Sony WH-1000XM4 (Zwart) Review
Pluspunten
- GELUID, GELUID, GELUID
- geluid
- Noice canceling
Minpunten
- Bellen
- Prijs Nederlandse markt (€275,- max)
- could not find page 404
Na een paar maanden thuisgewerkt te hebben en niet genoeg noice canceling ervaarde met de door het werk aangeleverde (Jabra evolve 75) ben ik eind januari overgegaan op aanschaf van de nieuwe Sony XM4.
Er stonden genoeg reviews online, dus ik heb ze allemaal gelezen en bekeken.
Ik kwam in de pricewatch van Tweakers een website tegen (EGlobal) die inclusief transport €248,- vroeg, enkele weken later kreeg ik m'n headset keurig rechtstreeks uit Hong Kong.
Nu een "enkele maanden ervarings review" mijnerzijds achteraan.
Thuissituatie was nog zo dat ik 3 kindertjes had rondrennen die thuisonderwijs kregen (6,3 en 1 1/2 jaar).
Om de kreten van de jongste te filteren (haha, driftig kind net als d'r vader) zocht ik dus de zwaarste noice canceling die op de markt te vinden was.
Conclusie is echter dat de hoge kinderkreten er dus nog doorheen komen, dus missie mislukt?
Nee, wat een dijk van een headphone! luister je veel muziek, man man man, WAT EEN GELUID.
Geen zin om vaak op te laden? batterij duur is echt heel goed.
80% kindergeluid word weg-gefilterd, alleen de schelle klanken dringen door, heb het idee dat dit een veiligheidsdingetje is zomaar, zodat in het verkeer bijvoorbeeld de hoge klanken van bijvoorbeeld sirene nog binnenkomen.
Waar de Jabra een beetje geroezemoes wegneemt is de Sony degene die bijna alles wat stoort wegneemt.
Waar de Sony headset uitblinkt in geluid met muziek en NC is het welliswaar de Jabra die qua bellen het beste uit de bus komt.
Tijdens een telefoongesprek gaf de andere kant van de lijn aan dat ik "iets bollig" klonk, en dat overkwam me vaker. Dit had ik gelezen in de reviews en was er op voorbereid. Ik had begrepen dat bij de voorgaande versie (XM3) de belkwaliteit matig was en de XM4 extra microfoons had toegevoegd voor de bel-kwaliteit en nu een voldoende-goed.
Ik heb ook nog een dinosaurus (Sennheiser HD595) liggen met bedrading en moet zeggen dat ik deze redelijk vaak ook nog op zet, gewoon omdat deze vederlicht op je hoofd zit. De Sony heeft leer-achtige schelpen en voelt ietsje strakker (zeker wel confortabel, ik hou gewoon van afwisseling).
Kopen? als je het geld ervoor over hebt (ik wou niet meer als €250-275,- betalen) zeg ik doen!
Dit word de KONING VAN DE KANTOORTUIN in mijn werkrugzak als we weer heen mogen!
En voor de stevige wandeling privé een heerlijke onbedrade topper voor die kristalheldere sound van dat nieuw gevonden topalbum op Spotify!