Consoleversies Grand Theft Auto V krijgen video-editor

Rockstar maakt bekend dat de volgende update voor de Xbox One- en PlayStation 4-versie van de game een video-editor zal bevatten waarmee vergelijkbare video's gemaakt kunnen worden als met de editor die al beschikbaar is voor de Windows-editie.

Dat de consoleversies van Grand Theft Auto V een eigen video-editor krijgen, maakte Rockstar in mei al bekend. Nu laat de uitgever weten dat de editor opgenomen zal zijn in de eerstvolgende update voor de Xbox One- en PlayStation 4-versie van de game. Wanneer de update vrijgegeven zal worden, maakt Rockstar niet bekend. Het is ook niet bekend of de editor voor de consoleversies van de game dezelfde mogelijkheden biedt als de versie voor Windows.

De editor biedt de mogelijkheid om videobeelden vast te leggen vanuit de singeplayermodus van de game en vanuit GTA Online. De beelden kunnen vervolgens binnen de editor tot een geheel gemonteerd worden. Er zijn ook uitgebreidere opties; liefhebbers kunnen zelf een setting uit de game kiezen en daar voorwerpen, personen en voertuigen in plaatsen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Rockstar toont video-editor uit Windows-versie GTA V

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

20-08-2015 • 16:10

29 Linkedin

Lees meer

03:34
GTA V - PC Ultra Video van 20 april 2015
04:21
GTA V - PC Very High Video van 20 april 2015

Reacties (29)

29
29
23
0
0
0
Wijzig sortering
Dat klinkt allemaal wel heel leuk, maar veel mensen spelen het spel niet eens meer:
 • De heists hebben de meesten allemaal al gedaan
 • "Gewoon" online zijn er veel hackers
 • Single player is na een tijdje gewoon uitgespeeld
Het wordt tijd dat Rockstar het volgende gaat doen:
 • Hackers sneller en strenger aanpakken
 • Heists maken/releasen
 • Heists die door spelers zijn gemaakt maken/releasen
De (mod) community van GTA is namelijk altijd erg groot geweest, als ze dit nou op een positieve manier weten te gebruiken, in plaats van op een negatieve manier (op de hackers na), dan krijgen de spelers meer content en rockstar "goedkopere" content.

[Reactie gewijzigd door Frozen op 20 augustus 2015 16:21]

Misschien op de PC, maar op de consoles (PS4/X1) is er geen sprake van hackers. Daar kunnen de games niet aangepast worden gezien de consoles niet omgebouwd kunnen worden.

Persoonlijk hoop ik heel erg dat ze een soort van 'quest'-achtige missiesysteem gaan maken. Bepaalde quests die je in freeroam kan doen, vergelijkbaar met MMO's. Er zijn al kleinere missies die zo werken, maar zou het vet vinden als er gewoon meer van zulke dingen te vinden waren en bijvoorbeeld ook random encounters en wild life (please wild life) in Online.

Maar zit persoonlijk ook heel erg te wachten op de nieuwe story-dlc.
In de begin tijd was het in ieder geval mogelijk om op de PS3 via diverse wegen bakken met geld binnen te harken en omhoog levellen door middel van glitches e.d.. Aanpassen van lokale data op een gehackte PS3 kon toen (nog).
Vervolgens doe je een transfer van je character naar PS4 en je geld komt mee. En op het moment dat je >100miljoen hebt kan je heel vele mensen het leven zuur maken online.
Dat is absoluut niet hetzzelfde als hacken ;) Hacken kan je onsterfelijk worden, walvissen spawnen, vliegen, onzichtbaar zijn, explosieve kogels etc etc. Dat is heel wat anders dan '100> miljoen'. Dat hebben mensen ook op de normale manier, waaronder ik (X360 transfer -> PS4). Echt leven zuur maken is dat niet, zeker niet hetzelfde als hackers: waar ik op reageerde.
Op consoles heb je inderdaad geen/minder hackers omdat je het spel niet/moeilijker aan kan passen dan op de PC.
Ook moet ik het qua content wel even opnemen voor Rockstar, zij zijn namelijk een van de weinigen die zoveel gratis DLC's uitbrengen. Bij de meeste andere games moet meestal betalen voor extra content of missies, waarbij aan GTA (online) steeds meer heists worden toegevoegd.
ze moeten ook wel want anders krijg je snel een uiteenvallende community, voornamelijk in het online gedeelte. Als je opeens niet meer met vrienden kan spelen omdat zij DLC hebben die jij niet hebt verpest je al gauw de lol.
Ze mogen inderdaad meer tijd steken in het oplossen van de vele 'hackers' die het voor veel mensen verpesten online dan nieuwe features zoals deze uitrollen.
Wat ik veel belangrijker vind dan 'hackers sneller en strenger aanpakken' is dat ze gewoon accepteren dat mensen de PC versie modden, en die mensen voor het online gebeuren in een andere groep spelers stoppen (zoals ze destijds met gta4 ook hebben gedaan)

Maar zal wel niet gebeuren, want R* ziet online als inkomstenbron, en ja, als iedereen (in die groep) geld en voertuigen kan spawnen koopt niemand meer shark cards natuurlijk.

Ik heb trouwens ook een pest hekel aan mensen die in GTA:Online gaan zitten hacken/cheaten/modden (lees; allemaal hetzelfde, alleen verschil in wat je ermee doet) want dat is gewoon niet eerlijk. Maar daar staat weer tegenover dat ik persoonlijk wel heel erg van het GTA modden ben, het blijft gewoon een van de leukste games om te modden.

Maarja, ik hou me voorlopig nog even op de vlakte, het schijnt ondertussen wel zo te zijn dat R* accepteerd dat mensen singleplayer modden, maar heb ook al van mensen gehoord die gebanned waren van Online terwijl ze daar nooit mods hadden gedraaid. (waarbij het natuurlijk de vraag is of dat ook waar is, of dat ze gewoon zielig doen en wel in online hebben zitten kloten)
Dat met die hackers zijn ze wel mee bezig, er worden genoeg mensen gebanned of hun geld afgenomen.. Maar helaas dus ook bij compleet onschuldigen.. Een maatje van me waarmee ik speel had met veel moeite 18+ miljoen bij elkaar gespeeld en is nu opeens alles kwijt, volgens Rockstar support omdat hij geflagged is op cheaten, wat dus 100% onzin is.. Ticket loopt nog..

Voor de rest ben ik wel blij met de support van Rockstar voor GTA-V.. Zijn best al veel updates etc geweest en kost allemaal niks.. Ben alleen wel PC gamer, dus kan me voorstellen dat op de consoles waar de game al veel langer uit is mensen er een beetje op uitgekeken zijn, ik zou nu namelijk ook best wel al wat nieuwe missies of heists willen zien..
Ach die heists al helemaal niet meer op hopen. Het wordt eens tijd dat ze DLC uitbrengen voor hun singleplayer. GTA V
Anoniem: 693186
@Frozen27 augustus 2015 20:30
Wat Rockstar zou moeten doen is:

Online:

Nieuwere heists.
Nieuwere huizen te koop geen appartementen maar villa's.

Storymode:

Nieuwe sidemissions:
Nieuwe kleding/kapsels/tattoos
Nieuwe huizen. (Aangezien je op het eind miljoenen hebt)
Niet voor alle consoles begrijp ik? Zie geen ps3en 360 iig. Zou jammer zijn, zeker gezien ook daarop veel mensen deze game hebben.
Probeer maar eens een fatsoenlijke video editor met 256 (PS3) / 512 MB (X360) RAM te maken. Ik denk dat je nu wel snapt waarom het alleen op de nieuwe consoles uitkomt!
niet alleen geheugen, er is ook gewoon een groot gebrek aan performance. De gerenderde beelden recorden kost ook reken kracht. Gezien er al het maximale uit de oude consoles geperst moest worden om acceptabele graphics weer te geven zegt al dat er geen ruimte over is voor luxe features als ingebouwde recording.
Performance valt wel mee, de PowerPC processors zijn best geschikt om te renderen. Apple verkocht met de PowerMac G5 series uit 2005 heel capabele hardware voor video-editing tot maximaal 720p. Alleen kon daar wel 1 a 2 gb ram in, net wat meer dus!
Laten ze in plaats van dit soort nutteloze gimmicks eerst al die grove bugs er maar eens uithalen. Ik geef niet zo veel om online maar ik kan nu bepaalde achievements niet meer halen omdat steeds meer functionaliteit kapot aan het gaan is. Mission replay is stuk, het enige dat ik krijg is een eindeloze loop die me vraagt of ik het ok vind dat er een tijdelijke save aan wordt gemaakt. In-game internet werkt ook niet meer. In beide gevallen is m'n character daarna ook niet meer bestuurbaar en moet ik de laatste save laden.
Ik heb ook niet de indruk dat het in een patch gefixed gaat worden. Als ik op internet zoek kom ik forum threads tegen uit 2013. In plaats daarvan krijgen we een video editor? Zodat we video's kunnen maken van hoe de game kapot gaat bij het gebruiken van veelgebruikte functionaliteit?

[Reactie gewijzigd door kozue op 20 augustus 2015 22:16]

Op de 360 merk ik idd, wel in tegenstelling tot de One, dat er veel glitches inzitten en dat er vaker dingen misgaan. Bijv. Mijn outfits die ik bij een heist of winkel kies, dus niet in m'n kledingkast of select, krijgen stuk voor stuk het t-shirt kittenface print. Zelfs op m'n special top. Of dat ik een smuglerplane neerhaal en dat ik er geen beloning voor krijg maar dat er staat dat ie is neergestort...
Ik speel op een ps3 maar de bugs waar ik tegenaan loop zitten ook op z'n minst in de 360 versie (bron: forumposts) en zijn dus niet platformspecifiek. Iets raars met outfits heb ik nog niet gezien, maar dat bepaalde belangrijke delen van het spel niet werken lijkt me iets dat toch wel gefixed had moeten worden. Op diezelfde forums staan ook berichten dat het gefixed zou moeten zijn in een patch uit 2013, met meteen daarna opmerkingen dat de patch niet werkt.
Ik heb altijd veel lol gehad met de gta reeks maar helaas gaat de support met iedere release achteruit...
Laten ze aub eens wat aan dat online matchmaking doen.
Het is een DRAMA!
'savonds even snel een online spelletje is er niet bij, laden duurt tijden, online race vinden duurt eeuwig. Het is eigenlijk gewoon niet speelbaar. Als ik kijk naar bv Battlefield of Call of duty zit ik daar binnen een paar minuten te knallen.
Dat is het grote nadeel van peer to peer gaming en zo'n matchmaking systeem.. Als je gewoon een lijst met sessies of nog beter dedicated servers zou kunnen zien die van alles hosten dan zou het een stuk makkelijker, stabieler en sneller zijn om iets te joinen waar ook andere spelers inzitten.. Nu ben je 100% afhankelijk van het matchmakingsysteem en moet je daarna maar hopen dat alle peer to peer verbindingen standhouden.. Dit is allemaal een gevolg van het inferieure consolesysteem wat overgewaaid is naar de PC, alles lekker zo simpel mogelijk houden en alles uit handen nemen van de gamer..
Beide games die ook meer op MP zijn gefocust, GTA Online is leuk dat ze het er in hebben gedaan maar 9 van de 10 spelen het toch voor het verhaal.
GTA:Online is een op zichzelf staande game in het GTA universum. (dit is wat R* zegt, en het blijkt ook uit allerlij dingen, bijv het interaction menu wat later & met andere controls aan SP is toegevoegd, maar bijvoorbeeld ook uit de game wereld, in GTA:Online zijn allerlij gebouwen vervangen door mooiere versies (omdat je dan of in freeroam of tijdens missies dichterbij komt dan in sp, kijk bijv eens naar de 'pui' van veel appartmenten) en zo nog meer verschillen)

GTA5 singleplayer is eigenlijk nog steeds dezelfde buggy troep als 2,5 jaar geleden, dus het is niet meer dan logisch dat veel mensen SP halverwege al laten voor wat het is.

Persoonlijk heb ik singleplayer op ps3 gespeeld, tot een punt waar trevor "een vriendin kreeg" maar wel even 7 missies te vroeg (oftwel zonder uitleg opeens een vrouw in die trailer, en dan een 7 missies later pas 'de eerste keer die vrouw ontmoeten', soortvan anyway, wil het ook niet spoilen voor degene die SP nog moeten spelen, maar het was iig een behoorlijk dikke bug) meerdere bug reports over gemaakt, maar R* heeft ze allemaal zonder enig commentaar gesloten, en hoorde laatst nog van iemand die precies hetzelfde had in de PC versie, dus R* houd zich gewoon helemaal niet meer bezig met SP, ondertussen zijn de meeste GTA5'jes wel verkocht, dus nu moet er vooral geld verdient worden met shark cards, oftewel, iedereen moet vooral Online spelen.
Klopt. Ik zit zelfs met Arma 3 sneller in de actie dan bij GTA V, zegt toch wat als je game vrij casual is vs. een milsim
Ik heb de PS4 versie van GTA5 (+ online). Daar amuseer ik me prima mee, alleen duurt het vaak zo lang voordat er genoeg spelers inloggen om een heist o.i.d. mee te kunnen spelen. Vaak haak ik na een half uurtje spelen weer af.
Voor de mensen die gtav pc willen modden moeten gewoon wachten op gta-mp.net kunnen ze lekker hun eigen server maken en die gaan modden. Ik speel graag gta maar de content is vrijwel laag als je de heists hebt gedaan. Dit geldt ook voor mijn vrienden

Ik kan niet wachten op LSPDFR op online :)
moeten we hier blij van worden?
ik wacht al 10 jaar op nieuwe content voor GTA V, gaan ze dit soort updates doen.
(Kunnen bijv. beter nieuwe missies en heist uitbrengen)
Ik start ook liever gta niet op, het laden duurt veel te lang. Doe liever fifa dat binnen 30 seconden is opgestart dan gta wat er een eeuwigheid over doet. En dan ben je online kan je nog niks doen omdat races niet vol zitten enz, 1tegen 1 racen is nou niet bepaald leuk
Ik hoor liever over een opvolger van gta 5 dan het zoveelste updatetje van het online gebeuren.
Dat online gedoe doet mij niets een heeft mi ook niet echt veel met het originele GTA idee te maken. Met dingen als autos kopen en verzekeren kunnen ze het beter een sim noemen.
Of dat "too hot To modify" gedoe... Het heet grand theft auto en dan bepaalde auto's niet kunnen stelen...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee