Nieuwe trailer voor Star Wars: The Last Jedi verschijnt online

De nieuwe trailer voor Star Wars: The Last Jedi is online verschenen, nadat al eerder een teaser was gepubliceerd. De nieuwe film volgt op het verhaal van The Force Awakens, die twee jaar geleden uitkwam.

Bij elke trailer is het voor die hard-fans weer een afweging of het kijken het waard is en potentiële spoilers tegen te komen. In dit geval heeft de regisseur via Twitter gewaarschuwd dat als kijkers 'schoon aan de film willen beginnen, ze beter niet kunnen kijken'. Zoals verwacht, gaat het verhaal door vanaf het moment waarop Rey op Ahch-To aankwam. The Last Jedi zal vanaf 13 december in de bioscoop te zien zijn in Nederland en België. Diverse bioscopen zijn inmiddels gestart met de kaartverkoop.

Star Wars Episode VIII: The Last Jedi is de tweede film in de nieuwste Star Wars-trilogie, die in 2015 begon met The Force Awakens. De trilogie speelt zich zo'n dertig jaar na de gebeurtenissen in Star Wars Episode VI: Return of the Jedi af. Het achtste deel in de saga werd geregisseerd door Rian Johnson, die eerder Brick en Looper regisseerde. Het negende en laatste deel, dat voor 20 december 2019 op de agenda staat, wordt opnieuw geschreven en geregisseerd door JJ Abrams, die het stokje overnam van de vertrokken Colin Trevorrow. Abrams schreef en regisseerde ook Episode VII: The Force Awakens.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

10-10-2017 • 08:32

79 Linkedin

Reacties (79)

79
74
60
6
0
4
Wijzig sortering
Hmm ligt het aan mij of worden de films steeds iets grimmiger?? don't get me wrong.. ik vindt ze best leuk maar ik mis een beetje het luchtige van de oude films..
Het donkere (gloomy) uit de oudste serie vond ik juist het onderscheidende. Afgewisseld met luchtige momenten op het juiste moment. Daar ging de tweede serie juist een beetje mis; niet dezelfde sfeer, mindere luchtige momenten (niet grappig) en slecht getimed.
Vorige week de eerste episodes weer eens gekeken, Jarjar B blijft me verbazen, wie heeft dat ooit kunnen goedkeuren, gelukkig kwam hij in de delen daarna niet of nauwelijks nog in beeld.
Ik kan deze episodes weer 10 jaar met rust laten, 4-5-6 blijven me nog altijd boeien, hoe vaak ik ze ook gezien heb. O+
Grimmiger? denk aan The Empire Strikes Back; ook de tweede film in de trilogie, en eindigt ook op een down-note. Met The Force Awakens hebben ze een soortgelijk verhaal als A new hope gebruikt om de karakters te introduceren, nu komt de down-note, en de derde film is weer positief. (ik negeer voor het gemak even de prequel trilogie.... )
En dat is wat het leven is. Een serie van down-endings. Alles wat Return of the Jedi had was een stel muppets.
:D

Liever Ewoks dan Jar-Jar....
Goed naar 'Clerks' gekeken hoor ik alweer? ;)
Er zullen zeker ook wel wat luchtigere momenten in zitten met wat humor. Ik denk dat Batman vs. Superman duidelijk gemaakt heeft dat 2.5 uur aan drama niet zo goed is voor de algehele film.

BB-8 was erg goede comic relief in The Force Awakens, zonder over the top te zijn dus ik gok dat ze dat deze keer ook wel lukt.
BB-8 was zeker leuk maar toch.. het voelt anders dan voorheen... ach.. we kijken hem toch wel :0
Idd ik ga er toch wel weer heen waarschijnlijk, maar ik mis toch Darth Vader. Die nieuwe villain kan nog niet eens in zijn schaduw staan. Die gast kan ik gewoon niet serieus nemen. Darth Vader als de muziek kwam en je zag zijn hoofd of hoorde zijn adem werd je al bang, maargoed de beste villain in de geschiedenis van de film overtref je ook niet even :)
Volgens mij was dat ook niet de bedoeling. Anders hadden ze hem ook niet zo laten verliezen van Rey op het einde, en zelfs Finn kan nog een beetje tegen hem op.

Hij is ook meer het tegenbeeld van Darth Vader. Vader was kalm, Kylo is agressief en snel boos.
Vader verliest ook niet in de eerste twee films terwijl Kylo dat eignelijk meteen doet.

Hij wil graag Darth Vader zijn maar is het in de verste verte niet en dat is de bedoeling.
Misschien dat hij er eindigd in deel 9.
Ik denk niet dat je kunt verwachten dat een Snoke of een Kylo Ren het niveau van een Darth Vader kan gaan evenaren. Om te beginnen was A New Hope en rest van de trilogie qua setting redelijk uniek (ja er waren wel meer space opera's maar niet op deze schaal).
Verder waren we me z'n allen veel jonger dus maakt het allemaal veel meer indruk en we hebben natuurlijk nu met de huidige CGI mogelijkheden special FX (waarvan Star Wars zelf veel pioniers werk heeft gedaan) al van alles gezien en zijn natuurlijk veel meer gewent dan vroeger.
Er zit sowieso een BB-9E in The Last Jedi, dus dat komt helemaal goed.

http://starwars.wikia.com/wiki/BB-9E

[Reactie gewijzigd door Thom2289 op 10 oktober 2017 08:53]

*Aansteker duim omhoog*

:D
Vind ik ook wel. vind het ook leuk dat er een andere weg is ingeslagen maar vond de komische dingen wel tof.

Ook de reden waarom er bij de oude veel meer parodie's op waren en funny moments.

Nuja tis de dark side dus het mag wat grimmiger :p
Ik vind het juist wel lekker dat die films grimmiger worden.. Het star wars universum leent zich zo goed voor evil bad guys, schokkende plot twists, en armageddon-scenario's, en ze doen/deden er veel te weinig mee..
Als ik iets luchtigs wil kijken dan zet ik wel Guardians of the Galaxy op. Begrijp me niet verkeerd dat zijn leuke films, maar door de luchtigheid ontbreekt de spanning volledig en vooral bij deel 2 deed de actie er niet veel toe.
Juist de grimmigheid van Ep 5,6 maar ook 3 (en een beetje 2) vind ik juist zo gaaf aan Star Wars.
Ben zeer benieuwd naar deze film, kan echt niet wachten.
Trailer zegt ook niet alles, de laatste tijd zijn ze zelfs erg misleidend.

De originele trailer van StarWars uit 77 is btw ook erg donker.
https://www.youtube.com/watch?v=vP_1T4ilm8M
Empire Strikes Back zou ik nou niet echt typeren als luchtige film..
Die laatste episode leek precies een herhaling van één van die eerdere episodes, maar dan in een nieuw jasje en werkelijk geen bal aan en slecht geacteerd ook.

Zelf vond ik RajRaj toch wel een van de betere karakters in de serie wat het nog enigszins luchtig maakte en grappig. De oude episodes uit de jaren 70/80 kunnen mij overigens ook nauwelijks bekoren.

[Reactie gewijzigd door Yooo Kerol op 10 oktober 2017 22:31]

Ja dat klopt het zwarte figuur van vroeger was darth vader, ik vind de films zelf ook een duister sfeertje hebben.Maar zal wel effe wennen zijn.
Ik ben blij dat Disney alles over gekocht heeft er komen zodoende meer starwars films uit.
Ik vind die trailer best de moeite waard om naar te kijken ,kan niet wachten voordat ie uitkomt.
Ik vind ook net zoals jullie zeggen dat er inderdaad minder grapjes inzitten, ten opzichte van de vroegere versies.

May the force be with you.
De films zijn super slecht. De scenery is goedkoop gemaakt, gewoon scenes van opgevingen die op aarde gefilmt zijn.

Camera shakes in space scenes

Nietszeggende acteurs

Maar ja, de oude Star Wars fan is niet de nieuwe Star Wars fan. Er zit een generatie(s) kloof tussen.

Mensen van nu vinden het prachtig, en vice versa.
je hebt het nu over de oude films, die deels in Tunesie gefilmd waren (want geen CGI) en waar je de plastic ruimtescheepjes aan draadjes zag bungelen (maar daar stoorde zich niemand aan). Met tenenkrommende dialogen omdat George Lucas perse alles zelf wou schrijven...?
Hmm ik heb een vermoeden waar dit heen gaat.
Rey wordt Dark (in aankomend deel)
Kylo Ren wordt Light (in het laatste deel en saves the day)

[Reactie gewijzigd door Ryatzu op 10 oktober 2017 08:51]

Of een van de twee wordt de eerste die zowel light als dark is. De hele serie gaat over "Bring balance to the Force".
:) approved _/-\o_

The last jedi. Inderdaad geen jedi maar ook geen sith.
Oeh heerlijk om te speculeren.

[Reactie gewijzigd door Ryatzu op 10 oktober 2017 10:35]

Dat zou wel een leuke verassende en vernieuwende ontwikkeling zijn.
Ik denk eerder dat Luke dark gaat worden, hij is al eens verleid en had bijna toegegeven. Misschien wordt hij zelfs de ware vijand in Episode 9!
Het ziet er eerlijk gezegd beter uit dan Force Awakens. Die maakte vooral iedereen lekker met Chewbacca, Han Solo, de Millennium Falcon en de helm van Darth Vader in de trailer, maar qua verhaal was het dunnetjes A New Hope overdoen. Ik hoop dat ze net als bij Empire Strikes Back een duister verhaal geven (daar lijkt het in deze trailer wel op) en allerlei haast onoverkomelijke hindernissen voor onze helden opwerpen, waarbij ze in het laatste hoofdstuk die weten te verslaan en alles weer pais en vree is.

[Reactie gewijzigd door Yuregenu op 10 oktober 2017 08:37]

FA was dan ook wel n beetje een 'soft reboot'. Moest ook te volgen zijn voor de niet-kenners (zoals mijn vriendin). Maar heb wel vertrouwen in Rian Johnson, het ziet er visueel iig gaaf uit en Johnson kennende zit het met het script ook wel snor gezien zijn vorige films. En de beste man is verantwoordelijk geweest voor de regie van een paar van de beste Breaking Bad afleveringen, komt wel goed ^_^
The Force Awakens diende toch ook als een soort link tussen de vorige trilogie en deze? Dus oude karakters nog even in beeld en nieuwe geïntroduceerd.
Zag ik nou een Pokémon voorbij komen?
Je bedoelt een Porg? Zo heten die beestjes in het Star Wars universum in ieder geval:
http://starwars.wikia.com/wiki/Porg
Ice Vulpix! Ik zag hem ook! Of bedoel je die andere bij Chewy? 8)7

[Reactie gewijzigd door Awesomo4k op 10 oktober 2017 10:20]

Verrek, inderdaad twee.
:o
Ja die zat in het verkeerde film of serie, Hij zag eruit als een vis.
Volgens mij is ie verdwaald.
lol

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 10 oktober 2017 19:45]

Ik denk dat Luke dood gaat in dit deel en daarom ook niet blij is met keuzes die zijn gemaakt door de regisseur. Ik denk wel dat ze Leia liever in leven hadden willen laten maar dit nu gaan oplossen door Kylo haar te laten vermoorden.
Zo te zien was er al een andere actrice gebruikt. Kan iemand dit bevestigen?
Neeh, mij leek het digitaal nagemaakt. Gezien ze nu overleden is vermoed ik dat ze dezelfde truck zullen toepassen.
Hetzelfde dus als digitale Leia in deel 3.5 (Rogue One).
na haar dood werd al gezegd dat Carrie (het gros van) haar werk voor Episode 8 had afgemaakt.
https://www.reddit.com/r/...lucasfilm_recasting_leia/

Lijkt mij dat ze het ook niet gaan doen.

Edit: Is niet echt een bron natuurlijk, maar lijkt me niet aannemlijk.

[Reactie gewijzigd door KeepowOne op 10 oktober 2017 10:20]

Kaart voor de marathon vanaf 7:00 de 13e in the pocket. Mooi in het midden.

Ga al weer sinds 1999 naar de eerste viewing. Deze marathon is een mooie extra.
waar is die marathon?
Geselecteerde Pathé bisocopen. Start om 7:00.
dit is dus niet de gehele serie, alleen TFA vooraf, ik schrok al! :P
Ik verwacht er veel van, na het iet wat copy & paste werk met een nieuw sausje van JJ "lensflare" Abrams.

Idioot natuurlijk dat je al kaarten zo'n 9 weken van te voren koopt, maar tja je bent fan/nerd/geek of niet.

PS: ja, bij bv Pathe zijn al kaarten te koop voor de 1e week.

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 10 oktober 2017 08:48]

Maar JJ schreef dat niet in z'n uppie en alles was langs de Lucasfilm story group gegaan ter goedkeuring, beetje flauw om dat alleen bij JJ op z'n bord te gooien.
Ik hou ook wel van een wat duisterder tintje, al is een beetje humor op zn tijd ook welkom :)
Wat een heerlijke trailer. Lekker duister. Love it! Vond The Force Awakens niet zo heel super. Ik keek al uit naar deze film,maar nu deze trailer te hebben gezien kijk ik er nog meer naar uit. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee