Gerucht: Vodafone wil abonnees toegang tot Netflix geven

Vodafone is in gesprek met Netflix om abonnees toegang te verschaffen tot de streaming-videodienst, zo melden anonieme bronnen aan persbureau Bloomberg. De telecomreus zou klanten een bepaalde periode gratis toegang willen geven tot Netflix-content.

Vodafone logoBloomberg zegt dit vernomen te hebben van drie bronnen die bij de onderhandelingen betrokken zouden zijn. De gesprekken tussen Vodafone en Netflix zouden nog in de beginfase zijn en het is nog onduidelijk of er daadwerkelijk een overeenkomst tussen de twee gesloten zal worden. Vodafone wil desgevraagd geen commentaar geven op de geruchten.

Bloomberg meldt dat beide bedrijven opereren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Bovendien is Vodafone bezig om steeds meer online content aan zijn klanten voor te schotelen. Zo biedt het nieuwe Britse klanten die een 4g-abonnement afsluiten de mogelijkheid om zonder verdere kosten muziek te beluisteren op Spotify of om sportuitzendingen te bekijken op Sky Sports.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

18-04-2014 • 16:47

71 Linkedin

Reacties (71)

71
69
56
2
0
7
Wijzig sortering
Ik ben dan wel benieuwd of dit voor Vodafone Mobile of Vodafone Thuis gaat gelden, of voor beide. Kan mij er meer bij voorstellen op Vodafone Thuis dan op mobile gebied. Zou een leuke aanvulling zijn op hun glasvezel pakketten, nu ze DVB-C aan het laten vallen zijn.
Inderdaad en of het dan ook voor hun aangekochte provider Wisper gaat gelden is ook de vraag. Zou wel mooi zijn, zou me weer 'n tientje per maand schelen :)
Wat ik aan de wisper website kan zien wordt tegenwoordig alles doorverwezen naar de Vodafone site, behalve zakelijk... Ik vraag me dan ook af of dit voor wisper klanten beschikbaar gaat worden?
Ja voor glasvezel kan het idd een leuke aanvulling zijn.
Ik kan me je juist meer voorstellen dat ze dit bij mobiel gratis zulllen weggeven, gezien dat dat nog een hoop geld aan dataverbruik bij ze in het laadje kan brengen.
Vodafone heeft ook een actie gehad dat je een aantal maanden onbeperkt hbo go kon kijken op je smartphone. Dit ging niet van je databundel af !
Gaat waarschijnlijk om een gratis proefperiode van 1-3 maanden. Niet voor huidige abonnees denk ik :'(
KPN en spotify hebben laten zien dat het ook anders kan!
En daar ben ik ze zeer dankbaar voor, tegenwoordig stream ik via BT naar mijn autoradio.
Spotify is beter te luisteren dan de storingsgevoelige radiozenders ( ik rij door 2 antennewissels helaas )
Ik zou gewoon tunein gebruiken. De buffer kan je vrij instellen en dankzij de Internationale stations kan je ook radio zonder de belachelijke hoeveelheid reclame luisteren die er in Nederland overal is. Bovendien dus gratis en moet je niet bij de provider zitten die veruit het duurst is.

En om even over de commentaren mat datalimiet te hebben: Vodafone biedt inmiddels vrijwel uitsluitend abos waar als je bundel op is je alleen snelheid verliest en kan kiezen voor meer data. Wellicht dat ze verwachten dat mensen dat wel doen maar ze erop afzetten kunnen ze niet. Dat heb je volledig zelf in de hand.

En om eerlijk te zijn zou ik dat niet minder dan een zeer slimme zet vinden. Alle bedrijven bieden hun klanten ten slotte iets aan waar ze voor willen betalen. Als zij video streaming aanbieden en jij in ruil moet betalen voor de data die je gebruikt is dat niet meer dan normaal. Verwachten dat zij het volledig gratis doen is echt raar. Spotify verbruikt veel en veel minder data en bovendien zullen de kosten ook veel lager zijn. Muziek is immers veel goedkoper dan films. Zowel in de maak als in de aankoop.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 18 april 2014 22:41]

Gok inderdaad ook voor een bepaald periode. Tenzij vodafone je netflix abbonnement wil gaan betalen want niets is gratis in het leven :D Hieronder de enige info die bekend is bij bloomberg weg.
A deal would give Vodafone customers free access to Netflix content for a period of time, the people said, asking not to be named because the agreement isn’t final. Talks are at an early stage, they said.
Jewel voor niks gaat de zon op :9
Aannemend ze het dataverbruik niet gratis maken lijkt het me best wel lucratief voor Vodafone om het juist wel aan alle klanten gratis te geven, data is nou niet bepaald goedkoop en Netflix gaat daar nou niet bepaald zuinig mee om.
Het zou een leuke toevoeging zijn, maar het lijkt me dat de abo's dan ook weer duurder zullen worden om deze 'gratis' dienst aan te bieden.
Tenzij het inderdaad om een flinke proefperiode zou gaan, maarja ... Wat heeft Vodafone daar voor een baat bij? Iedereen mag (per uniek credit card nummer) één maand gratis Netflix proberen.
Misschien dat je bij Vodafone 2 maanden gratis krijgt en als je daarna via hun aanmeld dat Vodafone er een commissie aan overhoud. Ze zullen het inderdaad niet voor niks, of uit goodwill voor Netflix doen.
Anoniem: 382732
@SWINX18 april 2014 17:15
Niet voor niks, maar een onderscheidende propositie levert ook klanten op. Ze hoeven op zich niets te verdienen op Netflix.
Ik denk ook dat het niet om een proefperiode kan gaan want daarmee heeft Vodafone geen extra verkoop argument. Aan de andere kant begrijp ik het wantrouwen tegen het concept van een aantrekkelijk aanbod van Vodafone ook wel, zij zijn het immers die met de Red abonnementen de eerste stap richting de huidige hoge abonnementsprijzen gezet hebben.
Ze zouden het zo kunnen brengen:

Nu bij je RED-abbonnement, gratis 3 maanden onbeperkt Netflix!

en dan kan je daarna verlengen, waar Vodafone van Netflix een commissie per verkocht abbo kan krijgen.
Ook voor huidige abonnees? Laat maar komen! :9~
Na 3 dagen slecht niews, moet dit de pijn verzachten .... ?

mag men straks kiezen .... proxy & content, of geen proxy maar datalimieten ....
Na 3 dagen slecht niews
Wat heeft het nieuws ermee te maken? Als je last had van de proxy issue dan had je er wel wat langer last van dan die drie dagen. Als je er geen last van had dan is het nieuws feitelijk geen reden om er dan ineens wel last van te hebben.

Ik heb als Vodafone klant nou niet echt het idee dat ik me erg genaaid voel of dat ik anderszins verwacht gecompenseerd te worden voor het zogenaamde "leed" dat me zou zijn aangedaan.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 18 april 2014 16:57]

[...]

Wat heeft het nieuws ermee te maken? Als je last had van de proxy issue dan had je er wel wat langer last van dan die drie dagen. Als je er geen last van had dan is het nieuws feitelijk geen reden om er dan ineens wel last van te hebben.
Ik had geen last van de proxy, maar ik doelde meer op de headlines op Tnet van de afgelopen 3 dagen.
In het forumtopic zijn ze anders ook niet heel gelukkig erover.
Ik had geen last van de proxy, maar ik doelde meer op de headlines op Tnet van de afgelopen 3 dagen.
Die gaan toch over de proxy? Als jij er geen last van had, waarom is het dan toch slecht nieuws waarvan de pijn verzacht moet worden?

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 18 april 2014 17:13]

Met de tsunami waren duizenden mensen omgekomen. Ik heb er zelf geen last van gehad, maar vind het geen goed nieuws.

.oisyn, je redenering is echt waardeloos...


OT: ik ben bijna weg bij Vodafone (nog 2 weken wachten), maar geen Netflix kan mij daar weer terug krijgen.. Hoewel ik moet toegeven dat het wel een slimme marketingstunt zou kunnen worden.
Zouden ze hopen dat mensen massaal over hun datalimiet heen schieten?
Misschien dat ze geen data kosten gaan rekenen voor het gebruik van netflix.

Een beetje het zelfde wat HI?? Met spotify doet. Zou in ieder geval een goede zaak zijn! Voor mij een reden om volgend abonnement weer bij vodafone af te sluiten!
Dat (kijkgedrag) hebben die mensen toch zelf in de hand? Databundel verhogen is altijd een optie en ik denk dat Vodafone dat wel voor ogen heeft.

Maar goed, misschien kan het ook anders zoals Intruder hieronder zegt; dataverkeer van een bepaalde app buitensluiten. Wie weet...
oisyn, je redenering is echt waardeloos...
Jij bent hier toch echt degene met een waardeloze redenering. Een tsunami is niet maanden aan de gang voordat het ineens in het nieuws komt omdat er een oorzaak is ontdekt of omdat er eindelijk eens iemand over aan het klagen is. En dat is nou precies de kern van mijn punt. Er wordt hier gezeurd over zogenaamd "3 dagen aan slecht nieuws". Afgezien van een enorme overdrijving (3 nieuwsberichten: een over de oorzaak, een over dat het opgelost zou zijn terwijl het dat niet is en een dat het wel daadwerkelijk is opgelost), is het niet zo dat de afgelopen 3 dagen nou echt anders waren dan de weken voor het eerste nieuwsbericht hierover. Als er zogenaamd pijn verzacht moet worden dan is dat voor iedereen die er last van had tijdens de gehele periode, en niet voor de "3 dagen aan slecht nieuws" want dat nieuws heeft er op zichzelf geen zak mee te maken (in andere woorden, ergens slecht nieuws over horen is geen reden voor compensatie)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 19 april 2014 22:01]

Het kan toch zijn dat andere mensen er wel last van hebben? (En dus "pijn" hebben.) Dan is dit 'goede' nieuws misschien toch een hart onder de riem.

Het is ook niet zo dat het kwaaltje slechts 3 dagen duurde voor die mensen. Slechts de berichtgeving. Als buitenstaander reageer je op de berichtgeving en baseer je daar je conclusies op.

Ik snap nu wel jouw redenering, maar denk dat het toch nog iets tekort door de bocht is :p
Maar goed,doet verder niet meer ter zake.


Om het iets een draai te geven: Vodafone is relatief vaak negatief in het nieuws geweest, dan zal het voor hen en hun klanten wel fijn zijn om er ook eens iets positiefs over te horen.
Beste Netflix-bezoeker, om u te kunnen identificeren als Vodafone-klant dient u te surfen via de proxy xD.

Nee, gekkigheid. Het zou best chill zijn als dit ook voor huidige abonnees zou komen. Ik verheug me echter nergens op, ik denk dat als ze mij Netflix geven, ze echt verlies draaien op mijn abbo (F&F).
Nou dat bericht zal je niet te zien krijgen gezien het browsen via de proxy verplicht is en dus niet uit te schakelen valt bij Vodafone.

OT: De proxy verminderd de kwaliteit van niet HD opnames, dus de keuze wordt voor Netflix: Super slechte kwaliteit of HD maar dan verbruik je wel ontzettend veel data.

Ik begrijp dan ook wel waarom ze het "gratis" willen geven aan gebruikers, want er valt vast wel een deal te maken met Netflix dat ze alleen hoeven te betalen voor de hoeveelheid dat mensen het gebruiken en de mensen die het veelvuldig gebruiken het wel betalen voor de rest.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 18 april 2014 17:45]

Juistem,
Dit is toch het op een slinkse manier koppelen van data doorgeven en diensten.
EN DAT MAG NIET vanwege net neutraliteit.
.
Andere aanbieders van vergelijkbare diensten maken zo geen kans bij Vodafone klanten. En Vodafone zal de doorgifte van Netflix zelf gaan vormen / knijpen.
.
Vodafone, laat jullie advokaten hun potloden maar vast gaan slijpen.
Er komt zo een rechtszaak aan.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 19 april 2014 14:10]

Anoniem: 126717
@FreshMaker18 april 2014 16:53
Nee, gereduceerd tot postzegel formaat door de proxy natuurlijk. :)
Ik kan de twee ook niet rijmen. Pagina's slopen, om vervolgens video aan te bieden???
Je snapt dat zoiets al langerbbezig is kocht het zo zijn
Je snapt dat zoiets al langerbbezig is kocht het zo zijn
Say what ?
slimme move. Mensen kijken gratis series/films. Verbruiken meer data. Meer inkomsten :)
Lijkt me dat dit ook via wifi te bekijken valt en niet alleen via mobiele netwerk, maar idd zullen zat mensen zijn die vergeten aan te zetten.
Er zijn tegenwoordig toch best vlotte abonnementen. Ik ken iemand die met zijn abonnement hogere downloadsnelheden kan halen dan onze glasvezellijn. Ik weet niet meer uit mijn hoofd hoeveel, maar het kwam volgens de speedtest ergens boven de 50Mbit uit. Natuurlijk moet je dan wel spreken van ideale omstandigheden. Tijdens de test zaten we met zonnig weer op een terras in Enschede. Dan heb je het weer mee, weinig opstakels en zit je ook nog in een stad met vrij goede dekking.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 18 april 2014 18:49]

Ik geloof dat je niet echt goed begrijpt waar ze het over hebben, of op zijn minst het niet goed gelezen heb:

Des te vlotter de verbinding des te hogere kwaliteit Netflix content naar je zal sturen des te meer data je zal verbruiken en data kost geld, veel geld zelfs. Stel je krijgt een stream van 8Mbit toegestuurd=1 Megabyte per seconde=3,6 GigaByte per uur!

Dus ga maar lekker film kijken dan met je Galaxy S5 met Vodafone Red abonnement voor € 54 per maand krijg je 2GB en betaal je €0,10 per MB buiten je bundel dus krijg je bij het kijken van slechts 1 normale lengte film van 90 minuten (5,4GB bij 8mbps) een rekening van € 394,=! En dan ga ik er vanuit dat je de rest van de maand helemaal niets online meer doet met je telefoon, zelfs niet je telefoon automatisch voor email laten checken.

Veel kijkplezier dus toegewenst met "gratis" Netflix!

edit: @hieronder: Dat is nog steeds off-topic van het bericht waar je hierboven op reageerde, en het zijn geen datalimiten, maar databundels, kom je erboven ga je € 0,10 per MB betalen, bij limiten krijg je tenminste geen hoge na rekening.

edit 2: @DaveD1109: Van die HBO aktie wist ik inderdaad niet, maar dat heeft niets met het wel of niet begrijpen te maken en ik betwijfel of jij het bericht heb gelezen waar ik op heb gereageert, want dan had je kunnen zien dat die totaal niets met hetgeen te maken had waar hij op reageerde.

[Reactie gewijzigd door i8086 op 19 april 2014 10:32]

Ja okee, datalimieten mogen ze dan wel afschaffen, anders raas je er doorheen. Maar dat is technisch gezien geen punt, alleen economisch.
Volgens mij begrijp jij het niet helemaal. Kijk maar eens naar de hbo actie van vodafone een tijd terug.
ideaal onderweg series en films kijken. En wat is makkelijker dan netflix voor de doorsnee consument?
Tja onderweg films en series kijken is inderdaad leuk, maar dan moet die data limieten ook weg.
Ik vertik het om zulke dingen nu te streamen omdat het gewoon niet leuk is, kijk had ik geen limiet in de maand had ik het wel eens gedaan.

Ik stream zelfs geen muziek met spotify ofzo ik download het nog, en wat ik wil luisteren mixtapes enzo even op de telefoon zetten.
Ik vind op moment zo niet nodig constant te streamen door die limieten.
Tja onderweg films en series kijken is inderdaad leuk, maar dan moet die data limieten ook weg.
Ik vertik het om zulke dingen nu te streamen omdat het gewoon niet leuk is, kijk had ik geen limiet in de maand had ik het wel eens gedaan.
en DAT is nu juist de reden dat het weg is.
Niet omdat het niet mag, maar omdat de aanbieders ons "lekker" gemaakt hebben met de oude abo's waar het redelijk vlot ging.

Dacht je werkelijk dat Whatsapp en smsinkomsten de reden is, nee, het zijn grootendeels de veelverbruikers die hun "fup" overschreden.
( en die worden nu langzamerhand omgezet naar databundels, door opheffen van hun oudere abo's )

Ik vermoed dat er meer keuze komt in het type abonnement, muziek / video wat dat evt. naar keuze buiten de bundel loopt.
( zoals KPN met Spotify doet, en Tmbobile met Deezer )

dankzij 4G komen er nu meer technieken vrij, die meer en snellere verbindingen vereisen, en de providers (zouden) moeten inspringen daarop.
Opties zoals dit is de uitgelezen kans om je te profileren.
KPN wil TV verzorgen op hun 4G, en al is het maar een paar kanalen, ik zou het graag gaan gebruiken.
Netflix kost maar 7,99 euro en als je via een proxy naar Amerika doet kost het je minder dan 6 euro. Vodafone vraagt gigantische prijzen voor haar abonnementen, dus ik laat het waarschijnlijk lekker zitten. Die 8 euro heb je zo bespaard door geen klant te worden van Vodafone.
En zo kan je het ook bekijken inderdaad.. Goeie! :Y
best een leuke actie zou t zijn, ik ben zelf wel een flinke gebruiker van netflix!
Ik hoop wel dat als ze dit bij een mobiel abonnement aanbieden, dat ze dan over content van netflix geen data kosten in rekening brengen. Mijn 1gb datalimiet, in combinatie met 4g en netflix, zou het namelijk niet lang volhouden.
Leuk.. Vooral voor de bestaande klanten like le moi.. Ik heb al een hele poos een grote interesse naar Netflix alleen nooit fatsoenlijk naar gekeken :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee