DICE maakt maps in consoleversie Battlefield 3 kleiner

Ontwikkelstudio Digital Illusions CE heeft bekendgemaakt dat de multiplayermaps in de consoleversies van Battlefield 3 kleiner zullen zijn dan in de pc-versie. Op de consoles kunnen minder mensen tegelijk op een map spelen.

Tijdens een persbijeenkomst in Chicago heeft een woordvoerder van de Zweedse ontwikkelstudio Digital Illusions CE bekendgemaakt dat de multiplayermaps van het aanstaande Battlefield 3 in twee varianten gemaakt worden. De maps van de pc-versie worden voor de consoleversies van de game kleiner gemaakt. De pc-versie van de game is met maximaal 64 spelers tegelijk te spelen. De versie voor de Xbox 360 en PlayStation 3 kan echter maar door maximaal 24 spelers tegelijk gespeeld worden, wat te weinig is voor de maps van de pc-versie. De beperkte speelruimte geldt echter alleen voor grondeenheden. Luchteenheden hebben wel dezelfde speelruimte als in de pc-versie en kunnen dus boven delen van het landschap vliegen die voor grondtroepen onbereikbaar zijn.

Ontwikkelaar Dice maakte eerder bekend dat de pc-versie van Battlefield 3 'speciale aandacht' verdient. Dat houdt in elk geval in dat deze versie draait op de Frostbite 2.0-engine, die voor DirectX 11 is bedoeld. Dice gaat zelfs zo ver dat Windows XP, en daarmee DirectX 9, niet meer wordt ondersteund. Pc-gamers met Windows XP zullen moeten upgraden naar Vista of Windows 7. Volgens de cijfers van Steam gebruikte in december 2010 ruim een kwart van zijn gebruikers nog Windows XP, dat alleen Windows 7 voor zich hoefde te dulden als populairste OS onder Steam-gebruikers. De DirectX 11-ondersteuning voor de pc-versie betekent ook dat het spel er op de console anders uit zal zien. Omdat de Xbox 360 niet overweg kan met DirectX 10 of hoger, moet Dice de rendering in de engine voor de consoleversie aanpassen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

25-03-2011 • 15:20

119 Linkedin

Lees meer

Battlefield 3 Video van 20 april 2011
Battlefield 3 Video van 31 maart 2011
Battlefield 3 niet exclusief voor pc Nieuws van 4 januari 2011
DICE kondigt Battlefield 3 aan Nieuws van 2 augustus 2010

Reacties (119)

119
117
29
1
0
62
Wijzig sortering
Aanvulling op het nieuws bericht:
The hand to hand fighting gameplay seemed more robust, the screen will populate options for the mouse, you can punch with either hand, counter punch, throw the enemy. It all happened very quickly, but it seemed like you had much more control than every b4 in an FPS in respect to hand to hand combat. Its almost as if they created a fighting system within the game, a real focus for Battlefield 3.
ik verwacht een soort quick-time event wanneer er een vuistgevecht ontstaat. mogelijk in lijn wat uncharted2 eerder liet zien??

http://www.psfocus.nl/2_2...t_melee_vechtsysteem.aspx
http://gamenyusu.com/home...elee-fighting-system.html

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 25 maart 2011 15:24]

yesss meer QTEs! |:(

Nee, hier hoop ik niet op. Wat wel leuk zou zijn is een wat stevigere aanpak van H2H combat, zodat het niet meer echt een 'druk op dit knopje en je tegenstander is dood' knife knop wordt, maar echt bruut matten. Dat zou erg mooie afwisseling zijn, en ook best gave gameplay opleveren terwijl de kogels van de rest nog om de oren fluiten :D
Waarom gewoon géén BF3 voor de consoles uitbrengen en alleen PC only. Maak dan een afgeslankte vorm voor de consoles waarbij deze versie dan is gestript naar 24players en kleinere maps.

Battlefield 3 moet gewoon een pc exclusive blijven!
waarom? op de pc verkoop je geen drol; je game is al als torrent te downloadne alvore die in de winkel ligt. het is bekend dat de console game eerder geneigd is voor een game te betalen dan de pc gamer.
op de pc verkoop je geen drol
Onwaar.
Piracy is met Battelfield geen enorm probleem geweest.
Dit kwam voornamelijk door de "ranked" servers en de vele patches.
Volgens mij heeft starcraft 2 het heel goed gedaan en elke battlefield game heeft het heel goed gedaan.

De crux zit hem in ONLINE gamen waarbij statistieken op de serverkant bewaard moeten worden als onderdeel van het spel.
In dat geval is het heel lastig om illegaal te spelen. (speel in BF maar eens illegaal op een "ranked" server..)

De games met single player focus zijn wel gewillig slachtoffer voor piracy.

Het is overduidelijk dat de PS3 en 360 beginnen te verouderen.
Battlefield 3 speel je dus op de PC, de PS3 of 360 versies zijn slappe aftreksels.

[Reactie gewijzigd door lenny_z op 25 maart 2011 15:53]

Wie zou het beter weten als EA zelf?
Nowadays multiplatform games tend to be dominated by console gamers. Modern Warfare 2, for example, has a relatively tiny PC-playing community. Not so for Battlefield Bad Company 2!

DICE associate producer Barrie Tingle has revealed that at the moment, during the week of the game's retail release sales of the PC version are superior to both consoles, and more people are playing the PC version of the game than both the 360 and PS3 editions combined.Now that's something that may surprise a lot of people!
en waarom heeft MW2 zo weinig PC spelers? precies geen dedicated servers!
Het gaat hier om de multiplayer en mensen die de multiplayer willen spelen zullen het toch echt niet via een torrent downloaden. Tenzij alle servers cracked servers worden, maar ik verwacht het niet:P
lukt gewoon niet, te veel piracy.

Spellen zoals Crysis gaan niet voor niks naar consoles, ze kunnen het niet overleven op alleen PC met zo'n hoog budget door piracy.
Spellen als Crysis 2 mislukken op de PC omdat het console ports zijn. Niets meer en niets minder.
Ik heb Crysis, Crysis Warhead en Crysis Wars allemaal origineel, de singleplayer van beide games meerdere malen uitgespeeld. Crysis Wars ook helemaal grijs gespeeld.

Heb de afgelopen maanden heel erg uit gekeken naar deeltje 2, tot aan de demo.

"press start to continue"

op één van de eerste laadschermen. Vervolgens de halve middag bezig geweest om enkel al in te kunnen loggen.
Nou, sorry hoor, maar het menu, de game ervaring.. damn

Geen advanced settings (ook niet in de volledige versie, auto-aim (uit de pc versie gesloopt met de 1e patch), geen ondersteuning voor DX10/11 (ingebouwd met de 1e patch) Geen ondersteuning voor USB headsets 9met patch numero uno ingebouwd).

Sorry hoor, maar ik ben echt blij dat ik mijn pre-order heb gecancelled. Haal hem voor de SP wel uit de 5 euro bak over een een jaar of twee.

Ik kan je nu al zeggen dat ik dat met BF3 niet zie gebeuren, NOOIT. Heel simpel omdat DICE het wel snapt.
Die communities zijn in de basis heel simpel, geef ze liefde, en je ontvangt liefde.
Schotel je ze zooi voor, dan kan je de wind van voren verwachten. DICE weet dat.

Ik praat het illigaal downloaden van games echt niet goed, maar in het licht van console ports kan ik het volledig begrijpen.
Ook zoiets : "adjust TV brightness".
Is het nou zo moeilijk om "TV" te regex-replacen met "monitor" ?
Vreemd... Alle mensen die ik ken kopen al hun spellen via steam, zo ook spellen als Crysis. Maar misschien komt dat ook omdat die mensen geen 12 jaar oude kinderen zijn.
Dat is niet alleen door piracy. Ook omdat er gewoon steeds minder PC gamers over zijn.

Ik was zelf ook een fanatiek PC gamer maar ben ook overgestapt op de Xbox. Ik vind shooters op een PC nog steeds prettiger spelen (al went de controller wel) maar ik werd het echt zat om elk jaar te moeten upgraden om weer mee te kunnen. En met die steam ellende werd het er ook niet leuker op (elke keer verplicht moeten updaten als je wil gamen, updates duren veel langer dan op de console, en elke keer gedoe als je offline wil spelen).

Ook dat het bijvoorbeeld veel langer duurt om een game als Modern Warfare 2 te starten of een level te laden op een PC (op HD geinstalleerd) dan op een Xbox waar hij nota bene vanaf de DVD draait.

Als er een console zou komen met de optie tot keyboard/mouse besturing zou het helemaal ideaal zijn. Uiteraard dan wel met aparte multiplayer rooms anders is het niet eerlijk ten opzichte van de controller gamers.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 maart 2011 16:23]

Er zijn al apparaatjes te koop die je toetsenbord en muis signalen omzet naar controller signalen geschikt voor PS3 of 360.
Een vriend van me heeft het op de 360 en het werkt werkelijk voortreffelijk. Alleen is het eigenlijk oneerlijk omdat je veel sneller en gerichter werkt met een muis.

*edit
Link van het 360 apparaat: XIM http://store.xim3.com/XIM3_p_8.html

[Reactie gewijzigd door DriftwoodSan op 25 maart 2011 17:02]

lukt gewoon wel. Goede spellen worden gewoon gekocht, het zijn de lome console ports die niemand koopt. Kijk naar Bad Company 2: Bij de Vietnam DLC was er 1 map die door de hele community unlocked moest worden dmv 69 miljoen team actions. Op PC was het unlocked nog voor dat de 2 consoles SAMEN 69 miljoen hadden. Ofwel zijn de PC gamers veel socialer met hun team acties, ofwel zijn er gewoon meer mensen die spelen. Okee, dit is 1 spel, maar het betekent wel dat goede spellen gewoon goed onthaald en verkocht worden.

En piraterij is niet altijd verloren geld. Piraterij kan gratis reclame zijn. Omdat ik de Orange Box uitprobeerde heb ik nu elk Valve spel sinds The Orange Box (inclusief TOB). Hetzelfde geldt voor Assassin's Creed: De eerste geprobeerd en die heeft mij overtuigd om AC, AC2 en AC:B te kopen. Met de gelekte beta van Crysis 2 waarbij de multiplayer werktte heb ik vrienden kunnen overtuigen om nu Crysis 2 te kopen.
Niet iedereen die af en toe een spelletje download is een anarchistische klootzak zonder respect voor andermans werk. Er zijn er inderdaad veel, maar zeker niet allemaal. Trouwens spellen waarvoor er een demo is zal ik nooit downloaden. Ik wil gewoon kunnen kijken of het product waarin ik interesse heb wel mijn geld waard is. Je maakt toch ook eerst een proefrit met je auto? Je kijkt toch ook eerst in de toonzaal naar een TV voordat je hem koopt. Waarom zou ik bij games alles blind moeten kopen en hopen dat die paar trailers een accuraat beeld geven?
Battlefield 3 moet gewoon een pc exclusive blijven!
Geef dan eens goede argumenten i.p.v zo'n arrogante houding. En kom niet aan met 'battlefield is op de pc begonnen dus ze *moeten*..... '' drogredenering.

Zie verder de reactie van himlims_

[Reactie gewijzigd door Gunner op 25 maart 2011 15:33]

Mijn uitspraak "Battlefield 3 moet gewoon een pc exclusive blijven!" was ook meer een smeekbede. Games als BF kun je mijnsinziens best PC exclusive laten. Het is puur een online game en dat ga je niet kunnen spelen als je een torrent/usenet/whatever downloadversie hebt.

Waarom kan bijvoorbeeld WoW wel op de PC bestaan. Waarom wordt dat niet op grote schaal gedownload? Die strategie kan toch ook toegepast worden op BF3?

Ik ben overigens een echte crossplatformspeler. Speel X360, PS3 én PC. Dus graag geen stempel van pc-fanboy bij voorbaat... ;)
Tja, geef dan ook eens argumenten waarom killzone exclusive is en fable exclusive was...
Maak dan een afgeslankte vorm voor de consoles waarbij deze versie dan is gestript naar 24players en kleinere maps.
Eh... Dat is toch precies wat ze gaan doen?
De maps van de pc-versie worden voor de consoleversies van de game kleiner gemaakt.
...
De versie voor de Xbox 360 en PlayStation 3 kan echter maar door maximaal 24 spelers tegelijk gespeeld worden,
Ik bedoel daarmee te zeggen dat ze het dan geen BF3 moeten noemen maar Battlefield Bad Company 3 ofzo...
Waarom MOET het een exclusive blijven?

Je ziet toch al dat ze voor de console aan het downgraden zijn. Dus als PC gamer zit je hier veel beter tov. console gamers :)

En alsof je een console gamer tegen komt op de PC, nee dus, dus waarom je opmerking?:)
Lees jij de threads ook verder dan alleen de eerste post? Je komt genoeg pc gamers tegen op een console en vise versa. Dus vanwaar jou opmerking? :9
Jij denkt iets te "offline" vermoed ik.

Hij bedoelt meer de online optie van de game dat je daar op de console alleen maar console gamers tegen zal komen.
Omdat de markt voor de console groter is, aangezien de meeste gamers naast een fatsoenlijke pc ook nog een console hebben. Daarbij komt dat de xbox en PS3 dezelfde configuratie per console.
Daarbij komt ook nog dat DICE dan heel de consolewereld op hun kop krijgt.
Trouwens, dat filmpje ziet er wel echt supergoed uit, een van de redenen om een game pc te kopen!
Waarom zou BF3 zo nodig een PC exclusive moeten blijven? Dat zou gewoon dom zijn als bedrijf... overigens is de BF3 versie voor de PC wel de beste versie mbt graphix en nu blijkbaar dus ook mbt multiplayer, dus wat zeur je nou zeg.. wat maakt het jou nu uit of het spel nu wel of niet voor de consoles uitkomt...
Op je tenen getrapt ofzo? Waarom zou bijvoorbeeld Killzone dan een PS3 exclusive moeten zijn of Fable heel lang een x360 exclusive ( waar gelukkig verandering in komt)? Dat is precies hetzelfde.
Wat gebeurt er als je vliegtuig boven onspeelbaar gebied crashed?
inderdaad. dat vraag ik me ook af...
in vorige versie's was het altijdzo dat je dan net zo goed jezelf te pletter kon laten vallen. je ging toch wel dood omdat je out of bounds was (battlefield 2 gaf ook meer ruimte aan luchteenheden dan aan grondtroepen op pc battlefield 1943 geloof ik ook vietnam ook (maar dit was zo minimaal dat je over het algemeen mooi weer de map in kon vallen) en bad company 2 weet ik zo even niet zeker)

maar als er een verschil komt dat een vliegtuig over een map met een grote bedoeld voor 64 spelers kan. als ze deze tactiek van toch out of bounds behouden zou dat vervelend zijn als je daar afgeschoten werd. (ik snap het wel anders gaan mensen out of bounds zitten campe met der snipertje). maar geef de spelers die daar met een vliegtuig komen dan wel meeer dan genoeg tijd om snel terug te parashuteren)


maar goed. ik verheug me zeer op battlefield 3.
In Bad Company 2 verschilt dit per map.
Dan heb je 10 seconden om terug te gaan naar het spelgebied voor je doodgaat.
dan ben je na 10 seconde dood
Dus gewoon dood ;)!
Ik vind het wel vet dat ze aan de PC veel aandacht schenken. En dat Windows XP met DX9 niet meer ondersteund wordt moet toch een keer gebeuren. Ik denk dat als je een redelijk computer hebt, en spellen zoals Battlefield 3 speelt dat je systeemp niet meer op Windows XP draait.

@Techno Overlord

Ik vindt het wel goed dat ze het voor de console uitbrengen. Ook omdat er veel mensen zijn die geen goede computer hebben, en vaak met PC games de FPS zwaar kut wordt als je de graphics een op high detail zet. Dat is en blijft helaas een groot nadeel op de PC. Op de consoles heb je daar geen last van.

Met de meeste spellen blijf ik toch liever op de PC spelen omdat de Graphics stukken beter zijn ;). Enigste wat ik nog een beetje speel op de xbox360 zijn de exlusive console only games en games zoals fifa11.
Je hebt een punt over het feit dat niet iedereen thuis een dikke gamebak heeft staan.

Maar noem de game op de console dan geen BF3 maar Bad Company 3 ofzo. BF3 met kleine maps en maar 24 players is geen BF3. BF is veel players online op ontzettend grote maps met veel voer-, vlieg- en vaartuigen. Een Commander, squadleaders, squadmembers en lonewolves(=snipers). Dát is pas een echte volwaardige PC BF!
Dát is pas een echte volwaardige PC BF!
Ja, en die komt er dus ook alleen voor de consoles zijn de maps kleiner.

Wat is nu het probleem? Als je op de pc speelt merk je toch helemaal niks van de kleinere mappen op consoles?
In het licht van de onwikkelkosten volkomen logisch, maar toch jammer dat de kwaliteit van de graphics op de PS3 dus zal leiden onder de technische beperkingen van de X360....

Wel netjes van DICE dat ze gehoor geven aan de vraag van PC gamers om een spel dat (grotendeels) echt voor PC ontwikkeld wordt.
Volgens mij doet een PS3 ook geen DirectX 11, dus zal ook niet beinvloed worden door enige technische beperking opgelegd door de Xbox360.
Anoniem: 252199
@Ninja125 maart 2011 15:38
Maar wel dx10 ;)
Lijkt mij sterk dat een console met een GPU ontwerp uit 2005 volledige DX10 support heeft, DX10 stamt van eind 2006.. En ik zeg 2005, omdat de enige reden dat de PS3 pas in 2006 uitkwam was vanwege aanloopproblemen met Bluray, de rest van het ontwerp incl GPU was allang bekend in 2005..

Uiteindelijk maakt het ook niks meer uit, beide consoles zijn inmiddels verouderd ten opzichte van de nieuwste PC hardware.. En dat gat wordt alleen maar groter zolang er geen nieuwe generatie consoles op de markt komt.. Het enige platform wat nu dus echt beperkt/afgeremd wordt is de PC, omdat de meeste games in de basis toch voor de consoles ontworpen worden tegenwoordig.. Enige wat ze nu kunnen doen om PC versies toch mooier te laten lijken is de resoluties flink opschroeven en er wat nieuwere shaders overheen gooien.. Echte vooruitgang met AI, physics en andere technieken zien we echter niet..
DX is niet echt relevant voor PS3 of Xbox. DX is een interface tussen een groot aantal verschillende hardware configuraties en de software developers.

Zonder DX of OpenGL zouden software devs rekening moeten houden met ieder stukje hardware waarop ze verwachten dat de consument zal spelen.

De Xbox en PS3 hebben beide maar 1 hardware configuratie en dus hebben developers de vrijheid om direct met die hardware te communiceren. Effecten die in PC spellen "exclusief" zijn met DX10 of 11 kunnen op de consoles direct voor de hardware geschreven worden. (als ze niet al geleverd worden met de Libraries van Sony/Microsoft)

Met een DX9 kaart kun je al die dingen dus ook al wel doen, maar het zou Game Devs een ongelofelijke hoop werk kosten om dat voor alle hardware configuraties te programmeren en supporten. CUDA is daar een redelijke oplossing voor, maar is helaas exclusief voor NVIDIA kaarten. Ik geloof dat ATI er ook een variant van in ontwikkeling had, maar ik heb daar niks meer van gehoord.

In de PS3 zit overigens een equivalent van een GeForce 7800. De Xbox gebruikt een ATI chip. (weet even uit mijn hoofd niet meer welke)


Ontopic: Ik vraag me overigens af waarom ze in de console/PC versies niet gewoon ALLE maps erin laten. (al of niet met een waarschuwing dat de map waarschijnlijk te groot is om prettig in te spelen) Laat die keuze lekker bij de gamers zelf. Het kost nauwelijks meer ruimte op de datadrager omdat de map zelf alleen maar een lijst aan coordinaten voor props/assets is. Alle data die ingeladen word bij zo'n map staat toch al op de schijf.
Nee de PS3 heeft ook gewoon een DirectX 9 GPU. Afgezien van de framerate en de AA zullen beide versies wel weer identiek worden.
Helemaal geen DirectX, maar OpenGL ;)

Ontwikkeling van de PC versie hoeft niets met de ontwikkeling van Xbox360 en/of PS3 versie te maken te hebben.
Ook geen OpenGL ;)
Helemaal geen OpenGL maar TurtleGraphics.
PS3 lijkt helemaal niet op een xbox want ze maken helemaal geen gebruik van directX maar Graphics Libraries

[Reactie gewijzigd door atmoz_nl op 25 maart 2011 16:25]

De GPU hardware is ontwikkeld met API standaarden in gedachte.
De HArdware features set en API feature set komen gezamelijk tot stand. Met nog een derde party de dev's.
Hier klopt niets van het nieuws bericht is erg misleidend
Spannend! Breng ons op de hoogte van wat we niet mogen weten.
Ben meteen ook benieuw wat je nieuwsbron dan zou zijn, aangezien dit op een officiële persconferentie is verteld.
Of andersom. De GPU van de Xbox is een stuk beter als die in de PS3, wat goed zichtbaar is.
De GPU van de PS3 is iets sneller. Of eigenlijk beter gezegd; is sneller in andere taken. Je kunt ze niet echt tegen dezelfde meetlat leggen. De xbox gpu draait op 500mhz en de ps3 gpu draait op 550mhz. In simpele berekeningen per seconde zal de PS3 gpu het waarschijnlijk winnen, maar misschien is de xbox gpu weer sneller in bepaalde complexe taken.

De reden dat graphics er op de Xbox soms beter uit zien is het feit dat ie 512mb geheugen heeft waar de ps3 2x256 heeft (256 voor system, 256 voor video)
Dit betekent dat op de xbox het geheugen dynamischer bruikbaar is, waar dat van de PS3 alleen maar toegekend kan worden aan zijn specifieke functie.

Meestal is het verschil tussen ps3 en xbox minimaal omdat:
1. devs geen zin hebben om extra werk te verrichten om de port voor de xbox aan te passen om optimaal gebruik te maken van dit (kleine) verschil
2. het slecht zou zijn voor de verkopen als 1 van de consoles een duidelijk voordeel heeft tegenover de ander.

Er zijn maar een paar spellen waarin ik heb kunnen merken dat de xbox versie hogere resolutie textures gebruikte.
Ja ?? Waar dan ??

Er zijn games die er beter uitzien op XBox dan op PS3, en games die er beter uitzien op PS3 dan XBox.

Maar vergelijk de console-exclusives en er is bar weinig verschil te zien in grafische kwaliteit.
Anoniem: 219930
25 maart 2011 15:29
Dat geschoemel met kleinere maps kennen we al natuurlijk van Supreme Commander 2 en Command & Conquer 4 bijv. Doet DICE het nog netjes met een aankondiging en niet op de luie manier door alle versies maar meteen de kleine maps te geven (scheelt geld).
Jammer, van de kleinere mappen op de consoles. Ik begrijp minder spelers tegelijk online wel, met consolers heb je toch wat meer zaken om rekening mee te houden. Het mooie van Battlefield t.o.v. COD en MOH vind ik de wat grotere en afbreekbare omgevingen en de killstreak awards. Hierdoor kunnen spelers veel strategischer te werk gaan, en over het algemeen leven spelers gemiddeld langer in Battlefield als in COD of MOH.

Ik ga voor de Playstation 3 versie, ik heb geen zin om voor één game me PC te upgraden, en de cheaters op de PS3 zijn nog altijd minder op de PS3 als op de PC.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 25 maart 2011 15:36]

Euhm... killstreak awards is juist niet van BF, maar van de CoD en MW reeks ;) Daarnaast: de maps zullen denk ik echt niet kleiner zijn dan in BFBC2, en dat is nog altijd enkele malen groter dan die van CoD (MH heb ik nooit gespeeld).
Anoniem: 396655
@Jumpman25 maart 2011 16:10
lager speler aantal heeft NIKS met restricties te maken maar met hun ongenoegen dedicated servers te behouden voor consoles, PS3 kan met MAG toch ook 256 man in een server zonder lag? dan kan BF3 dat wel met 32, 48 of zelfs 64.
Fout, Dice heeft zelf gezegd dat de consoles gewoon niet krachtig genoeg zijn/niet genoeg bandbreedte mogen gebruiken om BF3 met 64 man te draaien, denk aan physics bijvoorbeeld.
Anoniem: 119304
@Dylan9325 maart 2011 19:31
Lijkt me sterk. Als de consoleversies ook dedicated servers hadden zoals MAG, Homefront, Resistance etc dan waren 64 spelers geen probleem.

En physics worden toch server-side afgehandeld of niet?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119304 op 25 maart 2011 19:33]

nee het vergelijken van MaG met BF3 is geen juiste vergelijking

DICE heeft idd aan gekondigt dat door bandwith restrictions dit blockeren

ja juist doordat het serverside word afgehandeld heb je dus die bandwith restrictie
omdat het collision/destruction script word geactiveerd
verder is het spel gewoon veel zwaarder hence frostbite engine

MaG is wat de PS2 nog net zou kunnen runnen

dus ze kunnen hier echt niks aan doen
Tekent een server beelden op jouw scherm dan? ;) de server verteld alleen wát er gebeurd, niet hoe dat gebeurd.
Maar doordat de omgeving aangepast kan worden (meestal gesloopt, ik ken weinig clans die de bebouwing van een nieuw verfje voorzien), moet er meer informatie van en naar de clients gestuurd worden. In COD en MW is de omgeving statisch en bij BF3 dynamisch. Mogelijk dat dat het verschil uitmaakt.
MAG ziet er grafisch dan ook een stuk minder uit en zal zodoende minder zwaar zijn.
Cheaters verpesten inderdaad een game. Als ik er een tref dan verlaat ik direct de server en ga op zoek naar een andere, wat gelukkig altijd kan omdat er genoeg servers in de lucht zijn.

Fps games op een console zijn in mijn optiek waardeloos. Te weinig gevoel in de besturing en grafisch ondergeschikt aan de PC versie.
Ik ben blij dat de eisen hoog worden gesteld. Heb je eindelijk iets aan je dure hardware.

Ik heb BF3 al besteld en kan niet wachten dit aan de tand te voelen. Het solo deel van BFBC2 was al indrukwekkend en dat ziet er nu ook weer zeer realistisch uit.
Battlefield series heeft het anders heel goed gedaan om tegen cheaters te werken

hiervoor heb je dus ook administrators en moderators die de server schoon houden

verder ben ik 0 cheaters tegen gekomen op BC1 en BC2
en verwacht ook geen cheaters te zien op BF3
Ik ben ook blij dat ze zoveel meer tijd, geld en moeite steken in de PC versie. Vaak wacht ik met games kopen tot ze wat goedkoper zijn. Ik ben immers maar een arme student en gaming heeft niet echt meer een hoge prioriteit meer. Deze game zal ik denk ik wel meteen in huis halen. Kan er nu al niet op wachten.
Ik hoop zo erg dat PC gaming weer wat populairder wordt.
Nu de piraterij een stuk minder is (de nubcakes weten niet meer waar de warez te halen zijn en usenet bloed ook langzaam dood van steek na steek door de industrie (zie de downfall van FTD), de ontwikkelaars weten dat goedkopere games beter verkopen en online distributie een stuk verder ontwikkeld is dan 5 jaar geleden heb ik daar alle vertrouwen in..

[Reactie gewijzigd door cappie op 25 maart 2011 15:32]

Ik weet niet of je het allemaal een beetje volgt, maar inmiddels is juist DOOR de acties van BREIN de populariteit van FTD ontzettend toegenomen.

Er zijn al allerlei alternatieven gekomen, en er is nu zelfs een 'FTD portal' die 100% draait op een website.

Het gevolg daarvan is dat veel meer mensen weten wat FTD is, en dat er veel meer gepost en gedownload wordt.
Toen ik 10 was wist ik al wat daemon tools was, hoe ik een crack moest installeren en waar ik mijn warez vanaf moest halen.

Als ik kijk naar mijn stiefzoontje van 11 en mijn neefje die even oud is, weten die alleen maar hoe ze op start kunnen drukken van COD MW2.
Dus het is wel degelijk zo dat de kennis van de gemiddelde beginnende gamer VER onder de maat is wat het eigen initiatief betreft op het gebied van iets uitzoeken/aanpassen etc.

Ik zie zelf niet dat deze game interessant wordt voor warez sites, gewoon omdat het een steengoeie game is met online functie.
Vroegâh werkte alles niet in één keer, dus werd je min of meer gedwongen verder te zoeken als je die vette game wilde spelen.

Verder word nu alles verstopt achter mooie knoppen en simpele tools, als er nu wat fout gaat schieten die jongeren in paniek omdat de alles netjes obscured op het scherm gezet word.

Daarnaast is er nog de versimpeling van de interfacing, waar je vroeger bij menig spel je complete toetsenbord nodig had, gaan de bewegingen nu bekant automatisch, in CoD / Crysis etc draait de camera al automatisch naar de actie, leanen, crouchen achter objecten etc, allemaal met 1 knop.

Tuurlijk, die versimpeling draagt bij aan de grafische kwaliteit omdat er minder toegankelijke gebieden zijn, en er dus op een gecontroleerde plek meer rekenkracht kan worden toegewezen. Maar de games er nou echt beter op zijn geworden is maar de vraag.
Zou het juist andersom verwachten. Ik koop netjes m'n games, maar het is niet zelden dat de DRM van een game toch flink moeilijk doet..

Ik moet GTA IV via steam minstens 10 maal starten tot hij het doet, de andere keren 'crasht' securom (securom.exe is not responding).

Vroeger nooit last van gehad bij games.


Kijk wel erg uit naar BF3 (: Misschien dan eindelijk weer een goede multiplayer shooter die ook gezellig is en ook goed werkt op de PC. Zo laat CoD nog wel wat te wensen over.
Als ik kijk naar mijn stiefzoontje van 11 en mijn neefje die even oud is, weten die alleen maar hoe ze op start kunnen drukken van COD MW2.
Dus het is wel degelijk zo dat de kennis van de gemiddelde beginnende gamer VER onder de maat is wat het eigen initiatief betreft op het gebied van iets uitzoeken/aanpassen etc.
Een steekproef van twee niet-willekeurig gekozen personen is niet voldoende om zo'n claim te maken over het gemiddelde van de gehele populatie.
Dit heeft ook met interesse te maken. Mijn broertje interesseerd zich gwn niet voor dat soort dingen. Hij speelt het (en ik mag het aan de praat krijgen... XD) ik ken ook genoeg gasten die bijvoorbeeld net zoals ik cracks, mods e.d. aan de praat kunnen krijgen. Het ligt eraan hoever je interesse achter het spelletje gaat
Jap :) krijg je met een vriendin van 36 ;) :D
Usenet bloedt inderdaad niet dood (voorlopig). FTD is van de kaart, maar er waren al alternatieven beschikbaar voordat het voorbij was.
er is nu zelfs een 'FTD portal' die 100% draait op een website.
Volgens mij bedoel je het tegenovergestelde van wat je schrijft:

FTD Draaide op een website. Deze servers kunnen in beslag worden genomen en hosters kunnen worden aangeklaagd. Spotnet draait just niet op een website, maar op usenet, waardoor het razendsnel over algemene servers wereldwijd verspreid wordt, en het dus heel moeilijk is om dit aan te pakken.

Het systeem van spotnet aanklagen is net zoiets als TNT verbieden pakketjes gestolen goederen te verzenden, of KPN verbieden dat mensen via de telefoon illegale dingen bespreken. De Usenet servers zijn algemene transport middelen van gegevens, die door Spotnet worden gebruikt.
Pc-gaming blijft volgens mij op dit niveau staan. Je hebt bij elk platform een paar zeer goede games.
Als Xbox 360 gamer hoop ik hetzelfde. Ik zit zelfs weer te denken om een systeem te bouwen voor dit spel. Zelfde als ik met Battlefield 2 had gedaan. Heerlijk spel was dat! :)
Anoniem: 252199
25 maart 2011 15:47
Ik kan niet wachten tot er meer bekend wordt over deze game. Zoals heeft de game wel of geen lean op pc? En wat kan je allemaal customizen? Zonder een lean optie ga ik de game niet halen. Ik hou van tactics en niet open en bloot zonder peaken een weg op rennen (omdat dit meer snelheid?? In een game brengt) zodat ik door een sniper makkelijk op de Korrel wordt genomen. Ik mis COD4 gouden tijden. COD4 besturing met de maps en graphics van BF3, zou zo hard ownen. Dice beweerd dat ze meer aandacht schenken aan de pc versie.. Eerst zien dan geloven. Zonder lean of prone kan je hem net zo goed op een console spelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee