Inleiding
- Kingston NV3 2TB
- Kingston NV3 1TB
Samengevat
De NV3 moderniseert Kingstons budgetaanbod met een veel snellere drive dan de oude NV2. Net als bij de NV2 heeft Kingston voor de NV3 geen vaste combinatie van controller en nand vastgelegd, waardoor prestaties kunnen variëren. In ons testexemplaar zijn de prestaties dik in orde, zolang je binnen de riante cache blijft. Daarbuiten zakt de snelheid fors in door het qlc-nand. De prijs is in orde, maar mag nog lager om de drive echt aantrekkelijk te maken als dataschijf.
Samengevat
De NV3 moderniseert Kingstons budgetaanbod met een veel snellere drive dan de oude NV2. Net als bij de NV2 heeft Kingston voor de NV3 geen vaste combinatie van controller en nand vastgelegd, waardoor prestaties kunnen variëren. In ons testexemplaar zijn de prestaties dik in orde, zolang je binnen de cache blijft. Zeker als je drive voller raakt, en dat is niet moelijk met een 1TB-drive, is die al snel krap. Daarbuiten zakt de snelheid fors in door het qlc-nand. De prijs is in orde, maar mag nog lager om de drive echt aantrekkelijk te maken als dataschijf.
Kingston heeft met de NV3 een opvolger van zijn budgetvriendelijke NV2-drive uitgebracht. Waar die voorganger nog werd voorzien van een flinke hoeveelheid verschillende types controllers en flashgeheugen, lijkt Kingston het aantal combinaties voor de NV3 vooralsnog te beperken. Vooralsnog, want het bedrijf geeft aan dat het niet vasthoudt aan specifieke hardwarecombinaties, ook wel bekend als Bill of Materials of kortweg BOM. Op dit moment zijn er twee varianten in omloop, met Silicon Motion- en Phison-controllers. Dat kan dus nog veranderen naarmate de drive langer verkrijgbaar is.
Wij hebben de 1TB- en 2TB-drives getest, beide met qlc-nand. De 2TB-versie kost ongeveer 122 euro en zit daarmee stevig in het budgetsegment en voor de 1TB-drive betaal je ongeveer 65 euro. We vergelijken de drives met andere budgetdrives van pakweg 50 tot 65 euro per terabyte. De NV3 is er ook in een 500GB-versie en eind dit jaar moet er een 4TB-versie beschikbaar komen.
:strip_exif()/i/2006928342.jpeg?f=imagenormal)
De drive
Onze drives zijn voorzien van een controller van Silicon Motion, de SMI, die gecombineerd wordt met qlc-nand met Kingston-markeringen, maar wie de controller maakt is niet bekend. Zoals bij de meeste budgetdrives ontbreekt een dram-chip voor de opslag van de ftl-tabel. Die taak wordt overgenomen door het systeemgeheugen dankzij de Host Memory Buffer-techniek.
Die variabele BOM wordt wel vaker gehanteerd bij producten die niet direct voor de high-end markt bedoeld zijn. Dat is uiteraard het geval bij de NV3, net zoals bij de NV2 het geval was. Kingston wil met de drive een bepaald prijsniveau halen en koopt de chips in die dat faciliteren. Stijgt de nand-prijs van de ene aanbieder, dan kan het bedrijf overstappen op goedkopere alternatieven van een ander. Bij high-end producten voor de enthousiasteling is dat natuurlijk not done, maar in het prijssegment waar de NV3 opereert, komt dat regelmatig voor. Prestaties kunnen daardoor wel verschillen, al zegt Kingston ook in dit geval dat het bepaalde minimale prestaties aanhoudt.
Bij de NV2 was over die variabele BOM redelijk wat ophef, omdat de meeste drives die werden gereviewd met tlc-nand waren uitgerust, terwijl latere modellen juist van inherent trager qlc-nand waren voorzien. Zolang je naar de cache schreef, leek dat voor de prestaties weinig uit te maken, waardoor de NV2 aan bovenstaande 'prestatiegarantie' kon voldoen. Toch was de gemiddelde consument behoorlijk teleurgesteld om een qlc-drive te krijgen, waar veelal de snellere tlc-drives gereviewd waren. Bij de NV3 speelt dat waarschijnlijk minder, want die drive wordt al met qlc-nand geleverd, al lijk je af en toe een tlc-variant van de 1TB-drive aan te kunnen treffen.
Testmethode
Testconfiguratie
Moederbord |
ASRock Z790 Taichi |
Processor |
Intel Core i7-13700K |
Geheugen |
4x Kingston Fury Beast 32GB DDR5 @3600MT/s |
Systeemdrive |
Corsair MP600 500GB |
Videokaart |
Geen (igp) |
Koeler |
Scythe Mugen 5 rev C |
Voeding |
Seasonic Prime Titanium 650W |
Windows-versie |
Windows 11 |
Gebruikte software |
AS SSD 2.0.7316.34247 ATTO 4.01.0f1 CDM 8.0.4 PCMark 10 2.1.2177 64 3DMark |
Ons testsysteem bestaat uit een Core i7-13700K die we in een ASRock Z790 Taichi-moederbord plaatsen. We combineren dit met 128GB DDR5-werkgeheugen, bestaand uit twee kitjes Kingston Fury Beast van 64GB. Dat geheugen hebben we nodig om een ramdisk te maken om alle tests mee te draaien, zodat we geen bottleneck hebben van een systeemschijf. Omdat we alle geheugenslots bezetten met dualrankmodules, kan het geheugen niet meer dan 3600MT/s halen. Om te booten hebben we een Corsair MP600-drive in gebruik, waarop we Windows 11 Pro hebben geïnstalleerd. Het geheel wordt van stroom voorzien door een Seasonic 650W-voeding.
Synthetische tests
Wat benchmarks betreft, hebben we een paar wijzigingen aangebracht. We draaien nog steeds enkele synthetische benchmarks zoals AS SSD en ATTO, en hebben daar CrystalDiskMark aan toegevoegd, met de standaardinstellingen en de tests van de NVMe-benchmark.
Praktijktests
De praktijkbenchmarks bestaan uit PCMark 10, waarvan we de complete Storage-test draaien. Ook de zware consistencytest is gebleven. Speciaal om de gamingprestaties in kaart te brengen, heeft UL Benchmarks een Storage Benchmark aan 3DMark toegevoegd; die draaien we voortaan ook. We hebben onze eigen traces, opgenomen en afgespeeld met NasPT, geschrapt. Die kregen een baard en de software wordt al te lang niet meer bijgewerkt om relevante resultaten te geven.
We hebben onze USB-test naar ssd-benchmarks geport, zodat we een realworldtest toevoegen waarmee je kunt zien hoe snel een drive kleinere en grotere bestanden kopieert. Daarnaast testen we hoe snel de (pseudo-)slc-cache van een ssd is en hoelang die bruikbaar is, door er sequentiële data in blokken van 500MB naartoe te schrijven en de snelheid te loggen. Velen van jullie vroegen eerder of we kunnen testen hoe ssd's presteren als ze niet volledig leeg zijn. Dat doen we met deze test, door niet alleen te testen op een lege drive, maar ook op een halfvolle drive en een ssd die voor driekwart vol is. We schrijven in die drie gevallen vanaf een ramdisk naar de drive.
Warmte en energie
Die laatste testmethode gebruiken we ook om de warmtehuishouding in kaart te brengen. Een te hete ssd gaat immers throttlen, waardoor de prestaties teruglopen. We testen ssd's daarom ofwel met hun eigen heatsink als ze daarmee worden geleverd, ofwel met de heatsink van ons Taichi-moederbord, om te zien hoe de temperaturen en snelheden van de drive zich ontwikkelen bij belasting. De overige tests worden met actieve koeling op de ssd's uitgevoerd om de effecten van throttling op de ruwe prestaties te minimaliseren. Uiteraard testen we de drives met de op het moment van testen nieuwste firmware.
Ons testplatform bestaat uit een Z790-moederbord met een Intel Core i7-13700K-processor. Voorheen konden we op dat nieuwe platform het opgenomen vermogen van ssd's nog niet testen. Daar komt nu verandering in, want inmiddels hebben we een manier ontwikkeld om het energiegebruik van ssd's nauwkeurig te meten en te loggen.
Om het vermogen van ssd's te meten, gebruiken we een aangepast riserkaartje van het bedrijf SerialCables. Daarmee kunnen we behalve van Gen3- en Gen4-ssd's ook het vermogen van de snellere Gen5-drives meten.
:strip_exif()/i/2007042778.jpeg?f=imagenormal)
We hebben het pcb aangepast en er een stroommeter op gesoldeerd. Die INA226-meter stuurt data, of eigenlijk weerstandswaarden, naar een Arduino. Die logt tijdens de tests wat de spanning op de 3,3V-lijn is, welke stroomsterkte geleverd wordt en wat het gevraagde vermogen van de drives is. We meten dat in milliwatts en de samplesnelheid is 0ms, waarbij de sensor al acht samples heeft gemiddeld, voor een effectieve samplerate van 400Hz.
/i/2005822522.png?f=imagenormal)
We gebruiken CrystalDiskMark om het opgenomen vermogen tijdens lezen en schrijven te meten. Om het vermogen in idle te meten, zetten we het Windows-energieprofiel op Power Saver en wachten we tot ASPT de drive in Deep Sleep op PS4 zet. Dat idle- of slaapverbruik is vooral relevant voor laptopgebruikers, maar let op: een drive die niet correct in slaapstand gaat, verbruikt al snel ongeveer 1W. Dat klinkt niet als veel, maar bij acht uur per dag is het 3kWh per jaar. Als je pc constant aan staat, is het 9kWh: toch goed voor een paar euro extra op je energierekening.
:strip_exif()/i/2005670190.jpeg?f=imagenormal)
Synthetische tests: ATTO en CrystalDiskMark
Met ATTO testen we comprimeerbare data in steeds oplopende transfersizes. We lichten de 4kB-, 64kB- en 1MB-transfersizes eruit. De kleinere groottes zijn relevant voor de randomread- en writeprestaties, terwijl de 1MB-bestanden een beeld van sequentiële overdrachten geven. ATTO gaat tot transfersizes van 64MB, maar in de regel lopen de snelheden na 1MB niet meer op.
De sequentiële lees- en schrijfprestaties van de NV3 zijn dik in orde; voor zowel lezen als schrijven is de drive een van de snelste in dit budgetsegment. Van die prestaties blijft bij kleinere overdrachten, bij random lezen en schrijven, weinig over. De oude NV2 is dan zelfs sneller: ons testexemplaar daarvan is toevallig met tlc-nand uitgerust.
- ATTO - Read - QD 4 - 1MB
- Read - QD 4 - 64 kB
- Read - QD 4 - 4 kB
- Write - QD 4 - 1MB
- Write - QD 4 - 64 kB
- Write - QD 4 - 4 kB
CrystalDiskMark
We splitsen de resultaten van CDM op in sequentiële en random groepen. We draaien CDM twee keer: één keer met de defaultinstellingen en de tweede keer met het NVMe-profiel. Tussen beide tests zit wat overlap, maar we hebben de NVMe-specifieke tests als zodanig aangegeven.
De sequentiële performance in CDM is net als in AS SSD dik in orde: zeker als de queue depth groter is, kan de controller het qlc-nand lekker bezig houden. Met kleinere bestandsgroottes is de snelheid opnieuw snel verdwenen, maar ook dat is met grotere queues en meer threads nog aardig opgelost.
- Sequential 1MB - Q8T1 - Read
- 1MB - Q8T1 - Write
- 1MB - Q1T1 - Read
- 1MB - Q1T1 - Write
- 128kB - Q32T1 - Read
- 128kB - Q32T1 - Write
- Random 4KB - Q32T1 - Read
- 4KB - Q32T1 - Write
- 4KB - Q1T1 - Read
- 4KB - Q1T1 - Write
- 4KB - Q32T16 - Read
- 4KB - Q32T16 - Write
Synthetische tests: AS SSD
AS SSD maakt gebruik van niet-comprimeerbare data, waardoor snelheden meestal wat lager uitvallen dan bij CDM of ATTO.
In AS SSD zien we een herhaling van de resultaten van de vorige pagina: de sequentiële prestaties zijn dik in orde en behoren tot de snelste, maar de random prestaties zakken flink in. Met meer threads kan de NV3 dat weer wat opkrikken, maar het toont wel een zwakke plek in de drives aan voor gebruik als systeemschijf .
- AS SSD - Read - Sequential
- Write - Sequential
- Read - 4K blokken
- Write - 4K blokken
- Read - 4K blokken - 64 Threads
- Write - 4K blokken - 64 Threads
Iops
Hoge iops zijn natuurlijk een direct gevolg van hoge doorvoersnelheden, maar voor het gemak voegen we ze voortaan aan de benchmarkresultaten toe.
- Read - 512B
- Write - 512B
- Read - 4K
- Write - 4K
- Read - 4K-64 Threads
- Write - 4K-64 Threads
- Read - 16MB
- Write - 16MB
Praktijktests: filecopy en duurtest
In deze kopieertest lezen en schrijven we kleine en grote bestanden van en naar de ssd. Om een bottleneck met de systeemopslag te voorkomen, draaien we de test vanaf een ramdisk.
Voor het kopiëren van bestanden van en naar de drive is de NV3 ruimschoots snel genoeg. Met kleinere bestanden is het al een van de snelste, maar met het lezen en schijven van de 50GB-bestanden is het de snelste van de budgetdrives.
- 1000x 5MB-bestand lezen
- 1000x 5MB-bestand schrijven
- 10GB-bestand lezen
- 10GB-bestand schrijven
- 50GB-bestand lezen
- 50GB-bestand schrijven
Cachetest
We testen de snelheid van de cache (met actieve koeling op de drives om throttling te voorkomen) door op een lege drive, een halfvolle drive en een driekwart volle ssd een testbestand te schrijven. De lege drive is uiteraard een bestcasescenario, maar de halfvolle en driekwart volle drives zul je vaker in de praktijk tegenkomen. We meten de overdrachtssnelheid van elk bestand, een bestand van 500MB dat in een 329MB grote zip verpakt is, en geven in de grafiek die snelheid weer. We schrijven tot de helft van de vrije ruimte gevuld is.
De snelheid naar de cache van de NV3 is prima: we tekenen zo'n 4,3GB/s (1TB) en 4,4GB/s (2TB) op. Dit is veel sneller dan de NV2 naar zijn cache schrijft: dat gebeurt met respectievelijk slechts 2,3GB/s en 2,6GB/s. Als de cache vol is, dan zakt de schrijfsnelheid naar het qlc van de NV3 echter in tot slechts 0,2GB/s, aanzienlijk trager dan de toch al niet geweldige 0,6GB/s van de 2TB-NV2, waarvan onze testversie met tlc-nand is uitgerust. De 1TB-versie van de NV3 is ongeveer net zo traag als de 1TB NV2. De afmetingen van de cache zijn bij de NV3 gelukkig wel behoorlijk flink: zelfs op de driekwart volle drive, met 500GB beschikbaar dus, kunnen we nog ongeveer 170GB met die 4,4GB/s schrijven. Bij de 1TB-drive is dat nog maar amper 80GB en de snelheid is met 4,3GB/s marginaal lager.
PCMark Storage
De Storage-test van PCMark geeft een totaalbeeld van een combinatie van allerlei activiteiten die van je opslag gebruikmaken. De totaalscore en -bandbreedte geven een algemene indruk, terwijl de deelresultaten inzoomen op specifieke toepassingen.
De resultaten van PCMark weerspreken de eerdere resultaten een beetje. In het gebruik als systeemschijf, met het starten en gebruik van software, scoort de NV3 goed, terwijl de prestaties op het vlak van bestandsmanipulatie (vooral het lezen en schrijven van de kleinere jpeg-bestanden) wat achterblijven.
- PCMark 10 - Storage - Totaalscore - Bandbreedte
- PCMark 10 - Storage - Totaalscore
- PCMark 10 - Storage - Totaalscore - Toegangstijd
PCMark 10 deelresultaten: starten en gebruik software
- PCMark 10 - Starten Adobe Acrobat
- Starten Adobe Photoshop
- Starten Adobe Lightroom
- Starten Adobe Premiere Pro
- Starten Adobe Illustrator
- Starten Adobe After Effects
- PCMark 10 - Starten Windows 10
- Gebruiken PowerPoint
- Gebruiken Excel
- Gebruiken Photoshop Heavy
- Gebruiken InDesign
- Gebruiken Illustrator
- Gebruiken After Effects
Gaming
- PCMark 10 - Starten Overwatch
- Starten Call of Duty: Black Ops 4
- Starten Battlefield V
Bestandsmanipulatie
- PCMark 10 - 2.37GB_(399_JPEGs)_leestest
- 2.37GB_(399_JPEGs)_kopieertest
- 2.37GB_(399_JPEGs)_schrijftest
- 20GB_(4_ISOs)_leestest
- 20GB_(4_ISOs)_kopieertest
- 20GB_(4_ISOs)_schrijftest
PCMark 10 Consistency
In de consistencytest kan de 2TB-NV3 de snellere drives niet meer bijbenen; de kleinere is in deze test zelfs trager dan de voorganger. Hoewel caching het trager schrijven naar qlc-nand nog grotendeels kan opvangen in andere benchmarks, lukt dat in deze test met voortdurende zware belasting veel minder goed. Desondanks herstelt de drive wel vlotjes na die zware belasting, zoals in de recoverytraces te zien is.
- PCMark 10 Consistency - Steady state bandwidth
- Steady state read latency
- Steady state write latency
In onderstaande grafiek zie je het verloop van de bandbreedte tijdens de consistencytest. In de acht degradatiefases wordt de ssd eerst tweemaal volgeschreven met data en draait PCMark de Storage-test, met tussentijds steeds langer durende randomwriteworkloads. Vervolgens wordt in de drie steadystatefases de Storage-test gedraaid, voorafgegaan door drie kwartier randomwriteworkloads. De ssd zou tijdens die fase zijn 'slechtste' prestaties moeten geven. Tijdens de vijf recoveryfases kan de drive zich herstellen. Tussen de Storage-benchmarks door is de drive steeds vijf minuten idle om ruimte te bieden voor interne optimalisaties als garbage collection.
- Degrade-fase
- Steady state en recovery
Warmtetest en vermogen
De Kingston NV2 hebben we idle nooit op een acceptabel niveau kunnen krijgen, maar gelukkig heeft de NV3 daar geen last van. Idle is het geen echt zuinige drive, ondanks het ontbreken van dram, maar is het een acceptabele middenmoter. Onder belasting is de NV3 zelfs een van de zuinigere drives.
- Opgenomen vermogen - Idle
- Opgenomen vermogen - 1MB Lezen
- Opgenomen vermogen - 4KB Lezen
Warmtetest
In onze warmtetest laten we de drive gedurende een kwartier volschrijven en meten daarbij de temperatuur van de ssd en de snelheid waarmee de drive volgeschreven wordt. Zo hebben we direct een indicatie van de afmetingen van de (pseudo-)slc-cache. In onderstaande grafieken zie je het verloop van de test en in de tabel hebben we enkele gemiddelden op een rijtje gezet. We kijken daarbij naar de gemiddelde snelheid die gehaald wordt bij het schrijven naar de cache en hoe groot die is, of in ieder geval hoeveel data je op volle snelheid kunt wegschrijven. Ook loggen we de maximale temperatuur en de gemiddelde ssd-temperatuur tijdens de test.
Als we de drive niet actief koelen voor de warmtetest, dan ligt de schrijfsnelheid iets lager dan bij de gekoelde drive, op pagina 6. We schrijven op de lege 2TB-drive pakweg 500GB naar de cache, met ongeveer 3,9GB/s. Bij de 1TB-drive is dat ongeveer 260GB, met een snelheid van 3,8GB/s. Schrijf je meer, dan zakt de snelheid als een kaartenhuis in tot slechts 0,1GB/s of 0,2GB/s. De temperatuur speelt daarbij geen rol van betekenis: die loopt op tot net iets boven de vijftig graden.
Drive |
Schrijfsnelheid naar cache |
Capaciteit cache |
Schrijfsnelheid zonder cache |
Maximale temperatuur |
Gemiddelde temperatuur
|
Kingston NV2 1TB |
2,2GB/s |
262GB |
0,2GB/s |
47°C |
46°C |
Kingston NV3 1TB |
3,8GB/s |
256GB |
0,1GB/s |
50°C |
45°C |
Kingston NV2 2TB |
2,5GB/s |
378GB |
0,6GB/s |
60°C |
54°C |
Kingston NV3 2TB |
3,9GB/s |
521GB |
0,2GB/s |
53°C |
48°C |
Prestatie-index
Voor onze testsuite hebben we twee prestatie-indices gemaakt. Daarbij maken we onderscheid tussen een index voor licht en een voor zwaar gebruik, met de zware consistencytest van PCMark als onderscheidende test. De overige benchmarks tellen allemaal even zwaar mee.
De NV3 is een van de snelste budgetdrives volgens de prestatie-index, maar de VP4300 Lite van Patriot is rapper, en dat voor een lagere (maar fluctuerende) prijs. Die prijs loopt overigens wat op als je beschikbaarheid meerekent. Hoewel de NV3 op papier behoorlijk presteert, is dat grotendeels te danken aan sequentiële prestaties naar de cache. Buiten de cache is de drive traag, al zul je daar met licht gebruik weinig last van hebben. Bij zwaar gebruik scoort de 1TB-NV3 iets minder dan de grotere variant: de consistencytest verloopt veel moeizamer bij die drive.
- Prestatie-index licht gebruik (2024)
- Prestatie-index zwaar gebruik (2024)
Conclusie
De nieuwe budgetdrive van Kingston is een prima opvolger van de NV2: de snelheden zijn geactualiseerd en kunnen goed mee met concurrerende Gen4-drives. Zoals bijna altijd geldt dat alleen zolang de cache beschikbaar is om naar te schrijven: is die vol, dan zakt de snelheid dankzij het gebruikte qlc-nand enorm in.
Dat is mogelijk niet het grootste bezwaar tegen een onvoorwaardelijke keuze voor een NV3. Net als bij de NV2 en diverse budgetseries van andere merken is niet vastgelegd welke componenten gebruikt worden. Het is daardoor goed mogelijk dat configuraties van de ssd met een andere controller en/of ander flashgeheugen afwijkend presteren. Wil je meer zekerheid, dan kun je beter voor een drive met vaststaande componenten kiezen.
De prestaties, en zeker de indices daarvan, vormen aantrekkelijke cijfers en in combinatie met de relatief bescheiden prijs lijkt de NV3 een prima budgetkeus. Dat is ook zo, maar dan zul je het gebruik een beetje moeten afstemmen op de drive. Als datadrive voor de opslag van media zal de NV3 prima voldoen, maar als systeemdrive, met veel kleine bestandsoverdrachten en veel random activiteit, lijkt de drive in ieder geval voor veeleisendere gebruikers iets minder geschikt. Daarmee vallen de 500GB- en 1TB-varianten eigenlijk af, want als je de ssd voor dataopslag gaat gebruiken, is het devies altijd 'meer is beter'. De in het vierde kwartaal verwachte 4TB-uitvoering is dan misschien nog het afwachten waard.
Wat de prijs betreft, is de NV3 nog niet zo 'budgetterig' als we graag zouden zien. Een drive als de Lexar NM790 is vergelijkbaar geprijsd maar sneller en dat laatste geldt ook voor Kingstons eigen KC3000, die maar iets duurder is. Bovendien zit je met die drives niet met de enorm lage qlc-prestaties als de cache niet meer beschikbaar is. Kortom: de NV3 mag nog wat meer richting een echte budgetdrive gaan voordat je moet overwegen hem te verkiezen boven een momenteel nog vergelijkbaar geprijsde tlc-drive.
- Kingston NV3 2TB
- Kingston NV3 1TB
- Kingston NV3 2TB
- Kingston NV3 1TB
- Kingston NV3 500GB
- Kingston NV3 4TB
Laagste prijzen voor:
Kingston NV3 (retail) 2TB
Winkel |
Beoordeling |
|
Prijs |
Totaal |
|
NBB.com
|
|
|
€ 112,99
|
€ 112,99
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
ALTERNATE.nl
|
|
|
€ 115,90
|
€ 115,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
CAPS
|
|
|
€ 115,91
|
€ 115,91
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Amazon.nl Marketplace
|
|
|
€ 116,75
|
€ 116,75
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Megekko
|
|
|
€ 116,90
|
€ 116,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Laagste prijzen voor:
Kingston NV3 (retail) 1TB
Winkel |
Beoordeling |
|
Prijs |
Totaal |
|
ALTERNATE.nl
|
|
|
€ 59,90
|
€ 59,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
NBB.com
|
|
|
€ 59,90
|
€ 59,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Amazon.nl
|
|
|
€ 59,90
|
€ 59,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Megekko
|
|
|
€ 61,90
|
€ 61,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Azerty
|
|
|
€ 61,90
|
€ 61,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Laagste prijzen voor:
Kingston NV3 (retail) 500GB
Winkel |
Beoordeling |
|
Prijs |
Totaal |
|
ALTERNATE.nl
|
|
|
€ 43,99
|
€ 43,99
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Amazon.nl Marketplace
|
|
|
€ 44,22
|
€ 44,22
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Informatique
|
|
|
€ 42,50
|
€ 45,45
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Micro-Mail B.V.
|
|
|
€ 43,30
|
€ 45,80
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
NBB.com
|
|
|
€ 45,99
|
€ 45,99
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Laagste prijzen voor:
Kingston NV3 (retail) 4TB
Winkel |
Beoordeling |
|
Prijs |
Totaal |
|
Micro-Mail B.V.
|
|
|
€ 222,50
|
€ 227,45
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
ALTERNATE.nl
|
|
|
€ 232,90
|
€ 232,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
CAPS
|
|
|
€ 232,90
|
€ 232,90
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
Twaiko
|
|
|
€ 235,-
|
€ 235,-
Kostenoverzicht |
Bekijk
|
bol Plaza
|
|
|
€ 236,-
|
€ 236,-
Kostenoverzicht |
Bekijk
|