Rockstar: geen bans voor mods in singleplayermodus GTA V

Rockstar zegt dat het spelers niet zal bannen voor het installeren van mods voor GTA V, zolang die worden gebruikt in singleplayermodus. De spelontwikkelaar reageert daarmee op berichten van moddende spelers die zeiden dat ze ineens gebannen waren.

Onlangs verschenen meldingen van spelers van de pc-versie van GTA V, die 14 april uitkwam, dat ze plots gebannen werden van het online-deel van het spel na gebruik van mods. Voor het spel zijn al de meest uiteenlopende aanpassingen verschenen, van een mod die gamers als dier laat spelen tot een 'tsunami'-mod die de stad onder water zet. Rockstar verwees naar de eula, waarin staat dat het spelers niet is toegestaan om het spel 'geheel of gedeeltelijk te wijzigen'. Op Steam lieten spelers vervolgens massaal negatieve recensies achter. Op dit moment raden meer dan 8.000 mensen het spel af, op een totaal van meer dan 38.000 recensies.

In een vraag-antwoordsessie op het blog van de Rockstar Games Social Club, het multiplayerplatform van de spelontwikkelaar, geeft Rockstar nu duidelijkheid. Het bedrijf zegt de creativiteit van modders altijd gewaardeerd te hebben. Volgens Rockstar is het beleid voor mods ongewijzigd, en hoeven spelers die in singleplayermodus mods toepassen zich geen zorgen te maken. "Niemand is gebannen voor het gebruik van singleplayermods", aldus de ontwikkelaar. Wel waarschuwt het bedrijf dat mods vanwege hun onofficiële karakter na een update niet meer zouden kunnen werken en dat updates onvoorspelbare gevolgen kunnen hebben.

In hetzelfde bericht kondigt Rockstar ook een aantal updates aan. Zo komt Rockstar Editor, nu alleen nog beschikbaar voor de pc, ook naar de PS4 en Xbox One. De Editor is een tool waarmee spelers gameplaybeelden kunnen opnemen en bewerken. De Xbox 360 en PS3 krijgen die functie niet, omdat op die platformen niet genoeg rekenkracht voorhanden is. Het bedrijf zegt de oudere consoles wel zo lang mogelijk van content-updates te willen voorzien.

Door Friso Weijers

Redacteur

08-05-2015 • 10:57

114 Linkedin

Submitter: luuj

Lees meer

Reacties (114)

114
106
92
3
0
0
Wijzig sortering
Was het verhaal niet dat mensen bepaalde 'mods' gebruikten die code injecteren en daarom opgemerkt werden door de anti-cheat software?

Dat is in mijn ogen wel een heel ander koekje. Niet alleen is dat het domste wat er is, het is zonder die anti-cheat software mogelijk dat ze daarom de multiplayer totaal om zeep helpen.
Beide ScriptHook en FOV mod injecteren spul in het geheugen. Beide worden opgemerkt in Online en je krijgt dan gewoon een banhammer door het online gaan met die hooks actief. Blijf van Online af en je hebt geen problemen.

Rockstar heeft zelfs een switch om alleen offline te spelen: in een commandline.txt in de root plak je gewoon "-scOfflineOnly" en je kunt naar hartelust spelen zonder dat er ooit naar de servers wordt verbonden, dus dan klik je een keer perongelijk op Online, dan heb je nog steeds geen herrie.

Mensen die zijn geband hebben ofwel een gemodificeerde ScriptHook gebruikt, FOV mod aan laten staan of zijn willens en wetens gaan proberen het te omzeilen. Mensen die spellen modden wordt van verwacht dat die wel ervaren genoeg zijn om alles te doen, maar er zijn altijd mensen die niks lezen en gewoon dom dingen doen, en zichzelf geband krijgen. Modden vergt enige moeite, niet klakkeloos dingen plakken en hopen dat het werkt.

Achja, de bans zijn toch maar tijdelijk, hopelijk leren mensen een lesje.
Ik speel graag op mijn 3 schermen, dat trekt mij compleet het spel in en laat mij meer genieten, maar hoe vaak een user interface niet ontzettend vergroot word doordat er geen support voor multiscreens is ingebouwd, of niet in te stellen pov op de buitenste schermen

De support hiervoor is doorgaans dermate slecht, widescreenfixer word niet voor niks veel gebruikt. Ja er is maar een kleine markt voor, maar ik heb de hardware, grof voor betaald en dan wil ik het ook gebruiken.

Het word tijd dat ze widescreen support fatsoenlijk gaan ondersteunen als standaard.
De maker van ScriptHook heeft nog gewaarschuwd om het niet online te gebruiken. Zie hier het resultaat.
Waarom niet online mods juist toestaan, alla Arma 2,3 waarbij men gewoon de keuze heeft een normale game te spellen of een mod?
Omdat er in de online-mode een virtuele currency bestaat (Shark Cards). Die koopt natuurlijk niemand meer op het moment dat je gewoon mods kan toevoegen.
Dat is écht niet de enige reden, sterker nog dat is de minst belangrijke reden.

Rockstar heeft erg veel moeite gedaan om een compleet online wereld te maken voor alle spelers. Wanneer er mods gebruikt kunnen worden, dan is de hele online wereld uit balans. Opeens heb je mensen die niet dood kunnen, walvissen op straat gooien, onzichtbaar zijn, gravity guns gebruiken of nog veel gekker. Resultaat: online wordt compleet verwoest en niemand (behalve de trolls) raken het nog aan.

Een online server voor mods zou kunnen, maar waarom zou Rockstar dit doen? Kost hun gewoon server capaciteit voor iets wat geen onderdeel is van hun game. Als modders zo graag online spelen, dan maken ze toch een eigen online mode via hun eigen servers. En dat is dus al ontwikkeling (nog experenteel).

Uiteindelijk is iedereen dus blij: modders kunnen in single player kloten, online blijft in balans en ongemoeid voor alle spelers, en modders kunnen een eigen online mode ontwikkelen.
Een online server voor mods zou kunnen, maar waarom zou Rockstar dit doen? Kost hun gewoon server capaciteit voor iets wat geen onderdeel is van hun game.
Simpele oplossing die hen ook nog eens minder geld kost:
laat mensen hun eigen dedicated servers draaien...
Ik heb nooit begrepen waarom het systeem van enkel servers onder beheer van de uitgever algemeen aanvaard wordt :s
Maar hoezo moet dit vanuit Rockstar komen? De game is niet gemaakt om te modden, dat je kan modden wil niet zeggen dat Rockstar ook tijdens de ontwikkeling er rekening mee moet houden.

Zoals ik al aangegeven heb: modders hebben al een experimental mod gemaakt voor hun eigen online mode. Beter dan dat kan het niet zijn. Rockstar bemoeit zich nergens mee, want het is apart van de Online community. De modders kunnen lekker los gaan met online modded modes.
Ik baal hier ook zo van bij alle CoD games (reden waarom ik niet meer koop). Ze kunnen toch gewoon unranked servers toestaan met mods en clans hun eigen server laten draaien...
Aanvullend hierop kun je dan dus servers maken die wel of geen mods accepteren en dan ook nog welke mods.
Om zoveel mogelijk inkomsten te genereren? Ik denk dan voornamelijk aan in-app purchases.
Ja, ben ik met je eens, maar mensen worden bv. ook gebanned voor het gebruik van een FoV mod omdat de FoV instelling van GTA5 niet ver genoeg gaat (schijnt maximaal naar het equivalent te gaan van 80), wat heel naar spelen is voor een redelijke hoeveelheid spelers (die er heel misselijk van kunnen worden).
Heb ik alle begrip voor, maar zelfs met een hogere FoV waarde heb jij een voorsprong op andere spelers. Dit moet je dus niet willen. Wil je deze optie dan mag je dit (massaal) aanmelden bij Rockstar games, dan kan deze een instelling toevoegen mocht dit door genoeg mensen aangemeld worden.
"Voorsprong" is wel heel subjectief, elke shooter heeft wel een setting voor FOV en die staat nooit op zijn allerhoogst.
elke shooter heeft wel een setting voor FOV en die staat nooit op zijn allerhoogst.
Daar vergis je toch lelijk in denk ik, FOV zit bijna in geen 1 shooter meer, ik speel toch redelijk wat games, maar die setting kom je bijna nooit tegen
Gelukkig zelf ook geen behoefte aan
Voorsprong" is wel heel subjectief,
Als jij door een mod meer kan zien dan je medespelers, hoe is deze voorsprong dan subjectief?
Tja, wat moet Rockstar dan doen: een voor een mods controleren? Daar zijn ze niet voor, ze hebben een game gemaakt en mensen kunnen die spelen. Willen ze per se mods, prima dat mag in de single player. Online gewoon geen mods, geen gedoe.
Simple fix: Zorg er voor dat mensen geen FoV mod meer nodig hebben door dat zelf goed te regelen... Zoals bij release...
Nee het probleem is dat het Field of View te laag instelbaar is voor bepaalde resolutie ratios en schermafstand, waardoor verschillende personen misselijk worden en koppijn krijgen.

Hierdoor zijn ze een inject methode gaan gebruiken om de FoV toch op het gewenste niveau te krijgen. Deze mensen werden geperma-banned zodra ze online gingen.

Daar is de ophef over ontstaan, niet over de mods die jij naar voren brengt.
Tja, het is niet aan Rockstar om mods te faciliteren voor de online mode. Mogen ze zeker een voor een mods testen en goedkeuren. En krijg je weer een shitload aan gezeur wanneer een mod niet meer werkt na een update, mogen ze daar zeker ook rekening mee houden. Nee.

Makkelijkst is gewoon mods niet toestaan voor online, simpel en effectief. Wil je graag mods gebruiken, speel dan de single player of wacht op de modded online modes die eraan komen.
Ik heb een boel ban-complaints voorbij zien komen op de Rockstar Community van "modders". Bij het gros van de bans ging het om één of twee weken.
Ik neem aan dat de online wereld niet één grote wereld is waar iedereen tegelijk in speelt. Een mod die voor iedereen op die server geld zal best leuk kunnen zijn, meer helikopters en of meer wapens / instagib of een capture the tank spel maken. waarom niet?
Ja en nee, er is geen lijst van servers waar je verbinding mee kan maken. Je wordt automatisch in een sessie(zeg maar een instance zoals in een MMO als WoW) met maximaal 32 spelers geplaatst. Het is allemaal freeroam, waar de 'jobs' de variatie bieden. Deze jobs kan je zelf in elkaar zetten als je wilt maar wel in de limieten die Rockstar heeft gesteld, dus geen mods.
De online game in balans en de shark cards geen belangrijk argument voor R*? Je moet al ontzettend grinden voordat je een leuke (niet militaire) auto kan kopen en dan moet je nog verder grinden om de insurrance iedere keer te kunnen betalen.

Het lijkt mij overduidelijk dat er ruimte is gecreëerd voor pay2win (voor zover dat kan in overwegend co-op). Vind ik niet echt een game in balans te noemen.
Veel dingen kan je in de game enkel kopen als je een bepaald level bent. Dus als je 20 miljard aan shark cards koopt kan je alsnog erg weinig hoor ;) en tegen de tijd dat je een hoog level bent (bijv lvl 70 voor een tank) dan heb je dat geld allang bij elkaar verdiend. Juist door alles te koppelen aan een level is het in balans. De shark cards maken het niet pay2win, want je moet al veel gespeeld hebben om überhaupt dingen te kúnnen kopen, vanwege de level lock.
Ja, maar die problemen worden weggenomen door de oplossing die REDSD aangaf. Als je rooms 'voor modders' en rooms voor 'niet modders' hebt, dan zullen de spelers geen last hebben van elkaars gemod. (Zo werkte het ook in GTA IV). De enige reden dat hiervoor niet gekozen is met GTA V is inderdaad de Shark Cards.
Nee, de enige reden dat er geen modded rooms zijn, is omdat het niet de verantwoordelijkheid van Rockstar is. Rockstar is gek als ze tijd en geld gaan investeren zodat anderen de game lekker kunnen modden, hebben ze toch helemaal niks aan. Dat je de game kan modden, wil niet zeggen dat Rockstar ook volledig support moet geven :S Leuk dat je het kan modden, maar de game is NOOIT gemarket als een game die je lekker kapot mag modden. Ik heb liever dat Rockstar hun tijd en energie steken in de game zelf, patched, dlc etc (wat ze nu ook actief doen) en niet modded rooms gaan maken (waar zeer zeker ook weer onderhoud nodig is, en rekening moet worden gehouden met updates).

Nogmaals: wil je modden, dat kan en dat mag in de singeplayer. Wil je graag online, dan bouw je een online mode (zoals GTA SA), wat ook onderweg is via modders. Het is niet Rockstar's taak om de online component (die zij met veel zorg hebben gemaakt) compatible te maken voor modders.
Ben wel met je eens, zouden ze eigenlijk moeten toestaan, daar zitten hoop mensen op te wachten denk ik, maar dat zou vlasspelen beetje in de handspelen, maar wellicht kunnen ze no record mode maken zodat de sessie verder niet meetelt bij je account als je multiplayer mod speelt.
Rockstar zou eigenlijk speciale lobbies moeten maken voor mensen met mods, en mensen zonder mods. Zo kan je zelf bepalen wat je wilt doen. En als je met mods speelt je geen dingen meer kan verdienen (punten, geld, etc.). Maar als je geen mods gebruikt wel alles kan verdienen.

[Reactie gewijzigd door GillesGewoon op 8 mei 2015 13:19]

Gewoon een serverbrowser met filters voor mods en andere zaken. De matchmaker werkt zo raar op het moment. Vanuit online modus zijn je opties om een andere online sessie te joinen heel gelimiteerd, maar als je vanuit singleplayer naar online gaat kan je ineens veel meer kiezen.
Omdat mods ook gebruikt zijn om te cheaten.....Lijkt me logisch dat mods dan niet toegestaan worden.
Dat risico is dan toch aan de gebruikers als je ze de keuze geeft.
Nee, stel jij gaat met een mod online waarmee je door muren kan kijken. Dan kan jij mij eerder raak schieten. Dan heb ik niet de keuze of jij cheat of niet.
Vaak kan je bij games met mods alleen met elkaar spelen als je dezelfde mods geïnstalleerd hebt, daar doelt hij denk ik op. Dus dan heeft iedereen dezelfde "cheats" die in die game inloggen.

counter strike heeft ook zo een systeem, als je van map veranderd en zitten mods bij dan worden die automatisch gedownload en heb je allemaal dezelfde mods.
Klopt, maar dat zijn dan server sided instellingen en mods.

Misschien dat ze zoiets kunnen doen met de opkomende dedicated server mod .
Dit gaat op als het spel uberhaupt mods kan managen, detecteren, etc.

Voor raw modding gaat dat niet op. Je kan grafische aspecten modden zodat alleen jij de veranderingen ziet, zodra het functionele aspecten gaat beinvloeden krijg je meestal verschil in data met als gevolg d/cs of desyncs etc.

Geen idee hoe gta 5 daar mee werkt, nooit gespeeld.
Zonder officiële mod-support is dat quasi onmogelijk. Bij Arma en andere spellen is er ook sprake van modded servers. De server en client zijn beide voorzien op de mod waardoor alles vlotjes draait.

GTA heeft op dit moment geen besef van mods. Zeker in multiplayer gaan mods echt alle anticheat alarms doen afgaan. Ze werken immers eigenlijk hetzelfde. Voor modded multiplayer games moeten ze dus support inbouwen en hooks geven aan de mod developers waar ze hun code aan kunnen hangen. Zo kunnen mods gestructureerd geladen worden.

Ze moeten ook server executables delen met de community. Zonder dat kunnen multiplayer mods niet verder gaan dan wat cosmetische veranderingen. Als je de gameplay wilt veranderen moet je dus ook met de server kunnen prutsen. Gevolg daarvan is dat het plots heel goed mogelijk wordt om gekraakte servers op te zetten zodat piraten ook online kunnen spelen...

Ik ben vrij zeker dat multiplayer mods in GTA 5 nooit geaccepteerd zullen worden. In GTA 4 waren er een hoop mods, maar daar draaide geen anticheat en was het spel peer-to-peer gehost. Nu dat iedereen op de Rockstar servers zit met een anticheat aan denk ik niet dat we veel gaan zien...
Ja er zitten risico's aan daar ben ik het mee eens, Rockstar moet de afweging maken of ze hun spel interessanter willen maken met potentieel meer verkopen en het risico op piraterij of het gewoon in lijn laten met de console versies.

Persoonlijk hoop ik op het eerste omdat met de GTA engine je hele vet mods kan maken, maar ik denk zelf ook dat het niet gaat gebeuren.
Dat zou op zich kunnen als er officiele mod support zou zijn, maar die is er niet. Het modden gebeurt nu door de gamefiles te hacken of met cheatengine het geheugen te wijzigen terwijl de game loopt. De game zelf kan dus niet goed onderscheid maken of er een mod loopt of niet.
Ook heeft het toestaan van mods in de multiplayer nadelen voor de community in het feit dat het erg gefragmenteerd kan raken doordat je potentieel alleen kunt spelen met mensen die exact dezelfde mods hebben als jij.
Is er al een mod die de car handling verbeterd? En de controls met muis en toetsenbord verbeterd?

Rijden is compleet bagger in GTA5. Daarbij komt dat rijden vrijwel alleen te doen is met een controller en schieten met de muis en toetsenbord. Echt waardeloze controls voor een triple AAA titel.
Volgens mij ben je de enige die hier last van heeft? Ik zou je FPS eens controleren, vaak voelt de gameplay/besturing stroperig aan als je FPS gewoon slecht is. Heb zelf nooit het gevoel gehad dat de besturing niet lekker loopt op keyboard/muis ( enkel in first person mode, omdat de gameplay er niet origineel voor gemaakt is ).
Rijden met muis toetsenbord betekend dat je rond moet kijken met je muis terwijl je met je keyboard stuurt en dat werkt k*t, omdat er geen follow mode gebruikt wordt zoals bij de controller. Mijn FPS ligt rond de 60 en is prima. Op geen enkel moment heb ik het gevoel dat ik in een auto rijdt. Het lijkt meer een soort zwalkende zeepkist. Wellicht helpt het wanneer je zelf nog nooit auto hebt gereden, maar voor iemand die dagelijks een groot deel van zijn dag in een auto zit is dit tenen krommend.
Anoniem: 391619
@Seth_Chaos8 mei 2015 13:16
GTA stond volgens mij nooit bekend om goede auto simulatie, en volgens mij draait het spel ook daar niet echt om.

Je kan de 'ervaring' wel wat verbeteren door je auto's te tunen trouwens.

Ik gebruik op dit moment trouwens de 'car gun' mod. :P
Echt lachen, alleen moeten er nog wel wat kleine dingen aan worden verbeterd.
Je kan jezelf iets te snel vermoorden als er grotere voertuigen achter elkaar uit komen. :P
Koop de Zentorno en gaan met die banaan ;) niet elke auto in GTA5 heeft een belabberde wegligging.

Ik vind de free-look van de muis juist heerlijk! ik vond het rijden met controller weer juist vreselijk irritant vanwege de camera optie, ik kijk liever zelf rond, vooral ook omdat je zoveel missies (schieten) vanuit een auto doet tijdens het rijden.
Uiteraard is deze voorkeur uiters subjectief, maar ik hou wel van de arcade besturing, anders had ik wel Forza gespeeld ;)
Blijf dan 's gewoon van de muis af. Zodra je een paar seconden niet zelf rond kijkt gaat de camera gewoon naar follow-mode. Hoe 'strak' die followmode staat is overigens ook nog in te stellen.
De car handling in gta is behoorlijk prima hoor. Ik denk dat je even wat instellingen moet nalopen.
Follow mode is ook gewoon met keyboard? Als je je muis niet aanraakt...
Rijden met muis toetsenbord betekend dat je rond moet kijken met je muis terwijl je met je keyboard stuurt en dat werkt k*t, omdat er geen follow mode gebruikt wordt zoals bij de controller
Als je gewoon je muis niet beweegt heb je gewoon follow mode hoor, weet niet hoe je er bij komt dat je dit niet hebt? misschien is dit later met een patch in gekomen?

spuit11

[Reactie gewijzigd door Sinester op 8 mei 2015 17:05]

Ik kan heerlijk rijden met toetsenbord en muis. Het kan een paar uur duren voor je er echt aan gewend bent. Maar het is alles behalve waardeloos.
Het is inderdaad zo dat rijden met controller véél soepeler werkt. Veel subtieler en preciezer ook. Muis/tobo kan wel maar lekker is het niet, en dat ligt niet aan de FPS, maar aan het feit dat de controller een analoge input heeft en keyboard niet. Is ook nooit anders geweest...
Totaal geen last van, ik rijd zelfs beter met muis + toetsenbord dan met mijn controller. Ik heb dan wel de sensitivity op max. staan.
Rijden is compleet bagger in GTA5. Daarbij komt dat rijden vrijwel alleen te doen is met een controller en schieten met de muis en toetsenbord. Echt waardeloze controls voor een triple AAA titel.
Ik kan anders beter rijden met Tobo en muis dan met controller, (komt vooral omdat ik controller totaal niet gewend ben)
Op Steam lieten spelers vervolgens massaal negatieve recensies achter.

Je gaat ook echt een spel afraden omdat je geen mods meer mag gebruiken, gta 5 kan je genoeg plezier mee hebben ook zonder mods.
Je raadt een spel af omdat je wordt verboden je gekochte waar te gebruiken.
Je kan het gewoon gebruiken spel opstarten en spelen
Als je geen mods mag gebruiken tot daar aan toe. Maar er een ban voor krijgen.(lees: Je kan niet meer spelen) is gewoon erg. Dat zou het zelfde zijn als dell je pc inpakt omdat je er een andere videokaart in stopt.
Standaard Steam reviews, of eigenlijk gewoon standaard reviews

1 ding werkt niet wat de gebruiker graag wil, en ze raden meteen het spel af en krijgt een 0
vind zulke mensen persoonlijk nogal zielig. zeg dan bijvoorbeeld dat het wel een goed spel is maar als je alleen wilt modden, je dit spel niet aanraad
Ik snap zelf het probleem niet van mods in de single player modus van een spel. Als skyrim geen mods had was het volgens mij al lang afgestorven. Als ontwikkelaar zou ik t juist omarmen, mensen voegen gratis content toe aan jouw spel en je kan er vaak ook aan zien wat mensen nog missen in je spel en dit evt mee nemen naar een vervolg (dan doel ik niet op auto's als kogels natuurlijk ;))
Rockstar heeft gezegd dat ze IV mods leuk vonden. Jammer genoeg is in GTA V het veranderen van bestanden wat moeilijker gemaakt (archieven ipv losse bestanden), maar OpenIV heeft er al voortgang in gemaakt. Dus mods zullen zeer zeker werken in SP over een tijdje.
Wat je bijvoorbeeld ziet bij Cities:Skylines is dat men mods gaat installeren.
Sommige mods zorgen er vervolgens voor dat de game instabiel wordt, en dan gaan mensen afgeven op de ontwikkelaar van Cities. Dat de game zo slecht loopt en wat ik niet wat voor onzin meer.
Wat dat betreft kan ik me dan weer prima voorstellen dat ontwikkelaars dit niet willen hebben.
"Het bedrijf zegt de creativiteit van modders altijd gewaardeerd te hebben"

Woorden zijn geen daden. Als dit werkelijk het geval was, zouden ze het modden niet zo moeilijk gemaakt hebben en mensen niet bannen voor schadeloze mods op online. Feit is: als ze hier niet tegen waren geweest, hadden ze een platform op kunnen zetten waar zij zelf de mods bruikbaar of niet achten.
Wat Amped zegt. Wie ben jij om te beslissen dat een mod niet schadeloos is op online? Feit is dat je als je online wilt spelen de voorwaarden hiervoor geaccepteerd hebt. Als hier in staat dat het niet toegestaan is te modden, is dat zo. Punt.

Voor offline is dit een heel ander verhaal, daar mag je volgens Rockstar modden tot je er bij neer valt. Doe het lekker daar dan. Dan kan ik rustig online spelen zonder al die ongein.
Mee eens, maar kom dan niet met een slap verhaal dat je modden waardeert.
Persoonlijk lach ik me helemaal kapot als ik in singleplayer als een bultrug uit de hemel kan vallen. Vermoedelijk lachen ze daar bij Rockstar ook wel om.
Kan me daarbij ook voorstellen dat het voor online een stuk minder.

Dat ze het modden waarderen betekent niet meteen dat ze een platform moeten opzetten waar alle mod(ders) bij elkaar kunnen komen.

Ze waarderen mod(ders) binnen de context zoals zij die stellen en die context is niet onlogisch hebben we al besloten
Met spellen als TES is dat juist wel onlogisch. Het is nu 2015, en er zijn nog steeds duizenden mensen die Skyrim en zelfs Oblivion actief spelen en actief in de communities zijn. Het succes is keer op keer bewezen. Toch laat Rockstar ons lekker verrekken op dit gebied. Vooral in een sandbox zoals GTA zou SDK's vrijgeven een ENORME replayability opleveren. Juist online. Snap dan ook niet dat ze dat niet doen, met die miljarden winst die ze op GTAV hebben gemaakt. Maargoed, aan de andere kant zou dat op het moment ook niet kunnen door de manier waarop ze hun servers opgezet hebben. Een verspeelde kans als je het mij vraagt.
Beter maken ze een addon API zoals bij World of Warcraft. Hiermee kan ontzettend veel gemanipuleerd worden, maar het kan de game engine niet manipuleren zoals mods dat wel doen. Hierdoor bied je de speler de customization en utility options, maar hou je cheat/exploit/grief mods buiten de deur.

De addon API is niet alleen goed voor de klantenbinding, maar heeft Blizzard ook veel inspiratie opgeleverd. De afgelopen 10 jaar zijn bijna alle populaire addons officieel in de game verwerkt ( niet altijd even goed, maar het zit erin ). Ik zie niet waarom dit systeem niet op GTA5 toegepast kan worden.
Dan moet Rockstar gaan bepalen wat wel of niet schadelijk is voor de online ervaring?
Ik denk dat ze daar helemaal geen zin in hebben. Online geen mods, simpeler kan het niet zijn.
Maar om een speelbare field of view te krijgen moet je een mod gebruiken en daarvoor wordt je in mp dus wel gebanned...
Waarom 'moet' je die gebruiken? Alle anderen hebben dezelfde handicap. En je kunt wel meer dingen niet, zoals vliegen.

Aan de andere kant zijn sommige mods te leuk om te laten liggen, zoals die autogun:
https://www.youtube.com/watch?v=ECGWqg85J7s
En inderdaad, zeer oneerlijk in de multiplayer :)
Omdat de FOV nu dramatisch slecht is. Voor mij is dit bijvoorbeeld niet speelbaar, het speelt gewoon niet lekker en na korte tijd merk je dit ook aan jezelf.

Waarom geen FOV slider zoals iedere game heeft. Ik ben nu verplicht tot 3rd person mode. Hoe moeilijk kan dit nou zijn? https://gfycat.com/PessimisticCalmAcornbarnacle
Waarom 'moet' je die gebruiken? Alle anderen hebben dezelfde handicap. En je kunt wel meer dingen niet, zoals vliegen.
Je FoV is ook afhankelijk van je schermgrootte natuurlijk.

Met een 19" scherm wil je niet met een 80 graden FoV spelen, of met een FoV van 10 graden als je een 52" scherm hebt.

Die FoV moet overeen komen met je werkelijke kijkhoek.
Omdat het een handicap is... ik ben geen paard waar je oogkleppen op doet... ik wil gewoon een fatsoenlijke field of view...
Niet te vergeten dat sommige mensen misselijk worden van zo'n lage field of view, voor hun is de game dus echt onspeelbaar...

Rockstar moet de game gewoon fixen door een fatsoenlijke field of view slider toe te voegen!
Ja inderdaad vooral al wil je spelen met de Oculus Rift!
Een FOV van 60 is daar bij lang niet genoeg en de enigste manier om een hogere FOV te krijgen is via een mod.
50% van die 8000 negatieve reviews zijn van spelers, die boos werden, dat ze niet met god mode online konden spelen.
Veel spelers snappen het simpelweg niet en hebben de ban hoogstwaarschijnlijk verdiend. (dat soort spelen weten het meestal te verpesten voor de rest)
Vind ik ook boos worden omdat ze niet online mochten spelen met een mod, die kunnen misschien niet nadenken en beseffen dat ze het verpesten voor een ander.
Er zijn trouwens ook wel echt mensen onterecht gebant, daar niet van.

Vond het zelf wat verbazend om de reacties van sommige spelers te zien, omdat ze ontzettend hun best doen om een exploit o.i.d. te vinden in GTA online.
Het probleem daarbij is.. zij zien het niet als exploit.. zoiets als met God mode spelen.. vinden ze dood normaal.

Ik snap dus zelf echt niet waarom je een spelletje met god mode speelt.. Ga dan 'lets play' kijken, of zet een filmpje op.
Mahja.. kende ook iemand, die heel Diablo uitspeelde in godmode.. vond die leuk.

Online is't nog te snappen, omdat bepaalde mensen, voornamelijk de wat eenzamere kinderen, graag aandacht zoeken.
Typisch genoeg gaat het juist niet om deze mensen.

R* wordt zo enorm onderuit gehaald door al deze kinderen, die klagen omdat hun cheats niet werken.. nahja..
Naar mijn idee zouden 2 lauchers het makkelijkst zijn. Een voor online, met een 100% unmodded game erachter.
En een voor offline, waardie na opstarten de mods injecteerd in de gamefiles. Zo kun je nooit met het verkeerde 'profiel' online gaan.

Tegelijkertijd kan rockstar dan modders helpen en het mss makkelijker maken op SP te modden!
Dacht ik ook al, als je mods support maar ze niet wil in MP zou je daarvoor een systeem moeten maken dat het mogelijk maakt, dit zou heel veel gedoe voorkomen.
lijkt me een prima standpunt. online gaan kloten met mods die andere spelers niet hebben lijkt me ook niet wenselijk. Of de gebande mensen dit dan ook online deden is me uit dit artikel niet duidelijk
(er staat alleen dat deze personen geband zijn uit het online gedeelte, niet dat ze de mods daar gebruikten)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee