Schrijver The Last Jedi werkt aan nieuwe Star Wars-trilogie

Disney heeft aangekondigd dat er na het verschijnen van de huidige serie films een vierde trilogie van Star Wars zal gaan verschijnen. De schrijver daarvan is Rian Johnson, die The Last Jedi ook heeft geschreven. Het is nog onbekend wanneer de films verschijnen of waar ze over zullen gaan.

De nieuwe trilogie staat los van de delen met de Skywalkers in de hoofdrol, vermeldt Disney. In plaats daarvan zal de komende Star Wars-trilogie boldly go where no man has gone before zich richten op een 'hoek van het Star Wars-universum' dat nog nooit verkend is en de trilogie zal ook nieuwe personages kennen.

Disney lijkt het tempo er echter in te willen houden. George Lucas deed er 27 jaar over om zes films uit te brengen, maar met The Last Jedi verschijnt in december de derde film in drie jaar, na The Force Awakens en Rogue One. The Last Jedi is na The Force Awakens het tweede deel in een nieuwe Skywalker-trilogie.

Star Wars-event

Door Arnoud Wokke

Redacteur

10-11-2017 • 07:17

106 Linkedin

Reacties (106)

106
100
42
3
0
46
Wijzig sortering
Disney is weer goed aan t uitmelken hoor. Allejezus...
Het is ook nooit goed. Is Star Wars dood (iig de films), dan vinden fans dat jammer en willen ze een vervolg. Krijgen ze een vervolg, dan mogen er weer niet teveel vervolgen zijn want dan is het uitmelken. Lijkt het teveel op de voorgaande delen (en imo was dat zeker het geval bij de eerste nieuwe film), dan is dat niet goed, maar laten we wel wezen, als ze een nieuwe richting waren opgeslagen dan was het ook niet goed.
Het probleem is waarschijnlijk dat het hier niet om een vervolg gaat maar om een ander verhaal in hetzelfde universum. Dat hoeft niet per se slecht te zijn, maar ervaring leert dat dit soort spin-offs meestal van bar slechte kwaliteit zijn. Neem The Ewok Adventure (1984) als voorbeeld. Deze film was nooit bedoeld om een kwalitatief goed verhaal neer te zetten, maar om een franchise uit te melken en meer Star Wars gerelateerde merchandise te verkopen.

Het verhaal van "The Force Awakens" met betrekking tot Finn en Rey en hun interactie met de personages uit de oude trilogie was wat mij betreft niet het probleem, meer dat er wel erg veel elementen uit de oude trilogie terug kwam in de film. Starkiller Base, een slechterik in een zwart pak met een helm die slecht te verstaan is, zijn baas die zich slechts vertoond als mysterieus hologram... die dingen hebben we allemaal al meerdere keren gezien, daar hadden ze wel iets nieuws voor mogen verzinnen.

Maar wie weet, misschien verrast Disney ons wel positief met deze nieuwe serie films.
Iedereen in Hollywood weet inmiddels dat je geld verdient met het opnieuw filmen van hetzelfde verhaal, maar dan 'dark & edgy', met meer vrouwen.
Triest maar als ik remakes van miami vice, dukes of hazard en a-team zie dan zakt mijn broek er echt van af. Robocop ook weer remake.

Remakes is gebrek aan fantasie en maar weinig remakes die echt de moeite waard zijn.
Als je de trailer van de volgende film bekijkt zie je dat ze dieper in de geschiedenis en het ontstaan/gebruik van de Force duiken. Hoe de Jedi de 'waarheid gemanipuleerd hebben' etc. Het kan daarom niet anders dan het een trilogie wordt over The Old Republic. The Rule of Two and Dart Bane, al die andere Sith en Jedi die er daarvoor waren. Daar zijn zoveel verhalen die je zo naar het doek kan brengen. Gewoon een goudmijn. Als je alles daarover wilt vertellen dan is een Drieluik echt te kort. :)
Ik ben zeker geïnteresseerd, maar bij mijn weten zijn alle verhalen rondom de oude Republiek geen canon meer, dus ik verwacht niet dat Disney hier iets mee gaat doen.
dat is het tem net , Disney heeft starwars gered en heeft george lucas opgekocht om met starwars door te gaan.De ewoks trilogie is een spinoff van de originele star wars, maar ook minder van kwaliteit.
Ik vind het goed dat Disney het stokje heeft overgenomen.

groetjes van een echte starwars fan.

may the force be with you.
nou ja, de komende 10 jaar elk jaar een nieuwe star wars film vind ik dan ook écht een beetje teveel van het goede. Krijg er een beetje een marvel film idee bij. Dat is voor starwars wat mij betreft niet de bedoeling..
Tja, ik had niets anders verwacht van dit bedrijf nadat ze Lucas hadden overgenomen. Het is tenslotte een cashcow, en met elk jaar een film zorg je dat de winkels vol blijven liggen met merchandise.

Ze graven uiteindelijk echter hun eigen graf hiermee; ook bij hun onderdeel Pixar wordt (behalve soms een originele nieuwe film) alleen de kaart gespeeld van pre- en sequals. Uiteindelijk gaan ze hiermee het publiek vervelen en gaat de hele franchise over een aantal jaar minder opleveren als dat had gekund als ze gedoseerd hadden aangeboden.

Pak daarbij hun houding wat betreft de nieuwe Star Wars film t.o.v. bioscopen en het is duidelijk dat ze als een boekhouder bezig zijn, en niet voor de langere strategie gaan - laat staan visionair zijn.
Lange strategieën werken gewoon niet in de film. Elk genre is tijdgebonden en na een tijd is het publiek er op uitgekeken. Het ene moment liggen actie films goed in de markt, een ander moment is het humor, de laatste tijd is het vooral comic-based movies, maar ook die zullen op een bepaald moment niet meer voldoende rendabel zijn. Dus een filmstudio doet er best aan om zoveel mogelijk films te produceren van dat bepaalde genre zolang de interesse van het publiek er is. Anno 2017 is dat tempo, mede door computeranimatie, enorm hoog wat zich vertaalt in slechtere verhalen (sequel 204, remake 153, universum 199,...)maar zolang het publiek er voor betaald is er geen probleem... Tot de interesse weg is en dan springen bedrijven op een andere genre dat dan goed in de markt ligt om tegen hoog tempo films uit te brengen.

Uiteindelijk na jaren komt het genre terug en beginnen ze weer.

Artistieke waarde is al lang niet meer de drijfsfeer van grote filmstudio's (waarom zouden ze), daarvoor moet je eerder naar kleine producties kijken.

Overigens is deze manier van werken al zou oud als Hollywood.

[Reactie gewijzigd door IStealYourGun op 10 november 2017 13:05]

Anno 2017 is dat tempo, mede door computeranimatie, enorm hoog wat zich vertaalt in slechtere verhalen (sequel 204, remake 153, universum 199,...)maar zolang het publiek er voor betaald is er geen probleem... Tot de interesse weg is en dan springen bedrijven op een andere genre dat dan goed in de markt ligt om tegen hoog tempo films uit te brengen.
Maar zou dat idioot hoge tempo niet juist bijdragen aan het ondermijnen van het genre? Zou iedereen kwijlen over Ferrari's als iedereen er zelf een in de garage heeft staan? Wil je mensen echt zo snel mogelijk naar het "meh, heb al zoveel Star Wars films gezien, deze sla ik over"-punt jagen? Zou je niet gemiddeld meer inkomsten per jaar genereren als je niet om de vijf of zes films twintig jaar pauze moet nemen omdat mensen er genoeg van hebben?
Tegen de tijd dat iedereen Star wars zat is heeft Disney enkele miljarden binnen geharkt met de films en bijbehorende merchandise.
Als ze het op dezelfde manier aanpakken als het marvel cinematic universe kan het anders nog best goed uitpakken. Vergeet niet dat dat ook uit de koker van Disney komt.
Niet alle Marvel titels zijn even goed te noemen . . . :{ :{
Anoniem: 390145
@DdeM10 november 2017 09:00
Als je het hebt over geld verdienen zullen ze het zeker doen als ze het uitmelken. Kwaliteit gaat wel achteruit en dit is ook zichtbaar in het Marvel universum, alleen de trilogie van Captain America is er een waarvan alle drie de films een goed niveau halen. Als je kijkt na de rest is de introductiefilm vaak goed maar daarna zwakt het heel erg af, Iron Man als voorbeeld.

Dit komt waarschijnlijk ook omdat Disney een bepaalde formule altijd doet met Marvel films, zoals alle hoofdpersonages moeten bijdehand zijn en constant flauwe grappen maken. Iron Man, Ant Man, Dr Strange, Deadpool etc. Persoonlijk ben ik er wel klaar mee, maar het zijn vermakelijke actiefilms, meer niet.

Van Star Wars verwacht ik meer dan een leuke actiefilm en daarom viel het me zo tegen dat deel 7 een herschreven deel 4 was en Rogue One viel me tegen. Vooral die Disney formule om er weer een 'schattig' robotje zoals BB8 in te zetten vond ik jammer. Hopelijk veranderen ze met 8 een beetje de insteek, en zoals het er nu op lijkt met de Grey Jedi kant die ze opwillen kan het interessant worden.
Ik denk niet dat je de eerste Captain America een film van hoog niveau kunt beschouwen. Persoonlijk plaats ik hem samen met de eerste twee Thor films (Ragnarok nog niet gezien) als de zwakste drie films.
Die moet je even verklaren? Of bedoel je remaster?
James Bond verveelt ook nog steeds niet en daar zijn 24 films van ... voordat Disney op dat aantal zit zijn we 15-20 jaar verder.
Die films komen dan ook slechts eens in de 3 a 4 jaar uit. Dat zouden ze bij star wars wat mij betreft ook mogen doen. Op die manier blijft het leuk.
Ja maar dat is niet elk jaar. Dat is het verschil. T word nu een beetje een soort COD. Elk jaar nieuw deeltje. Snap wel hoe t allemaal werkt, maar er begint een beetje een oververzadiging op te treden. Net zoals met de Marvel films.
Mooi zo, we hebben er allemaal lang genoeg op moeten wachten. Ik kan nu al niet wachten en HOOP juist op een reeks compleet weg van de oorspronkelijke reeks.
Klopt, maar zolang er vraag is :P. Daarnaast vind ik persoonlijk het 'uitmelken' van Star wars helemaal niet erg O-) . Mits het niveau voldoende blijft natuurlijk. Ik kijk erg graag zulke films/series/wat dan ook.

Van mij zouden ze er ook een spin off serie van mogen maken (geen animatie), maar dit is wel gevaarlijker. Vooral bij zoiets als Star Wars, moet een eventuele serie van hoog niveau zijn, anders knapt iedereen erop af.
Een spinoff sitcom? Of een Disney XD-serie over een stel tieners op de Stormtrooper Academy?
Haha, nou liever niet :P. Dan toch wel een 'grote mensen' serie :P
last jedi will suck even more dan voorgaande films
mark my words.....


may the force be with us all ;(
The Last Jedi is toch maar deel 2 van de huidige trilogie?
Goeie vraag - ik zag namelijk hetzelfde probleem.
Rogue One is namelijk geen onderdeel van de trilogie maar "a star wars story". Wel een hele fijn die super aansluit met "a new hope" maar toch: m.i. hoort deze niet bij de trilogie.
Het artikel is naar mijn mening niet helemaal duidelijk hierover. Zoals ik het begrijp uit vorig nieuws, maakt Disney 3 delen, 7 (december 2015), 8 (december 2017) en 9 (december 2019). In de even jaren ertussen maken ze starwars stories: Rogue 1 (december 2016), Han Solo story (december 2018) en een derde in 2020. Dan zou daarna, 2021-20XX de volgende trilogie gemaakt worden onder leiding van Rian Johnson.
Wel een hele fijn die super aansluit met "a new hope"
Vind het eigenlijk alles behalve goed aansluiten eerlijk gezegd.
Totaal andere film waarin eigenlijk slechts 1 gegeven (de plannen van de death star) het ongehavend haalt naar A New Hope.

En eerlijk gezegd zit ik niet zo te wachten op samurai's, Taliban en vietnam veteranen in mijn star wars films. :/
Denk er net zo over, maar ja nieuwe generatie, azia die veel spektakel wil zien dus hop paar samurai en, draaien kassa en verder uitmelken.
De kracht van Rogue One was de connectie (incl. een enkele bekende) met de originele trilogie.

Het blijft speculeren, maar zal een nieuwe trilogie aantrekkelijk zijn als ze helemaal losgekoppeld zijn van de Saga? Ik denk dat Disney het antwoord ook wel kent...

Of straks separaat episode X t/m XII (en verder) aankondigt... ;) :9~
Wel als ze een trilogie maken over de tijd van The Old Republic, dan ben ik in elk geval verkocht.
Als ze dat doen ben jij niet de enige die instant verkocht is.
Ik hoop dan wel dat disney/lucasarts met BioWare om tafel gaat voor het verhaal. Om het nog kloppend te houden.
Bij de overname door Disney is er een hoop tot niet-canon bestempeld, ik zou dus niet te hard hopen :)
KOTR is dan weer gebaseerd op de comics van Dark Horse dus dat zal wel goed komen.
Krijgen we dan straks ook Star Wars - Origins?
Hoe zijn de Jedi en de Sith ontstaan? Hoe is de Republic ontstaan?
Daarvoor moet je de animated series kijken...
Dat weet ik, maar de animated series heeft toch een iets andere doelgroep dan de films, dus in theorie zouden deze naast elkaar kunnen ont/bestaan.
De animatie series zijn prima te kijken voor volwassenen. Je moet alleen wel even de originele versie vinden en niet de nagesynchroniseerde die ze in Nederland uitzenden.
Dat weet ik, ik doelde eigenlijk ook niet op een verschil in leeftijd voor de doelgroep.
Meer dat de animated series toch de wat meer enthousiastere Star Wars fans (zeg maar de mannelijke cast van The Big Bang Theory) naar zich toe trekt, terwijl de films juist het grote publiek aan willen spreken.
Of de comics lezen :), liefst die van Dark Horse nog (nu zijn de rechten van Marvel en die brengen veel opnieuw uit)
Yes, bij de cinematic trailers van the old republic.. van 6 jaar geleden was ik al verkocht.!! :P
ja, ja ,ja 1000* ja
Ik denk het wel. Mits de verhalen goed blijven. Het is immer niet alleen voor de generatie die fans zijn van de oorspronkelijke films, inmiddels spreken Rey en die nieuwe boef meer tot de verbeelding van deze generatie en kijken deze kinderen over 30 jaar terug, zoals ik nu op de originele trilogie terugkijk. En dat is waarschijnlijk nog een behoorlijk grotere groep ook gezien de wereldbevolking.
Star Wars - The First Jedi of The Force Begins met ik dacht de 2 kinderen (broer en zus) die de Force ontdekken, waarbij de Force Tree zijn eerste blaadjes boven de grond laat zien, de Force out of Balance raakt, de eerste lightsaber in elkaar geschroeft wordt en er een Light en Dark Side ontstaat ... ik denk dat dat best wel zou kunnen aanspreken.
Het staat los van de Skywalkers, dat wil niet zeggen dat het compleet los staat van de saga.

In de oude EU was het bijv. een fan favourite Thrawn die in de verre uithoeken van het Star Wars universum voor de Empire aan de slag ging.

Ik sluit ook niet uit dat ze met deze trilogie zo'n soort richting op gaan. Ze hebben Thrawn er weer bijgehaald in Rebels, dus het is nu weer een officieel karakter. Ze moeten alleen nog wel verklaren waarom één van de beste officieren binnen de Empire ineens verdwijnt ergens tussen Rebels en EP 3.
Ik ben ook wel een beetje bang voor het uitmelken.
Ik als groot Star Wars fan vond Roque One vermakelijk. Natuurlijk leek de Force Awakens veel op A new hope, maar dat was ook het hele punt. Om oude fans te behouden en nieuwe fans te binden.

Ik denk dat The Last Jedi een hele andere weg in gaat slaan. Dit is al meerdere keren aangekondigd dat dit anders uit gaat pakken dan vele verwachten.

Toch mogen ze van mij de Roque One en Solo films weg laten. Het zijn leuke fillers, maar laat mij maar een jaartje extra wachten.

En ohja als er toch een nieuwe trilogy komt. Doe er dan eentje rond de tijd van de Old Republic met Revan in de hoofdrol :)
Juist die Roque One en Solo films werken prima, net zoals ze bij Marvel goed werken. Je kunt zo elk jaar iets uitbrengen waardoor de hele business blijft door gaan. Kijk maar naar het speelgoed van Marvel oa. In de tijden van Netflix en 101 series, vind ik het wel fijn om zo'n grote universe te hebben.

Ik zie het hetzelfde als games. De grote gamewerelden met free roaming vinden de meeste mensen geweldig. Uren in een game steken en alle uithoeken zien. Nu doet Starwars hetzelfde.
Anoniem: 390145
@Deurges10 november 2017 09:12
Uit een marketingtechnisch oogpunt werken ze prima. Maar kwaliteit laat echt wel te wensen over. Persoonlijk hoop ik niet dat Star Wars dezelfde kant op gaat als Marvel waar 90% van de films vermakelijke actiefilms zijn voor eenmalige consumptie en dat er een paar films zijn die kwalitatief goed zijn.

Maar zoals Dubrillion zegt, het zijn fillers, nietszeggende uitbreiding aan een universum. Rogue One breidt het universum wel uit, maar er is geen sprake van verrijking, wat toch wel het belangrijkste is. Een kale sandbox game zou ook niemand spelen.
Persoonlijk kijk ik bijna elke Marvel film wel. Of in de bioscoop of achteraf thuis op de bank. Daar hebben ze een mooi universum opgezet. Daar zie je dat tussen de ''Avengers'' goede films verschijnen die vaak met ''de rode draad'' te maken hebben.

Natuurlijk heeft Roque One te maken met A New Hope. Waar je opeens zegt: ''Oh dus daarom'' en is het super grappig om karakters te zien die later terug keren. Al had ik deze film om wat voor reden dan ook niet gezien, had ik er niet wakker van gelegen. Het gaafste aan de film vond ik persoonlijk toch DE eind scene.

Ik ben alleen bang dat een film als ''Solo'' alleen maar afbraak doen aan het karakter Han Solo. De film moet nog uitkomen natuurlijk. Maar het karakter is door Harrison zo goed neergezet. Laat dat zo. Hou het mysterieus. We hoeven de Kessel Run niet te zien vind ik

[Reactie gewijzigd door Dubrillion op 10 november 2017 09:20]

Het is Rogue One met een g, niet met een q. Beetje gek, om als Star Wars fan die fout meerdere malen te maken ;)
Grammer nazi :+

Het is dat ik je geen Plus 1 gaan geven, want kan er wel om lachen O-)
Sorry, kan ik niet laten liggen: het is grammar, niet grammer ;).
George Lucas deed er 27 jaar over om zes films uit te brengen, maar met The Last Jedi verschijnt in december de derde film in drie jaar, na The Force Awakens en Rogue One.
.

Niet geheel onlogisch met de techniek van toen dat er zo lang over gedaan werd.
Mede met het oog op het feit dat Lucas volgens mij een grote perfectionist is.
Hopelijk doet Disney dit ook zo nauwkeurig dat het allemaal op elkaar aansluit.

Een ding viel mij wel op bij de artworks van de The Last Jedi; namelijk dat Luke op de achtergrond staat daar waar normaliter de 'villian' staat.
Daar zit zeker een gedachte achter. HIj heeft al in de trailer aan dat het tijd wordt dat de Jedi ophouden met bestaan, dus semi evil is die al.. Ik ben bewust die nieuwste trailer niet bekeken, omdat ik anders teveel zie van de film..
Waarschijnlijk zullen de Jedi masters een andere rol gaan spelen en zoals ze hier al zeggen: hopelijk speelt het wel in dezelfde tijdzone af van de andere film, maar dan vanuit een ander oogpunt.
Mark Hamill heeft gezegd dat Luke niet Evil gaat worden.
Semi Evil bedoel ik he.. Niet full on Dark Side maar meer in de zin van dat hij wel klaar is met alles en zijn eigen ding doet ipv te helpen. We zullen het zien ^^
Dat soort Jedi mind tricks werken bij mij niet.
Alweer houden de Jedis op te bestaan? Hmm hoe origineel.
Is Arnoud nou gewoon aan het trollen in artikelen? :)
"boldly go where no man has gone before"

Well played sir, well played 8-)

[Reactie gewijzigd door DaManiac op 10 november 2017 07:22]

Dat zou wel een interessante film opleveren, en de eeuwenoude vraag beantwoorden: wie zou er winnen in een gevecht tussen een Imperial Star Destroyer en de USS Enterprise?
Ik denk dat de ECV-197 Orville dan gaat winnen met behulp van Hugging The Donkey :)
Anoniem: 170109
@GeeBee12 november 2017 01:25
haha the orville gaat ze onder de tafel krijgen echt wel :P
Ik had altijd begrepen dat star wars op 9 boeken/verhalen was gebaseerd? Dit ruikt er naar uitmelken, maarja als ik eerlijk ben. Wil ik ze toch wel zien. Wat disney tot nu toe heeft gedaan met franchise vind ik niet slecht.
Het verhaal gaat dat George Lucas destijds met een enorm lang script bij diverse studio's heeft aangeklopt. Niemand zag er echter brood in want het grote publiek zou geen interesse hebben in zo'n episch verhaal. Toen zou hij het middelste deel van het verhaal, dat men het meest interessant vond, hebben genomen en heeft hij er uiteindelijk zelf een trilogie van gemaakt.

Wat er waar is van dit verhaal weet waarschijnlijk alleen George Lucas.
Ah thx voor dit stukje achtergrond info ☺
Jaja.. het verhaal wordt gewoon bedacht waar je bij staat. Anders zou 7 niet zo ontiegelijk veel op 4 hebben geleken, want dat is nogal overbodig als je schrijver bent van het geheel.
Ik heb mijn informatie van een interview met George Lucas ter ere van het uitbrengen van de eerste digitale remasters van de oude trilogie, ergens eind jaren negentig (?). Als je er sceptisch naar kijkt zou je inderdaad kunnen stellen dat het vooral een mooi verhaal lijkt dat maar losjes op de waarheid is gebaseerd. Hij was natuurlijk destijds al bezig met het rond krijgen van de prequel trilogie en moest die eerste stappen naar het "uitmelken" van zijn trilogie toch op de een of andere manier verantwoorden.
En uiteraard deel XXXVIX, De reis van R2D2: Van stofzuiger tot superheld
Ze lopen het echt uit te melken. Ik vraag me af of het publiek op een gegeven moment niet Star Wars moe wordt.

De vraag is alleen maar of de nieuwe trilogie voor, tijdens, of na het Galactic Emprie plaatsvindt.

Ik zelf zou wel een trilogie willen zien over het ontstaan van de Sith, want daar zijn nog vele vragen over. Ook de uitspraak van Darth Sidious (in Episode II meen ik) dat er ooit maar één persoon was die de dood had overwonnen is mij altijd bijgebleven en was nooit opgehelderd.
Nee, ze worden het niet moe, want het is Star Wars.

Ik was in de tijd van de originele trilogie helemaal Star Wars gek, toen de remastering kwamen zat ik er ook nog wel redelijk in. X-wing, TIE Fighter gespeeld, de eerste Dark Forces, Republic Commando..
Op een gegeven moment was ik er toch klaar mee. Het blijft een sprookje in een SciFi setting. Een beetje kinderachtig vond ik het op een gegeven moment.

En dat LucasArts kapot is gemaakt door op een gegeven moment alleen maar slechte SW games uit te brengen, hielp ook niet mee.
Ergens toch wel jammer dat er zo met een franchise wordt omgegaan. De "kracht" van Star Wars was dat er niet teveel content beschikbaar was. Behalve de films had je dan wel het speelgoed, comics en EU boeken (Timothy Zahn's Thrawn serie :9~) en dan hield het wel op. Af en toe kreeg je weer een oprisping en kwam Star Wars weer in de belangstelling, maar dat ebte altijd snel weer weg.

Sinds dat Disney nu de rechten heeft, worden mijn voorgevoelens m.b.t over exposure van de franchise toch wel bewaarheid. Helaas gaat Star Wars dezelfde kant op zoals het precies gebeurde bij de Marvel franchise, teveel films in te korte tijd en heel veel (in mijn ogen) mindere sequels. Een wat meer spreiding van het aanbod van de films zou hier wel wenselijk zijn, juiste te meer om de kwaliteit te bewaren en hoog te kunnen houden . . .

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee