Gerucht: foto's tonen dubbele camera en 256GB opslag voor iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus krijgt mogelijk een dubbele camera aan de achterkant en opslagruimte tot 256GB. Dat zou blijken uit gelekte afbeeldingen van de hardware die zaterdag op de Chinese microblog Weibo geplaatst werden.

Op de afbeeldingen, die ook getweet werden door Steve Hemmerstoffer van OnLeaks, valt de dubbele cameramodule te zien naast wat enkele nand-geheugenchips moet voorstellen. Die zouden van SanDisk afkomstig zijn en capaciteiten hebben van 16, 64 en 256GB. De uitbreiding tot 256GB aan opslaggeheugen zou voor Apple voor het eerst zijn; op het moment hebben de iPhone 6s en 6s Plus met 128GB de grootste hoeveelheid opslagruimte. Opvallend is dat de 16GB-variant nog steeds in het aanbod zou blijven zitten. Door de voortdurend verbeterende kwaliteit van de camera's wordt een dergelijke hoeveelheid opslagruimte steeds minder toereikend.

De afbeeldingen zijn in overeenstemming met eerdere lekken die aangaven dat Apple voor de iPhone 7-serie vooral op het gebied van de camera en de opslagruimte verbeteringen doorvoert. Zo lekte van de week ook een afbeelding waaruit zou blijken dat de iPhone 7 geen dubbele camera zou krijgen, maar wel laser-autofocus. Daarnaast doen regelmatig geruchten de ronde dat de nieuwe iPhone geen 3,5mm headphone-aansluiting zal hebben, maar een usb-type-c-aansluiting voor koptelefoons. Zo zou het toestel dunner kunnen worden. Ook dit moet nog daadwerkelijk blijken. Een vernieuwd ontwerp voor de smartphones van Apple lijkt in ieder geval op zich te laten wachten tot in 2017.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

22-05-2016 • 12:02

371 Linkedin

Lees meer

Reacties (371)

371
325
187
4
0
51
Wijzig sortering
Zo jammer dat ze nog steeds met de 16GB varianten komen. Veel mensen trappen er in. Anno 2016 mag je toch wel 32GB of 64GB in het basismodel verwachten
Hoezo jammer? Is alleen maar meer keuze. Er zijn zoals je in de reacties kunt lezen genoeg mensen waarbij 16gig voldoende is. Zo niet? Dan een model met meer gb.
Dat is het punt niet. 32 GB inkopen kost Apple evenveel, als niet minder, dan 16 GB inkopen. Het punt is dus dat Apple bewust 16 GB erin zet, niet om meer keuze te bieden, of omdat het ze niet kost, maar puur om winstoptimalisatie. Mensen kiezen nu sneller voor 64 GB, dan als het basismodel 32 GB zou hebben gehad. En dat levert Apple gewoon 100 euro extra op.

Let wel, het verschil in inkoop van 16 GB en 64 GB zal niet meer bedragen dan een paar euro. Kortom, >90 euro pure winst als mensen 64 GB kopen. Tel uit je winst.

Apple biedt het niet om keuze te bieden, Apple biedt het om extra winst te genereren. Ik denk dat bijna iedereen, ook 'Android fanboys', hier geen bezwaar tegen heeft. Maar het Apple business model vertegenwoordigen als ware het goed voor de consument, dat gaat er bij velen echt niet meer in.
Hou toch op met de verhaal dat mensen sneller 64GB kiezen. Dat is helemaal niet waar. Mensen kiezen massaal voor de 16GB en enkel omdat die het goedkoopst is.
Je mist mijn punt. Uiteraard verkoopt het goedkoopste model het meest. Dat bestrijd ik ook helemaal niet. Maar Apple rust bewust het goedkoopste model met 16GB uit, zodat de consument sneller kiest voor een 64GB, dan als het goedkoopste model 32GB had gehad. Mensen kiezen dus sneller voor een 64GB als het goedkoopste model 16GB ipv 32GB. En als Apple het goedkoopste model uitrust met 64GB, dan is het helemaal dief van zijn winstportemonnee, want dan koopt bijna niemand meer een duurder model.

Mijn reactie was bedoeld op de verdediging dat 16GB goed is van Apple want: 'Is alleen maar meer keuze'. Mijn reactie daarop is, dat het niet goed is voor de consument, maar alleen voor Apple. Keuze an sich voor consument is goed, maar rust het goedkoopste model dan minimaal uit met 32GB. Of nog beter, 64GB.
Heb je hier ook harde cijfers van of baseer je puur op speculatie?

Ik vraag me af of ze onder aan de streep niet gewoon meer hadden verdiend met een tussen model. De stap om een model met meer opslag is hierdoor weer kleiner, en dus makkelijker te maken.

Zijn daar onderzoeken naar o.i.d.?
Laat maar want een hele groep mensen blijft de 16GB verdedigen tot de dood ...
We weten allemaal dat het krankzinnig is en zeker met een telefoon waar je het de komende jaar mee wilt doen.
Het is idd geen kwestie van keuze maar puur winst bejag en niet meer van deze tijd.
Maar waarom wordt bij Apple alijd het hele Business model geanalyseerd?
Van inkoopprijs tot verkoop, productiekosten, omstandigheden bij de fabrieken, tot winst. Alles wordt berekend. Waarom? Als het je deze strategie bevalt dan koop je het. als het je niet bevalt, koop je het niet. Er hoeft niet zo (selectief) moeilijk over worden gedaan.

Ook Google, Samsung e.d. hebben een doel om maximaal winst te maken over onze rug. Daar lees ik nooit dit soort reacties?
Zoek eens een topic op over Touchwiz, genoeg inhoudelijk commentaar te vinden. Idem dito voor Google in topics over de nieuwste Androidversie van het moment of updateperikelen.
Klopt, ieder bedrijf heeft dit model. Echter, de Apple fanboys beweren altijd dat Apple alles puur voor de consument doet, alles voor haar gebruikers. Dat klopt gewoon niet, net zoals het belegen 'it just works', dat zien we wel aan de iOS-updates..
Anoniem: 167912
@KoffieAnanas24 mei 2016 09:38
Alle (grote) bedrijven doen dit, dat noemt men prijsdifferentiatie. De eenvoudige economische redenering erachter is dat niet iedereen 800 euro overheeft voor een iphone. Bedrijven willen ook mensen als klant die wel bereid zijn om 700 euro te geven voor hetzelfde produkt maar kunnen uiteraard niet exact hetzelfde produkt aan verschillende prijzen aanbieden. Daarom wordt een model met mindere specificaties op de markt gegooid. De produktiekosten zijn nagenoeg hetzelfde, maar de winst is lager.
Door de voortdurend verbeterende kwaliteit van de camera's wordt een dergelijke hoeveelheid opslagruimte steeds minder toereikend.
Maar zouden we dan ook niet willen gaan werken aan een betere compressie? Natuurlijk is het mooi dat we steeds hogere kwaliteit foto's kunnen opslaan maar door de jaren heen hebben we op zoveel vlakken technische vooruitgang weten te boeken. Waarom geen nieuw (nagenoeg) lossless compression algoritme?

Natuurlijk is RAW een ander verhaal maar gebruikers die bewust hiervoor kiezen zullen ook voor een groter model (zo niet zelfs voor een geheel andere apparaat) gaan.

Ik zeg eerlijk dat ik niet thuis ben in dit veld maar het alsmaar willen laten groeien van de opslag lijkt me ook geen haalbare kaart (ondanks dat deze natuurlijk ook goedkoper wordt maar ergens bereik je de met name praktische limieten). Vooruitgang is immers een combinatie van evolutie én revolutie.


Meer direct als reactie op "trappen er in": voor het werk heb ik een 16 GB toestel, waarvan gemiddeld 8 GB vrij is. Als ik dus om geld te besparen een toestel kan krijgen met minder capaciteit maar met dezelfde hoge kwaliteit hard- en software lijkt mij dat dus een prima marktsegment.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 22 mei 2016 12:09]

Ik zeg eerlijk dat ik niet thuis ben in dit veld maar het alsmaar willen laten groeien van de opslag lijkt me ook geen haalbare kaart (ondanks dat deze natuurlijk ook goedkoper wordt maar ergens bereik je de met name praktische limieten). Vooruitgang is immers een combinatie van evolutie én revolutie.
Het is juist heel haalbaar, de groei van geheugen gaat velen malen harder dan de groei van de bestandsgrootte van een foto...

In 10 jaar is de bestandsgrootte van foto's op een mobiel/smartphone met een factor van ongeveer 10x omhoog gegaan (van ~500kb naar ~5mb), echter de micro-sd kaartjes (als voorbeeld), zijn van 128MB naar 128GB gegaan (tegenwoordig zelfs 256), dat is een factor 1000 (of dus zelfs 2000)!

Het probleem is gewoon dat fabrikanten nu al iets van 3 a 4 jaar op 16GB blijven hangen, dat is gewoon irritant want de rest van de hardware groeit wel gewoon ondanks dat dat ook niet altijd nodig is, dus waarom dit nou achter moet blijven slaat imho nergens op! Tuurlijk heeft niet iedereen het nodig, maar dat kan je voor alle onderdelen van een telefoon zeggen...

Het is gewoon heel simpel, de instapprijs van de iPhone nog aan de betaalbare kant houden (en dat geldt ook voor veel andere merken), ondanks dat veel mensen dat alsnog niet nemen omdat het te weinig is, of na een half jaar een nieuwe moeten kopen omdat 16GB toch niet toereikend was...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 mei 2016 16:58]

Opslag wordt natuurlijk gebruikt voor meer dan alleen de foto's die je maakt. Je slaat ook foto's of filmpjes op die je vindt op internet, of die je toegestuurd krijgt via WhatsApp. Denk je maar eens in hoeveel plaatjes/foto's en filmpjes je eigenlijk binnenkrijgt via al je contacten en dan vooral de groepsgesprekken...

En omdat het zo makkelijk is om dit soort bestanden te delen komt je telefoon al gauw vol te staan met deze media, zonder dat je zelf het idee hebt dat je veel foto's maakt.

Het is dus niet alleen de groei van de grootte in MB's van de foto's die je maakt die telt, met name bovenstaande draagt bij aan waarom mensen meer opslag nodig hebben dan 'vroeger'.
Maar zouden we dan ook niet willen gaan werken aan een betere compressie? Natuurlijk is het mooi dat we steeds hogere kwaliteit foto's kunnen opslaan maar door de jaren heen hebben we op zoveel vlakken technische vooruitgang weten te boeken. Waarom geen nieuw (nagenoeg) lossless compression algoritme?
Compresseerbaarheid is eindig. Je kan niet verder comprimeren dan de hoeveelheid informatie in het bestand. Information Entropy. Ga je verder dan verlies je informatie en dan heb je Lossy Compression, waarbij voor de mens onwaarneembare/slecht waarneembare informatie wordt weggegooid, zoals bij JPG al gebeurt.
Je kan logischerwijs aannemen dat de eerste compressiealgoritmes de grootste stappen hebben gezelt m.b.t. de compressie ratio. Er zal dus nu niet heel veel winst meer te halen zijn op het gebeid van compressie.

[Reactie gewijzigd door Durandal op 22 mei 2016 13:39]

Het blijft de meest verkochte om een simpele reden: Veel mensen kopen iPhone maar willen iPhoneprijs niet betalen. 16GB is dan iets dat ze graag willen inboeten hiervoor om toch een iPhone te hebben. Mag je opvatten als troll, haat of anti-Apple (ben ik totaal niet overigens), maar als je objectief onderzoek gaat doen hiernaar is dit je resultaat
De 16GB krijg je zonder bijbetaling bij je abonnement. De 64 GB kost x-bedrag euro extra en veel mensen hebben dat er niet voor over.
ik heb al sinds 2013 dezelfde 16 gb variant met 10,5 gb beschikbaar en heb nog steeds 6,38 gb over.

Voor veel mensen die niet vaak hun pofferd op de foto zetten is die ruimte allemaal niet nodig.
Heck ik zou zelfs graag 20 euro minder betalen voor een model zonder vibratie en zonder front cam omdat dat 2 dingen zijn die ik nooit gebruik.

Het is alleen zo verdomd jammer dat het gebruikt tegheugen op veel toestellen van belabberde kwaliteit is en daarom tergend traag.

paar jaar geleden waren de chips te traag voor snel geheugen maar nu kan er makkelijk 150 MB per seconde geheugen ingepropt worden en dat hoeft niet veel meer te kosten en maakt de hele telefoon sneller.
Over het algemeen is al het wachten bij openen van apps enz niet op de cpu maar op het trage geheugen.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 22 mei 2016 13:19]

Flash storage is al een stuk sneller, dan moet je wel je 3 jaar oude smartphone upgraden anders wordt je storage er niet sneller op ;)

De iPhone 6S maakt gebruikt van NVME storage, wat leessnelheden tot 1800MByte/s heeft.

http://forums.macrumors.c...-read-speeds-now.1922631/
Ik heb 16 GB en dat is echt meer dan genoeg voor mij hoor. Tenzij je misschien de hele dag kansloze foto's en filmpjes schiet raakt het echt niet zo snel vol. En dan heb ik altijd nog een PC en de cloud waar ik een backup opsla. Gewoon eens in de zoveel tijd blader je door alle troep die je hebt gemaakt en bewaar je het op een PC of in de cloud.
Wat voor jou een "kansloos filmpje" is, is dat misschien voor mij niet. Mijn iPhone is mijn eerste fototoestel/videocamera voor alles wat mijn zoontje betreft.

En dan is 16GB echt niet genoeg... (ook niet als je regelmatig offload)
Vour jou is dan een model met meer opslag een betere keuze. Ik zeg niet dat het onnodig is, ik bedoel te zeggen dat 16 GB voor veel mensen nog prima is. Dus dat ze goedkopere modellen nog met "maar" 16 GB uitrusten is prima.
Anoniem: 463321
@h3nk1322 mei 2016 13:11
Het gaat er niet om dat het 16 GB model voor veel mensen nog voldoet maar om het feit dat het voor de mensen die een stapje hoger willen qua opslag meteen een grote sprong is. Daarom zou een 32 GB tussenmodel een goeie optie zijn.
Tip: kies voor optimize iphone storage in icloud en je hebt nooit plaatsgebrek.
Als je ermee wilt filmen en het serieus neemt koop je ook geen 16Gb iPhone sterker nog dan koop je gewoon een camera.
Anoniem: 256386
@h3nk1322 mei 2016 12:37
Niet als je 4k kan schieten.
Het is gewoon een feit dat 16gb niet meer van deze tijd is. Net zoals 200gb niet meer is voor een computer.
Je slaat de plank mis.

Ieder andere spec kan je bestempelen als niet meer van deze tijd maar uitgerekend de opslag niet.

Omdat het verschil in behoefte aan opslag enorm kan varieren van persoon tot persoon.

Echter het verschil in RAM en CPU kan niet verschillen omdat Apps een bepaalde rekenkracht en RAM vereisen.

Er zijn zat mensen voor wie 16GB zelfs teveel is, waarom zoude ze dan moeten meebetalen voor geheugen waar ze nooit gebruik van maken?
Anoniem: 256386
@Dark_man22 mei 2016 14:05
Daar sla jij de plank weer mis mee.
Persoonlijk hoop ik dat Apple weer met een iPhone 16Gb als basis model uitkomt.
Anoniem: 256386
@Dark_man22 mei 2016 18:13
Wat voor onderbouwing mis je?
Moet ik ergens een rapport googlen ofzo? Zijn we hier een onderzoeksforum? Nee. Ik kan alleen zeggen dat ik niet met jouw mening eens ben. En daarbij geloof ik met velen anderen. Zoals reviewers.
Wat nou cloud ? Die 5GB die je krijgt kan je amper een fatsoenlijke backup mee maken, laat staan ook nog foto/video data opslaan.
Hmm. Na 1 jaar heb ik nog 9,54gb van de 16gb over. (Android).

Doe ik iets fout? :+

;)
Maar ik denk dat jij geen telefoon hebt van 700+ euro ;). Anno 2016 mag je toch wel 32gb standaard verwachten. Had vorig jaar eigenlijk al gemoeten. Ik ken genoeg mensen met een 6S 16gb waarvan het geheugen nu al vol zit.
Ik ken ook zat mensen met 8GB die dat nog niet eens vol hebben.

Wie bepaalt wat zou "moeten"?

Ik vind dat de opslagcapaciteit van de iPhone goed is zo, mensen die het niet genoeg vinden kopen eentje met meer opslag en voor mensen die 16GB genoeg vinden hoeven niet mee te betalen aan geheugen wat er in zit.

Sowieso heeft Apple ieder jaar moeite om de vraag bij te houden, waarom zouden ze dan meer geheugen in stoppen als ze nu al de vraag met moeite kunnen bijhouden?
Heb er eentje met "maar" 16GB.
Ligt er echt aan hoe dik je abonnement is, aangezien ik 20GB's heb stream ik alles en heb ik helemaal geen extra ruimte nodig.

Foto's maken doe ik niet echt, en die zijn ook niet echt groot.
Zou a.t.m. niet weten hoe je het vol krijgt tenzij je er allemaal spelletjes op gaat zetten.
Heb nu nog 7GB over van de 12GB die bruikbaar is, en heb dan alle apps erop staan die ik en veel van mijn vrienden gebruiken zoals;
- Whatsapp
- Gmail
- MijnKPN
- 9Gag
- Autoscout24
- iTV Online
- Facebook
- YouTube
- Flitsmeister

Voor de rest alles via Safari dus 16GB is voor mij (en daarmee nog meer mensen) gewoon genoeg.
Ja, als je jezelf wilt beperken en in alle bochten wilt wringen kan je ermee leven. Maar een gemiddelde game is toch wel bijna 1 gigabyte en de wat uitgebreidere games of die met animaties rond de 1,5-2 gigabyte en hetzelfde geldt voor de betere apps. Als je daarnaast nog wat kranten binnenhaalt en een offline muziek bibliotheek hebt kom je altijd ruimte te kort. Wil je een nieuwe apps ff installeren? Eerst maar weer enkele foto's weggooien, of een app, die eigenlijk helemaal niet kwijt wil, even verwijderen.

Met een offline muziekbibliotheek heb je die 100 euro trouwens zo terug verdiend; of ten minste in mijn geval:100 euro extra voor de telefoon is over twee jaar verdeeld 4,17/maand. Ik luister 4x per week in de trein bijna 60min muziek, dus 960 min/mnd. Volgens google is gratis spotify 0,72mb/min => 691.2MB. Ik heb nu een abonnement van 1GB waar ik het net mee uithoud elke maand, dus dan zou ik een abbo moeten nemen van 2GB of meer. Bij de grotere/klassieke providers is er dan niks onder de 3-4GB voor >=20E/mnd. En bij de virtual providers (Ben, Simpel, ed) is 2GB 15E/m. In beide gevallen zit je dan boven de (10+4,17)E/mnd en dan heb nog steeds alle beperkingen van gratis spotify.
Inderdaad, 16GB is alleen voldoende als je zo goed als alles streamt. Ik heb het duurste KPN abonnement zodat ik er niet overheen kan gaan en dan is het goed te doen die 16gb versie.

Zodra je een kleiner goedkoper abbonement heb en alles lokaal op gaat slaan heb je weinig aan 16gb.

Ik haakte eigenlijk even in om duidelijk te maken dat voor bepaalde doelgroepen (ik, ouders etc) 16gb gewoon voldoende is.
Tuurlijk zou het fijn zijn als het instap model bij 32gb begint, maar dat is niet van essentieel belang. Niet iedereen speelt namelijk spelletjes op zijn telefoon :P
Ik heb al jaren een iphone, de 3gs, 4s, nu de 6s en heb nog nooit meer dan 16gb nodig gehad.

Nu ook maar 12 in gebruik incl grote tonmtom app en een spotify playlist offline.

Dus prima 😄
en dit is MET SD kaart neem ik aan? zoja.. dan is je argument bij deze ontkracht..
de meeste mensen met 16 gb opslag (intern) hebben heel vrolijk een 32 GB SD kaart in hun toestel hangen.. 'want voor die 3 tientjes..'
Een iPhone kan geen SD-kaart 'slikken', dus nee het lijkt me niet. Het is wel krapjes, 16GB lukt mij tegenwoordig niet meer. Alle apps, Spotify cache, muziek, foto's & video en ik zat al dik over de 20GB.
Ik betaal 1 euro per maand voor 50 GB iCloud, daardoor redt ik het prima met een 16GB iPhone. 15GB foto's in de cloud, samen met de backups etc.
Anoniem: 382732
@Luca22 mei 2016 12:43
Maar waarom wil je alles lokaal opslaan? Is gewoon zonde van de capaciteit. Er zijn maar weinig plekken waar je geen internettoegang hebt om bij je spullen te kunnen.
Haha ja en dat is het dus juist, ik wil niet alleen afhankelijk zijn van internet. Ben niet ouderwets hoor, maar dit vind ik een stuk fijner.
Er zijn ZAT plekken (oa buitenland) waar je weinig hebt aan de cloud.
Enne, ik weet niet wat voor 9G netwerk jij hebt maar cloud storage komt niet in de buurt van de snelheid van lokale opslag ...
Even door foto's scrollen is er niet meer bij.
Even door foto's scrollen is er niet meer bij? Ik heb alle foto's van mijn vorige telefoon en enkele van mijn camera op Google photos staan. Scrollen/bekijken lokaal of online merk je niet, enkel als je de foto bv wilt delen download je hem eerst, maar ook dat gaat automatisch. Het is niet dat de foto's op een privé NAS staan ofzo die eerst moet opstarten.

Mijn Nexus 5 gaf de melding vol te raken, niet door foto's of muziek, maar vanwege updates van apps etc en cache/backup bestand van 3gb.

Ik heb geen muziek of filmpjes op me telefoon staan, stream deze, maar vind het toch prettig dat ik nu een toestel met 32gb heb.
Je moet met zo weinig storage ALLES organiseren ... Kortom, als je ook maar iets wilt doen moet je erover nadenken en bestanden gaan schuiven om die later te kunnen streamen of wat dan ook.
Ga je buiten je wifi dan is de telefoon ineens een stuk minder praktisch en op vakantie is het al helemaal kansloos.

Feit blijft, er gaat NIETS boven genoeg lokale storage.
Je koopt nu een telefoon voor de komende tijd, de meesten tenminste 2 jaar. Dan ga je niet met 16GB (op papier) lopen klooien wetende dat iedere update of app alsmaar groter woord en alle leuke zaken ook storage kosten.
Ik heb momenteel ook 32GB opslag, maar dat was het instap model, zie "persoonlijk" geen meer waarwaarde in 64, laat staan 128GB opslag.

Elke foto die ik maak wordt automatisch geupload naar google photo, ideaal. Zo draait er ook elke week een backup van whatsapp enz. Laatst had mijn tel een bug en kwam deze niet meer uit de energie besparende stand (laatste keer dat ik dat heb geprobeerd). Enige oplossing was een fabrieksreset, blij toe dat ik de boel niet enkel lokaal had staan, dan was ik namelijk alles kwijt geweest.

Nu was het resetten, inloggen, synchroniseren en gaan..

Op mijn laptop heb ik ook al jaren 128GB opslag, meer dan voldoende. Liever één plek met voldoende opslag, dan fragmentaties op verschillende plekken. Toen was dat een NAS, nu stream ik middels plex, netflix, spotify of soundcloud en kan eigenlijk de NAS ook wel aan de wilgen.

Bij mijn ipad vond ik de lokale opslag nog minder interessant, 16GB en enkel wifi graag ;) Wanneer je er films of dergelijke op wilt plaatsen schiet 64 of 128GB ook te kort. In combinatie met de NAS kreeg elk mobiel apparaat voorzien van wifi 4TB opslag..
Je zegt het al ... Mobiel apparaat.
Als je aan een NAS hangt wat doe je dan kijkende naar een film op zo'n mager schermpje ? Dan kan je net zo goed de TV aan zetten.

Mobiel wil zeggen overal en dat is nu juist het punt. Als je buiten je huis bent is het wifi verhaal afgelopen, of je moet werkeloos thuis zitten of werken op een hip bedrijf met dikke wifi.
Data abo's zijn nog altijd mager en duur en je loopt dus te klooien.

Als ik thuis ben ga ik niet lopen klooien op kleine schermpjes om filmpjes te kijken of alleen daar muziek te luisteren.
Het meeste luister ik in de auto, en dan heb je gewoon OFFLINE storage nodig wil je Spotify kunnen gebruiken tenzij je wederom een dikke abo hebt.

Er gaat NIETS boven local storage in veel gevallen en vwb een backup gaat het ook prima om cloud storage te blijven gebruiken.

Ik heb gewoon 232GB op de smartphone en iedere photo wordt ook (met wifi) gebackupped in de cloud.
Ik heb ALTIJD en OVERAL mijn data bij me. Of dat nu thuis is of aan de andere kant van de planeet.
Laten we het er op houden dat we het eens zijn oneens te zijn.. ;)

Wie zegt dat ik thuis op kleine schermpjes klooi, ik heb een rpi2 aan de tv hangen met plex waarmee ik van een vriend stream. In bed hangt af en toe een ipad.

Ik zit zelden in de auto en zodra dan luister ik radio. Op werk heb ik idd gewoon wifi. En sinds 3GB mobiel internet zijn dat dagen dat ik buiten mijn bundel dreig te komen ook verleden tijd.

Ik heb ook niks met cd's, de hoesjes zijn klein en van plastic, inmiddels hebben we daar spotify etc voor. Met ouderwets een LP, radio en sonos/spotify heb ik alle velden bezet..
De iPhone ondersteunt geen sd-kaart (of welke vorm van extern geheugen dan ook).

[Reactie gewijzigd door MarcoC op 22 mei 2016 12:52]

ik reageer alleen even op jou antwoordt ook voor @Danny.G en @yeshin en @luminai

I don't use Iphone... and I never will... dus ik heb geeeeen idee of ze SD kaarten ondersteunen (voor de prijs die ze altijd al hanteerde) ging ik er vanuit van wel (vanaf Iphone 4S ofzo)

maar blijkbaar dus niet... weer een reden om apple te mijden :P
Jij weet dus bij voorbaat al dat je nooit een iPhone gaat kopen zelfs al zouden ze de perfecte telefoon maken bij wijze van spreken?

Dan ben je toch raar bezig?

Ik was van plan om een iPhone 6S te kopen maar heb gekozen voor een Galaxy S7, en misschien wordt mijn volgende telefoon een iPhone 7S of misschien toch een Galaxy S8.

Je hebt blijkbaar iets tegen Apple maar dat vind ik raar, uiteindelijk gaat het om het product en niet om het merk erachter.
'there's this thing call product/price ratio..' daar zit apple dus dik overheen voor mij... veeeeeeelste duur voor het gene wat je ervoor krijgt (in mijn ogen) apple is altijd van de flashy en fancy gadgets geweest.. en dat zijn ze nogsteeds... KIJK hoe mooi strak onze behuizing is.. en we hebben feature X nieuwe in IOS... dus mag U daarvoor even 750 euro schuiven 'niet omdat 't moet.. maar omdat 't kan'
veeeeeeelste duur voor het gene wat je ervoor krijgt
En hoe weet jij dat dan zo zeker als je blijkbaar niet eens weet dat de iPhone geen SD kaart interface heeft?
vrienden die wel een Iphone hebben.. (via hun baas uiteraard) en de principes van 'een keer de prijs opzoeken'
vrienden die wel een Iphone hebben.. (via hun baas uiteraard)
En toen je die iPhone van je vriend bekeek was het je niet opgevallen dat er geen SD slot was? En je kijkt niet naar de andere specs? Tja...
en de principes van 'een keer de prijs opzoeken'
Tja. Op die manier zijn een heleboel dingen duur.
Vraag jij je dan ook af waarom mensen veel meer geld uitgeven voor een Audi, terwijl dat net als een Skoda, ook gewoon een Volkswagen is? (En dan hebben we het er nog niet eens over dat auto's van het VAG concern veel te duur zijn voor wat je krijgt, vergelijk bijvoorbeeld maar eens met een Japanner of Koreaans auto)
Een sd-kaart slot zit 9 van de 10x aan de binnenkant..

Ik heb een Samsung s6 en los daarvan denk ik dat 90% van de mensen met wie ik me omgeef het niet weet van andermans of zelfs eigen telefoon en het eveneens niet zullen interesseren.
Anoniem: 310408
@tigermonk22 mei 2016 14:00
'product/price ratio' ? Wat is dat? Ik denk dat je kwaliteit/prijs bedoelt. En omdat je al bewezen hebt heel weinig van de Apple hardware te weten denk ik dat je ook daarover niet veel zinnigs zeggen kan.

Een bijzonder typische anti-apple post dus. Als je niets van Apple wil weten waarom dan niet gewoon het vorige bericht lezen? Waar komt die neiging toch vandaan om te moeten reageren zelfs als je er niet veel van weet?
Omdat jouw reactie niet toevoegt en al sinds de iPhone 3G mensen zoals jij lopen te verkondigen hoe graag ze het niet zouden willen kopen.

Sorry hoor maar dat geeft toch niet echt een positief beeld over jouw manier van denken als je dat op alle producten zou toepassen die je koopt/wilt kopen.

Dan heb ik het niet eens over het feit dat het helemaal niks toevoegt aan deze discussie omdat er eenzelfde soort reacties al een ziljoen keer gepost zijn.
Dit is niet 100% waar, iphone ondersteunt wel degelijk thumbdrives met lightning connector
Ja maar das niet zo handig he, voor mij (en 99% van de andere gebruikers denk ik) zou het totaal onpraktisch zijn om permanent zo'n stickje in mn toestel te steken.
Dit is totaal geen alternatief voor een SD-kaart of groter geheugen.
Dat is weer een ander verhaal en was ook niet mijn punt. Ik ben blij dat mn phone wel een geheugenkaartje heeft en zou zelf nooit een externe opslag gebruiken.
Slaat helemaal nergens op ...
Hetzelfde als een MBAir als opslag gebruiken via itunes .. Ook iets dat je extra moet meenemen en aankoppelen om te gebruiken.

NIET TE VERGELIJKEN !
SD kaart in een iPhone?
een iPhone heeft geen SD..
Als dat ze goedkoper maakt wat is er dan mis mee? je bent niet verplicht om het 16GB model te kiezen en de gemiddelde consument heeft hier ook genoeg aan.
Goedkoper is relatief, het kost misschien een tiental euro meer voor ze om standaard 32GB te leveren. Als je nagaat hoe groot de marge van een iPhone al is zou dat geen probleem kunnen zijn. In plaats daarvan pakken ze je bovenop de extreem hoge prijs nog eens extra als je meer opslag wil hebben. Ik accepteer dat niet ieder geval maar als een ander dat geen probleem vindt: prima, lekker doen en hou het vooral in stand.
Analyseer jij ieder product wat je koopt hoeveel marge de producent erop maakt?

Dan koop je denk ik ook nooit frisdrank, kleding, meubilair, auto, fiets, shampoo, schoenen enz enz enz

Apple kan met moeite de vraag bijhouden naar de iPhone, de fabrieken van Foxconn draaien constant overuren.

Waarom zou Apple dan meer geheugen erin stoppen?

Blijkbaar is Apple tevreden met de verkoopcijfers en de omzet anders hadden ze toch al veranderingen doorgevoerd?
Ik kijk altijd naar prijs/kwaliteit-verhouding te kijken ja, zeker bij dure producten. Ik heb een OnePlus X gekocht voor 300 euro en die vind ik veel beter in verhouding qua prijs dan een iPhone 6 die 3 keer zoveel kost.

Er mag winst gemaakt worden maar degenen die zoveel geld uitgeven voor een paar GB extra opslag laten zichzelf behoorlijk beetnemen vind ik. Ik geef dus niet Apple de schuld, groot gelijk hebben ze als je doelgroep er massaal intrapt.
Jij valt dus niet in de doelgroep van Apple. Net zoals waarschijnlijk Mercedes, Michael Kors of andere hogere middenklasse merken. Voor al deze merken zijn namelijk producten verkrijgbaar van middenklasse merken met een betere prijs/kwaliteit verhouding.
Ik val zeker in de doelgroep volgens mij (30-er, genoeg geld, affiniteit met techniek) maar een iPhone past niet bij mij vanwege zulk soort fratsen.
De doelgroep van Apple is dus de hogere middenklasse die niet perse interesse heeft in techniek, maar een product wil dat bewezen is in de markt dat het werkt.
One Plus heeft jou als doelgroep. Net als jij de doelgroep was voor de Iphone 1 en de ipad 1.
Het verschil is dat je dan voor veel geld iets goeds krijgt (bij Mercedes zetten ze geen 14" banden onder de E-serie) terwijl Apple een dure telefoon uitrust met 16 GB geheugen.
Standaard c-klasse staat gewoon op 16" stalen velgen. Dat is IMHO hetzelfde als een 16 gb iphone.
Ik denk dat wij hier niet uit gaan komen. :)
Je bedoelt de omzet inclusief "gratis iPhone bij dit abonnement"? Wacht maar tot mensen kredietwaardig moeten zijn voor hun iPhone van +600€.
ik weet niet of Apple tevreden is met de verkoopcijfers.. ze worden immers afgestrafd door de aandeelhouders, omdat de iPhone 7 toch minder revolutionair is dat verwacht. De grote beloftes worden pas bij iPhone 8 waarschijnlijk waargemaakt, dus waarom zou je nog een iPhone 7 kopen, als dat maar een redelijk eenvoudige upgrade van de 6 is? Afgaande op geruchten.... dezelfde geruchten als die waar de aandeelhouders op varen.
Het gaat hooguit om enkele euro's denk ik voor Apple van 16 naar 32GB..
Keer 25 miljoen verkochte iPhones is weer 100 miljoen euro. Al heb ik geen idee wat het percentage iPhones met 16GB is. Ik heb met mijn eerste iPhone in 2009 meteen voor de 32 GB gekozen en mijn tweede in 2013 ook. Nooit opslagproblemen, maar ik schoon de boel ook maandelijks op en laat alles automatisch naar mijn Mac opladen. Veel mensen houden al hun foto's op hun iPhone en halen ze er zelden vanaf.
Het is afwachten wat het uiteindelijk zal worden, 16/32,

maar geheugen opslag beperken is vanuit oogpunt van producent interessant.


Als gebruiker ga je er rekening mee houden en ga je keuzes maken. Je gooit apps weg die je niet gebruikt, foto's ruim je een keer op etc, etc. En vervolgens kijk je in de app/play store voor iets nieuws omdat je weer ruimte over hebt.

Het is maar een enkeling die daadwerkelijk echt gruwelijk veel opslag nodig heeft, en voor die enkeling is een IPhone, maar ook verscheidene anderen toestellen geen goede keus.


Als je het mij vraagt is elk high-end toestel sowieso over-priced en moet je er het geld niet voor neerleggen. Het voordeeltje van IPhone is IOS en het eco-systeem en daar kun je wat meer voor betalen, maar daar houd het ook mee op.
Je hebt zat prachtige toestellen met Android tussen 2 en 300 euro wat de betere keus is. Na twee jaar kun je die zonder veel spijt vervangen.


Edit;ter verduidelijking

[Reactie gewijzigd door Iblies op 22 mei 2016 14:02]

Anoniem: 463321
@Iblies22 mei 2016 13:06
Geheugen beperken? Het gaat hier om opslag.
Precies. Voor mensen die niet hun gehele fotocollectie van 2005 t/ nu willen bewaren of 30 gb aan muziek hebben aan 16GB voldoende net als ik :)
Heel veel mensen tuinen er in omdat ze niet weten hoe weinig 16GB in werkelijkheid is.
Voor jou misschien, maar mensen met een stevige databundel en een goede cloudstorage oplossing (in mijn geval 2 syno's) hebben aan 16gb (ruim) voldoende. En als ik alles lokaal zou willen hebben is 256gb nog niet genoeg.
Anoniem: 463321
@Ultrapc22 mei 2016 13:05
Die cloudstorage werkt natuurlijk ook net zo snel als lokale opslag...
Met iCloud Photo en Music Library kan je oneindig aantal items in de cloud hebben en is je local opslag maar een cache buffer. Ik beheer een aantal mensen hun 16GB devices en ze hebben met iCloud, ruim 3 tot 5 GB aan vrije ruimte over. Bij eerste aankoop kan je men inderdaad niet verwijten dat ze 16GB nemen, want meesten hebben geen concept van opslag. Maar al deze vervolgens aan 16GB niet genoeg hebben, moeten ze bij hun volgende iPhone aankoop wel goed nadenken. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Dat gezegd hebben, vind ik wel dat als Apple 256GB voor dezelfde prijs heeft als 128GB, kunnen ze ook de prijsvoordelen geven naar de lagere modellen. Ze zijn een bedrijf dat het beste wilt voor hun gebruikers, dus een betere ervaring geven door meer opslag aan te bieden staat wel in die denkwijze.

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 22 mei 2016 17:41]

Ze zijn een bedrijf dat het beste wilt voor hun gebruikers, dus een betere ervaring geven door meer opslag aan te bieden staat wel in die denkwijze.
Dan hadden ze el 1 euro meer inkoop gedaan voor de 32Gb ipv 16GB module ;) Maar nee Apple is er net als elk bedrijf om zo veel mogelijk geld binnen te harken...

Niks mis mee, maar het doel van een bedrijf is altijd zichzelf verrijken, niet de gebruikers, anders waren patenten onnodig en hoge marges ook :)
Het is voor mij zat. Ben dus blij met de optie om een goedkoper model te nemen door te besparen op opslagruimte die ik toch niet nodig heb.
Ik ben het met je eens dat 16GB weinig is en ik vind het belachelijk dat Apple nog steeds de 16GB variant aanbied in 2016. Ik moet echter toegeven dat ik er zelf genoeg aan heb en altijd rond de 1,5GB over heb op mijn telefoon. Ik heb een flinke databundel en regel veel via de cloud. Spotify gaat niet via mijn databundel omdat ik nog een oud HI abonnement heb, dus dat is 'gratis' streamen.

Foto's sla ik op in iCloud en in de praktijk merk je daar helemaal niks van, aangezien je gewoon een thumbnail hebt als normaal en de foto enkel wanneer je hem bekijkt on the fly gaat downloaden (dusdanig snel dat je er niks van merkt). Verder zijn foto's direct gekoppeld aan m'n PC, daar worden ze volledig opgeslagen.

Ik heb geen grote games, geen hele grote apps en ik wis wekelijks mijn whatsapp-geschiedenis. Ik kan me niet bedenken waar ik per se de 32GB voor nodig heb, want ik mis het eigenlijk helemaal niet.
Of omdat er veel zijn die iPhone willen hebben maar iPhone niet willen betalen. Nee dit is geen troll of haat, maar puur waarheid dat je gemakkelijk zelf kan onderzoeken. Moet je er natuurlijk voor open staan.
Zeker als je niet kunt uitbreiden heb je gelijk, maar met de komst van diensten als Netflix en Spotify, en de mogelijkheid je foto's met gemak in de cloud op te slaan, is zo veel ruimte juíst niet altijd meer nodig.
Idd, Dat heb ik ook nooit begrepen.
Tegenwoordig zal een 32gb als basis meer gewild zijn als 16gb. met de 6 is er geeneens 32gb
Ooit gehoord van iCloud? Daar kan het anders prima kwijt. voor 2 euro per maand staat het online en overal bereikbaar.
objectief:
Gelijk hoe je het doet, Apple slaat overal geld uit. Ofwel betaal je maandelijks extra voor iCloud, oftewel betaal je +- 100 (!) euro meer op hun 'flagship' model.
Daar hebben de meesten (waaronder ik ook) een probleem mee, je wilt al de pot betalen voor hun 'toptoestel', en dan krijg je een onuitbreidbare 16gb. Not done.

subjectief:
Ik heb liever alles lokaal staan, en eventueel de cloud als back-up. Ik weet niet hoe het in nederland is, maar in Belgie zijn de internetabbo's erg duur. Ik heb zelf maar 1gb/maand en ga die niet verspillen aan mijn eigen media
Ondanks de vele downmods here op Tweakers toch wel apart dat de algehele concensus wel lijkt dat 16 GB aan de erg krappe kant is en anno 2016 inderdaad een beetje wonderlijk dat Apple hieraan blijft vasthouden. Is hier ergens nog een reden voor dat ze zo weinig leveren? Immers 16/32 GB kost nagenoeg niets meer, dus wat belet Apple om eigenlijk niet standaard 32 GB te leveren?

Verder wat is het nut van een dubbele camera? Zijn er apps die hier gebruik van kunnen maken op termijn om bv diepte te geven aan iets?
Is hier ergens nog een reden voor dat ze zo weinig leveren? Immers 16/32 GB kost nagenoeg niets meer, dus wat belet Apple om eigenlijk niet standaard 32 GB te leveren?
Winstoptimalisatie.

Mensen zijn snel geneigd om uit 3 opties de middelste te kiezen. De grootste (128 GB momenteel) is teveel van het goede, de kleinste (16 GB) is toch wat krap, dus de 64 GB optie zit er goed tussenin. Maar wel tegen een vrij forse meerprijs. Als er een 32 GB optie zou zijn als goedkoopste variant, dan zouden veel meer mensen die kopen in plaats van de 64 GB variant.
Klinkt logisch, maar gaat niet helemaal op. Uit mijn eigen ervaring bij een telecomwebwinkel weet ik dat de 16GB versies van de iPhone 6 en 6S veruit het meest verkocht worden. De hoge meerprijs helpt ook niet natuurlijk.
Klopt, ook bij een grote telecomprovider staan de 16gb versies van elk model steevast bovenaan de lijst met hoogste aantal backorders.
Wel hier in Nederland inderdaad, misschien dat het toch klopt dat Nederlanders gierig zijn :p

Ik had ergens gelezen dat Apple en enkele retailers zelf in het verleden hebben gezegd dat het 64GB model inderdaad polulairder is dan de 16GB versie.

Ik verbaasde me bijvoorbeeld ook dat op Marktplaats de Nexus 5 16GB en Nexus 5x 16GB vaak voorkomen, terwijl de 32GB versies nauwelijks te vinden zijn! Lijkt me dus inderdaad typisch iets Nederlands.
Ik heb ook toen de 16gb versie van de Nexus 5 gekocht omdat ik dacht dat het waarschijnlijk wel een beetje genoeg zou zijn en de 32gb extreem veel duurder was. Nu is mn gedrag met mn telefoon veranderd (eerst had ik een telefoontje van ons ongeveer 200 EUR wat niet zo snel was) en is die 16gb eigenlijk een beetje weinig. De volgende telefoon van mij moet minstens 32gb hebben of een sd-slot waarbij die functie om je sd als intern geheugen te gebruiken actief is.

Mogelijk staan er veel 16gb modellen op marktplaats omdat mensen met een 16gb model eerder een nieuwe telefoon kopen omdat de presentaties toch niet zijn wat men verwachtte. Ook zal het aspect prijs wel goed meetellen, waardoor meer mensen 16 gb modellen hebben gekocht.
En dan die fanboys die de keuze voor winstoptimalisatie verdedigen :? 32GB is de standaard voor ieder high-end toestel, behalve iPhone's. Ik begrijp werkelijk niet hoe je dit niet als 'minpunt' kunt zien.
Verschil in vrije ruimte op een android met 32GB en een iPhone met 16GB is kleiner dan je op het eerste gezicht zou denken.

http://www.droid-life.com...-storage-install-apps-sd/

16GB Galaxy S7 vs 11,7GB op iPhone

[Reactie gewijzigd door AlphaBlack_NL op 22 mei 2016 16:07]

Het verschil is groter dan je beweert. Die weergave is na app installatie.
One weak point of the S7 is the small internal memory it comes with, as around 7 of its 32 GB of internal storage space are chewed up before you even install anything.
https://www.androidpit.com/samsung-galaxy-s7-review

Het is dus ongeveer 25 GB S7 vs 11,7 GB Iphone.

edit: en bij de S7 kun je natuurlijk ook nog de meeste apps voor een groot deel naar SD moven.

[Reactie gewijzigd door knakworst op 22 mei 2016 21:11]

En binnenkort met Android N, gaat er de mogelijkheid komen om bloatware te verwijderen bij device setup, dit zal er voor de S7 waarschijnlijk ook komen, aangezien dit een stock Android feature gaat worden. Of dit alleen om Google-apps gaat, dat is nog niet duidelijk AFAIK.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 mei 2016 05:39]

Ik denk het wel aangezien samsung anders echt geen update gaat uitrollen hoor. Zou mogal stom zijn.
Ik had het hier specifiek over de Android N feature waarbij je bloatware kan verwijderen, niet over Android N zelf.
Zet er dan een Nexus tegenover, dan kom je voor OS op vergelijkbaar ruimtegebruik als bij iOS. Je kunt 'Android' niet de schuld geven van bloatware geleverd door OEM's.
Raar, mijn S7 edge heeft inderdaad een hoog gebruik door het systeem. Vind ik persoonlijk. Maar na de eerste installatie had ik na het installeren van ongeveer 80 apps, nog ruim 20gb over. Incl teruggezet backups van whatsapp (rond de 800mb en twee games die ruim 1gb innemen).
Het is toch wel gewoon een truckje van Apple, ze deden dat eerst ook met 8, 32 en 64, 16 was niet beschikbaar. Het is ook iets wat best wel werkt. Je kunt daardoor ook een lagere prijs neerzetten, omdat iedereen toch de duurdere upgrade zal kopen. Over een paar jaar doen ze misschien hetzelfde met 32, 128 en 256
Anoniem: 256386
@lololig23 mei 2016 00:08
Inderdaad. Grappig hoe sommige 16gb verdedigen want ze hebben het niet nodig of streamen alles. Niet iedereen heeft 20 gb abo. Daarbij komt dat geheugen de laatste jaren goedkoop is geworden. Van 16 naar 32 gb kost maar een paar duppies. Nee het is puur strategie en het werkt. Ik hoop dat de volgende iphone ook 16gb als basis model heeft.
Voor de mensen die geen 20Gb abo hebben is er dus een 64 gb en 128gb optie.
Daar gaat de discussie juist over.
Apple houdt bewust 16gb aan zodat mensen die meer geheugen willen moeten overstappen. Aangezien 16gb al jaren het basismodel is en extra geheugen voor Apple weinig extra kost is het gewoon een strategie. Dat klanten dat accepteren is aan hun.
Dan is je argument "niet iedereen heeft een 20gb abonnement" toch kompleet irrelevant? Voor mensen die dat wel hebben is er dus een goedkoper optie dan 64GB. Zelf kan ik het net af met 24GB, maar ik heb daarnaast ook 128GB zodat ik muziek niet per se hoef te streamen en zo door die bundel heen te gaan.
Nee dat is niet irrelevant.
Voor nagenoeg hetzelfde bedrag kan Apple een 32gb ipv 16gb plaatsen. Alleen doen ze het niet omdat meer mensen 100 euro betalen voor 64gb. Ook dat kost Apple waarschijnlijk maar 1 dollar extra.
Ik kom na enkele jaren nog steeds ruim toe met 16gb zoals vele anderen en gebruik mijn gsm intensief. Dus ja, Ik blijf 16gb verdedigen. En nee geen 20gb abo.. Van mij mag de volgende dan inderdaad 16gb standaard hebben 😀

Ik vind wel dat je gelijk hebt dat het niet zo een meerwaarde mag kosten.
Maak een paar minuten film op 4k en je zit er al overheen. Dat kan echt niet meer, imo. En je koopt een premium toestel toch niet om geen gebruik te maken van de camera?
Met 2,5 paar minuten wordt het er echt niet veel beter van hoor. Overigens kan je op 10GB nog steeds zo'n 21 minuten 4K film opslaan met 64mbit/s prima te doen dus, maar je moet dan wel af en toe wat eraf halen (icloud sync/fotobibliotheek?). Wil je echt veel 4K schieten dan moet je toch echt gaan kijken naar 64 of 128 gig óf een professionele camera.
Aangezien ik praktisch alleen filmpjes maak om te delen op social media of door te sturen via whatsapp/imessage naar vrienden/familie, denk ik dat ik de 4k optie sowieso weinig ga gebruiken. FullHD is wss al hoger dan nodig, dus lekker op 720p filmen, scheelt batterij, opslag en dataverkeer.

Ik snap sowieso niet wat de gemiddelde gebruiker moet met een 4k videocamera in de telefoon.

Ik vind 16gb nog steeds aan de lage kant, maar ik vind het 4k filmen nauwelijks een argument, het is weer een gimmick die toch niet al te veel toevoegt (en dan nog kan je best aardig wat 4k content kwijt op zeg 10gb ruimte).
Tja, dan hoef je ook geen premium telefoon te kopen als je het toch niet gebruikt.
Waarom niet? Dat bepaal ik zelf nog wel. De software is fijn, de telefoon is degelijk, maar serieus, wat moet je met 4k in een telefoon? Buitenom dat zo'n klein lensje daar onmogelijk optimaal gebruik van kan maken, neemt het alleen maar onnodig veel ruimte in beslag. Het geen waar een camera 9 van de 10 keren voor wordt gebruikt bij consumenten is zo'n groot formaat zelfs onbruikbaar.

Gewoon een leuke gimmick om tijdens de presentatie van de telefoon weer wat puntjes te scoren want het is nog steeds het megapixel schreeuwen wat de telefoonmakers al een decennia doen.
16GB is vanaf de iOhone 3G altijd bedchikbaar geweest. Van iedere serie is er een 16GB model verkocht. Pas recent is de stap gemaakt om geen 8GB model meer uit te brengen en nog recenter is d e32Gb eruit gegooid.
En dan die fanboys die de keuze voor winstoptimalisatie verdedigen :? 32GB is de standaard voor ieder high-end toestel, behalve iPhone's. Ik begrijp werkelijk niet hoe je dit niet als 'minpunt' kunt zien.
Omdat je de keuze hebt, er is niemand die je verplicht van de 16GB versie te nemen. Als er enkel een 16GB versie was dan heb je gelijk.
Niemand die je verplicht inderdaad, maar gezien de keuze 16GB - 64GB waarbij 64GB toch echt de voorkeur heeft voor het merendeel [aanname] van de klanten word je min of meer gedwongen om veel extra te betalen voor meer geheugen wat Apple zelf slecht een fractie kost.

Ik vind het niet echt een keuze, indien ik voor een iPhone zou gaan dan zou 16GB geen optie zijn, velen met mij. Erg flauwe truuk om je klanten geld uit de broekzak te kloppen [mening].
Ik blijf het gek vinden. iPhones zijn de duurste telefoons ter wereld, daar zet je dan geen 16 GB in. De camera kun je dan niet eens voluit gebruiken.

Helemaal aangezien 32 GB waarschijnlijk net zoveel kost om te produceren als de 16 GB versie. Dit heeft helemaal niets te maken met 'keuze voor de consument, omdat Apple zoveel om ons geeft'. Dit gaat om het spekken van hun 200 miljard in de kas.
Er is een groot verschil tussen erkennen dat deze strategie van Apple werkt, en het ook een goede strategie vinden. Dat zijn twee compleet verschillende aspecten, inzien dat de strategie Apple geen windeieren legt heeft niets met fanboy zijn te maken.

Ikzelf vind het ook abominabel dat 16gb de instapopslag is. Maar het is een strategie die Apple bakken geld oplevert =)
Bij de bioscoop bijvoorbeeld gebeurd het ook. De kleine popcorn is (bv €2) relatief veel duurder dan de medium(3€ maar 2x zoveel). Mensen halen dan dus de medium popcorn ondanks dat ze waarschijnlijk aan de kleine ook genoeg hadden.
Kom ik aan met m'n 8 GB op met m'n iPhone 5c :D En daar gaat ook nog 1,5 GB ofzo af voor iOS zelf.
Iphone 5c = iphone 5 in plastic cover. IPhone 4S is volkomen ander toestel. En onderbouw je statement 'slechtste iPhone ever' eens?
Oja het is idd een iphone 5.Ik dacht even dat het een 4s was.
De i5c was op dat moment duurder dan de 5 terwijl hij dezelfde specs heeft en in een lager kwaliteit behuizing zit en er een versie met maar 8gb bestaat. maar geen versie met 64. Je brengt dus een apparaat uit met gemiddeld slechtere hardware dan de vorige (minder ram) en die moet wel op die nieuwste versie van het OS draaien. Natuurlijk werd de 5c wel als goedkoop apparaat in de markt gezet met zn mooie/lelijke kleurtjes, maar dat was het echt niet. Pas nadat het slecht verkocht en de prijs flink omlaag ging was het een beetje interessant. Alle andere iphones waren vele malen interessanter en werden ook beter verkocht.
Bij mij heeft het niets met fanboy gedrag te maken omdat ik in de regel vind dat je gelijk hebt dat er gewoon minimaal 32 in hoort te zitten. Maar heb op mijn 1,5 jaar oude iPhone 6 gewoon nog 6 gig aan ongebruikte ruimte van de 16 bruto beschikbaar.
Gebruik mijn telefoon alleen maar om te bellen en een beetje te internetten.
Dat is dan een goede reden om voor die 16GB variant te gaan.. scheelt toch flink in de euro's, maar ik zou alsnog voor de 64 kiezen just in case ;)
Waarom neemt u dan zo'n duur toestel/ abbo als dat ook met een midrange kan?
Eigenlijk puur omdat ik ooit voor iOS (iPhone 3Gs) ben gegaan. De integratie met mijn andere apple spullen is naadloos, iCloud, AirDrop enz. iOS en OSX bevallen me uitstekend, dus zie geen reden om over te stappen.
Op die manier.
Gebruik zelf de mac mini,macbook ipod ipad en ipad mini.
Dat gaat ook prima samen met mijn note 4
Wst is dat voor een insinuerende vraag. Misschien omdat de persoon het besturingssysteem goed vindt. Misschien omdat hij de telefoon van zijn werkgever krijgt. Misschien misschien...een veelheid van redenen is mogelijk
Uiteraard veel mogelijkheden, maar juist voor die gebruikers is een 5c bijvoorbeeld een goede keuze, scheelt toch zo de helft.
Gewoon de 16gb laten vervallen en alleen de 64gb of 256gb. De iPhone SE dient als het goedkope alternatief waardoor het normale model best een per tientjes duurder mag.
Of 32 en 128 en 64 laten vervallen.
Het bizarre is dat er bijna uitsluitend met 16GB geadverteerd wordt. Van MediaMarkt tot Vodafone of KPN.

Als je een bruikbare iPhone wil, heb je meer dan 16GB nodig.

Je kan zeggen dat de vanaf prijs van een bruikbare iPhone echt €859 is en niet €110 minder.
Met deze stelling ben ik het niet helemaal eens, voor het gros van de mens is 16gb voldoende.

Een klein voorbeeld:
- Muziek word steeds minder op de telefoon gezet omdat de markt in streamingdiensten steeds groter word.
- Filmpjes worden bekeken op platformen zoals youtube, of netflix
- Foto's kunnen direct in iCloud worden geupload
- Niet iedereen heeft games van 2-3-gb op hun telefoon staan, maar zijn vaak al blij met de wat simpelere games die hooguit 300mb gebruiken

Zo is het maar net wat voor eisen je aan je mobiel stelt, en blijkbaar voor de gemiddelde Nederlander is 16gb meer dan voldoende.
Heb toch diverse vrienden/kennissen/klanten die grondig spijt hebben van hun 16GB toestel (welk OS doet er niet toe). Als je gaat filmen (4K is dodelijk) of toch meer foto's neemt dan je vooraf dacht, heb je snel ruimtegebrek.

Daar zijn oplossingen voor zoals Google Photo of iCloud, maar vooral op vakantie (geen of slechte wifi en geen databundel) kan dat zeer vervelend zijn.

Ik adviseer dan ook altijd 32GB of groter, zelfs voor de lowend users.
Dat komt omdat het apparaat zo ongenadig veel geld kost dat men het liefst adverteert met waar de meeste mensen naar op zoek zijn, namelijk de 'koopjes'. Het is niet zo dat je kan spreken van een koopje bij een iPhone, maar het is wel degelijk een gewild artikel. Adverteren met de goedkoopste levert de meeste klanten op. Eenmaal in de winkel kun je altijd nog proberen te upsellen door klanten te wijzen op al dan niet fictieve voordelen van een duurder product.

Let maar eens op de advertenties die ze standaard aanbieden, het zijn vrijwel altijd de low- of midrange artikelen uit een bepaald productsegment die ze voor een licht aantrekkelijkere prijs willen verkopen. Het zijn lokkertjes voor de laagste prijs.
Bruikbaar is natuurlijk relatief. Er zijn genoeg mensen (waaronder ik) die een 16gb prima vinden.
Iedereen gaat natuurlijk met de laagste prijs adverteren. Anders denkt iedereen gelijk al dat het veel te duur is. Nu willen mensen m hebben en zijn ze ook nog wel eens bereid om extra te betalen voor RAM

[Reactie gewijzigd door lololig op 23 mei 2016 08:34]

Adverteren met een product wat €100/110 goedkoper is, is natuurlijk makkelijker :)
Je hoeft het niet te kopen. Er zijn genoeg alternatieven. Dus je relaas is nutteloos.
Ik wil anderen laten inzien om het niet te kopen. Android is overigens ook absoluut niet heilig, maar minder slecht dan Apple.
Beetje kinderachtig naar mijn idee.

De punten die jij aankaart zijn niet van toepassing op iedereen. Ik hoef geen SD kaart uitbreiding. iTunes werkt prima naar mijn idee dus wat jij als "Slecht" bestempeld is een persoonlijke mening. Dat je elke keer zelfs de moeite neemt om je frustratie op een product/producent te uiten omdat het je niet zint is bijna triest te noemen.
Het mooie is dat mensen zich wel weten te uiten via negatieve mods, maar niks tegen de standpunten inbrengen. Gemiste kans, Tweakers ;)
Negatieve reacties worden vaak gedownmod, volgens mij niet meer dan "gewoon omdat".

Omdat het dus niet direct zichtbaar is, bij deze nogmaals:
Iemand met gezond verstand noemt het verkapte oplichting. Een verkoper zal zeggen dat hij niet liegt.

Net als de kleinere connector (antwoord op een niet gestelde vraag), evenals dat er geen micro-sd in kan, evenals dat je zonder iTunes het apparaat niet aan de pc kan hangen.

Anderen kunnen/doen dit wel. Het is geen oplichting, maar Apple kan er wel geld mee verdienen. Geld wat hard nodig is bij Apple ;)

Ik hoor veel mensen over hoe "oneerlijk" en "slecht" voedsel is dat aan de consumenten wordt verkocht. In mijn ogen gebeurt hier hetzelfde.
Als je wilt downmodden: graag, maar ook weerlegging van mijn kritiek. Anders heb ik er ook weinig aan.
Het door KPN bedachtte lease je telefoon - systeem. Dat wordt nu in Amerika veel toegepast, dan is die 64GB maar 4 dollar per maand extra.
Dan moet je zeker aan het einde je telefoon inleveren of alsnog kopen voor een dik bedrag?
valt mee hoor, met de huidige werking van iCloud, Photos en Apple Music word de opslag meer als een soort (dynamisch) buffer voor je cloud opslag

zo heb ik op mijn 16GB iPad en iPhone ongeveer voor 40GB aan foto's staan, 10gb aan filmpjes en een paar weken aan muziek.

Ik ben zelf geen gamer, dus 16GB is meer dan voldoende, Word, Facebook en WhatsApp (door hun caches) nemen als enige echt veel ruimte in.
Anoniem: 395797
@Rannasha22 mei 2016 17:36
Slimme opmerking,helemaal mee eens. Al die meisjes die van papa een iPhone krijgen die appen en bellen. En bovendien hebben we ook nog mensen die altijd het goedkoopste kopen want ze willen meedoen en we hebben nog de Cloud. De bovenstaande opmerking snijd het meeste hout.
Niet alleen dat, maar er zijn veel bedrijven en scholen etc die bulk kopen, en 16gb voldoende is. Tevens als mensen die het wel allemaal willen en het gewoonweg niet kunnen betalen.
Dus lijkt het me zinvol dat ze met een 32 / 128 / 256 selectie komen. Dan is er voor ieder wat wils en is de standaard iig voorzien van een stuk meer. iOS is ondertussen ook de 4GB al ruim gepasseerd dus houd je alsnog maar 25,5 GB over bij de 32 GB variant.

(ja, 32 GB is bij telefoon makers 32.000 MB. en aangezien een MB normaal 1024 bytes is houd je dus maar 30GB over.)
[...]


Winstoptimalisatie.

Mensen zijn snel geneigd om uit 3 opties de middelste te kiezen. De grootste (128 GB momenteel) is teveel van het goede, de kleinste (16 GB) is toch wat krap, dus de 64 GB optie zit er goed tussenin. Maar wel tegen een vrij forse meerprijs. Als er een 32 GB optie zou zijn als goedkoopste variant, dan zouden veel meer mensen die kopen in plaats van de 64 GB variant.
Mooie theorie maar hier klopt natuurlijk niets van. De 16GB versies zijn veruit de populairste toestellen.
Ik dacht ook dat 16GB te weinig voor me was dus ik heb de 64GB versie gekocht. Voor mij maakt het ook niet zo veel uit aangezien de tijd die ik kwijt ben met spul wat niet "gewoon werkt" of prutsen met opruimen weggooien back-uppen etcetera duurder is dan die 100 euro of zo die het meer kost.

Nou het klopte hoor: na een half jaar onbezorgd gebruiken (want toch genoeg geheugen) staat nu inderdaad mijn telefoon vol met maar liefst 17GB aan data! Ik moet wel zeggen dat ik regelmatig foto's en filmpjes weggooi omdat ik het leuk vind om door mijn album te gaan en alleen mooie foto's te hebben. Ik fotografeer meestal de zelfde dingen een paar keer snel en dan zoek ik later uit welke de beste foto was.
Ik kan me zo voorstellen dat ze proberen hiermee ook mensen naar een grotere (betaalde) iCloud account te pushen. (of dat succesvol is weer ik niet)
HTC was hier destijds ook mee begonnen op de M8, uiteindelijk is de fotoalbum app van HTC de enige die het gebruikt.
De One M8 heeft een heel andere implementatie, nl. met als doel 3d foto's. Een vrij nutteloze feature, terwijl de P9 er een optimalisatieconstruct achter heeft zitten.
Wat is het doel bij anderen dan? Waarom zou je dan 2 camera's vlak bij elkaar plaatsen?
Bij de anderen gaat het om twee camera's waarbij de een zorgt voor het RGB-licht en de ander een monochrome foto maakt. Met die monochrome camera kun je details beter belichten. Door vervolgens het beeld van beiden camera's samen te voegen, zou je in theorie een betere foto moeten krijgen.

Het schijnt zo te zijn dat RGB-sensoren detail verliezen in het proces waar ze de kleuren van een foto moeten rangschikken op de juiste plek. Dat detail wordt door de monochrome camera nu dus toegevoegd.
Goede toelichting. Thanks. Ik ben een leek in fotografie, en ken qua duo-camera's enkel het 'achteraf diepte bepalen'-concept.
Vindt het jammer dat HTC er niet verder mee is gegaan en verder heeft ontwikkeld. Nu zul je zien Apple heeft het en lijkt het alsof zij het eerst hebben gebruikt
Sinds de HTC One M8 hebben enkele andere fabrikanten ook al dual camera's gebruikt, meest recent nog Huawei in de P9.

Maar koester geen illusies: rondom de lancering van de iPhone is de collectieve tech pers dat weer vergeten.
Dat heet strategie dat doen ze omdat ze willen dat je meer gaat betalen voor meer opslag :p
Het idee is dezelfde als die van de Chromebook; alles online en via streaming. Content bewaar je niet op je device, maar in de cloud. Als je Spotify of een andere streaming muziekservice gebruikt en je foto's in Flickr/Photo Stream ofzo hebt, dan hoef je dus alleen apps op je device te bewaren, en dan wat dingen lokaal cachen. Daarvoor is 16GB meer dan genoeg.
Dat in jouw omgeving mensen met 16 Gb niet tevreden zijn wilt niet zeggen dat dat voor de meerderheid geldt, is niet echt een betrouwbare aanname.
precies, heb net een ipad air 2 gekocht met 16 GB, meer dan genoeg voor mijn vrouw, die speelt er amper games op en heeft geen grote apps en de rest streamen we vanaf de nassen, netflix of spotify e.d.

Zelf heb ik voor het werk een ipad air 2 met veel meer opslag, maar dat is weer zo overdreven dat ik 50+ games erop kan zetten van grote omvang en dan heb ik nog ruimte over. Nu neem ik wel veel video en audio ermee op, maar dat parkeer ik altijd gelijk na de opname op ons bedrijfsnetwerk ivm backups.

Maar voor de ipads van de kinderen en mijn vrouw betaal ik liever 10 euro minder (bij wijze van spreken) voor 16 GB ipv 10 euro meer voor 32GB. Niemand die dat gebruikt.
Koop wel het "oude model"
Bijvoorbeeld ipad mini 2 gekocht met 32 gig goedkoper als de 16 van de 3.
De vingerafdruksensor gebruik ik niet.
voor het grote model (de mini vinden we niet zo fijn voor internetten enzo) was het verschil tussen het oude en nieuwe niet zo groot (paar tientjes), dus maar voor de air 2 gegaan (had ik ook van het werk en kan denk ik nog wel 2 en misschien 3 jaar prima mee).

Al die meuk kost helaas een half vermogen, dus het is inderdaad wat uitzoeken wat je het beste kan doen. We hebben nu een ipad 2, een air 1 en dus twee air 2's... over een tijdje de ipad 2 maar eens vervangen, dat ding is zo traag. Gelukkig klaagt mijn dochter er nog niet over.
Heb zelf de ipad 3 16 gig gekocht toen de 4 net uit was en de mini 2 32 gig toen de mini 3 uit was.
Vind die 32 gig wel fijn gebruik hem als muziek speler op de dac.
Het is gewoon een naar truckje van Apple om iedereen de duurdere versie te laten kopen, als je toch de 16gb koopt, koop je de volgende keer sws een met groter geheugen.

Als telefoons uitbreidbaar zijn met een SD is het eerder genoeg. Al kunnen onder Android helaas niet alle apps op een sd kaart. (als je een geroote telefoon met de juiste apps hebt wel, het kan trouwens ook met de laatse versies van Android, maar die hebben veel mensen niet)
Ik vind die sd kaarten eigenlijk een raar fenomeen. Ja je hebt extra opslag maar volgensmij wordt dat er niet sneller op. Zoals de apps die erop staan en het laden van grote hoeveelheden afbeeldingen en videos.
De sd kaart gebruik ik voor foto's en video en muziek.
Dan is 32 gig in mijn telefoon nog wel voldoende
Ik vind die sd kaarten eigenlijk een raar fenomeen. Ja je hebt extra opslag maar volgensmij wordt dat er niet sneller op.
Maar wat is daar raar aan? dat is toch gewoon een supersimpele afweging :P

Wil je meer ruimte met bepaalde beperkingen? Zoja dan is een Sd kaart bruikbaar, en zo nee gebruik je geen Sd kaart.

Zelf ben ik overigens heel blij met mn Sd kaart, voor video/foto/muziek is het meer dan snel zat en games/apps zet ik er gewoon niet op, dus wel de voordelen (veel storage) en niet de nadelen ervan (traagheid).
16gb, en soms zelf 8gb is prima in goedkope android telefoons die alleen gebruikt worden voor whatsapp en af en toe een fotootje maken, maar in een apparaat van meer dan 600 euro is het inderdaad belabbert. ik vind het zelf zo fijn om er niet over na te denken bij mijn 64gb Oneplus One.
het ligt er natuurlijk ook aan dat Apple de varianten met meer opslag voor een extreem veel hogere prijs verkoopt, terwijl het verschil in productie maar een paar euro is. en veel mensen gewoon een iPhone willen hebben terwijl ze er eigenlijk niet het geld voor hebben.
Goedkope Droids hebben vaak wel een sd slot, daar kun je dan gewoon nog ff 64gb ofzo aan media op kwijt.
In het Windows en Android kamp heb je toestellen startende met 8 GB. Neem je de gemiddelde Amerikaan komt die niet de grens over en is cloud toereikend.
Dus 16 GB in een telefoon kan prima voldoen, alleen moet de prijs er wel naar zijn, verlaag de adviesprijs met bijvoorbeeld 50 Euro zodat duidelijk is dat het de budget keuze is en biedt een 32 GB aan voor de prijs van wat nu 16 GB kost. Dan komt er perspectief in de waarde.
Hier is er één, in het bezit van een iPhone 6 met 16GB zonder klachten :D
Op dit moment heb ik nog 1,7GB vrij. 99 Apps geinstalleerd. Ik heb wel "Optimaliseer iPhone opslag" aangezet zodat foto's naar iCloud verstuurd worden en er een lagere resolutie foto op de telefoon zelf achter is gebleven. Muziek stream ik.

Er zijn er dus wel, die aan 16GB genoeg hebben. Maar Apple zou best een beetje minder zuinig mogen zijn wat dit betreft.
Een meerderheid van gebruikers heeft meer dan zat aan 16 GB, net als dat een meerderheid van gebruikers het om 't even is of ze een SSD hebben of niet (wat is een SSD? dan weet je al genoeg).

Dat jij daar met je verstand niet bij kunt, is omdat je het bekijkt met je eigen gebruik in gedachten. 16 GB is voor mij absoluut niet genoeg, 32 GB was me ook te krap, maar met 64 GB zit ik goed. Dat betekent niet dat de hele wereld 64 GB nodig heeft. Ik ben niet de hele wereld.
De meerderheid van gebruikers zal duidelijk het verschil merken tussen een systeem met of zonder SSD, net zoals de meerderheid van het feit dat ze minder vaak foto's of andere data hoeven op te ruimen erg plezierig zullen vinden.

Daarbij, niemand heeft werkelijke "64GB nodig" er is altijd een mouw aan te passen, zoals sommige apps maar niet installeren of af en toe de muziek bibliotheek aanpassen, genoeg opslag hebben om dit niet te hoeven doen is eigenlijk een luxe (zoals het hele product van een Smartphone). Het gaat er dan ook niet om wat er "nodig" is maar wat redelijkerwijs verwacht mag worden van een bepaald prijssegment en van een telefoon van 600+ euro mag toch wel verwacht worden dat deze minstens een gemiddelde hoeveelheid opslag heeft. Dat is met 16GB niet het geval.

[Reactie gewijzigd door Skajetolaf op 23 mei 2016 02:03]

Aanschouw het wonderlijke fenomeen dat individualisme heet. Enkel kijken naar de eigen leefwereld en die projecteren als zijnde de standaard die iedereen moet volgen :)

Ik zou zelf ook geen 16GB nemen omdat ik al zo lang ingebed zit in het iOS eco systeem dat ik meer dan 16GB aan content heb maar als zaakvoerder zou ik mijn personeel enkel 16GB's geven. Games horen niet thuis op zulke toestellen. Op zulke toestellen moedigt teveel opslag aan tot prive gebruik.

Waar ik destijds bij de iPhone 5 tegen aanliep bij 16GB was vooral mijn muziek collectie want die zat toen nog niet in de cloud. Maar ondertussen heeft Apple al zoveel naar de cloud verhuist dat je in principe met 16GB zou moeten kunnen toekomen. Dat jij en ik dat niet meer kunnen wil niet zeggen dat er geen markt is voor mensen die met 16GB toekomen.

Het is niet omdat je oma nooit uit haar zelf een iPhone zal kopen dat je haar geen iPhone als kado mag geven en wees eerlijk, gaat zij meer dan 16GB nodig hebben?
Ik ben een Apple fanboy (denk ik, want vind iOS fijner dan Android) en ik ben het met je eens.

Zelf neem ik gewoon niet het toestel met minste opslag, maar dat is wel het model die bij winkels direct wordt aangeboden. Mijn vriendin had hiervoor een 16GB variant toestel en deze was constant vol. Hierdoor kon deze geen updates draaien en foto's maken. Zelfs backups maken gaat soms lastig als hij stampvol zit. 16GB is in deze tijd echt niet meer voldoende.

Nu ging ze over naar een SE, wilde een 64GB variant van dat toestel en deze was slecht voorradig; moest ze twee weken later terugkomen bij de T-Mobile winkel. De 16GB hebben ze wel genoeg.
Ik heb meerdere mensen gesproken met 16gb en die spijt hebben gehad van hun keuze.
https://youtu.be/hSz7yO7bckI
Het hangt af van je gebruik lijkt me, als je niet als een malle overal selfies en filmpjes van maakt dan is 16GB prima te doen op een moderne smartphone.
Ik denk niet dat je hard kan maken dat Apple hun devices moedwillig traag maakt met updates. Aangezien er geen vergelijk is met Android want 80% loopt sowieso al achter met hun updates. Er zal maar een grote lek in het systeem zitten...

Daarbij ben ik een tevreden 16GB gebruiken, deels door dat ik optimaliseer en ik weet wat en hoeveel ik nodig heb,
Zou natuurlijk kunnen wat jij zegt, maar je hebt wel de nieuwste features. De oudere toestellen gaan vaak door naar de oudere generatie en van die mensen hoeft het niet snel te zijn en daarbij: je hoeft niet te updaten.

Hier staat wel tegenover dat het update beleid van de meeste android fabrikanten ook te wensen over laat. Gewoon bijna niet updaten...

En dan komt er ook nog eens de wet van Moore bij kijken. Oftewel de telefoons van tegenwoordig zijn gewoon zoveel sneller dan een toestel van 4 jaar geleden.
Hoeveel neemt het OS eigenlijk in bij een iPhone?
Op een 16 Gigabyte apparaat hou je - een beetje afhankelijk van het model - ongeveer 11.7 Gbyte over (de rest is in gebruik door iOS).

Dat is niet royaal (32GB zou een stuk beter zijn), maar volstaat in de praktijk voor wellicht een meerderheid van de iPhone gebruikers. Als je meer nodig hebt is een 50GB iCloud abonnement erg handig (99cts/maand) en gedraagt je toestel zich grotendeels alsof het een 64GB toestel is (als de nodige opties goed gezet zijn, iCloud foto optimalisatie bvb).
Waardoor je dus verplicht bent om een dik internet abbo te hebben. Want je wilt altijd net dat filmpje dat in de cloud staat kijken. Als je dan ook nog 1eur per maand betaalt voor icloud, kun je net zo goed die paar extra euro's ook betalen zodat je die 50gb in je telefoon hebt zitten. Is een stuk gebruiksvriendelijker.
iCloud dient bij mij niet voor extra ruimte maar voor backups. Dus ik heb een 64GB iPhone die 30% vol staat, mét 50GB iCloud.
Meestal heb je wel wifi, als je nèt dat filmpje van 6 maanden geleden en dat in de cloud staat, wil bekijken.

Ik vind het een zwak argument: als je je film-archief regelmatig wil bekijken, zijn 64GB en zelfs 128 GB al snel niet genoeg.

Persoonlijk heb ik inderdaad een behoorlijk internet abonnement (10GB lokaal, maandelijks, plus 2GB in gans Europa). Ik betaal dat met plezier want het geeft mij altijd overal toegang tot alles wat ik wil. Maar mijn gezinsleden hebben basis-bundels en dat blijkt te volstaan...

[Reactie gewijzigd door quantumleapje op 22 mei 2016 14:50]

Talking about total control / invloed van miljardairs bedrijven over jou, dit moet je gewoon niet willen.
Jij moet niet voor mij beslissen wat ik wel en niet moet willen: dat doe ik wel zelf, ik heb jou daar niet voor nodig. Er gaat van jouw commentaar veel arrogantie uit, besef je dat wel?

Even on topic: ik begrijp best dat Apple zijn gebruikers zachtjes naar iCloud "duwt". Je kan dat "manipulatie" vinden, maar ik kijk verder dan dat: het is ook in mijn voordeel, als Apple gebruiker, dat Apple dit doet, want meer iCloud gebruikers betekent op termijn een sterker platform, met betere services.
Mijn 64GB 6S heeft kaal 55.4 GB beschikbaar, dus de eerste 8.5 GB lijkt niet bruikbaar. Mijn 16GB iPad heeft 11.7 GB beschikbaar, dus daar is de eerste 4.3 GB niet bruikbaar,

[Reactie gewijzigd door mrwiggs op 22 mei 2016 17:03]

IOS 9 neemt ongeveer 1.3GB in beslag bij het downloaden. Maar Apple heeft een aantal trucjes toegepaat voor get updaten van je os met te weinig ruimte.

Zie dit artikel
http://www.cultofmac.com/389120/ios-9-not-too-big/

[Reactie gewijzigd door drdextro op 22 mei 2016 12:26]

Ja 32 /128 /256, vooral bij Apple, want die hebben geen sd kaart slot. Maar ja puur marketing, als 16gb te weinig is moeten ze wel de duurdere kopen... en 32gb kunnen denk heel veel mensen mee uit de voeten.
Denk eerder dan dat de 16GB voor de 7+ serie gaat verdwijnen dat je dus begint op 64GB met opties naar 128GB en 256GB

16GB en 64GB voor de SE

16GB, 64GB en 128GB voor de 7.
en vergeet daarbij ook niet het feit (iig bij mijn huawei g525) dat je de meeste apps simpelweg niet op SD kaart kan zetten.. en de dag dat facebook app 500 MB is na installeren van updates e.d. komt eraan.. dacht dat ze nu al rond de 270-300 zitten (voor 1 app!)

dusja als je dan zo'n persoon bent die van alle sociale media op de hoogte wil zijn (twitter/instagram/facebook/whatsapp etc.) dan heb je uiteindelijk wel een beste interne opslag nodig als je alle apps die je noodzakelijk acht te kunnen draaien + alle bijkomende zaken (muziek bibliotheek/email/een mobile game hier en daar noem maar op)
Facebook slaat ook wat door inderdaad. Ik zal het je sterker vertellen, de gehele app neemt incl alles 424MB in beslag op mijn telefoon. Echt bizar. De cache is dan 84MB en ik heb de app er nog geen 2 weken op staan. De basis app zelf zit dus al dik over de 300..
Het vertraagt je telefoon ook door de grote hoeveelheid achtergronddata die de app gebruikt. In je browser facebooken is een betere optie denk ik.
Klopt, over het batterij gebruik maar niet te spreken. Ik heb een app die alle wakelocks mooi laat zien. Ik heb Facebook waar mogelijk (In de app zelf, via de Android permissies & Greenify) bevroren, zodat het geen notifications en dergelijke kan ophalen in de achtergrond en alsnog zit de app gewoon vrolijk wakelocks te versturen. Dit maakt je telefoon dus letterlijk wakker.

[Reactie gewijzigd door Luca op 22 mei 2016 18:56]

Waarom denkt Apple eigenlijk niet innovatief te zijn door met een batterij van 3500 Mah te komen met een retina display? Zou toch geweldig batterylife opleveren?

Beetje off-topic: Werkt Greenify goed zonder root? Ik ben van de G2 met greenify (geroot, debloated etc.) naar de V10 overgestapt die nog niet te rooten is, dus ik probeer de ietwat slechte batterij toch goed te benutten.
Een stevige batterij in een iPhone zou inderdaad een fenomenale battery life geven..

En mbt Greenify, ik geloof dat de non-root methode best goed werkt ja!
offtopic comment maar installeer tinfoil (kan zowel mobiel als desktop versie opvragen) of gebruik de m.facebook pagina in je browser
dan zat ik er niet ver naast met mn schatting (ik check die updates nooit.. en probeer ze ook zo vaak/lang mogelijk uit te stellen)

maar idd als de gehele setup van de basis app al dik over de 300 is.. damn... xD
facebook is erg enthausiast dan idd.
http://www.apkmirror.com/apk/facebook-2/lite/

Van Facebook zelf, voor ontwikkelingslanden, en geblocked in de app store van veel westerse landen (Benelux incluis). Bevat zelfs Facebook messenger ;)

De download is minder dan 1MB, en hij neemt ook niet veel meer ruimte in :D

[Reactie gewijzigd door svenk91 op 22 mei 2016 13:21]

voor een app zonder 3d-modellen of grafische effecten is dat echt absurd veel, maar goed, ze moeten toch ergens alle afgetapte informatie opslaan. :+
en vergeet daarbij ook niet het feit (iig bij mijn huawei g525) dat je de meeste apps simpelweg niet op SD kaart kan zetten..
In Android 6 zit 'adoptable storage'. Een mSD kaart wordt dan geformatteerd en versleuteld als intern geheugen. Niet alle fabrikanten laten dit toe, maar HTC bijvoorbeeld wel.
Metal Pro of Tinfoil ;) Ben je af van die akelige, logge, batterij- en privacyverslindende app.
Ik zie Apple nog wel in staat om 16GB/128GB/256GB modellen te introduceren.
Anoniem: 382732
@MarcoC22 mei 2016 12:39
Afhankelijk voor wat je er mee doet is 16GB vaak een prima optie. Ik heb zelf een Android device maar de meeste content staat extern zodat ik er van al mijn devices bij kan. Ik heb er een klein SD kaartje inzitten omdat ik die toch nog had liggen, maar qua storage niet nodig.
Alles kan, maar voor €750 is 16GB onacceptabel.
Dat bepaal jij niet.

Veel mensen kopen nog steeds de 16GB wat aangeeft dat het dus heel goed acceptabel is.
Omdat de 64 GB versie vaak meer dan 50 euro duurder is. En je kunt in principe apps heel makkelijk downloaden/verwijderen. Maar voor meer dan 70 mag je eigenlijk wel meer dan 16gb verwachten.
Mijn dochter heeft ook zo'n apparaat met 16GB gekocht omdat ze toch niets doet met facebook e.d. Ze kwam desondanks toch regelmatig in de problemen, bv doordat iOs zo slim was om een upgrade al te downloaden.
De volgende aankoop zal toch wel minstens 32GB hebben....
Anoniem: 463321
@Dark_man22 mei 2016 13:18
"€750 is 16GB onacceptabel."

Dat bepaal jij niet.
Ga jij nu bepalen wat hij onacceptabel mag vinden? 8)7

Natuurlijk bepaald hij dat wel. Hij vindt het onacceptabel duur.
Dat andere mensen het wel acceptabel vinden doet daar niets aan af.

Apple bepaald de prijs. De consument bepaald met zijn portemonnee of die prijs acceptabel is of niet.
Dat hij dat acceptabel vind voegt niks toe aan dit onderwerp, dan kan je honderden reacties krijgen van mensen die het wel acceptabel of niet acceptabel vinden.

Is totaal nutteloos en totaal overbodig om hier te melden, net zo zinloos als dat ik bij een Intel topic zou melden dat ik een Dual Core onacceptabel vind.

Daar kan je eeuwig mee doorgaan en is dus zinloos, overbodig, voegt niks toe en heeft geen enkele toegevoegde waarde aan dit onderwerp.

Dan blijft dus de conclusie over dat hij dat wilt verkondigen als een soort universele waarheid, en in dat geval zeg ik dus dat hij dat niet bepaalt voor zover er iemand iets bepaalt...
Dat bepaalt hij zeker wel. De masse bepaald dit.
Het feit dat veel mensen nog steeds voor de 16GB kiezen kom in mijn mening door sowieso 2 dingen:

a. Mensen hebben geen idee wat een Gigabyte werkelijk inhoudt
b. Mensen willen graag Apple producten hebben, maar vinden modellen met meer geheugen simpelweg te duur.

Eventueel bestaat er een combinatie van de twee, waardoor de keuze voor 16GB nog sneller gemaakt is.
Voor heel veel mensen die het er wel voor betalen blijkbaar niet onacceptabel. Nu is de goedkoopste 6s zo'n 650 euro en dat wordt vrolijk gelapt. Dus dat vindt men acceptabel. Dat is geen oordeel van mij, maar een feitelijke constatering. 750 voor een 7/16G zal denk ik ook wel lukken en dus zal dat ook acceptabel blijken te zijn.
Naar specificaties kijken heeft bij Apple sowieso geen zin omdat Apple een totaalproduct levert.

Moet je nagaan de iPhone 6S heeft als enige smartphone in de wereld PCI Express NVME opslag en nog adverteren ze daar niet mee in de specs.

Dat zegt toch genoeg?
16gb zit je snel aan hoor. Ik gebruik mijn iPhone minimaal, maar mag toch 2x per jaar de foto'a en video's opschonen of hij stopt met updaten...
Idd... Dit heeft mij besloten een Samsung s6 edge te kopen.. ik baalde zo van de 16gb die al vol is als je hem aanzet.
thanks
Dat begint steeds meer een trend te worden. De SD kaart slot achterwege laten. Ik zie 't ook steeds meer bij Android modellen.
Wat ik persoonlijk jammer/verontrustend vind aan het bericht is het feit dat er mogelijk geen 3,5mm jack meer op zou zitten. Heb nu best prijzige 3,5mm oordopjes die ik gebruik op m'n iPhone 5. Ik wil op niet al te lange termijn gaan 'upgraden' en zat wel op deze nieuwe iPhone te wachten.

Die telefoon gaat al een hoop kosten, geen zin om dan ook weer nieuwe oordopjes/koptelefoon te moeten aanschaffen. Ik luister elke dag muziek op m'n telefoon van en naar werk etc.
Ik kan me voorstellen dat dat vervelend is, maar dat zal helaas altijd zo zijn in overgangs perioden. Er zullen ongetwijfeld kleine converters komen. Over een jaar lach je erom :P
Nee dat denk ik niet, want mijn iPhone is niet mijn enige geluidsbron waar ik een koptelefoon aan hang. En nee, ik wil niet ruilen voor beats-bagger.

Eigenlijk zouden ze van mij eerder de speaker er mogen uitslopen, alleen pubers met een toch al dramatische muzieksmaak kan zo'n rotgeluid appreciëren (meestal in het openbaar dan nog).

Nu, als dit betekent dat er meer portable amp/dacs komen met een lightning aansluiting, dan wordt ik er wel blij van, beetje betaalbaar portable kwaliteitsgeluid is al moeilijk genoeg te vinden.
Als je de speaker eruit sloopt hoor je hem niet meer over gaan... Dat je ook muziek via de speaker kan afspelen is een bijkomstigheid. Voor filmpjes vind ik het ook wel handig.
Daar heb je toch een Apple Watch voor :+

En voor filmpjes, (tenzij de filmpjes over domme katten) is die speaker misschien genoeg, maar al de rest heb ik toch liever beter geluid (en stoor ik mijn medemens liever niet).

Uiteraard spreek ik alleen voor mezelf (maar dat doen de meesten hier toch), mijn geluid staat 99% van de tijd uit (ik voel hem toch trillen in mijn broek of op tafel, en voor de rest is er toch vaak te veel omgevingslawaai). En als ik kijk hoeveel gesprekken mijn omgeving missen omdat ze hun telefoon niet gehoord hebben, meen ik te kunnen zeggen dat de functie niet echt succesvol geïmplementeerd is.

Maar goed, van mij moet die speaker er eigenlijk niet uit hoor. Maar als ik zou moeten kiezen, dan nog liever de speaker dan de 3.5mm jack. Want je kan er gif op innemen dat je straks €100 kan gaan neertellen voor het substituut.
Hoe wil je dan bellen? Zonder speaker word dat een beetje lastig.
[idiot mode]
Ik ben nog van de oude stempel, ik hou mijn telefoon tegen mijn oor als ik bel. En dan komt het geluid uit dat bovenste "streepje", niet uit de luidruchtige onderkant. Ik geef toe het is geen zicht en volstrekt asociaal als de hele treincabine mijn gesprekspartner niet kan horen. Ik zou dringend moeten opgesloten worden.

Maar los daarvan, werkt perfect hoor, moet je ook eens proberen :) En wat trouwens ook werkt: een koptelefoon in je 3.5mm jack (met of zonder geïntegreerde microfoon). Hoef je je telefoon niet tegen je oor te houden, scheelt alweer wat imagoschade.
[/idiot mode]

TL;DR: nee, je hebt die speaker niet nodig om te bellen, het kan zonder.
De 16GB versie zou uitgefaseerd moeten worden en de kleinste versie zou 32 of 64GB moeten worden, daarna grotere varianten van 128 en 256GB, zeker met de prijs van de "instap" variant van het toestel.

Helaas is dit waarschijnlijk niet wat er gaat gebeuren en is het waarschijnlijker dat de 16GB versie voorlopig nog wel ons probleem gaat zijn...
Hoe is het bestaan van een 16gb model een probleem ?. Ik vind het vreemd dat ze nog verkocht worden via de normale weg, maar kan me voorstellen dat het voor kiosk achtige omgevingen nog genoeg is.

Voor normaal gebruik wordt het steeds minder bruikbaar.
De 16GB versie heeft zelfs voor corporate omgevingen ondertussen zijn beperkingen, als je een toestel veilig wilt houden is updaten belangrijk, maar dat is vrijwel onmogelijk als je er enkele apps op hebt staan (wat niet ondenkbaar is in een corporate omgeving).

Wat je met een kiosk achtige omgeving bedoeld weet ik niet helemaal, maar ik neem aan dat je dan praat over demo modellen of iets dergelijks?
Je kan ook iets verder kijken dan de consumentenmarkt en zien dat de corporate markt bij uitstek geinteresserd is in een 16Gb model met een veilig en op afstand te managen OS.

Gezien het veels te open karakter van Android zijn de meeste bedrijven hier om security redenen niet echt blij mee. De 16 Gb is een mooie beperking dat mensen niet teveel privemeuk op hijn bedrijfstelefoon installeren.

Ik zou voor mijn omgeving graag zelfs een 8Gb iPhone 6s kopen als ie zou bestaan.
Kom eens langs, Onze iPhones met 16 Gb hebben zoals alle andere 12 Gb over.. Volgens mij doe je iets verkeerd...
Bij een 16Gb iPhone blijft ongeveer 11,6Gb over.
Ze willen het toestel nog dunner maken?

Ik ben wel eens benieuwd, zijn er werkelijk mensen die op een dunner toestel zitten te wachten? Wat is uberhaupt het nut hier van? Het toestel word alleen fragieler en persoonlijk vind ik een flinterdunne telefoon helemaal niet fijn in de hand liggen.
beter iets dikker en een betere battery vind ik
als de iphone 7 ech geen headset plug heeft kan de telefoon dunner worden dan 3.5mm

de dunste telefoon met nog een 3.5mm headset plug is de: vivo X5 max
http://www.digitaltrends....one-news/#:mqzmbrHApG_NKA

deze is maar 4,75mm dik

als de iphone 7 dikker dan 5mm is is het zonde om geen 3.5mm headset slot toe te voegen
Ik ga er vanuit dat de iPhone 7 dus ook via de usb-type-c wordt opgeladen en dat Apple hiermee gat voldoen aan de EU richtlijnen.
nieuws: Raad van de Europese Unie keurt richtlijn voor universele telefoonlader goed
Een vernieuwd ontwerp voor de smartphones van Apple lijkt in ieder geval op zich te laten wachten tot bij de iPhone 8 in 2017.
Volgend jaar komt toch de iPhone 7s? Kijkend naar de voorgaande jaren.
Idd, dat verwacht ik toch ook... Echter is het volgend jaar wel zo dat iPhone dan 10 jaar bestaat... Misschien heeft dat er wat mee te maken?
Vooral voor de zakelijke markt lijkt mij 16GB prima. Immers gebruik je die zakelijke telefoon voornamelijk om mee te bellen, smsen, mailen, whatsappen, beetje internetten en wellicht wat foto's/videos mee te maken. Lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat ze de 16GB variant in het assortiment houden.
Juist zakelijk is het gekkenwerk om de 16gb te nemen. Die 100 euro heb je zo terugverdient als het betekend dat je niet telefoon hoeft te gaan opruimen (kost tijd) en misschien toch dat belangrijke bestand weggooit.
Maar - zakelijk gezien - welke bestanden zet jij op een telefoon dan? Word/Excel/Powerpoints staan in icloud, dus lokale ruimte gebruik je niet. Email archieven van 10GB+ kom je weinig tegen. Ik kan me alleen voorstellen dat bij grote hoeveelheden foto's dit een issue kan zijn. Maar om het nou gekkenwerk te noemen...
Totaal achterhaald gedachtegoed om te denken dat er een keiharde scheiding is tussen zakelijk en prive.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee