KPN verdubbelt adsl-snelheid Basis- en Extra-pakketten

KPN gaat per 1 april de snelheden van zijn adsl-abonnementen Basis en Extra verdubbelen, terwijl de aanbieder de prijzen gelijk houdt. De Interactieve TV-dienst krijgt vanaf die datum een Sport1-pakket, maar ook een prijsverhoging.

De abonnees van Basis en Extra, zowel de Internet- als InternetPlusBellen-pakketten, krijgen de beschikking over een downloadsnelheid van respectievelijk 8Mbps en 16Mbps, waar dit nu nog op 3Mbps en 8Mbps ligt. Eind mei moeten alle gebruikers overgezet zijn, terwijl nieuwe klanten vanaf 1 april de nieuwe snelheden krijgen. De prijzen van de pakketten blijven gelijk. Veranderingen bij het Premium-pakket lijkt KPN niet in de pijplijn te hebben, wat ietwat vreemd aandoet: de snelheden van Extra en Premium komen straks relatief dicht bij elkaar te liggen, maar Premium is aanmerkelijk duurder.

Interactieve TV krijgt ook een update per 1 april: de prijzen stijgen, vooral van het Pluspakket en het Eredivisie Live-aanbod. Er komt ook een nieuw pakket: Sport1. KPN belooft Interactieve TV uit te breiden met meer mogelijkheden, maar details hierover geeft het bedrijf nog niet.

PakketTot 1 april 2010Vanaf 1 april 2010
Basispakket € 9,95 € 10,-
Pluspakket € 7,50
€ 10,-
Eredivisie Live € 9,95 € 12,50
Sport1 (nieuw)
- € 12,50

Ten slotte gaat KPN nieuwe tarieven hanteren voor InternetPlusBellen. Bellen naar een mobiel nummer wordt 0,5 cent per minuut goedkoper, terwijl bellen naar een vast nummer 0,5 cent duurder wordt. Belangrijker is echter dat het starttarief verdubbelt van 5 naar 10 eurocent per gesprek. De nieuwe tarieven gaan per 1 april in.

InternetPlusBellenTot 1 april 2010Vanaf 1 april 2010
Bellen naar mobiel 17 ct/min 16,5 ct/min
Bellen naar vast 3,5 ct/min 4 ct/min
Starttarief 5 ct/gesprek 10 ct/gesprek
Noordwest-Europa en Noord-Amerika 5 ct/min 6 ct/min
Midden - Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland 10 ct/min 12 ct/min

Als de klant gebruikmaakt van een Voordeelbundel als BelOnbeperkt Altijd, BelOnbeperkt Weekend of BelOnbeperkt Avond en Weekend dan blijft het bel- en starttarief binnen de Voordeelbundel voor het bellen naar Nederlandse vaste nummers gratis.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-02-2010 • 15:17

193 Linkedin

Submitter: 404error

Reacties (193)

193
192
74
3
1
74
Wijzig sortering
Oh nee, de verdere veranderingen in het iTV pakket zijn NIET geheim hoor:

https://netwerk.actiesite-kpn.nl/XQM18Z34/televisie.html

DWZ, officieel wel, maar de 'trouwe' iTV klanten hebben weldegelijk een brief gehad (of krijgen die nog) met een actiecode.

Niet alleen de prijs van iTV gaat omhoog, je krijgt er ook nog MINDER voor. Want de retentie van Programma Gemist gaat van 10 dagen terug naar 2. Wil je dat weer op 10 hebben, zul je je moeten abonneren op het plus pakket. Dat i.p.v. een meerprijs van 7,50 in het vervolg 10 euro p/mnd gaat kosten.

Wil je dus de oude functionaliteit, dan betaal je ipv 9,50 dus ineens 20 euro per maand. Een VERDUBBELING dus! Dat je in ruil daarvoor ook extra zenders krijgt en straks ook nog SBS en RTL gemist boeit me niet: Ik wil gewoon Ned. 1, 2 en 3 gemist houden volgens de oude specs!!!!!
Nou, ik ben er wel blij mee! Ik heb nu het Extra abbo van 8 Mb waarvan ik zo'n 6,3 Mb netto overhoud en als dat verdubbelt dan hoor je mij niet klagen.
Als je bedoelt dat je nu al lager dan 8mbit intraint dan ga je van die verdubbeling niks merken...
Ze verhogen de maximale snelheid.
Waarschijnlijk gaat de snelheid van het premium-pakket pas omhoog na de implementatie van vdsl2. Doen ze dit niet zullen er een hoop mensen gaan downgraden vrees ik.
Idd. Deze zomer zullen ze ook VDSL2 uitrollen, dus ik neem aan dat dan de premiumpakketten ook een flinke verhoging mogen verwachten.

Neemt niet weg dat de timing van KPN ietwat onhandig is, want mensen zullen nu idd hierdoor gaan downgraden.
Om daarna wellicht te upgraden met een nieuw contract. Maar ik denk dat bij een downgrade ook een nieuw contract in zal gaan.
Je kan elke maand van snelheid wisselen. Kost niets.
incorrect, er zijn speciale pakketen waar je idd elke maand kan veranderen, maar dan betaal je ietrs meer per maand.

een normaal pakket sluit je af voor een jaar, verander je de snelheid, dan ga je een nieuw jaarcontract aan.
Klopt eigenlijk bar weinig van wat je beweert. Er zijn geen speciale pakketten, dat ten eerste en al helemaal niet dat ze iets meer kosten. Alle pakketten (Basis, Extra en Premium), sinds de samengang van KPN en Planet ergens in 2008, zijn na de eerste 3 maanden vrij te downgraden. Volgens mij moet je de nieuwe snelheid ook zeker weer 3 maand hebben om weer te mogen downgraden, maar dat zal vrijwel nooit voorkomen (Premium -> Extra -> Basis, anyone?). Upgraden kan altijd.

De pakketten zijn inderdaad voor een jaar bij aanvang, maar deze up- en downgrades veranderen niets aan je contractstermijn. Tenzij je specifiek met een jaar verlengd (en een leuke korting erbij krijgt). Maar dat noemt men verlengen en niet up- of downgraden. Andere grote providers bieden dus, als je het zo bekijkt, eigenlijk helemaal geen up of downgrades aan, alleen verlengingen (net als KPN voor de invoering van up- en downgraden).

De verwarring bij jouw komt wellicht omdat veel mensen nog pakketten van voor 2008 hebben (Planet en KPN apart). Die zijn afgesloten met andere AV en dan geldt inderdaad dat het een nieuw jaar wordt. Vervolgens zit je in de nieuwe AV (met nieuw pakket) en geldt bovenstaande weer volledig. Evenseens is er de Telecomwet die bepaald dat je oude planet of kpn pakket hoe dan ook een maandcontract is geworden (ondanks de oude AV) omdat al die pakketten langer dan 1 jaar geleden zijn aangegaan. Kortom, dat zijn toch allemaal positieve dingetjes voor consumenten.

Ik vraag me af wat ze gaan doen met koperlijnen die die 8 Mbit niet kunnen halen. Die worden daar nu wel opgezet en dat kan in aardig veel gevallen een instabiele verbinding veroorzaken. Handmatig op een lagere snelheid zetten, zal veel geld kosten als dat niet automatisch gebeurd. De DSL techniek moet dat officieel zelf doen, maar dat lukt niet altijd.

Met die nieuw snelheden is KPN toch weer een flinke stap vooruit gegaan, als je dit vergelijkt met de andere providers, ook prijstechnisch. Alleen in het topsegment (>20Mbit) kunnen ze niet mee. Maar dat komt er toch wel aan met FttC. Helaas vergelijken consumenten waardes waar ze helemaal niets maar dan ook niets aan hebben. 90% van alle consumenten heeft momenteel echt niet meer dan 8 Mbit nodig, terwijl toch wel meer dan 50% het heeft (schattingen!). Dit is een zeer belangrijke inkomstenpot voor providers vermoed ik.

[Reactie gewijzigd door dinkelover op 22 februari 2010 21:18]

Ik ben ook erg benieuwd wat ze gaan doen aan de slechte verbindingen.
Ik zelf heb de 20mbit van KPN, maar ik haal maar 10mbit. Ik ga dus binnenkort meteen downgraden naar die 16mbit.
Er is al ooit een monteur langs geweest en heeft het binnenkomende punt gemeten en dat is ook daadwerkelijk 10mbit wat mijn router ook aan geeft..
Als je de downgrade duur genoeg maakt kan je daar ook een leuk centje aan verdienen.
maar een downgrade kost niks bij KPN...
Ik vraag mij bovendien af wat vdsl2 voor de KW-klanten gaat inhouden... FT lekker op 40Mbit en wij lekker op 8MBit blijven omdat ik dan bij Tele2 zit?
Dat noemen ze dan voor een dubbeltje op de eerste rang.

Je hebt een keuze gemaakt ( Tele2) die heeft zijn eigen aanbiedingen.
Omdat hun leverancier een aanpassing doet, is tele2 in dit geval niets aan jou verplicht
jij krijgt nog steeds de 8MBit die je aangevraagd had
Men, vooral de verdubbeling van het starttarief voor internetbellen is asociaal hoog.

Hun niet-internet bellen starttarief is momenteel: € 0,0451 . Het internetbellen starttarief gaat naar 10ct. Bellen via internet is dus 2 x zo duur qua starttarief. Dat slaat dus echt nergens op!

[Reactie gewijzigd door - peter - op 22 februari 2010 15:27]

Inderdaad, volgens mij staat dit absoluut niet in verhouding met de daadwerkelijke kosten.
Hopelijk valt de Opta dit ook op.
De kostprijs en de prijs van een product hebben niets met elkaar te maken.
jawel - deze zijn ten opzichte van elkaar gekoppeld door winst/verlies...
Goh, en ik maar denken dat het voornamelijk gaat om vraag en aanbod. Natuurlijk zullen de meeste bedrijven niet iets aanbieden onder de kostprijs, maar je snapt zelf ook wel wat gang-ster bedoelde.

Zou toch wat worden als we Apple ineens betichten van allerlei zaken omdat ze hun apparatuur niet verkopen tegen kostprijs 8)7
Het internetbellen opzeggen, siemens IP telefoon erop en bellen via een betamaxprovider (bijv. voipbuster).
Ik zit zelf bij telfort en zou voor bellen 10 euro + belkosten betalen.
Nu voip ik via Poivy inclusief telefoonkosten voor 3 euro per maand. (geen starttarief, bellen binnen NL en veel landen gratis voor 120 dagen na elke keer opwaarderen).

Als je zelf de SIP settings in je modem kan aanpassen is dat het handigst. Kan dat niet dan haal je zelfs een investering in een IP telefoon er relatief snel uit. Bijv. Siemens C475IP.
maar jan met de pet, die internetplusbellen nam want dat was goeikoop, die snapt geen poivy voipbuster siemens ip telefoon bende.

Mooie zet van KPN...
Geen slecht nieuws voor de kpn gebruikers dus, nouja niet voor de internetter's.
De tv kijker gaat erop achteruit :/
Werd hoog tijd, kpn liep wel erg achter met prijs/snelheid... dus of het nu goed nieuws is... de kpn gebruikers hadden beter al lang kunnen overstappen;).
De bellers gaan er ook op achteruit. Het gros van de (mijn?) telefoontjes zijn korter dan 10 minuten, de tijd die je nodig hebt om met de verlaging van de tarieven per minuut de verhoging van het starttarief te compenseren. Oplichters wat mij betreft. 100% prijsverhoging? Voor wat?
ALLE ex het-net abbonees met internet plus bellen gaan er op achteruit, immers we hadden al 8mbit ipv 3mbit dus voor ons krijen we enkel hogere kosten omdat het starttarief omhoog gaat, geen fijne zet dus van KPN
Ik ben toch maar overgestapt naar een andere leverancier.
€35,- voor 4Mbps vind ik toch teveel. Nu het 8Mbps wordt is het wat minder erg, maar toch nog vrij prijzig.
Straks wordt het voor mij €20,- voor 20Mbps! :D Daarvoor zou KPN nog een paar keer zo'n verhoging moeten doorvoeren om hier aan te komen :)
Kostprijs per maand is één ding, krijgen wat je is beloofd is vers twee. Ik ken verschillende mensen die KPN verlieten om via de prijsstunters onder de ISP's naar 'snel' internet te gaan, maar vaak gaat dat niet zonder problemen. En ik ken er inmiddels ook al enkelen die uiteindelijk weer terug kwamen.

Vaak was de verbinding niet stabiel (uitvallen). Meestal wordt de beloofde 20Mb/s niet gehaald (ik ben iig nog nooit iemand tegen gekomen die dat meemaakte) vaker nog wordt dit zelfs bij lange na niet gehaald. Ook secundaire contractvoorwaarden zijn lang niet altijd vergelijkbaar: hoeveel mailboxen krijg je? Heb je security-scans & spamfilter op internet en mail op server niveau? Toegang en retentie op/bij nieuwsgroepen? Dynamisch of statisch IP adres? Etc., etc..
Nou:
-lijn zit bij de kosten inbegrepen
-Meerder mailadressen mogelijk, maar gebruik ik toch niet
-IP adres is straks ook statisch, anders zal een dienst als DYNDNS ook een oplossing zijn
-Snellere internetverbinding: zelfs al haal ik 'maar' 8Mpbs, dan nog is het een vooruitgang
-Heb nu extra een 1GB online opslag, bij KPN had ik dat niet

Ik heb dan ook voor het afsluiten gekeken en vergeleken met diverse andere aanbieders. Zelfs al zou ik hetzelfde krijgen als nu; €15,- per maand goedkoper uit zijn is nog altijd een (groot) voordeel ;)
Ik twijfelde ook voor een overstap, maar hoorde juist veel positieve verhalen (Telfort) die de twijfel wegnamen.
Het gaat dus behalve 'vaak niet goed' dus ook vaak (vaker?) wél goed.

Dat je die 20mbit niet haalt ligt niet alleen aan de provider maar - inherent aan de DSL techniek - ook aan de afstand tot de centrale. Diverse providers geven vantevoren al een indicatie van de te halen snelheid aan.

En zelfs dure providers durfen extra geld voor antispam en antivirus.

Niet over één kam scheren. Elke prijsvechter apart beoordelen.
Bij Demon en Compuserve altijd 20MB gehad en gehaald. Tot ik naar Tele2 ben overgestapt (Compuserve hield ermee op) toen kreeg ik 15 MB. Dwz dat was het maximaal haalbare want de lijn was daar op afgeknepen terwijl ik daarvoor ruim 5 jaar op 20 MB heb gezeten en als ik het nodig had (komt vrij weinig voor) ik ook gewoon met 2.1 megabytes/sec kon downloaden.

In mijn geval had het dus niets met wijkcentrale te maken maar met bedrijfspolitiek.Enfin binnenkort krijg ik Alice kijken of die wat beters leveren anders ben ik weer weg.
Best leuk dat ze de snelheid op papier verhogen, maar wat is de werkelijke snelheid? en werkelijke verhogen? Ik vind dat het voorhouden van die internetsnelheden bijna tegen bedrog aanzit. Wanneer haal je die snelheden nu? Ik heb een abbo van 8mb/s en haal max 2,7mb/s
Dan zou ik toch eens bellen met de helpdesk. Als jouw modem direct op je ISRA (dus zonder splitter en met maximaal 2 meter kabel) nog steeds maar 2,7 mbit haalt, dan wil KPN nog wel eens een monteur aansturen om toch eens even te kijken wat er mis is. Blijkt dat dat toch het maximale is wat er op jouw lokatie te halen is, kom je in aanmerking voor een downgrade.
Dat IS ADSL!!!!

Sorry hoor maar je abo is NIET 8Mbit, het is MAX 8Mbit, dat jij dat niet snapt is toch echt je eigen probleem. Het is toch al sinds jaar en dag bekend dat er 20 andere factoren buiten je MAX snelheid mee spelen aan je te halen snelheid.

Wat ik wel slordig vind is dat er niet kleinere pakketten zijn omdat zoals jij bijv, zonder vernieuwingen onder de grond niet snel een andere snelheid gaat krijgen.... En dat ze bijv 2 en 4mbit aan bieden (hoewel dat naar verhouding altijd duurder zal zijn als 8Mbit).
Dat begrijp ik wel. Maar bij max denk je toch meer aan 6,5 of 7, niet aan 2,7.
Leef je uit... http://surispace.files.wo...rnode-adsl2-distance1.jpg soms knijpen ze, soms niet;). Er zijn ook sites waar je de afstand tot je wijkcentrale kunt laten uitrekenen.

Bij mij blijkt dat tele2 adsl2+ knijpt aangezien ik met BBned via dezelfde wijkcentrale 940 KB/s haalde met een 8mbit lijntje ADSL1 en met ADSL2+ van tele2 niet hoger kom dan 1050KB/s....
Misschien is het handig om er meteen VDSL2 naast te zetten.
Zo kun je vast "berekenen" wat je in de toekomst (als KPN klaar is met upgraden van de centrales) kunt gaan halen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:VDSL2_Snelheid.gif

[Reactie gewijzigd door Robinski op 22 februari 2010 16:19]

Even voor de duidelijkheid: er klopt geen zak van die grafiek. Een wiki gebruiker heeft 'em zelf in elkaar geknutselt. Volgens die grafiek halen mensen met adsl2+ nu op 1.5 a 2 km nog 20 mbit, want complete onzin is.

Deze en deze geven een iets meer realistisch beeld.
Ben je niet in de war met adsl 2 vs adsl 2+? Als je goed kijkt zie je ook dat adsl 2+ ook op de door jou genoemde grafieken op de top 24mbit haalt waarvan natuurlijk nog de overhead afgaat...

http://www.maxim-ic.com/images/appnotes/3638/3638Fig02.gif

24mbit tot 3500 feet>ong 1 kilometer... wat dus aardig klopt met de +/- 900 meter voor 24mbit van de eerder geposte grafiek.

(Bron Abstract: This application note describes the MAX5072 DC-DC converter, specifically designed to address the power-management needs of the ADSL2+ modem. It also provides a design guide for buck, boost, or buck-boost converters, and includes proven circuit schematics with major component-part numbers. It also briefly describes the ADSL2 and ADSL2+ standards.
http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/3638 )

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 februari 2010 18:09]

Het begint van de grafiek klopt, maar daarna gaat het de mist in. Veel te optimistische daling, ook met overhead meegerekend. Op 2km komt die grafiek nog op bijna 20 mbit uit, dat is in de praktijk echt onzin. Je mag blij zijn als je op 2 km op 15 mbit intraint.
Komt dat misschien niet voor een (groot) deel door overspraak?

Het zou natuurlijk het mooist zijn als iedereen zijn modem regelmatig zou (laten) vervangen.

Zo staat er bij mijn Opa nog een behoorlijk oude SpeedTouch ADSL1 modem (oud speedlinq).
En bij mijn ouders een iets minder oude Allied Data Copperjet ADSL1 modem (oud speedlinq).

Het lijkt mij aannemelijk dat moderne ADSL2+ modems, minder interferentie (en dus overspraak) veroorzaken door verbeterde technieken. Tevens is het natuurlijk zo dat bovengenoemde modems nooit meer dan 8Mbit gaan halen (ADSL1).

Maar zolang het werkt zien ze geen noodzaak een nieuwe modem aan te schaffen of over te stappen naar een andere provider. Alhoewel een van de twee modems binnenkort op de schroothoop gaat, omdat er verhuisd gaat worden en er daar een nieuwe (XS4all) lijn zal worden genomen met bijbehorende ADSL2+ FritzBox modem!

Misschien dat als straks de snelheden verhoogd zijn en hier en daar nog flink wat modems vervangen gaan worden in Nederland zodat langzaam aan iedereen stabieler en sneller intraint. (mits mijn aannames over interferenties juist zijn)
edit

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 24 februari 2010 22:59]

@Guere Lees bovenstaande reactie nu eens;) als je goed kijkt is de max van de grafiek 24mbit en niet 20mbit... dit moet je ook doorrekenen op die 20mbit die jij noemt en rara waar kom je dan min of meer op uit...
zou je het al dan niet afknijpen van een verbinding niet kunnen halen uit een verschil tussen de snelheid waar het modem op traint en de snelheid die je daadwerkelijk haalt bij het downloaden?

De snelheid van trainen lijkt me door tele2 niet te beïnvloeden - ten minste niet op een voor een ISP practische wijze - terwijl het afknijpen van een verbinding op IP niveau eenvoudig toe te passen is als het druk is op je netwerk...
ISP geeft gewoon een snelheid door aan je modem, had vroeger een eigen routermodem (vigor, aan te raden) en dan kun je zien wat je door krijgt. Heb met die modem ongeveer 3 snelheidsupgrade meegemaakt bij bbned (demon) van 1024/512 naar 2048/1024 naar 6mbit (en toen kreeg ik grappig genoeg 8196/1024 in de modem). De waardes veranderen gewoon.

Destijds wat navraag gedaan en volgens tele2 belt mijn modem momenteel in op 10mbit, en dat vinden ze prima... alles boven de 8mbit kijken ze niet naar als policy. Schijnt uberhaupt zo te zijn dat bij tele2 je niet boven de 15mbit komt onder het motto van stabiliteit (google er maar eens op).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 22 februari 2010 18:03]

* Haalt 3,1 Mbs op een IPB-lijn van 3Mbs ;)

Heeft voor een groot gedeelte te maken met de afstand tot de wijkcentrale
@87Vortex87
Dan zou ik heel rap je ISP bellen. Alle abbo`s tot 8mbit zijn min of meer gegarandeerde snelheden.
Tenzij je in buitengebied woont kan je hier zelf al aardig wat aan verbeteren door het conform de regels aan te sluiten en je ISP kan hier ook veel aan verbeteren door je op een andere (ADSL2+) DSLAM aan te sluiten met adsl over pstn ipv isdn. Daarnaast kunnen ze monteurs aansturen om de hoofd en kabel verdelers te laten controleren.
We hadden altijd HetNet, dit is nu KPN geworden. Bij HetNet hadden wij 8 Mbit, word dit nu ook naar 16 ge-upgrade?
Dat valt nog maar te bezien... Destijds toen de Planet abonnementen door KPN overgenomen werden vroeg ik mij hetzelfde af. Na de overname van de Planet abonnementen werd de snelheid van de KPN abonnementen namelijk verdubbeld van 1.5 naar 3 Mbit tegen dezelfde prijs. Dit gold echter niet voor ex-Planet klanten omdat die volgens de helpdesk medewerker die ik daarover aan de lijn had nog onder hun Planet contract vielen.

Mijn reactie was dat ik dan graag over wilde stappen naar het equivalente KPN abonnement van 3 Mbit, zodat ik alsnog voor de 35 euro/maand die ik betaalde de nieuwe snelheid zou krijgen. Hiervoor zou ik echter rond de 50 euro administratiekosten moeten gaan betalen. Upgraden naar een duurder abonnement was uiteraard gratis.

Bovenstaande verhaal, in combinatie met de slechte prijs/snelheid verhouding van KPN en nog een reeks andere problemen die ik met KPN heb gehad hebben gemaakt dat ik nu naar een andere provider ben overgestapt. Qua prijs, snelheid en kwaliteit van ondersteuning die je krijgt is er geen enkele reden om klant van KPN te blijven/worden.
Dan had je dus gewoon nog een keer moeten bellen, en misschien nog een keer. Ik kreeg namelijk eerst hetzelfde verhaaltje te horen maar toen ik ze (de 3e keer dat ik belde) weer duidelijk maakte dat het duurste abonnement totaal geen nut had aangezien de centrale hier (toen) max. 8Mbit was en ze dit nagekeken hadden gaven ze me gelijk en kon ik kosteloos overstappen naar een goedkoper abonnement. Toen ging ik dus van 6Mbit voor €52,-/maand naar 8Mbit voor €35,-/maand (alleen internet gaat dit over, geen InternetPlusBellen abonnement).
Hetzelfde bij een kennis, ze had een premium abonnement aangesmeerd gekregen maar ze gebruikte het puur om af en toe wat te mailen/opzoeken. Hetnet gebeld en in eerste instantie ging het pas aan het einde van het contract. Gezegd dat ze dan nog wel even zou wachten en 5min later opnieuw gebeld en die medewerker wilde het wel per direct aanpassen.
Het is bij KPN dus compleet afhankelijk van de medewerker die je aan de telefoon krijgt. Krijg je niet direct je zin (als het een redelijke vraag is), even wachten en even later weer opnieuw bellen en hopen dat je dan een schappelijkere medewerker te pakken krijgt. :)

[Reactie gewijzigd door FlipFluitketel op 22 februari 2010 16:37]

In het fantastische systeem van KPN (not) sta ik ook nog onder een contract 'Snel Surfen en Bellen' (8mb), iets anders dan het InternetPlusBellen Extra (8mb) wat nu verhoogd lijkt te worden.

Ik vrees dus ook dat je onder het contract van HetNet blijft staan met 8 mb als je geen actie onderneemt. Echter is dit Snel Surfen en Bellen abbonement €35,- p/maand, terwijl het IPB Extra abbonement €50,- p/maand is. Maar dit is wel met onbeperkt bellen, wat je voor €10,- nog bij je Snel Surfen en Bellen contract moet doen als je dit wilt.

Conclusie: het overzetten van het contract is eigenlijk alleen aantrekkelijk na het overzetten van de IPB Extra naar 16mb. Tenzij je niet onbeperkt wilt bellen.
Wel vreemd dat bellen naar nieuw zeeland goedkoper is dan naar mobiel.
Lijkt mij dat er veel meer tussenstations zijn in die verbinding dan bij een verbinding naar mobiele cel en zo naar het GSM toestel.
Dit is al jaren zo. En neit alleen met kpn

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 22 februari 2010 15:25]

Is KPN Basis internet niet 3Mb/s? Dit staat namelijk op de website..
Klopt. Maar de in de praktijk is dat al heel lang 4MB/s. Tenminste, die score haal ik royaal (gem. 410-475 Kb/s). En dat volgens mij al sinds een jaar of zo. Ze hebben het alleen nooit officieel aangekondigd.

Ik ben trouwens benieuw hoe ze die snelheidsverhoging van 8 => 16 Mb/s (I+B Extra abonnementen) gaan bewerkstelligen; de KPN Experia Box (= Thomson ST 780 modemrouter) kan volgens mij maximaal maar 8Mb/s aan.

[Reactie gewijzigd door RRRobert op 22 februari 2010 23:44]

Ik heb niets te maken met de Nederlandse ISPs, maar ik heb een Thomson ST706 (WiFi) en een ST536v6 (USB en UTP) en die halen beiden erg netjes de 16Mbit.
.... die halen beiden erg netjes de 16Mbit.
Dan heb jij blijkbaar geluk dat je dicht genoeg bij de wijkcentrale woont. Als de signaal-ruis-verhouding (SNR) onder een bepaalde waarde komt, wat het geval kan zijn als je ver van de wijkcentrale woont, dan verbreekt de Speedtouch de verbinding in een poging om na opnieuw intrainen op een hogere signaal-ruis-verhouding uit te komen. Daar wordt je dus helemaal gestoord van als de waarde die KPN als maximum heeft ingesteld eigenlijk net niet goed haalbaar is. Precies om die reden heb ik een downgrade laten uitvoeren.
Dit modem ondersteund gewoon ADSL 2+ ( specs).

Deze standaard kan makkelijk 16Mbit aan, of je deze snelheid reallife haalt is natuurlijk afhankelijk van omstandigheden als afstand tot centrale bv.

Volgens mij heeft KPN het netwerk al een tijdtje terug omgezet in ADSL2+.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee