Netflix introduceert nieuwe apps voor smart-tv's en consoles

Netflix heeft zijn applicaties voor smart-tv's, consoles en blu-ray-spelers vernieuwd. De applicaties hebben nu een uniforme interface, die volgens Netflix beter te navigeren is, en delen een gezamenlijke codebase die op JavaScript is gebaseerd.

De nieuwe interface vergezelt beschrijvingen van groter artwork, waardoor het navigeren tussen series en films volgens de videostreamingdienst volgens Netflix een 'veel betere beleving' biedt. Tegelijkertijd laat de nieuwe interface, die in de komende twee weken wordt uitgerold, door dat grotere artwork minder ruimte over voor het overzicht van films en series. Bovendien navigeert de nieuwe interface op een PlayStation 3 wel langzamer, zo wijst een test op de Tweakers-redactie uit. Dat roept de vraag op hoe smart-tv's, die vaak over matige processors beschikken, omgaan met de nieuwe interface.

De interface wordt uitgerold naar recente smart-tv's, blu-ray-spelers, de Xbox 360 en de PlayStation 3. Of de nieuwe app ook naar de Apple TV komt, is op dit moment nog niet duidelijk. De applicaties voor de ondersteunde platforms hebben vanaf nu dezelfde codebase. "Daardoor kunnen we nieuwe features makkelijker uitrollen naar verschillende apparaten", zo zegt Chris Jaffe, vice president productinnovatie van de videostreamingdienst, tegenover Tweakers. De nieuwe apps maken gebruik van een eigen platform dat Netflix heeft ontwikkeld en dat is gebaseerd op JavaScript, aldus Jaffe. Netflix baseerde de apps eerder op Apples renderengine Webkit en html5.

De nieuwe interface biedt meer ruimte voor aanbevelingen op basis van interesses of wat vrienden hebben gekeken. Ook wordt bij een aanbeveling duidelijk getoond waarom de serie of film wordt aanbevolen. Daarnaast biedt de zoekinterface een grafisch overzicht van de zoekresultaten, waar dat tot nu toe een lijst met titels was. De nieuwe apps moeten op termijn bovendien allemaal ondersteuning krijgen voor spraakbesturing, waar dat nu alleen op de Xbox 360 kan.

Jaffe zegt dat de nieuwe interface specifiek is bedoeld voor televisies, en zijn weg niet zal vinden naar andere apparaten waarop Netflix draait. "Deze interface is ontworpen voor de beperkingen van een televisie", aldus Jaffe, waarbij de vierpuntdruktoets de voornaamste besturing is. "Op tablets zou dit niet de beste ervaring bieden", zegt hij. Tegelijkertijd werkt het bedrijf wel aan een 'rijkere' ervaring voor andere apparaten, zo zegt Jaffe. De nieuwe interface draait al sinds april in bèta binnen de Verenigde Staten, waar een paar honderdduizend gebruikers de nieuwe interface mochten testen. In de praktijk wees dat uit dat gebruikers meer films en series gingen kijken, aldus Jaffe, de belangrijkste graadmeter die het bedrijf hanteert.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Joost Schellevis

Redacteur

13-11-2013 • 06:07

67 Linkedin

Reacties (67)

67
66
38
0
0
20
Wijzig sortering
Ik ben benieuwd wanneer er een native XBMC plugin komt. Er is iets, maar dat werkt niet voor Nederland (als ie überhaupt nog werkt). Het enige dat je nu kunt doen om het echt in XBMC te kijken is via UPNP en dan vanaf een PC met PlayOn streamen. Een beetje een Mr.Bean oplossing, dus...
Wat let je om je als developer op te werpen voor het XBMC platform en te onderzoeken of de huidige API's van NetFlix voldoende houvast bieden om een plugin te gaan schrijven, testen & aanbieden?

Voor zover ik weet zijn er weinig tot geen "native plugins" die een bepaalde functionaliteit aanbieden en ook daadwerkelijk geschreven zijn door de intellectueel eigenaar van die functionaliteit. Het is veel 3rd-party achtig development wat juist ervoor het gezorgd dat de XBMC-community zo'n enorme stapel plugins te kiezen heeft op dit moment.
Helaas heeft Netflix 8 maanden geleden hun public API dicht gegooid. Bron: http://developer.netflix.com/
Dat is erg jammer. Ik had graag een Netflix plugin gezien op het XBMC platform.
Ik ben blij dat Spotify dat wel goed doet.

Ondanks dat Netflix veel platformen ondersteunen zijn ze net allemaal niet handig voor mij.
- Mijn oude Samsung Smart-TV wordt niet meer ondersteund.
- De PS3 staat standaard niet in de woonkamer.
- Wii heeft mindere beeldkwaliteit.
Misschien ben ik geen developer?
En wanneer er een bruikbare api komt zodat er ook een Mediaportal Plugin kan komen...
Zou het ook goed vinden als Netflix deze gewoon zelf beschikbaar zou stellen...
Goed bezig! Ben een enthousiaste Netflix gebruiker en gebruik de app op de PS3, WiiU en de Microsoft Surface. Ben zeer benieuwd naar de verbeteringen.

Overigens een klein foutje in de 2e alinia: De interface wordt in de komende uitgerold naar recente smart-tv's. In de komende weken, maanden? Tijdaanduiding ontbreekt.
Ik hoop dat ze ook eens wat doen aan de ondertiteling. Ik vind die vaak slecht te lezen als je een lichte achtergrond achter de tekst hebt.
ik heb gemerkt dat dit varieert per film/serie soms. In de US versie is dit over het algemeen wel al beter geregeld. Zal ook hier op termijn worden doorgevoerd denk ik.
Ligt ook aan welke client je gebruikt. Op iOS apparaten kun je nl. zelf instellen hoe de subs er uit moeten komen te zien. Default is een gele courier meen ik en daar werd ik iig niet blij van.
ik ga gelijk kijken, ik heb in de nieuwe app miniatuurletters in het geel. Kennelijk een instellingsknopje gemist.
Het zit onder Instellingen->Algemeen->Toegankelijkheid

Top Gear Top Tip: Je moet wel de optie "Video Voorrang" uitzetten anders komt de Netflix voorkeur er nog doorheen!
Dank je!!

Kan je het ook op de ipad app zelf nog aanpassen trouwens? Daar mis ik de instellingenknop?

De rest staat goed inmiddels

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 13 november 2013 21:41]

Op alle iOS apparaten kan het, iPhone, iPad en AppleTV. Wel allemaal vanuit de centrale instellingen.
Ik ga nog eens kijken, meestal kijk ik zonder subs op de ipad omdat ik dan altijd een koptelefoon op heb, maar het is wel handig als ik die ook kan aanpassen net als de andere apple apparaatjes.
Ik hoop dat ze dan ook de profielen gaan instellen het hoofdprofiel is van mijn vrouw en die wordt helemaal gek van de zooi die ik (en de kinderen) kijk :) in haar aanbevelingen lijst.

Ik vindt de app op de Wii tot nu toe het beste ik wil graag alle apps van netflix zo zien. Het meest gebruik ik de app van mijn "smart"TV (samsung) en de grootste tegenvallers zijn de apps voor mijn WiiU en mijn Android tabs.

[Reactie gewijzigd door 4play op 13 november 2013 07:41]

Je hebt toch verschillende profielen waar je tussen kan switchen?
Alleen op de computer en de Wii de rest van de apps (die ik tot mijn beschiking heb WiiU / android / samsung smart TV) kan niet overschakelen van profiel.
De ipad app kent ook profielen. Android app helaas nog niet. Net als jij gebruik ik mijn WII het liefste. Werkt als een zonnetje. _/-\o_
Inderdaad hier hoop ik ook op! Helaas staat er in dit artikel niets over. Dus het zal wel er niet in zitten.
Ik zie in het bericht wel de PS3 en Xbox 360 staan maar enig idee of deze update ook voor de Wii U wordt uitgebracht?
De link naar het originele bericht moet zijn: http://blog.netflix.com/2...-gets-major-makeover.html en daar staat niets genoemd over de Wii U.

Ik gebruik geen NetFlix dus zou geen idee hebben of je op forums, Twitter of via support extra info kan krijgen.
Dat zou jammer zijn. De Wii U word al zo vaak 'vergeten' dan wel opzettelijk vermeden door ontwikkelaars.
Gelukkig maar want de Xbox 360 app is niet vooruit te branden. Elke keer 10-15 seconden wachten voordat je in het volgende menu zit is niet optimaal.
Op mijn Playstation 3 en smart-TV (KDL-42W655) werkt de app feilloos. De problemen die jij ervaart zijn hoogstwaarschijnlijk platform gebonden. Ik hoop voor jou dat de update je problemen oplost, maar houd er rekening mee dat sommige problemen wellicht niet zo simpel op te lossen zijn.

Ik weet namelijk niet hoeveel Microsoft bijdraagt aan de problemen die er spelen. Als zij wijzigingen aan de app doorvoeren om deze geschikt te krijgen voor de XBox360, zou het zo maar kunnen dat een volgende Netflix App er weliswaar anders uit ziet maar evengoed niet lekker wil draaien.

Ik wil je goede zin niet bederven hoor, maar als je dat even in je achterhoofd houdt loop je minder kans op een teleurstelling. Succes in ieder geval :-)
Groter artwork? Dus nog meer scrollen om uit te komen bij de content die je wilt hebben? Geef gebruikers gewoon de keuze om meer content in één keer te browsen door middel van een listview bijvoorbeeld.

Dat hele tile-based design is misschien handig voor een 3" smartphone, maar alles daarboven heeft een dusdanige resolutie en grootte dat er echt geen noodzaak is om maar 5 items in de breedte en nog minder in de hoogte te laten zien.
Als je weet wat je wilt kijken kan je de search functie gebruiken lijkt me zo :+

Aan de ene kant vind ik het een goede stap, als ik NIET weet wat ik wil gaan kijken kan ik het voor mijn gevoel zo beter beoordelen of de film de moeite waard is of niet.

Aan de andere kant t snap ik je punt wel. Misschien is de voornaamste reden achter de schermen wel dat het zo lijkt alsof ze meer content hebben.

Ik ben in ieder geval heel erg blij dat ze bezig zijn verschillende interfaces te maken voor verschillende devices. En niet 1 interface a la windows 8.0 voor alles.
Anoniem: 551244
13 november 2013 09:17
Ik vraag me af of de update er ook komt op de WD TV Live HD.
Volgens WD zelf word de UI bij elke opstart gedownload en bevat de WDTV slechts een basis webkit interface.
De standaard app zelf vind ik traag reageren en er verouderd uitzien op dit moment.
Maargoed, als de film/serie eenmaal afspeeld werkt het verder prima.

The UI is downloaded from Netflix when you start the Netflix app. The WDTV just has a core WebKit interface.
(bron: http://community.wd.com/t...ix-UI-changes/td-p/554243)
De netflix app is al sneller in de laatste twee beta firmwares, ongeveer 25% sneller bij browsen en 200% sneller bij afsluiten (en opstarten gaat ook sneller, al hangt dat van meer factoren af).

De app van netflix is al diverse keren aangepast de afgelopen jaren buiten WD om, WD's relatie met netflix in het achterhoofd denk ik dat de WD mediaspeler een van de eerste mediaspelers is die overgaat op dit nieuwe ontwerp (zie ook de snelle invoering van de profielen die de WD bezitters op dag 1 al konden gebruiken).

Maarja, het is wel wat glazen bol kijken wat ik doe.
Zou leuk zijn als ze de app voor de WD TV Live (2011) ook upgraden. Werkt opzich al prima, maar iets nieuws is altijd welkom :)
ik vraag het wel even na aan de ontwikkelaars bij WD, ik kom er hier op terug als ik bericht heb:
[Mediaplayer] WD TV Live (najaar 2011)

Ik vermoed trouwens dat het wel komt omdat als enige de xbox one wordt genoemd waar de nieuwe interface niet geintroduceerd gaat worden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 32279 op 13 november 2013 10:05]

Anoniem: 434945
13 november 2013 10:07
Hoop dat binnenkort ook Apple tv voorzien zal worden. Vergeleken met iPad/iPhone app is die op de Apple tv nogal teleurstellend.
Leren leven met de beperkingen die je door Apple op worden gelegd. Begreep dat Netflix geen toestemming kreeg om de update voor Apple TV uit te rollen, omdat het niet binnen de lijntjes van Apple past.
Het uiterlijk van deze versie ziet er inderdaad wel een stuk beter uit dan de huidige op de Apple TV.
Ik hoop wel dat het gelijktrekken over meerdere platformen geen negatieve effecten heeft voor de bediening.
Op dit moment ben ik namelijk erg tevreden over de minimalistische afstandsbediening en de manier van besturing.
Een nieuwe app voor de PS3? Zeer welkom. Het enige wat de PS3 had was een overzicht van random suggesties, wat 'big' was op Facebook, wat 'big' was op Netflix en suggesties gebaseerd op wat je al eerder had gekeken.

De zoekfunctie was overigens te dramatisch voor woorden, je had zelfs geen mogelijkheid om te browsen op categorie. Vreemd genoeg had de PS3 dan wel profielen, welke ik dan weer op m'n tablet niet heb ... die overigens wel weer kon zoeken op categorie ...

Beetje inconsistent volk bij Netflix :p
Ik heb op de ps3 een stuk of 10 verschillende suggestie categorien. Heb jij je voorkeuren wel ingevult?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee