Fans vieren grootste Star Wars-feestje tot nu toe in Amerikaanse stad Anaheim

The Force is strong with these ones. Fans van Star Wars vieren dit weekeinde in de Amerikaanse stad Anaheim de Star Wars Celebration. Met een nieuwe film in aantocht werd het Convention Center aldaar het podium voor het grootste Star Wars-feestje dat ooit gehouden is.

Het Convention Center in Anaheim staat in de game-industrie vooral bekend om zijn connectie met Blizzard, dat het gebouw jaarlijks gebruikt voor zijn Blizzcon-evenement. Dit weekend werd Anaheim echter ingenomen door een heel andere fanschare. Voor even was het Convention Center het Mekka voor alles en iedereen dat de Star Wars-franchise een warm hart toedraagt, tijdens de Star Wars Celebration. Duizenden Star Wars-fans, veelal in Star Wars-kostuums gestoken, vonden hun weg naar de plaats waar Episode VII-regisseur JJ Abrams hoogst persoonlijk de nieuwste trailer van de film aankondigde.

Star Wars Episode VII: The Force Awakens was logischerwijs de grote aandachtstrekker tijdens de Star Wars Celebration, die opende een panel waarbij onder meer JJ Abrams en een deel van de cast ten tonele verschenen. De panelleden beantwoordden vragen van fans en toonden de nieuwe trailer, die uiteraard diepe indruk maakte op de aanwezige fans, waarvan een deel zelfs tot tranen geroerd raakte. Geheel voorzien door de organisatie, die de trailer in de zaal daarom tot twee keer toe vertoonde.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Het panel en de release van de nieuwe trailer vormden het startschot van het event, dat globaal bestaat uit een showvloer en verschillende zalen waar allerlei presentaties worden gegeven en andere activiteiten gehouden worden. De showvloer laat zich nog het best omschrijven als een gigantische supermarkt voor Star Wars-spullen. Duizenden fans vergapen zich er aan allerhande collectibles, variërend in waarde van een paar dollar voor het goedkoopste speelgoed tot duizenden dollars voor speciale, nagenoeg unieke beelden van bekende Star Wars-figuren. Wie geen zin heeft om geld uit te geven kan in de rij gaan staan om verschillende kleine Star Wars-spelletjes te spelen, of om een presentatie van Star Wars: Battlefront bij te wonen, wat Tweakers al eerder deed voor de preview van dat spel.

In overige kleine en grote zalen is er aandacht voor alles wat met Star Wars te maken heeft. Denk daarbij aan panels met de acteurs, waarbij er ellenlange rijen ontstaan, maar ook sessies over Star Wars-origami. Já, dat bestaat.

Wie meer wil weten over het geluid of welk ander aspect van de films dan ook, kan terecht in een van de vele behind-the-scenes-sessies waar diverse medewerkers van Lucasfilm tekst en uitleg geven. Wie nog een stapje verder wil gaan kan zelfs de grote sterren van de films ontmoeten tijdens signeersessies. Hier moet echter wel weer de portemonnee getrokken worden. Bezoekers dienen dan een kaartje te kopen om überhaupt in de rij te mogen staan bij de signeersessies, maar dan staat niets een ontmoeting met bijvoorbeeld Mark Hamill of Carrie Fisher meer in de weg.

Toch zijn ook dat niet de dingen waar de meeste fans van Star Wars voor naar Anaheim komen. Die eer gaat naar het sociale aspect van het geheel. Voor veel in Jedi- of Stormtrooper-pakken gehesen fans is het zien en gezien worden, en een weerzien met veel mensen die zij via de Star Wars-community al jaren kennen. Elkaars outfits bewonderen en met elkaar op de foto gaan, is voor velen een centraal aspect van de Star Wars Celebration. Dat gaat heel ver. Zo ver, zelfs, dat de Stormtroopers die je wellicht op het podium hebt gezien tijdens de livestream van het JJ Abrams-panel geen medewerkers maar fans waren. Die fans kregen van Lucasfilm al heel vroeg de specs van de nieuwe Stormtroopers, onder voorwaarde dat zij hun pak voor het begin van de Celebration af zouden hebben en dat er niets over op internet zouden plaatsen. Gevolg: een flinke groep Star Wars-fans met perfect kloppende Stormtrooper-kostuums.

Er komen vermoedelijk in totaal 150.000 bezoekers af op de conventie. Wanneer die weer huiswaarts keren zullen zij zeer waarschijnlijk een aardig aantal dollars lichter zijn, maar daar hebben ze dan een prachtige ervaring voor teruggekregen. Net als een groot deel van de medewerkers van Tweakers zullen zij later dit jaar langzaam de dagen gaan aftellen naar 18 december, wanneer Star Wars Episode VII: The Force Awakens in de bioscoop komt. Dat duurt nog wel een tijdje dus. May the force be with us.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

18-04-2015 • 21:48

36 Linkedin

Reacties (36)

36
32
15
1
0
0
Wijzig sortering
Ik krijg het gevoel dat men het Star Wars concept kosten wat het kost in leven wil houden. Episodes 4, 5 en 6 waren fantastisch ik heb toendertijd meermalen in de bioscoop gezien en daarna op VHS, DVD en Blueray. Met episodes 1,2 en 3 ging het berg afwaards, 1 was redelijk, 2 al een stuk mider, deel 3 heb ik ooit halverwege uitgezet en nooit meer afgekeken. Ik houd mijn hard vast wat episode 7 gaat opleveren. Nee StarWars is dood en dit zijn de laatste stuiptrekkingen.
En om dit geheel toch met plezier te kunnen kijken, is er de Machete Order

http://www.denofgeek.com/...e-star-wars-machete-order
http://www.nomachetejuggl...-suggested-viewing-order/

De kijkvolgorde: 4, 5, dan 2, 3, en tot slot 6
En wat dat oplevert:
- Deel 4 blijft de beste introductie tot star wars.
- De "I am your father" uit deel 5 wordt niet al weggegeven door eerst 2/3 gezien te hebben.
- alle onzin uit deel 1 is weg - en niets uit de verhaallijn ontbreekt daarmee.
- 2 en 3 worden een intermezzo waarin je ziet hoe iedereen inclusief Anakin gemanipuleerd wordt.
- en deel 6 wordt nu veel krachtiger, want:
* je ziet nu hoe Luke dezelfde weg in aan het slaan is. Komt binnen in het zwart, doet een force choke etc.. en dat maakt de rest veel spannender:
* Je hebt een betere achtergrond van de Emperor.
* Yoda's "Do not underestimate the power of the Emperor" krijgt veel meer kracht.
* Je snapt nu ook beter waarom bij het electrocuteren van Luke ineens Vader omslaat (met de herinnering van Windu erbij), en dat krijgt sterker de boodschap van redemption.
* En het feest aan het einde krijgt veel meer lading omdat je snapt hoe sterk de tyranie van de emperor was.

Kijktip dus!

[Reactie gewijzigd door YaPP op 19 april 2015 19:14]

ik denk dat dit juist een hele goede gelegenheid is om de wat zure bijsmaak van 1,2 en 3 weg te spoelen; de makers beseffen maar al te goed waar het fout is gegaan met die drie delen.

Te weinig diepgang in het verhaal, vrij emotieloos verteld en veels te veel hangen op effecten. JJ Abrams heeft met Star Trek wel bewezen goed om te kunnen gaan met bekende SF-franchises.

Hij vertelde zo o.a. dat bijv. juist veel meer met echt decor/props/mechaniek is gewerkt waar dat kan ipv CGI,. Plus het feit dat in twee teaser trailers de gezichten van de spelers al meer uitstraling vertonen dan in 3 x 2 1/2 uur van 1/2/3 is wellicht hoopvol :)
Ben zelf zeer benieuwd - Abrams is een zeer capabele regisseur, beter dan Lucas (Zoals we George tegenwoordig kennen, tenminste).

De nieuwe Star Trek is fantastisch om te zien en de acteurs weten wel raad met de setting, maar het is geen Star Trek zoals we die kennen van TNG, waar het allemaal redelijk beschaafd eraan toe ging en het meer om het dialoog tussen de karakters en hun motivaties en politieke achtergrond ging.

Daarom denk ik ook dat Abrams de perfecte regisseur is voor Star Wars, waar het toch nét iets meer om de explosies en het beeld gaat dan diepe verhalen. Aan de andere kant, we zijn allemaal vaak genoeg gebrand aan remakes en vervolgen om té hoge verwachtingen te hebben. De nieuwe Jurassic Park is een goed voorbeeld, een film die nooit gemaakt hoefde te worden (Net zoals JP 2 en 3 trouwens...)
Ik hoop dat met name de heerlijk campy en flauwe humor uit episodes IV, V en VI weer terugkeert.
Dat was wat mij betreft misschien wel het grootste minpunt bij I, II en III. Met name Jar-Jar Binks vond ik vreselijk irritant.
Deel 1 was redelijk, echt waar? Dan is het jouw film serie niet idd ;)

Star Wars word inmiddels door Abrams geregiseerd en niet George Lucas, dat zegt al genoeg. Die gozer bracht alleen nog debiele remakes uit. Met veel overbodige CGI toevoegingen, en zelfs aangepaste scene's.

"Star Wars is dood" is een uitspraak om reacties uit te lokken. Trollen noemen ze dat op het internet. Doe niet zo kinderachtig man..

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 19 april 2015 17:26]

Ik ben geen star wars fan. Ik vind ze leuk om naar te kijken overigens

Star wars "IS" niet dood, "JIJ" en een paar andere om jou heen "vinden" dat het dood is :X
Het ging er nogal wild aan toe blijkbaar
https://youtu.be/1ZP2qlrXP6w
Het schijnt dat ze hier aan lijdt:
manic bi-polar:
dat houdt in dat ze nogal mood swings heeft van opgewonden tot depressief. Wat haar gedrag kan verklaren.
Wel jammer, ze schijnt heel erg aardig te zijn.

Ik kan niet wachten tot deze film uit komt en ook Battlefront staat op mijn lijstje.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 18 april 2015 23:28]

Het kan ook zijn dat ze gewoon in een jolige bui was ;)
Zeg je nu "wel jammer". Heb je enig idee hoe beledigend dat is. Ja mensen die manisch-depresief zijn kunnen idd aardig zijn. Wat een lieve conclusie is dat zeg.. man man..
Het komt echt gigantisch veel voor, vooral onder mannen. In de meeste gevallen heb je het niet eens door. Niet elke persoon die bi-polair is gedraagt zich als Charlie Sheen. En dat is ook nog best een aardige gozer, als ie zichzelf niet kapot heeft gesnoven.
Iets beter nadenken voordat je zulke uitspraken neer zet.

Bovendien, ze heeft weer een rol in de film serie die haar op de kaart heeft gezet. Voor veel van de Star Wars cast zijn de films een groot deel van hun leven. Tuurlijk zal ze wat uitbundig zijn als ze daar op het podium staat. Dat is haar domein :D

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 19 april 2015 17:21]

Nog niet half zo beledigend als de Amerikanen zijn over haar. ;)

Die denken dat ze gek geworden is. Lees je eerst eens even in in de materie voordat je je beledigd voelt. Ze was nooit zo, lees het verhaal van het cruiseschip maar eens.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 19 april 2015 17:55]

Ik heb iets gemist blijkbaar! Mijn relaas was mogelijk wat voorbarig, maar als je het op die manier typed schiet het makkelijk het verkeerde keelgat in (ook al heb ik maar een keelgat) :P

Zal het eens googelen. Ach jezus.. dit is het directe resultaat van het Amerikaanse drugs beleid. En de doktor maar pillen voorschrijven.. arme vrouw.

Doet me denken aan mijn lieve Oma, gewoon hier in Nederland btw. Kreeg nieuwe slaap pilletjes van de doktor, de gebruikelijke deden hun werk niet meer (slaap problemen, heb ik van dr geerfd |:( ) Zat ze telkens onder de blauwe plekken en zelf open wonden toen ze s'ochtends wakker werd. Bleek ze te slaap wandelen van de tabletjes, met de nodige ongelukjes. Wist nergens meer van af 8)7
Bij navraag bleken de tabletjes nieuw en nagenoeg niet gecontroleerd te zijn. En kwam het probleem bij meerdere "patiënten"voor. De doktor schrijft ze inmiddels ook niet meer voor.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 19 april 2015 18:39]

De belgische fanclub is daar goed vertegenwoordigd. En is blijkbaar zeer bekend in die wereld

http://deredactie.be/cm/v...en%2Bmedia/film/1.2308341

Een mooie quote van Steve Sansweet: "In de hele wereld zijn er mensen die in navolging van de Belgische fanclub decors en attributen nabouwen, maar niemand doet het zo goed als de Belgen. Stefan [Cembolista] is zo een beroemdheid geworden onder de "Star Wars"-fanaten."

Dit is één van de decor stukken die ze gemaakt hebben : https://www.youtube.com/watch?v=K9oUiu-bw5w

Ondertussen zijn ze in Aalst wereldberoemd aan het worden met hun decors. ( Tommorowland, Disneyland, Asterix Park, enz ).

[Reactie gewijzigd door tc982 op 18 april 2015 22:12]

Ik benijd die fan in dat R2-D2 pak niet.
Blijf erbij dat als ze iets willen gaan verfilmen, dan moeten ze KOTOR verfilmen. Maar goed, eerst zien wat ze van deze film zullen bakken. Dit wordt de make or break voor Star Wars.
Ik vind het wel mooi hoe mensen er in op gaan. Complete kostuums na maken, tot in de details. Dat kan ik waarderen.
Het is bizar hoeveel impact films en series op mensen hebben. Zelf zit ik in het WO2 gebeuren en kom in die hoedanigheid dan ook veel op evenementen en bijeenkomsten.
Het is inmiddels bloed irritant dat op elk evenement je de '101 airborne division' oververtegenwoordigd ziet.
Er zijn op dit moment meer nep-airborne troopers dan er echte in de oorlog waren. Prima, zou je zeggen maar het vervelende is dat veteranen dit ook zien. Zoals een Engelse veteraan (overigens een echte red-beret) het zo mooi tegen me zei, het lijkt verdomme wel of er alleen wat US paratroopers zijn geweest die Europa bevrijd hebben. De 101 AB was belangrijk maar vergeet de 82 AB en de Engelse, Canadese, Poolse, Belgische, Franse, en Nederlanderse bevrijders niet. Ook zie je voorzichtig dat Duits bij herdenkingen ook mag. Afhankelijke welke Joodse organisatie in het comité zit.

(Mocht WO2 dit niet interesseren, stop dan nu met lezen, je mis niets en is volledig off-topic)
Ik was getuigen van een zeer indrukwekkende en toevallige ontmoeting tussen een Duitse veteraan en een Engelse in Normandië. De Duitser zat in een bunker die de Engelsman in WO2 moest veroveren.
Daar was flink gevochten met zware verliezen. Beide veteranen zagen elkaar, liepen naar elkaar toe en gaven elkaar een hand. De Duitser sprak redelijk Engels en de 2 begonnen met elkaar te praten. Dit gesprek heeft een minuut of tien geduurd en naderhand omhelsde ze elkaar, schudde de hand en vervolgde hun weg. Ik vroeg naderhand aan de veteraan hoe het kwam dat ze zo warm met elkaar konden omgaan. Zijn reactie: we zaten samen in dezelfde rotzooi. Hij is net zo goed een slachtoffer van de oorlog. De meeste mensen vragen niet om die troep.

[einde offtopic]

[Reactie gewijzigd door Floor op 20 april 2015 12:37]

kuch, foto bij de fontein, tel zon 15 lightsabers, 200-500$ per stuk.. dure foto :P
Als je daar een foto zou nemen van 20 random toeristen, is er een grote kans dat je 15 smartphones op de foto hebt (in broekzakken, maar dan nog) en die zijn nog wel een tikkeltje duurder ;)
Laat maar komen deze film, dit gaat één van de weinige keren worden dat ik uitkijk naar Kerstmis!
Grootste feestje...ben ik de enige die dat raar vindt?
Die gast in dat Captain America pak is daar een beetje verdwaald, lijkt me.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee