Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 123 reacties

De aanhoudende protesten van gamers over het gebruik van drm in recente titels hebben het management van EA wakker geschud. Het langverwachte derde deel uit de Red Alert-serie zal minder beperkt worden door kopieerbeveiliging.

Red Alert 3 - Russische dame met soepelere drmElectronic Arts moest al eerder maatregelen treffen vanwege ongewenste beperkingen die gamers door kopieerbeveiligingen ondervonden. Zo zou Mass Effect oorspronkelijk elke tien dagen 'naar huis bellen' om te controleren of de installatiecode bij maximaal drie installaties gebruikt werd. Na protest uit de online-gemeenschap werd dit aangepast; voortaan zou alleen bij het installeren en downloaden van extra content worden gecontroleerd. Ook de kopieerbeveiliging van BioShock kreeg soortgelijke kritieken, en ook hier bewogen protesten uitgever 2K Games er toe de regels te versoepelen.

De drm-frictie tussen gamers en Electronic Arts bereikte een hoogtepunt na de recente release van Spore. Het geesteskind van Will Wright is net als Mass Effect voorzien van een aangepaste versie van Securom, die hetzelfde gedrag vertoont als bij Mass Effect vóór de aanpassing. Dit viel bij veel gamers in verkeerde aarde, getuige de ruim tweeduizend recensies op Amazon.com die het spel van slechts één ster voorzagen wegens onder andere de 'draconische drm'. Onlangs werd bekend dat Spore, ondanks of mogelijk juist dankzij drm, een van de meest gedownloade spellen ooit is.

De klachtenlawine heeft EA doen besluiten om ook de beveiliging van Red Alert 3 te versoepelen. In een post op het officiële forum van EA legt Chris Corry, Premier Executive Producer, uit dat het strategiespel na het installeren maar één online controle behoeft en vijf keer geïnstalleerd mag worden. Gamers die hier niet voldoende aan hebben, kunnen contact opnemen met de klantenservice van EA, die per geval kan beslissen een extra installatie toe te staan. Tevens is Red Alert 3 het eerste spel uit de Command & Conquer-reeks dat geen schijfje in de dvd-speler vereist tijdens het gamen.

Gerelateerde content

Alle gerelateerde content (24)
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (123)

1 2 3 ... 6
Ik snap niet wat EA moeilijke dingen bedenkt.

1. online multimplayer met account. Per serienummer één account. een beetje alle MMORPG.
2. single player/skirmish/netwerk modes worden toch gekraakt, geen moeite voor doen gewoon lekker mensen gebruik van laten maken.
3. met installeren naar huis laten bellen voor officiele installatie, dit ook met patches. Online spelen kan je alleen met één account.
4. twee dezelfde serienummers niet op één netwerk game laten werken(optie legaal er een extra kopen of illegale nummers gebruiken).
5. patch uitbrengen die deze beveiliging verwijderd zodra het spel niet meer ondersteund wordt.

kosten, vele malen lager dan het ontwikkelen van een effectieve drm.
Mensen wat maken jullie je druk om niets;

Van: http://forums.ea.com/mboa...D=430797&start=0&tstart=0

- You will be able to install and play on up to five computers.

Hier staat dus; je kunt dus 1 game op 5 (verschillende) computers installeren. Er staat niets over het aantal maximum keer installeren.
Zolang de samenstelling van je machine niet veranderd is er niets aan de hand.

Net zoals de activatie van Windows, Adobe CS3 etc. etc. etc. Storm in een glas water dit omdat iemand (zoals dat veel te vaak voorkomt) verkeerd heeft zitten vertalen.

Wat mij het meest stoort; geen Mac ondersteuning van RA3 (Spore wel, waarom RA3 niet ?!) Ik zou graag zien dat ze bij EA eens nadachten over de steeds groter wordende groep Mac gebruikers.

Edit: het ziet er naar uit dat de definitieve versie ook op osx gaat draaien, echter nog geen releasedate bekend... Er is hoop :P

[Reactie gewijzigd door rmpel op 15 september 2008 19:46]

Niet helemaal waar, als je de 5x installeren wilt houden, dan moet je eerst het spel uninstallen. Anders verlies je dus 1 zo'n 'installatierecht'.
"You will be able to install and play on up to five computers. If you uninstall the game while connected to the Internet, the entitlement will be preserved and that install can be transferred to a different computer. "
Klinkt leuk, maar meestal is een reinstall na een 'nuke' zoals ze het zelf mooi omschrijven. En ik zie mezelf al tig programma's en games uninstallen omdat ik anders het recht verlies om er nog mee te mogen spelen :/

Dan blijf ik liever nog bij Steam.

[Reactie gewijzigd door Vinnie op 15 september 2008 20:10]

Waren leuke discussies altijd op t ME forum, gelukkig heeft EA een beetje doorgekregen, dat de klant nog altijd bepaald of een bedrijf succesvol is, of niet. En ach, zo strikt is het allemaal niet op het moment. (ik heb zowel ME als Spore en nooit problemen gehad)
rBt heeft gelijk, al weet hij misschien niet precies waarom. Het is op zich niet zo slecht als het lijkt. Iedereen schreeuwt weer voordat ze het naadje van de kous weten. Zelfs de Tweakers.net-redactie heeft het niet begrepen.

Het ligt namelijk veel 'relaxter'. Op het officiële EA-forum, waar ook naar gequote wordt in het nieuwsbericht, is te lezen dat je in principe oneindige installaties hebt. Ik herhaal, je hebt oneindige installaties toe je beschikking, zij het onder een bepaalde voorwaarde. Je krijgt je installatie namelijk terug als je het spel deïnstalleert als er een internetverbinding is. Een revoke-functie dus, zoals ook bij professionele pakketten zoals 3dsmax. Quote van het forum:
If you uninstall and reinstall 5 times, you won't lose any of your installs, you'll get them back after uninstalling. You just have to be connected to the internet, that's it. ;)
Op zich kun je stellen dat het aantal mensen die 5 crashes hebben en daarna steeds weer RA3 installeren, klein is.

Zorg dus dat je, als je een tijd niet speelt (als je merkt dat je het al een maand niet hebt gespeeld bijvoorbeeld), het spel deïnstalleert. Mocht je pc dan crashen, heb je alle vijf activaties nog.

Hiermee zeg ik niet dat ik het een goed systeem vind, integendeel. Maar het hameren op die 'maar 5 installaties' is dus iets te voorbarig.

Natuurlijk is de activatie-server van EA nog steeds een probleem. Het grootste probleem dus eigenlijk, want daar ben je afhankelijk van de wil van EA. Een patch op het moment van het uitschakelen van de activatie-servers, al dan niet verplicht via een rechtzaak, zou dat probleem op kunnen lossen.

[Reactie gewijzigd door TerraGuy op 15 september 2008 23:07]

In een post op het officiële forum van EA legt Chris Corry, Premier Executive Producer, uit dat het strategiespel na het installeren maar één online controle behoeft en vijf keer geïnstalleerd mag worden. Gamers die hier niet voldoende aan hebben, kunnen contact opnemen met de klantenservice van EA, die per geval kan beslissen een extra installatie toe te staan.


Het is nog net zo slecht als bij spore!
Zelfs een ezel stoot zich niet 2 keer aan de zelfde steen.
Deze game ga ik niet kopen, maar downloaden!
wth....
Alweer een maximum aantal installs ???
Ik ben een neuroot die elke maand de computer netjes installed (ik kan het nu inclusief quick-format in 40 minuten). Dan heb ik dus binnen een half jaar geen game meer.

Weer een game die ik moet downloaden dus :((
Nou, ik lees het in dit geval als in principe oneindig veel installs, maar vanaf de zesde moet je bellen met EA, die van geval tot geval (en dus niet eenmalig) bekijken of het ok is. Dat is natuurlijk nog steeds een gedoe, en zal je maandelijkse 40 minuten uitbreiden met telefonisch je neurotische installgeschiedenis uitleggen aan een willekeurige EA telefonist. :)
en als je na je install (met spel) netjes een backup maakt. ;)
Altijd grappig dat er eerst klachten moeten komen en daarna krijgt men pas door dat niemand hier op zit te wachten. Ben benieuwd wanneer ze het echt door krijgen en helemaal niet meer gebruiken.
Altijd grappig dat er eerst klachten moeten komen en daarna krijgt men pas door dat niemand hier op zit te wachten.
Ze krijgen het juist niet door. De kopieerbeveiliging van Spore is nog steeds niet verwijderd en uit de tekst kan je opmaken dat je Red Alert 3 maar zesmaal in totaal mag installeren:
In een post op het officiële forum van EA legt Chris Corry, Premier Executive Producer, uit dat het strategiespel na het installeren maar één online controle behoeft en vijf keer geïnstalleerd mag worden. Gamers die hier niet voldoende aan hebben, kunnen contact opnemen met de klantenservice van EA, die per geval kan beslissen een extra installatie toe te staan.
Toegegeven: 6 maal (eenmaal extra per telefoon, net als bij Spore) is meer dan 4 maal zoals bij Spore. Echter, ze hebben het nog steeds niet door dat dit niets gaat helpen.
  • Mensen die het spel downloaden hebben geen last van de beveiliging, omdat de middelen om die eraf te strippen worden meegeleverd.
  • Mensen die het spel kopen zijn de dupe. Extra drivers worden geïnstalleerd wat helemaal niet nodig is voor een user-space application zoals een computerspel. Hierdoor wordt je computer trager, zelfs al is het spel niet gestart. Bovendien kunnen de gebruikers het spel maar x-maal installeren voordat het spel waardeloos wordt.
  • Mensen die het nieuws bijhouden en die uitkeken naar het spel maar nog twijfelde of ze hem zouden kopen hebben nu een argument erbij om het niet te kopen. Of het legaal is of niet, een groot deel van deze groep zal het spel via de alternatieve manier verkrijgen.
Mensen met een technische achtergrond kunnen ook een tunnel opzetten die niet zichtbaar is voor de computer waarop het spel gespeeld/gehost wordt en daarmee met vrienden/kennissen spelen. Tenminste, al halen ze de mogelijkheid tot het spelen op een LAN er niet uit.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 15 september 2008 15:43]

@ The Zep Man

Dat vind ik inderdaad een beetje vreemd, en ik sluit me helemaal aan bij je eerste 2 punten. Mensen die het spel legaal kopen hebben meer gezeik dan mensen die het illegaal downloaden, waarom zou je het dan kopen als dat alleen maar lastiger is, ze moeten het makkelijker maken en niet moeilijker!

* DVD's verwisselen gaat virtueel makkelijker, waarom elke keer weer je DVD speler open maken, het hoesje pakken, de DVD erin duwen, spelen, DVD eruit halen, hoesje terug zetten.
Als ze er geen beveiliging op zetten en het spel voor 24,95 over de toonbank laten gaan gaan de verkopen ook omhoog, niemand heeft het ooit getest, dus bewijs zal er ook niet zijn.
6 maal? Dat is echt weinig. Ik heb de oudere versie al een stuk vaker geinstaleerd denk ik. Ik was eerst van plan om hem te gaan kopen. Maar als er zulke beperkingen aan zitten, download ik liever een gecrackte versie.

Ze snijden zich hiermee alleen maar in de vingers.
hoe vaak ik age of empires 3 niet geinstalleerd heb, omdat er weer een modpack roet in het eten gooide, verschrikkelijk vaak. Dit wordt waarschijnlijk weer een gekraakte versie voor mij. Geen zin in deze onzin. Ps. Niet iedereen heeft internet... hoe willen die het spel dan installeeren... bellen naar EA?

daarnaast weet EA net zo goed als elke andere tweaker die hier rondsurft, dat het spelletje toch illegaal te downloaden is, waarschijnlijk nog voor de release van de game, gekraakt en wel. Als iemand RA3 illegaal wil, dan is het enkel rond de release datum surfen naar de zweedse piraat en (waarschijnlijk) de nummer 1 in de top 100 aan te klikken. Legaal of niet, ik wordt net zoals menig recensent op de website van amazon een beetje moe van het DRM verhaal...

[Reactie gewijzigd door M2M op 15 september 2008 15:19]

Niet iedereen heeft internet? De mensen die een computer hebben met de systeemeisen vereist voor RA3, hebben heus wel internet..
6 maal is inderdaad weinig. Ik heb Red Alert 2 + Yuri's Revenge minimaal 40x opnieuw geinstalleerd. Als het niet om ruimte vrij te maken was, dan wel door een nieuwe harde schijf, nieuwe PC, toch ook nog even op mijn laptop installeren, enz.

Deze restrictie is belachelijk en compleet nutteloos.
De zogenaamde statistieken van 1% die een game meer dan 3x installeren zal ook wel weer nergens op gebaseerd zijn. Dat klinkt nou echt als een broodje aap verhaal. Bijna elke game die ik heb is wel meer dan 3x opnieuw geinstalleerd - en aangezien je activaties niet terug kan krijgen in het EA systeem zou ik al die games na een 3e installatie niks meer kunnen spelen zonder naar een of ander duur nummer te bellen waar ze er mooi eerst van uit gaan dat je een software-piraat bent en je als klant maar moet bewijzen dat je geld hebt betaald voor het spel.
Mensen die het spel kopen zijn de dupe. Extra drivers worden geïnstalleerd wat helemaal niet nodig is voor een user-space application zoals een computerspel. Hierdoor wordt je computer trager, zelfs al is het spel niet gestart. Bovendien kunnen de gebruikers het spel maar x-maal installeren voordat het spel waardeloos wordt.
Inderdaad, mijn PC kan net Age of Conan aan, maar sinds ik Spore heb geïnstalleerd, duurt het laden van AoC *nog* langer. Ben gelukkig aan een nieuwe PC toe, dus binnen een maand of twee heb ik er geen last meer van, maar op mijn nieuwe PC komt Spore dus niet te staan. Of misschien een gekraakte versie, heb toch al betaald voor de retailversie. :)
Ik koop al jaren legale games (ik verdien zat geld en ik heb veel plezier van games, dus waarom zou ik er niet wat geld aan uitgeven).
Met DRM heb ik in principe niet zoveel moeite.
Van mij mag een game best elke maand naar huis bellen om te kijken of ik nog legaal ben.

Waar k een beetje een hekel aan heb is dat ik perse de DVD in de drive moet hebben voor ik een game kan spelen. Vind ik gewoon lastig want het duurt langer voor ie opstart, en je zit altijd met dat geblaas van de DVD...
Maar wat voor mij DE reden is om af en toe toch een game te downloaden ipv legaal te kopen: de kans dat ik een game over 3 jaar niet meer kan spelen omdat de 'inlogserver' offline is. Of de kans dat ik een game niet meer kan spelen omdat ik maar 3 keer mag installeren.

DRM mag van mij best. Maar, als ze bijvoorbeeld de inlogserver uit zetten over 3 jaar, breng dan vlak voor het uitzetten een patch uit zodat de DRM verwijdert wordt.
En een maximum aantal installs is gewoon belachelijk, dat hele concept moeten ze asap laten varen.
Als je zat geld verdient dan zul je waarschijnlijk ook regelmatig je computer updaten. Elke keer als je je computer hardware aanpast en spore opnieuw installeert (waarschijnlijk na een windows herinstallatie) ben je één spore-installatie kwijt. Ik begrijp dat jij er geen bezwaar tegen hebt om om de zoveel tijd het spel wat je al hebt gekocht NOG een keer te kopen omdat je de eerste versie niet meer mag installeren?
Lees zijn hele post eens dan. Hij zet er expliciet bij
En een maximum aantal installs is gewoon belachelijk, dat hele concept moeten ze asap laten varen.
Dat van die DVD is simpel op te lossen. Gewoon de game installen zoals gewoonlijk, netjes je keytje invullen en aan het einde van de rit er ff een no-CD crack erover. Doe ik al jaren, optical drive zit ook allang niet meer in me pc :)
Tevens is Red Alert 3 het eerste spel uit de Command & Conquer-reeks dat geen schijfje in de dvd-speler vereist tijdens het gamen.


Wat nou!
Doe ik al jaren, optical drive zit ook allang niet meer in me pc
Je hebt gelijk ja. Sommige laptops zoals de Mac AIR komen nu al gewoon standaard zonder optical. Hoewel ik de optical aan de ene kant nog wel kan waarderen, moeten makers van software er toch rekening mee houden dat steeds meer computers deze niet hebben.
Dat van die DVD is simpel op te lossen. Gewoon de game installen zoals gewoonlijk, netjes je keytje invullen en aan het einde van de rit er ff een no-CD crack erover. Doe ik al jaren, optical drive zit ook allang niet meer in me pc
Als er geen optical drive meer in je pc zit, hoe installeer je het spel dan? Via een netwerk-pc die wel een optical drive heeft? Of alsnog eerst downloaden?|:(
Mogelijk lees ik verkeerd, maar volgens mij is het 5 maal + per geval 1 keer, dus als je mindere keren belt en ze stemmen toe mag je het ook meer dan 6x instaleren.
zo lees ik het ook.
Je mag voor hun part 100 keer installeren, alleen moet je daarvoor wel 95 keer bellen.

Wou heel graag ME kopen, zal toch maar een crack worden.
Spore zat ik nog te twijfelen, nu ben ik het zeker, het is de moeite niet.
wel ironisch dat juist door die strenge (kopieer)beveiliging spore een van de meest gedownloade spellen ooit gaat worden. Die beveiliging zelf kost dan ook veel geld, en nu verliezen ze er meer bij dan ze erbij winnen.

Er was toch een tijdje geleden ook een spel uitgebracht (kan niet meer op de titel komen) waarbij de makers , bij wijze van experiment, géén beveiliging had aangebracht. Het spel werd helemaal niet meer als normaal gedownload en het bedrijf spaarde miljoenen uit aan het kopen van kopieerbeveiligingen.

Hoeveel geld je ook in een beveiliging steekt... er is altijd wel iemand die de beveiliging kan kraken. Er is denk ik nog nooit een waterdicht systeem geweest om kopieeren tegen te gaan.. Er hoeft maar een iemand te zijn die het spel kan kraken, die het moet uploaden en heel de wereld kan naar believen dat spel downloaden

[Reactie gewijzigd door darkenrahl op 15 september 2008 14:15]

miljoenen? Als ik me niet vergis ging het over Sins of a Solar Empire en dat stond op hun forum (http://forums.sinsofasolarempire.com/post.aspx?postid=303512) dat spel verkopen altijd beter zijn van een onbeveiligd spel! (ik volg die logica niet helemaal maar kom)

EA moet gewoon dringend een STEAM profiel invoeren voor al hun spellen, je mag het zoveel installeren als je wilt, alleen wordt het spel aan je account gelinked. Eventueel met een offline check dmv eenmalige call maken om je account aan te maken.
Omdat Stardock/ironclad onlineplay en nuttige patches aanbied.
En omdat je er nut van hebt om het te kopen, je kan het zonder disk instaleren, spelen en zo vaak instaleren als je wilt.

Wat EA doet is betalende gebruikers straffen terwijl piraten nergens last van hebben.

Het helpt natuurlijk ook mee dat Stardock/Ironclad niet zulke ****ls zijn als EA
Haha dat spel is echt het tegenovergestelde van deze beveiliging. Dat spel kan je zegmaar spelen op iedere computer vanaf je usb-stick.

Om ontopic te blijven, ik vind deze kopieerbeveiliging belachelijk. Waar slaat het op en wat helpt het tegen kopieeren vraag ik mij af? Bedoel die beveiliging wordt toch onschadelijk gemaakt. Ik vind een kopieerbeveiliging prima, men zou een spel gewoon moeten kopen als ze het een goed spel vinden en plezier willen hebben van multiplayer, maar als ik opgezadeld wordt met problemen en een klantenservice moet gaan bellen waaruit blijkt dat ik met de gedownloade versie eigenlijk gewoon beter af was. Waarom mag ik niet vaker installeren? Total annihilation en red alert 2 zijn denk ik al 50x geherinstalleerd (ook met wat mislukte modpogingen enzo), ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik bij wijze van spreken over 6 jaar EA moet gaan bellen over een antiek spel en ze moet gaan uitleggen dat ik een mod had geinstalleerd en dat ik nu moet herinstalleren.
Maar EA is vast niet de enige met dit soort beveiligingen, Company of Heroes belt ook naar huis tot mijn grote ergernis op vakantie waar ik geen internet had en je mag hem maar op een pc installeren (misschien terecht, maar ik wil graag kunnen lannen met een RTS en ik vind het belachelijk om daar 2x hetzelfde spel voor te kopen).
Dat spel was waarschijnlijk Galactic Civilizations II. Zelf heb ik het gedownload om uit te proberen, maar kon me er na een paar missies niet toe zetten verder te spelen.

Master of Orion 2 had ook geen kopiëer beveiliging. Maar Microprose is nu wel mooi faliet. Voor dit spel heb ik wel de volle mep betaald omdat ik MOO1 zo goed vond. (MOO3 is een van de slechtste games die ik ooit gekocht heb).

Quake III was het eerste spel dat ik kende wat, met een serial, zonder cd wilde werken. Dit zou bij Spore ook prima kunnen imho omdat ik heb gelezen dat dat ook voornamelijk online is. Starcraft en Warcraft III werken trouwens ook zonder cd tegenwoordig, maar dat speelde ik vroeger toch al met een nocd-patch dus voor mij maakt het niet veel verschil :)
UT had het al eerder. teminste die beveilinging is er na de 1ste of 2de patch uitgehaald.
Ik zit eens in mijn kast te kijken en realiseer mij dat World of Warcraft ook zo'n soort online beveiliging heeft (serial). Verder kan je er ISOs van maken, die zippen en uploaden met FTP (heb dit gedaan voor een vriend die mijn guest pass wilde). Ik heb zelfs bij een herinstallatie van Windows gewoon de WoW directory naar mijn nieuwe harddisk gekopieerd en alles bleef gewoon werken!

Punt is dat een serial voor online games heel effectief is zolang de server code niet uitlekt. En zelfs dan, wat heb je aan World of Warcraft als je de enige in je gehackte virtuele wereld bent? (in een oude patch)

Ik denk dat WoW geen 10.9 miljoen spelers had als je met cds had moeten kloten. Blizzard heeft goed door hoe je geld verdient in de game industrie! Nu EA nog! Want ik geloof waarachtig dat Spore en RA3 goede games zijn.
wel ironisch dat juist door die strenge (kopieer)beveiliging spore een van de meest gedownloade spellen ooit gaat worden. Die beveiliging zelf kost dan ook veel geld, en nu verliezen ze er meer bij dan ze erbij winnen.
Niet vreemd hoor. Niet alleen de mensen die hem niet willen kopen moesten hem downloaden. Ook alle mensen met een legitime versie moeten hem downloaden.... ;)
En dit is nou net wat ze wilden.
Eerst hele zware beveiliging dan de beveiliging iets lichter maken.
En mensen zeggen er niks van.
Als ze gelijk die lichte beveiliging op elk spel hadden ingesteld (online controle en maximaal 5 keer installen) en dan hadden ze daar ook commentaar op gehad.
Ik vind het nog steeds te zwaar.
Elke beveiliging die het aantal installaties tot een maximum beperkt vind ik te zwaar.

Beveiliging tegen installatie op verscheidene PC's tegelijk? Soit, daar kan ik nog mee leven. (Bijvoorbeeld, een intrekbare activatie die periodiek wordt gecontroleerd, zoals de Capture One RAW fotoconvertor.

Dan kun je het programma deactiveren, ergens anders installeren en weer heractiveren. Dat heb ik al een paar keer gedaan, en werkt goed. Hiertegen zou ik geen bezwaar hebben. Wel dient dan de activatie via een patch/vervanging van de installer verwijderd te worden zodra de activatieserver offline gaat, want ik wil wel een programma/spel blijven gebruiken zolang IK dat wil.
genoeg mensen en gamers, zeker hier op tweakers.net die dus met hun PC tweaken en zéér waarschijnlijk daarmee ook regelmatig een windows installatie om zeep helpen.

Knappe jongen als je dan nog een 'deactivation' wil doen als je het besturingssysteem niet meer inkomt. :')
Grapjurk. Daar is aan gedacht. Je kunt inloggen op de website van Phase One, waar je in je account alle serials en de computers waarop die zijn geactiveerd kunt zien. In die account kun je dus specifieke serial/computer-combinaties deactiveren; je hebt daarvoor het programma niet nodig. Daarna kun je het programma gewoon weer installeren en opnieuw activeren; op diezelfde computer, of op een andere.

Werkt zelfs dat niet, dan kun je naar Phase One mailen en dan zullen zij de combinatie voor je deactiveren.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 15 september 2008 19:54]

jammer dat dit hele drama nodig is. was iedereen maar eervol, en kochten ze het spel gewoon ipv het te downloaden...

ik geef toe, ik ben ook niet altijd helemaal eerlijk geweest daarin, maar tegenwoordig download ik alleen maar als er geen demo te krijgen is, en daarna koop ik alsnog als het spel bevalt. O-)
Lol, Ik heb Mass Effect gekocht en dankzij de beveiliging kon ik het nieteens installeren.
Op onderzoek uitgegaan en een stappenplan gedownload om Mass Effect met de hand te installeren d.m.v. copy/paste van cd naar hdd.
Het is de officieele site (bron):
http://masseffect.bioware...ml?topic=631883&forum=127

Juist door dit gezeik ben ik het helemaal zat. Ik betaal niks meer als ik het niet eens kan installeren of 3 tot 5x mag spelen terwijl ik een licentie hebt.

Fuck off met dat piratengezeik, EA vraagt er gewoon om.
Wie is er hier nou de piraat EA of wij die het niet kunnen installeren en erwel voor betalen?

@snirpsnirp: jij bent van de pot gerukt man! "Bij Mass Effect deed je het goed". Dus jij vindt dat normaal dat ik zo mijn gekochte software moet installeren?

@Zepman: idd. En zelfs niet in het boekje maar op de DVD.

[Reactie gewijzigd door SassieST808 op 15 september 2008 14:34]

EA vraagt helemaal nergens om, die komen met een product met bepaalde gebruiksvoorwaarden. Staan die je niet aan dan kies je niet voor hun product.

Er is natuurlijk een alternatief. Bij Mass Effect deed je het goed. Je koopt het en installeert een gedownloade versie. Waarom doe je dat niet met de andere spellen?

edit:
@snirpsnirp: jij bent van de pot gerukt man!
Klopt, zat net te schijten toen jouw reactie binnenkwam.
Is zeker niet normaal dat je op die manier je software moet installeren. Het is wel de enige manier om het zonder diefstal te doen (hetgeen ik bedoelde met "deed je het goed"). Zal mij verder worst zijn of je het koopt of download of links laat liggen, maar zeg niet dat het onmogelijk gemaakt wordt.
*snirpsnirp gaat weer verder met kleien

[Reactie gewijzigd door snirpsnirp op 15 september 2008 19:09]

EA vraagt helemaal nergens om, die komen met een product met bepaalde gebruiksvoorwaarden.
Die je niet gelezen hebt totdat je het product koopt en niet meer terug kan brengen omdat de verpakking geopend is.
Je kan het niet meer terug naar de winkel brengen, maar EA zelf moet jouw terugbetalen als je daarom verzoekt, ben je wel de verzendkosten kwijt.
De game staat waarschijnlijk al gecrackt en al op het internet voor ie hier in de winkel ligt. Dus dan moet jij mij eens vertellen wat EA er mee opschiet om dit soort vieze streken uit te halen op de betalende klant?

Dit is DE reden voor mij om het spel niet te kopen, ik ben er al met spore ingetuimeld.
Nergens op de doos word vermeld dat je maar 3 keer kunt activeren, dus in feiten wordt je belazerd.
Denk dat vooral EA zichzelf een deel van de schuld in de schoenen mag schuiven voor het illegaal downloaden.

Langzaam is men het zat om veel geld neer te leggen voor een 13 in het dozijn product waarbij je van te voren als een crimineel behandeld wordt en de support beneden de maat is.

Ik was zelf bijvoorbeeld teleurgesteld in de korte duur van Gears of War (geen ea btw). Vooral omdat ik niet het type gamer ben die vooral online zit. Was dus ook blij dat ik hem tegen classic prijs heb kunnen kopen.
Dit is precies hetzelfde, maar dan 5 keer installeren ipv 3. Het systeem is nog steeds niet veranderd, en het is het systeem waar men tegenin ging.
Idd, het nu de vraag hoe lang EA het door krijgt dat het niet de hoeveelheid is die het probleem vormt maar dat het er uberhaupt in zit...
Ik heb er niet zo veel problemen mee als hij naar huis belt. Maar ik zit vooral tegen het feit aan te schoppen dat je het maar een X aantal keer mag installeren.

Ik verander mijn hardware zeker wel 3 keer per jaar, dus na 1 a 1.5 jaar moet ik dus elke keer EA gaan bellen en zo'n Indier met z'n slechte engels te woord staan en smeken of ik het spel nogmaals mag installeren?

Ik denk het dus echt niet....

Spore wilde ik ook in het begin nog legaal aanschaffen, maar nadat dit hele DRM verhaal naar boven kwam heb ik daar toch maar vanaf gezien.
Spore wilde ik ook in het begin nog legaal aanschaffen, maar nadat dit hele DRM verhaal naar boven kwam heb ik daar toch maar vanaf gezien.
Wat een kul-argument. Je kunt het spel dan beter kopen en desnoods de gekraakte versie downloaden en spelen.

"Het netje om de mandarijnen van de groenteboer bevalt me niet, ik steel ze daarom maar om een statement te maken." ;)
Wat een kul-argument. Je kunt het spel dan beter kopen en desnoods de gekraakte versie downloaden en spelen.
Als iedereen dat doet zijn de verkoopcijfers (dus winsten) hoog en zal EA er gewoon mee doorgaan. Daar los je dus niets mee op. Het beste kun je, als je het er niet mee eens bent, het spel niet kopen. Dat voelt EA namelijk in de portemonnee en als iedereen dat doet is de lol er gauw genoeg af.
Ja, maar om beschuldigen van hypocrisie te vermijden, moet je dan wel het spel niet kopen, maar ook niet illegaal downloaden.
Waarom zou je het niet illigaal downloaden? Dat heeft niks met het wel of niet supporten van EA te maken. Als consument heb je maar 1 macht; het spel kopen of niet. En downloaden hoort bij het niet-kopen. Als je het spel niet zou kopen, dan was je toch geen potentiele klant geweest..
een goede vergelijking zou zijn dat het netje om de mandarijnen het voorkomen dat je meer dan 3 (of 5) mandarijnen uit het netje haalt, terwijl deze nog lang niet leeg is.
Inderdaad, maar omdat er een netje omheenzit dat voorkomt dat je meer dan 5 mandarijnen eruit kan halen, betekent nog niet dat je daarom maar z'n winkel moet gaan bestelen.

Een normaal persoon gaat dan gewoon naar de concurent, waar je wel manderijnen met normale netjes kan kopen.
goed, welke concurrent levert spore dan zonder dat maximum? de vergelijking gaat gewoon niet op.
Amen, als er een concurrent is die dat levert en desnoods 20 euro duurder is dan ben ik bereid om die te kopen!

Een goed voorbeeld is bijv. een LAN party. Even een potje Red Alert spelen, oh wacht, ik heb het niet meer geinstalleerd...en het is nu 4 uur 's nachts... bellen voor activatie eh? hmmm...
De meeste mensen vinden eerder het idee van drm dan het aantal het probleem dunkt me, twee keer meer mogen installeren verandert niks.

Dit is niet echt "wakker geschud", ja de games worden gejat. Maar non-werkende DRM die alleen de functie beperkt van betalende klanten is gewoon idioterie van de hoogste orde. Zijn de mensen daar echt zo wereldvreemd?

[Reactie gewijzigd door Mephisteus op 15 september 2008 14:05]

1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True