Enkele dagen na de introductie is BrowserPopcorn offline gehaald door de maker. Op de website kon gebruikgemaakt worden van Popcorn Time, zonder software te installeren. De site was de aanleiding voor de uitspraken van stichting Brein over het vervolgen van Popcorn Time-kijkers.
Wie nu naar BrowserPopcorn.xyz surft, ziet daar een aantal verklaringen van de maker. Het zou gaan om een vijftienjarige jongen genaamd Milan Kragujevic. Hij schrijft: "Het was een mooie rit, maar het is tijd om verder te gaan. Ik distantieer mij van de verdere ontwikkeling van BrowserPopcorn." Hij zou in gesprek zijn met mensen die door willen gaan met een dienst als de zijne. Milan stelt dat het niet zijn intentie was om piraterij te promoten, maar dat de website een 'experiment met streaming-technieken' is. Ook laat hij zijn e-mailadres achter, voor het geval iemand hem in wil huren.
The Verge sprak op dinsdag met Kragujevic, waaruit blijkt dat hij na het krijgen van een cease and desist order van de MPAA de website verhuisde naar een nieuwe provider en andere domeinnaam. Eerder schreef Kragujevic op Product Hunt: "Ik woon in een land waar vrijwel geen copyrightwetten bestaan, ik maak mij er gewoonweg niet druk om. Ik zal de website blijven verhuizen, ik hoef er geen geld aan te verdienen." Het is niet de eerste keer dat een webversie van Popcorn Time verschijnt.
De website was sinds dit weekend online en kan gezien worden als de aanleiding voor de uitspraken die Tim Kuik op dinsdag deed. Tegenover BNR zei Kuik dat het alarmerend is als Popcorn Time 'steeds maar makkelijker wordt om te gebruiken'. De directeur van Stichting Brein sprak in hetzelfde gesprek uit dat hij 'niet verbaasd zou zijn' als er binnen een maand schadeclaims op de mat vallen van individuele Popcorn Time-kijkers. PopcornTime.io, de populairste fork van de dienst, kampt inmiddels zelf met interne ruzie, meldde Torrentfreak eerder deze week.