Lucasfilm zet trailer van Star Wars: The Last Jedi online

Lucasfilm heeft de eerste beelden van de nieuwe Star Wars film, getiteld The Last Jedi, online gezet. In de trailer komen de personages terug die in The Force Awakens werden geïntroduceerd, zoals Rey en Kylo Ren.

De trailer werd getoond tijdens de Star Wars Celebration in het Amerikaanse Orlando, waar de acteurs uit de nieuwe film en een grote schare fans aanwezig zijn. De nieuwe film moet in december in Europa in première gaan. Tijdens de presentatie zei regisseur Rian Johnson dat er ook deze keer weer veel aandacht is besteed aan de kleine droid BB-8. De vorige film in het verhaal, The Force Awakens, was het werk van regisseur J.J. Abrams.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

14-04-2017 • 18:15

124 Linkedin

Reacties (124)

124
111
45
2
0
45
Wijzig sortering
Geen J.J. Abrahams, zijn we in ieder geval van die prutser af, misschien word deze film wèl goed. Hopelijk hebben ze goed gekeken naar Rogue one.
The Force Awakens was objectief gezien het beste wat je kon krijgen. Het doel was een reboot van Star Wars en dat is enorm goed gelukt. Elementen uit de eerste trilogie voor de nostalgie en fans van de oude garde, nieuwe dingetjes voor de nieuwkomers, verdomd goede CGI gemixt met een flinke portie practical effects, en een prima intro voor de nieuwe trilogie. Dat het qua opbouw lijkt op A New Hope zou een minpunt zijn, maar als die opbouw gewoon goed, waarom dan tóch een andere formule nemen? We hebben allemaal gezien hoe dat uitgepakt heeft bij Episode 1 t/m 3 :+

Rogue One was ook vet overigens, al heeft die film ook wat kritiek gekregen van fans. De enige 'maar' bij die film is dat het begin heel erg van de hak op de tak was, maar verder een tof eindresultaat.

Anyways, kijkende naar Abrams: Cloverfield (77% op Rottentomatoes), Star Trek (95%), Super (82%), Mission Impossible Ghost Protocol (94%), Star Trek Intro Darkness (86%), M:I Rogue Nation (93%), Star Wars TFA (92%), 10 Cloverfield Lane (90%), Star Trek Beyond (84%). Je kunt veel zeggen, maar niet dat hij een prutser is. Van de 12 films waarbij hij producer/regisseur was hebben 10 films een rating boven de 75%, en en 5 films een rating van 90% of hoger. Er zijn maar verdomd weinig producers/regisseurs die daar aan kunnen tippen. Dat je zijn werk persoonlijk niks vindt kan, maar een prutser is hij absoluut niet.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 14 april 2017 19:08]

Ik snap wat je bedoelt wanneer je bijvoorbeeld de scores weergeeft. Hetgeen waar Abrahams goed in is het het populair maken voor de massa, dat is hem ook goed gelukt. Dat gaat echter volledig ten koste van de langere fans, nu zou ik Star Wars VII als simpelweg matig bestempelen, echter beschouw ik de nieuwere Star Treks simpelweg als slecht; ja ze zijn weer wat populairder, maar wel volledig ten koste van de geest van Star Trek. Abrahams zei niet voor niets dat hij Star Trek altijd wat de pacifistisch vond en dat er meer actie in moest, laat dat nou juist opzettelijk zijn.
'de geest van Star Trek'.. De Star Trekfilms zijn altijd voornamelijk Hollywood spektakel geweest (op mogelijk de eerste film na), want de zaal moet vol, met deels mensen die de franchise niet kennen. De nieuwe films sluiten daar prima bij aan. Het zijn altijd de series geweest die meer de diepte in gingen.
...en daardoor haken de originele fans af.
Ik zit niet op "Goede tijden slechte tijden in de ruimte" te wachten. Hoger kan ik de laatste drie Star Trek films niet kwalificeren. Waarbij de eerste van de drie nog de beste was.

Dan zijn films als Prometheus, Interstellar en Martian toch van een ander caliber.

Ik snap wel dat ze de zaal vol willen hebben. Maar waarom moet het dan Star Trek heten? Zo jammer.
Je hebt me verkeerd begrepen. De Star Trek films zijn altijd relatief 'plat vermaak' geweest vergeleken met de series. Mensen die klagen over de nieuwe films hebben misschien een wat roze bril op.

Overigens beschouw ik Prometheus als een van de slechtse, meest teleurstellende scifi films ooit.
De eerste Star Trek films waren echt wel beter dan de laatste drie.

Er valt vanalles aan te merken aan Prometheus, dat ben ik met je eens. Maar het is tenminste echte SF waar je bij nadenkt. Geen Dukes of Hazard in de ruimte.
Bij Prometheus hoef je niet na te denken. Da's echt een duffe film. Hopelijk is Covenant een revanche.

En natuurlijk benieuwd naar Valerian.

En TFA is samen met Empire Strikes Back de beste star wars film.
En ik ben al lang fan.

Oh ja, ook lang star trek fan en vond beyond helemaal geweldig.
Tja, 'wat is Star Trek'. De nieuwe films liggen duidelijk in het verlengde van ToS, waarin Kirk toen ook niet schroomde om zelf de klappen uit te delen en de held uit te hangen. Ik snap de kritiek op de nieuwe films niet echt. Ik zal niet stellen dat het fantastische films zijn, maar de 'het is geen Star Trek' argumenten lijken vaak van mensen te komen die gewoon weer een TNG of DS9 verwachten maar gemakshalve vergeten dat de films zelden complexe diepgaande verhaallijnen hadden en ook toen al voornamelijk actie/spektakelfilms waren. Of misplaatste comedy, zoals The Voyage Home.

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 14 april 2017 21:57]

Ooit verbaasde en fascineerde Star Trek me met een blik in de toekomst. Misschien is dat wat ik mis. Het nieuwe is er voor mij af. Nu lijkt het op cashen.
Idd films moeten goed begrijpbaar en zienbaar te zijn zonder dat je degene ervoor hebt gezien. Abrams kan dit (en potverdikkeme goed ook) hij brengt de hype terug en nu gaan we verder het verhaal in. Star trek is daar ook goed in. Soms misschien wel beter en aantrekkelijker... mensen die ik ken vinden SW te nerd'erig en kijken wel naar ST. Dit zie je ook vaker terug.
Objectief gezien? Ik denk dat het jouw mening vooral is. Veel mensen vonden het maar een saaie film waarin te veel herhaling van elementen zat. Overigens moet je wel een verschil maken tussen regie en producen. Als regisseur is hij gewoonweg overschat en best wel een prutser. Als producer van films niet. (Als producer van series wel, net als Steven Spielberg).
Steven Spielberg is toch geen prutser wat series betreft? Ik noem een Band of Brothers...
Ja, dat was inderdaad top. Maar dit was niet echt een TV serie, maar meer een mini-serie. Daarnaast vraag ik me af in hoeverre hij daadwerkelijk een creatieve bijdrage had en in hoeverre het vooral om zijn naam en het vermogen om budget aan te trekken ging. Verder moeten we niet vergeten dat het om een productie uit 2001 gaat.
Hoe dan ook, zowel ervoor als er na was het kwalitatief aanzienlijk minder dan wat hij deed in film. Animaniacs en Freakazoid uitgezonderd (beiden animatieseries) en veel werd zelfs vervroegd beëindigd.
Spielberg was daar producent, geen regisseur.
Taken vond ik ook wel grappig :)
Vond het zelf bij vlagen ook een beetje kiddy.
Ja, maar dit is Star Wars natuurlijk. Het is voor een deel ook gemaakt om aan te spreken bij kinderen. Zeker in de jaren 70/80 waren dit soort films (scifi, fantasy) voor een flink deel op een jonger publiek gericht.
Ik vond Person of Interest anders best een aardige serie van Abrams
Yes, objectief gezien. Als je objectief naar alle onderdelen kijkt dan kun je onmogelijk stellen dat het een slechte of saaie film is (zeg ik overigens als cameraman/editor). Mijn mening is dat het een vette film is die prima aansluit op de rest van Star Wars. Zit er herhaling in van de originele trilogie? Ja, zeker. Maar als het toen werkte, waarom nu dan niet? Daarbij zijn die films 30 jaar oud. Een oude succesformule herhalen om nieuwe fans aan te trekken is weinig mis mee in mijn ogen. Zolang je er maar een eigen draai aan geeft en da's gebeurd.

Dus je kunt roepen wat je wilt, maar J.J. Abrams is absoluut geen prutser. Hij heeft een van de grootste franchises ter wereld weer positief op de kaart gezet, da's geen gemakkelijke taak. Als TFA écht kut was geweest dan had het Star Wars-landschap er nu heel anders uit gezien.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 14 april 2017 19:51]

Objectief naar de onderdelen? Wat te denken van de characters die we al eerder hebben gezien in dezelfde filmserie? Dit is onderdeel van de verhaal elementen, en wegens de herhaling vind ik het gewoon saai. Zeker wanneer je recentelijk de films had teruggekeken, zoals ik.

Maar we zullen het over een paar jaar wel zien hoe positief TFA overeind blijft.
Sorry hoor maar het lijkt me eerder jouw mening te zijn. Ik heb nog maar weinig mensen gehoord die TFA een slechte film vonden. The Phantom Menace was en blijft tot nu de grootste draak in de hele serie. TFA zit daar zeer ver boven en scoort voor mij zelfs beter dan VI.
De kritiek dat het herhaling is, is redelijk mainstream. Dit wil niet zeggen dat niet de meesten het gewoon een goede film vonden, maar de kritiek over de herhaling is er: http://www.independent.co...ope-rip-off-a6804546.html
Oh nee, een vervolg wat ook een reboot moet zijn herhaalt voor een deel de eerste film waar het een vervolg/reboot op is. Schande!
/sarcasme

In feite moest de Star Wars van 30 jaar geleden gereboot worden. De prequels zijn door critici en veel fans uitgekotst, dus daarop teren ging niet. Tegelijkertijd wil je de fans van de oude films tevreden stellen én nieuwe fans aantrekken. Je kunt geen te groot risico nemen want de kans dat het mis gaat is gigantisch (en er is belachelijk veel geld mee gemoeid). Wat doe je dan? De succesformule nemen van de film/trilogie waar je het vervolg/reboot van maakt. Als TFA puur een vervolg was geweest, dus zonder alle opbouw, dan was het bij lange na niet het succes geweest wat het nu is.
Zijn er echt mensen geweest die niet eerst de prequels hebben gekeken? Ik denk het niet. Niet als je fan van het genre bent. Dus 'nieuwe fans' aantrekken lijkt me niet het devies.

Ik vond het iig een matige uitvoer met een paar typische zwakheden die we te vaak zien in films zoals wat typische characters, te veel fanservice dat er met de haren bijgetrokken is, zwakke gevechten waarbij de noodzaak van degelijke skills niet gewaardeerd worden, plus de nodige deus ex machina's.

Fans vinden het geweldig. Kan best. Ik vond Rogue One iig veel beter.
Zwakke gevechten? :+ Hebben wij wel dezelfde film gezien? :X Zelfs een gevecht tussen een sith-in-wording en een meisje-dat-nog-niet-weet-dat-ze-jedi-is wordt aardig episch in beeld gebracht.

En geloof maar dat er veel mensen begonnen zijn met TFA. Niet alleen fans gaan naar die films. Ook mensen die gewoon denken 'vette trailer' of mensen die mee gaan met hun partner/familie.
Als vechtsport aficionado vind ik een gevecht al snel zwak wanneer er geen skills getoond worden. Dit was wel zo in Episode I met het gevecht tussen Obi Wan en Qui Gon Ginn vs Darth Maul met ook nog Duel of the Fates als muziek er onder. Niet dat Episode I zo geweldig was, maar die scene blaast alles weg wat aan actie in derest zit.

Met de wens vandaag de dag om zaken ècht te maken in termen van bijv. wetenschap en overige feiten, zou je zeggen dat ze een degelijke vechtpartij kunnen neerzetten. Maar goed, zoals ik al zei, doen ze dit in andere films (en series) niet veel beter en denken ze het op te kunnen lossen met wat lomp werk en misschien wat slim camera werk (wat ze in TFA overigens ook niet deden, Kylo Ren vs Finn en Rey bijv. zag er crap uit en werkelijk ieder opzicht; onlogisch dat Kylo Ren zo'n slechte vechter is).
Ik vond de vechtscenes 'toen' heel spectaculair, maar als ik ze nu terug zie is het meer creatieve gymnastiek met een overschot aan flashy bewegingen. Visueel erg leuk, maar binnen de context van het verhaal vind ik de wat meer simpelere maar realistischere scènes uit de originele trilogie en in TFA een stuk sterker en waarschijnlijk daardoor ook tijdlozer.
Ik zie het meer als een stijl-keuze. Een echt zwaardgevecht (zoals in de verschillende Samurai-films te zien is waar het Star Wars-idee voor een flink deel op gebaseerd is) is het sowieso nooit.

Verder was het natuurlijk beter geweest als ze allemaal een degelijke vecht-achtergrond hadden, maar dit zit er nu eenmaal niet in. Zeker niet in het westen.
Een echt zwaard gevecht tussen Samurai's duurden maximaal 10 seconden voor een dodelijk werd geraakt

Leuke film, gevecht van 10 seconden.
Kylo had net ervoor een bowcaster shot in de borst gekregen. Waar dat voor eender welk ander persoon blijkbaar dodelijk is (zie Han en Chewie met dat ding eerder in de film), heeft Kylo nog genoeg kracht om achter een voormalig trooper te gaan en een fitte meid die ook nog eens force-sensitive blijkt te zijn.

Zo slecht was het dan ook weer niet :D
Dus jij vindt een gevecht waarin ze ineens langs een soort sluizen komen om artificieel een pauze in te lassen (terwijl het nergens op slaat dat die sluizen er zijn) een beter gevecht dan de enerlaatste sw film?

Dan moet je lekker slechte vechtfilms uit de jaren 80 gaan kijken met onzin elementen. De enige vette move in de fight die jij benoemt is het gevecht van obi wan die raged tegen darth maul. 10 seconden werk.
Wij hadden onze stagiares uitgenodigd (die wel een generatie jonger zijn) naar de film, elk van hun kende starwars wel, maar geen enkel had eerdere films gezien.

In de pauze even buiten staan roken, en dit kwam als gespreksonderwerp naar boven dat het toch wel een beetje gebrek aan opvoeding is dat je geen starwars kent (met een dikke :p natuurlijk), maar iedereen buiten bekende dat dit hun eerste starwars film was ...

Toegegeven, dan hebben we het over een mannetje of 20 in totaal (en de zaal was lang nie vol, was overdag), maar ik verbaasde me erover dat er zo veel mensen naartoe gaan zonder het te kennen. Hetzelfde voor Star trek blijkbaar ...

Zegt misschien niks, maar voeg even mijn 2 centjes toe toen ik jou reactie las.
Eh je zegt eerst dat veel mensen het maar een saaie film vonden, en vervolgens dat de meesten het wel gewoon een goede film vonden? Die twee lijken elkaar toch redelijk uit te sluiten als je het mij vraagt...

Overigens is mijn ervaring ook dat mensen het weliswaar opviel dat het wel erg op a new hope leek, maar dat ze hem toch erg goed vonden (en niet saai). Dat is natuurlijk ook maar een kleine steekproef onder mensen in mijn directe omgeving maar ik heb soms het idee dat dat betrouwbaarder is dan op internet kijken waar alle azijnpissers zich bij elkaar verzamelen (nee ik bedoel niet iemand hier maar in het algemeen).
Nee, ik zeg dat de kritiek over herhaling redelijk breed gedragen is, maar buiten dat mensen het een leuke film vonden. Ik vond het wel ok, ondanks de saaiheid van het verhaal en het ontbreken van nieuwe elementen. De effecten waren wel aardig en het was wel leuk om Han Solo en Chewie weer te zien.
Misschien druk je je dan niet zo handig uit want je zegt toch echt:
Veel mensen vonden het maar een saaie film
TFA is perfecte reboot voor moderne generatie kinderen.

A New Hope bekijk ik met een roze bril en vind hem goed maar eigenlijk is de film vrij gedateerd ondertussen. Acteren was niet meer dan redelijk.
En wat heeft Darth Vader nu eigenlijk bewerkstelligd?
;)
Dat het een herhaling was net wat maakte dat het net zo'n goede start was voor de reboot.
Was ook erg positief verrast door TFA. Een 'rustig' begin, aandacht voor de characters. Introductie van nieuwe maar aandacht voor de oude.
Veel reboots zitten vol met explosies de hele film lang met vol op actie. Actie en explosies waren er ook ofc maar op de juiste momenten. Had bijvoorbeeld veel meer focus op lightsaber combat verwacht ook al waren er weinig jedi's.
Er zitten hele positieve en negatieve punten aan de film. Op zich heb ik er van genoten, maar de veel kritiek klopt gewoon, bijvoorbeeld dat de hoofdrolspelers zich veel te snel in het gebruik van de Kracht bekwamen, waar in de oorspronkelijke triologie Luke er heel lang bij Yoda voor moet trainen. Of dat ze Han Solo "toevallig" even de ruimte tegenkomen. In die zin is de film gegeven het oorspronkelijke universum ongeloofwaardig.

Omdat ik ervan genoten heb, is het eindoordeel positief, maar het had nog veel beter gekund wat mij betreft.

Wat mij betreft de grootste flater in de hele reeks is het moment waar de hele reeks om draait: Het moment dat Anakin besluit naar de donkere zijde te stappen. Met zo'n enorme opbouw van alles wat er vooraf gaat is, is was hoe makkelijk Anakin "ja" zij op het verzoek, en de korte lengte van dat fragment toch wel de grootste domper.

Zo bont heeft The Force Awakens het niet gemaakt.
Elementen uit de eerste trilogie voor de nostalgie en fans van de oude garde
Jij praat nu puur over heiligschennis en dat is niks waar fans blij van worden.
Die hele zooi die die film was was niks anders dan Episode IV in een nieuw jasje.
Fantasieloos en niks minder dan plagiaat, ware het niet dat het van de mensen kwam die de rechten hadden (gekocht).

Die hele over de top 1:1 gelijkenis met de Nazi's was zo zwaar overtrokken en een blamage voor JJ. Minder is meer en te veel is shite.

Zoals ik eens in een discussie zei:

I'm not really that sure I wanna see it again. I mean, Episode 7.. well, to sum in up roughly in a nutshell; the movie opens with a StarDestroyer, some stuff happens, then you have a rolling droid without a real face but a head that turns with a secret inside on a desert planet where one of the protagonists lives too, they meet up, they run away from StormTroopers that are chasing them, they escape the desert planet on the Millenium Falcon, they get tractor beamed into a large ship, they hide in the innards of the Millenium Falcon, Han Solo then flies the MF out of the large ship and they set off to the rebel base, then you got your large planet/weapon that belongs to the baddies that destroys a planet and is then gunning for the rebel base so the rebels attack in force, take out the shields, fly inside the weapon pew pew pew and fly out and away while the planet/weapon blows up in the back.
Oh, in the meantime there’s some lightsaber fighting and the female protagonist gets tied to a scary chair while an anonymous dude dressed in black wearing a penis helmet tries to get her to be honest and tell stuff. That's really it isn't it?

The EXACT same things happen in Episode 4... all of it. If it wasn't for the old cast reappearing in their old roles as older selves they might as well have called it 'Star Wars The Next Generation'.
At least the original SW had that hint of 'which side is the bad one?' Somewhat keeping it interesting and more like real life where it also depends on your point of view who is right or wrong.

There's really not an original thought in there except for the light saber cross guard, but the judges are heavily divided between genius and idiocy on that one even though the meme cultured people are mocking it.

[Reactie gewijzigd door Tijgert op 14 april 2017 22:52]

Ik vind het vanwege de continuïteit van de serie juist wel mooi dat episode IV, I en VII allemaal een soortgelijk begin hebben op een zandplaneet. Luke, Anakin en Rey krijgen zo meer verbinding met elkaar. Naast alle andere dingen in de lore natuurlijk.
LOST is trouwens ook van hem en dat vond ik wel een heel goede serie, buiten laatste seizoenen, maar eerste waren UITSTEKEND!
De enige serie die ik niet afgekeken heb inderdaad. Laatste seizoen was waardeloos.
Of het zegt iets over het publiek. Ik vind JJ best een goede gozer maar wat hij met Star Trek heeft gedaan.... ai ai ai....

Rogue one (met alle punten waar je kritiek op kan hebben) liet zien hoe zoveel meer er uit Star Wars VII etc gehaald kan worden.
Dubbel...

[Reactie gewijzigd door Tijgert op 14 april 2017 22:34]

Kom kom zo slecht was The Force Awakens nu ook weer niet. Hij was alleszins beter dan I,II en III tezamen. Het was een perfecte start voor de reboot van Star Wars.
Mensen praten elkaar vooral na als het om de prequels gaat. Zo slecht zijn ze ook weer niet. Die prequels brachten tenminste nog leuke ideeën qua visuals en vertelden een belangrijk deel van het verhaal. Ook de gevechten zaten goed in elkaar. In A Force Awakens zag het er niet uit en werd feitelijk alles herhaald. Dit noem ik een verre van perfecte reboot van Star Wars. Ik vond het zelfs ontzettend saai en meende zelfs te weten dat Star Wars misschien wel gewoon een overschatte filmserie was wanneer je het gewoon kritisch bekijkt. Met Rogue One bewezen ze echter dat er wel meer in zat, door wel weer originele ideeën te brengen. Een Donny Yen die daadwerkelijk weet wat je met een wapen moet doen, ipv dat lompe gedoe van Kylo Ren (iets dat bijv. in dat gevecht met Darth Maul ook veel beter gedaan werd met een acteur die wat kan).

Abrams en originaliteit gaat gewoon niet zo goed samen.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 14 april 2017 19:57]

Mag ik vragen hoe oud je bent? Het valt me op dat veel mensen die nog niet geboren waren toen Star Wars uitkwam en zelf kinderen waren toen I,II en III uitkwamen die misbaksels van de prequels heel goed vonden. Dat is volkomen begrijpbaar omdat Star Wars altijd een grote impact heeft op kinderen.

Voor mij persoonlijk is The Force Awakens een schitterende reboot omdat de nostalgie naar IV net zo groot is. Het gevoel dat jij had bij The Force Awakens is net het gevoel dat ik had bij I,II en III.

[Reactie gewijzigd door monojack op 14 april 2017 20:04]

Staat in mijn profiel ;).

Verder zeg ik nergens dat ik de prequels beter vind (dit vind ik helemaal niet), al weet ik dat veel mensen die voor het eerst kijken naar alle films de prequels inderdaad beter vinden.

Dat gezeik op de prequels is iets uit de recentere jaren waarin nerd-culture meer mainstream geworden is. Veel mensen die eraan mee doen hebben die films überhaupt nooit gekeken of pas achteraf waarbij ze zich laten leiden door anderen in hun mening.

Toen Episode I uitkwam, waren mensen ontzettend enthousiast en het was niet veel minder toen I en III uitkwamen.

En als je kritisch naar die films kijkt, weet je dat het gewoon niet zulke goede filsm zijn.

Hoe dan ook, wat ik waardeerde aan Star wars was altijd de originaliteit. Die was gewoon zo goed als afwezig in TFA. Jij vond I, II en III herhalingen? Waarom dan niet TFA?
Ewoks.... over Jar Jar bestaan tenminste nog interessante theorieën, over hoe het eigenlijk de ultieme villain zou blijken te zijn.
Opgegroeid met originele films...

ESB>TFA>RotS>ANH>RotJ>TPM>AotC.

8-)
Zonder die "prutser" was er nooit een succesvol vervolg gekomen wat fans en nieuwkomers interesseert.
Om heel eerlijk te zijn; ik had liever helemaal geen nieuwe Star Wars en Star Trek films meer gezien ;)
Zo mee eens. Het is dat ik het als SF fan gezien wil hebben, maar het is geen niveau meer.
Dat is dan nog wel een punt waar ik in kan komen!
Star Trek heeft hij anders aardig verpest. :( En als ultime wraak gaan ze nu juridisch tekeer tegen fan films, bang dat de fans die beter vinden dan de nieuwe "officiele" versies.
Star Trek verpest? Weer zo een purist zeker waarbij vernieuwing onmogelijk is. wees blij met wat is geweest en omarm nieuwe dingen. Wees blij dat er een nieuwe serie films is.
Ja want Enterprise was ook zo'n groot succes. Face it, Star Trek had echt dringend een reboot nodig.
Dan moet die nieuwe serie / reboot wel leuk om naar te kijken zijn. Maar de laatste film was al weer vooral "bemanning gaat undercover in primmitieve samenleving", zoals de oude films op het eind ook teveel deden. Die hang naar een primmitief leven zal wel iets typisch Amerikaans zijn of zo, met haar verering van de far west.
Star Trek is niet meer geheimzinnig en spannend, maar actie en romantiek in de ruimte.

Op geen enkele manier kunnen de laatste 3 films nog tippen aan de oorspronkelijke Star Trek.

1,5 uur lang achterover hangen, niet meer nadenken en de spetterende actie over je heen laten komen. Een huilende Spock. Slapstick met Kirk op de motor. De gruwel.
? De originele star trek serie was juist actie en romantiek.
Beyond leek qua sfeer juist op beste star trek serie deep space nine.
De laatste 3 star trek films hadden verdomd goede star wars films kunne zijn. Helaas hadden ze bijna niks met star trek te maken...
Wat hebben ze verpest dan?
Succesvol waren zelfs de prequels. Dat betekent niet dat ze goed zijn. Ik vind die films ook ontzettend overschat. Dit is inclusief The Force Awakens. Rogue One zagen we tenminste wat nieuwe dingen in en was in mindere mate een herhaling van zetten, maar om nu te zeggen dat dat episch was...
En dat Star Wars nu kennelijk een meisjesfilm moet zijn met al die vrouwelijke protagonisten...

Anyway, JJ Abrams' A Force Awakens en zijn Star Trek reboot vond ik beiden vrij matig. In beiden gevallen waren de films die daarop volgden beter gedaan.

Abrams deed het goed met de serie Lost. Buiten dat zou ik alleen Super 8 noemen als het om regiewerk gaat. Als producer is het een ander verhaal (als het om film gaat. Series mislukken ook bijna standaard; Fringe was een uitzondering, maar dat was meer ondanks hem ipv dankzij hem, en Almost Human had potentieel).

Anyway, als regisseur hoeven we Abrams dus niet al te hoog aan te slaan.
Succesvol in de Box Office ja, maar door die films is Star Wars aardig afgegleden. De ideeën van de prequels waren ook wel goed, alleen hoe het verteld werd was gewoon slecht. Sommige acteurs waren gewoon niet goed. Het overmatig gebruik van CGI was om te janken. Jar Jar was niet om aan te zien. Idee was een +1 maar de uitvoering absoluut niet. En dat heeft voor een vervelende nasmaak gezorgd destijds. Daarna volgde de overname door Disney waardoor veel fans nóg meer de hoop opgaven. En toen kwam TFA, dat gemiddeld genomen zéér gewaardeerd werd.
En dat Star Wars nu kennelijk een meisjesfilm moet zijn met al die vrouwelijke protagonisten...
Volgens mij zit daar het probleem bij jou (en veel anderen). Star Wars heeft altijd een uitstekende mix gehad qua cast als het gaat om mannen en vrouwen. Beiden realistisch neergezet (waar vrouwen in veel actiefilms erg overdreven overkomen). Mannen tonen af en toe vrouwelijke kanten, en de vrouwen staan hun mannetje. Star Wars afschilderen als meisjesfilm omdat er één vrouw een hoofdrol heeft is echt triest. Rey is een badass, punt.
Het klopt dat er te veel CGI in zit. Maar dat was destijds geen probleem. Andere films uit die tijd hebben hetzelfde probleem, met de LOTR trilogie als beste voorbeeld. Slechte acteurs en inderdaad matige uitvoer kan ik het ook alleen maar mee eens zijn. En Jar Jar is iedereen het wel over eens, denk ik (al vind ik de fan theorieën over hem als bad guy ook zeer interessant).

Hoe dan ook, het is wat anders om die films meteen ontzettend slecht te noemen. Ze hadden best wat positieve dingen.

Dat van dat het een meisjesfilm is, ging meer over het gegeven dat ze in Rogue One wederom een vrouw als protagonist kozen. Verder is het m.i. afgezaagd om een leuk meisje als heldin te kiezen.
Het klopt dat er te veel CGI in zit. Maar dat was destijds geen probleem.
Dat was destijds ook al een probleem :+ Niet zozeer de kwaliteit, maar wel hoe steriel alles eruit zag. We gingen van een 'gritty' sfeer naar steriele omgevingen en hagelnieuwe voertuigen. Dat maakte alles nogal nep en dromerig, waar de originele films juist echt en realistisch aanvoelde.
Hoe dan ook, het is wat anders om die films meteen ontzettend slecht te noemen. Ze hadden best wat positieve dingen.
Dat zeg ik. Ideeën waren goed, uitvoering niet. Ze zijn ook niet alle drie ontzettend slecht. Episode 2 en 3 zijn wel oké, op Anakin na.
Dat van dat het een meisjesfilm is, ging meer over het gegeven dat ze in Rogue One wederom een vrouw als protagonist kozen. Verder is het m.i. afgezaagd om een leuk meisje als heldin te kiezen.
Ik zie Rey en Jyn nou niet bepaald als het soort leuke meisje :+ Een leuk meisje kiezen is wat Micheal Bay doet in The Transformers.
Dat was destijds ook al een probleem :+ Niet zozeer de kwaliteit, maar wel hoe steriel alles eruit zag. We gingen van een 'gritty' sfeer naar steriele omgevingen en hagelnieuwe voertuigen. Dat maakte alles nogal nep en dromerig, waar de originele films juist echt en realistisch aanvoelde.
Ah, ok. Hier kan ik wel in mee gaan inderdaad. Hoewel het wellicht ook paste bij een sfeer waarin er nog geen oorlog was. Sowieso is Star Wars meer fantasy dan scifi. Eigenlijk is het helemaal geen scifi.
Ik zie Rey en Jyn nou niet bepaald als het soort leuke meisje :+ Een leuk meisje kiezen is wat Micheal Bay doet in The Transformers.
Nee, Bay is een extreme. Gebruikt een 'lekker wijf' (of wat daarvoor door moet gaan, afgezien van Megan vond ik die andere twee niet veel) als studio prop. Ongelofelijk dat in deze tijd dit nog kan. Maar hij bewijst het dat we eigenlijk nog altijd niet voorbij dergelijk seksisme zijn (in de zin van dat velen niet eens herkennen hoe seksistisch het is).
Slechte characters is eigenlijk van alle generaties wel. Ewoks werd ik ook niet vrolijk van. Het acteerwerk was niet best, maar was Hamill, dé protagonist uit de film dan wèl een goede acteur? En daar moesten we drie films tegenaan kijken, en wellicht ook in de komende film.
Hamill werd pas goed toen hij stem van the Joker deed.
De eerste Star War films waren geweldig. Duister, geheimzinnig. Er zat een goed verhaal in.

Daarna gleden ze af naar Goede tijden, slechte tijden in de ruimte.

Ik heb laatst Rogue gezien, het boeide me totaal niet. Het enige SF eraan is dat het in de toekomst speelt.

Interstellar, Prometheus, Alien, Martian: dat is SF. Daar moet je nog eens bij nadenken.
welke eerste star wars ...praat je over deel 4 of deel 1?
maar goed 1 tot 6 zijn goed ..7 is matig.

Interstellar, Prometheus wat waren die slecht zeg....de helft in de bios lag te pitten echt balle films.
Ieder zijn mening.
Niets aan star wars is duister.
Star Wars had altijd de naam al. Het enige dat TFA hoefde te doen was niet zuigen.
Wat heeft Ryan Johnson gedaan dan, Looper? Meer niet. Maar ben het verder wel met je eens ik vond TFA ook echt niks en Rogue One was echt supervet.
Even voor de duidelijkheid. Er is geen perfecte Star Wars. Ook niet de originele trilogie. Maar het was voldoende om bij een grote groep mensen wat lost te maken. Ik vraag me af hoe relatief objectieve kijkers die nooit de originele hebben gezien deel 7 zouden ranken. Het zou me niet verbazen dat ze die beter zouden vinden dan deel 4.

Maar goed smaken verschillen. Ik hoop dat deel 8 weer lekker donker wordt en we een paar echte "revelations" krijgen. Dat "I only know one truth, it's time for the Jedi to end" en "light... darkness... the balance" vertaalt zich hopelijk in terug naar de basis. De Skywalkers zijn grillig als de pest dus misschien ziet Luke dat in en stopt het met de Jedi die de light side vertegenwoordigen. Dus Rey zou zomaar terug naar de Je'daii order oorsprong kunnen neigen. En zowel de dark als de light side kunnen controleren en zo een balance vormen.
Hier sluit ik me bij aan. Ik vind VII voornamelijk matig omdat het eigenlijk IV is zonder enige originaliteit en het gebrek aan een 'Bad Guy' met charisma. Dit terwijl er ontzettend veel lore is om prachtige films en verhalen van te maken.
N.B. ik heb me altijd met alle 6 de films goed kunnen vermaken, vond de prequels óók tof, paar minpunten daargelaten ;)
Dus de Jedi waren terug, en nu zijn ze weer bijna uitgeroeid? Spannend... :O

Laat me raden, in de volgende trilogy zijn ze bijna uitgeroeid, en komen ze weer terug...

[Reactie gewijzigd door Ulas op 14 april 2017 18:19]

Dat heb ik altijd met 't onkruid tussen de tegels.
Balance patch!
Ons bedrijf heeft elk jaar in december een bios-dagje, ik weet al welke film ik dit jaar wil zien :+
Ik ook. Ik verklap niet welke film maar het is een filmreeks die al speelt sinds de jaren 70 en heeft... Does Dallas in de titel :+
Ik vind de trailer vet!
Ik wacht wel tot ie ergens in de budgetbak ligt.

Sorry dat ik het zeg, er zullen veel fans het vast en zeker niet met me eens zijn, maar die laatste film sloeg helemaal nergens op.

Los van alle kleine probleempjes, de zwaar overtrokken marketing machine, de totaal onnodige 'modernisering', en vrijwel hetzelfde verhaal maar met een stelletje kids, en dan halverwege de film wat oude sterren erbij trekken om maar te proberen er nog wat van te maken.. Volgens mij is er op een gegeven moment dit gesprek gevoerd:
"Jongens, we gaan Star Wars verder uitmelken, wie heeft er een idee?"
"Uh zullen we gewoon weer een DeathStar doen, maar dan groter?"

Ik snap helemaal dat 'nieuwe generaties' Star Wars niet kennen en ze misschien wat anders verwachten dan ik, maar ga dan niet met die naam leuren, maak gewoon een nieuwe serie films mensen, waarom moet IEDERE franchise (zowel in films als gaming) uiteindelijk een paar jaar later verpest worden door iemand die geld ruikt in een franchise naam, dat dit soort dingen nog steeds gebeuren is gewoon schande.

[Reactie gewijzigd door 434365 op 14 april 2017 19:34]

Deze nieuwe film zal ook herhalingselementen in zich hebben. Als ik zo naar deze teaser kijk zie ik ook momenten van training van een Jedi. dat komt ook voor in deel 5(Empire strikes back). herhaling in een nieuw jasje en goed uitgevoerd hoeft niet slecht te zijn. ;)
Herhaling in een nieuw jasje en goed uitgevoerd hoeft niet slecht te zijn.
Helemaal mee eens, maar zo goed vond ik het dus niet uitgevoerd :P en heb em ondertussen wel 3x gekeken om zeker te zijn dat ik niet gewoon een of andere wishfull-retro-bril op heb ofzo.
- Het acteerwerk van de 2 hoofdrol spelers is middelmatig 'at best'
- Hoe dit aan de eerdere films gelinkt word is gewoon uitermate zwak
- Harrison Ford had eigenlijk gewoon niet in de film mogen zitten, het is geen geheim dat 'ie StarWars helemaal niet leuk vind, en het zou me niets verbazen als z'n zwakke acteerwerk bewust is, hij zat er wat mij betreft alleen in voor wat extra pensioen centjes.
- Er mist een stuk uit het verhaal (er zal wel weer een of andere prequel komen dan? joepie weer vreemde volgordes van releases, want dat is wat iedereen tof vond aan Star Wars toch?..) tussen Revenge of the Sith en The Force Awakens
- Het verhaal is eigenlijk gewoon precies hetzelfde maar in een nieuw ('politiek correct' overkill) jasje, ze hadden wat mij betreft wel iets langer mogen brainstormen op een nieuw verhaal.

Uiteindelijk zie ik The Force Awakens als een middelmatige film, met hele mooie beelden, en een lawine aan merchandise, het zou met niets verbazen als ze ondertussen al meer aan al die rommel hebben verdient dan aan de film zelf. En ja bij eerdere films deden ze ook aan allerhande merchandise, maar (voor zover ik me herinner) niet in zon bizar volume.
Wat een gezeik zeg. Ik vond beide films helemaal geweldig. Ben ontzettend blij dat ik weer Star Wars kan kijken. Geef mij er nog maar 10 zoals afgelopen 2.
Intressante trailer, maar ik ben niet echt wijzer geworden. Blijft vaag tot nu toe" one truth: it's time for the jedi to end". Geen idee wat luke daarmee bedoeld. Enig idee wanneer volgende trailer uitkomt?
lol, trailers horen niet de hele film uit te leggen. Het feit dat je dit zegt geeft al aan dat je interesse gewekt is en dat is de bedoeling van een trailer.
Zin in! Hopelijk een verhaal dat iets beter is dan TFA dan ben ik helemaal blij ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee