Sony WH-1000XM4 (Zwart) Review
6 augustus 2024, laatste update op 6 augustus 2024, 237 views
Rapporteer
Product gekocht
Draadloze koptelefoon met goede geluidskwaliteit en erg goede noise cancelling, filteren van stemgeluid zou nog iets beter kunnen. Service van Sony is helaas erg beroerd (daarom niet meer dan 3 sterren).
Pluspunten
- Erg goede Noise Cancelling
- Geluidskwaliteit
- Accuduur
3 van 5 sterren (Voldoende)
Product gekocht nadat mijn WH-1000XM3 na 2,5 jaar kapot is gegaan. Reparatie kosten ongeveer de helft van de aanschafprijs (en van de aanschafprijs van een nieuwe WH-1000XM4). Sony erkent hierin geen enkele aansprakelijkheid en geeft geen enkele tegemoetkoming, waar ik vind dat je van een product in deze prijsklasse mag verwachten dat die zeker langer dan 2,5 jaar mee gaat (vandaar slechts 3 sterren).
Ik heb het idee dat de noise cancelling van de WH-1000XM4 nog iets beter is dan die van de XM3, op het dempen van stemgeluid na (die vond ik beter op de XM3). Maar over het algemeen zeer goede noise cancelling, zeker van laag frequent geluiden, maar ook van bijvoorbeeld muziek/TV. De pasvorm is prima, hij zit goed op je hoofd, ook na enkele uren.
Enkele handige functies zoals automatisch pauzeren van media bij het afzetten en weer verder spelen bij het opzetten van de koptelefoon. Daarnaast een functie dat de noise cancelling uit gaat op het moment dat je spreekt, deze functie vond ik te vaak optreden (als iemand anders in de buurt iets zei) vandaar dat ik die uitgezet heb.