Vlaamse isp verhoogt datalimiet naar 175GB per maand

De Vlaamse isp Dx-adsl biedt sinds deze week een nieuw adsl-abonnement aan met een maandelijkse datalimiet van 175GB. Ook andere providers beginnen stilaan de bestaande limieten te verhogen.

DownloadenDx-adsl vraagt voor zijn plus-abonnement 32,50 euro per maand, waarbij de downloadsnelheid is begrensd op 6Mbps en de uploadsnelheid op 640Kbps blijft steken. Daarboven komen nog eenmalige activatiekosten van 25 euro. Als de gebruiker over de datalimiet van 175GB heen gaat, betaalt hij 90 eurocent per gigabyte. Een abonnement heeft een minimale looptijd van een jaar; daarna kan het contract per maand worden opgezegd, zo heeft het bedrijf aan Tweakers.net laten weten. Het abonnement is in geheel België verkrijgbaar, waarbij Dx-adsl grotendeels gebruik maakt van het netwerk van Scarlet.

Ook de Belgische adsl-aanbieder Dommel geeft zijn klanten tegen betaling meer speelruimte door het aanbieden van een zogenaamd Boost-pack. Voor 6 euro extra, bovenop de abonnementsprijs van 34,95 euro per maand, kan de abonnee geen 100GB maar 150GB per maand verbruiken. Ook blijft de downloadsnelheid van 4Mbps gehandhaafd, terwijl deze in de oude situatie bij het overschrijden van de datalimiet terugviel naar 2Mbps.

De concurrentie op de Belgische internetmarkt zal vermoedelijk toenemen als Belgacom op 1 juli zijn adsl2+-netwerk openstelt voor andere aanbieders. Naar verwachting zal de geografische dekkingsgraad van het adsl2+-netwerk dan worden vergroot tot 80 procent van België. Momenteel zijn 20Mbps-verbindingen alleen leverbaar in een aantal grote steden.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

08-04-2008 • 09:58

114 Linkedin

Submitter: co0lman

Lees meer

Europa argwanend over overname Scarlet Nieuws van 16 februari 2008
Belgacom neemt Scarlet over Nieuws van 15 februari 2008

Reacties (114)

Wijzig sortering
Iets begijp ik wel niet. Was Scarlet niet onlangs overgenomen door Belgacom?
Hoe kan Dx-ADSL (waar ik als Belg tot op vandaag nog nóóit eerder van gehoord had) dan dergelijke limieten aanbieden over het netwerk van Scarlet, terwijl Belgacom zelf nog maar aan 10-20GB/maand zit?

En idd, Scarlet heeft zopas ook zen limieten verdubbeld. Ik heb nu ipv 30, 60GB/maand, wat zeker voldoende is. Toen ik nog studeerde en vakanties had, zaten we hier met zen vieren in huis wel geregeld aan 30-40GB, maar nu ik tot het werkvolk behoor, heb ik nauwelijks nog tijd of zin om dingen te downloaden. De laatste 6 maand hebben we niet meer dan 25GB per maand gehaald....

[Reactie gewijzigd door Buzz_Fuzz op 8 april 2008 10:36]

Anoniem: 182420
@Buzz_Fuzz8 april 2008 10:55
Overgenomen nog niet. Belgacom wil Scarlet overnemen, en heeft hiervoor een bod uitgebracht en een akkoord geloof ik. De mededingingscommissie moet dit echter nog steeds goedkeuren. Scarlet is dus nog altijd een zelfstandig bedrijf.

Vraag is als deze commissie dit ooit zal goedkeuren. Als Scarlet van Belgacom zou worden, gaat het internet in België weer een stap achteruit. Een overname van de derde grootste provider door de grootste provider vergroot het monopolie van Belgacom op de DSL-markt alleen maar. Ze krijgen dan nagenoeg het gehele netwerk in handen. Iets wat de mededingingscommissie niet zomaar zal laten gebeuren vermoed ik.
Dommel maakt geloof ik gebruik van het belgacom netwerk en bied ook zeer grote verbruiken aan. De groothandelsprijzen liggen gewoon vast. Kleinere aanbieders kunnen grotere volumes aanbieden omdat zij minder geld steken in het werven van klanten. Ze hebben minder personeel, maken minder reclame, doen geen speciale voorwaarden de eerste maanden en doen geen acties zoals een dag gratis internet les die handen vol geld kost.
Anoniem: 116947
8 april 2008 10:22
Belgacom opent zijn ADSL2+ netwerk op 1 JULI en niet 1 juni.

Mooie zet van DX-ADSL maar persoonlijk vind ik dat er nog geen ECHT alternatief is in België. Wil je snelheid én serieuze datalimiet kan je eigenlijk alleen naar DOmmel, scarlet of edpnet met hun ADSL2+ abonnementen. Probleem is dat Dommel hun ADSL2+ netwerk nog niet stabiel is en Scarlet + EDPnet hun netwerk is gewoon overbelast in de piekuren. Kijk maar eens op www.userbase.be en kijk daar via de speedtest => laatste 100 testen => selecteer dan de provider waarvan je geinteresseerd bent. Daar merk je al snel dat er eigenlijk maar één provider is die met pakweg 95% zekerheid een stabiele 20Mbps verbinding kan leveren én daarbij een relatief goede helpdesk + administratie biedt. Ik zeg wel degelijk RELATIEF want ik heb ook al wel zever gehad met hun maar feit is dat je hun altijd wel kan bereiken en kan communiceren, bij Dommel en andere is het vaak al een probleem om iemand aan del ijn te krijgen of om iets te weten te komen. Telenet is in mijn ogen de minst erge ... :) Enigste minpunt blijft natuurlijk hun datalimiet.
Nu ja, ik gebruik mijn Synnology ethernet disk DS107+ om mijn scheduled torrents binnen te trekken tussen 24u en 10u waardoor mijn trafiek maar voor de helft wordt gerekent.
Het ADSL2+ netwerk van Dommel had in de beginnen problemen met hun Alcatel-Lucent apperatuur. Nu is alles back to normal :)

Als je een alternatief wil met serieuze datalimiet én snelheid, kan dat niet. Want ten eerste moet je een product hebben met serieuze snelheid en een serieuze datalimiet, als dat er niet is, moet je ook niet zoeken naar een alternatief. We leven nog steeds in België, je gaat moeten accepteren dat zoiets er niet zal zijn in de eerste 5 jaar.

Betreffende helpdesk hebben ze allemaal wel iets. Dommel is traag, ja, maar Telenet minstens even traag, ooit al eens op hun helpdesk geweest?

Je hebt natuurlijk nog van die mensen die bij de kabel blijven, gewoon omdat ze niet durven en koppig zijn. Je, je hebt ook mensen die, bij wijze van spreken, naast de centrale wonen, maar toch kabel willen hebben... "Want Telenet geeft de grootste snelheid". Wat ben je met 20 Mb als je 35 GB mag downloaden? Niets, de rien...
Je vergeet spijtig genoeg te vermelden welke provider die stabiele verbinding levert ;) (ik zou het zelf uitzoeken maar daar heb ik nu even niet de tijd voor).
dus nu de hamvraag... wat heb je bij telenet aan 20 megabits met een datalimiet van 12 gigabytes.

dus op naar de alternatieven, ook al krijgt telenet of belgacom (weet niet meer welke van de twee) er nog steeds bakken met geld voor omdat zij de bekabeling beheren.

misschien als er in belgie eentje opstaat die stukje bij beetje glasvezel in de grond stopt... maarja, het blijft misschien...
Een relatief goede helpdesk ? Als er iets mis is bij Telenet-internet, dan is het altijd de gebruiker zijn schuld, en moet je minstens drie a vier keer bellen tegen dat je iemand aan de lijn hebt die écht naar het probleem wilt kijken, ipv de schuld op een defecte UTP-kabel, een slecht ingestelde firewall of een virus-scanner te steken.
Het is een moedige eerste stap naar de volgende generatie ISP.
De andere ISPs zullen niet te lang wachten om de data limiet op te krikken, nog voor adsl2+ van Belgacom wordt uitgebracht.
Telenet zal het moeilijk hebben om te concurreren met zijn Kabel, het zal prijzen omlaag moeten doen en Snelheid en datalimieten op moeten doem.

Ik betaal namelijk €55 voor 8mbit/s (12GB up- en download en 256kbps upload) met 'gratis' Telefoneren.
Minder belangrijk maar toch noemenswaardig:
In Nederland studeer ik en daar betaal op kot ong. €3 voor 50mbit/s up- en download of meer (Upload limiet van 50GB die makkelijk te omzeilen is) van SURFnet.
Ik heb al eens 8MB/s up- en 12 MB/s download gehaald, en je merkt er weinig van als je ook eens online speelt.
Er zal voorlopig nog helemaal niks veranderen. Er zijn al een paar initiatieven geweest als deze in het verleden, probleem is dat ze ENKEL grootverbruikers aantrekken die ook effectief die limiet verbruiken. Die ziet Belgacom zelfs liever gaan (tenzij ze elke maand bijbetalen).

Telenet en Belgacom lachen eens met deze nieuwe "concurrent" en doen gewoon verder. Om een verandering te krijgen zal 1 vd 2 hoofdspelers een serieuze verhoging moeten doen van de limieten. Maar hoe langer ze de huidige situatie kunnen aanhouden, hoe beter natuurlijk (voor hun).

PS : 8MB/s up of 12 MB/s down met een 50mbit verbinding, dat moet je mij toch eens uitleggen... Theoretisch kan je nl. niet boven de 50/8 = ~6MB/s geraken.
Tjah, ik weet niet juist hoeveel het is, daarom heb ik mijn hoogste down- en upload gegeven. :)
Allemaal leuk en wel, maar de grote spelers doen niet mee... en dit zal nog een tijdje zo zijn. Het grootste deel van de Belgen blijft bij de 2 grote spelers zitten. Ik ook oa, maar ik zit vast aangezien mijn werk de rekening betaalt en die mag alleen van skynet komen (de adsl provider van belgacom met 12gb limiet).

Dommel en edpnet hebben al een tijdje grotere abonnementen, maar desondanks hebben deze providers nog maar tssn de 5% en de 10% van de adsl-klanten afgesnoept. Deze "kleinere" providers zijn ook niet zo bekend bij het grote volk. Dat doet belgacom geen pijn aangezien er dagelijks klanten bijkomen die ze kunnen afzetten.
ik betaal 41,95€/maand bij dommel + boostpack (+1€ omdat ik geen domicil heb). Ik moet zeggen, zelfs op mediumband haal ik nog steeds 400~ kB/sec en gaat mijn ping niet echt naar beneden.
Wel leuk zo want alles wordt tegenwoordig gigantisch... paar demotjes, een steam collectie, streaming radio, streaming tv, een distro of 2 en je zit al gauw over die 30 gig die de meeste alternatieve isp's downloaden.
Zondag gegeken naar de ronde van vlaanderen via hd stream (ni echt hd, eerder pdtv) en hopla, 7gb verbruikt. doe dat maar is met je telenet account...

Ik geef natuurlijk grif toe dat er ook verbruik in de grijze zone bijzit, maar wie van de grote verbruikers download er al eens geen tv episode in hd, zeker omdat hd bij ons nog niet op de markt is...
Anoniem: 258208
8 april 2008 10:50
Ik ben zelf dxADSL klant en heel tevreden van hun diensten!

Maak gebruik van hun home abonnement 40GB - 6Mbps - 640Kbps voor 24.95€ per maand.

Ze zijn reeds langer gekend als goedkoper provider hoor! Ze bieden ook ADSL2+, business abonnementen en meer.

Neem een kijkje naar hun tarieven:

http://www.dxadsl.be/goedkope-adsl-tarieven
En te bedenken dat overtijd de grote DagVanDeDownload-actie (www.dagvandedownload.be) voor de Telenet-limieten tot zover geflopt is, net zoals de Telenet's eigen Druk op de (stop) Knop-campagne.

Eindelijk weer eens wat positiever nieuws in breedband-België. Alhoewel, de 1,2miljoen Belgen bij Telenet (bijvoorbeeld die provider) wel hun kabelinternet moeten afzeggen, als ze naar een ADSL-provider gaan voor meer maandelijkse capaciteit EN daar het plezier bij hebben - dankuwel Belgacom - niet te kunnen weten tot bij het contract, wat hun haalbare snelheid is op de ADSL-verbinding. En ja, ze bestaan, mensen die een 20mbit verbinding hebben en maar net, door een ongelukkig grote afstand, de 6mbit halen, waar hun ISP ook een abo voor heeft.
Zulke zaken houden héél wat Tweakers die bij Telenet zitten nog tegen, omdat ze terecht hier en daar hun twijfels bij hebben.
sluit ik me volledig bij aan, leuke reactie trouwens!
Anoniem: 147300
8 april 2008 10:19
btw, is deze provider niet full adsl maar dan gewoon onder een nieuwe naam?

"Door het grote succes hebben we ons internet onder een nieuw label dxADSL gestart."
Ik denk dat het inderdaad Fulladsl resellers zijn. Er zijn er nog enkele, maar dxadsl heeft de beste prijzen en de e-mail helpdesk is steeds heel vlot gegaan (al is dat misschien altijd zo voor prospectieve klanten... ;) )

C:\>nslookup smtp.dxadsl.be
Server: xxxxxxxxxxxxxx
Address: xxxxxxxxxxxxxx

Non-authoritative answer:
Name: smtp.dxadsl.be
Address: 83.143.245.20


C:\>nslookup smtp.fulladsl.be
Server: xxxxxxxxxxxxxx
Address: xxxxxxxxxxxxxx

Non-authoritative answer:
Name: smtp.fulladsl.be
Address: 83.143.245.20


C:\>nslookup 83.143.245.20
Server: xxxxxxxxxxxxxx
Address: xxxxxxxxxxxxxx

Name: smtp.coreserver.be
Address: 83.143.245.20

(edit: vergeten company dns server te anonymiseren ;-) )

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 199719 op 8 april 2008 14:28]

Lees de regel erboven:
"DX-Solutions SUPER ADSL is nu dxadsl."
Dank je wel. En laat dit nog niet het begin zijn van alle ellende.

145Gig download is reuze, het zou veel leuker zijn moest grotendeels van de ISP's een thuisservertje toelaten.

Bijna alle poorten onder de 1024 zijn op het grote "telenet" kabel netwerken dicht. Laat staan dat het bij andere operatoren beter is.

Dynamische IP's is leuk maar dan moet je wel een routertje hebben die daarmee overweg kan en weer meer geld moet kosten. Of veel kennen van routers/netwerken instellen... tot daar het gemakkelijke concept van een MS home server bijvoorbeeld.

Internet in België is gewoon prehistorisch qua snelheden/limieten/mogelijkheden. Er zullen nog genoeg voorbeelden zijn van wat echt verkeerd is hier maar tot zolang de grote schapengroep niet gaat protesteren moeten we het hebben van providers zoals hierboven. Hoop dat ze lang mogen blijven en veel geld uit de zakken van de concurrentie halen.
Ik heb navraag gedaan bij dxadsl en zij blokkeren enkel de smtp poort en vragen dat je gebruik maakt van hun smtp server. Voor de rest zouden alle poorten openstaan en zij hebben er dan ook geen probleem mee als je zelf een servertje voor het een of ander opzet van thuis uit. Combineer dit met hun abbonement met een vast ip en je zit zeer goed.
Ik kan dit 100% bevestigen (ik ben zelf tevreden dxadsl klant). Ik draai thuis m'n eigen mailserver, vpn-server, dns-server en webserver (allemaal op hetzelfde machientje natuurlijk). Ik heb daarvoor wel het abonnement met fixed IP genomen uiteraard.

Alles werkt uitstekend, enkel uitgaande smtp-connecties worden geblokkeerd (behalve die naar smtp.dxadsl.be), maar inkomende niet! Dus eender welke mailserver ter wereld kan perfect jouw thuismailserver bereiken om je mail af te leveren. smtp.dxadsl.be als smarthost instellen in postfix en je bent klaar.
dommel blokkeert niets - ook niet poort 25
Die snelheden klinken anders nog aardig verouderd :P
die snelheden zijn alleen zolaag omdat het geen adls2 is
hier in nederland zijn ook genoeg plaatsen waar je tot 8mbit ga en is gewoon nog vlot mee te downloaden +- 800Kb/sec (Dorpen buitengebieden)
ben wel beniewd wat er gebeurd als adls2 opengesteld wordt voor iedereen of de snelheden dan echt veel omhoog gaan
8 mbit * 1024 = 8192 kbit

Snelheid in Kb/sec: 8192 / 8 = 1024 Kb/s

Ik heb zelf 8 mbit download en ik haal ~ 1000 Kb/s.
Nou, zoals ik hier al eerder gemeld heb, niet iedereen zit in die fokking randstad. Ik doe het ook nog steeds met een 3mbit downloadlijn en eerlijk gezegd gaat dat voor normaal gebruik perfect. Zeker aangezien ik in een uithoek zit. Bedenk wel dat NL redelijk uitzonderlijk is wat snelheden betreft...
Ach, met zo'n datalimiet duurt het tenminste wat langer voordat je er doorheen bent ;)
Deze downloadlimiet is voor 80% van de gebruikers meer dan voldoende. Niet iedereen trekt 5-6 Gb per dag aan data naar binnen...
Nee klopt maar wil je bijv wat youtube filmpjes kijken of andere programma's dan schiet het toch aardig op.

Bij telenet zit je met 12 gb en met eigen voip verkeer en heel weinig filmpjes kijken zitten we aan het einde van de maand altijd net tegen die limiet.

Wil je eens een keer bijv een linux iso downloaden a minimaal 500 mb en nog wat ander spul dan schiet het al vrij snel op.

Ik hoop dat telenet niet achter gaat blijven en ook haar limieten gaat verhogen naar een beetje normale standaard en daarbij denk ik dan zeker aan 30-50gb per maand.
daar demo's tegenwoordig snel naar de 1Gb neigen, gratis online documentaires a la zeitgeist, google video, youtube, webcammen, dingen doorsturen naar vrienden van al snel 100-en mb, (HD) trailers...

120Mb is 1% op de limiet!!
da's gewoon waanzin als je met 4 mensen thuis online zit om daar een maand mee vol te houden.
En verschillende demo's (Crysis, BioShock, Stranglehold,... zijn al bijna 2GB
Anoniem: 152769
@JakobS9 april 2008 00:13
Download eens de servicepacks op een solidworks installatie...

4.5 gigabyte kwijt van je 12. Dan moet je voor de rest niet al te veel updates binnenhalen die maand of je bent al gezien.
Natuurlijk... Iedereen die linux een keer getest heeft gooit windows daarna meteen weg.

Maar om je uitspraak even te staven, ik ben _1_ linux/windows gebruiker en ik download per maand gemiddeld ongeveer 3 linux ISO's. Daar komt nog bij dat sommige van die ISO's, bijv. CentOS, full-size DVD's zijn.

Daarnaast download ik bijv ook de 2008 server rc's, vista rc's, 2007 exchange trial, hyper-v, virtual appliances, etc etc.

En ja, ik d/l ook nog weleens wat discutabelere dingen. Neemt niet weg dat ik met legaal verkeer alleen al ruimschoots over de 12G per maand ga.
@KaiZas
Je kan ook films kopen en dan downloaden, zelfs hele DVD's, evenals muziek, gratis games zoals C&C (900MB) en tal van andere freeware games en updates voor die games en je bestaande games. Ook vind jou post flamerig en ongefundeerd. Ook zijn de meeste Linux distro's toch wel groter dan een 700MB ISO. Ik zelf download meestal Ubuntu DVD zodat ik wat meer software heb en zelfs als je alleen de 700MB ISO download en doet na de install een apt-get update && apt-get upgrade zal je al snel een kleine 400-600MB moeten binnen trekken. Maar goed, volgens jou pikken (jatten) mensen dus. Technisch gezien klopt die term ook niet omdat je niets jat maar kopieerd zonder toestemming, jatten is iets heel anders, maar dat is een andere discussie die hier regelmatig langs komt, vooral in topics over file sharing.
Anoniem: 222924
@KaiZas8 april 2008 20:06
Je vergeet dat een echte linux'er er wel een tiental per maand binnenhaald...
Anoniem: 163612
@Pietervs8 april 2008 11:48
Zelfs als je 5gb per dag verbruikt kom je er nog niet overheen 5 x 30 = 150gb dus meer dan genoeg voor 98% van de mensen :)
Och, een HD-film is toch al snel 10GB :)
De snelheid is voor mij voldoende. Je kan alles nog vlot genoeg downloaden. Daarnaast is men bezig met de uitrol van het ADSL2+ netwerk

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 8 april 2008 10:15]

ja de download is zeker goed genoeg, 't data limit is een stuk hoger dan 't mijne (caiway hnteerd voor die klasse dacht ik een FUP van gemiiddeld = 80 / 120 gb, (en ik moet zeggen dat haal ik nie vaak dus heb er ook geen problemen mee verder),

alleen de upload vind ik wat magertjes, wil je als tweakert een eigen servertje (beetje FTP (in plaats van zo'n usb-schijf de hele dag meezeulen), en/of een fatsoenlijke mail server, dan is 640kb toch mager, maar zeker als je denkt aan gamaen met teamspeek erbij (ik denk niet dat je moeder / vriendin dan nog kan msnen )
Dan nog altijd liever Dommel Netconnect met boost pack. kost wel 5 euro meer met boost pack, maar dan heb je wel het volgende:
boost pack: verhoog uw downloadlimiet naar 150 gb, verhoog uw maximale mediumband snelheid naar 4096 kbit/sec, 4 gelijktijdige pppoe passthrough sessies toegestaan en toegang tot de nieuwsservers op mediumband.
Mediumband van 4mbit wat dus eigenlijk je normale snelheid is en daarna gewoon FUP. Hoezo limieten ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee