KPN start in april met 40Mbps-aansluitingen via vdsl2

KPN start in april met het overzetten van de eerste Premium-abonnementen van adsl naar vdsl2, zo heeft Tweakers.net vernomen. Klanten met een Premium-verbinding zien daardoor hun downloadsnelheid stijgen van 20Mbps naar 40Mbps.

Maandag maakte KPN bekend dat de snelheden van de Basis- en Extra-abonnementen en die van de InternetPlusBellen-pakketten een flinke snelheidsverhoging tegemoet kunnen zien. KPN Extra en de bijbehorende InternetPlusBellen-variant krijgen na 1 april een downloadsnelheid van 16Mbps. De grote vraag was derhalve wat KPN met de duurdere Premium-verbindingen zou doen: de Extra-snelheid komt immers dicht bij de 20Mbps-snelheid van Premium-pakketten te liggen, voor een veel lagere prijs.

Via diverse bronnen heeft Tweakers.net vernomen dat de snelheid van Premium van 20Mbps naar 40Mbps stijgt. Bestaande klanten van KPN zouden vanaf vorige week over de wijzigingen geïnformeerd worden en vanaf 1 april biedt het bedrijf aan nieuwe klanten het Premium-pakket met de nieuwe snelheden aan. De hogere snelheid is het gevolg van de opwaardering van adsl naar vdsl2. Daarmee lost KPN zijn belofte in om in het tweede kwartaal van 2010 te beginnen met zijn vdsl2-programma.

PakketHuidige downloadHuidige uploadDownload 1 april 2010Upload 1 april
Basis (adsl) 3Mbps 0,5Mbps 8Mbps 1Mbps
Extra (?)
8Mbps 1Mbps 16Mbps 2Mbps
Premium (vdsl2) 20Mbps 1Mbps 40Mbps 3Mbps

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-02-2010 • 16:31

182 Linkedin

Reacties (182)

182
177
94
2
0
8
Wijzig sortering
De hamvraag die hier nog niet gesteld is, is waar KPN dit dan aan gaat bieden :o

Tegen april start KPN met de omzetting. Ze geven niet aan waar op dat moment de boel al omgebouwd is voor VDSL2 en ze geven niet aan hoe lang de rest zal moeten wachten.

Als je kijkt naar hoe lang het duurde met de uitrol van ADSL2+ kan het maanden zo niet jaren duren voordat de meeste mensen omgezet worden, en er zullen waarschijnlijk gebieden zijn die nooit omgezet gaan worden.


Zonder die info is dit een inhoudsloze zoethoudertje van KPN om ons te proberen te overtuigen om net iets langer een veel te dure abo bij hen af te nemen ipv gewoon nu over te stappen naar ofwel een sneller alternatief (glas, kabel) danwel naar een goedkopere abo over DSL (Telfort, Tele2, Online etc). Laat je wat dat betreft niet misleiden: slechts een kleine minderheid gaat binnen een paar maanden hier baat bij hebben...
Anoniem: 110267
@dion_b24 februari 2010 23:38
Wat je zegt klopt totaal niet. KPN rolt de verhoging van de snelheid tussen 1 april en eind mei uit.

Uitzonderingen daar gelaten...maar het overgrote deel zal de verhoging dus binnen 2 maanden gratis ontvangen.(ruim 90%)

Het 40 mbit abo,zal niet direct automatisch gedaan worden,dat wordt achteraf gedaan...alleen klanten die bellen zullen eerder naar de 40 mbit geplaatst worden.Eerst komt alles naar 8 en 16mb...

Elke telco heeft zijn voor en nadelen. Kpn is niet de goedkoopste,maar wel één van de betere providers...als je daar iets meer voor betaald is geen schande.
Wat ik zeg klopt wel: dit bericht zegt helemaal niets over de periode en dekking. Waar haal jij voor eind mei 90% vandaan :?

Verder is DSL DSL, je krijgt echt niet een stabielere verbinding met KPN dan met Telfort (nota bene zelfde bedrijf over zelfde infra maar toevaliig ander merknaam). Het zijn de koperkabels (lengte en kwaliteit) die je verbinding bepalen, niet meer en niet minder. Ik zie dan ook geen enkele reden om de hoofdprijs te betalen voor een low-end product.

Als mensen daadwerkelijk voor mei 40Mb (eh, "tot" 40Mb/s) gaan halen, dan is dat inderdaad interessant, maar kom maar eens met onderbouwing voordat we dat aannemen :o

Edit:
Hier iemand die roept dat het in Q2 maar in twee plaatsen beschikbaar gaat zijn:
Anoniem: 138072 in 'nieuws: KPN start in april met 40Mbps-aansluitingen via vdsl2'

Die 90% geloof ik uiterst weinig van zo...

[Reactie gewijzigd door dion_b op 25 februari 2010 00:22]

Wat Mirutanku zegt klopt geen zak van. Een eerder nieuwsbericht hier op tweakers sprak gewoon over twee praktijktesten in Renkum en Den Haag. Denk je nou serieus dat KPN alleen in twee onbekende wijken in Nederland vdsl2 gaat uitrollen?

KPN rolt tot het einde van Q2 vdsl2 vanuit hun wijkcentrales. Natuurlijk komt er geen 90% dekking; het zal wel ongeveer hetzelfde zijn aan de huidige adsl2+ dekking. Ik gok iets van 50%, of misschien ietsje minder. Desalniettemin investeert KPN dit eerste half jaar 50 miljoen euro in nieuwe vdsl2-apparatuur. Dit valt in meerdere KPN presentaties te zien, en is ook al meerdere malen in persberichten (en hier op tweakers) gemeld.

En nee, in april zal alles nog wel niet gedaan zijn, maar zo rond juni zullen alle centrales die KPN van plan was van nieuwe apparatuur te voorzien echt wel gedaan zijn.
Hoe weet je uberhaupt hoe ver je van een centrale af woont ?
als je hier je postcode en huisnummer invoert krijg je de afstand in meters tot de centrale terug: http://pcdb.bbned.nl/
Bedankt! 299 meter zegt ie, best ok dus :+
Dat zijn vaak hemelsbrede afstanden, je kunt ook aan de hand van je attenuation kijken.
Ik zit er 4300 meter vandaan. :'(
Kon je redelijk makkelijk via Google vinden: http://www.speedtest.nl/ADSL/
Anoniem: 179986
24 februari 2010 16:42
Links en rechts ingehaald door glas en kabel. Zelf als een malloot gaan investeren in glasvezel is de enige optie die KPN nu heeft want dit gaat werkelijk nergens over. En die 3 mbit/s upstream is gewoon volstrekte onzin dat niet uit te leggen valt.
VDSL2 is goedkoper dan Glasvezel. Een logische tussenstap dus.

KPN investeert ook in Glasvezel, bijna overal ligt er al glas tot aan de wijkcentrale. Vul dat aan met VDSL2, en je hebt in veel gevallen voor weinig geld een veel hogere snelheid dan ADSL2+.
Goedkoper is het in geen geval!!
Toegegeven, de aanleg kost geld en dat moet in een x-aantal jaren worden afgeschreven. Maar daarna is FttH is velen malen (tot60% zelfs) goedkoper in exploitatie dan PSTN (en dan zullen we het helemaal niet over CAI/HF hebben, dat is het duurste).

Een ander groot en veel voor komend misverstand is dat de bestaande glasvezel infrastructuur van een ISP geschikt is voor FttH of welke andere vorm van upgrading of nieuwe technische vorm van aanlevering. Dit is absoluut niet waar! Alle netwerken moeten op capaciteit uitgerekend worden waardoor je niet 'even zomaar' het ene netwerk met het andere kan koppelen.

KPN heeft het VDSL-2 verhaal in de koelkast gelegd en gaat nu enkel de HVD's (Hoofd Verdelers / wijkcentrales) upgraden naar deze techniek omdat zij iid geinvesteerd hebben in FttH (KPN is voor 41% aandeelhouder in Reggefiber).

Gezien ik te maken heb met het bedenken en aanleggen van het FttH netwerk in Nederland kan ik uit betrouwbare bron melden :P dat we nog zo'n 15 tot 20 jaar bezig zijn voordat ieder huisje in dit land het licht ziet. En hoe harder je schreeuwt, hoe eerder je aangesloten zal worden. Kijk maar eens naar sites als nieuwlandopglasvezel of zeewoldeopglasvezel, daar zijn na de start de eerste huizen binnen 1.5 jaar al aangesloten. En ja, dat is snel!
Daar kan je een punt hebben, op langere termijn is het goedkoper.

Capaciteit is niet zo een groot probleem, KPN heeft ook binnen 1 jaar haar ITVdekking opgeschroefd van ~20 tot ~80%. ITV neemt ook 4 à 6 mbit in.

Komt er nog wel iets bij, concurrentie. KPN moet nu wel deze tussenstap nemen, want IPB Premium met ITV heeft maar een downstream voor internet van 14megabit/sec.
3mbit upstream is onzin omdat? Vind je dat veel of weinig? Ik zou best wat meer willen betalen voor m'n internet lijn als ik er meer upstream bij kreeg. Alleen omdat 99% van de klanten toch niet meer nodig heeft zit ik lekker vast aan 1 mbit :(((
Voor de gemiddelde tweaker is glasvezel misschien interessant maar voor de gemiddelde Nederlander niet.

Het is voor KPN dan nu ook nog een heel dure investering die op korte termijn niet terug te verdienen is.

Zoals Krazy Jay ook al aangeeft is dit dus de meest logische tussenstap.

Over die upload, ook de gemiddelde Nederlander gebruikt dat zelden dan alleen voor P2P.
Kan iemand inzicht geven in hoever VDSL2 is op te rekken in upload en download snelheid? Of is die 40 down 3 up gelijk de limit van de door KPN gebruikt VDSL2 techniek?

Niet de theoretische snelheid maar wat we reëel kunnen verwachten de komende 2 tot 4 jaar.

Theoretisch "VDSL2 deteriorates quickly from a theoretical maximum of 250 Mbit/s at 'source' to 100 Mbit/s at 0.5 km (1640 ft) and 50 Mbit/s at 1 km (3280 ft), but degrades at a much slower rate from there, and still outperforms VDSL. Starting from 1.6 km (1 mile) its performance is equal to ADSL2+."

/edit 2

BBned zegt het volgende "Met VDSL kan BBned snelheden bieden die beduidend hoger zijn dan regulier DSL. Snelheden tot 26Mb symmetrisch zijn mogelijk."

/edit 3

Mbt tot Nederland is deze wiki's redelijk up to date ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Vdsl http://nl.wikipedia.org/wiki/VDSL2 ). 50 down 10 up moet te doen zijn. Als het glasvezel tot aan de straatkast loopt.

[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op 24 februari 2010 17:20]

Om VDSL uit te rollen worden in de wijken speciale verdeelkastjes geinstalleerd zodat je slechts in buitengebieden last zult hebben van die theoretische verslechtering. De afstanden van VDSL zijn dus KORTER dan die de meeste mensen nu hebben bij hun ADSL-verbinding.

Ook heeft BBned het hier over zakelijke aansluitingen over VDSL en niet over de consumenten-aansluitingen waar de KPN het over heeft.

Beide quotes zijn daardoor eigenlijk slechts zijdelings relevant voor de discussie hier.
Dit klopt dus niet, KPN geeft aan dat VDSL2 CO wordt uitgerold, dat betekent vanaf de centrale. De oplossing vanaf de straatkast lijkt vervallen te zijn omdat ze, op termijn, toch van glasvezel uitgaan en dan ge je minder ver de wijk in als voor VDSL2 vanaf de straatkast.
KPN rolt beide uit: zowel VDSL2 vanuit de straatkast als vanuit de centrale. Door nu ook vanuit de centrale te leveren wordt het aantal mensen dat VDSL2 kan krijgen behoorlijk hoger. De upgrade naar 40/3 geldt voor beide VDSL2 varianten.
Dat ligt er heel erg aan. Er zijn een aantal profielen waarin het beschikbare spectrum wordt ingedeeld. Ik betwijfel dat KPN per klant gaat kijken wat het beste profiel is, dus ze zullen waarschijnlijk voor alle klanten maar een (relatief conservatief) profiel gebruiken.

Toch zit er ook bij de lage profielen nog rek in, zeker bij upload. Ik vind de 3 mbit upload snelheid wel erg karig aandoen. Voor mensen verder dan 1500 meter van de centrale is er niet meer haalbaar, maar mensen die onder de 1200 meter zitten is er echt veel meer mogelijk. Ik snap niet dat KPN het niet op bijvoorbeeld 40/10 mbit zetten. In dat geval halen de mensen die iets verder wonen gewoon het max waarop ze kunnen syncen. Als er stabiliteitsproblemen zijn kun je die klanten alsnog lager instellen.
Anoniem: 16536
@Guere24 februari 2010 20:10
KPN zou best op basis van automatische metingen verschillende spectrum-indelingen kunnen toewijzen aan een klant. Ik ga er verder niet te diep op in, maar als je zou willen en het rendabel is zou je op basis van automatische meetwaarden gemakkelijk een algoritme kunnen toepassen wat voor een individuele lijn kan bepalen in welk gedeelte van het spectrum er het meest te halen is.

Dit zou je onder andere kunnen gebruiken voor de veredeling van de up en down signalen over het spectrum. Probleem is alleen dat je dan met heel erg ruime "tot" snelheden in de up komt te zitten. Onder andere overspraak kan al voor een schommelende up zorgen. Ik noem een buurman die vaak zijn modem uitzet onder het motto stroom besparen. Dit kan je op volkomen willekeurige tijden volkomen verschillende situaties in de kabel geven.

Een soortgelijk principe wordt zelfs momenteel al in sommige xDSL lijnen toegepast. Momenteel doet dat nog geen herverdeling van de bitload, maar wordt het wel gebruikt om (in een vaste spectrumconfig) de lijn constant te analyseren, waarna de lijn wordt geconfigureerd voor de best mogelijke waarden van die individuele lijn.
In principe is dit niet eens een "gratis snelheidverhoging", maar eerder een poging om de duurder geworden abonnementen iets minder duur te maken.

Voor KPN Hetnet integreerde koste mijn eigen 8/1 verbindinkje van Hetnet me welgeteld 19,95 per maand - en nog steeds overigens, omdat oude abonnementen gewoon doorlopen. Na de integratie zou exact dezelfde verbinding bij KPN opeens 35 euro kosten, oftewel bijna een verdubbeling van de prijs. Zelfs de goedkoopste KPN variant die 3/0.5 geeft zou bieden 5 euro meer kosten dan mijn huidige verbinding, die ruim 2x zo snel is!

Deze snelheidsverhoging is in principe niets anders dan het aanbod enigszins rechttrekken. En hoe je het ook draait of keert, als ik nu zou overstappen naar KPN Basic zou ik exact dezelfde service krijgen, maar wel 5 euro de maand meer gaan betalen.
Even bellen met de klantenservice: ze hebben een mooie aanbieding voor je zodat je waarschijnlijk (in ieder geval het eerste jaar) goedkoper uitbent en sneller internet krijgt.
En nee, ik werk niet bij KPN, maar heb wel onlangs contact met ze gehad :)
Daar gaat het me niet eens om; Ik ben heel tevreden met mijn verbinding, zeker omdat ik praktisch altijd de volle snelheid krijg, en hij er maar heel, HEEL zelden uit ligt :)

Waar het mij om gaat is meer om het idee erachter. Hetnet is altijd al eigendom geweest van KPN, en heeft altijd een set abonnementen aangeboden. KPN heeft naar mijn weten nooit grove wijzigingen aangebracht in deze abonnementen, op snelheid wijzigingen na dan. (En deze waren altijd positief).

Dan opeens worden de twee bedrijven samengevoegd, en alles verdubbelt bij KPN van prijs. Waarom opeens? Ze hebben het jaren lang voor dezelfde prijs geleverd onder een andere naam; Dat het meer gaat kosten is mogelijk, maar een verdubbeling vond ik zelf gewoon absurd.

Maar goed, het is dan ook wel weer netjes dat ze het rechttrekken. Hoewel ik denk dat ze zelf ook in de gaten hadden dat ze ivm andere aanbieders peperduur geworden waren.

[Reactie gewijzigd door Excirial op 24 februari 2010 20:15]

Ik ben ook een oud Hetnet 8/1 klant. Ben ook benieuwd of wij deze snelheidsverhoging ook krijgen of dat we moeten overstappen op het duurdere adsl extra abbo van kpn. In principe zijn wij nu al kpn klant. Ik wacht wel even of ik volgende week een brief krijg, anders even bellen naar de helpdesk.
Zojuist de brief gekregen. Hierin stond een link om specifiek voor mijn abo te zien wat er verandert per 1 april. Helaas stond er alleen info over de telefoonkosten, en niets over internet snelheden. Ik ga er dus maar van uit dat die hogere snelheden bij mij in de wijk niet gehaald kunnen worden.

Heb nu 8 Mbps, wat ten tijde van het afsluiten in mijn wijk de max haalbare snelheid zou zijn.

Volgens postcode check bbned:
ADSL is beschikbaar +
SDSL is beschikbaar +

Voice over DSL is niet beschikbaar
ADSL2+ is niet beschikbaar
SDSL bundeling is niet beschikbaar

Dit is een Bitstream locatie.
Linesharing is beschikbaar.

Centrale: Str
Locatie: Susteren
De afstand van de locatie tot aan de centrale bedraagt circa 385 meter.
Lol - mijn huidige snelheid stond er niet eens bij... :P

Misschien een optie om mijn abo naar basis terug te zetten en toch diezelfde snelheid te houden... :+

[Reactie gewijzigd door Flozem op 24 februari 2010 21:06]

Nou maximaal 40 MB want tot nu toe krijg je met ADSL ongeveer 60% van de beloofde snelheid |:(

Begint met 60 % van 40 MB wel ergens op te lijken :)

[Reactie gewijzigd door Aengineering op 24 februari 2010 16:37]

Nou maximaal 40 MB want tot nu toe krijg je met ADSL ongeveer 60% van de beloofde snelheid |:(

Begint met 60 % van 40 MB wel ergens op te lijken :)
Dat is geheel afhankelijk van de afstand van jouw huis tot de centrale.
Ik red 17,5 MBit op een 20 MBit lijn.
landelijk gemiddelde licht op 60%
en jij hebt geluk

[Reactie gewijzigd door Aengineering op 24 februari 2010 17:17]

Dan neem je toch een goedkoper abbo?

Ik zou het ook niet willen...wanneer KPN/XS4ALL geen fatsoenlijke snelheid kunnen leveren op mijn toekomstige lokatie, stap ik over op Ziggo.
* Foamy meld zich ook maar even.

19.8 MBit op een 20 MBit lijntje ;)
17MBit op een 20MBit lijn.
Officieel is het kpn abbo Basis 3 Mbit maar KPN levert 4 Mbit zodat de mensen die verder van de centrale wonen meer kans maken om de 3 Mbit te halen.

Aangezien ons dorp niet zo groot is en iedereen binnen 500 meter van de wijkcentrale woont, haalt hier iedereen dus gewoon die 4 Mbit (of een andere snelheid naar gelang van het abbo natuurlijk)

Hier dus 4 Mbit op een 3 Mbit abbo.

Die 8 Mbit is daarentegen meer dan welkom :)
8.7 op een 8 mbit lijn hier. sneller wilden ze niet leveren...
maar eigenlijk wil ik meer upload, zodat ik die teamspeak server eens nuttig kan gebruiken :(
probeer ventrillo, die heeft mindernodig :P
Hier 7.9 op een 8 mbit lijn... wel 1 mbit up, maar ook ik zou graag om hoog willen.
Leuk allemaal die upgrades maar ongeveer 1 tot 1.5 km uit het centrum moeten ze toch wel iets snellers kunnen leveren tegenwoordig over dat telefoonlijntje...
Dit is natuurlijk heel mooi, in mijn geval zal ik misschien ook daadwerkelijk de 40/3 gaan halen maar moeten ze iedereen wel eerst een VDSL2 modem gaan geven.
Volgens mij niet toch? De kabel tot de wijkcentrale krijgt vdsl2.
Jouw draad blijft thuis hetzelfde(als ik het goed heb) :) .
Ze hoeven niet voor mijn deur te komen graven 8)7 .
En anders gaan misschien eens die verrekte strict NAT modems weg.
Wordt der gek van op de xbox!!
In iedergeval elke upgrade is goed :) .
Ja absoluut, standaard modums kunnen niet meer dan 24 Mbit aan (de max van ADSL2+) Er zullen dus nieuwe modums aangeschaft of uitgedeeld moeten worden voordat je uberhaupt van deze nieuwe snelheden kunt profiteren. Daarnaast moet je centrale of in sommige gevallen de wijkkast, als de dslam zich daar bevind VDSL2 kaarten hebben.
Deze nieuwe modems worden verzonden op het moment dat je een transitie doet naar een het nieuwe pakket van KPN met de hogere snelheden.
VDSL2 komt tot in je huis.
De trcu zou zijn dat ze glas leggen tot je wijkkast, en vanaf daar koper met VDSL2. Nieuwe technologie, op een korter koperlijntje = hoge snelheid.
Maar KPN rolt voor een (groot?) deel VDSL2 uit over bestaand koper. ZOdat alleen mensen dichtbij de centrale er echt mee opschieten.
Ik heb ook een KPN modem maar daar kan ik van alles op instellen en ik heb zeker geen strict NAT. Poorten openzetten gebeurd niet vanzelf hè...

Experia Box
wat mij opvalt is dat er nog steeds GEEN nieuws is van XS4ALL, +/- 3 mnd geleden is mij door een loslippige medewerker van XS al gezegt dat ze met nieuwe abonementen zouden komen zodra kpn haar infra op orde had,

daar zou oa. ook televisie en hogere snelheid bij gaan horen,

maar tot dusver heb ik nog niets (officieels) kunnen ontdekken
wel is er door t.net al een keer iets over geschreven, maar ze hebben dan ook nog een maand voordat het eerste kwartaal (waarop in ons telefoon gesprek gehint werd), voorbij is, ik hoop iig. dat ze bij xs wel gaan opschieten, wat sneller internet, en IPtv zijn toch dingen die ik niet vroeg genoeg kan hebben.

zeker als de prijzen ongeveer gelijk zijn aan de prijzen die ik nu betaal (voor digitenne).

samenvatting:
in de loop van 2010 zouden de snelheden bij xs omhoog gaan,
er zou iptv gaan komen die maar iets duurder was dan de 8 euro die je nu voor digitenne betaald (met een vergelijkbaar aanbod).

mij was dan ook aangeraden om m'n abonementen niet te verlengen totdat deze nieuwe abonementen er waren (omdat er misschien nog wel iets leuks tussen zou zitten).

laat XS dan maar snel opschieten want ik hunker :P
Loslippige medewerker? Stond gewoon in een xs4all nieuwsbrief hoor - is wel handig om die af en toe even te lezen. Er werd gesproken over zomer 2010. Daarna ook niets meer hiervan vernomen.
Stel dat XS4ALL meegaat heh.. Ik ben nu gewoon genoodzaakt om mijn 8MBit te downgraden naar 6MBit (omdat de lijn anders om de haverklap eruit knalt) en daar heb ik tot nu toe nog geen problemen mee ondervonden.

Mijn vraag is dus: kan ik met VDSL wel een hogere snelheid aan? Aangezien VDSL ook wordt geleverd in de wijkkast?
Mijn vraag is dus: kan ik met VDSL wel een hogere snelheid aan? Aangezien VDSL ook wordt geleverd in de wijkkast?
Nee. KPN rolt deze VDSL2 upgrade vanuit de centrale uit. Daar wordt de apparatuur vervangen. Ergens tussen 1.5 a 1.8 kilometer wordt het verschil met adsl2+ niet meer merkbaar.
Anoniem: 65532
@Guere24 maart 2010 20:46
Niet helemaal waar in verschillende plaatsen word glas tot aan de wijkcentrale uitgerold en dan heb je vdsl2 vanaf wijk.
Hoe zit het eigenlijk met het oude ADSL-Standard abonnement van Planet Internet (dat nu in KPN Internet is overgegaan)? Dat is momenteel 4 Mbit/s. Wij hebben dat abonnement nog steeds.

Voor een dubbeltje meer stijgt je snelheid enorm. Maar mijn vader wil dat niet doen omdat hij bang is voor problemen met de verbinding; hij gebruikt internet dagelijks voor zijn werk.

Hij vreest KPN niet zonder reden. Eerder hebben we ook problemen gehad waardoor we (onterecht) een enorm bedrag moesten betalen en voor maanden lang alleen nog maar 56Kbps inbelinternet hadden, waar we ook nog eens voor moesten betalen.

Dan bel je om iets te vragen en dan regelen ze gelijk van alles (dat je niet wilt).

Maar ADSL-Standard abonnementen blijven helaas zeker buiten schot? Geen snelheidsverhoging daar? Immer gedoemd te blijven steken op dezelfde snelheid?

[Reactie gewijzigd door Tomatensoep op 25 februari 2010 00:15]

Je vader krijgt een nieuwe pakket en een nieuw modem. Dus hij zal zeker een periode uit de lucht zijn. Maar daar heeft KPN een tijdelijk oplossing voor en dat is een Altijd Start Online.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee