€ 222,- bij Sony NL

Sony WH-1000XM4 (Zwart) Review

Loveit
14 oktober 2022, laatste update op 8 oktober 2023, 286 views Rapporteer Product gekocht

Sony WH-1000XM4 (Zwart)

Een openbaring is het luisteren naar hifi audio via de ldac codec van Sony. Wat heb ik al die jaren naar matig geluid geluisterd..

Edit 15-10: alles opnieuw geschreven want het was niet veel.tot nu toe..

Pluspunten

• Geluidskwaliteit (LDAC codec!)
  • Multipoint pairing
  • DSEE extreme

Minpunten

• Oorschelp bediening matig

Ik moest even wennen aan het over ear principe en was aanvankelijk op zoek naar iets meer in midden en hoge tonen. ik heb ook een hekel aan galmende (bass)geluiden en die heb ik er toch even uit moeten halen met de equalizer. Daarna werd het steeds duidelijker dat ik middels de ldac codec en de hifi bestanden op Deezer een flinke stap voorwaarts had gemaakt vanaf mn JBL tune 660nc.

Her over ear gebeuren is voor mij momenteel vaak nog te warm. Het multipoint pairen is niet voor mij want ik wil geen consessies doen aan de geluidskwaliteit (ldac is dan niet beschikbaar).
De Sony app is super compleet en deels ook behoorlijk irritant. Active Noise Cancelling is van een andere planeet zo goed. Als ik iets zo goed vind klinken dan ga ik er ook gewoon mee de straat op ook al past het daar niet echt bij. Ik loop dan helemaal verloren om me heen te kijken omdat je gehoor gewoon echt goed wordt uitgeschaakeld.

DSEE extreme om muziekbestanden op te chalen naar ssort van high res audio kwaliuteit werkt magnifique.
De functie dat de headset stopt met spelen als je spreekt is ultra irritant want je wil toch lekker meezingen of zomaar geluid maken van plezier met deze weldoener op je hoofd!? Dit is god zij dank gewoon uit te zetten in de app.

Verder is de functie om te pauzeren bij afzetten wel fijn. Helaas werkt dit bij mij.niet altijd.
De draagcase is subliem en de meegeleverde audio kabel maakt het feest compleet. het is wel een minder
voorkomend kabeltje.

Al met al is dit wel een erg overdadig feestje geworden.

"Deze headset is als de zon: hij brengt alleen maar positieve dingen naar de aarde".

Heb jij ook een Sony WH-1000XM4 (Zwart)?