Kopieerbeveiliging cd's zinloos

Op de website van de New Scientist staan de bevindingen van John Halderman met kopieerbeveiligingen. John Halderman is werkzaam bij de Princeton University in New Jersey en heeft in 2001 bewezen dat het niet hoorbare digitale watermerk dat op sommige cd's als kopieerbeveiliging wordt gebruikt, makkelijk is te omzeilen. Nu heeft John Halderman drie verschillende kopieerbeveiligingen onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat alle drie de systemen een ding gemeen hebben: Ze maken allemaal gebruik van extra inhoudsopgaven op de cd vergelijkbaar met die gebruikt worden bij het beschrijven van cd's met een cd-brander.

Een beschrijfbare cd-rom hoef je niet in een keer vol te schrijven. Telkens als je er iets nieuws opschrijft wordt er een nieuwe inhoudstabel aangemaakt en als je zo'n een cd-rom inleest, worden deze inhoudsopgaven van achter naar voren ingelezen. Op de beveiligde audio-cd's staan een aantal foutieve indexen die ervoor zorgen dat de hoofdtabel onbereikbaar wordt. Een audio-cd-speler leest altijd de hoofdtabel, dus normaal gesproken kun je een beveiligde cd op je normale cd-speler gewoon afspelen. Echter, sommige audio-cd-spelers en auto-cd-spelers gebruiken een cd-rom-drive als basis en kunnen deze beveiligde cd's dus niet afspelen.

Maar gelukkig zit de computerindustrie niet stil. Fabrikanten van cd-spelers en branders komen steeds vaker uit met nieuwe firmwares die ervoor zorgen dat de beveiligde cd's toch afgespeeld kunnen worden en dus ook gekopieerd kunnen worden. Volgens hem hebben kopieerbeveiligingen dus weinig zin en zou de platenindustrie er beter aan doen om de prijzen van cd's te verlagen zodat het minder interessant wordt om te kopiëren:

CD / compact disc / recordable illustratie"Software upgrades can be delivered easily using the internet," says Halderman, "and this will permanently undermine the usefulness of audio CD copy prevention." To ban upgrades, he argues, would lead to "buggy software and poor hardware."

The record industry could lose a fortune if people stop buying CDs and make their own copies. Halderman reckons he has a solution for them. "Reduce the cost of new CDs; if discs cost only a few dollars each, buying them might be preferable to spending the time and effort to make copies or find them online."

Door Ralph Smeets

Nieuwsposter

07-11-2002 • 21:27

70

Submitter: hilgo

Bron: New Scientist

Lees meer

Philips en Sony kopen InterTrust
Philips en Sony kopen InterTrust Nieuws van 14 november 2002
DataPlay kampt met tekort aan geld
DataPlay kampt met tekort aan geld Nieuws van 3 oktober 2002
Mobiel P2P netwerk in aanbouw
Mobiel P2P netwerk in aanbouw Nieuws van 16 september 2002

Reacties (70)

70
67
45
15
1
1
Wijzig sortering
In Azie als je er een cd koopt van een artiest, dan krijg je foto boek, Muziek video en andere extras daarom is het vaak juist aantrekkelijker om een legale cd te kopen dan iets te gaan kopieeren maar dat zie ik hier in Europa niet echt opkomen.
Anoniem: 3358 @DJkim8 november 2002 00:52
Of juist niet. Ik zit er nl niet op te wachten. Ik heb een aantal cd's met wat extra's, zoals videoclips of zo, maar ik geef daar niets om. Het gaat mij gewoon om de muziek. Al die extra's kosten toch geld om te maken, dus die maken de cd's alleen maar duurder.

Is vergelijkbaar met die special edition DVD's. Ik zie daar het nut niet van in. Ik vraag mezelf af of er iemand sowieso wel naar die extra disk kijkt. Ik vind het gewoon zonde van het geld.
Clipjes worden zowiezo al gemaakt om dat tegenwoordig je een nummer promoot via bv MTV oid .
Dus een CD met bijbehorende clips zou ik best leuk vinden voor bv tien euro een CD met 16 nummers en de bijbehorende clips :)
Maaruh ik geloof dat de platenmonopolisten daar anders over denken :(
Dus heeft het geen zin om cd's te beveiligen? Ach kom nou. Natuurlijk weet een tweaker hoe hij een cd moet kopiëren en of een firmware moet updaten. Maar een tweaker is maar -/+ 5% van alle computer gebruikers.

Ik krijg nog zoveel vragen van digibeten hoe ze een cd van bv Volumia of Hitzone moeten kopiëren. Dat ik bij me zelf denk, het beveiligen heeft wel zeker zin.
Ik krijg nog zoveel vragen van digibeten hoe ze een cd van bv Volumia of Hitzone moeten kopiëren. Dat ik bij me zelf denk, het beveiligen heeft wel zeker zin.
Het feit dat ze bij jou om hulp gaan vragen (en die jij dan geeft?) laat zien dat de beveiliging dus GEEN zin heeft :+

Iedereen kent wel iemand die dat even kan fixen hoor...
gens hem hebben kopieerbeveiligingen dus weinig zin en zou de platenindustrie er beter aan doen om de prijzen van cd's te verlagen zodat het minder interessant wordt om te kopiëren:
Precies, de kosten die de verschillende maatschappijen maken om er maar voor te zorgen dat ze lekker veel geld kunnne vragen voor de CD's is weggegooid geld.

Als er een nieuwe beveiliging wordt bedacht is het juist een sport voor hackers om die zo snel en makkelijk mogelijk te omzeilen, en daardoor is de dag erna vaak al een oplossing te vinden om je recht uit te voeren. Je mag namelijk een kopie maken voor eigen gebruik, die je niet mag verspreiden.

En door het gebruik van file sharing programma's hoeft er maar een iemand de beveiliging te omzeilen, of om een CD speler aan de line-in te hangen om er voor te zorgen dat iedereen er aan kan komen. Compleet nutteloos dus.

Ze kunnen beter de prijzen verlagen of er voor zorgen dat een legale CD echt iets toevoegd, zoals een extra DVD of een leuk boekje.

De platenmaatschappijen blijven gewoon werken zoals ze dat al lang doen, alleen werkt dat niet meer in het moderne tijdperk, ze willen dat alleen nog niet geloven...
Wat ik me eigenlijk afvraag is het feit dat de muziek-industrie op deze manier het onmogelijk maakt, een backup te branden voor eigen gebruik; Is dat niet illegaal???
Ik bedoel, je hebt toch het recht daartoe, zonder firmware's o.i.d. te moeten updaten????
ja MAG een kopie maken voor eigen gebruik alleen hoeft de fabrikant er niet voor te zorgen dat je dat ook KAN, ze mogen er alles aan doen om het je onmogelijk te maken.
Helaas heeft leipo_666 gelijk. Alleen is nu het gevolg dat ik originele, gekochte CDs soms niet kan afspelen in de auto en in een DVD-speler, omdat die ook in de war raken van het gerotzooi met de standaarden. Ik heb altijd veel muziek CDs gekocht (meer dan 1 per maand), maar dat is nu dus voorbij....
Anoniem: 70148 7 november 2002 21:32
Alles valt na verloop van tijd toch te kraken op een of andere manier... ook cd-beveiligingen dus, er is altijd wel een slimmerd die op het idee komt.
En het komt dan nog eens vaak voor dat mensen die dan zo eerlijk zijn om de cd te kopen er vaak niets met kunnen doen door diezelfde beveiliging die toevallig niet ondersteund word door hun lezer met als gevolg veel frustraties en een paar potentiële toekomstige kopieerders er bij. Goedkoper maken zou inderdaad een betere oplossing zijn ook al zal dat spijtig genoeg niet zo vlug gebeuren :(
Ik heb dan ook totaal geen last van die kopieerbeveiliging. Ik heb namelijk een audio-cdwriter van pioneer die gebruik maakt van digital synchro. Ik speel hem af en gebruik een digitale verbinding om de output op te nemen. Easy as pie :z
Het kan sowieso al met een "gewone" stereo set met (digitale) output... afspelen, stekkertje in de line-in van de Soundcard en opnemen maar... zo doe ik het al tijden met beveiligde CD's.

En die platenbazen maar geld verspillen aan beveiliging :+
Zinloos is wel een heel erg groot woord. Het is en blijft een drempel. Voor sommigen wat groter dan een ander. De platenbonzen zullen dit zelf ook heel goed weten, hoewel de pr ze uiteraard zo sterk mogelijk zal proberen af te schilderen om zo ook een drempel tot kopieren op te werpen.
Het gaat heus niet om te zorgen dat iedereen niet meer kan kopieeren, maar om het te pogen te minderen. Iedereen die er wat langer over doet om een cd te kopieeren is winst in de vorm van minder kopieen. En dat kan inhouden kans op meer legale aankopen.
Anoniem: 58296 @kodak8 november 2002 19:54
Minder kopies?
Eén keer opnemen en daarna download iedereen het!
Tja en toch gaan die platen maatschappijen niet luisteren naar zo'n professortje. Het enige wat ze zien is geld geld geld :r. Maar speciaal daarvoor even een klein rekensommetje.

Stel dat we een simpele gare cd als TMF hitzone nemen. Hiervan komen er per jaar teveel van uit, maar neem aan dat de gemiddelde tweaker 2 van deze cds per jaar wel zou willen hebben. Alleen die 25 euro is teveel natuurlijk. Spontaan gaan de prijzen naar 15 pleuro, waardoor 30% van de tweakers op het idee komt om toch maar 2 cds per jaar te kopen ipv te downloaden. 30% van 75000 tweakers = 22500 tweakers, welke totaal 45000 cds zouden gaan kopen. 45000 cds maal 15 euro per cd is toch mooi 675.000 pleuro. Doe deze vergelijking eens met de gehele nederlandse bevolking en je komt toch echt op een mooi bedrag uit wat je zou verdienen als de prijzen lager zouden worden. Mischien dat dit die geld maniaken na laat denken? :? :z

Ok ok ik weet het dit is nogal een erg scheve kijk. Het bedrijf lijdt ook verlies door de prijsdaling en natuurlijk is het geen 30% wat ineens een cd gaat kopen. Maar het gaat om het idee ;). Als er nou eens een correcte schatting gemaakt gaat worden door die }:O, mischien dat ze dan inzien dat het positiever is om de prijs omlaag te stellen.

Zo * 786562 drZymo
edit:
kleine typo's
Op deze manier saboteert de platen industrie ook de ontwikkeling van de computer als mediacenter van een huishouden, iets dat de computer bedrijven graag zouden zien. Als je zo'n stereo installatie van VIA zou kopen die ze nu ontwikkelen (ben de naam ff kwijt), dan ben je wel mooi genaaid met al die beveiliging, heb je een mooie multifunctionele stereo kun je hem niet eens als een stereo gebruiken.... :(

Ik herhaal het nog maar eens redelijke prijzen zijn de beste beveiliging.

En met een redelijke prijs heb je niet alleen kans dat mensen makkelijker gaan kopen maar ook meer, misschien zelfs meer dan dat ze nu doen....
Anoniem: 70193 7 november 2002 23:58
Het enige wat ze er mee bereiken is dat er nog minder CD's worden verkocht:

Klant in platenzaak: Mooie CD is dit zeg, ik koop hem! :9~
Verkoper: Ja, dit is inderdaad een prachtplaat he! :)
Klant: He maar wacht eens, wat betekent dat logootje rechtsonder? "Will not play on PC or Mac" :?
Verkoper: O gewoon, beveiligingetje... :)
Klant: Nou, laat dan maar zitten. Ik download deze dan wel ergens, dan fik ik er zelf wel een CDtje van die wel af te spelen is... doei!

En weer verlaat een ontevreden klant voorgoed het pand... ;)
Het is toch zo eenvoudig... iedere persoon die ook maar íets van economie afweet is bekend met de prijs/aanbod/vraag functie. Bij een lagere prijs wil men meer kopen, en is er minder aanbod.
Bij een hogere prijs is er minder vraag, en meer aanbod.

Nu is er gewoon een veeel te hoge prijs. Maar ik weet wel zeker dat wij als nederlanders echt niet zoveel meer gaan kopen (waarom iets kopen als je het gratis kunt krijgen) als de prijs omlaag gaat. Het grootste deel van de bevolking dat roept "prijzen omlaag is de beste oplossing!" kun je wat mij betreft dan ook hypocriet noemen.
Ik denk dat de grote platendudes dat óók snappen, en dat misschien wel belangrijker vinden dan de aanbod/vraag functie.

De beste oplossing zou zijn én kopieerbeveiligingen (wel eerlijke) én lagere prijzen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.