KPN voorziet glasvezelabonnement van symmetrische snelheden

KPN vereenvoudigt in het tweede kwartaal van 2010 zijn triple-play-aanbod door een uniform alles-in-één-pakket te introduceren waarbij de snelheid en infrastructuur variëren. De glasvezelabonnees krijgen daarbij een symmetrische verbinding.

In totaal zal KPN medio 2010 zes verschillende triple-playpakketten kennen. Elk pakket omvat internet, tv en telefonie, waarbij onderscheid word gemaakt tussen koper en ftth. Klanten die het Basis-, Extra- of Premium-pakket afnemen gaan online via een koperverbinding; de Brons-, Zilver- en Goud-abonnees krijgen een ftth-aansluiting.

Het goedkoopste triple-play-abonnement dat KPN volgend jaar aanbiedt, is het Basis-abonnement van 45 euro per maand. Een klant krijgt hierbij een downloadsnelheid van 8Mbps en een upload van 1Mbps, het basis-tv-pakket en de mogelijkheid om in het weekeinde en 's avonds onbeperkt naar vaste nummers te bellen. Het snelste koperabonnement biedt een maximale snelheid van 40Mbps down en 4Mbps up. Het duurste abonnement wordt het Goud-glasvezelpakket, dat voorziet in een symmetrische 100Mbps-verbinding.

Het basis-tv-pakket van KPN bestaat uit 53 zenders, een video-on-demanddienst, een elektronische programmagids en Uitzending Gemist. KPN levert gratis een sd- of hd-ontvanger mee; een tweede ontvanger kost vier euro per maand. Voor nog eens vier euro per maand extra levert KPN desgewenst een personal video recorder.

Niet iedereen zal elk pakket kunnen afnemen: afhankelijk van de afstand tot de plaatselijke wijkcentrale en de beschikbaarheid van glasvezel, is adsl, vdsl, ftth of fttc mogelijk. Nu de telco het plan heeft laten varen om heel Nederland te verglazen, zal de beschikbaarheid van glasvezel vermoedelijk niet snel groter worden.

Daar waar geen van de vaste infrastructuren voorhanden is, worden hspa-verbindingen in combinatie met Digitenne aangeboden. KPN is al begonnen met de maximale downloadsnelheid van hspa naar 14,4Mbps op te schroeven. Later zou KPN lte willen aanbieden om de snelheid verder te verhogen.

KPN Dienstenportfolio 2010 Triple play KPN Infrastructuren en snelheden

Door Wilbert de Vries

15-12-2009 • 13:07

94 Linkedin

Lees meer

Reacties (94)

94
93
56
5
0
9
Wijzig sortering
Ik heb glasvezel (aangelegd door Glashart, aan te sluiten door KPN) vorig jaar december aangevraagd (pakket Brons). In februari dit jaar is onze woning netjes fysiek aangesloten dmv een kastje. Een monteur van KPN hoeft alleen maar langs te komen om alles werkend aan te sluiten. Daar zitten wij echter nog steeds op te wachten omdat er een tekort aan monteurs is (!)

Inmiddels in november een brief van KPN gekregen dat het analoge signaal via kabel volledig afgesloten zal worden en dat de voorwaarden van het abonnement gewijzigd worden. Elke woning krijgt gratis 1 extra ontvanger voor de overige tv's, wil je er nog meer, dan moet je 5 euro per maand per ontvanger bijbetalen. Dit was al een onprettige verrassing, echter als ik nu kijk naar de linker afbeelding in dit artikel dan zie ik dat het onbeperkt gratis bellen naar vaste nummers gaat veranderen in het gratis bellen in avonduren en weekenden. Daarnaast staat in de afbeelding dat voor elke extra ontvanger 4,- per maand extra moet worden afgetikt. Dit allemaal onder het mom van een hogere uploadsnelheid??

Laat KPN eens eerst fatsoenlijk alle woningen aansluiten op glasvezel, de kwaliteit van I-TV verbeteren, hun medewerkers zich laten richten op service ipv op verkoop en voornamelijk afspraken over producten nakomen!
Dan weet ik al waar je woont. Dat heeft er mee te maken dat het systeem van KPN daar maar 8 mutaties per dag kan verwerken (WOOT!!!).
Kijk eens bij http://www.xmsnet.nl of dat niks voor je is!
Ik heb ook lang moeten wachten, 23 december zijn wij eindelijk helemaal aangesloten op brons.
Volgens mij verschillen de pakketen per gemeente ofzo, want mij is toch duidelijk gemaakt dat ik onbeperkt kan bellen behalve naar mobiel nummers de hele dag door. Ik heb hiervan geen wijziging door gekregen en op de site staat nog steeds na het invoeren van mijn poscode bij het pakket brons: BelOnbeperkt Altijd.

Het weggaan van het analoge signaal vind ik ook wel heel vroeg, we hebben hier thuis 5 tv's staan die nu allemaal zo'n kastje nodig hebben. Gelukkig zijn die in het eerste jaar nog gratis, daarna moeten we iets anders verzinnen.

[Reactie gewijzigd door lars019 op 15 december 2009 22:01]

Ftth is altijd goed imo maar KPN vernachelt het een beetje...Bij ons in de regio wel iig. Leuk dat ze nu synchrone snelheden beloven (medio volgend jaar dus) maar het aansluiten van alle huishoudens (Glashart) laat veel te lang op zich wachten. Het zou allemaal dit jaar al rond zijn maar ze zijn nu nog steeds bezig overal.
Daarnaast heeft het alleenrecht op de vezeltjes (voor een bepaalde tijd) ze veel te veel vrijheden gegeven wat ik graag zou zien veranderen.

ik mis trouwens hoeveel de brons zilver en goud pakketten kosten? Of zijn die dezelfde prijs als de kabel abbonementen?

Edit voor idd prijzen op eerste plaatje. Lijkt erop dat KPN de snelheden voor de paketten heeft opgehoogd tesamen met de prijzen. 100 Mb stond eerst nog niet tussen de pakketten en de prijzen voor 30 en 50 zijn ook een beetje verhoogd. Al met al wordt je dus met regelmaat afgezet daar alternatieve ftth aanbieders het voor veel minder kunnen. Maar daar kom je dan weer met het alleenrecht op de verbindingen. Ik wacht nog wel een jaar of 2 totdat andere aanbieders ook mogen aanbieden en dat tegen een veel redelijkere prijs kunnen.

[Reactie gewijzigd door ScytheNL op 15 december 2009 13:23]

Het is toch logisch dat als bedrijf A voor veel geld glasvezel in de grond stopt, bedrijf A dit niet zomaar met bedrijf B,C,D,E,F...Z gaat delen die er 0,0 voor hebben betaald om het in de grond te stoppen en de kinderziektes eruit te halen!

Persoonlijk vind ik dat niet KPN ofzo, maar de landelijke overheid moet zorgen dat er glasvezel in de grond komt. De landelijke overheid is de eigenaar en verhuurd bandbreedte aan partijen die er gebruik van willen maken.
Zo geef je ook andere kleinere Service Providers concurerend te zijn.
Een bedrijf als bijv. TweakDSL is nu afhankelijk van KPN om diensten te kunnen bieden en dat vind ik een verkeerde situatie.

De privatisering van de telefoniemarkt op zich is goed geweest, maar de bijbehorende infrastructuur moet een overheidstaak blijven.
Ben het deels met je eens. Maar ik denk niet dat de overheid dit helemaal moet doen.

Het is natuurlijk net als met het spoor (NS vs. ProRail), het gasnetwerk (Gasunie).

Gewoon 1 organisatie voor de bekabeling en die mogen geen diensten leveren. Dus dan heb je het los gekoppeld.

Feit blijft dat de overheid hier eerst een hoop geld in moet stoppen.

Dit vind ik trouwens ook met telefonie. Waarom 3 netwerken aanleggen als het met 1 kan?
Waarom doet de overheid dit dan wel met wegen? Althans dat zouden ze moeten doen. :)
Een weg is ook infrastructuur en wordt tegen vergoeding, lees wegenbelasting, door de eindgebruikers gebruikt. Om er uitgebreider gebruik van te maken, koop, lease of huur je een grotere luxere auto. Straks ga je betalen naar het gebruik ervan, dus per eenheid gebruik betaal je bedrag x.

Een glasvezel is een digitale weg. Je betaald afhankelijk van je gebruik een vergoeding en wil sneller of meer, dan betaal je meer. Ga je een maand met vakantie of ben je erg druk en maak je minder gebruik, dan betaal je ook minder. Eerlijker kan niet. Je moet alleen het aantal GB's dataverkeer gaan bijhouden en hier valt telefonie (wat feitelijk ook gewoon dataverkeer is) en tv ook onder.
Maak je alleen af ten toe gebruik van de telefoon en kijk je alleen 'savonds tv, dan betaal je veel minder dan iemand die 4 tv's dag en nacht aan heeft staan, erg veel belt en drie pc's welke de hele dag newsgroepen staan te plunderen, dan betaal je meer.

Het feit dat de overheid de regulerende partij is, is dat er geen WINST gemaakt mag worden op infrastructuur en de prijs dus laag is.
In de begindagen legde de overheid ook lang niet overal zelf wegen aan en moest je toch echt op diverse plekken tol betalen. Inmiddels hebben we een ander systeem en is het de overheid die voor de wegen zorgt zowel voor aanleg als onderhoud en betalen wij daarvoor via ons belastingstelsel in de vorm van wegenbelasting (en straks rekening rijden). Wat je nu ziet bij glasvezel is eigenlijk hetzelfde als destijds met de tolwegen. met als verschil dat het qua betaling meer lijkt op de wegenbelasting (1 bedrag ongeacht hoeveel en waar je rijdt).

Het betalen naar verbruik is iets wat we niet moeten willen. Dat betekent namelijk dat je vooraf niet weet wat je die maand uitgeeft. Daardoor komen helaas veel mensen ongewild in de problemen. Het uiteindelijke gevolg zijn isp's die zichzelf met dit systeem in de voeten schieten omdat veel meer klanten de rekening niet kunnen betalen en zij geen geld binnen geharkt krijgen. Ze draaien daardoor meer verlies en dat zal voor een aantal de doodsteek zijn. We zijn juist om die reden ook van dat betalen per telefoon tik afgestapt. Gewoon standaard een x bedrag per maand zodat je een beter overzicht hebt op je financiën. Betalen per tik lijkt heel eerlijk maar is dat absoluut niet omdat de isp je een oor aan kan naaien gewild en ongewild. Ze zullen namelijk exact moeten gaan monitoren wat je doet. Dat levert een kostenpost aan hun zijde op maar ook een juridisch probleem omdat het inbreuk zou kunnen maken op de privacy. Daarnaast zadel je isp's met nog meer schuldenaars op waardoor hun inkomsten ook daalt. Dat betekent dat men het weer gaat compenseren door het abonnementsgeld omhoog te schroeven waardoor jij als klant dus uiteindelijk de rekening betaald ;)

Wat je wel kunt doen is inspelen op de vraag van de klant. KPN doet dit met haar mobiele abo's door klanten hun abonnement zonder gemor naar boven of beneden bij te stellen. Je stapt dan ook zelf over naar een abonnementje hoger/lager waardoor je meer/minder kunt doen en betaald. Dat is een systeem dat veel beter is omdat je hiermee een vast bedrag per maand hebt maar toch de flexibiliteit om heen en weer te switchen wanneer je bijv. op vakantie gaat. Zowel de klant als de dienstverlener weten waar ze aan toe zijn. Dat is de meest eerlijke manier waarop je het kunt doen die ook nog eens het meest makkelijke is.
Je moet alleen het aantal GB's dataverkeer gaan bijhouden en hier valt telefonie (wat feitelijk ook gewoon dataverkeer is) en tv ook onder.
Ik denk dat aanleg en onderhoud veel meer kosten dan het dataverkeer[1]. Je zou dus ook een flink vast bedrag per maand moeten betalen.

[1] Ik verheug me al op de "Ik leech 1 TB per week, voor mij klopt dit niet."-reacties. Inderdaad, maar voor de meeste mensen zeker wel.
Momenteel is dat al het geval!

Glashart is geen provider, maar een netwerkleverancier. Glashart stopt het in de grond en plaatst de centrales. Een provider mag vervolgens eigen apparatuur plaatsen en diensten leveren. Glashart krijgt daarvoor vervolgens een bepaald bedrag.
Dat is niet helemaal waar. Er zijn diverse glashart en glasnet initiatieven van de KPN door het gehele land waarbij de infrastructuur hetzelfde is en de afspraken ook. Op moment van aanleggen krijgen ze voor minstens 1 jaar het volledige alleenrecht op die infrastructuur. Pas na dat ene jaar wordt de boel opgegooid voor derden en krijgt KPN concurrentie (en dat is wat jij dus bedoeld). Echter is dit niet overal het geval en zijn er plekken waar er andere afspraken zijn bedongen door o.a. ingrijpen van de gemeente omdat die meesponsoren.

KPN is mooi wel in alle gevallen zowel netwerkleverancier als dienstverlener omdat ze in alle gevallen het netwerk aanleggen en daar hun eigen internetdiensten op aanbieden. Je zit nota bene in een nieuwsartikel met een officiële aankondiging van de KPN hierover te posten 8)7 Dat in de grond stoppen hebben ze overigens veelal uitbesteed aan stichtingen waarin ze zelf en ook Reggefiber participeren. Reggefiber is dan uiteindelijk degene die verantwoordelijk is voor de aanleg wat niet wil zeggen dat zij dat ook doen. Daarvoor zullen er ongetwijfeld de nodige onderaannemers voor worden ingehuurd.
Zie de eerste afbeelding onder de tekst voor de prijzen :)
Ongeloofelijk wat een prijs. Ik heb hier in Eindhoven bij onsnet voor 56 euro glasvezel met 100 MBit symmetrisch, Radio&TV (Analoog) en telefoon (Flatfee). En dat vind ik al genoeg geld...
Ik heb het hier in best met Onsbrabantnet ook voor ~50 euro per maand, 100mbit up & down, wat KPN aanbied is gewoon belachelijk duur.
Zijn als die "Ons-" netten niet zwaar gesubsidieerd door de gemeenten?
Bij ons in Deventer is de aanleg door de gemeente gesubsidieerd, de exploitatie wordt echter gedaan door een stichting en die mag geen winst maken. Dat is een verschil met KPN.
Hier in Rijssen heb je glasvezel abonnement bij Solcon of Conceps ICT, Wij zitten bij solcon, Internet + Bellen heb je 35Mb Down en 35Mb Up voor 35,00. Vond KPN altijd al belachelijk duur.
(ADSL: 3Mb Down / 1 Mb up hadden we tot vorig jaar augustus, voor 40 euro per maand...)
@ Hieronder: Thnkz, wij hebben het niet dus wist niet zeker :)

[Reactie gewijzigd door Quad op 16 december 2009 00:23]

OffTopic:Hoogstwaarschijnlijk bedoel je Concepts ICT
In Wijchen niet. €54,95 p/mnd zonder enige subsiedie vanuit de gemeente.
bron:
http://www.glasvezelwijchen.nl/index.php?id=68
Ik betaal 35 euro per maand voor 3,5 Mbit down en 0,5 Mbit up.
Daar kom ik nooit meer vanaf, gezien we ISDN hebben en een carrier select provider met de naam Pretium telecom.

De enige manier is ISDN weghalen, analoog weer aanvragen bij KPN, nieuwe provider zoeken.
En dan zit ik ruim een half jaar zonder internet met al die tussenstappen.

Daarom kijk ik altijd best bedroefd naar die snelheden, zó onrealistisch voor mij.
Hopelijk kan ik snel eens verhuizen en kan ik uit die 2001 achtige snelheden komen.
Je kunt ook een tweede analoge telefoonlijn nemen, als je daar bijna internet op hebt de overige boel opzeggen.
Dat is niet te vergelijken.

Onsnet en glashart zijn erg lokale initiatieven, en het is net zo belachelijk als de nationale reclame spotjes van Ziggo en UPC als je gaat vergelijken hoeveel dekken ze bieden.

De prijzen vind ik over het algemeen wel meevallen voor het aanbod wat het grootste gedeelte van Nederland aan keuze heeft.
Die spotjes zijn niet nationaal, die worden lokaal overschreven door een van die providers (wellicht dat in gebieden waar geen van de grote kabelaars zitten wel een van deze te zien is, maar voor het grootste deel zijn dit dus toch 'lokale' spotjes, ondanks dat ze op NL1-3 of de commerciele landelijke omroepen te zien zijn.

Je ziet hier in UPC gebied ook soms een laatste flits van het ziggo spotje als die kennelijk een fractie langer duurt...
Het lijkt me dat KPN op zijn Glasvezel lijnen wel een andere SLA leverd, dan dat ONSBRABANT dat doet....
Haha, SLA. Denk je dat KPN met de consument een SLA afspreekt? Iets met klokken en de klepel???

Lokale initiatieven zijn niet persé inferieur aan landelijke organisaties. Het zou heel goed andersom kunnen zijn; kleine organisatie, dus dicht bij de klant, dus hogere mate van dienstverlening.

Het maakt mij overigens niet uit of het kleine of grote bedrijven zijn, als ze maar goede dienstverlening en goede producten aanbieden die lage downtime hebben tegen een acceptabele prijs.
Is hier ergens een bron van? Of kijk ik gewoon niet goed :) Ik vraag me namelijk af wat de snelheid van een brons abonnement wordt met ftth?

Edit: nvm, de plaatjes ;p
Edit2: bedankt wilbert!

[Reactie gewijzigd door WhistlerNL op 15 december 2009 13:44]

Je kijkt niet goed.
30mbit volgens het plaatje.
Begrijp ik nou goed uit het eerste plaatje dat ze bij een alle in een abbonoment ook draadloos internet gaan leveren? Want dat zou namelijk een heel erg goed plan zijn. Stel je voor dat je nog maar aan 1 iemand een vast maand bedrag betaalt en in ruil daarvoor overal internet hebt. Vast en mobiel internet dus, en waar mogelijk een wifi verbinding.
Nee, Altijd Online is een optie om te nemen.

KPN bied dit aan ter overbrugging voor een nieuwe klant en als verhuizende klant als zij moeten wachten op hun aansluiting. (wel zelf opzeggen daarna trouwens)

HotSpots kan je altijd bestellen als klant.
Het zou dan ieg mooi zijn als ze alles een keer gaan combineren. Letterlijk alles in 1 internet, waar je maar wilt voor een vast bedrag per maand. Als je erover nadenkt is het een beetje banaal om bijvoorbeeld voor adsl te betalen, je iphone internet abbo en je eventueele wifi abbo. Alles in 1 zou een echte toevoeging zijn in mijn ogen!
Lijkt me onwaarschijnlijk. Je moet uit internet, tv en telefoon elk 1 product kiezen.
Als ik naar kpn.com surf en ik check daar de internet abonnementen dan zie ik standaard de adsl abo's. Die heten tegenwoordig Altijd Online en zijn zo ongeveer 2x zo duur als bij partijen als Telfort en Online. Ik vroeg me af hoe dat toch kwam en klikte eens op de omschrijving van Altijd Online waarna ik o.a. het volgende stukje te zien kreeg:
Bij je vaste internetaansluiting krijg je gratis 'Altijd Online Start', een Dongel (USB-modem) met 500 MB tegoed. Hiermee kun je morgen al internetten. Zo zit je nooit zonder internet. Tijdens het bestellen van Internet(PlusBellen) kun je aangeven of je gebruik wilt maken van Altijd Online Start.
Echter schittert de site kpnglasvezel.nl in afwezig van informatie over de pakketten. Meer dan brons, zilver en goud vindt je er niet. Er zijn wat handleidingen maar ook daar wordt je absoluut niet wijs uit. Het is dus ook echt niet te vinden of je daar dan ook een mobiel internet abo bij krijgt in de vorm van Altijd Online.

Als je dit nieuwsartikel echter leest dan staat in de laatste alinea dat je alleen dat draadloos internet krijgt als er geen mogelijkheid is om het over de koper telefoonlijn of de glasvezel te leveren. Dit zal meer van toepassing zijn op een aantal buitengebieden waarbij KPN zichzelf toch al uit de markt heeft geprijsd en dit dus ook vol lijken te houden. Er zijn namelijk talloze draadloze initiatieven in die gebieden tegen lagere prijzen en hogere snelheden dan dat HSPA gebeuren wat de KPN dadelijk gaat aanbieden. Vooral als men dingen gebruikt als 802.11g/802.11n en ergens een glasvezeltje weet te ritselen.

Edit: iets verder op kpn.com vond ik het volgende waarbij te zien is dat Altijd Online toch wel onderdeel is van die triple play pakketten.

[Reactie gewijzigd door ppl op 15 december 2009 21:57]

Tjah, en hoge prijs betalen voor je all-in-1 én dan nog eens 0,15 cent per binnengehengelde MB gaan betalen? Ga jij maar fijn draadloos achter je laptoppie zitten (ergens anders dan thuis, dus mobiel internet) de rekening valt wel op je deurmat. Voor die abbo kosten zou ik het gewoon tot een FUP (zeg 3-5 gig aan data ofzo) per maand erbij verwachten
Ik heb glasvezel aangevraagd (In Juli al, ffs) en het is nog niet opgeleverd. Zal ik dan tegen de tijd dat ik wel glasvezel heb (Wat nog wel eens rond die tijd kan gaan worden...) ook synchrone snelheden krijgen? Lijkt me leuk, 60mbit up draaien.

Maar nog veel belangrijker dan hogere snelheden: Wanneer gaat KPN in godsnaam leveren? Ik woon in Almere in de Literatuurwijk, en heb daar al een paar maanden de voorzieningen in huis. Ik word echt een beetje depri van het wachten, niet alleen om internet maar ook voor (digi-)TV!
Het lijkt me meer zinvol dat je die vraag aan KPN stelt, en niet hier :)

Dagelijks bellen helpt, heb ik in het verleden al eens gemerkt.
Gedaan. Als het goed is gelden de verhoogde up-snelheden ook voor oude klanten. Levertijd wordt nu geindiceerd op snel, wat ik moet lezen als een maand maar lees als ongeveer 2,5-3,5 maand.
Ik heb bijna drie jaar op glas van XMS gewacht en toen ben ik maar verhuisd naar een huis waar het al was aangelegd. Maak je borst maar nat :+
Betekent dit dat medio 2010 iedereen (dus ook het buitengebied) minimaal 8 Mbit krijgt en de mogelijkheid tot I-TV? Wij kunnen max 6 Mbit krijgen, en dan is I-TV nog niet mogelijk.... ben benieuwd...

[Reactie gewijzigd door renskoenraadt op 15 december 2009 14:08]

Ik zou er niet teveel op rekenen, ik heb juist het idee dat de "extreme" buitengebieden gewoon uiteindelijk overgaan op mobiel internet en digitenne. Zit hier op een max 8Mbit lijn door oude apparatuur, en verwacht eigenlijk dat ook hier niets gedaan zal worden. (geen kabel internet beschikbaar hier)
Als je nu al een DSL verbinding KAN krijgen in het 'buiten'gebied waar jij zit dan zit je toch al goed? Ik ken hele volksstammen die hun internet zaken vie ISDN moeten regelen omdat ze ECHT in het buitengebied zitten. En als je een veehouder bent, dan ben je daar niet blij mee. Alles loopt bij die bedrijven vie ICT oplossingen. Van iedere koe weet de dierenarts alles, en als de tank met melk bijna vol is gaat er een berichtje naar het vervoersbedrijf en zuivelfabriek enz enz

De aanleg van glasvezel kost een X-bedrag per meter (hangt af van de grond en de vergunningen), dus als je er voor wil betalen dan kan 'iedereen' in het buitengebied glasvezel krijgen.

Wij hier in het 'binnengebied' hebben met de hele wijk 150 per woning betaald om maar wat te noemen. Andere hebben er ooit 450 Euro voor betaald en in andere projecten is het gratis omdat er veel betalende klanten zijn waarop ze de kosten terugverdienen...
Tsja, die DSL verbinding ligt er inderdaad al. En het 'melkveehouder-voorbeeld' wat je aanhaalt, dat is exact van toepassing bij mij thuis, dus ik weet echt wel waar ik het in dat geval over heb.

Echter vraag ik mij dus af ofdat ik alleen een DSL verbindng kan krijgen (waarvan 6 Mbit geleverd wordt i.p.v. 8 Mbit waarvoor ik betaal) met als pakket IPB, of dat dus in de toekomst (lees: over een half jaar) daar ook I-TV beschikbaar komt en de snelheid zoals in de sheets weergegeven ook echt gehaald gaat worden.

Vanzelfsprekend ga ik geen 15000 euro betalen voor een glasvezelverbinding...
Lekker concurrerend... Niet dus. Ik betaal nu voor gratis bellen/30Mb internet/digitale tv bij UPC ook 45 euro. Moet nog weliswaar 16 euro bij voor het 'vastrecht' oftewel analoge kabeltv. Maar dan nog heb ik 3 keer hogere snelheid dan KPN, 3 keer zoveel zenders en altijd gratis bellen.
Dus voor de prijs hoeven we het niet te doen.
Je betaal dus gewoon 61 euro met je verplichte analoge kabelabbo meegerekend.
Kijk dan naar het KPN abbo van 65 euro. Dat is 30 MB up/down Dat is duis zeker net zo snel als jouw abbo (heb je wel 30 MB up ?)
Het lijkt me verder stug dat je abbo drie keer meer dan 53 TV zenders heeft.
Verder krijg je bij KPN een digitenne abbo dus kun je op de camping/boot of waar ook nog TV kijken.

Echt veel verschil maakt het nou ook weer niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 15 december 2009 13:38]

Dat pakket waar jij op doelt heeft weliswaar 30 up/down, maar verder geen onbeperkt bellen en maar 50 zender ipv 90 t.o.v. UPC (okay het aantal zenders klopte niet in mijn vorige post). Dan komt er nog een € 4,- voor een recorder bij welke ik nu via UPC gratis er bij heb.

Een vergelijkbaar pakket met wat ik nu heb komt op ruim € 84,-. Met als toegevoegde waarde dan 30 up. Maar om daar nu 20 euro extra voor te betalen???
Er zijn meer providers op die glasvezel. Voor 55 Euro heb je bij XMS bijvoorbeeld 50/50 + telefoon + digitale&analoge TV.
Kijk maar eens op http://www.glasvezel.nu
XMS... Heel fijn... Had ik ook tot ik ging verhuizen... En tsja dan kom je op plekken waar dus geen glas ligt... En voorlopig ook niet komt.
Onbeperkt bellen, ook naar 06? Zal wel niet, dat is zo misleidend, enkel de vaste nrs,terwijl bij mij vanaf mijn vaste lijn 06 bellen 4x zoveel kost, en ik bel 06 echt niet excessief vaak.
en de mogelijkheid om in het weekeinde en 's avonds onbeperkt naar vaste nummers te bellen
In het overzicht,de plaatjes dus, staat dat er niet bij.
Ik vraag me af of bestaande glasvezel klanten automatische worden omgezet. Ik heb pas een zilver pakket van hun aangevraagd wat op dit moment 50/5 is. Die 50/5 gedachten die moeten ze bij glasvezel eruit slopen want die beperking is op glasvezel helemaal niet van toepassing.
Eigenlijk wel. Het kost KPN zowiezo meer om je upload bandbreedte te geven dan om je downloadbandbreedte te geven, omdat ze voor verkeer up transit in moeten kopen.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door ktf op 15 december 2009 15:08]

Mjah technische niet meer van toepassing, vanwege beperkingen in ADSL, Kabel of dail-up. Glasvezel heeft die beperking niet.

Alle grote spelers (waarvan KPN er ook een is) maken afspraken op trade basis dus het maakt bijna niks. De praktijk leert dat als provider x van provider z 100MB download dat die ook weer 100MB zal uploaden vandaar dat grote interconnectie bedrijven jaarlijks gewoon bulk alles afkopen.
Dat het meer kost zal best wel maar, als een partij als XMS of Solcon (en ga zo maar door) het wel lukt en voor een lager maandbedrag, dan vind ik dat verkeerde beknibbeling van KPN.
Ik wacht al vanaf Februari 2008 op m'n FTTC aansluiting in Roosendaal. Infra is klaar en opgeleverd ... alleen hebben ze geen monteurs om je aan te sluiten.. Wil KPN deze slag met de kabelboeren winnen dan is er nog veel werk aan de winkel.
Ik begreep dat KPN momenteel maximaal 800 aansluitingen per week kan opleveren. Dat moeten er in 2010 5000 per week zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee