Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur 23 september 2020

Sony WH-1000XM4 - Van goed naar beter

Ten opzichte van de WH-1000XM3 is de WH-1000XM4 op een paar punten verbeterd. Het geluid is iets beter en de noisecancellation is iets beter, terwijl de hoofdtelefoon even zwaar is, de accu het even lang uithoudt en hij even comfortabel zit. Daarnaast zijn er een paar kleine, maar prettige extra's. Hij kan met twee apparaten tegelijk verbonden zijn, heeft een bewegingssensor die merkt wanneer je een oorschelp optilt en heeft ondersteuning voor DSEE Extreme, wat lossy muziek beter doet klinken. De verstaanbaarheid tijdens het bellen is echter nog steeds niet geweldig en de WH-1000XM4 heeft geen IP-rating. Toch is het de beste draadloze noisecancelling hoofdtelefoon op de markt. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
12
Score: 4
17
Score: 3
6
Score: 2
3
Score: 1
0
+2
eL_Jay 15 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Hieronder mijn beknopte ervaring en vergelijking met de xm3. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------TLDR: Koop de XM3 tenzij je multipairing heel erg belangrijk vind.

Pluspunten

  • Multipairing,.....
  • Beste ANC money can buy,.....
  • sensor in linker-ear-cup
  • Beter touchcontrol bij kou

Minpunten

  • ten koste van LDAC
  • net als de xm3
  • Ontbreken AptX Codecs
  • Meerprijs t.o.v. xm3 niet waard

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3

+2
rufio64 3 augustus 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Fijne, prettige aanvoelende headset met goede geluidskwaliteit, goede controls en fine-tuning middels een app. Multipoint werkt maar de implementatie is niet fantastisch. Minder geschikt voor calls en de ergonomie rond de oren zal niet iedereen bekoren. Meer details, zeker als je van een QC35 II afkomt, in de uitgebreide review.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit / Soundstage
  • Zeer Goede Noise Cancellation
  • Tunability / Customizability
  • Prettige Bediening

Minpunten

  • Contact met oorschelp niet voor iedereen prettig
  • Passieve Isolatie had beter gekund
  • Call kwaliteit
  • Matige multipoint

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
ACoolDude 16 augustus 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

die menustem (Engelse). Wie weet wie dat ingesproken heeft? Vraag ik voor een vriend 😁

Pluspunten

  • Onverslaanbare ANC
  • Goede pasvorm
  • Veel geluidinstellingen
  • Leuke unboxing ervaring

Minpunten

  • 360 audio niet overtuigend

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
duhvinci 15 december 2021 Product gekregen

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Na 4 jaar een Bose QC35 II gebruikt te hebben wilde ik overstappen naar de Sony WH-1000XM4, maar dat feest gaat niet door. Wat de Sony vooral gedaan heeft is benadrukken dat ik verwend ben door de Bose.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Equalizer

Minpunten

  • Warme krappe oorschelpen
  • Sensor kan tegen je oor aan drukken
  • Geen diepe bas
  • Geen helder geluid (rommelig)
  • Touch controls niet prettig
  • Niet zo "Excellent" als verwacht

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 2
Gebruiksgemak Score: 3

+1
Fairy 26 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Ongeschikt als Hi-Fi koptelefoon. Zeer overdreven bass, niet te temmen middels EQ.

Pluspunten

  • ANC werkt fenomenaal
  • Reageert op spraak en pauzeert.

Minpunten

  • Geluidskwaliteit ondermaats
  • Geen vervanging voor een goede Hi-Fi koptelefoon

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 1
Gebruiksgemak Score: 5

+1
HyperioN 10 november 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Uitstekende hoofdtelefoon om muziek te luisteren met erg goede noise cancelling. Echter totaal onbruikbaar om mee te bellen: microfoongeluid is ver ondermaats. Kraakt, hapert, ruist en overstuurt. Alléén maar klachten van de ontvangende kant.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit bij luisteren
  • Noise cancelling
  • Design
  • Draagcomfort
  • Multipoint

Minpunten

  • Geluidskwaliteit microfoon
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
SemvandenBroek 1 februari 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Deze headset klinkt en voelt fantastisch! Geluidsweergave is zeer accuraat voor verschillende soorten muziek. De Active Noise Cancelling is heel goed en kan zelfs zachte stemmen in een stille bibliotheek wegvagen. Call-geluidskwaliteit tijdens videobellen is erg teleurstellend.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Pasvorm
  • Handige gestures

Minpunten

  • Call-geluidskwaliteit
  • Niet luisteren tijdens opladen
  • Multipoint alleen bij uitschakelen LDAC

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
Tranquility 27 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zilver)

Geluid is mooi in balans, al had hij van mij iets helderder in het hoog gemogen. De hoofdtelefoon is beslist niet bassheavy zoals ik in veel reviews lees. De ANC werkt goed en houdt echt een hoop herrie tegen. De Bluetooth multipoint functie werkt geweldig net als de batterijduur.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Ziet er chique uit in het grijs
  • Multipoint Bluetooth verbinding!
  • Uitstekende ANC

Minpunten

  • Te veel plastic wat niet echt duurzaam aanvoelt
  • Linker oorschelp kraakt/tikt bij bewegen hoofd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

+1
willemoldemans 13 augustus 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Na 4jaar de 1000x (mdr-1000x) gebruikt te hebben vond ik het tijd om over te stappen op de nieuwe ANC van Sony WH-1000xm4.

Pluspunten

  • Comfort
  • Noise canceling
  • Bediening
  • USB-C & fast charge
  • Koppeling met 2 devices (eindelijk!)

Minpunten

  • Prijs is fors
  • App is niet geweldig
  • geen Aptx

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

+1
yustme_x 30 maart 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Deze gaat zeker niet terug!

Pluspunten

  • geluid
  • comfort
  • accuduur
  • auto-pause
  • Opbergbox niet te groot

Minpunten

  • Geen DLAC met multi-pairing

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
MelodyDeluxe 16 maart 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Wat een ding!!!

Pluspunten

  • GELUID, GELUID, GELUID
  • geluid
  • Noice canceling

Minpunten

  • Bellen
  • Prijs Nederlandse markt (€275,- max)
  • could not find page 404

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
PentupleL 10 februari 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Heerlijke Noise-Cancelling, hoge kwaliteit afwerking en zit goed (ook met bril) op het hoofd.

Pluspunten

  • Geniaal goede Noise-Cancelling
  • Hoge kwaliteit afwerking
  • Hardcover opbergtas
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Telefoon + MP3/laptop tegelijk verbinden

Minpunten

  • Moeilijk vervangbare 3.5mm kabel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+1
brabbelaar 19 augustus 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Ik heb lang op deze koptelefoon gewacht. Dé opvolger van de xm3 met eindelijk de mogelijjkheid om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten. Dat is dan ook de 'killer feuture' naast Bluetooth 5.0 waarvoor je deze wilt aanschaffen boven de inmiddels aanmerkelijk goedkopere xm3. Het is een uitstekende koptelefoon.

Pluspunten

  • beste noice cancelling
  • batterij
  • comfortabel
  • goed geluid

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4

0
Aesic 16 november 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zilver)

Mijn eerste ervaring met Sony afkomstig van Bose, een wereld van verschil. Hij kan oorverdovend hard met een gigantische bass of een prachtige rustige symfonie. Een echte allrounder die het echt goed doet in alles. Danzkij de extra bass geniet ik extra als hardstyle / EDM fan :)

Pluspunten

  • Prima app
  • Goed gewicht
  • Harde case
  • Wat. Een. Geluid.
  • De beste ANC zonder twijfel

Minpunten

  • Drukt soms op mijn oren
  • De sony app kan soms irritant zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3

0
Mraze 6 augustus 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Na lang twijfelen vond ik deze beter dan concurrerende modellen. Achteraf zou ik toch de goedkopere Sony XM3 hebben gekocht i.v.m. het prijsverschil, maar desalniettemin ben ik erg tevreden!

Pluspunten

  • Goede noise cancelling
  • Prima geluidskwaliteit

Minpunten

  • Audio kwaliteit verlaagd bij multipairing

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
herrsmit 9 december 2020 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Absoluut NIET geschikt voor VOIP bellen, goed voor muziek.

Pluspunten

  • Muziek kwaliteit
  • Oorkussencomfort

Minpunten

  • Niet geschikt voor Teams, 3CX, skype, Zoom, Discord, etc.
  • Blikkerig geluid microfoons

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3

13D00 9 mei 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Blauw)

-

Pluspunten

  • Noise Cancelling
  • Geluid

Minpunten

  • redelijk groot

Eindoordeel

Score: 5
Qewton 23 april 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Contact van oren met binnenkant driver is soms lastig. Push-button voor ANC/AMBIENT/OFF zou slider moeten zijn ten voordele van batterijgebruik want nu starten de headphones automatisch in ANC.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • ANC
  • Stevig gebouwd
  • Comfortable

Minpunten

  • Contact oorschelp
  • Geen slider voor ANC/AMB/OFF
  • Geen desktopapp

Eindoordeel

Score: 4
UraniumBullet 20 april 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

toen ik deze koptelefoon voor het eerst probeerde was ik oprecht gelijk weggeblazen van hoe goed de passive noise cancelling is. Maar als je hem eenmaal aan zet, dan word je gegroet door een zachte vrouwen stem, en dan voel je pas het echte effect van deze koptelefoon. Gewoon sprakeloos.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • Comfortabel
  • Geweldige transparancy mode
  • Lange accuduur
  • Opladen via type C

Minpunten

  • Earcups mochten iets dieper zijn

Eindoordeel

Score: 5
mrgreenery 29 maart 2022 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Fantastische noise cancelling, vreselijke geluidskwaliteit. Mids en bas geboost, mist helderheid in geluid, zeker wanneer ANC aan staat. Komend van een Sony WH-900N is dit in geluid een flinke achteruitgang.

Pluspunten

  • Noise cancelling
  • Lichtgewicht
  • Multipoint bluetooth

Minpunten

  • Geluidskwaliteit
  • Geluidskwaliteit mic

Eindoordeel

Score: 3
hoidaniel 15 maart 2022 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Op mijn werk (kantoortuin?) gebruik ik deze koptelefoon om muziek te luisteren en om voice calls te houden. De audiokwaliteit i.c.m. Tidal is erg goed te noemen en de koptelefoon maakt gretig gebruik van de hogere bitrate. N.C. is top en verstaanbaarheid ook. Aanrader maar wel stevig geprijsd.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • verstaanbaarheid
  • stabiliteit

Minpunten

  • prijs
  • warm op het hoofd

Eindoordeel

Score: 5
InputUsername 28 december 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Uitstekende koptelefoon met geweldige noise cancelling en prima geluid. Goede bouwkwaliteit (maar had meer "premium" gekund), zit fijn, en de meegeleverde case is ook top. De batterij gaat best lang mee, en laadt ook snel op. De touch controls zijn niet fantastisch. Overall een fijne draadloze koptelefoon.

Pluspunten

  • Noise cancelling
  • Geluid
  • Draagcomfort
  • Stevige case

Minpunten

  • Touch controls niet geweldig
  • Bouwkwaliteit prima, maar had meer premium gekund
  • Duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
smiba 27 december 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Goede noise cancellation, fijn om te dragen. Geluid zonder EQ is onbruikbaar, rommelige lows en totaal geen detail in het geluid. na -7dB op de bass, Clear bass op -6 en +2dB op de mid is het ineens een geweldige koptelefoon

Pluspunten

  • Batterij gaat heel lang mee (10+ uur!)
  • Zit lekker
  • ANC Werkt perfect

Minpunten

  • Vreselijk geluidsbeeld zonder EQ
  • Geen AptX, gebruikt meestal AAC tenzij LHDC aanwezig is op je apparaat

Eindoordeel

Score: 4
T. van Riel 22 december 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Blauw)

Over het algemeen een hele fijne headset, geen problemen kunnen bespeuren met pipewire op Manjaro en Debian Linux maar hij wilde niet pairen toen ik nog pulseaudio gebruikte. Batterijduur is erg fijn want hij gaat bij mij twee tot drie dagen mee.

Pluspunten

  • Noisecancelling is van hoge kwaliteit
  • Batterijduur is meer dan voldoende (en oplaadtijd kort)
  • Comfort is voldoende
  • NFC pairing met android telefoons is fantastisch
  • Gebruik op Linux computers is erg goed, geen pairing issues (Manjaro/Debian met Pipewire)
  • Speak To Chat is fantastisch
  • Kwaliteit van de plastic behuizing voelt goed
  • Case is fijn

Minpunten

  • Kabels vallen makkelijk uit de megeleverde hardcase
  • Niet waterdicht
  • Klemt niet heel strak om mijn hoofd
  • kabeltjes zijn kort en voelen heel goedkoop
  • Touchinterface voert regelmatig verkeerde actie uit
  • Geen mediaknoppen

Eindoordeel

Score: 4
watdoethetertoe 30 november 2021 Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Goede noice caneceling, slechte headset De ruisonderdrukking is serieus verbuffend De telefoon kwaliteit gewoon slecht Muziek kwaliteit aardig 1 ding kan hij goed herrie weg drukken. Als overprikkelde ahdr ben ik daar tevreden over. In het veld is er niet mee te bellen.

Pluspunten

  • Noicecanceceling

Minpunten

  • Je kunt eigenlijk niet mee bellen

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony WH-1000XM4?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True