Harman Kardon Invoke-speaker met Microsoft Cortana komt uit in de herfst

Harman Kardon heeft een pagina voor zijn Invoke-speaker met Microsofts spraakassistent Cortana online gezet. De cilindrische smarthomespeaker met metalen behuizing moet in de herfst van dit jaar uitkomen.

Technische details over de Invoke heeft Harman Kardon nog niet bekendgemaakt. De pagina toont wel plaatjes van de speaker en noemt een aantal functies, zoals stembediening en het voeren van gesprekken via Skype. Het is nog niet bekend wat de speaker gaat kosten en in welke landen hij uitkomt. Microsofts stemassistent Cortana heeft nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Microsoft zette eind vorig jaar al een teaser online waaruit bleek dat de audiofabrikant met een Cortana-speaker zou komen. Toen was er nog niets bekend over het uiterlijk. Er zijn nog geen andere smarthomespeakers met Cortana uitgebracht, maar het feit dat Microsoft geen eigen hardware uitbrengt, kan erop duiden dat verschillende fabrikanten met dergelijke speakers komen.

Google en Amazon hebben met de Home en Echo al smarthomespeakers uitgebracht voor hun spraakassistenten. Waarschijnlijk komt Apple dit jaar met een Siri-speaker. De aankondiging daarvan vindt wellicht plaats in juni, op Apples ontwikkelaarsevenement WWDC.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-05-2017 • 10:25

63 Linkedin

Reacties (63)

63
58
32
5
0
12
Wijzig sortering
Ik respecteer natuurlijk wel dat mensen schrik hebben om afgeluisterd te worden en bekeken te worden door geheime diensten. Maar ik snap niet zo goed waarom die Alexa-achtige speakers nu plots de druppel zouden moeten zijn. Heel onze woning staat al vol met geconnecteerde microfoons en camera's. Laptops, tablets, smartphones,... Als de NSA of wie dan ook u wilt afluisteren of bekijken, dan zijn ze daar nu al toe in staat.
Ik respecteer natuurlijk wel dat mensen schrik hebben om afgeluisterd te worden en bekeken te worden door geheime diensten. Maar ik snap niet zo goed waarom die Alexa-achtige speakers nu plots de druppel zouden moeten zijn. Heel onze woning staat al vol met geconnecteerde microfoons en camera's. Laptops, tablets, smartphones,... Als de NSA of wie dan ook u wilt afluisteren of bekijken, dan zijn ze daar nu al toe in staat.
Nou ik weet niet in wat voor huis jij woont zo slim is het bij mij, een vrij gemiddeld huishouden nou ook weer niet. Er zijn eigenlijk maar twee twee uitzonderingen en dat zijn de laptop en de telefoon. De laptop is altijd uit als die niet gebruikt wordt dus succes om mij daarmee af te luisteren en de telefoon tja.. die gun ik je. Al is daar natuurlijk ook genoeg op te vinden.

Zo'n speaker staat altijd aan, is altijd verbonden met wifi en is altijd klaar om te luisteren. Als je dan spreekt tegen het ding word je data ook nog eens naar de cloud gestuurd, waar je er dan ook maar op moet vertrouwen dat ze daar de zaakjes op orde hebben. Gezien er steeds meer partijen bij komen heb ik daar nogal mijn twijfels over.
Ik ga heel erg off-topic in deze reactie, maar vooruit.

Volgens Edward Snowden is de NSA in staat om telefoon die 'uit' staan af te luisteren. Ik denk dat het dan ook wel mogelijk is met laptops.

Dat is ook de reden dat Snowden een jaar geleden aankondigde een privacy-telefoonhoesje te gaan ontwerpen die aangeeft wanneer jouw telefoon communiceert.

De enige manier om te voorkomen dat de NSA je afluistert is om <device met microfoon> compleet uit je huis te bannen, of de stroom volledig af te kappen. Batterijen verwijderen, stekkers eruit, paar seconde de stroom indrukken zodat ook de reststroom uit het device weg is.
Dat uit staan en toch af kunnen luisteren moet je volgens mij nuanceren. Het is waar dat een microfoon (maar ook de luidsprekers van je geluidsinstallatie) trillingen om kunnen zetten in stroom. Echter, als je laptop uit staat, zal dat om minieme stroompjes gaan. In theorie wekt dat stroompje weer een magnetisch veld op, zodat alleen op hele korte afstand, met een extern apparaat, het geluid 'opgevangen kan worden'. D.w.z. dan zijn ze al bij je binnen... Dat hoesje blokkeert volgens mij het magnetische veld. Het is wel een hoog gehalte broodje aap. Of visserslatijn.

Voor een inlichtingsdienst is een supergevoelige richtingsmicrofoon (van buiten) of geheime gemonteerde microfoons een stuk makkelijker. En daar helpt alles uitschakelen ook niet meer.

Je kunt ook in een kooi van Faraday gaan wonen (betonmuren met veel gewapend beton). Dat schermt ook af (maar je GSM/GPRS etc werkt dan ook binnen niet meer).
Waarom wordt altijd de NSA of andere geheime dienst erbij gehaald? Zij zijn als brave burger echt niet mijn grote angst. Het zijn eerder de bedrijven die big data gebruiken om producten waar veel over gepraat wordt op een prijs gaan zetten met een maximale winst marge waar ik bang voor ben.
Het verschil is dat je bij een bedrijf nog een keuze hebt of je het in huis haalt. Koop je het product, ga je voor de concurrent (zonder microfoon/camera), ga je voor een alternatief, of besluit je het product helemaal niet te kopen? Kapitalisme is zoals Al Pacino in Scarface deftig verwoorde: getting f****d. Maar de keuze heb je uiteindelijk zelf.

De NSA vraagt niet of ze je alsjeblieft mogen afluisteren, die doen het gewoon als jij interessant voor ze bent. Of misschien ook wel als je dat niet bent maar je toevallig in het visnet belandt. En de 'ik heb niets te verbergen, want ik ben een brave burger'-mentaliteit is erg eng. Je politieke voorkeur/geaardheid/<noem een voorbeeld> kunnen allemaal tegen je werken in bepaalde situaties.
Je lijkt me buurman wel.... kijk je ook elke dag of je op de FBI most wanted staat? Als je netjes gedraagt gaan ze je echt niet specifiek onder de loop leggen hoor.

Daarbij komt dat het hier geen dictatuur is en wij ook hopen dat dat het nooit word. pas dan hebben ze wat aan die data anders niet.

En grote bedrijven als die door mijn data kunnen zorgen dat ik relevante reclame te zien krijg ipv spul wat niet voor mij is dan zeg ik ja graag.
"Daarbij komt dat het hier geen dictatuur is en wij ook hopen dat dat het nooit word. pas dan hebben ze wat aan die data anders niet."

Vertel dat maar eens tegen een Turk die tot een jaar of twee terug dacht dat het veilig was een andere mening te hebben...
Volgens Edward Snowden is de NSA in staat om telefoon die 'uit' staan af te luisteren. Ik denk dat het dan ook wel mogelijk is met laptops.
In dat artikel zegt Snowden dat -als je telefoon al eerder door de NSA gehackt is- de NSA de telefoon zo kan prepareren, dat wanneer je je telefoon uitschakelt, hij dan faket dat hij uit gaat, maar stiekem aan blijft. Nogal logisch, dat zoiets dan mogelijk is.
of dat de mic van de telefoon via een hardware/schakelaar aan te zetten is.
Anoniem: 828527
@D3F8 mei 2017 14:33
Het is mogelijk met laptops.
Heel goed mogelijk zelfs.
Volgens Edward Snowden is de NSA in staat om telefoon die 'uit' staan af te luisteren. Ik denk dat het dan ook wel mogelijk is met laptops.
Off topic, maar dat bestond al toen ik jong was en mijn eerste mobiele telefoon kreeg. Van die stickers die op gaan lichten zodra de telefoon iets verstuurde
Het is het verschil tussen de mogelijkheid van afluisteren inherent in een product hebben en het actief opzoeken. Smartphones hebben zoveel meer functies dan afluisteren, maar zijn onderhevig aan verplaatsing en daarom niet altijd betrouwbaar. Ook zou je het bijvoorbeeld aan de accuduur kunnen merken. Met andere woorden: het is niet de meest betrouwbare bron van afluisteren.

'Personal assistants', samen met 'smart' televisies met ingebouwde webcam en microfoon, zijn juist gemaakt om altijd op een enkele locatie alles op te (kunnen) nemen. Men hoeft dit niet actief op te zoeken als het niet nodig is. Privacybewuste mensen kunnen prima leven zonder 'personal assistant' en 'smart' TV (laatstgenoemde door een moderne TV simpelweg niet op een netwerk aan te sluiten).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 8 mei 2017 11:08]

(...) Maar ik snap niet zo goed waarom die Alexa-achtige speakers nu plots de druppel zouden moeten zijn. (...)
Als dit niet de druppel moet zijn, wat dan nog wel? Misschien als we een mindcontroller krijgen? Beetje tinfoilhat gedachte, maar de ontwikkelingen gaan door en als er geen druppel mag zijn, mag er dus ook geen kritiek zijn op ontwikkelingen die heel wat kritiek kunnen gebruiken.
Harmon Kardon staat bekend om hun fantastische geluid. Dit zal dan sowieso de beste speaker qua geluid worden. Ik weet alleen niet of deze speakers erg gaan aanslaan of dat we binnen een jaar of anderhalf al een daling zien in de verkopen.
Anoniem: 867213
@Wolliebolly8 mei 2017 10:45
"Harmon Kardon -stond- bekend om hun behoorlijk goede geluid."

Fixed that for you. :)

Je moet je sowieso niet teveel voorstellen bij de geluidskwaliteit van al die innovaties: mijn Zenbookje heeft 'Audio bij Bang & Olufsen', ook een merk met van oudsher een goede naam.
Belabberd is denk ik de beste omschrijving.

Als je goed geluid wilt heb je nog steeds gewoon een luidspreker nodig die eruit ziet als een luidspreker, ofwel een behoorlijk grote kast met tweeters en woofers.
Als je fantastisch geluid wilt, dan helemaal.
Dit helemaal. B&O en Harman Kardon staan vooral bekend om hun redelijke geluid binnen een vaak wat afwijkend design (mooi durf ik het niet te noemen).

Maar juist in het design zit vaak de bottleneck. Hoewel software steeds slimmer wordt, waardoor je geluidseffecten kunt nabootsen waardoor kleinere speakers (voor het minder geoefende gehoor) groter klinken, blijven de natuurkundige wetten wel gewoon van toepassing. Wil je echt goed geluid, dan gaat dat met zo'n cilindertje (of welke bluetooth handzame oplossing dan ook) gewoon niet gebeuren. Leuk voor in de tuin tijdens de BBQ, maar dat is het dan ook wel.
Software even buiten beschouwing gelaten, een mooie hoornconstructie op een kleine driver kan weliswaar niet het echte sublaag weergeven, maar komt ver in de beleving:
https://www.alibaba.com/p...ium-wide_60092122113.html

Voor die portable speakers geldt desondanks:
Harman Kardon = Hardboard Karton.
B&O = Bas Ontbreekt
JBL = JB scheL.
Anoniem: 867213
@hottestbrain8 mei 2017 12:40
Mijn sub komt op eigen kracht to -3dB@16Hz en krijgt daarna ondersteuning van een roommode op 10Hz. Effectief haal ik dus 7 a 8 Hz, bij 24bit bronnen. Niet dat daar nou nog heel veel muziek zit, maar ik kom verder dan 'alleen beleving'. :)
"Harmon Kardon -stond- bekend om hun behoorlijk goede geluid."

Fixed that for you. :)

Je moet je sowieso niet teveel voorstellen bij de geluidskwaliteit van al die innovaties: mijn Zenbookje heeft 'Audio bij Bang & Olufsen', ook een merk met van oudsher een goede naam.
B&O is vooral een design-merk. Het is een tijdje eigendom geweest van Phillips (net als Marantz trouwens) en was toen technisch/elektronisch gewoon dezelfde kwaliteit als Phillips, maar dan in een mooi jasje. Phillips was destijds overigens ook beter als Sony (behalve misschien de ES-serie) maar beduidend minder in marketing waardoor bij de kopers de laatste in hoger aanzien stond.

Harman Kardon is ook een merk dat ooit inderdaad voor hoge kwaliteit stond. Dat was AKG, dat ze in 1994 overnamen en bij JBL, dat ze in 1969 overnamen ook het geval, zeker toen die laatste zich vanaf 1955 op de professionele markt ging richten.

Vooral Harman Kardon is echter toch wel een stapje naar beneden gegaan in kwaliteit, vooral toen ze zich veel meer op de massa is gaan richten, en leverancier werden voor de autoindustrie. Qua geluidskwaliteit is het nu mainstream met nadruk op lifestyle en exclusiviteit (met hoge Amerikaanse) prijzen) en zich onderscheiden van de betaalbaardere merken.

JBL is zich de laatste tijd ook meer op de consument gaan richten. AKG is volgens mij ook de laatste 10 jaar meer commerciëel, meer op de consument en op winst gericht en minder op goede geluidskwaliteit, dan vroeger, met name wat betreft de hoofdtelefoons.
"Harman Kardon staat bekend om hun fantastische geluid."

Harman Kardon SAMSUNG staat bekend om hun fantastische geluid??

JBL en Harman = Samsung

Bovenstaand nieuwsbericht gaat dus eigenlijk over samenwerking Samsung en Microsoft...

nieuws: Samsung kondigt overname moederbedrijf JBL en Harman Kardon aan
nieuws: Samsung rondt overname Harman voor bijna 7,5 miljard euro af

[Reactie gewijzigd door Get!em op 8 mei 2017 11:14]

Interessant concept, even buiten het hele probleem dat Cortana amper NL-ondersteunend is, zie ik dit ding wel als eentje met de grootste mogelijkheden. Maar Microsoft is Microsoft niet als ze al deze ideeën gewoon niet uitvoeren, of halfbakken.

De mogelijkheden met Skype zouden al enorm zijn, van handsfree bellen naar switchen naar ander device, text-to-speech-to-text om zelfs te kunnen chatten ipv enkel bellen. Ook daarbuiten, Xbox/TV besturen (ter vervanging van Kinect), of algemene notities of info die je daarna via PC/tablet/Phone weer verder kan behandelen.

En hele privacy issue? Laat ik zeggen dat ik dat beetje vertrouwen wat ik nog heb, liever bij een bedrijf neerleg die zijn geld verdient met producten/services (MS/Apple/amazon), dan uitsluitend 'jij' als verkoopproduct te hebben (Google).

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 8 mei 2017 10:54]

Maak daar maar NIET van (ondersteuning Cortana NL) Mijn Lumia 950 kan geen Cortana (met alles wat Microsoft verzonnen heeft om aan Cortana te koppelen, zoals zoiets basics als Quiet Hours :+) gebruiken als ik taal+regio niet op UK Engels zet :(
Correctie: Regio kan je alweer even gewoon op NL laten staan.
Het is alleen de gesproken taal die op een van de ondersteunde talen ingesteld moet zijn.
Ik zou zelf niet zo'n speaker in huis nemen vanwege de privacy. Maar daar hoeven we ons kennelijk ook nog geen zorgen over te maken, want Cortana wordt toch nog niet in Nederland ondersteund. Mag nu toch wel eens tijd worden.

Verder is het natuurlijk wel een speaker van Harman Kardon, dus goed geluid mag je wel van uit gaan. :)

[Reactie gewijzigd door Stefan22 op 8 mei 2017 10:51]

Ik vind het Vreemd dat harman kardon cortana gaat gebruiken, ze zijn toch overgenomen door Samsung? Ik zou dan verwachten dat ze Bixby gebruiken,maar dat zal wel aan mij liggen.
Ik wil niet afgeluisterd worden in mijn eigen huis. Het is wel een geinig idee dat je uiteindelijk je eigen spionage spullen installeert. Geheime diensten hebben een prachttijd, nu alleen nog een wet om versleuteling te verbieden. :) 8)7
Ik ben het wel met je eens, behalve dat het apparaat je niet constant afluistert. Hij luistert alleen constant naar de commando regel (Ok, Google), dit wordt door de hardware zelf gedaan en Google luistert dus niet naar de rest. Pas als de commando regel herkent is, gaat de rest naar de servers van Google voor herkenning en verbetering van de service (aldus Google). Ik weet niet of er een optie is om dit remote aan te laten passen, daar zou Google (en de rest) eens duidelijk over moeten zijn. Als iop afstand geen record-all functie aangezet kan worden, is er niks aan de hand. Maar zoals al in laptops aangetoond (camera kan opnemen zonder dat de gebruiker dit door heeft) kan alles gehackt worden, dus ja, enige terughoudendheid voor dit soort apparaten is er bij mij ook aanwezig.
Zeker dat die niet heel de tijd luisteren? Amazon gaf laatst data vrij bij een moordonderzoek, lijkt me sterk dat iemand tijdens de moord eerst Alexa geroepen heeft: nieuws: Amazon overhandigt Echo-gegevens in moordzaak na toestemming verdachte . Dat wil dan toch zeggen dat die data er is. Hoe dat met Siri, Google en Cortana zit weet ik niet, dat kan verschillen natuurlijk.
Je weet niet welke informatie gevonden is. Ik kan me niet voorstellen dat er een log in het apparaat is van alle gesprekken, zoveel opslag is er gewoon niet. Wel kan er een log zijn van de laatste 100 commando's bijvoorbeeld. De politie dacht daarin misschien wat informatie te kunnen vinden. Net zoals ze telefoon taps opvragen, de kans dat daarin wat info zit relevant voor de zaak is klein, maar aanwezig.
Ik ben het wel met je eens, behalve dat dit apparaat niet luistert naar "OK Google", en de data niet naar de servers van Google stuurt...
Dit kun je niet meer blijven volhouden na de CIA lekken.
Idd maar "wij hebben toch niks te verbergen". Geen privacy=geen democratie. En dit zou wel ontopic moeten blijven bij dit soort apparatuur.

Lijkt mij wel zeer interessant voor binnen een zaak/winkel. Zoals spraak besturing voor monitors geluid afstellen en wanneer er gevraagd wordt voor assistentie vooral bij oudere mensen. Hoeveel gaat het kosten?
Waarom in godsnaam zou ik betalen voor hardware die me bespioneert? Legt u me dat in godsnaam 's uit? Zelfs al betaalt men mij nog miljoenen dan nog gaat de bijl in de ding - onherroepelijk.
Je wordt niet verplicht zo'n device te kopen. Als je je echt zo belangrijk voelt dat niemand iets over je mag weten, kun je het wellicht beter niet doen.

Ik vindt het wel een leuke ontwikkeling, ben absoluut voorstander van alle smart devices die met elkaar kunnen samenwerken om het leven eenvoudiger te maken. Als je dan zo'n speaker wilt hebben, dan is het natuurlijk heerlijk om een te kunnen nemen met top kwaliteit audio eigenschappen zodat deze fijn integreerd met je al aanwezige installatie.
Harman Kardon is wat dat betreft nooit top-kwaliteit geweest hoor! Toegegeven, het klinkt niet slechts, maar top kwaliteit is het verre van!

Overigens is jou statement nogal vergaand: hoezo 'als je je echt zo belangrijk voelt dat niemand iets over je mag weten?' Waarom is dat niet andersom: 'Als je echt zo open bent dat iedereen 24/7 mee mag luisteren.'
HK levert prima kwaliteit en kan gewoon meekomen met de andere "top" merken in dezelfde prijsklasse.

Ik verwonder mij er gewoon over dat iedereen zo'n problem maakt over meeluisteren in dit geval terwijl privacy toch al lang niet meer bestaat. Natuurlijk is het niet goed te praten dat het gebeurt maar om nu bij elk nieuw device wat uitkomt weer de discussie aan te wakkeren gaat gewoon te ver.
We weten allemaal dat het gebeurt, maak daarop je keuzes voor jezelf en laat de steeds oplaaiende discussie voor wat het is. Als ze info over je willen, krijgen ze het wel.. ook als je geen smartspeaker hebt.
Nee, complex is het niet. Ik hou echter van vooruitgang en zie niet zoveel conspiracies overal dat ik dit soort dingen uit mijn leven ban. Ik plak mijn webcam ook niet af met een papiertje voordat je dat vraagt.

I
En weer een apparaat dat constant gaat meeluisteren en zijn gegevens via "home" analyseert (aka alle gegevens naar MS stuurt voor analyse en opslag).

1984 wordt aardig ingevuld, alleen niet door overheden, maar door de megabedrijven....
Ik heb altijd liever dat Microsoft, een bedrijf die niet lauter en alleen aan advertenties verdient, mijn gegevens heeft dan Google, een bedrijf dat enkel leeft van de verkoop van jou privacy
Uiteindelijk maakt het in mijn ogen niet heel veel verschil, je weet van beide niet wat ze nu daadwerkelijk met jouw gegevens doen.
Je kunt het wel afleiden uitde resultaten: Google verdient massa's met advertenties, en ze hebben er alle baat bij dat deze goed afgestemd zijn met de gebruiker die ze ziet. Microsoft daarintegen heeft de focus liggen op verkopen van producten en diensten. Het personaliseren en aanpassen naar gebruiker toe van allerlei diensten is een deel van Microsoft waarvoor de verzamelde data gebruikt wordt, niet om geld te verdienen. Ik heb geen last van Microsoftadvertenties dieaansluiten aan mijn noden. Facebook en Google daarintegen.
Het zou nog wel eens kunnen gebeuren dat als een geheime dienst je wil afluisteren dat ze google of microsoft dwingen om toegang tot je homespeaker te verlenen, kunnen ze je letterlijk afluisteren.
Sterker nog volgens de Amerikaanse wet zijn die bedrijven allemaal verplicht om daaraan mee te werken....
Geef eens de wettekst op waar je naar refereert? Ik kan mij nog een rechtszaak herinneren van Microsoft tegen de overheid over het al dan niet afgeven van emails die op een server in Ierland staan. :)
Waar ligt de grens dan, want in dit geval als ik bij iemand op bezoek ga die wel zo'n ding heeft dan maken ze nog steeds inbreuk op mijn privacy zonder dat ik hem koop.

De volgende stap is je telefoon die hetzelfde doet en als jij er eentje koopt die dat doet en ik dat niet wil en ik zit naast jou in een openbare gelegenheid, etc. etc.

Privacy is een recht, dat met voeten wordt getreden en daar mag je best kritisch over zijn, zonder dat er een of andere halve zool langskomt die roept dat het "loos gezever" is...
Apple heeft ook nog geen afluister/speaker ding op de markt (wel aangekondigd). Dus ja, wat is achterlopen? In NL kun je toch alleen de Google en straks de Apple versie gebruiken, de rest verstaat geen Nederlands.
Van Microsoft verbaast dat me ondertussen trouwens wel een beetje, ik had gedacht dat Cortana Nederlands sneller zou gaan begrijpen.
Ze zijn er nu al een jaar of 4 "mee bezig". Ik heb een vermoeden dat het nooit gaat komen door de complexiteit van de Nederlandse taal vs. Afzetmarkt. Er spreken simpelweg te weinig mensen Nederlands om er veel resources op te zetten, vandaar dat we met dit soort dingen als laatste aan de beurt zijn
Dit zeg je terwijl zowel Apple als Google deze ondersteuning wel bieden en Microsoft in ieder geval voor Windows op desktops en laptops een minimaal even zo grote markt hebben.
Ik denk dat dat niet eens het grootste probleem is voor Microsoft. Ze hebben vooral moeite met inhoudelijk meekomen. De "innovatieve" producten van Microsoft slaan over het algemeen niet heel erg aan op een enkele uitzondering na.
En google loopt hier achter op Amazon. Amazon heeft meer features en grotere install base.

Daarnaast is de reden waarom de reuzen hier op moeten springen is de verandering in het gedrag van de internetgebruikers. Nu geven we alle info aan de zoekmachine in een browser en geeft die al onze antwoorden. Met deze technologie wordt deze klassieke zoekmachine over geslaan. Google en dergelijke zullen terug moeten vechten (e.g. nieuw verdien model) en gaan uitmaken wie de nieuwe standaard wordt en wie "gratis" alle informatie zal krijgen van de gebruiker.
Te laat met wat? Alsof Google de hele markt al domineert (en amazon dan?), Apple moet ook nog met zo'n ding uitkomen, zit allemaal nog in de kinderschoenen.
Nee, sorry... Ook technisch gezien heeft Apple dit nog niet.
Wat jij noemt is een spraakherkenning op basis van het indrukken van een knopje en dat doet de gemiddelde spraakherkenningsoftware al een jaar of 15.

Dit is 'always on' spraakherkenning in een daarvoor ontworpen device, met als enkel doel het afluisteren vanluisteren naar commando's om de gebruiker te 'helpen'.
Nou je iPhone of iPad die je ook in huis hebt liggen hebben die 'always on' functionaliteit natuurlijk wel ("Hey Siri').
Wat de iPhone 6s en 7 al een tijdje doen bedoel je?
Technisch kan de AppleTV hetzelfde het is meer een keuze om dit technisch uit te schakelen...
Technisch gezien heeft Apple al een tijdje een device die dit zou kunnen, ik geloof dat de laatste generatie Apple TV bediening met de stem ondersteund.

Maar goed dit is inderdaad zoals je zegt een hele jonge/verse markt
Klopt maar dat is totaal niet vergelijkbaar gezien je er een TV voor in de buurt moet hebben en moet aanzetten om het te kunnen gebruiken. Dan is zelfs je telefoon nog een betere vergelijking.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee