Disneyland Parijs krijgt uitbreiding met onder meer Star Wars- en Marvel-gebied

The Walt Disney Company investeert twee miljard euro in de uitbreiding van Disneyland Parijs. Met het geld worden drie nieuwe gebieden toegevoegd, waaronder Star Wars-, Marvel- en Frozen-gebied.

De bouw van de nieuwe gebieden, die meerdere jaren zal beslaan en in 2021 begint, vindt plaats in het Walt Disney Studios Park. Dit is het in 2002 geopende tweede park, naast het in 1992 geopende Disneyland Park. The Walt Disney Company heeft geen specifieke details bekendgemaakt over bijvoorbeeld welke attracties of karakters er in het Star Wars-gedeelte kunnen worden verwacht.

Robert A. Iger, de topman van The Walt Disney Company, maakte de plannen op het Élysée-paleis bekend in het bijzijn van de Franse president Emmanuel Macron. Naast de gebieden, die wat thematisering betreft zijn geïnspireerd door de films van Star Wars, Marvel en Frozen, komt er ook een nieuw meer als het middelpunt van de drie nieuwe gebieden.

Mede door de eerdere overnames van Marvel Entertainment en Lucasfilm is Disney bezig om de attracties steeds meer te thematiseren rondom de superheldenfilms van Marvel en de Star Wars-saga. Zo wordt het Aerosmith-thema van de achtbaan Rock 'n' Roller Coaster omgebouwd tot een ervaring met elementen uit de Marvel-films Iron Man en The Avengers. Eerder is ook de voormalige Space Mountain-attractie omgedoopt tot een Star Wars-achtbaan, al keert later dit jaar het originele Space Mountain-thema weer terug.

Door Joris Jansen

Redacteur

27-02-2018 • 17:47

75 Linkedin

Reacties (75)

75
69
42
6
1
15
Wijzig sortering
De schuldenlast was blijkbaar nog niet hoog genoeg? Ik lees altijd alleen maar dat ze door het enorme prijskaartje bij de start nog geen seconde winst hebben gemaakt.
Dat heeft te maken met Disney tax. Disneyland Parijs was in eerste instantie geen eigendom van Disney zelf, maar van een consortium die een Disney park naar Europa wilde halen. Disney vereiste wel dat zij een bepaald percentage van het toegangskaartje ontvingen.

Dat is dan ook de reden waarom de kaartjes zo duur zijn en er amper winst werd gemaakt. Inmiddels is Disney sinds juni 2017 zelf eigenaar van het park, en vervalt deze 'tax' dus. Investeringen konden dus niet uitblijven nu het park wel normaal winst kan maken.

Daarom hebben we ook amper nieuwe attracties gezien in het hoofdpark zelf. Na de tax bleef er geen cent over. Dat zag je ook in het park zelf terug, vuil, alg, spinnenwebben, achterstallig onderhoudt, zo stond het park erbij een jaar of 6 geleden.
Additie:
Op diverse sites die veel verder op inhoud mbt de Disneyparken gaan is te lezen dat het park in Frankrijk een belastingtechnisch voordeel had voor Disney Global (Austin_77 is geen econoom dus mogelijk dat iemand hier kan uitleggen hoe het werkt als je geen winst maakt maar verlies versus belastingafdracht en dergelijke).
Wat ook niet meezat was het feit dat 12 (!) verschillende banken eigenaar waren van diverse aandelen in het Franse park. Alle 12 partijen (ik zal er vast enkele vergeten) dienden toestemming te verlenen voor refurbishes en uitbreidingen in de parken. Tel hierbij de jaarlijkse licentiekosten op en je zal snappen dat men in een soort van patstelling terecht kwam.
Dus de 'tax' die genoemd wordt is naar mijn idee net even anders opgebouwd dan alleen licentiekosten.
Nu Disney zelf alle aandelen heeft, kunnen ze veel sneller beslissen over uitgaven en beleidsplannen dan ten tijde met alle aandeelhouders.

Austin_77 komt al 21 jaar lang jaarlijks in Disneyland Parijs, zowel in Disneyhotels als in omringende hotels, de laatste 9 jaar naast vrouwlief met zoon en dochter
De kosten van de tickets hebben daar weinig mee te maken, al denk ik wel dat de huidige prijzen deze uitbreiding gaan financieren. Vooral jaarkaarten zijn flink duurder geworden.

Sowieso kun je het beste online tickets kopen, op de site van het park zelf zijn vaak veel goedkopere e-tickets te vinden.
TWDC heeft vorig jaar het park volledig overgenomen. Het grootste deel van de schuld was dan ook bij het moeder bedrijf via een ingewikkelde licentie constructie en een aparte Franse BV die eigenaar van het park was en het dus deed runnen.

Nu hebben ze dus alles terug gekocht en wordt er eindelijk eens geld geïnvesteerd.
Wel jammer, hoor. Disney Park is gewoon voor mij Mickey, Goofy, Sneeuwwitje, Simba, Knabbel & Babbel, enzovoort. Star Wars en Marvel verdienen een eigen park. Koop Movie World op ofzo en gooi ze daar neer. ;) Mooie scheiding tussen Kinderen en Volwassenen.

[Reactie gewijzigd door Ivysaur op 27 februari 2018 18:07]

erm.. dat doen ze ook?

Studios is gericht op volwassenen
Disney park is gericht op kinderen

Die scheiding is er gewoon ;)
Wat een onzin. Crush’s Coaster, Ratattouille, de oude voorstellingen in de theaters, het nieuwe kinderdeel rond de RC Racer. Studio’s is ansich net zo geschikt voor kids.
Om nog even door te gaan:
- Cars
- Aladins flying carpet studio
- De Toy Story hoek (Slinky, parachute drop en de RC racer inderdaad)
- De studio's zelf waar ze korte films tonen van Lilo&Stitch, maar ook mickey mouse clubhouse,
- Spiderman
- Tram Tour
- The art of Disney animation

Meer dan de helft van Disney Movie park is gericht op (jonge) kinderen. Net als Disneyland Parijs zelf.
Reken er maar op dat de toevoegingen ook grotendeels geschikt zullen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar, maar leuk genoeg om interessant te zijn voor oudere (en volwassen) kinderen
Ik ben er in ieder geval enthousiast over. De Frozen attractie in Orlando is ontzettend leuk (ik heb hem niet zelf gezien) maar de animatronics zijn van superhoge kwaliteit.

https://www.youtube.com/watch?v=VhLFHOTvqlE

Disney gaat kwijnende attracties (Armageddon, yuck) en de trieste backlot tour schrappen om ruimte te maken. Ik kan er geen traan om laten en kan niet wachten tot Studio's tot een beter niveau getild gaat worden.
De backlot tramtour en Armageddon zijn inderdaad 'een beetje' tegenvallend. vreemd genoeg zie ik bij de tramtour overigens wel altijd aardig wat mensen in de wachtrij staan, maar dat kan natuurlijk komen doordat ze minder wagens inzetten ;).
Ik vind een goede uitbreiding van het park altijd welkom. Wij zijn met ons gezin ook echt wel regelmatige (lees: eens per jaar) bezoekers van het park.
Afgelopen jaar is de oudste (9 jaar) voor het eerst in space mountain geweest. Dat vond hij best spannend, gelukkig bijna geen wachtrij, maar op weg naar de karretjes werd hij wel ietsjes bleker (en hij heeft toch al zo weinig kleur op zijn wangen).
Bij het uitstappen stonden de tranen van ontlading op zijn gezicht, heeft de gehele rit het uitgegild van plezier (de termen gaaf, kicken, vet en wat nieuwere termen kwamen continue in mijn linkeroor binnen).Waar parken als de Efteling eigenlijk iedere paar jaar wel een attractive erbij krijgen, is het bij Disney relatief statisch. ja attracties worden wat vernieuwd in een ander thema, maar echt complete nieuwe attracties zijn er (op Crush coaster na) de afgelopen jaren niet bijgekomen.
In Studio's hebben we Crush's Coaster, Ratatouille, RC Racer, Toy Story Parachute Drop en Slinky Dog Zigzag spin erbij gekregen, dus toch best wat ontwikkelingen in Studios. In Disneyland zelf is al heel lang weinig gebeurd...

Maar ik denk dat dit allemaal in het grote Masterplan (tm) van Disney Inc past. Jarenlang hebben ze Eurodisney S.A. uitgeknepen met torenhoge licentie fees, zodat het park eigenlijk nooit goed winst heeft kunnenmaken. Uiteindelijk is de boel nu 100% in handen gekomen van Disney Inc. en vallen dus die torenhoge fees weg aan de OPEX zijde. Ergo, er komt nu een deel van de inkomsten en een deel investering van Disney vrij om het park eindelijk eens naar de 21e eeuw te krikken.

Ik vergelijking met Californian Adventure in Anaheim is Studio's in Parijs echt een waardeloos tweede park. Daarentegen is Disneyland in Parijs weer beter dan Disneyland in Anaheim (te klein, te opgepropt, te oud, te druk)...

En het feit dat er nu in Studio's een meer/lake komt kan maar een ding betekenen: een gigantische eindshow a-la Anaheim!!

Ergo: als Studios Parijs flink aangepakt gaat worden dan kan het nog wel eens Anaheim voorbij gaan. Ik hoop op een mooie Soaring, ik hoop op iets leuks als Cars. Frozen is al confirmed. Joepie.
Crush's Coaster is in 2007 toegevoegd net als het Hollywood Tower Hotel en Cars, heel de Toy Story hoek in 2010, Ratatouille in 2014. Dat zijn dus sinds 2007 7 attracties (en dan rekenen we de Toy Story hoek dus als aparte attracties) waarvan slechts 3 grote.

Als ik dit vergelijk met de efteling:
Aquanura in 2012
De Baron 1898 in 2015
De Vliegende Hollander in 2007
Joris en de Draak in 2010
Raveleijn in 2011
Wat nieuwe dingen in het sprookjesbos (de sprookjesboom, sprookjessprokkelaar, de nieuwe kleren van de Keizer en Pinokkio)
Symbolica in 2017

De efteling heeft sinds 2007 meer grote nieuwe attracties dan Disney Studio's (of Disneyland Paris zelf). En ergens vind ik dat jammer, zeker gezien het budget van Disney.

Maar zoals je inderdaad zelf al schrijft, is het park nu eindelijk volledig in handen van Disney en komt er hopelijk het nodige geld beschikbaar om flink te vernieuwen (de hotels mogen ook wel eens onder handen worden genomen).
Wat de Disneyparken heel goed doen is de totaalbeleving. Dus de karakters die rondlopen in het hotel en de parken (het zijn er echt veel hoor!), de thematisering per kwartaal, de aanpassingen van de shows aan de thema's. Daarin is Disney gewoon veel sterker dan de efteling (en alle andere parken).
Laten we hopen dat er Disneyland Parijs en Walt Disney Studios serieus aangepakt gaan worden door Disney, zodat ze de achterstand in de grote attracties weer kunnen wegpoetsen. Een grote eindshow in Studio's is natuurlijk ook niks mis mee. Maar dan zou het park wel langer geopend moeten zijn, nu gaat het al vroeg dicht en is een vuurwerk of lichtshow dus niet echt een toegevoegde waarde.
ik vind de backlot tramtour wel geinig, gevalletje "leuk voor een keer". Armageddon.. waarom dat bestaansrecht heeft, dat weet ik niet. Hetzelfde heb ik met de stunt show, halverwege opeens cars er doorheen..
Die scheiding is niet zo zwart-wit. Fantasyland is voor kinderen. Net als Pixar's Playground in de Studios
Uh, dat is ook precies wat ze doen? Ze hebben naast het gewone park (Disneyland) ook een film-gebaseerd park (Disney Studios) en daar komen al deze nieuwe attracties. Als je wilt kun je voor beide parken apart kaartjes kopen.
Oh zijn dat tegenwoordig twee afzonderlijke parken? :X Tijd dat ik ook eens kinderen krijg en mijn Disney-ervaring opnieuw opdoe. Zit blijkbaar nog in de jaren 90's met mijn gedachten. :9
Het zijn altijd twee losse parken met losse toegang geweest.
Wel jammer, hoor. Disney Park is gewoon voor mij Mickey, Goofy, Sneeuwwitje, Simba, Knabbel & Babbel, enzovoort.
Die zijn er nog gewoon, hoor.
Star Wars en Marvel verdienen een eigen park. Koop Movie World op ofzo en gooi ze daar neer. ;) Mooie scheiding tussen Kinderen en Volwassenen.
Dat is kortzichtig. De ouders moeten ook wat hebben om naar uit te kijken, anders vinden ze zo'n trip alleen voor de kids vaak te duur. Doordat er voor ieder wat wils is, is zo'n trip ook een no-brainer voor gezinnen, maar ook voor singles, tieners, etc.
En Disney kan zo de kleine koters ook alvast fan maken van Star Wars, Marvel etc. zodat die -ook later- de franchises blijven voeden.
Vind ik ook. Ben vorig naar naar Disneyland geweest, en heb mij erover verwonderd hoe weinig je de klassieke figuren nog ziet. Hier en daar nog één, maar echt niet veel. Jammer. Aan de andere kant begrijp ik het wel, want de klassieke tekenfilms worden nauwelijks nog vertoond en dus kennen de kleine kids ze niet meer.
Wel jammer, ja. Voor mij is Disney eigenlijk altijd Mickey & Co en Sprookjes geweest. Vind Marvel enzovoort meer bij Movie World passen. Maar blijkbaar zijn er nu twee parken naast elkaar. Eentje uit 92 en die nieuwe welk meer op tiener/volwassenen gericht is.
Het nieuwere park is in essentie opgezet rond films en hoe deze worden gemaakt. Dat was de basis. Je vond (en vindt) daar dan ook meerdere shows zoals een Stuntcar show, Cinémagique en Animagique, die een beter beeld gaven over hoe filmeffecten gemaakt. Daarnaast was daar ook een studio waar de franse versie van Disney Channel werd opgenomen (ik weet niet of dat nu nog het geval is). Ondertussen is dat park uitgebreid met meerdere attracties. Zoals is er een Toy Story, Ratatouille en Finding Nemo hoekje bijgekomen. Ook the Tower of Terror werd daar gebouwd. Ik denk dat het eerder komt omdat ze daar nog het meeste plaats over hebben. Echt het "oude" park willen scheiden van het "nieuwe" geloof ik niet zo, want in het "oude" park werden bepaalde attracties ook al vernieuwd. Star Tours ging van in het begin al over Star Wars, en is nu nog beter. Space Mountain heeft in feite nooit iets met Disney te maken gehad (was een Jules Verne verhaal) en de "20000 mijlen onder zee" attractie werd omgevormd naar een Toy Story attractie. In feite staan al die attracties in het onderdeel "Discoveryland", dat oorspronkelijk werd opgezet in het thema van Jules Verne verhalen, maar waar ondertussen bijna niets meer van overblijft. (enkel nog de Orbitron en de Nautilus)
Het nieuwere park is in essentie opgezet rond films en hoe deze worden gemaakt. Dat was de basis. Je vond (en vindt) daar dan ook meerdere shows zoals een Stuntcar show, Cinémagique en Animagique, die een beter beeld gaven over hoe filmeffecten gemaakt. Daarnaast was daar ook een studio waar de franse versie van Disney Channel werd opgenomen (ik weet niet of dat nu nog het geval is). Ondertussen is dat park uitgebreid met meerdere attracties. Zoals is er een Toy Story, Ratatouille en Finding Nemo hoekje bijgekomen. Ook the Tower of Terror werd daar gebouwd. Ik denk dat het eerder komt omdat ze daar nog het meeste plaats over hebben. Echt het "oude" park willen scheiden van het "nieuwe" geloof ik niet zo, want in het "oude" park werden bepaalde attracties ook al vernieuwd...
Inderdaad! De opzet was 'behind the scenes', echter is dit compleet ingehaald door de tijd naar mijn idee. Terwijl vroeger alles magisch was wat met filmtechnieken te maken had, zijn via youtube alle achtergronden te zien. Het ondergedompeld worden in thema's van films en sci-fi cq fantasy lijkt een trend (Harry Potter themepark) waar veel meer behoefte aan is de komende jaren.
De Studio Tram Tour heeft veel van zijn glorie verloren en de film die erbij gedraaid wordt (Famke Janssen en Jeremy Irons) is op zijn lichtst uitgedrukt 'Cringy' (om maar eens een moderne term te gebruiken haha). Armageddon was leuk de eerste 3 jaar maar met het ouder worden van de film heeft de attractie de tand des tijds niet echt doorstaan. Ik weet dat het niet te vergelijken is, maar naar mijn idee staat die attractie gelijk aan de cult attractie in Movie Park Germany, Hollywood Tour :+
Moteur Action (Stuntcar show) is nog wel leuk om te zien (en bij slecht weer een ideaal tijdsverdrijf), maar vaker werken de pyrotechnieken niet en de aftandse Opelsaus verdund met een noodgreep als zijnde een cameo van een statisch rondrijdende Lightning McQueen mag van mij absoluut plaatsmaken voor de aangekondigde vernieuwingen.
Toy Story playland zou oorspronkelijk twee RC-racers krijgen, maar door tijdsgebrek en kosten is dat er een geworden. Zo ook zou het geval zijn geweest met Crush Coaster; dubbel uitgevoerd.
Een slecht besluit want beide rides zijn erg leuk, erg kort en de capactiteit per uur is dramatisch te noemen.
Dat mensen klagen over het verdwijnen van originele Disney iconen...tja das vervelend maar het leven gaat door...als voorbeeld, Tron vind ik echt een onlosmakelijk onderdeel van Disney, de Tron achtbaan in Shanghai lijkt me meesterlijk! Niet dat we alleen maar thrillrides moeten hebben in een Disneypark, maar de in mijn ogen 'kermis-achtige' sneeuwwitje en pinokkio ride vind ik ook niet echt Disneywaardig. Mijn kids knipperen overdreven gezegd 5x met hun ogen en het van de hak op de tak springende verhaal is voorbij.
Tomorrowland is ondertussen door de wisselingen van identiteit van attracties een ander hoofdstuk geworden. Star Tours wordt niet veel recht gedaan door de verstopte ligging en de Jules Verne thematisering past niet echt tussen Buzz Lightyear en Star Tours in. Dan heb ik het nog niet eens over Autotron....anno 2018 van die dampende tweetakt grasmaaiermotoren stationair laten ronken....

Nogmaals, ik vind Disneyland Paris en het Studios Park erg leuk, maar ik kan na 21 jaar (jaarlijks en soms 3x per jaar) bezoek zeggen dat ik langzamerhand toe ben aan vernieuwing en meer (thrill)rides die in veel andere parken op 2018 niveau aanwezig zijn

[small] Ik heb geen bronvermeldingen gegeven want 'google is your best friend' in deze [/small]

[Reactie gewijzigd door austin_77 op 27 februari 2018 21:14]

Volgens mij gaat de nieuwe generatie kids ook niet meer voor de oude tekenfilms. Te traag, verouderd naar huidige begrippen.
Ja, want geen enkel kind houdt van Spiderman....
Verbaast dat ik dit op Tweakers lees, Hiervoor hang ik eerder rond op Looopings of Themepark.

Maar deze upgrade is echt de upgrade die WDS nodig heeft. Eindelijk wordt het een dagvullend park.
In 1992 hadden ze grootse plannen voor het MGM Studios Europe park die in 1997 zou openen, maar door de slechte financiële situatie was dit plan toen uitgesteld naar 2002 met een minimale opzet om dat het gebouwd moest worden volgens de afspraken.
Disney had tevens ook de afspraak met de franse overheid om voor 2017 een 3de park te openen, dit is nu uitgesteld naar 2030. Ben ook benieuwd of ze dat überhaupt halen na deze investering.
Verbaast dat ik dit op Tweakers lees, Hiervoor hang ik eerder rond op Looopings of Themepark.
Mijn gedachte ook, maar ja, Star Wars, Marvel ---> toch wel Geek zoals het eerder al door iemand gepost werd :)
We zouden iets kunnen zeggen over hoe wifidekking gerealiseerd kan worden in het park :+ Dat maakt het dan toch wat meer tweakers.
Maar deze upgrade is echt de upgrade die WDS nodig heeft. Eindelijk wordt het een dagvullend park.
In 1992 hadden ze grootse plannen voor het MGM Studios Europe park die in 1997 zou openen, maar door de slechte financiële situatie was dit plan toen uitgesteld naar 2002 met een minimale opzet om dat het gebouwd moest worden volgens de afspraken.
Disney had tevens ook de afspraak met de franse overheid om voor 2017 een 3de park te openen, dit is nu uitgesteld naar 2030. Ben ook benieuwd of ze dat überhaupt halen na deze investering.
Helemaal met je eens. Misschien is het een bias maar ik meen dat het personeel ook meer 'amerikaans' is geworden, meer engelssprekende Fransen in de bediening.

Men mag echt wel ook wat doen aan de zeer slechte PA--systemen...als een attractie ontruimd moet worden dan is toch echt niks te verstaan van wat de zeer slecht engels sprekende castmembers in sneltreinvaart zeggen.
Dat klopt. Ik ben nu al een drietal keer geweest, telkens met een achttal jaar tussen. De laatste keer was vorig jaar in de paasvakantie, en toen viel het mij ook op dat er ondertussen veel meer Engels gesproken (en begrepen!) werd. Goeie zaak, het is uiteindelijk toch een Amerikaans bedrijf, en nu al helemaal sinds de overname.

Vele van de nieuwe attracties zijn heel leuk, maar evengoed zijn vele attracties, die er al van bij het begin bij zijn, toch behoorlijk gedateerd aan het worden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het spookhuis, de indiana jones ride, die boomhut, etc... Ik vind het een heel goede zaak dat er nu eindelijk eens behoorlijk zal worden geïnvesteerd. Het begon echt nodig te worden.
Dat wordt in +- 2025 een vakantie boeken :)
Fijn dat Disneyland Paris nu inderdaad, sinds Disney eigenaar is, meegenomen wordt in de nieuwigheden. Ik ben alleen niet erg blij dat Disney aan de lopende band zijn (nieuwe) IP's toepast in haar parken.
Zelfs EPCOT moet er aan geloven, terwijl dat eigenlijk verre van Disney's IP's is ingericht. Ik ben ook erg bang dat onze Tower of Terror (gebaseerd op de de Twilight Zone) wordt omgevormd naar Marvel (Mission Breakout) zoals ze dat in Anaheim hebben gedaan. Persoonlijk heb ik helemaal niets met Marvel en ik vind dat er minder diepgang in de verhaallijnen van de attracties komen.
Het allerergst -en begon het daarmee?- was natuurlijk dat ze Alien Encounter met een monster gebaseerd op Alien(s) hebben vervangen door Stitch (van Lilo & Stitch). Het is nu zo'n knuffelattractie terwijl het origineel best wel eng was.

Ik ben trouwens wel benieuwd wat er gaat gebeuren met een derde park (waar eerst sprake van was). De nieuwe IP's lijken nu ondergebracht te worden in een nieuw themagebied (zoals Star Wars Galaxy's Edge) of worden er gewoon meer rides gemaakt/omgevormd tot deze drie thema's?

[Reactie gewijzigd door iAR op 28 februari 2018 12:30]

Disneyland Parijs is stervensdruk. Heb in 2 dagen slechts 5 attracties kunnen doen. Vreselijke plek om tijd door te brengen. Een beproeving.
Als je het juiste seizoen uitkiest gaat het prima, maar als je alleen in het hoogseizoen kan heb je een probleem. We zijn een keer eind januari geweest, weer was okay niet super warm/koud, maar wachtrijen hebben wij niet gehad. Sommige atracties kon je uitlopen en zo aan de voorkant er weer instappen :)
Twee weken geleden er nog geweest, veel attracties kampen met storingen en de capaciteitsknallers zoals het spookhuis en de boot liggen er momenteel uit voor refurbishment. Wat dat aangaat is het een goede zet om het Studio's park uit te breiden zodat Disneyland park iets meer ontlast wordt.
Lang leve de juni-vakantie! Niet elke school doet mee, maar het is onwijs handig voor dit soort dingen.
Frozen is anders nog steeds een goudmijn voor Disney; merchandise is nog overal te vinden en bijna alle meisjes in de klas van mijn zoontje (6 jaar) hebben een Frozen rugtas, pennendoos, stiften, boeken, noem het maar op. De film is oud maar dat maakt niets uit: ook spullen van Cars (2006) en Toy Story (1995) gaan nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. En in 2019 komen van beide weer een film uit... Gaat dus weer jaaaaaaaren mee !

[Reactie gewijzigd door Neus op 27 februari 2018 18:16]

Groningen... Daar is het misschien nog niet doorgedrongen?
Nergens meer schreef ik. Dat betekent dat het ooit wel populair was.
Hier in Twente is Frozen nog altijd #1 bij de meisjes op de school van mijn kinderen.
Hier in Utrecht zie ik ook nog regelmatig Frozen merchandise. In de winkels, op straat en op het schoolplein. Zelfs kinderen die jonger dan 5 zijn lopen er mee rond. Die waren niet eens geboren toen de film uit kwam.

De eerste Star Wars trilogie is van 1977-1983, maar was in de decennia daarna onverminderd populair. Er kwam 9 jaar na Return of The Jedi zelfs nog Snes game van Star Wars.

Misschien kan je Star Wars niet vergelijken met Frozen, maar een filmfranchise verdwijnt niet van de aardbodem na een paar jaar. Helemaal niet als het bedrijf achter de film(s) flink inzet op merchandise. Bedrijven als H&M maken daar ook gretig gebruik van.
Jij weet niet half hoe (denk ik) Frozen nog steeds populair is bij de meisjes tot 5 á 6 jaar.
Dit is dé Disney film voor de meisjes (en klein beetje jongens), Cars is dat nog steeds voor de jongens.
Zijn pretparken tegenwoordig ook al GEEK?
Geek want Star Wars + Marvel! 8-) :Y)
+1, ik snap niet zo goed wat dit op tweakers doet. Net als reeds enkele jaren die aankondigingen van Star Wars films. (Gelukkig blijft het daar bij). Daar ga ik wel naar DarkHorizons of HollywoodReporter voor. Dit is een techsite toch?
(En ik ben SW fan en ook Frozen en meeste Marvels zijn geweldige films, dus daar licht het echt niet aan)

Tweakers: Schoenmaker, blijf bij je leest!
Anoniem: 455473
27 februari 2018 17:58
Hartstikke leuk! Can't wait om daar heen te gaan.
Het ziet er zo te zien uit dat het backlot gedeelte (tenminste rock and rollercoaster, Armageddon en Moteurs Action) compleet Marvel word. Twilight Zone Tower of Terror lijkt te blijven en wordt dus geen kopie van Mission Breakout (eigenlijk heel vreemd gezien de toren al het zelfde was, WDW heeft een andere).

Tram tour gaat ook weg, niet heel raar.

Het star wars deel ziet er uit als een mini versie van Galaxies Edge, denk dat we dan een attractie krijgen hier van. Ook een beetje jammer dat ze net Star Tours rigoureus hebben verbouwd, anders had die meteen kunnen verhuizen.

Het Frozen deel ziet er echt huge uit. Vraag mij af wat dat word. En sowieso ziet de uitbreiding er echt giga uit. Mooi meer ook. Beetje een Epcot gevoel.

En opmerkelijk dat er rechts ook nog wat getekend is. Een nieuwe weg naar het andere park?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee