De rechter van de MegaUpload-zaak zou tegen de FBI gezegd hebben dat hij twijfelt of er wel een rechtszaak komt. De autoriteiten in Nieuw-Zeeland zouden procedurele fouten gemaakt hebben, waardoor een uitlevering op losse schroeven staat.
"Ik weet eerlijk gezegd niet of we ooit een rechtszaak over dit feit krijgen", zou de Amerikaanse rechter Liam O'Grady tegen de FBI gezegd hebben. De opmerking zou volgens de New Zealand Herald door de advocaten van Kim DotCom, de topman van MegaUpload, opgevangen zijn. De rechter zou zijn twijfels hebben omdat de autoriteiten in Nieuw-Zeeland de strafrechtelijke aanklachten van de VS niet formeel aan de verdachten overhandigd hebben, toen de acties tegen MegaUpload en inbeslagname van bezittingen plaatsvonden.
De rechter zei naar verluidt dat verder onderzoek naar procedurele fouten nodig was voor een definitief oordeel. Hij deed zijn uitspraken bij de zitting over het al dan niet verwijderen van gebruikersgegevens van de 1100 servers van de hostingpartijen van MegaUpload. Een beslissing daarover komt pas als er duidelijkheid is over de procedurele kwesties.
Volgens Ira Rothken, advocaat van Kim DotCom, is de reden dat de aanklachten niet overhandigd zijn, het feit dat dit simpelweg onmogelijk is: "We geloven niet dat MegaUpload op die manier strafrechtelijk aangeklaagd kan worden omdat het bedrijf niet binnen de jurisdictie van de Verenigde Staten gevestigd is." De onderneming zou wel privaatrechtelijk beschuldigd kunnen worden en ook zouden verdachten invididueel vanuit een ander land strafrechtelijk beschuldigd kunnen worden.
De VS probeert DotCom en de andere MegaUpload-medewerkers echter uit te laten leveren op basis van deelname aan een criminele organisatie, waar in Nieuw-Zeeland een celstraf van vijf jaar op staat. Deze duur is ook de minimale grens voor uitlevering. Op auteursrechteninbreuk staat een straf van vier jaar, wat onvoldoende is voor uitlevering.