€ 197,- bij Electro World

Sony WH-1000XM4 (Zwart) Review

30 maart 2022, laatste update op 30 maart 2022, 375 views Rapporteer

Deze gaat zeker niet terug!

Pluspunten

• geluid
  • comfort
  • accuduur
  • auto-pause
  • Opbergbox niet te groot

Minpunten

• Geen DLAC met multi-pairing

Ik heb sinds kort deze koptelefoon en het bevalt goed!
Ik heb het ongeveer 11 uur in laten spelen en heb het nu ongeveer 20 uur gebruikt.
Zoals al bij de minpunten staat, ben je de ondersteuning voor DLAC kwijt zodra je multi-pairing aanzet. Dat vind ik wel erg jammer, maar daar kom ik wel overheen.
Ik heb er nog niet mee gebeld, maar daar heb ik em ook helemaal niet voor gekocht.

Comfort:
Hier had ik wel enige twijfel over. Met opzetten zijn ze gelijk al erg aanwezig en ik had ook wel verwacht dat ik er last van zou krijgen, maar dit blijkt gelukkig niet het geval. Na 4 uur is het nog steeds hetzelfde als toen ik hem net opzette. Hij blijft ook wel goed zitten (ook als ik net te enthousiast op de muziek mee 'beuk'), maar ik zou er niet mee gaan hardlopen.

Geluid:
Kort maar krachtig: Super!
Mijn broer heeft een koptelefoon van B&O van boven de 500 euro en die kan hier niet tegenop.
Het geluid blijft ook op hoog volume goed helder en voor de liefhebbers; de bas kan prima concurreren met JBL.
Bij een koptelefoon uit dit segment (met een release-prijs van bijna 400 euro) verwacht ik ook dat je em op kunt schroeven naar hoogtes die leuk zijn om even te knallen, maar voor wat langer toch minder comfortabel zijn, zonder echt in te hoeven leveren op geluidskwaliteit. Wat mij betreft voldoet deze koptelefoon uitstekend. Zeker aangezien de prijs zo ver is gezakt!
De koptelefoon staat bekend om zijn noise cancelling en dit werkt prima! Ik heb een open keuken en zit maar een paar meter van mijn wasmachine af, maar ik was helemaal vergeten dat die aan stond (geen idee ook hoe lang die heeft lopen piepen dat ie klaar was). Ook tussen de nummers door helemaal niet gehoord.

Gebruik:
De auto-pause werkt zoals het zou moeten.
De touchpad op het rechteroor is wel even wennen. Aan het begin is het nogal lastig om volume bij te stellen zonder van nummer te wisselen, maar het werkt wel.
Zoals al bij de pluspunten te lezen is, de opbergbox is niet te groot. Het neemt niet overbodig veel ruimte in voor als je op vakantie gaat of een weekendje weg. Je hebt dan ook nog eens altijd een usb-kabeltje bij je. Een 'blokje' voor het opladen zit er niet bij, maar past er wel nog bij als je er 1 hebt liggen die niet te groot is (bijvoorbeeld die van de chromecast). Er zit ook nog een netje aan de buitenkant van de case, maar waarom dat netje er zit is me een raadsel, aangezien de kabels er in zitten. Het lijkt me perfect voor een CD, maar wat moet je daarmee in deze tijden?
Het koppelen met de telefoons (heb er gelijk maar 2 geprobeerd) ging zeer soepel. De app is even wennen, maar best overzichtelijk en uitgebreid.

Kortom: Het is dat ik geen awards kan geven, anders had ik het gedaan.
Ik heb er zeker geen spijt van. Zou ik trouwens ook niet hebben als ik er 100 euro meer aan uit had gegeven.

Heb jij ook een Sony WH-1000XM4 (Zwart)?