jij zegt het zelf al. een home wizard batterij met een vermogen van 2.7 kWh
Nee, een capaciteit van 2,7kWh.
die trek je geheid binnen 3 uur leeg als je 800 Watt ( 0.8 Kwh) consumeert.
Het zet dus geen zoden aan de dijk.
De huishoudens waarvoor deze batterij qua capaciteit interessant is hebben geen continu verbruik van 800W. Naar mezelf kijkend: sluipverbruik van 150W (als we slapen) en als we wakker zijn en tv kijken zit natuurlijk wat hoger (400W). Dus dat past prima binnen het vermogen dat het ding kan leveren.
Over de capaciteit: Als de accu vol zit lukt het prima om het verbruik 's 's avonds en 'snachts af te dekken, zeker in de maanden met hoge pv-opbrengst (= lang licht), bij dergelijke waardes (sluipverbruik van 150W).
Het gaat er niet om hoe snel een accu leeg is met maximaal ontlaadvermogen. Als jij een avond/nachtverbruik hebt van 3kWh, dan kun je dat bijna helemaal dekken met een dergelijke batterij. Of het maximale vermogen nou 600W, 800W, 1000W of 2000W maakt niet heel veel uit: op de meeste momenten is het verbruik in huis makkelijk <500W.
Leuk spul voor als je weinig gebruikt. 4* 800 watt is in 4 uur = 3200 Wh , 3.2 KW en dat heeft ie niet slechts 2,7Kw
3,2kWh en 2,7kWh. Kom op, het is echt niet zo moeilijk om minder slordig de juiste eenheden te gebruiken.
En wat boeit het als je verbruik 3,2kWh is en deze accu daar 2,7kWh van kan leveren? Dat is juist super efficiënt, veel nuttiger dan een verbruik hebben van 3,2kWh waar je een 10kWh accu voor neerzet. Het doel is niet om op elk mogelijk moment alleen maar van je accu gebruik te maken, het is de bedoeling dat je een (erg) groot deel van je verbruik in het donker kan doen met zonnenergie die je overdag hebt opgeslagen. Who cares dat je dat voor 90% lukt in plaats van 100%? Het is al een hele verbetering tegenover 0%

En dat stroomverbruik wordt veiligheidshalve terecht beperkt volgens hun informatie bij gebruik van meerdere toestellen .Even op hun site lezen
Nee. Als je ze meerdere modellen los in het stopcontact steekt wordt het beperkt tot max 800W totaal. Sluit je zo gewoon vast aan, dan levert elke batterij individueel 800W. Met 4 batterijen vast aangesloten op een groep kunnen ze in totaal (ont)laden met 3200W.
Het ding heeft nl geen vaste aansluiting, maximaal te leveren electriciteit wordt dan beperkt .
Jawel, hij is zowel op een wandcontactdoos als vast aan te sluiten.
Enne als je een fatsoenlijke kabel hebt van minimaal 4 mm2 , beter is 6mm2 dan is er niets loos. daar gaat echt geen 32A lopen ( overspanningsbeveiligingen en alamats die zorgen daarvoor )
1: de meeste mensen hebben geen 4/6mm
2 naar een wandcontactdoos lopen.
2: die over
stroombeveiliging is letterlijk wat een een (pv) onderverdeler zit: ervoor zorgen dat er max 16A naar een WCD gaat ipv 16A vanuit de automaat in de meterkast en ergens anders op dezelfde groep nog eens 16A extra vanaf de zonnepanelen.
Alleen bij een sluipverbruik van dik 500Watt is het binnen een werkdag einde oefening met zon dingske
Goed bedoeld hoor, maar het is voor regulier gebruik toch echt te weinig.
Een sluipverbruik van 500W is geen regulier verbruik in een huis zonder elektrische verwarming (= de meeste woningen).
Maar goed, nu gaan we helemaal in op 1 specifieke accu. Het punt was dat ik reageerde op je warrige verhaal dat een accu die 800W kan leveren snel leeg is, bv. na het koken van eitje. Ik hoop dat het nu iets duidelijker voor je is dat vermogen en capaciteit twee verschillende dingen zijn
[Reactie gewijzigd door Gizz op 11 december 2024 15:32]