Ubisoft maakt dinsdag details nieuwe Assassin's Creed bekend

Ubisoft heeft donderdag bekendgemaakt dat het volgende week tijdens een speciaal evenement de nieuwe Assassin's Creed zal presenteren. Vermoedelijk gaat het om 'Victory', waarvan het bestaan al eerder door de uitgever werd bevestigd. De game zou 'Syndicate' heten.

Op zijn website en via Twitter maakte Ubisoft donderdagavond bekend dat het komende dinsdag tijdens een evenement de nieuwe Assassin's Creed presenteert. De bijeenkomst start om zes uur 's avonds. Meer is nog niet duidelijk, hoewel er op een aparte website onder andere wat wapens zijn te zien, waaronder een boksbeugel.

De uitgever zegt niet om welk spel het precies gaat, maar vermoedelijk gaat het om 'Victory'. Dat is een volgende game in de Assassin's Creed-serie, die voor dit jaar op de planning zou staan. Victory, dat nu nog de codenaam is, speelt zich af in Victoriaans Londen. Ubisoft bevestigde eerder het bestaan van de game. Volgens gameswebsite Kotaku hernoemt de uitgever waarschijnlijk het spel naar 'Syndicate'.

Uit eerder uitgelekte video zou onder meer blijken dat het hoofdpersonage een 'grappling hook' heeft, waarmee hij zich verticaal kan verplaatsen. Daarnaast is op de beelden te zien hoe de assassin vecht op een rijdend voertuig. Ook op audiovisueel vlak zou Victory weer voor een stap vooruit moeten zorgen. Het Victory-project wordt geleid door Ubisoft Quebec, dat het stokje heeft overgenomen van Ubisoft Montréal.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

07-05-2015 • 21:32

52 Linkedin

Submitter: MvBeest

Lees meer

Reacties (52)

Wijzig sortering
Zelf ben ik heel benieuwd hoe Ubisoft het deze keer gaat aanpakken met deze game. Na de vorige AC is daar iedereen daar denk ik wel benieuwd naar. We mogen toch wel hopen dat ze geleerd hebben van de vorige keer, dat is nou juist niet hoe je het wilt als uitgever.

Wat mij echter meer opviel aan de e-mail die ik ontving, is dat er niks over de PS3 en Xbox 360 werd vermeld bij de footer van de mail. PC, PS4 en Xbox One logo stond er wel, maar geen van de twee logo's van de old-gen. Klik voor wat ik bedoel. Zou dit dan een echte next-gen game worden? Hopelijk dus geen grafische aspecten die toch nog op het eind moeten worden verlaagd in kwaliteit. *ahum Watch Dogs* <- Dit was met het vorige deel natuurlijk al het geval, niet handig van me. :)

Echter verandert dat natuurlijk vrij weinig, nu hebben ze net als de vorige keer werd 2 platforms minder om de game voor te optimaliseren, dus nu mag je als consument al helemaal wel verwachten eigenlijk (klinkt wel heel veeleisend eigenlijk.. Maar goed, je betaalt er wel zo'n 60eu voor) dat de game vanaf launch gewoon goed in elkaar zit en de beloftes waar worden gemaakt. En geen grafische en technische aanpassingen die ten nadele komen van de potentie van de game.

[Reactie gewijzigd door Luca op 8 mei 2015 00:09]

Assassins Creed Unity kwam ook enkel op de PS4/X1/PC ;) En dat was technisch alles behalve hoogstaand. De old-gen kreeg een eigen Assassins Creed game, genaamd Rogue.
Oh, dat is dom van me inderdaad! Excuus. Laten we dan nu hopen dat het de term "next-gen game" deze keer écht gaat waar maken. :P

[Reactie gewijzigd door Luca op 8 mei 2015 00:05]

The devision? Veel belovende titel, als watchdog, van ubisoft.... moet nog zien
the division gaat echt een faalgame worden, daar durf ik op te wedden.
Het zal ook geen grote open wereld zijn met velen op 1 server, denk dat je de hoeveelheid kan verwachten net zoals bij Destiny......weinig dus.
en zoiezo Ubisoft......grootste faler van 2014
wat ik er van begrijp is dat de game ontwikkeld wordt door 3 verschillende studios .... uitgegeven door ubisoft .... hoop dat je ongelijk krijgt, maar ben ook wat sceptisch.
geen ervaring met destiny, begrijp dat dlc, onlogische veranderingen en beperkte end-game content beetje tegen vielen
De enige die daar rekening mee heeft gehouden dit jaar is Rockstar vind ik..
Deze hebben GTA V voor PC echt Next-gen gemaakt. Ubisoft en anderen zijn steeds achteruit gegaan door de beperkingen op PS4 en XB1. Ik hoop dat die trend doorgezet gaat worden.
Helemaal mee eens. Ik denk dat Ubisoft wel professioneel genoeg is om nog een Unity debacle te voorkomen. Naast dat het publicitair natuurlijk zeer schadelijk was, vind ik het beschamend dat de game (pc-versie) nog steeds absurde Pop-in vertoont. Dit was ver (ca. 6 maanden) voordat de game uitkwam al een van de zaken die ik heb aangekaart in het forumtopic over Unity. Dit is gewoon niet gefixt, ik denk ook niet dat het kan met deze versie van de engine.

Ik verwacht voor AC: Syndicate eenzelfde publicitair stunttraject. Maar deze fan houd zich mooi in met preorders!
Dat is Unity ook al natuurlijk, niets nieuws dus.
Afgezien van de ellende bij launch nu prima te spelen en grafisch erg mooi.
Wellicht komt er ook nog wel een nieuwe AC alleen voor de ps3 en x360.
Unity was toch al next gen en niet beschikbaar voor ps3 en 360?

Op dit moment heb ik zo weinig vertrouwen in Ubisoft dat ik eerst de reviews afwacht.

Ik vind 900p niet erg, ook vind ik 30 fps niet erg zolang het maar stabiel draait, minimaal aantal bugs en het verhaal goed is.

Maar laat ze in godsnaam de combat uit de delen voor Unity terugbrengen, die van Unity vond ik vreselijk.
Het word een ramp en ik hoop dan ook van harte dat mensen geleerd hebben van de vorige release.
Laatste update is van 18/02 geleden, crossfire is nog altijd bugged met flikkerend water (AC en crossfire/sli is al lang geen goede combinatie), performance is nog altijd niet wat het moet zijn en nog steeds zit het vol met bugs.
Ondertussen zijn ze unity al aan het vergeten en vrolijk de volgende versie aan het aankondigen. Zolang men het koopt doen die gasten gewoon door, mij niet meer gezien in ieder geval.
Ik hoop dat het verhaal ook wat beter wordt, bij alle andere AC games had ik echt een drive om het verhaal uit te spelen en bij AC: Unity heb ik dat nog steeds niet gedaan.
Denk je nou echt dat Ubisoft een andere keuze gaat maken dan? Vanaf AC3 zijn ze al aan het herkauwen en dat gaat echt niet stoppen.

De 'nieuwe AC' wordt gewoon een voortzetting van elke andere AC, met nóg meer nutteloze replayvalue in de vorm van zaaddodende collectible hunts.

NEXT!

[Reactie gewijzigd door Vayra op 8 mei 2015 13:03]

Assassins creed is dan wel leuk, maar vind het spel na het zoveelste deel toch behoorlijk minder trekken dan dat de vooruitgang van 1 naar 2 dat deed. Het spel heeft een leuk achtergrond verhaal, maar vond het in Revelations wel heel erg arcade achtig worden qua 'actiescenes'. Ook zie ik door de vele spellen het bos niet meer in de AC lijn, welke maken nog uit voor het hoofdverhaal en welke kunnen achterwege worden gelaten..?

Zijn AC 3 en verder eigenlijk leuke spellen om te spelen? Dan kan ik er over nadenken om de serie toch weer eens op te pakken en de spellen een tijdje nadat ze uitzijn voor een leuk prijsje kopen.

@Tsux

Persoonlijk vind ik tussen 1 en 2 een wereld van verschil zitten, verhaal is beter en de steden waar je in rondloopt zijn ook leuk uitgewerkt, alleen vind ik het na 4 keer hetzelfde doen (weer tutorials, weer dezelfde dingen vrijspelen) voor de gameplay minder interessant dan het verhaal wat ik wel leuk vind om te volgen.

[Reactie gewijzigd door Yamotek op 7 mei 2015 22:15]

Ik heb alleen Assassins Creed 1 gespeeld. Dat was toen heel vet.
Daarna heb ik geen andere delen meer gekocht / gespeeld.

Laatst was echter Assassins Creed - Black Flag (het deel waar je ook gevechten op zee moet doen) gratis op Xbox Live. Die heb ik daar toen gedownload. Op zich is het een goede game, maar het voelde toch wel voor 90% hetzelfde als Assassins Creed 1. Qua besturing en manier van spelen is er echt niks veranderd. Geen idee of dat goed of slecht is verder.

Ik blijf de games vermakelijk vinden :)
dan heb je de beste game in de reeks niet gespeeld namelijk ACII
als je deel 1 heel vet vond, ik zou zeggen haal deel 2 dan zeker, wat een mooie verhaallijn <3
ac3 kun je gerust overslaan, brotherhood vondt ik ook één van de minderen maar het verhaal uit 2 gaat daar in over en is wel leuk. Black flag is voor pc de op één na laatste en vondt ik absoluut leuk om te spelen. Het heeft alleen geen/amper verband met de vorige delen.

mijn favoriet kwa gameplay is ac 2 en verhaal ac1 :)
Ik vind alleen de delen met Ezio leuk, heb de rest wel geprobeerd en in mn bezit maar nooit uitgespeeld. Maarja misschien ben ik gewoon een beetje verliefd op Ezio waardoor de rest minder bevalt, of het verhaal is gewoon niet zo leuk meer als het was (ik gok dat 2de)...

Mn vriendin die begonnen is met AC4, heeft die wel uitgespeeld, waarschijnlijk omdat ze niet weet wat ze miste :P AC2 heeft ze later ook uitgespeeld evenals Brotherhood, op mijn aanraden. Nu is ze met die nieuwste bezig, maar ik heb het idee dat ze dat enkel speelt als ik ook voor mezelf aan het gamen ben en ze verder niet veel games heeft :P Dus het is meer tijdvulling dan dat ze tijd voor dat spel wil maken.

Al met al, denk ik dat het heel persoonlijk is. Als je van piratengames houd dan is AC4 misschien wel superleuk, ik vind het een beetje saai, maar het is echt wat anders (ookal is de besturing wel gelijk gebleven gelukkig) dan AC1/2 (+ uitbreidingen).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 mei 2015 07:32]

AC3 is zeer matig. Niet eens de moeite genomen om die tot het einde te doen. Black Flag kon me ook niet bekoren maar daar zijn de meningen zeer verdeeld over. Unity daarintegen is wat mij betreft weer een echte AC.
Begint een beetje hetzelfde als met Call of Duty aan het worden. Elk jaar dezelfde gameplay in een nieuwe setting. Pak daarbij nog dat Ubisoft veel dezelfde gameplay elementen, zoals het veroveren of synchroniseren van een bepaald punt om een deel van de kaart vrij te spelen gebruikt in meerdere games: Watch Dogs, Assasins Creed en Far Cry en het begint allemaal wat repetitief aan te voelen. De storyline is dan verder prima, maar zit die kaart vervolgens helemaal volgestopt met nutteloze collectibles om de speltijd op te schroeven.

Eigenlijk hoeft de AC reeks helemaal geen open wereld game te zijn; maak meer missies zodat de speelduur en content hetzelfde blijft in plaats van de open wereld tot aan de nok gevuld met opvul collectibles en je hebt een prima game.
Begint een beetje hetzelfde als met Call of Duty aan het worden. Elk jaar dezelfde gameplay in een nieuwe setting. Pak daarbij nog dat Ubisoft veel dezelfde gameplay elementen, zoals het veroveren of synchroniseren van een bepaald punt om een deel van de kaart vrij te spelen gebruikt in meerdere games: Watch Dogs, Assasins Creed en Far Cry en het begint allemaal wat repetitief aan te voelen.
Begint?!?! Op dat punt zijn we al een hele tijd geleden aangekomen, dit is de 9e 'main' AC game in acht jaar. Ik geloof dat eigenlijk alleen Black Flag een beetje afweek van main concept.

Een 'open wereld' is inderdaad niet nodig, ik denk zelfs dat het de game alleen maar tegen werkt, zolang je maar ruim voldoende opties heb om je missies te halen is het 'open' genoeg. Meeste single player 'open world' games hebben de diepgang van een plas water, een hele grote, maar ondiepe plas water. 'Open world' is prima voor bepaalde type games, meeste zijn online MMO, maar een Morrowind is ook fijn zo nu en dan... Skyrim weer niet (ook al is het dezelfde serie).
Helemaal met je eens, maar er zijn enkele redenen waardoor open werelden met generieke content waarschijnlijk nog wel even zullen blijven hangen (bij Ubisoft en daarbuiten):

1) Het label "open wereld" werkt positief qua hype. Gamers hebben vaak het gevoel dat er dan meer te beleven is, met veel vrijheid en veel content, en dat een niet-open-wereld-game alleen maar klein en lineair is. In de praktijk blijkt nu keer op keer dat een open wereld vaak helemaal niet zoveel toevoegt, omdat het hoofdverhaal alsnog lineair is en de zijcontent erg generiek (speeltijd oprekken zoals je zegt), maar het blijft voor nu goed werken qua marketing. En zolang gamers erom vragen en het blijven kopen, zullen we generiek gevulde open werelden blijven zien.

2) Generieke content is goedkoper om te maken. Even 150 collectibles plaatsen en elk missie-type 10 keer per game herhalen is een stuk goedkoper dan allemaal unieke missies met eigen verhaal, dialoog (voice-acting), animaties (motion capture), mechanics (programmeerwerk), keuzes, enz. AAA-games zijn door toegenomen verwachtingen steeds duurder geworden om te maken, dus besparen ontwikkelaars nu op unieke inhoud. Dat zullen ze blijven doen, totdat het niet meer verkoopt.

3) Casual en jonge spelers hebben lagere eisen wat betreft verhaal en unieke missies. Dit deel van de spelers speelt een Assassin's Creed-game puur om te klimmen en vechten. Tegen wie en waarom is voor hen niet interessant. Sommige spelers slaan alle cutscenes over of spreken de taal niet eens.

Natuurlijk zijn er ook pluspunten aan open werelden, en het is niet allemaal kommer en kwel. Maar dat generieke, herhalende karakter van veel games van met name Ubisoft, dat komt ook mij de keel uit. Ik wacht op The Witcher 3 om te zien of ook zij in de val van de generieke content zijn gevallen met de overstap op een open wereld. Ik verwacht dat dat spel de positieve uitzondering op de regel zal zijn.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 7 mei 2015 22:54]

Ik heb alleen de delen met Ezio Auditore da Firenze gespeeld omdat deze gewoon lekker speelden, goed op elkaar aansloten en een ontiegelijk tof verhaal vertellen. De delen vanaf 4 vind ik minder, ik heb de walkthrough via YouTube bekeken en ik vind het verhaal gewoon minder.
Ik was een heel verhaal aan typen en stootte de terugknop aan op de muis. :P

Maar ik wou zeggen dat deel 1 ook bij het verhaal van Ezio hoort. Het verhaal van Altaïr en Ezio zijn sowieso de beste in de hele serie. Met als mooie afsluiter in deel 3. Voor Altaïr in dit geval, Ezio's einde werd later verteld.
Historisch gezien ook de meest interessante, vanwege de kruisvaart en renaissance.

Deel 3 boeide mij totaal niet, alleen de engine kon super mooie beelden tonen. Oh ja, een indiaan die zomaar even kapitein werd op een beroemd schip, niet echt geloofwaardig voor die tijd lijkt mij.
Deel 4 boeide mij weer wel vanwege het tijdperk en alles erom heen. Net als deel 3 niet echt een Assassins Creed spel, maar wel eentje die beter aansluit op het verhaal van Ezio en Desmond vanwege de tempels.

Deel 5 niet gekocht en dus niet gespeeld, maar gezien de verhalen niet veel anders dan deel 3. Al is misschien Parijs opzich wel interessant om te verkennen.

Deel 6 is afwachten, maar London in de victoriaanse tijd lijkt mij wel leuk om van te leren en om die oudheid te ontdekken.

Oh ja, er is ook een tussendeel in China, maar dat is meer een zoethoudertje voor de fans. Ze willen graag China en dus krijgen ze dat, alleen dan anders. Wel jammer eigenlijk.
Waarom posten jullie dan niet gewoon dinsdag wat ze hebben aangekondigd?

Als ik zo lees dat mensen al niets geven om de voor-aankondiging, dan zal dat ook niet heel boeiend worden bevonden.

Ik snap dat ze meerdere teams hebben die aan de AC games werken, maar ik heb het gevoel dat dit nieuwe deel ook weer rushed zal zijn...
Mee eens, zie door de bomen het bos niet meer.
De serie word helaas beschamend elk jaar uitgemolken. Het is zonde dat Ubisoft willens en wetens beseft en hierdoor de serie eigenlijk verkloten. Het uitkijken naar een nieuwe deel is totaal weg, ik vind persoonlijk 2 a 3 jaar tussen elk deel een gezonde tijd tussen een deel.

[Reactie gewijzigd door M0otje op 7 mei 2015 22:08]

Mag ik vragen waarom je liever elke 3 jaar een nieuwe deel ziet ipv 1 jaar? ik vind het wel prima zo. Liever nog iets eerder dan een jaar. Unity was iets minder maar in Black Flag en Rogue heb ik tijd genoeg zitten :)
Ik ook, maar dat was enkel omdat ze de boot gedeelte erin hadden zitten.
Inderdaad, en ook op dat boot gedeelte valt nog genoeg winst te behalen.
Grotere schepen zoals ze verder wel rond varen, meer upgrades noem maar op.

Ik zit ook meer te wachten op een AC in de sfeer van Black flag met de nieuwe engine.
Het zou mij zeker wel aanspreken als je in de loop van het verhaal je boot zo kan upgraden dat het een Man 'o War kan worden of dat je het zou kunnen inwisselen/ruilen voor een man 'o war aangezien je kleine bootje naar zo'n grote upgraden lijkt me nogal sterk :P
Ze maken tot nu toe elk jaar wel een "nieuwe game".
Jammer om te lezen dat Ubisoft zo hard aan het melken is.
Zonde, als ze nou gewoon even de tijd nemen( paar jaar) om een nieuwe(r) concept in elkaar te bouwen of te bedenken...

Maarja, korte termijn denken en veel geld maken op een korte periode....
"er zijn toch altijd wel mensen die het kopen" }:O
Er zijn meerdere studio's tegelijk bezig met nieuwe games in de AC serie. Elke game in de serie heeft dus wel een paar jaar ontwikkeltijd. Ubisoft is wel aan het melken, maar dat is als bedrijf wel logisch. Met AC halen ze de meeste winst, dus daar zetten ze zoveel mogelijk op in. In ieder geval wordt er dus op dit moment zeer waarschijnlijk ook alweer aan een AC voor 2016 gewerkt en misschien zelfs aan een AC daarna in 2017.
Ik was altijd fan van de serie, maar tja weer een AC. Ik heb nog altijd een vieze smaak in mijn mond van Unity. En dan heb ik het niet alleen over de dramatische bugs. Het verhaal kon mijn helaas niet boeien en er zat weinig tot geen vooruitgang in de gameplay. Zo vond ik combat erg klunky aanvoelen. Zeker na de sublieme combat in shadows of morder.

Unity is de eerste AC die ik niet heb uitgespeeld. Ik ga de volgende zeker niet meteen halen en wacht alle reviews af. Hopelijk heeft ubisoft er van geleerd.
Mee eens. Unity kon mij ook niet boeien. Rare gameplay vind ik. Grafisch vond ik de cutscenes wel hoogstaand. Ik hoop dat Syndicate beter wordt want het Victoriaanse tijdperk interesseert mij wel.
Jammer dat ze het niet aankondigen tijdens de e3, vind het altijd jammer dat opeens van alles eeb maand voor de e3 word aangekondigd. Ach het bestaan van victory was toch al uitgelekt. Verwacht niet veel vernieuwing, maaf dit keer wel een spel wat af is, anders verdient ubi om kappot te worden getrapt.
Ubisoft wordt de nieuwe EA, het concept van ieder jaar een nieuwe game vind ik best vervelend. Er komen al zoveel spellen uit en soms vind ik het wel fijn dat ik 24 maanden een spel kan spelen tot het vervolg er is.

Maar ben wel benieuwd naar de aankondiging. Hopelijk ziet het er fantastisch uit en speelt het heerlijk, dit alles met een geweldig verhaal en veel mogelijkheden. Maar dit weten we pas dinsdag :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee