Aurous is definitief offline. De RIAA en de Amerikaanse makers van de dienst voor streaming muziek zouden tot een schikking van 3 miljoen dollar zijn gekomen, omgerekend 2,7 miljoen euro. De dienst was ongeveer twee maanden actief.
Het nieuws blijkt onder andere uit documenten die in handen zijn van Torrentfreak. De muziekstreamingclient Aurous werd in de media ook wel omschreven als een 'Popcorn Time voor muziek'. De dienst maakte gebruik van api's van derden zoals YouTube, SoundCloud, Prostopleer, VKontakte en MP3WithMe om zijn content te halen. De software werd in oktober officieel gepubliceerd en diezelfde maand kreeg het bedrijf meteen de aandacht van de RIAA in de vorm van een rechtszaak en een voorlopige voorziening.
Als onderdeel van de schikking betaalt Aurous 3 miljoen dollar aan de RIAA voor het bekostigen van de advocaten en het compenseren van de misgelopen opbrengsten van de platenmaatschappijen die de RIAA vertegenwoordigt. Torrentfreak maakt echter de kanttekening dat de twee partijen buiten de rechtszaal om nog tot een aanvullende overeenkomst zijn gekomen. Mogelijk staat daarin een ander bedrag genoteerd en dient de 3 miljoen dollar alleen om andere partijen af te schrikken. Zo bleek eerder de schikking tussen de MPAA en Hotfile niet om 80 miljoen dollar maar om 4 miljoen dollar te gaan. Naast het geldbedrag moet de ontwikkelaar ook zijn domeinnamen en intellectueel eigendom overhandigen.
Aurous-ontwikkelaar Andrew Simpson zegt dat hij graag zou zien dat het Amerikaanse Congres de wet- en regelgeving wat betreft copyrightschending aanpast. Zo stelt hij tegenover Torrentfreak dat er "weliswaar schade geleden wordt door rechthebbenden maar dat onder de huidige wetgeving die partijen niet eens de schade hoeven te bewijzen." Daarnaast zegt hij dat er "iets mis is met een wet die regelmatig studenten en tieners confronteert met buitensporig hoge boetes voor activiteiten waarvan ze de gevolgen misschien niet volledig hebben kunnen bevatten."