Met de komst van de Compact en Nano krijgt de Torrent-serie meer body en laat Fractal Design zien airflowbehuizingen serieus te nemen. Het is immers geen 'one-off' meer, maar inmiddels een serie van drie behuizingen. Daarmee stapt het Zweedse bedrijf niet alleen af van de sobere, ingetogen look van eerdere series, maar begeeft het zich ook in wateren waar de concurrentie talrijk is.
Terwijl de grote Torrent nog met drie ventilatoren onderin en twee grote voorin geleverd wordt, moeten de kleinere varianten het met minder doen. In de Nano ben je, als je net als in zijn grote broer ventilatoren onderin wilt monteren, beperkt tot een dualslotvideokaart. Daarmee word je aardig beperkt in je keuze videokaarten, vooral als je in het hogere segment zoekt om een compact mITX-monster te bouwen. De meegeleverde koeling, de enkele 180mm-inlaat, is ook wat onderbemeten om een high-end systeem optimaal te koelen. Met extra ventilatoren verbeteren de koelprestaties echter aanzienlijk, zien we aan de resultaten met de Noctua-opstelling. De meegeleverde ventilator is redelijk stil, maar met onze 120mm-fans op 2000rpm is de behuizing vrij luid. De vrij open voorzijde voor optimale airflow laat de lucht immers binnen, maar dempt het geluid weinig. Grotere ventilatoren dan onze 120mm, met lage toerentallen en toch veel luchtverplaatsing, zouden dan ook de beste optie zijn als je zowel goede koelprestaties als weinig geluid nastreeft.
Wat voor de kleinste Torrent geldt, gaat in iets mindere mate op voor de Torrent Compact. Ook in deze middelgrote behuizing zijn standaard geen ventilatoren geplaatst onderin, waar dat bij de grote Torrent wel het geval is. In de Compact is plaats voor ATX-moederborden, maar wil je voornoemde ventilatoren onderin monteren, dan zul je je moeten beperken tot mATX-borden. De twee meegeleverde 180mm-fans zijn een stuk beter in staat de onderdelen in de Compact koel te houden dan in de Nano, maar bereid je dan wel voor op een gehorige kast. De Torrent Compact is met de meegeleverde ventilatoren op 7V de luidste in de test en op 12V is alleen de grote Torrent marginaal gehoriger. De koelprestaties van de Torrent Compact zijn in orde, maar de behuizing is wel gebaat bij een extra ventilator, getuige de lagere temperaturen met de vier Noctua-ventilatoren.
In beide gevallen zijn de behuizingen netjes afgewerkt en is de bouwkwaliteit meer dan voldoende. Iets dikker of stugger plaatstaal zou desondanks mogen en we zeiden het al bij de grote Torrent: het blijft jammer dat het mooie frontje van kunststof is en niet van aluminium. In de Nano missen we een fanhub, zoals die wel in de Compact en gewone Torrent zit. Gezien de ruimte kun je de Nano gebruiken om een mainstream mITX-systeem te bouwen, maar hoewel de ruimte voor high-end componenten er in theorie is, ben je toch beperkt in je keuzes. De Compact is dan een betere optie, al zul je ook dan voor een mATX- in plaats van een ATX-bord moeten kiezen om voldoende ruimte voor optimale koeling te houden.