Spotify heeft dertig miljoen abonnees

Het aantal betalende Spotify-abonnees is in minder dan een jaar tijd gegroeid van twintig miljoen naar dertig miljoen. Dat heeft de directeur van de streaming muziekdienst maandag bekendgemaakt. De groei is gerealiseerd ondanks toegenomen concurrentie van onder meer Apple Music.

De ceo van Spotify, Daniel Ek, deelde de mijlpaal in een tweet over de nieuwe openheid van Cuba. "Geen van de abonnees zit nog in Cuba", meldde de topman. In juni 2015 passeerde Spotify de grens van twintig miljoen en een jaar daarvoor werd de grens van tien miljoen abonees geslecht.

Om die tien miljoen te bereiken deed Spotify er veel langer over: 5,5 jaar. De versnelde groei komt ondanks toegenomen concurrentie. Onder andere ondervindt Spotify concurrentie van Apple Music, dat inmiddels elf miljoen betalende gebruikers zou hebben. Apple Music begon in juni 2015. Daarnaast is de nieuwe streamingdienst Tidal online gekomen. Deze dienst wordt ondersteund door grote artiesten maar niet bekend is hoeveel betalende gebruikers deze heeft.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-03-2016 • 17:43

116 Linkedin

Lees meer

Reacties (116)

116
108
73
0
0
7
Wijzig sortering
Ondanks dat ik het een prima dienst vind zitten er nog wel wat haken en ogen aan. Zo mis ik Spotify Connect voor Windows 10 Mobile en crasht de app regelmatig op m'n Nexus 7 met Android 6.0. Desalniettemin blij dat er geen gedoe meer is met (illegaal) downloaden en streamen van matig youtube geluid. Taylor Swift mis ik iig niet. ;-)
Dat Spotify Connect is wel een dingetje. Ze werken nog wel aan de app, onlangs een nieuwe versie binnen gekregen.. maar alsnog geen connect ;(
Inderdaad, heb zelf tijden het probleem gehad dat ik m'n muziek niet op mn SD kaart kreeg en dat heeft toch voor genoeg irritaties gezorgd om over te stappen op een andere dienst. Voor de rest is het wel een top programma ja.
Met de laatste Spotify Update is het mogelijk om in de app zelf aan te geven of de muziek op de SD kaart of het telefoongeheugen opgeslagen moet worden. Dat ze daar niet eerder mee kwamen is mij een raadsel, het was echt een crime om dit voor elkaar te krijgen (ook met de opties in Android 6)

Maar in ieder geval mooi dat ze het gefixt hebben. Nu nog fixen dat de app goed werkt als je heel, heel veel muziek en heel, heel veel playlists heb en dan ben ik helemaal tevreden.
Ik heb zelf ook last van audio die er ineens mee stopt na het wisselen van lied (in de playlist).
Heb mijn abonnement ook alweer een jaar of 5. En tegenwoordig krijg ik hem gratis ivb KPN abonnement.

Prima dienst en erg fijn in gebruiksgemak.
Zeker een aanrader, en kijk ook niet op van de rare cijfers. Het concept past gewoon bij de huidige tijd.

[Reactie gewijzigd door rolandos582 op 21 maart 2016 17:48]

Niet gratis. Dat abonnement van kpn is duurder dan de basis versie van hen.
Ja dat kan iedereen zijn, maar voor het opnemen pakket, extra ontvanger en hogere snelheid krijg je meer waarde voor je geld ervoor terug ;)

Maar Instap €45 + Spotify €7,50 + 100/100 €7,50 voor €60 is ook niet verkeerd. :)
Ik heb een abonnement bij KPN afgesloten, 10GB data / onbeperkt bellen & sms en Spotify premium voor 32,50 PM met een looptijd van 2 jaar, lijkt me niet duur ;)
Ik schreef ook nergens dat het duur is. Heb het zelf ook. Maar Spotify bij kpn is niet gratis. Dat schreef ik.
800 euro om 2jaar voor wat te internetten en bellen is niet duur? 8)7
Minnus 240 euro voor 2 jaar lang Spotify Premium toegang, dus 540 euro.

Onbeperkt bellen kost je al minimaal 12 euro per maand, dus ~290 euro over 2 jaar. Betaal je nog 250 euro, ofwel ~10 euro per maand voor 10GB snel internet, valt op zich reuze mee.
800 euro om 2jaar voor wat te internetten en bellen is niet duur? 8)7
Ja, mensen denken dat het niet veel is, maar als je het allemaal bij elkaar op telt is het een enorme bedrag.
En dan heb je nog mensen die nemen een iphone erbij die zijn gewoon 60-70 euro per maand kwijt.
Ja, zonde voor je geld.
Ik kreeg nog 160 euro toestelkorting mee, mijn toestel was 699, 539 na korting. Probeer maar iets beters te vinden, zal moeilijk worden, en 3G telt niet ;)
Spotify premium kost 10 per maand, dus trek deze er maar vanaf. Ik kreeg 160 euro toestelkorting bij afsluiten abonnement.

800 - 160 - 240 = 400 euro voor 2 jaar onbeperkt bellen een een smack MB's. Ik zou meer betalen, serieus ;)
En je bent onbeperkt aan het bellen?

ik bel nog geen uur per maand. Ik heb overal waar ik kom Wifi en spotify premium gebruik ik niet.

Met mijn abo van 8 euro per maand kom ik prima uit.
Ik begrijp je punt niet, je geeft aan dat je nog geen uur per maand belt en enkel wifi gebruikt, en daarbij geen Spotify.

Ik fiets dagelijks een uur van thuis naar werk en heb radio (Spotify) aanstaan, speel Ingress (geo game) dus WiFi gaat voor mij echt niet werken. Daarbij is het bedrijfsnetwerk waar ik naar connect met telefoon standaard zeer beperkt i.v.m. security maatregelen. Met als klap op de vuurpijl dat ik wel veel bel.

Een heel ander soort gebruiker dus, aan jouw 8 euro abonnement zou ik niet hebben. Nice troll trouwens.
Wat vreemd. Met een SIM only betaal ik al 37,50 voor dat pakket.. :'(
Een 2e KPN abonnee op je thuisadres levert je bij een abbo 5 euro korting op. Cancellen dat contract en goed de aanbiedingen in de gaten houden is mijn advies!
Bedankt voor de tip!
Hoeveel van die dertig miljoen zij betalende abonnee's? Wij hebben/hadden ook vijf gratis accounts... En hoeveel zijn het er die een premium account hebben als gratis deal, zoals met een KPN abo?
Spotify via KPN is niet gratis, daar wordt gewoon voor betaald (wellicht met een korting)

[Reactie gewijzigd door funk-e op 21 maart 2016 18:09]

Yep, netjes 10-15 euro verschil als je hetzelfde pakket zelf samenstelt maar dan zonder Spotify.

Maar wel benieuwd net als KMF of deze 30 miljoen de totale userbase is of enkel de betalende. Mijn gevoel is namelijk ook dat dit het totaal is en dat gebruik van de gratis variant ook meegerekend wordt.

@hieronder, de tweet geeft toch duidelijk aan 'subscribers'. Nergens wordt onderscheid gemaakt tussen betalen/gratis.

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 21 maart 2016 19:54]

Anoniem: 612425
@Xanaroth21 maart 2016 19:11
het gaat over het aantal betalende klanten, zoals in de eerste zin te lezen is ;)
Oh. Waar haal je dat dan uit? Subscribers staat er in de tweet. Dat hoeven geen betalende abonnee's te zijn.
Anoniem: 612425
@kmf21 maart 2016 19:33
Tweet? Ik heb het over de eerste zin uit dit artikel... aannemend dat de auteur zijn research heeft gedaan. Anders geef ik jullie natuurlijk beide groot gelijk :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 612425 op 21 maart 2016 19:39]

Je hebt meer upgrades in dat pakket dan alleen Spotify. Je betaalt echt geen 10-15 euro voor Spotify in het premium pakket
Sure, uiteindelijk betaal je overal voor. Maar vergeleken met andere aanbieders en de huidige prijs is het een prima prijs wat je ervoor terug krijgt.

Tevens krijg je bij KPN spotify premium voor 7,50 bij vast/mobiele abbo's. Dus voordeliger ben je wel :)
Niet echt, ik had al een paar maanden een abbo lopen bij KPN en toen belde KPN mij op of ik interesse had in Spotify Premium met 1,5GB erbij. Ik hoefde niets extra te betalen.

Wie weet hebben ze het al maanden/jaren van te voren in de prijs berekend maar dat lijkt mij sterk aangezien ik toen nog ergens op de website een samenwerking met Spotify zag staan, althans niet toen ik mijn abbo afnam.
Gratis dat is netjes. Geen idee wat je abbo nu is maar ik heb af en toe 20 euro voor 4 maanden actie gehad. Heb nu 100 bel onbeperkt SMS en 2 GB Traffic voor 19,95 nu komt voor spotify er 7,50 bij ipv 10 en 1,5 GB extra Traffic.

Totaal 27,50 voor 100 bel onbeperkt SMS en 3,5 GB data.
3 in 1 van KPN als je eerste en tweede vergelijk is spotify wel gratis want zou je alles los doen ben je veel duurder uit dan pakket 1.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 21 maart 2016 19:00]

Het artikel gaat alleen over betaalde abonnementen. Gratis accounts zijn er nog veel meer, maar dat is hier niet vermeld. Combi-deals zoals die van KPN zitten bij de 30 miljoen in. Dat is ook terecht, want KPN betaalt Spotify hiervoor en verrekent dit in de abonnementsprijzen aan de klant.
Anoniem: 614
@kmf21 maart 2016 19:46
Het artikel begint met Het aantal betalende Spotify-abonnees is
daz best veel. Concept is natuurlijk ook goed, helemaal omdat superveel apparaten het ondersteunen.
Concept is inderdaad goed en het aanbod beter dan bij Netflix (als ik even de kromme vergelijking mag maken); ik zal echter niet snel een betalend abbo aanschaffen.
Na een tijdje premium gratis te hebben uitgeprobeerd ben ik niet overtuigd.

Mijn vrouw en ik hebben allebei een eigen Windows accounts; zij heeft een eigen Spotify account, omdat je niet met profielen kan werken (ala Netflix) en wij toch allebei onze eigen playlists, aanbevelingen en geschiedenis willen. Samen een account delen zien wij niet zitten; want sdan loopt alles door elkaar. Je hebt reclame in Spotify waarin gesteld word dat je maar gezamenlijke playlists moet maken, mijns inziens geen oplossing.

Tijdens mijn premium proefperiode zit ik alsnog naar reclame te luisteren als mijn vrouw achter de pc zit; want zij heeft een eigen Spotify account.

Spotify heeft een family abbo; extra accounts krijgen 50% korting... 10+5+5+5 (wij zijn met zijn vieren) en het is al 25 euro per maand. Neemt iemand geen family account dan zit je; als er muziek afgespeeld word alsnog naar reclames te luisteren.
En als ze nu ook podcasts gaan ondersteunen dan hoef ik helemaal niet meer naar Youtube toe. Spotify werkt zeker makkelijk en handig maar er zijn nog zoveel punten waarop ze kunnen verbeteren (bijvoorbeeld geluid in 5.1 ipv alleen stereo, dit zou voor mijn computer met surround set best een leuke toevoeging zijn).
Vrijwel alle muziek is gewoon stereo dus de implementatie van 5.1 is vrij nutteloos. Zijn maar enkele albums waar 5.1 versies van zijn (pink floyd vgm).
En podcasts lijken me ook niet echt beter in 5.1.
Ik heb ook al z'n 5 jaar Premium mag zeggen dat de features van Spotify erg schaars zijn,
Tegenover de concurrentie.
Hoop dat features als Youtube of een eigen music video service wordt toegetreden. :*)
Ik mis zelf de optie nog altijd om output device te kunnen kiezen. Spotify gooit zijn output naar het standaard geluids apparaart wat in windows geselecteerd is. Ik heb 2 geluidskaarten, èèn die dedicated muziek draait naar mijn versterker en speakers, en èèn voor games. als ik wil gamen moet ik dus handmatig de output veranderen naar de geluidskaart voor games, en als ik muziek wil luisteren de andere kant op. De meeste clients voor streaming audio hebben wel een optie om de output device te kiezen. Spotify heeft dit, ondanks dat dit al jaren geleden een "hot topic" was, nog steeds niet.

Gelukkig hebben tegenwoordig de meeste games ook een optie om output device aan te passen waardoor ik toch muziek en games tegelijk kan draaien.
Je kunt de equalify pluging gebruiken (http://www.equalify.me/) om een output device te kiezen, kost 5 euro maar daar heb je dan wel veel profijt van.
Er is altijd wel een mouw aan te passen natuurlijk, echter was ik niet op de hoogte van die programma. Het feit is wel dat ik de laatste tijd voornamelijk blizzard games speel, en die hebben allemaal de optie om output device te kiezen, en heb deze software dus niet nodig. maar bedankt voor de tip :)

Feit blijft echter wel dat Spotify dit uit zichzelf niet ondersteund, en dat het wel als gemis ervaren kan worden.
-Music video support
-Podcast support
-Music recognizing service

Ja dat zo een beetje.
zoiets?
http://www.theverge.com/2...tify-adds-podcasts-videos

en hier je stem uitbrengen:
https://community.spotify...hin-Spotify/idi-p/1245532

Omgekeerd zit Spotify al wel in Shazam

[Reactie gewijzigd door SED op 21 maart 2016 22:19]

Ik oa stream naar device wat in het netwerk hangt bv een Denon DN 700 (word gebruikt als radio), als ik een gedownload mp3tje heb kan ik wel naar de Denon sturen.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 21 maart 2016 18:42]

In principe ondersteunt Spotify Connect dat principe, toch?
Ja dan moet dus die denon spotify connect zijn dat is die dus niet.

Zo heb ik thuis X1000 en X1200, alleen de laatste heeft connect. X1000 heeft wel spotify ondersteuning maar werkt lang niet zo soepel als connect.
Dat snap ik, maar dat ligt dan toch niet per se aan Spotify? Ik heb een Gramofon en daarmee werkt connect 100% foutloos, zelfs als je geen verbinding hebt met WiFi.
Je kan wel Spotify streamen naar Sonos, ligt het niet gewoon aan het feit dat je geen streaming services gebruiken op de Denon?
Precies, lijkt mij ook. Spotify connect werkt enorm goed met enorme hardware ondersteuning, zoals zelfs de PS3 en 4
Sonos kan ja en op een X1200 kan ook spotify. Punt is de Denon waar ik nu over heb zit op een installatie aangesloten (19" spul) die complete fabriek/kantoor van muziek voorziet.

En wil je een andere zender kan het via paneel van de denon zelf bedienen. Zoals vroeger de squeezbox van logitech. Zonder apjes of extra scherm eraan te hangen.
Dat is geen nadeel van Spotify maar van jouw device die geen Spotify ondersteuning biedt.
Het is maar hoe je het ziet. Als ik een MP3 er wel heen kan streamen waarom spotify niet...

Ding van 1 jaar oud a 800 vervang je ook niet 123.
Hmm. Je kan er een Google Audiocast aan hangen en deze via Spotify laten werken? Dan werkt het meteen. Kleine kost, directe werking. Het is iig een beperking van je product, niet van Spotify.
Het is maar hoe je het ziet. Als ik een MP3 er wel heen kan streamen waarom spotify niet...
Omdat dat een compleet ander protocol is. Je vergelijkt appels met peren. Als je geen Spotify ondersteuning hebt zal dat niet gaan werken natuurlijk. Je bent dan aangewezen op tussen-oplosingen als bijvoorbeeld een Chromecast Audio.
Klinkt een beetje als: wij van wc eend.....

Ik ben benieuwd naar de gerapporteerde cijfers, die zeggen over het algemeen iets meer....

Bovendien ben ik benieuwd naar de verhouding betaald/onbetaald, wat steeds meer een doorn in het oog wordt van de platenmaatschappijen en de indie muziekmakers....
Maart 2014 gaf Spotify aan Nederlandse studenten korting te willen geven, tot op de dag van vandaag is dat helaas nog niet het geval. :/
In UK & Amerika is dit wel het geval een gemiste kans in mijn ogen.
Je zou haast denken dat $300.000.000 dollar omzet per maand genoeg is om de royalties te dekken...
Ik gebruik nu ongeveer 3 jaar Spotify. Zeer teveden over de dienst. Maar wat ik zeer verontrustend vind is dat de nummers van Adele niet bij de release van haar album op Spotify zijn geplaatst. Puur omdat mevrouw eerst iedereen haar album wil laten kopen.

Laat ik het zo stellen, ik gun ieder het zijne.. Ik betaal voor Spotify omdat ik artiesten wat gun. Maar dit soort fratsen zouden we per direct moeten boycotten. De markt is veranderd, en ook de platenmaatschappijen moeten dat accepteren. Hoe staan jullie hierin?

Edit: spelvout

[Reactie gewijzigd door Spelvout op 21 maart 2016 23:05]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee