Raspberry Pi heeft meer dan 350.000 preorders ontvangen

Volgens bedrijven die die betrokken zijn bij de distributie, zijn er al meer dan 350.000 preorders geplaatst voor de Raspberry Pi. De minicomputer werd vorige week bij de eerste klanten afgeleverd. Een tweede batch zou volgende week geleverd worden.

De twee Britse bedrijven Premier Farnell en RS Components hebben tegenover The Inquirer aangegeven gezamenlijk het aantal van 350.000 binnengehaald te hebben. Daardoor zullen er nog aanzienlijk meer Raspberry Pi-computers geproduceerd moeten worden: de eerste batch bedroeg slechts tienduizend stuks.

Om op de grote vraag in te springen sloot de stichting achter de Raspberry Pi eerder al een overeenkomst met Premier Farnell en RS Components. Hierdoor kunnen de minicomputers sneller gemaakt en uitgeleverd worden, in plaats van per batch van tienduizend stuks, zo claimt de stichting.

Onlangs werd bekendgemaakt dat de uitlevering van de eerste Raspberry Pi-computers is begonnen. Een volgende batch kan volgende week geleverd worden. Hoe lang het gaat duren om alle 350.000 preorders weg te werken, is niet bekend. Inmiddels wordt de minicomputer, die een prijskaartje van 35 dollar heeft, voor aanzienlijk hogere bedragen aangeboden op Ebay.

Door RoD

Admin Mobile

19-04-2012 • 20:40

69 Linkedin

Lees meer

Raspberry Pi krijgt eigen downloadwinkel Nieuws van 17 december 2012
Mojang port Minecraft naar Raspberry Pi Nieuws van 25 november 2012
Open WebOS geport naar Raspberry Pi Nieuws van 23 september 2012

Reacties (69)

69
66
49
5
0
10
Wijzig sortering
Waar komt dit bericht vandaan?

Dit staat op de site van raspberry zelf:
We now have in excess of 100,000 confirmed orders for the Raspberry Pi globally and can confirm that everyone who ordered before 18th April (i.e. today!) will definitely receive their Raspberry Pi before the end of June 2012, whatever your existing order confirmation says!
Lol @ downmod... je gaat toch geen nieuws site geloven tegenover de eigen site van raspberry zelf?

[Reactie gewijzigd door Montaner op 19 april 2012 20:56]

De twee Britse bedrijven Premier Farnell en RS Components hebben tegenover The Inquirer aangegeven gezamenlijk het aantal van 350.000 binnengehaald te hebben.
Corby distributor RS Components has told The INQUIRER that it has now received 250,000 pre-orders, up from the 220,000 it reported last week. What's more, Element14, the other Raspberry Pi distributor and part of the Premier Farnell Group has revealed that it has reached 100,000 pre-orders, bringing the total number of people interested to 350,000.
Tja, bij RS components kon je ivm overbelasting geen order meer ingeven, alleen maar een webform dat je interesse had,, dus bij de ene heb ik een batch van 10 als interesse staan, bij de andere een order :P ik vermoed dat vrijwel iedereen dat dus heeft...
Dit zijn, alleen de orders van Premier Farnell en dus een kleiner aantal dan het totaal aantal orders wat in dit nieuwsbericht is gegeven

The Inquirer

Hier wordt ook duidelijk beschreven dat het aantal orders van RS Components op 250.000 ligt.

250.000 + 100.000 = 350.000 orders totaal
Ik denk dat het huidig aantal pre-orders weinig zegt over de vraag naar de Raspberri Pi. Sinds de launch hebben mensen alleen maar hun interesse aan kunnen geven (geen echte pre-orders).
Vervolgens hebben enkele van eerste een echte order mogen plaatsen.

Er spelen hier twee factoren een belangrijke rol:
1) Je kan de Raspberri Pi nog steeds bestellen (zelfs niet eens een echte pre-order)
2) Zodra je hem wel mag bestellen is er voorlopig nog steeds een maximum van 1 per klant.

Ik denk dat deze twee factoren ervoor gezorgd hebben dat de echte vraag naar de Raspberri Pi nog steeds verborgen is.

Ik vermoed dat de werkelijke vraag rustig in de miljoenen loopt. Ik heb hiervoor drie redenen:
1) Elke nerd ter wereld wil er minstens 1 hebben, of hij nu al weet wat hij er precies mee gaat doen, of niet.
2) De Rapsberri Pi is zeer geschikt als goedkope HTPC.
3) De Rapsberri Pi is geschikt als low budget PC.

Het verbaasd me dat schijnbaar noch de Raspberri Pi Foundation, noch beiden distributeurs (RS en Farnell) dit door schijnen te hebben.
Anoniem: 64119
@Marq19 april 2012 22:47
@Mark_L:

1) Elke nerd ter wereld wil er minstens 1 hebben, of hij nu al weet wat hij er precies mee gaat doen, of niet.
2) De Rapsberri Pi is zeer geschikt als goedkope HTPC.
3) De Rapsberri Pi is geschikt als low budget PC.


1) dat is vrij dubieus, ik verwacht geen 500.000.000 verkochte Pi's. (1:14 Nerd/Non Nerd)
2) dat is een claim die totaal geen stand houdt. Het is N.B. telefoon hardware !
3) Dat kon nog wel eens heel erg vies tegen gaan vallen.

Okay, het spul werkt en speelt ook nog bepaalde Full-HD's af maar is in de verste verte geen budget pc en al helemaal geen volwaardig HTPC alternatief.

Zelf zie ik de Pi als een ultra-budget micro pc waar je, met die classificatie, nog opmerkelijk leuke dingen kunt doen. ;)
1) dat is vrij dubieus, ik verwacht geen 500.000.000 verkochte Pi's. (1:14 Nerd/Non Nerd)
Het moge duidelijk zijn dat mijn opmerking een overdrijving was.
Anders zou ik nog opmerken dat willen niet hetzelfde is als kunnen kopen en vragen waar je die verhouding op baseert.
2) dat is een claim die totaal geen stand houdt. Het is N.B. telefoon hardware !
De praktijk zal moeten leren hoe geschikt de Raspberry Pi zal zijn als HTPC.
Aangezien XBMC er al op draait denk ik dat het vooral van de ondersteunde codecs af zal hangen (het is heel leuk als je in theorie full-hd af kan spelen, maar als je gedownloade films niet werken heb je daar weinig aan).

Zelf ben ik niet genoeg in deze materie thuis om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen. Weet jij (of iemand anders) wat hierbij de beperkingen zijn? (hardware? drivers?)
3) Dat kon nog wel eens heel erg vies tegen gaan vallen.
Hiermee bedoelde ik vooral wat jij "ultra-budget micro pc" noemt. Mijn punt was dat ik verwacht dat degenen die iets minder aan een pc te besteden hebben dan wij in Nederland (en daar valt zo'n 95% v/d wereld onder?) op deze manier eerder een bruikbare (en energiezuinige!) pc kunnen kopen.


Wat in ieder geval blijft staan is dat de Pi goedkoop en energiezuinig is. Voor die lage prijs en dat weinige energieverbruik heb je echter wel een pc waar je Linux op kan draaien.
Dat alleen opent al zoveel mogelijkheden dat er veel getweak en innovatieve maaksels te verwachten zijn. Het zou mijn niets verbazen als sommige van die maaksels vervolgens als succesvol product verkocht zullen worden.

Hoe cool zou het zijn als ik gelijk krijg en de Raspberry Pi daadwerkelijk een 'digitale revolutie' te weeg brengt!
Anoniem: 295700
@Marq20 april 2012 02:15
Wat in ieder geval blijft staan is dat de Pi goedkoop en energiezuinig is. Voor die lage prijs en dat weinige energieverbruik heb je echter wel een pc waar je Linux op kan draaien.
Dat alleen opent al zoveel mogelijkheden dat er veel getweak en innovatieve maaksels te verwachten zijn. Het zou mijn niets verbazen als sommige van die maaksels vervolgens als succesvol product verkocht zullen worden.

Hoe cool zou het zijn als ik gelijk krijg en de Raspberry Pi daadwerkelijk een 'digitale revolutie' te weeg brengt!
Ik heb daar mijn twijfels over. De SoC (processor + periferie) is volledig gesloten; je bent dus altijd afhankelijk van Raspberry om alle bugs op te lossen en features gesupport te krijgen. Ik denk dat de Raspberry Pi bij de meesten na een paar weken in de la ligt en op een ander (meer open) platform zullen overstappen.

Dat het ding full HD kan afspelen is een leuke gimmick die veel mensen aanspreekt maar de rest van de specificaties zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Raspberry heeft het hypen van producten goed afgekeken van Apple. Het Beagleboard heeft beslist een betere prijs/performance verhouding. En er zijn nog veel meer van dit soort bordjes voor relatief lage prijzen tekoop.
Raspberry heeft het hypen van producten goed afgekeken van Apple.
Raspberry Pi is een foundation, die het loftige doel heeft om een educatie platform aan te bieden. Het is geen commercieel bedrijf.
je bent dus altijd afhankelijk van Raspberry om alle bugs op te lossen en features gesupport te krijgen.
Je bedoeld hardware bugs? Die zijn er niet zoveel. Software bugs is niet van toepassing, aangezien er al een software ecosysteem is zonder dat er heel veel bordjes geleverd zijn.
Het Beagleboard heeft beslist een betere prijs/performance verhouding.
Je mist het complete punt van educatie: als het maar goed genoeg werkt. De meerwaarde van de performance van een beaglebord is er niet, het is slechts duurder.
En er zijn nog veel meer van dit soort bordjes voor relatief lage prijzen tekoop.
Heb je links? Ik ben namelijk wel geinterreseerd!

De grote aantrekkingskracht van de RPi is dat het behoorlijke rekenkracht biedt terwijl de prijs laag blijft. The internet of things is het meest interresante toepassingsgebied wat mij betreft: voor 30 euro en 2,5W kan je een heleboel dingen electroniseren zonder daarbij direct een kachel van 200W te moeten gebruiken. Ik denk er zelf over om niet één, maar gewoon 10 van die dingen te kopen, via POE aan te sluiten en dan in te zetten voor allerhande taken. Denk aan een beveiligingscam (met intelligente opname), NAS, HTPC, router, stofzuigerrobot, domotica, kas groei automatisering, WiFi punten, energiemeter, en ik kan nog wel meer bedenken. Kan allemaal tot op zekere hoogte met bijvoorbeeld een arduino of beagleboard. Maar de arduino is niet krachtig genoeg, en de beagleboard simpelweg te duur om 10 maal in te zetten.

The internet of things is dan ook iets wat zich heel erg goed kan mengen met het educationele doel van de RPi: DIY electronica met een nuttig doel.
Had hetzelfde idee als jou, device via PoE voeden.

Helaas kan dit niet, met de huidige RPi.

Volgens de RPi website.
Is power over Ethernet (PoE) possible?

Not in the base device, but it’s been a very commonly requested feature, so we’re examining options for later releases.
Anoniem: 295700
@Ruudjah20 april 2012 11:54
Je bedoeld hardware bugs? Die zijn er niet zoveel. Software bugs is niet van toepassing, aangezien er al een software ecosysteem is zonder dat er heel veel bordjes geleverd zijn.
Ik heb inmiddels enkele jaren ervaring met Linux op SoCs en geloof mij: een software ecosysteem waar geen bugs in zitten zijn zeldzaam. Zeker in relatief nieuwe ecosystemen zitten nog veel bugs. Er gaat echt heel veel werk in zitten om alles 100% goed te krijgen. Het grootste probleem is dat de Linux kernel nauwelijks gedocumenteerd is en steeds veranderd. De vraag is wat je wil: diep in Linux graven (inclusief kernel) of snel iets werkends bouwen.
Heb je links? Ik ben namelijk wel geinterreseerd!
Google op 'arm board' of kijk op Ebay en de bordjes vliegen je om de oren. Vooral bordjes met een Samsung SoC zijn voordelig geprijsd.
De grote aantrekkingskracht van de RPi is dat het behoorlijke rekenkracht biedt terwijl de prijs laag blijft. The internet of things is het meest interresante toepassingsgebied wat mij betreft: voor 30 euro en 2,5W kan je een heleboel dingen electroniseren zonder daarbij direct een kachel van 200W te moeten gebruiken. Ik denk er zelf over
Voor dat soort toepassingen kun je ook een VIA gebaseerd PC-tje kopen. Die verbruiken slechts een paar Watt en zijn derhalve passief gekoeld.

http://www.viaembedded.com/en/products/minipcs/
zekere hoogte met bijvoorbeeld een arduino of beagleboard. Maar de arduino is niet krachtig genoeg, en de beagleboard simpelweg te duur om 10 maal in te zetten.
Die 10 Raspberry Pi's moet je ook nog eens van een SD kaartje voorzien, apart voeden en in een kastje bouwen. Daardoor lopen de kosten behoorlijk op!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 295700 op 20 april 2012 12:18]

Je kan wel degelijk een echte pre-order plaatsen hoor? Als je interesse had ingevuld, heb je een kleine maand geleden een mail gekregen waarin werd gevraagd om je (echte) gegevens in te vullen, en nog wat later kon je ook effectief een pre-order plaatsen, waarna je pas 'echt' in de wachtrij staat.
Was dit bij RS of bij Farnell?

Zelf sta ik alleen bij RS geregistreerd. Ik heb al wel verschillende mails van ze ontvangen, maar heb nog niet kunnen pre-orderen.

Verder was m'n punt ook vooral dat er op de websites nu geen grote 'Koop nu'-knop staat, maar dingens als 'Register here to express an interest'. Veel mensen zullen dit teveel gedoe vinden en wachten tot ze hem gewoon kunnen kopen.
Ik heb bij beide bedrijven een registratie ingevuld. Op 31 maart heb ik een mail van Farnell gekregen met de melding dat ik mijn pre-order kon plaatsen. Van RS Online heb ik ondertussen heel wat mails gekregen, waarvan eentje op 16 maart die me vroeg om mijn gegevens voor 19 maart in te vullen in hun systeem. Ik was echter te laat daarmee en heb daardoor geen verdere order-mail gekregen, wel het gewone nieuws rond de R-Pi (testing enzo). In die mail van RS Online staat wel dat ik bij de eerste batch zat, zonde dat ik hem te laat heb willen bestellen.

Je hebt wel gelijk met het feit dat je niet zomaar kan pre-orderen nu (en waarschinlijk voor de komende maand of 2 niet), en dat veel klanten daardoor geen verdere moeite doen voorlopig.
Ik vraag me nog altijd af hoe geschikt de Raspberry Pi als HTPC is, zo heel veel power heeft dat ding nou ook weer niet. Dit neemt niet weg dat ik denk dat een groot deel van de mensen deze hiervoor hebben aangeschaft, wellicht komen deze van een koude kermis thuis als blijkt dat bepaalde codecs minder goed werken (geen decoding in de gpu). Dit verlaagt voor veel mensen het praktische nut van het ding.

Ik verwacht dat de hype niet zo heel lang gaat duren tenzij er een gezonde developer community komt.
@ Mark_L:

Als jij je goed ingelezen hebt over dit apparaatje, dan weet je dat het oorspronkelijke doel punt 3 is. De Raspberry Pi Foundation heeft dit zeker wel door.

Project is oorspronkelijk bedoeld om alle studenten in de UK op deze manier van een computertje te voorzien voor een bijzonder lage prijs ( ong. 20 tot 25 pond).

OT: Prachtige gedachte, leuk knutseldingetje voor bizar weinig geld. Keep on Goin' ;)
Ik heb interesse aangetoond. Maar nergens ingevuld hoeveel ik wil. En hun weten niet van mij dat ik er minimaal 3 wil... Dus het kan ook nog zijn dat de huidige getallen te laag genomen zijn!!
Volgens mij mag je er voorlopig nogsteeds maar 1 bestellen, dus zul je nog flink geduld moeten opbrengen.
Ik vermoed dat de werkelijke vraag rustig in de miljoenen loopt. Ik heb hiervoor drie redenen:
1) Elke nerd ter wereld wil er minstens 1 hebben, of hij nu al weet wat hij er precies mee gaat doen, of niet.
Ik ben geen extreme nerd, maar denk dat ik voor velen toch wel bij de definitie nerd val, en geen flauw idee waarom ik er één zou willen hebben. Voor alle elektronica gerelateerde dingen bieden microcontrollers die je een beetje handig progged zat rekenkracht voor mij, en meer mogelijkheden (ADC bijvoorbeeld). Als je nou bijvoorbeeld spraak -> tekst kan laten lopen op zon ding zie ik wel mogelijkheden om wat domotica spraakgestuurd te maken, maar voorlopig staat dat niet hoog op mijn prioriteitenlijstje, tegen de tijd dat ik daar naar ga kijken is alles alweer verandert.
2) De Rapsberri Pi is zeer geschikt als goedkope HTPC.
Als je zelf volledige controle over je HTPC wilt, ja, zonder twijfel. Als dat je weinig uitmaakt kan je ook gewoon in de pricewatch er eentje kopen die niks duurder is (als je behuizing/afstandsbediening/etc meerekent).
3) De Rapsberri Pi is geschikt als low budget PC.
Maar het blijft telefoonhardware. Hoe populair dit als low budget PC wordt moet ik nog maar zien gebeuren.


De vraag verbaasd mij eigenlijk de andere kant op. Oh je kan er zeker leuke dingen voor goede prijs mee doen, maar al 350k preorders? Vind ik erg veel, vooral aangezien het nou niet zo revolutionair is als dat sommige volgens mij denken. Ja je hebt volledige controle over wat je erop draait als je hem bijvoorbeeld als NAS of HTPC wil gebruiken, en dat is natuurlijk handig voor sommige. Maar als je gewoon een goedkope NAS of HTPC wil hebben kan je die al lang kopen voor niks duurder als je het totaalplaatje bekijkt.
In excess of 100,000 orders... Dus alles meer dan 100,000 :)

Daarbij is het zeer goed mogelijk dat de genoemde bedrijven, Farnell en RS, een flink aantal "notify me" mails ook meetellen als pre-orders waardoor er een groot verschil inderdaad kan bestaan tussen bestelde+betaalde orders en het aantal mogelijke orders wat men zou willen hebben, zeg maar.
Ik denk het niet. Als je je interesse had ingevuld op de release-dag, heb je een maand geleden een mail gekregen waarin stond dat je kon pre-orderen. Nadat je de pre-order had geplaatst, zit je pas effectief in de wachtrij om een R-Pi te verkrijgen. Het is dus echt niet moeilijk om het effectieve aantal pre-orders te onderscheiden van de notify-me mails.
Het verschil zit denk ik in het woordje 'confirmed'. Ik heb mezelf ook aangemeld, een minuut of 5 nadat de inschrijving geopend was bij RS maar tot nu toe geen mogelijkheid gekregen om het ding te bestellen. Ik denk dat ik een van de 350.000 ben...
Waar komt dit bericht vandaan?

Dit staat op de site van raspberry zelf:

[...]


Lol @ downmod... je gaat toch geen nieuws site geloven tegenover de eigen site van raspberry zelf?
Lezen, staat letterlijk in het artikel waar ze de cijfers vandaan hebben. ZIjn de cijfers niet van RPI maar van RS en farnell, die krijgen de orders binnen en die hebben aangeven dat ze ongeveer 350K preorders hebben ontvangen.
Een kennis van me werd enkele dagen geleden gebeld door Farnell, en de telefoniste zei dat ze er van uitgingen dat het augustus, misschien september zou worden.
Een blik op de website van Raspberry pi leert ons dat dit niet zo is!

Link: http://www.raspberrypi.org/archives/1081

Op de twitter van de Raspberry Pi Foundation (@Raspberry_Pi) Vind je over het algemeen de meest actuele informatie. Nog actueler dan de sales medewerkers van farnell!
De Raspberry heeft ondertussen zoveel vertragingen gehad dat ik toch het met een korreltje zout zou nemen, en niet ervan uit zou gaan dat je hem dan binnen hebt.
Ik heb ook een in bestelling staan sinds vorige week. :Y)
Nu las ik dat ze voor $35.00 verkocht worden.
Maar heeft iemand enig idee wat de uiteindelijke prijs gaat worden,
om hem hier,,(NL) in huis te krijgen ??
http://www.raspberrypi.org/archives/826

Daar staat alles in qua pricing. Om hem in nederland te kunnen krijgen ben je 32,70 GBP kwijt. Iets minder dan 40 euro dus, afhankelijk van de gebruikte wisselkoers.
Als je een order hebt geplaatst dan zou je ook de prijs moeten weten, die werd bij Farnell in het formulier genoemd. Ik vermoed eerder dat je alleen op de lijst voor geïnteresseerde staat.
Pffff... 350.000 stuks en maar 10k geproduceerd, dat wordt lang wachten voor velen.
Wel erg leuk om te zien dat het zo'n enorm succes is, knap gedaan
idd, :( lang wachten... ik heb net mijn interesse ingevuld bij farnell. Maar nog geen weder e-mail van hun ontvangen. Wou er graag 3 ofzo bestellen. Meestal gaat er toch wel 1 stuk.. en natuurlijk gebruiken voor meerdere zaken :D

Het mooie is dat er veel support straks is op het web. Dus veel software ontwikkeling en roms voor de raspberry pi. En natuurlijk zie ik graag voor welke projecten mensen deze SoC gebruiken. En dan bedoel ik geen media servertjes ;)
Anoniem: 274613
@Texamicz20 april 2012 08:42
je mag er maar 1 bestellen per persoon.
dus 3 bestellen gaat niet op helaas!
Het is overigens geen SoC, het is een bordje met een SoC erop... (system on chip)
Ik wilde hem ook bestellen, maar daarin stond dat het 350 dagen kon duren. Heb het maar niet gedaan, duurt mij te lang.
hoe wil je hem bestellen dan? aangezien dit is geblokkeerd ;-)
De vraag is hoeveel van die 350.000 "pre-orders" ook daadwerkelijk zo'n apparaat willen hebben, en hoeveel er gewoon op goed geluk een besteld hebben in de hoop hem als één van de eerste tegen woekerprijzen op ebay te zetten...

-edit- even op ebay gekeken maar het aanbod valt nog wel mee... er staan er geen honderden op ofzo.

[Reactie gewijzigd door mcDavid op 19 april 2012 21:01]

Er is dan ook nog geen groot aantal geleverd, dus het aantal 'profiteurs' kan nog niet groot zijn. Op zich doet het er niet toe of ze hem 'echt willen hebben' of voor een andere reden kopen, verkocht is verkocht namelijk.
Let op, je mag er maar een (1) per persoon op dit moment bestellen. Zodra je meer mag bestellen zal het aantal wel oplopen....
Ik vraag me af hoeveel mensen deze regel weten te omzeilen met meerdere adressen (buren, vrienden, familie) en e-mailadressen. De controle hierop kan toch nog heel makkelijk zijn?
Verwachte levering van de Pi's

We now have in excess of 100,000 confirmed orders for the Raspberry Pi globally and can confirm that everyone who ordered before 18th April (i.e. today!) will definitely receive their Raspberry Pi before the end of June 2012, whatever your existing order confirmation says! Those placing new orders from today can expect a July delivery.

Bron

Edit: iets te laat, trix0r was me voor.

[Reactie gewijzigd door FrameWork. op 19 april 2012 20:50]

Er zitten wel wat slordige reparaties op de eerste serie http://t.co/0ks6Jw8Y maar het is echt een super computertje. Gewoon bestellen, het is het wachten echt wel waard.
Ik heb deze week een bestelling gedaan bij Premier Farnell met nr ORP029222.
Volgens mij betekend dit dat Farnell tot deze week rond de 30000 stuks hebben verkocht..

Een maand geleden ook het formulier op de site van RS Components ingevuld. Alleen werkt mijn e-mail adres niet bij RS Components ik ontvang helemaal geen reacties

[Reactie gewijzigd door spaceone op 19 april 2012 21:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee