Netflix laat gebruikers kwaliteit video op mobiel zelf instellen

Netflix kondigt aan dat gebruikers nu zelf kunnen instellen in welke videokwaliteit zij inhoud willen bekijken als zij gebruikmaken van een mobiele dataverbinding. De nieuwe standaardinstelling komt neer op ongeveer 600kbit/s, dezelfde instelling die eerder als limiet gold.

In een keuzemenu kunnen gebruikers aangeven welke kwaliteitsinstelling zij willen gebruiken. De instelling van 600kbit/s houdt in dat er ongeveer drie uur aan video gekeken kunnen worden per GB aan data. De laagste instelling laat gebruikers 4 uur per GB bekijken en de hoogste staat 1 uur per GB toe. Daarbovenop is er nog de mogelijkheid om 'onbeperkt' te kiezen, waarbij Netflix waarschuwt dat dit alleen wordt aangeraden in combinatie met een abonnement zonder datalimiet.

Netflix zegt zelf dat het veel verschillen ziet in de manier waarop gebruikers wereldwijd video streamen op mobiele apparaten. Daarom zou het bedrijf nu een keuze willen bieden, waarmee gebruikers meer controle kunnen uitoefenen. Daarnaast zegt het bedrijf dat de huidige bitrates in de toekomst nog kunnen veranderen.

Eind maart werd bekend dat Netflix de maximale bitrate van video's op mobiele apparaten begrensde tot 600kbit/s. Deze beslissing motiveerde het bedrijf toen door te stellen dat het naar een balans zocht, waarbij een goede videokwaliteit gecombineerd kon worden met het voorkomen van hoge kosten door dataverbruik. Toen kondigde het bedrijf aan dat er een optie zou komen, waarmee Netflix-gebruikers zelf een keuze voor kwaliteit kunnen maken.

netflix bitrate Het nieuwe keuzemenu voor bitrates

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

06-05-2016 • 09:26

56

Submitter: Wilbert de Vries

Reacties (56)

56
52
39
1
0
3
Wijzig sortering
1GB per uur?
1000 MB per 3600 seconden = 0.28MB/sec
0,28 *8 = 2.2Mbit....

Nou nou zeg, dat komt nog steeds niet in de buurt van de ~5.8Mbit die Netflix maximaal op 1080p kan aanbieden, wat al redelijk karig kan zijn.. Dus je kunt nog steeds niet kiezen voor de hoogste kwaliteit..

[Reactie gewijzigd door !mark op 22 juli 2024 16:25]

Het stelt inderdaad niet zo veel voor als beeldkwaliteit je lief is. Ik snap helemaal waarom Netflix het doet en ik kan ze geen ongelijk geven (het moet wel betaalbaar blijven) maar het blijft jammer.

Helaas (of gelukkig) zijn de meeste mensen immuun voor kwaliteit, ze zien het verschil gewoon niet. Als ze het wel zien dan is lage kwaliteit nog altijd beter dan niks, zo werkt het voor mij ook. Ik verbaas me alleen steeds weer over mensen die de beeldkwaliteit van NetFlix en YouTube aanprijzen. Het komt allemaal niet in de buurt van een hoge kwaliteit rip die wordt afgespeeld door een stand-alone videospeler.

De kilopixel is de nieuwe megahertz. Vroeger wilde iedereen een computer met zo veel mogelijk megahertzen (of uiteindelijk gigahertzen) maar dat zegt een stuk minder over de snelheid van zo'n processor als de meeste mensen denken.
Tegenwoordig moet je 2K, 4K of het liefst zelfs 8K video leveren. Kwaliteit doet er niet als er maar veel pixels zijn.
Heb je uberhaubt wel een de 4k streams van Youtube bekeken?

De kwaliteit is echt uitmuntend, de meeste BrRips komen niet eens in de buurt!
Heb je uberhaubt wel een de 4k streams van Youtube bekeken?
Nee, dat heb ik eerlijk gezegd nog niet gedaan, ik heb geen 4K scherm. Ik heb het wel op lagere resoluties gezien en ik kan niet zeggen dat ik echt onder de indruk ben. Het is heel goed voor de gegeven bandbreedte maar daarmee is het nog niet goed in absolute zin. Voor hogere resoluties wordt maar een heel klein beetje meer bandbreedte beschikbaar gesteld, veel beter kan het dus niet worden.
De kwaliteit is echt uitmuntend, de meeste BrRips komen niet eens in de buurt!
Waarom vergelijken met een slechte rip? Dat er een hoop troep te vinden is die nog slechter is geen excuus.

Voor de duidelijkheid, ik ben niet ontevreden over Netflix, wat ze doen is vrijwel altijd goed genoeg en een redelijk compromis, maar het is niet perfect. Ik hoef echt geen rauwe 4K videostream naar het 5" schermpje van m'n telefoon :)

Als ik zo'n geluksvogel was met een 4K beamer dan zou ik dat ding echter niet willen aansturen met een 0.28MB/s stream via mijn telefoon, ook al is het een 4K stream.
Ik hoef ook geen rauwe videostream naar mijn telefoon, echter is het probleem bij YouTube dat het maar licht aan de uploader, de vidéos van bijvoorbeeld MKBHD zijn wel van erg hoge kwaliteit.
[
Ik snap helemaal waarom Netflix het doet en ik kan ze geen ongelijk geven (het moet wel betaalbaar blijven) maar het blijft jammer.
Ik ook hoor en geef ze ansich ook geen ongelijk. De manier waarop ze bijna 'discrimineren'' op basis van je apparaat vind ik echter zeer kwalijk.

Waarom 'mag' een IPhone 6s of Galaxy S7 gebruiker wel in 1080p kijken, terwijl ik met een S4 lekker naar 480p mag kijken?

Of waarom mag een bepaalde smartTV gebuiker in UHD kijken terwijl je met een PC (i.c.m. UHD scherm) niet hoger dan 1080p 'mag'?


*Intussen is het wellicht 720p(heb al een tijdje geen Netflix meer), maar geen 1080p. En een S4 kan 1080p prima aan(stream vamaf mn NAS regelmatig met 20Mbit video), en heeft ook een 1080p scherm.

Dan is youtube een stuk eerlijker daarin, en bij dat bedrijf maak ik dan ook vrijwel nooit een opmerking over lage kwaliteit, terwijl ook bij YT de bitrate vrij laag ligt(fors meer dan Netflix maximaal doet though, op PC is het 5.8 voor NF en rond de 30 met UHD YT**). Het enige wat YT blokkeerd is op mobiel kijken met een hogere resolutie dan je schermresolutie(ik mag op mijn S4 dus tot en met 1080P), maar dat lijkt me niet zo gek gezien dat vrijwel geen meerwaarde bied en bandbreedte opslokt.


**
https://www.youtube.com/w...hannel=Jacob+KatieSchwarz
Netwerk gebruik op deze video gemeten

[Reactie gewijzigd door !mark op 22 juli 2024 16:25]

[...]
Het enige wat YT blokkeerd is op mobiel kijken met een hogere resolutie dan je schermresolutie
Is niet waar, ik kan op mijn iPhone 6s plus(en ik denk de 6 plus ook) YT kijken op 1440p, met een schermresolutie van 1080p. Je merkt geen heel groot verschil, maar dat is net zoals een hogere resoluties dan 1080p op een smartphone hebben; het is simpelweg een overbodige manier om meer stress op de gpu te leggen en je batterij minder lang mee te laten gaan, terwijl je er in de praktijk helemaal niks van merkt.
Is het nu wel mogelijk om Netflix in HD te bekijken op alle mobiele apparaten? Netflix ondersteunt HD slechts op een beperkte lijst mobiele apparaten: https://help.netflix.com/nl/node/23939
Wow.. Heb ik dus een mooi qHD scherm op mijn G4 maar kan er dus gewoon geen HD netflix op kijken? :|

---

Even contact gehad met de Netflix Chat.. Het is wel mogelijk:
The lG G4 is indeed compatible with HD , the list on the article is just not updated yet, but your phone can play in HD

De lijst is dus met een korreltje zout te nemen..

[Reactie gewijzigd door theunevers op 22 juli 2024 16:25]

QHD :p

Maar ontopic: Zeker lame, waarom maken ze die support per device... Laat de gebruiker lekker kiezen wat ze willen. Streamen ze in 4k naar een qHD schermpje, dan is het de gebruiker's keuze toch.

[Reactie gewijzigd door Salmon op 22 juli 2024 16:25]

Nou nee. Als iedereen 4K gaat streamen terwijl dit niet nodig is dan is dit een probleem voor netflix. Het verkeer wat netflix dagelijks genereerd is zo overweldigend dat veel providers echt moeite hebben om het allemaal netjes de deur uit te krijgen. Netflix betaald daarom dus ook mee om infrastructuur en capaciteit bechikbaar te hebben zodat ze deze streams kunnen aanbieden. Dat iedereen in 4K wil streamen is dus niet alleen een probleem voor de gebruiker. Dit kost netflix ook geld en daarom hebben ze liever een aanbod wat ook 720P streams mogelijk maakt.
Wel jammer dat ze dan de duurste abonnementen verkopen met onder andere als uniek verkooppunt 4K, maar ze je tegenhouden om het te gebruiken (op mobiel).
Nogal logisch. Er is maar 1 toestel op de wereld die een 4K scherm heeft. Zonde van de vandbreedte als iedereen dan 4K gaat streamen.
Wat ik echter NIET logisch vind is dat ze nog steeds niet het probleem van 21:9 opgelost hebben.

AL hun 21:9 content is letterboxed tot 16:9 waardoor iedereen die netflix wilt kijken op een 21:9 scherm te maken krijgt met zwarte randen aan ALLE kanten, effectief het beeld reducerend met 57% van je schermoppervlak!

Dat is echt schandalig slecht, dubbelop wanneer je beseft dat een simpele 'zoom' functie of "touch from inside" aspect ratio correctie echt vrij simpel is om te implementeren. :(
De meeste televisies hebben zelf een zoomfunctie en 21:9 is nou eenmaal geen standaard tv formaat bij de meeste mensen. Dus schandalig? Nou ik vind van niet, mensen die een 21:9 tv hebben zijn er zo weinig dat het niet meer dan logisch is dat ze dit niet gaan ondersteunen. Het is een niche markt waar ze niets extra's aan verdienen (de mensen met die televisies gebruiken netflix toch wel) het is een beetje hetzelfde als ontwikkelen voor windows phone, het heeft relatief zo weinig gebruikers dat het niet interessant genoeg is. En met zo'n kleine markt kost het alleen maar geld ipv dat het iets oplevert.

Natuurlijk is het vervelend dat het niet kan maar ik begrijp het standpunt vanuit het bedrijf uit gezien. (En wees eens eerlijk, buiten uzelf wie kent u nog meer met een 21:9 tv? Ik denk dat ze op 1 hand te tellen zijn).
TV? Ik kijk netflix op mijn PC.

Ik kijk geen TV (heb een schurfthekel aan reclames en niet kunnen kiezen wat ik wil kijken).

En mensen die netflix op een mobiel device willen kijken? Tablet? Smartphone? Die zijn echt niet allemaal 16:9.
Oke ik snap je punt dat het gross van de mensen 'casual' gebruikers zijn die netflix op hun 16:9 tv kijken en hier dus geen last van ondervinden.. maar het is, vanuit een ontwikkelaars standpunt, gewoon slecht ontworpen. Het is simpel om je content aspect-ratio agnostisch te maken maar dat heeft Netflix gewoonweg niet gedaan. Een film/serie studio hoort ook liever van een content provider als netflix "lever maar aan in wat voor aspect-ratio dan ook, wij serveren het wel correct"
Maar nee, Netflix verteld studios dat ze ALLE content in 16:9 willen en dus leveren studio's hun content aan met letterboxes.
Oke dat valt niet meer terug te draaien maar het is alsnog heel simpel om een "touch to inside/outside" aspect-ratio optie te implementeren. ELKE zelf-respecterende mediaviewer heeft deze optie...

Persoonlijk contact met netflix helpdesk levert ook geen drol op, die weten nog minder dan een 8yo.. maar oh wat leven ze met je mee en wat vinden ze het naar voor je dat je Netflix het niet goed doet...

Sorry voor de rant maar Netflix geeft gewoon geen drol om iedereen die buiten de middenmoot valt en wat meer verwacht van een content provider dan enkel het strikt noodzakelijke om het plebs te amuseren.
Ik heb t ook niet over tv kijken gehad (met reclame). Ik zeg de meeste mensen kijken netflix via hun tv zo bedoelde ik het. Maar ik snap je punt heel goed.
Dat is nog best discutabel. Op een gegeven moment zien wij voorbij een bepaalde pixeldichtheid het verschil niet meer :)
Is het nu wel mogelijk om Netflix in HD te bekijken op alle mobiele apparaten?
Nee, om de simpele reden dat niet alle mobiele apparaten in staat zijn HD af te spelen door technische beperkingen.
En omdat Netflix deals sluit met fabrikanten (of andersom), zodat je enkel op TV X of met mediaspeler Y wel HD/UHD kunt kijken en je die dus maar moet kopen.
Waarom kan ik op mijn S4 dan moeiteloos op youtube 1080p kijken en ook zonder enig probleem video's van ~15-20Mbit(echt een veelvoud van wat Netflix aanbied) streamen vanaf mijn NAS?

Netflix gaat echter niet verder dan 480p schijnt het, misschien tegenwoordig 720p maar zeker en vast geen 1080p.

---

Steker nog, op de PC is 4K niet mogelijk, terwijl er gewoon mensen met schermen zijn die hoger dan 1080p als resolutie hebben. Ga je me nu vertellen dat een PC technisch minder capabel is om met een relatief lage bitrate een UHD video af te spelen dan een smartTV?

Zover als het wat HetGezegde aangeeft wil ik nog net niet gaan maar er is zeker een stukje onwil bij Netflix wat dit betreft

[Reactie gewijzigd door !mark op 22 juli 2024 16:25]

Ik denk niet dat het iets met capabel of niet te maken heeft. Ik denk dat het meer te maken heeft met bandbreedte, netflix gebruikers verstoken heel heel veel data, en isp's zijn daar over het algemeen niet zo blij mee. Niet voor niks dat ze tegen netneutraliteit waren. Overigens is youtube een heel ander platform en ook daar wordt veel data verstookt, maar het merendeel van de computergebruikers laat de kwaliteit gewoon staan zoals die gestart is (480p of 720p en bij een enkele 1080p) naast dat staan er ook heel veel filmpjes op youtube die niet eens verder gaan dan 480p. En persoonlijk vind ik de 1080p optie ook discutabel of dat nou echt 1080p is, heb eerder het idee dat het bij veel filmpjes 900p ofzo is. Streamen van je NAS is ook anders, want dan ben je waarschijnlijk de enige die er gebruik van maakt (van jouw bandbreedte). Je kunt het ook zo zien: jouw straat is voorzien van een kabel die maximaal een x aantal gbps aankan, daar zitten misschien 10 of 20 of meer huizen op aangesloten, van die 20 huizen hebben er 12 netflix en die willen allemaal 4k streamen, tel daar normaal computergebruik, tv, radio en eventuele downloadservers (nassen etc) bij op en dan lijkt die x aantal gbps ineens vrij weinig.
Maar Samsung S7's of IPhone 6s-en(en nog een paar andere) mogen dus wél in fatsoenlijke kwaliteit kijken. En mensen met andere apparaten niet. Of een bepaalde SmartTV mag in 4k kijken en een PC gebruiker met UHD scherm niet.

Hier gaat het mij puur om, het maakt Netflix qua bandbreedte niet uit of het nu een S7 of S4 is die 1080p ontvangt, of die 4K stream naar een PC(met UHD scherm) gaat of een smartTV.

Verder heb je gelijk dat er een beperkte bandbreedte beschikbaar is en consumenten verbindingen >100:1 overboekt zijn. En daar maak ik ook geen punt van ansich, bovenstaande daarentegen wel degelijk.

Zelf kan ik twee redenen bedenken voor de werkwijze van Netflix
- Of smartphone/TV producenten betalen aan Netflix om op hun apparaat een hogere kwaliteit mogelijk te maken. (denk het niet)
- Of ze proberen de algehele bandbreedte te drukken door het gros van de apparaten niet boven de 720p te laten streamen.


In het geval van het tweede is dit een beetje een arbitraire werkwijze, stel je hebt ~90 te verdelen over 35 gebruikers. Netflix zegt in feite:
Persoon 1: 15Mbit
Persoon 2 tot 6: 5.8Mbit
Persoon 7 tot 16: 2.2Mbit
Persoon 17 tot 35 0.9Mbit

Veel eerlijker zou zijn iedereen dan gewoon ~2.6Mbit te geven, eventueel zou je een verdeling kunnen maken tussen grote schermen (PC, TV) en kleine (Tablet, SmartPhone) en de eerste groep wat meer geven, maar echt per device heel arbitrair aangeven wat de max is is gewoon belachelijk. Ook zou je iets meer kunnen vragen per maand voor een upgrade van de bitrate op al je apparaten, dat is ook een stuk eerlijker dan de huidige werkwijze.

Nu is een beetje zo van stel ik zie een leuke telefoon of TV, maar die zit niet in de 'selected few' volgens Netflix. Dan zou je dus een andere moeten overwegen puur omdat Netflix heel arbitrair aangeeft dat product A een veel hogere kwaliteit mag streamen dan apparaat B.

[Reactie gewijzigd door !mark op 22 juli 2024 16:25]

Jouw link gaat alleen over Android, maar op een aantal Apple producten kun je het ook in HD afspelen, zie hier het overzicht :

https://help.netflix.com/...23927?ba=GSButtonClick&q=
Netflix kondigt aan dat mobiele gebruikers nu zelf kunnen instellen in welke videokwaliteit zij inhoud willen bekijken. De nieuwe standaardinstelling komt neer op ongeveer 600kbit/s, dezelfde instelling die eerder als limiet gold.
Toch wel vreemd dat je bij een betaalde dienst wordt bepaald hoe jij films of/en series wilt bekijken. Zolang Netflix wereldwijd niet dezelfde content heeft en qua mogelijkheden achter loopt op mijn plex bak stap ik in ieder geval niet over. Zelfs met de traagste internet snelheid (als ik op vakantie ben) kan ik nog een serie bekijken.

Niet te vergeten dat offline kijken niet mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door vali op 22 juli 2024 16:25]

netflix bepaald helemaal niets. jarenlang heeft Netflix een oogje dichtgeknepen bij vpn-kijkers. Maar onder druk van de grote productiemaatschappijen die persé op de oude manier geld willen blijven uitmelken heeft netflix toegegeven en de beveiliging opgeschroeft....
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @pizzafried6 mei 2016 14:37
Dat heeft helemaal niets met uitmelken of het opschroeven van de beveiliging te maken. De achterliggende reden is dat Netflix licenties niet wereldwijd inkoopt. Zo kan een licentie voor een bepaald werelddeel worden afgenomen zonder dat iedereen daar de prijs voor moet betalen. Dit kan bijvoorbeeld in het geval dat een bepaalde film of serie alleen binnen een bepaalde regio populair is. Wanneer er voor alle content wereldwijd geldende licenties verkregen moeten worden zal de abonnementsprijs vele malen hoger komen te liggen.
En waar heeft dat mee te maken? juist, het verouderde verdienmodel. en je gaat er nog aan voorbij dat rechten van bepaalde films en series altijd exclusief verleent worden aan specifieke providers. maw. als je film A wil zien, moet je bij provider 1. wil je film B zien moet je naar provider 2. wil je film C zien heb je geluk, die stond ook bij 1&2, betaal je dubbel omdat je A en B ook wilde zien en dus twee abbo's hebt genomen.

Daarnaast heb ik niks met de meeste films en series die hier "populair" zijn. house of cards boeit me echt niet (ok, verkeerd voorbeeld, is netflix original), new girl dan, meest saaie serie ooit, hoef ik niet. NCIS vind ik weer wel leuk, maar die staat in zijn geheel in Amerika. Doctor Who wil ik seizoen 9 van zien, die is vast wel te zien bij netflix GB, maar iig niet in NL. en ik ben niet de enige, anders was de vpn-markt/unblockus/unotelly niet zo populair.
Was er niet ergens een gerucht dat Netflix offline mogelijkheden aan het onderzoeken is?
In 2014 zei netflix nog het volgende :
Dat zegt Netflix tegen Techradar. "Het gaat nooit gebeuren", aldus Netflix-topman Cliff Edwards.
Blijkbaar zijn ze dit jaar erop terug gekomen.
Dat zou inderdaad een ideale oplossing zijn! Gewoon net als Spotify en dergelijke, downloaden via WiFi en kijken offline.
Tja wat is legaal? Netflix vind als je gebruik maakt van vpn om Amerikaanse content te zien ook al illegaal en als betaalde gebruiker krijg je ook nog eens een ban.

Tevens, als men streamt van een andere plex server (dus niet de mijne) ben je niet illegaal bezig. Niet te vergeten dat het gebruik maken van Plex niet gelijk betekend dat je alles van het internet download. Misschien heb ik wel mijn gehele collectie gekocht en gedigitaliseerd ?

[Reactie gewijzigd door vali op 22 juli 2024 16:25]

daarom was het ook een vraag, kijk je alles legaal? :) Is natuurlijk leuk dat je roept dat zolang alles niet precies is zoals je wilt, je niet gaat betalen (uitgaande van dat het niet helemaal legaal is).

Maar als iedereen zo denkt, dan duurt het ook erg lang voordat partijen zoals een netflix genoeg geld (en vooral invloed) hebben om de boel eens open te breken. En ervoor te zorgen dat je eindelijk wel wereldwijde rechten kan verkrijgen bijv.

Dus naast mijn kodi machine heb ik iig een netflix abbo om ze te supporten :P
"En ervoor te zorgen dat je eindelijk wel wereldwijde rechten kan verkrijgen bijv."
Dat probleem heeft de film/tv-industrie zelf de wereld ingebracht, omdat ze zo meer geld kunnen binnenharken. Dat nieuwe spelers op de markt tegen dit probleem aanlopen is jammer, maar een feit. Zolang het hele rechten verhaal niet op de schop gaat verandert er helemaal niets. Vergeet ook niet dat er hele volkstammen vasthangen aan dat systeem. Om een voorbeeld te noemen, iemand die ondertitels schrijft/maakt heeft daar gewoon auteursrecht op en krijgt dus betaald voor elke keer dat het programma/film uitgezonden wordt.
Ja precies, dat heeft de huidige film/tv industrie gedaan. En netflix heeft daar last van, want die opereren op wereldwijde schaal, (met de komst van internet is dat model natuurlijk ook onhoudbaar).

Dus hoe meer netflix gebruikers er bijvoorbeeld zijn, hoe groter de kans dat 'ze' naar netflix gaan luisteren. (geldt overigens ook bijv. youtube straks).

Bij muziek is dat nu al redelijk geregeld lijkt het (voor een leek/buitenstaander zoals ik). Immers spotify kan ik overal luisteren waar ik internet heb..

de ondertitelaar heeft daar verder niet zoveel issues mee. Die wordt ingehuurd door een partij, en krijgt nog steeds zijn geld, ongeacht of er nu toevallig iemand in Zuid amerika nl subs laadt, of iemand in NL...
Dus hoe meer netflix gebruikers er bijvoorbeeld zijn, hoe groter de kans dat 'ze' naar netflix gaan luisteren. (geldt overigens ook bijv. youtube straks).

Bij muziek is dat nu al redelijk geregeld lijkt het (voor een leek/buitenstaander zoals ik). Immers spotify kan ik overal luisteren waar ik internet heb..
Ik vrees dat de volgende stap de monopolisering van Spotify en Netflix gaat zijn. Als muzikant wordt het steeds moeilijker om je te onttrekken aan Spotify. Nog even en je telt niet meer mee als je niet op Spotify staat. Het is nu al wereldnieuws als een bekende artiest iets van Spotify af haalt. Als het nog veel verder gaat dan krijgt Spotify zo veel macht dat ze eenzijdige de voorwaardes kunnen betalen voor muzikant en klant.

Het is nog niet zo ver en al helemaal niet voor Netflix maar ik vind dat we op het verkeerd pad zitten. De enige realistische uitkomst van het huidige systeem is een handvol monopolies, of dat nu Spotify en Netflix zijn, iTune en Youtube of nog een andere set, aan het einde van de rit zijn er maar een paar over.

Ik vind dat we naar een ander model toe moeten, bijvoorbeeld zoals de radio-industrie het doet. Die hoeven niet ieder nummer dat ze afspelen apart te onderhandelen met de industrie. Die hebben een algemene licentie om alles af te spelen wat ze maar willen zonder toestemming vooraf, als ze achteraf maar een vast bedrag afrekenen.

Ik zou willen dat we zo'n radio-model ontwikkelen voor websites. Iedereen kan dan z'n eigen Spotify of Netflix oprichten, desnoods met materiaal dat je zelf hebt gedownload of van CD hebt geript, het doet er niet toe hoe je er aan komt. De enige voorwaarde is dat je adminstratie op orde is zodat je achteraf de rekening kan betalen aan de producers. Daar moet dan nog een controleur bij om de mensen eerlijk te houden maar dat is niet anders dan hoe het nu ook al gaat.

Om dat goed te regelen moeten we wel een vaste prijs per werk afspreken maar defacto werkt het nu ook al zo. Het maakt niet uit welk nummer je streamt van Spotify, de prijs blijft hetzelfde.

De producenten van de content kunnen extra verdienen met services voor dat soort websites, bv een plek om de content te downloaden in iedere gewenste kwaliteit of een ondertitelservice.
Ik vind het leuk dat je bitrates kan kiezen, maar waarom niet erbij aangeven wat de resolutie zal zijn? Een hogere resolutie streamen dan je mobiel aan kan is zinloos.
Dat is niet altijd waar, de bitrate ligt dan ook vaak hoger en als de resolutie teruggeschaald wordt kán het zo zijn dat de kwaliteit in feite hoger is. Maar fijne optie om mensen die via hun data abonnement willen kijken tegemoet te komen hiermee. Want met wat netflixen en YouTuben heb je wel wat data nodig.
In ieder geval nog niet beschikbaar in de Windows 10 mobile versie. Nu heeft de Windows app ook nooit de bovengenoemde bitrates gebruikt. Op de wifi krijg ik een zeer scherp beeld, maar buiten de deur (mobiele connectie) gaat de kwaliteit flink omlaag. Ik heb heel wat Netflix in de trein gekeken, en ga ruim over die 4 uur per gig heen.

In ieder geval een positieve ontwikkeling. Met steeds grotere databundels, die geregeld veel aantrekkelijker zijn dan de kleinere (8GB was bij mij 3 euro duurder dan 1,5GB), is het ook niet raar dat je als consument de bitrate flink wilt kunnen opschroeven.
Netjes, hopelijk nemen andere streaming Apps deze optie ook over waardoor je rustig een filmpje of serie kunt kijken tijdens het reizen zonder onnodig veel data te verbruiken.
Ik vind het wel een goede optie, zeker ivm met mijn databundel van 1GB en geen traag internet er na. Nu kan je eens een korte aflevering van een serie kijken.

Natuurlijk ga je dan best hard met je data, maar voor de rest zit ik best veel op WiFi.
Heb hem gelijk maar op Laag ingesteld, veel beter ben ik niet nodig op mijn mobiel.
Vind het wel een heel nette optie.
Mooie optie! Kon dit ook maar bij de Ziggo Horizon app.
Eindelijk zeg. Ik zit dagelijks in de trein en wil wel eens Netflix-iseren tijdens de rit. Omdat de trein door the middle of nowhere gaat, is de snelheid te slecht voor FHD.

In jouwbuis kan ik hem naar bijv. 480p zetten, dan krijg ik niet constant dat gebuffer. Hopen dat het bij Netflix ook goed gaat =)
Ik record gewoon 'alles' van Netflix op mn computer met Playon en zet daarna over wat ik op mn smartphone wil hebben. Dataverbruik op de telefoon via Netflix is dus nul, nul.
Playon staat hier dag en nacht te recorden en ik zal ooit wel eens gezien hebben wat ik wil gezien hebben. Ik heb plaats genoeg dus ik laat de boel gewoon maar doorlopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.