze onderbrekingen voor het verhaal wel prima, maar duurde soms echt te lang. Verder erg leuk om te zien dat er nu letterlijk gebruikt gemaakt wordt van Eagle Vision :D
Ik hoop juist dat ze een beter verhaal verzinnen voor het heden, net als het Desmond-verhaal. Dat was zo goed geïntegreerd en in geode balans met het verleden. Het lijkt wel alsof ze niet echt weten welke kant ze met het heden uit moeten.

Dat gezegd hebbende, ben ik best benieuwd naar Origins. Unity ben ik gestopt, evenals Syndicate trouwens. Ik kwam niet in het verhaal. Een grotere sprong naar het verleden kan wel een hoop goed doen, denk ik; minder schietwapens en weer ouderwets zwaardvechten.
Eigenlijk wil ik nooit meer iets van Ubisoft kopen. Waarschijnlijk gebeurt toch weer dat hij na een jaar voor 20 euro ergens te koop is. Ik heb vervolgens 3 maanden laat liggen en dan toch maar ga spelen. Dan halverwege denk: "Ah, toch best ok dit," en dichter bij het einde denk, "Jezus, laat er alsjeblieft een einde aan komen." Om vervolgens een of twee jaar later weer precies hetzelfde mee te maken.

Mijn moeder heeft dat met Nicci French boeken. Je weet precies wat je koopt. Erg goed is het niet, maar je kan niet altijd literaire hoogstandjes lezen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee