Telenet praat met Netflix over integratie in decoder

Telenet is in gesprek met Netflix om toegang tot het videoplatform via decoders te geven. Daarmee zou Telenet zijn concurrent Proximus volgen, die dat al sinds 2014 doet. Telenet onderhandelt ook met Netflix over peering.

De ceo van Telenet, John Porter, maakte bekend de integratie in de decoder te overwegen tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers. Die integratie zal volgens hem niet meteen gebeuren, maar er lopen gesprekken en hij benadrukte volgens De Morgen dat Telenet 'geen gesloten platform is'.

Voor de integratie van diensten als Netflix verwees de topman naar het Horizon-platform van moederbedrijf Liberty Global, dat ook Ziggo aanbiedt. "Zij hebben een apps-portal, met YouTube en andere diensten. Dat wordt veel gebruikt. We zien het als een evolutie en staan niet in de weg van wat de klant wil." Toegang via de decoder en peering zou de klantervaring volgens hem verbeteren.

Telenet heeft Netflix in het verleden niet bepaald omarmd. In 2014 riep het bedrijf nog dat Netflix zou moeten meebetalen aan de kosten voor het dataverkeer over zijn netwerk. Dit zou zelfs in de wet verankerd moeten worden. Een jaar eerder introduceerde Telenet zijn eigen Play- en Play More-diensten, waarmee het Netflix beconcurreert. Proximus biedt al sinds 2014 Netflix aan via zijn decoders. Daarmee hoeven gebruikers de dienst niet via de app op hun smart-tv, pc's, Chromecast of andere manieren te benaderen.

Telenet had voor de Play- en Play More-diensten aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 315.000 klanten.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-04-2016 • 17:28

95 Linkedin

Submitter: cadsite

Lees meer

VRT maakt NU-videoplatform beschikbaar Nieuws van 26 januari 2017
Proximus TV gaat Netflix aanbieden Nieuws van 29 september 2014

Reacties (95)

95
93
56
7
2
25
Wijzig sortering
...en hij benadrukte volgens De Morgen dat Telenet 'geen gesloten platform is'
Dat moet meneer Porter mij toch eens uitleggen.

Kan ik met mijn telenet decoder TV kijken bij de concurrentie? Neen.
Kan ik mijn opnames exporteren van de telenet decoder? Neen.
Kan ik mijn telenet decoder voor iets anders gebruiken dan telenet TV? Neen.
Kan ik via aan andere manier of hardware over dezelfde functionaliteit beschikken? Neen.
Kan ik mijn eigen apps en toepassingen installeren op de telenet decoder? Neen.
Zijn er überhaupt andere toepassingen beschikbaar op de telenet decoder? Neen, netflix zou de eerste zijn sinds de lancering van digitale TV 11 jaar geleden.

Op welke manier is telenet digitale TV in godsnaam geen gesloten platform dan?
De Decoder ondersteunt bij mijn weten wel DLNA en je kan dus via je decoder content van je eigen media-server naar je TV streamen.
Omgekeerd kan je zelfs je Digicorder-opnames delen via DLNA maar daarvoor moet het client device ook de DLNA encryptie (de naam ontgaat me) supporteren. Er zijn maar heel weinig devices die dat doen, maar een PS3 is er bvb één van. Op een PS3 kun je dus door je opnames browsen en ze via de PS3 afspelen (al is de UXP wel om te huilen).
In de praktijk valt dit zwaar tegen.
Meer dan zwaar tegen, alles is encrypted en geen enkele DLNA compatibele speler kan iets met de opnames doen. Je kan enkel met een andere TELENET setup-box opnames bekijken. Een CI+ telenet compatibele televisie kan deze opnames ook niet aan ondanks eerdere beloftes dat dit geen probleem zou zijn.

Neen telenet is totaal geen open platform
En je eigen media streamen naar zo'n settopbox is me ook nog niet gelukt.... Daarom hangt er een RPi met wat pritt-buddy aan de TV achteraan :D
De telenet decoder ondersteunt met DLNA bij mijn weten geen subtitles. Ik kan het niet testen want gebruik een eigen router terwijl de decoders rechtstreeks op de telenet router moeten hangen om "interactief" te zijn...

Netflix op een apparaat waarbij je in de instellingen kan kiezen tussen 720p of 1080i (jawel, interlaced!) nee dank u, ik hou het wel bij mijn chromecast 2.
Anoniem: 154887
@StGermain29 april 2016 00:23
De telenet decoder ondersteunt met DLNA bij mijn weten geen subtitles. Ik kan het niet testen want gebruik een eigen router terwijl de decoders rechtstreeks op de telenet router moeten hangen om "interactief" te zijn...
Dat moet helemaal niet, en een Tweaker moet dit toch wel weten ;)
Ofwel zet je er een extra switch tussen, welke je gratis van Telenet kan krijgen. Of beter nog; configureer VLAN in je router, ik denk niet dat er nog routers verkocht worden zonder die optie.
Via openwrt/ddwrt inderdaad makkelijk te doen met VLAN's.
Maar ik ken zo niet direct (betaalbare) routers met VLAN-support.
Welke ken je?
Mikrotik heeft wel betaalbare routers waarmee dat allemaal kan.
Ik gebruik zelfs een antieke Level One WBR-6600 ADSL2-router die VLAN-settings heeft.
De DLNA clients ondersteunen geen subtitles. Dat is geen probleem met de telenet decoder maar gewoon een beperking in DLNA.

Je kan dat wel omzeilen door bv. in de MKV-file de subtitle te embedden (denk ik).

"Telenet is in gesprek met Netflix"
--> misschien wat minder praten en wat meer DOEN!

"...hij benadrukte volgens De Morgen dat Telenet 'geen gesloten platform is'...."
--> Zoals Dhr. .MaT reeds aanhaalde is dit NIET JUIST. Telenet is WEL een gesloten platform waarbij alles om geld draait. Die mijnheer John Porter kan al gelijk meedingen voor een "postje" bij onze overheid. Ook al zo'n bende leugenaars en bedriegers!
right on all accounts, behalve
Kan ik via aan andere manier of hardware over dezelfde functionaliteit beschikken? Neen.
Telenet ondersteund DVB-C decoding via een CI+ module. Icm met een TV die de nodige features (opnemen, live pauzeren, deftige EPG features) heeft, kom je behoorlijk aardig in de buurt hoor. Enige wat je niet hebt is Telenet's "on demand" cataloog, maar die is toch pokkeduur dus dat is geen gemis.
Je zegt het zelf: 'behoorlijk aardig in de buurt'. Dat is niet helemaal hetzelfde.

Het is een CI+ 1.3 module wat betekend dat je maar 1 kanaal tegelijk kan decoderen. Een digicorder heeft 3 tuners om 3 kanalen tegelijk te decoderen.

De EPG is met CI+ maar 48uur op voorhand op te vragen terwijl dat met decoder 2 weken is.

Het "on demand" aanbod vind ik wel een gemis aangezien er ook gratis content in te vinden is (het journaal bijv.). Er is ook geen reden waarom interactiviteit en on demand niet zou kunnen met CI+. Daar is HbbTV voor uitgevonden en Nederlandse aanbieders maken er wel gebruik van.
een tv kopen met meerdere tuners
Volgens mij bestaan die niet
Jawel, maar zelfs die kunnen dan nog steeds maar op 1 kanaal decoderen,dus heeft een tweede tuner met ci+module van telenet weinig nut.
Je kan ook gewoon een decoder kopen van een ander merk, genoeg Duitse merken die er hebben waar je een CI+ van TN vervolg in steekt om het signaal te decoderen.
Een decoder kopen van Vantage Digital.... die hebben niet alleen multituners, maar hebben ook standaard de mogelijkheid om je ci+ kaartje te kopieren en te emuleren (zgn. Softcam).

Ik kan zelf met satelliet-ervaring zeggen dat die dingen eht enorm goed doen (had een tijdje naast mijn vlaamse rv-vlaanderen (= canal(plus/digitaal) voor belgie)gewoon de nederlandse commercele zenders (=encoded/encrypted) zoals RTL en SBS kijken toen ik een NL'ekaart in de softcam inlaadde ('t was gedaan toen de sleutels vernieuwden, mar ik heb het dan ook maar gedaan om te testen, niet om gratis RTL4 te kijken.. Van je eigen kaart kon je ook de keys kopieren, dan kon je een tijdje zonder kaart kijken; handig als je bv op de slaapkamer ook een toestel hebt staan en niet altijd de kaart wil wisselen of een extra kaart/abonnement bijkopen.
Is de epg ook niet beperkt tov de decoder die twee weken ver gaat qua programmatie?
klopt, DVB-C EPG is 2 dagen.

Voor mijzelf is dat echter genoeg.
Hangt waarschijnlijk van je teevee af. Mijn Sony Bravia TV heeft 2 EPG's (een mooie maar trage en een minder mooie maar veel snellere) die hun data via het internet halen. Het enige nadeel is dat die TV-gids niet alle kanalen herkent en je deze dus manueel in je EPG moet gaan instellen. Zo weet ik nog steeds niet of welke FOX ik nu feitelijk heb bij Telenet. Sommige spreken van FOXnl maar dat is duidelijk NIET zo. Dus is het nu FS2HD, FOXMO, FXS2inHD, FOXMovie, what the fox!!!

Verder ben ik wel tevreden met die CI+ oplossing. Die kost een stuk minder dan een simpele decoder en en heel pak minder dan een digicorder, je hebt eindelijk echt HD (het is wel 1080i maar toch) en je gebruikt maar 1 afstandsbediening. Waarbij de meeste merken ook nog eens een app hebben om hun (smart-)TV's via je smartphone te bedienen. Het is idd jammer dat je niet een programma kan opnemen en ondertussen iets anders kan bekijken. Maar uiteindelijk is het toch "maar" entertainment. Bovendien geven ze toch diezelfde films 10 keer per jaar dus de kans dat je hem ergens anders later weer kan zien is groot genoeg.

Ik vind het zelf raar dat er niet meer mensen die digibox/recorder buitengooien om via CI+ te kijken.
Anoniem: 382732
@.MaT28 april 2016 18:58
Wat hij bedoelt is dat on demand services niet beperkt zijn tot hun eigen diensten. Netflix is in zekere zin een concurrent van (in Nederland Ziggo Prime). Als ze een gesloten platform hadden, zouden ze Netflix geeneens toegang willen geven. Nu is het dus open en maken ze het mogelijk om eventueel Netflix naast hun eigen dienst te integreren.

De decoder is slechts een (heel) klein deel van het totale platform.
1: neen, tis een ander systeem; ja, mobistar die ook op telenet kabel zit en zelfde systeem gebruikt kan die box wellicht gebruikt worden als deze daar is geactiveerd

2: neen, vraag na bij sabam

3: neen, tis een decoder, geen pc of wat dan ook hé ...., kan je met een videorecorder iets anders doen dan kijken en opnemen?

4: ja, die ci-module op die interactiviteit na omdat die module geen lan poort heeft

5: neen, kan je meestal op de tv wel (hoewel ook niet allemaal) en dat komt er dus mogelijks nog bij
Kan ik mijn telenet decoder voor iets anders gebruiken dan telenet TV? Neen.
Je kan buienradar bekijken. (en ik denk je mailbox koppelen). Maar ik denk dat er letterlijk niemand die ooit gebruikt.
Thanks, but no thanks. Gebruik nu Apple TV. Grootste nadelen van die Digicorder:

1. Langzaaaaaam;
2. Zit op zijn eigen IP netwerk, geen connectie met je lokale LAN, waardoor je ook geen remote apps hebt voor dat ding;
3. Ze veranderen de interface continue. Tegenwoordig krijg je zelfs reclame voorgeschoteld als je een uitzending op pauze zet;
4. De interface is verschrikkelijk slecht, helemaal in vergelijking met de Apple TV;
5. De remote van telenet zelf is ook totaal niet handig. Knoppen op rare plekken e.d.
6. Etc.

Voordeel van de Netflix app op een Apple TV (wellicht ook op Chromecast, maar dat heb ik niet), is dat Netflix zelf verantwoordelijk is voor het updaten van die app. Ik heb ook een Netlfix app op mijn LG TV, maar die is ook traag en buggy. Plus superfijne interface + touch remote.
3. Ze veranderen de interface continue. Tegenwoordig krijg je zelfs reclame voorgeschoteld als je een uitzending op pauze zet;
Je kan die reclame permanent uitschakelen. Ik kwam er zelf pas achter na wat zoekwerk.
Zo ver mogelijk verstopt in het instellingen menu, zodat je zeker niet per ongeluk ontdekt dat je dat kan uitschakelen.
Onderaan op deze pagina staat alles uitgelegd:

https://www2.telenet.be/n...lame-in-het-yelo-tv-menu/
Is er ook zo instelling die de bak verhelpt reete traag te zijn?
Heb je wel eens met die van Proximus gewerkt? Wij zijn sinds december Telenet klant (komende van Belgacom/Proximus) en het snelheidsverschil is gewoon ongelofelijk.

Dus "reete traag" is vrij relatief. Merk op dat wij misschien een laatste generatie model hebben, die wellicht heel wat sneller is dan zijn voorgaander.
Dus het is ok omdat proximus nog bagere boxen verkoopt?
Telenet rekend je € 249,00 euro's voor zo rekenmachine voor dat geld koop je klein pctje!
Dat jij je digibox hebt gekocht wil niet zeggen dat iedereen dit doet. Oké, 8 euro / maand is ook €96 per jaar.

En nee, dit is níét oké, alleen wou ik het even nuanceren. Wat de enige traag vindt, vind de andere prettig snel werken. Vandaar de vergelijking met een 'nog' slechter product.
Natuurlijk ben ik niet gek om zo een ding te kopen.Ik zeg maar dat ze 249 euries vragen voor zo ding dat toch shaamteloos?Als je ziet wat voor dingen die je kan kopen voor 250 euro dan zou ik toch beschaamd zijn dit aan mijn klanten aan te smeren.
Dit is een typisch Belgisch "probleem". Hier is ALLES slecht! Slechte service, slechte bekabeling, slechte dsl-centrales, slechte coax-kabel. Het is een mirakel dat we nog TV hebben. ;-)

Dit sarcasme even terzijde. Het is idd. zo dat in België de ene provider nog grotere rommel verkoopt dan de andere. Belgastront is wat slechtheid betreft ECHT wel de koploper. Ze maken reklame over "het ongeduldige netwerk" maar dat je in sommige delen van het land (dat amper een zakdoek groot is) nog geen 1Mbps op hun DSL-netwerk hebt, daar zwijgt men over in alle talen. EN nee ik bedoel niet ergens in een of andere uithoek in de Ardennen waar nog holbewoners wonen. Maar op amper 40km van een grote stad.

Zo is het al net zo erg gesteld met LTE. De snelheden die je in België hebt kan je evengoed over UMTS doen. Daar moet je geen dure LTE cat-6 smartphone voor kopen :-(
Maar ondertussen maken ze wel reklame dat ze de beste en de snelste zijn. Waarschijnlijk zijn ze wel het snelste om portemonnee van hun CEO te vullen. De onnozelaars.

[Reactie gewijzigd door epdm2be op 29 april 2016 15:16]

je bent beter af hem te huren: als hij dan kapot gaat, moet telenet het probleem voor jou komen oplossen (wat nog altijd verschilt van 'normale' garantie) en kun je ook gewoon upgraden na een paar jaar
De nieuwste generatie (v5/6?? het is alleszins een erg kleine behuizing) van Proximus is toch ook erg snel hoor. M'n nonkel heeft er eentje en zappen is denk ik minder dan een seconde.

Welke Proximus/BGC decoder had jij?
Moet de versie daarvoor geweest zijn, ik heb inderdaad gehoord dat er intussen nieuwere versies op de markt zijn. Kan enkel spreken uit de ervaring van m'n eigen toestel. (http://www.proximus.be/da.../tv_manual/decoder-v4.png) een V4 dus.
Heb er zelf geen ervaring mee, ik heb een VU+ Solo2 op Linux voor TV Vlaanderen 8-)
Zo'n V5-decoder werkt wel vrij vlot, weet ik uit ervaring. Toch haalt die het weer niet bij een VIP2952-decoder van KPN in Nederland. Dat is wel allebei IPTV, maar kennelijk maakt het platform (en dus de hardware) veel verschil.

DVB-C is een standaard, dus zou dat verschil kleiner moeten zijn. Ik vind het vreemd dat ontvangers van kabelmaatschappijen zelf vaak erg traag zijn.
Je kan de oude toch gratis laten inruilen voor een nieuwer toestel, die toch stukken sneller is.
Ja , maar dan moet je "gehuurd" toestel minstens 4 jaar in jou bezit zijn.
Anders betaal je een extra 25 euro voor deze omwisseling
(van type AD2100 naar AD2200)

Op de pc heb je de Yelo app die je toelaat tv te kijken op je computer, je kan ook je Opgenomen programma's zien in een lijst op je pc.
Maar je kunt ze niet afspelen, wegens "licentie" problemen volgens Telenet.. 8)7
Oke, wist ik niet.

Jah, dat is dan eerder omdat je zeer makkelijk programmas zou kunnen opnemen via een pc en dan illegaal te verspreiden. Kan ook vanuit de decoder, maar dat is niet weggelegd voor de doorsnee Vlaming.
Menu> open raam> pak decoder> gooi uit raam. Dan krijg je een pop up en dan moet je op "ja zeker!" klikken.


Even serieus, performance is vaak zo bagger met decoders, en dan is ook ales nog zo gesloten waardoor je zelf dus vrijwel geen controle hebt over het ding.
Denk je dat een "smart TV" zelf dan sneller is?
Het is wel degelijk zo dat in België de Teleslet Decoder sneller is dan die van Proxigemist. De nieuwere proxigemist-decoders (die kleintjes) zijn dan weeral rapper defect.

Verder merk ik dat er vaker problemen zijn bij Proxi dan bij tele. Wat betreft opnames die ineens verdwenen zijn, of niet kloppen. Ook zit men bij Proxi VEEL te veel te knoeien met die UI van de settop-boxen waardoor gebruikers op den duur niet meer weten wat waar staat.

Ik heb de indruk dat digitale TV bij Belgastront/Proxigemist een hele hoop geklungel is. Waarbij dat bij Teleslet niet ZO opvalt.
2. Zit op zijn eigen IP netwerk, geen connectie met je lokale LAN, waardoor je ook geen remote apps hebt voor dat ding;
Klopte vroeger, nu niet meer. Digibox/corder zit intussen op dezelfde LAN als de rest van je toestellen, je kan hem zelfs zien als DLNA capable device. Streaming tussen digibox/corders is immers gebaseerd op DLNA streaming, alleen is de stream encrypted en hebben enkel de boxen de keys.

Remote app bestaat, die heet "Yelo". Op local netwerk connecteert die zelfs rechtstreeks met je box.
Da's enkel als je die Telenet all-in-one modem gebruikt, en een beetje Tweaker huivert bij die gedachte.
(Telenet heeft volledige controle over je netwerk, inclusief de wifi, en als de website mijn.telenet.be eruit ligt (= dikwijls), kan je geen enkele netwerk setting aanpassen)
En als een modem only vraagt krijg je te horen dat je de eerste bent "die geen gratis router" wilt. "Da's dus mét WiFi he, meneer!". Na veel aandringen en na het laatste dreigement "dat ze waarschijnlijk die ouwe modems niet meer op stock zullen hebben" verbinden ze je dan toch door met de technische dienst die dan weet te melden "dat de rekken nog vol liggen met die dingen". Mocht het internet hier (zonder pakket) evolueren naar Nederlandse prijzen dan nam ik genoegen met internet + Netflix.
Wat houd je tegen om er nog eens je eigen router achter te zetten?
Gewoon het IP adres van je eigen router instellen als DMZ in de (online) instellingen van de Telenet router en klaar is kees, ook VoIP blijft dan gewoon werken (waar dat vroeger weleens lastig was).

Ik snap het punt wel van Telenet in dit verhaal.
Modems moeten niet mee als je verhuist en 99% van de mensen vinden het best wel handig dat er meteen wifi in hun huis is.
Als iemand dus uit zijn huurappartementje vertrekt, staat er meteen een router die iedereen kan dienen.
Verder biedt Telenet support (evt vanop afstand) op de wifi ... dat vindt je bomma dan weer netjes.

For the record: dit staat los van al de pijnlijke geschiedenis rond hun routers, decoders, gesloten poorten, schandalige prijsverhogingen en andere.
Op dit punt kan je niet meer klagen vind ik.
probeer de dag van vandaag nog maar eens een klassieke modem vast te krijgen. Telenet push die AiO modems omdat ze zo makkelijk carrier grade NAT kunnen gebruiken om hun IP adressen te sparen.

Je moet al echt heel goeie papieren, of liefst het juiste business abonnement, hebben om nog een klassieke modem te krijgen van hen.
Gewoon zeggen dat je dat voor je alarm centrale een modem met battery pack nodig hebt. Zo was dat hier direct opgelost.
https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/alles-over-modem-battery-pack/
Klopt, ik kan nu films afspelen die op mijn raspberry pi staan. Kwam er toevallig achter deze week.
Heb je de Simplink ingesteld, zodat je met de LG RC ook de Apple TV mee bedient? Schakel je de Apple TV de TV ook mee aan/uit in een keer. Vooruit- en terugspoelen in drie standen met de pijltoets is ook veel gemakkelijker dan de touch remote. Ik gebruik de TR dan ook zelden meer.

Chromecast heeft toch geen app nodig, want die speelt alleen de links van de stream af. Hij geeft alleen een soort logo/reclame bij het bufferen.

[Reactie gewijzigd door Magnum357 op 29 april 2016 16:55]

Anoniem: 732079
@Sebast1aan28 april 2016 18:23
Netflix ondersteund inderdaad ook Google Cast (Dat is de nieuwe naam voor Chromecast)
Offtopic, maar Google Cast is de methode waar de Chromecast mee werkt, dat apparaatje heet nog steeds Chromecast. Google Cast is dus (een beetje) wat Airplay is bij de Apple TV. Google Cast kan ook op andere devices worden gebruikt, denk aan tv's of speakers. Of om weer een beetje ontopic te gaan, de boxen van kabelproviders. Wat perfect zou zijn mbt de punten die Sebast1aan opnoemt mbt de Netflix app op Apple TV (en wat dus ook voor Google Cast geld). Maar aangezien de kabelprovider dan wel heel erg veel met tijd mee gaan verwacht ik dat de komende 100 jaar nog niet.
Of andersom...
Dit was 2 jaar geleden zo... Nieuwe toestellen en interface is veeel sneller, ook bediening met iPad, dlna vanop synology streamen, mkv...

Al jouw minpunten zijn al enige tijd van de baan hoor, je moet mss eens overschakelen :+ :+
3. Ze veranderen de interface continue. Tegenwoordig krijg je zelfs reclame voorgeschoteld als je een uitzending op pauze zet;
Niet overdrijven, de laatste aanpassing is weer van enkele jaren nu. Ze hebben misschien nog maar hoop en al 3 major veranderingen gedaan.
Ik zou het helemaal top vinden als Ziggo ook Netflix ging integreren in de Horizon box. Heb de vraag ooit eens gesteld via Twitter, maar daar was helaas het antwoord op dat ze natuurlijk al een hun eigen MyPrime hadden en daarom afzagen van Netflix op de Horizon box. Myprime vind ik echter een lachertje qua aangeboden content.
De werking/interface van Myprime is mijn inziens om te huilen, dus al zouden ze het aanbod van Netflix hebben, dan nog zou ik me er aan storen.

De combinatie Netflix (bedienen/zoeken) op je telefoon en streamen naar tv/chromecast vind ik ideaal werken. Ik gebruik zelf een chromecast, mijn ouders hebben een TV met Netflix app, maar de TV ondersteund ook het casten zoals een chromecast dat doet, dood eenvoudig.

Zou niet weten waarom ik eerst door een dozijn menu's heen zou moeten worstelen.
Alle toepassingen die "degelijk werken" op de chromecast handelen de internetstream op de chromecast zelf af. Het enige wat jouw telefoon doet is een linkje sturen aan de chromecast. De rest doet dat ding zelf. Je telefoon kun je uitzetten na start stream. Puur als weetje. Zelf gebruik ik Apple tv voor Netflix. Snel en prefereer aparte bediening onafhankelijk van wel of niet ondersteuning voor je telefoon nu of in toekomst..
Ben ik mij volledig van bewust, de werking. Toch werkt deze het best in combinatie met een telefoon daar de activiteit van Netflix naar het contextmenu verhuisd en eventueel ook vanaf je lockscreen te bedienen is.

De telefoon kan je inderdaad uitzetten, maar één van de vele pluspunten is nu juist dat deze praktisch altijd aanstaat, zowel chromecast als bv Sonos zijn niet afhankelijk van één bepaalde afstandsbediening.

De atv vind ik een gemankeerd apparaat, de chromecast is ook verre van compleet. Maar als je het enkel voor Netflix 'zou' willen inzetten dan kan er weinig op tegen scrollen op een touchscreen, casten en gaan. Als mijn TV aanstaat staat mijn chromecast ook aan en als de TV uitstaat dan staat de cast ook uit.
ik wist niet dat KPN dit heeft, is wel een serieus reden om over te stappen van Ziggo naar KPN voor mij. Nu hopen dat Ziggo hiernaar luistert.
ze moeten eens een keer plex toevoegen en de usb poorten activeren :)
Geef mij toch maar een chromecast hoor, die decoders van telenet, proximus, ... zijn maar een stukje bagger. Veel te traag in bediening.
Anoniem: 732079
@Platypussy28 april 2016 18:20
MyPrime is hoodszakelijk SD kwaliteit en dat zorgt ervoor dat ik het nooit gebruik.
Een groot aantal mensen die ik ken hebben de stap gezet naar Proximus voor het ingebouwde Netflix gemak. De Telenet analisten zullen dat ook gemerkt hebben.
Ik ken letterlijk niemand die voor TV overstapt naar Proximus. Toevallig gisteren nog over gepraat tijdens de pauze van een meeting dat Proximus echt op niks trekt op vlak van internet en TV decoder. Ik denk niet dat Netflix daar ook maar iets aan veranderd heeft want dat gaat dan over de combinatie van deze 2 pijnpunten.
Tgoh, proximus dat op "niets zou trekken op vlak van internet en TV decoder."
Ik geloof dat je het op een andere provider hebt :+.

Internet bij proximus is verre van slecht, op z'n minst doen ze niet lastig over vage regeltjes van "je mag misschien dan 500GB gebruiken of je zit op smallband".
Als je bij hun zelf blijft zit je inderdaad wel met de zever van "gratis blocks bijkopen", maar dat euvel heb je ook opgelost als je naar een andere provider gaat voor DSL.
Echter heb je dan niet echt de optie voor TV via proximus.
Dat heb je dan weer enkel bij scarlet. Die ook weer via hun "trio" abbo je niet per se de volledige lijnsnelheid toegeven.

Njagoed, voor dat "blocks" heuvel zijn er scripts van te vinden op fora als userbase.be.
Ik denk dat je trouwens zou verschieten hoe goed de achterliggende backbone is van Belgacom/Proximus in vergelijking met Telenet. In 1 woord zou ik bijna durven zeggen dat je naar telenet mag kijken als "child's playground" tov belgacom. (ok dat is meer dan 1 woord.)

Ik ken trouwens wel mensen die naar belgacom TV zijn overgeschakeld, maar niet perse voor Netflix. Ik ken persoonlijk vrij weinig mensen met Netflix.

Ik zou me trouwens vasthouden voor hoe ze het qua limieten gaan regelen. Ik hoop dat telenet hier hun zich niet in hun eigen voeten gaat schieten. Bij belgacom telt het ook mee bij je pakket als dataverbruik. Dat zou IMO als je het op de decoder bekijkt wel "gratuit" mogen ziende dat het in het geval van belgacom het intranet eigenlijk nieteens uitgaat.

[Reactie gewijzigd door GuntherDW op 28 april 2016 20:01]

Ik ben benieuwd wanneer meerderheid ook volgen in Nederland. (tele2 bv)
Kpn heeft het enmoet zeggen werkt goed en scheelt weer een apparaat.(voorheen chromecast heb nl geen smart tv).

Moest wel kastje gratis omruilen anders werkte het niet.


Typo

[Reactie gewijzigd door Offens1490 op 29 april 2016 10:15]

Bij KPN werkt het inderdaad prefect. Ik gebruikte altijd de app van mijn tv maar ik moet zeggen dat de KPN versie beter werkt.
Nu alleen nog hun HBO Go implementatie aanpakken. Wat een slechte interface zeg.
Ik hoop dat Telenet ook een begint te kijken om in 1080p uit te zenden en aan een hogere dan 4Mbits stream...

Want netflix 4k zal het bakje doen smelten 8)7

Verder zou het qua gebruiksgemak zeker een stap vooruit zijn.
De play & more toegankelijkheid op de digicorder laat soms de wensen over.

Probeer eens 1 aflevering van een reeks op één te bestellen...
kan je kiezen om die via play & more te krijgen, via één net gemist, via één ooit gemist, etc....
Het blijft een schande dat Telenet HD slechts in 720p door geeft.
Als ik Netflix op de TV bekijk, dan zijn een aantal series toch wel in 4K, en dat verschil is merkbaar.

Daarenboven gebruiken mijn kinderen het account ook om op kot eens een filmpje bekijken.
Dus Telenet, eerst eens een bakje zoeken dat 4K geeft, en iets meer open staat voor andere content.
De toekomst is aan open platformen. Je kan toch ook iTunes draaien op Windows, en Chrome op een iPhone of Office op een Mac. Daar moet je van leren Telenet!
Hoe moeilijk kan het zijn om android tv te voorzien in een digibox?
Lastiger dan je denkt. Allereerst moet je requirements afstemmen met de leverancier van de digiboxen en op basis daarvan een commercieele overeenkomst inregelen. Zodra de leverancier het heeft geïmplementeerd moet je het functietesten en end-to-end acceptatie doen in je eigen omgeving. Verder moet je marketingmateriaal (website, winkels) en handleidingen aanpassen, en sales, customer care en second line personeel opleiden en dan kan je naar de markt... (en ik ben ongetwijfeld nog wat dingen vergeten die gedaan moeten worden).
Zal Ziggo nu ook volgen? KPN doet dat namelijk ook al een tijdje.
Mag Ziggo ook wel implementeren op het Horizon platform.
Kijk nu Netflix via een Sony Bravia TV (Opera TV). App werkt prima, makkelijk zoeken, terug/vooruit spoelen ook prima voor elkaar. Het nadeel van Opera TV zoals door Sony toegepast is dat het niet multitasking is en ook niet integreert met het "TV" gedeelte. Even op pauze zetten en een andere bron raadplegen (HDMI of TV kanaal) gaat niet en ook de PIP functionaliteit is volledig afwezig in het smart gedeelte.

[Reactie gewijzigd door Aapmansz op 28 april 2016 18:32]

Het zou ook leuk zijn als de Belgische providers hun netwerk verkeer egressen over BXL ipv. het naar buitenlandse peering te sturen. Lekker stimulerende boel voor BE :x

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee