Performanceverbeteringen worden de laatste tijd veelal gerealiseerd door componenten dubbel uit te voeren: dual-processorsystemen, dual-coreprocessoren, crossfire, sli, raid, en ga zo maar door. Het was dus slechts een kwestie van tijd voordat iemand het idee kreeg om een computer met dual everything uit te rusten, en dat is precies wat ExtremeTech heeft gedaan. Geïnspireerd door het topmodel van een lokale hamburgertent, de zogenaamde Double Double, werd de 'Dual Dual' samengesteld met een dual-coreprocessor, twee halve gigabytes geheugen, twee nVidia-kaarten in SLI-setup, twee RAID-arrays en één - buitenissig zware - voeding. Dat het stereogeluid werd gepasseerd ten behoeve van een 7.1-setup vinden we trouwens wel begrijpelijk; de kwaliteit van de gebruikte Sound Blaster Audigy 2 ZS en de Creative Labs GigaWorks S750 speakerset laten weinig te wensen over. In de categorie gemiste kansen noteren we een tweede dual-corechip, dual boot, en een extra monitor, maar verder heeft dit systeem het helemaal, tweemaal.

De Athlon 64 X2 4800+ werd vooral verkozen omdat deze cpu in games de concurrerende Intels in het stof doet bijten en goed meekomt in content creation benchmarks. De chip werd op een Asus A8N-SLI Deluxe gemonteerd; de twee mobo-fannetjes waar de Abit Fatal1ty AN8-SLI dual OTES mee is uitgerust pasten beter in het concept, maar dat bord kende onoverkomelijke problemen met de combinatie van dual-coreprocessor en SLI. Dat het Asus-bord geen WiFi aan boord had werd natuurlijk helemaal goedgemaakt door de aanwezigheid van dual-gigabit ethernet. Na diverse overklokpogingen werd uiteindelijk besloten om alleen de memory clock naar 212MHz op te schroeven, waardoor de cpu z'n werk op 2,76GHz kon doen. Het Corsair XMS Xpert DDR400 - uiteraard in dual-channel mode, met 2-2-2-5-timings - gaf hierbij geen enkel probleem, en zag er met de twee meegeleverde LED-displays nog goed uit ook. De gestripete WD740 Raptors (74GB per stuk) en de gemirrorde Hitachi 7K500's leverden ook wat probleempjes op, maar aangezien die probleempjes alleen de benchmarks en niet de 'echte' prestaties beïnvloedden en bovendien moeilijk reproduceerbaar waren, besloot men die maar te negeren. Vanwege de diverse driverproblemen werd wel afgezien van het gebruik van een 64bits Windows-versie, maar die tekortkoming zou zich na verloop van tijd vanzelf moeten oplossen.
Natuurlijk moest dit systeem met twee spectaculaire grafische kaarten worden uitgerust. De keus viel, ondanks de eveneens spectaculaire prijs, op de nVidia 7800 GTX. Met een vermogensbehoefte van tweemaal 105W bovenop de 110W die de processor al wegslikt, werd er voor een Silverstone TJ06-kast gekozen vanwege het ontwerp met apart koelbare temperatuurzones. De 850W sterke PC Power & Cooling TurboCool 850 SSI mocht al deze kacheltjes en vier high-performance harddisks van prik voorzien, al maakt deze voeding wel twee keer zoveel herrie en is hij bovendien twee keer zo diep als een normale psu. Om het helemaal af te maken werd een dual-layer dvd-brander ingebouwd.
Hierna kon het benchmarken beginnen. Zoals verwacht mocht worden maakte het systeem in diverse tests gehakt van concurrerende systemen: waar een Athlon 64 FX-57 met een enkele 6800GT 4942 punten in 3Dmark05 haalde, zette dit systeem een respectabele 11192 puntjes op de teller. Toch wist juist AMD's games-vlaggenchip op een aantal spellen beter te presteren: in Painkiller werd de Dual Everything bijvoorbeeld met 149fps tegen 130 verslagen. Uiteraard roept dat de vraag op in hoeverre dit de ultieme gamemachine zou zijn, en of de FX-57 met twee SLI-kaarten niet overall beter zou scoren. Maar dat zou uiteraard geen recht doen aan het dual-concept, dus die vraag mag weer van tafel. Volgens ExtremeTech is de machine de uitgave van rond de 5400 dollar zeker waard, al was het maar omdat de Athlon 64 X2 voorlopig een van de beter presterende chips zal blijven - is het niet met games, dan is het wel met andere applicaties. Zo lusten wij er nog wel eentje.

