Energieverbruik Xbox 360, PS3, Wii vergeleken

Nu de nieuwe consoles van Sony, Microsoft en Nintendo volop verkrijgbaar zijn, vond Hardcoreware het tijd om het energieverbruik van de drie eens onder de loep te nemen. Zoals verwacht kwam de Wii als zuinigste uit de bus.

Wii, PlayStation 3, Xbox 360 Het stroomverbruik van de Xbox 360, de PlayStation 3 en de Wii werd gemeten tijdens gameplay en videoweergave en in rust. Bovendien werd de energieconsumptie van een pc met een Core 2 X6800 op een Intel DX975XBX-bord, een Creative X-Fi Fatal1ty, een GeForce 7950GT en 4GB geheugen aan de testresultaten toegevoegd, zodat ook pc-bezitters kunnen nagaan of hun energierekening door de aanschaf van een console omlaag of juist omhoog zal gaan. De gameplaytest liet voor de krachtpatsers van Sony en Microsoft geen verrassingen zien: een Xbox 360 waarop Gears of War werd gespeeld trok rond de 185W uit het stopcontact terwijl een PS3 ruim 194W nodig voor een sessie NBA Live 2K7 had. De pc bleek het minst zuinig met een gemiddeld stroomverbruik van net geen 200W. Opvallend was de afname van de Wii: voor een spelletje Legend of Zelda bleek amper 18W nodig te zijn, al is de grafische kwaliteit van de Nintendo-console uiteraard minder dan die van de twee dure concurrenten.

John Travolta en Samuel Jackson in 'Pulp Fiction' Het afspelen van een dvd'tje is op de Wii niet mogelijk, maar de beide concurrenten draaiden zonder mankeren een half uurtje Pulp Fiction. De Xbox 360 had daar gemiddeld 125W voor nodig, maar de koeling van 'ongelofelijk luidruchtige' console bleef op volle toeren draaien. Ook een pc had met een gemiddelde van 146W ruim minder prik nodig dan voor het spelen van games. De PS3 had voor het weergeven van Tarantino's hit de meeste energie nodig, al was ook hier het verbruik met 173W lager dan voor gameplay. Een losse dvd-speler bleek veruit het zuinigst: die trok slechts 13W uit het stopcontact, amper tien procent van wat de consoles nodig hadden. Het afspelen van een blu-ray-schijfje op de PS3 werd op 183W geklokt, maar bij gebrek aan een hd-dvd-speler voor de Xbox 360 kon geen eerlijke vergelijking met deze console worden gemaakt. Voor het afspelen van een hd-stream die via Xbox Live was gedownload bleek echter een gemiddelde van 139W opgesoupeerd te worden.

Wii Zowel de PS3 als de 360 bleken ongeveer evenveel stroom nodig te hebben voor het weergeven van een dvd als om helemaal niets te doen: de twee verbruiken in rust respectievelijk 177 en 157 watt, terwijl de werkeloze pc nog altijd 145W trok. Ook hier bleek de Wii weer veel en veel zuiniger: 13,5W mag veel zijn in vergelijking met de 18W die voor een game nodig is, maar afgezet tegen de concurrenten is het bijna niks. Pas in de standby-stand worden de verschillen kleiner: de Xbox 360 bleek 2,5W nodig te hebben om naar de aan-uit-knop te luisteren, de PS3 had daarvoor 1,9W nodig en de Wii kon met 1,3W toe. De pc werd in deze test helaas genegeerd, want ook een uitgeschakelde desktopmachine zal wel een paar watt lusten. Als Connect24 is ingeschakeld schiet het stroomverbruik van de Wii overigens omhoog naar 9,6W. Dat laat onverlet dat Nintendo een nieuwe overwinning kan bijschrijven: voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn stroomrekening of over het milieu in het algemeen, is deze console de absolute winnaar.

Stroomconsumptie next-genconsoles tijdens gameplay

Door René Wichers

Eindredacteur

22-02-2007 • 11:18

126 Linkedin

Bron: Hardcoreware

Lees meer

'PlayStation 3 verbruikt 380W' Nieuws van 3 november 2006
Xbox 360 gaat 1080p-signaal leveren Nieuws van 20 september 2006

Reacties (126)

Wijzig sortering
Dus de Wii is niet alleen de energie zuinigste voor de consument, maar vraagt met die spellen ook nog eens om een lichamelijke inzet van de speler.
FUN factor ligt dus hoog bij de Wii ook als je de rekening ziet van de electriciteit.

Dat de andere consoles en PC niet zoveel verschillen verbaasd mijn niet zo zeer. ( PS3 en XBOX zijn PC's in een console behuizing ) echter de geteste PC processor is een zware jongen.
Vraag mij nu serieus af hoe veel FPS/Watt deze systemen nu produceren op HDTV.
Gaarne zie ik die statistieken eens voor bij komen.

Wint de PC?? ( Hoop van wel )
maar vraagt met die spellen ook nog eens om een lichamelijke inzet van de speler.
Aha!!! dat is gewoon de eerste voorzichtige stap naar de Matrix: de Wii gebruikt stiekem de energie die het menselijk lichaam genereert :+)
Anoniem: 208909
@Japs23 februari 2007 01:08
Ik heb me al eerder afgevraagd waarom er inderdaad geen gebruik is gemaakt van 'energie-opwekking door beweging' door de Wii-mote. Je ziet deze techniek al terug in bijv. (LED)zaklantaarns. Het zou toch mooi zijn, (bijna) nooit meer batterijen te hoeven vervangen van je remote.

Die Wii mag dan wel zuinig zijn qua stroomverbruik, hij verbruikt hier ondertussen meer batterijen dan menig vrouwenspeelgoed :+
Ik heb zo'n LED schudzaklantaarn.

Nou ik kan je vertellen.. Het werkt. Maar er is een probleem. De energie valt niet op te slaan. Zolang je blijft schudden heb je licht. Maar je moet wel héél hard schudden om ook maar minimaal licht eruit te krijgen terwijl je je arm laat rusten.

Totaal ongeschikt voor de Wii-mote. Je gaat niet als een gek schudden met dat ding, zeker niet constant, zodra je stopt met schudden werkt de Wii-mote niet meer omdat de energie niet is op te slaan.

De schade aan het mileu door het inbouwen van techniek om "normale" beweging in energie om te zetten zou nog wel eens groter kunnen zijn dan alle batterijen die je er ooit mee zou besparen.

Met "normale" beweging (dus niet schudden als een achterlijke) kan je nog net je horloge laten lopen. Daar houdt het ook zo'n beetje op..
"Dus de Wii is niet alleen de energie zuinigste voor de consument, maar vraagt met die spellen ook nog eens om een lichamelijke inzet van de speler.
FUN factor ligt dus hoog bij de Wii ook als je de rekening ziet van de electriciteit."


Nintendo's next-gen zal nog minder stroom trekken, nog meer lichamelijke inzet van de speler eisen en zich vooral richten op het team-gevoel binnen spellen, en noemt zich vol trots de 'Honkbalknuppel' :+

Edit: en de graphics zijn NOG realistischer dan die van de next-gens van Sony en MS :P
Dan wordt de mastersword van zelda dus vervangen door de masterbat
De realiteit is hard he? :+
Misschien moet er ook een speciale benchmark worden ontwikkeld: de hoeveelheid Eyecandy per Watt. :+
Tenzij het beeld van de X360/PS3 ongeveer 10x beter is dan dat van de Wii, wint die laatste nog steeds :)

Wie kijkt er eigenlijk DVD via console? Bijna iedereen heeft een losse DVD speler of home theater tegenwoordig.

Daarentegen is het stroomverbruik qua kostenpost nog steeds niet zo héél frustrerend hoog. Rij een keertje 60 waar je 50 mag, en je bent meer kwijt dan een jaar lang je X360 aan laten staan.
Ik weet niet wat voor energieprijzen jij hebt bedongen, maar je betaalt al gauw 25 cent per kWh (kilowattuur) als je de levering, transport, belasting en vastrecht allemaal in de prijs meeneemt. En dan stijgen de prijzen voor 2007 ook nog met gemiddeld 18,5% t.o.v. 2006 volgens het CBS.
Als de XboX zoiets zes uur aan staat, dan heeft ie 1kWh verbruikt. Dat is dus 4 kWh oftewel 1 euro per dag continu aan. Met 365 euro per jaar is dat stukken meer dan een klein verkeersbonnetje. 80 rijden waar je 50 mag, dat komt meer in de buurt. Dan ben je natuurlijk ook wel erg dom bezig als je het mij vraagt.
Ik vind dat dit soort apparaten geen DVD/HD-DVD drive zouden moeten kunnen gebruiken om films mee af te spelen als ze daarbij niet stukken energiezuiniger worden. Als een stand-alone DVD speler slechts 13W verbruikt, dan zal een HD-DVD speler toch zeker met 30W toe kunnen. Vooral Sony wil met zijn Blu-Ray drive een groot marktaandeel verkrijgen via de PS3, kennelijk dus over de rug van het milieu :r
Een van de argumenten was namelijk dat mensen zo niet een dure losse Blu-Ray speler hoefden aan te schaffen. Doen ze dat niet, verbruiken ze 6x zoveel, lekker dan, het zal maar de hoofdreden zijn dat je een PS3 koopt :'(
@fairy: mvdlee had het over een heel jaar aan laten staan.
Vind het allemaal erg overdreven. Je moet ook kijken naar hoelang je een speler aan hebt staan en niet alleen naar het 24/7 365 per jaar kijken.

Als een PS3 nou gemiddeld 180 watt gebruikt om een DVD te kijken van 1,5 uur verbruik je dus 0,270 KW €0,25 * 0.270 = 0.0675 is dus nog geen 7 cent.

Ik denk dat je beter bespaart door je spullen niet de hele dag onnodig aan te laten staan en koop dan liever een wat zuinigere koelkast en gebruik eens wat vaker de waslijn ipv de droger. Dát scheelt pas stroom!
Ik reed 86 waar ik 50 mocht, dat kostte me 250 euro. Dus dat verhaal klopt nog niet :+
Alleen is het zo dat bij het idle draaien van de apparatuur al veel stroom verbruikt, en zo dus ook altijd veel stroom verbruiken, mogelijk zou dan een klein deel van de processor aangezet hoeven te worden en gpu ook, maar dat lijkt me een dermate dure investering bovenop je console dat het niet efficient genoeg is voor de verkopers die er vaak al verlies op draaien.

Ook is dvd al erg oud tov hd-dvd en zijn de spelers ook veel energiezuiniger, dus een nieuwe hd-dvd speler zal nu nog ergveel stroom vergen
Daar heb je op zich wel gelijk in, maar ik vind ook dat je niet alleen naar het totaal moet kijken.
Maar ook naar de winst die je kunt behalen. En als je door het gebruik van een normale DVD-speler 10 keer zo weinig verbruikt voor het kijken van een film. Dan is dat in mijn ogen een zeer groot verschil. :)
Dat is het helaas niet. Want hoeveel miljoenen van die XDozen en PS3 draaien er binnen nu en een jaar gemiddeld 10x per jaar een dvdtje om maar even te kijken? Zie dit in een groter geheel, in de belachelijke energie consumptie waar niemand bij stil staat. Dat een hoop mensen zo veel nutteloze energie staan te verneuken is één ding, maar dat er bijna niemand bij stil staat is nog véél erger. Wat nog véél erger is dat het bijna ook niemand geen zak intereseerd.

* theike WTB: GeForce 8800XTX met 386 ^^
Maarja, losse apparaten produceren vervuilt het milieu ook (transport, materiaal etc.) Zeker die goedkope zooi, die lappen zoveel mogelijk milieu wetten aan hun laars als maar kan om de prijs te drukken

Ik denk niet dat het veel uit zal maken in milieu vervuiling :Z

Meestal komt het uiteindelijk toch neer op de prijs, eigen portemonnee gaat nog altijd voor het milieu :P
@cubefanatic
hmm voor dat geld had je een Wii kunnen kopen :P
Ik kijk DVD op mijn console :) Heb alleen een Xbox 360 :P
Je bent in de minderheid.
Haal dan voor een paar tientjes even een losse dvd-speler. Heb je zo terugverdiend als je vaak dvd'tjes draait. En als je niet zelf de rekening betaalt: leg even het rekensommetje voor aan je ouders en laat hen een dvd-speler voor je meenemen. Zoveel vermogen om een dvd'tje te kijken gaat nergens over!
Wat is beter?
Hoe meet je eyecandy?
ik vermoed door je buurmeisje in een veel te kort rokje met de Wii mote te laten spelen.
Een standalone apparaat heb je niks aan. Die speelt de laatste DivX/Xvid's niet af.

Loop je altijd achter de feiten aan. Heb zelf ook een jaar tevergeefs gewacht op nieuwe Philips firmware voor mijn standalone dvd-speler en home theater setje. Werkt gewoon niet, heb nu mijn PC weer aangesloten.

Ik zou blij zijn als ik met de PS3 alles kan kijken. Qua stroomverbruik heb ik natuurlijk liever de Wii, maar die kan dus geen films afspelen.
Ik speel al jaren divx/xvid af en ook de laatste op mijn Pioneer. Dat jouw merk/type het toevallig niet goed deed is een ander verhaal.
Tis niet alleen de graphics kaart in de console die alle energie vreet. Ook de CPU enz. En denk dat die van de PS3 meer stroom vreet als de 360. Ook denk ik dat de 360 meer stroom vreet kwa graphics als de PS3, want de 360 gebruikt ATI. Die vreet over het algemeen meer als NVidia die de PS3 gebruikt. Correct me if i'm wrong,,,
Je hebt de cijfers, kijk dan tenminste. De PS verbruikt het meest.
Dan gok ik zo dat de Wii ook daar geen slecht figuur slaat ;)
En wat trok de vorige generatie uit het stopcontact?
Dat kun je hier vinden: http://www.dxgaming.com/?p=6
Dat de PSX slechts 4W gebruikt in idle vond ik persoonlijk nogal een openbaring ;)
De GC ongeveer hetzelfde als de Wii meen ik me te herrineren. Ook die was al erg zuinig.

Toch knap van Nintendo om een krachtiger systeem te bouwen (Wii) en dan kwa consumptie gelijk te blijven. Helemaal vergeleken met de 360 en PS3 is het natuurlijk enorm zuinig maargoed zit ook wel krachtsverschil tussen.
De Gamecube trok met Mario Kart ingame 20W.

Voor de rest weet ik het ook niet, het verbaasd me nu dus echt dat Zelda:TP zelfs minder trekt!
Twijfelachtige test of twijfelachtige XB360?
In rust: 157 watt
HD-stream: 139 watt
Do less with more!

Variatie op hieronder :P
Anoniem: 26230
@Fire6923 februari 2007 01:47
Ik denk dat de 360 dan niet echt in rust is, maar allerlei (hidden))video&geluid materiaal en andere gegevens naar MS toe stuurt. Je weet maar nooit.. hoe wil je het anders verklaren..
Toch even een kanttekening:
Over het algemeen heb je voor de consoles een televisie nodig. En zover ik weet, is het verbruik van stroom door deze apparaten niet bijzonder laag te noemen, sterker nog; een beetje nieuwe HDTV trekt toch een aardig aantal wattjes. Een oudere tv is ook niet zuinig!

Is hiermee de PC uiteindelijk toch in het voordeel? Een gemiddele TFT monitor trekt ongeveer 40W, en dat is toch een stuk minder dan een grote HDTV...
een pc met een Core 2 X6800 op een Intel DX975XBX-bord, een Creative X-Fi Fatal1ty, een GeForce 7950GT en 4GB geheugen
De vraag is dan alleen voor welk gedeelte van de gamers dit systeem overeen komt met hun config. Want dit is natuurlijk een niet echt misselijke config. Is je config minder, dan zullen de resultaten vast weer anders zijn. En spellen hoeven er dan niet meteen zoveel slechter uit te zien.

Zo'n X-Box en PS is vrijwel altijd hetzelfde qua config, maar een PC niet, en dit vind ik nou niet echt een doorsnee systeem.
Ik heb net zelf even getest met mijn ondertussen ongeveer 2 jaar oude pc, ondertussen wel niet echt een game-pc meer, maar misschien wel beter vergelijkbaar.
Het is een Athlon 64 3000+, 1GB geheugen en Radeon 9600 met 256 MB ram, dit alles in een Arctic Silentium kast met 450W voeding geloof ik.

Als hij uit staat verbruikt hij 3W, aan in idle/tijdens surfen etc... 69W, tijdens gamen is de hoogste piek die ik gezien heb 125W. Valt dus wel een stuk beter mee als de game-pc die zij gebruikten.
Ik vermoed dat als je vandaag een pc samenstelt die niet het maximum is, dat je er best nog goed op kan gamen, en waarschijnlijk toch met een gelijkaardig verbruik.
Echt een idiooit systeem.
Een E6400, met 1950pro en 2 gig geheugen is een betere vergelijking.
Die zal lager komen.

En ik vraag me af waarom een systeem met een aparte geluidskaart is gekozen..
Het gaat er ook niet om of het een doorsnee systeem is.

Ze maken een vergelijking met een xbox360/ps3, dan moet je ook een vergelijkbare perfomance hebben.
Maar wat is een vergelijkbare performance?
Volgens mij is een PC met een beetje videokaart veel krachtiger. De resolutie van die consoles is niet zo hoog (1280 x 720 standaard dacht ik).
Ook een E6300 en 1 of 2 gbyte geheugen komen meer in de buurt van een console qua performance.
Die 2 gig extra zal wel niet veel uitmaken en die X6800 compenseert mooi voor de mensen met X*00 ATI kaart of 8800 lijkt me.
Anoniem: 181793
@mvds22 februari 2007 20:35
Het verbaast me een beetje dat een pc niet meer gebruikt (ook in piek). aangezien de voedingen van een pc veel meer aankunnen.
Is dit omdat je van tevoren niet weet welke connectoren er wel en niet gebruikt worden, of omdat een voeding veel efficienter wanneer niet het max. vermogen gebruikt word of is hier een andere reden voor?
En hoe betrouwbaar zal dit zijn als Sony geld heeft gegeven aan tweakers.
Kan me namenlijk nog een ander nieuws bericht herinderen.
nieuws: 'PlayStation 3 verbruikt 380W'

Dat zegt wel weer wat anders over de Ps3... :z

Edit: waarom is dit overbodig, Tweakers heeft het toch zelf gepost :s? |:(
Kan me vergissen, maar volgens mij heeft Tweakers.net deze hele test niet uitgevoerd. Waar je dus het idee van belangenverstrengelingen vandaan haalt, is mij een raadsel.

Daarnaast is dat bericht gedateerd, en is het een gerucht. Blijkbaar kloppen geruchten niet altijd ;)
Wat een "Stierenpoep".

Als Sony al geld gegeven zou hebben waarom zouden ze dit dan niet bij het eerste bericht gedaan hebben?

Wat er me wel afvraag is het volgende, door wie is dit bericht verzonnen. nieuws: 'PlayStation 3 verbruikt 380W'

Het blijkt nu helemaal niet reeel te zijn. Het verbruik van de xbox360 en de ps3 is nagenoeg gelijk, net iets minder dan 200Watt. Of is 380 Watt de aansluitwaarde?

Het bericht paste wel in de zwart maak propaganda van die tijd.
De marketingafdeling van Microsoft waarschijnlijk ;)

Die zullen er alles aan doen om de playstation in een kwaad daglicht te stellen.
Het bericht was fout, ik meen juist dat het ging om het type voeding.. er zit (of ten tijde zou komen) een voeding in van 380Watt, wat dus niet betekend datie ook 380Watt verbruikt...
Toch wel indrukwekkend resultaat voor de Wii. Met 10% van de consumptie kunnen ze beelden genereren die kwalitatief toch wel méér dan 10% zijn van die van de PS3 en Xbox.

Maar er moeten alleen nog batterijtjes bijgerekend worden natuurlijk! Die belasten het milieu ook serieus...
Ach, dat is dan ook weer relatief hoor. Een oplaadbare batterij kan je toch wel minstens 100 maal opladen (de 1000 maal die op de verpakking staat haal je meestal niet omdat ze na X aantal jaren toch beginnen lekken of wat dan ook). Tegenwoordig kan je - in Belgie althans - gebruikte batterijen trouwens ook in supermarkten en dergelijke in een speciale container deponeren zodat die dan op verantwoorde wijze vernietigd/gerecycleerd kunnen worden.

Dat de Wii het minst verbruikt verbaast me hoegenaamd niet, maar dat het verschil zo groot is - daar sta ik toch wel even van te kijken.

Enneuh .. mijn computer verbruikt minder dan 60w/h om een DVDtje af te spelen..
60 w/h? Ik neem aan dat je gewoon Watt bedoeld want dat is al in Joule/Seconde.
Anoniem: 177065
@panman322 februari 2007 16:13
Ik denk dat een wii gebruiker die even nadenkt zich wel herlaadbare batterijen koopt want anders kost het je een fortuin na een tijd. Maar dan nog, zeer sterke prestatie van de wii vind ik.
Ze gaan alleen uit van de energie uit het stopcontact. Als ze nu de totale energie ook mee hadden genomen, was wellicht de WII bovenaan gekomen (8>
Lijkt het wel een soort van bewijs dat de Wii heel wat efficiënter is, de hoeveelheid warmte die hij moet afvoeren is automatisch dan ook een tien keer zo weinig als de PS3 en de Xbox360.

Dat het veel geld scheelt qua energiekosten spreek ik tegen. Stel dat je écht elke dag een uur zou spelen dan kom je op een 6 euro per jaar uit.

365 * 1 * 0,170 kW => 62 kWh * € 0,1023 = € 6,35
Ik vind het bericht een beetje misleidend voor Wii gebruikers...

Iedereen die ik ken laat de Connect24 aan staan, en wanneer je dit verbruik meerekend voor het jaarlijks verbruik, krijg je wel wat andere cijfers:

xbox
 • stand-by: 0,0025 * 23 * 365 = 20,98
 • verbruik: 0,176 * 1 * 365 = 64,24
 • totaal: 85,22 kWh
Wii
 • stand-by: 0,0096 * 23 * 365 = 80,59
 • verbruik: 0,018 * 1 * 365 = 6,57
 • totaal: 87,16 kWh
Daarnaast wil ik er ook op wijzen dat the legend of Zelda helemaal niet het onderste uit de kan van de console haalt. Dus wil ik wel eens een verbruik zien van de Wii wanneer er bvb Mario Galaxy op draait.

Met deze cijfers ga ik er natuurlijk ook van uit dat de consoles maar één uur gebruikt worden per dag. Mijn persoonlijk gebruik van de xbox360 ligt dagelijks zelfs lager dan een uur...

edit: schoonheidsfoutjes :)
Ter info, verbruik druk je uit in kWh (kilowatt-uur). Immers je vermenigvuldigt het opgenomen vermogen (W) met tijd (356u - blijkbaar is jouw jaar 9 dagen korter ;)).
Dus 83 kWh resp. 85kWh.
Voor het gemak vergeten we de in NL geldende energiebelasting maar even ;-)

Dus nog 10 ct per kWH dr bij.... alles ff keer 2 dus.

Edit: foutje in bovenste zin...
Transportkosten doen ook nog 5 cent in het zakje. Vergeet die 10 cent per kWh, het is gewoon 25-40 eurocent per kWh totaal afhankelijk van je energieleverancier en grijze/groene/zonne stroom :(
Ja ok, maar het scheelt dan altijd nog 90%
Kosten per platform voor 333 uur (net geen jaar) spelen:
PC € 6,75
Wii € 0,61
X360 € 6,31
PS3 € 6,58
Netjes, eindelijk een lijstje met wat het nou ongeveer per jaar kost.

Regelmatig zie je nieuwsberichten op tweakers over energiezuinige of juist energieslurpende hardware, maar daar kon ik tot nu toe dan weinig mee omdat ze nooit bedragen noemen :)

Maar goed, uit dit lijstje blijkt dat het dus eigenlijk in euro's relatief gezien over niets gaat.

Weet ik vanaf nu hoe ik voor mij persoonlijk nieuwsberichten m.b.t energieverbruik van hardware moet lezen (lees: hoef er geen waarde aan te hechten).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee