Google introduceert Pixel 8a met zeven jaar updates voor 549 euro

Google introduceert zijn nieuwe midrangesmartphone Pixel 8a die vanaf 549 euro gaat kosten. Net als de Pixel 8 en 8 Pro wordt de 8a voorzien van zeven jaar updates, die zowel beveiligingsupdates als Android-versie-upgrades omvatten.

De Pixel 8a heeft, net als de Pixel 7a, een 6,1"-oledscherm met 2400x1080 pixels, bedekt door Gorilla Glass 3. De refreshrate is verhoogd van 90Hz naar 120Hz en het scherm zou volgens Google 40 procent feller gaan, waarmee het een piekhelderheid van 2000cd/m² moet kunnen bereiken. De behuizing van de Pixel 8a heeft rondere hoeken, een frame van aluminium en een achterkant van grotendeels gerecycled plastic. De smartphone komt beschikbaar in zwart, wit en twee nieuwe kleuren: Baaiblauw en Aloë. Net als zijn voorganger is de Pixel 8a IP67-gecertificeerd voor waterdichtheid tot een diepte van 1 meter voor maximaal 30 minuten.

Terwijl de Pixel 7a over dezelfde Tensor G2-soc beschikte als de Pixel 7 en 7 Pro, is de Pixel 8a voorzien van de Tensor G3 die eerder in de Pixel 8 en 8 Pro te vinden was. Volgens eerdere geruchten beschikt de 8a over een versie van de Tensor G3 met een andere package, die mogelijk eerder throttlet dan bij de duurdere toestellen. De 8a beschikt verder over 8GB lpddr5x-ram en 128GB of 256GB UFS 3.1-opslag. De grotere opslagoptie is nieuw ten opzichte van de 7a. De 4492mAh-accu van de Pixel 8a kan draadloos of met 18W bedraad worden opgeladen.

Google Pixel 8a
Google Pixel 8aGoogle Pixel 8aGoogle Pixel 8a

De camerahardware van de Pixel 8a is ongewijzigd ten opzichte van de Pixel 7a: een 64-megapixelhoofdcamera met optische stabilisatie en een 13-megapixelultragroothoekcamera zonder autofocus. Er is een 13-megapixelfrontcamera aanwezig. Uiteraard beschikt de Pixel 8a weer over AI-functies zoals Best Take, Super Res Zoom, de Magic Editor en Audio Magic Eraser. Ook de functie Circle to Search is aanwezig.

De Pixel 8a gaat in België en Nederland vanaf 549 euro kosten, wat 40 euro meer is dan de Pixel 7a bij introductie. Het toestel is vanaf nu te preorderen en vanaf 14 mei daadwerkelijk leverbaar. In Nederland zullen de Pixel 8a, Pixel 8 en Pixel 8 Pro ook te koop zijn bij Vodafone en KPN, zoals eerder al uitlekte. Van de drie grote providers konden klanten eerder enkel terecht bij Odido voor de Pixel-toestellen. Ook de Media Markt gaat in Nederland Pixel-telefoons en bijbehorende accessoires verkopen. Die winkel voegt ook de Pixel Watch toe aan het assortiment.

Door Friso Weijers

Redacteur

07-05-2024 • 18:00

174

Lees meer

Reacties (174)

174
174
63
4
0
98
Wijzig sortering
Eigenlijk is er maar één ding wat ik zou willen weten: Hoe zit het met de vingerafdruksensor?

Voor mijn werk heb ik de 7a en ik heb ook een paar weken de 6a in gebruik gehad en beide toestellen lezen mijn vingerafdrukken zéér matig. Als van de 10 unlock-pogingen er 2 meteen bij de eerste keer succesvol zijn dan is het al veel. Bij zeker de helft van de keren moet ik uiteindelijk toch mijn PIN intoetsen. Dit is na het toepassen van trucjes als de duim meerdere keren registreren.

Online wordt er al jaren steen en been over geklaagd maar Google lijkt zich er niets van aan te trekken. Voor de rest zijn het prima toestellen, maar die vingerafdruksensor...!? :(
Dat gaan we natuurlijk testen, maar wellicht goed om te weten is dat de Pixel 8a zo te zien dezelfde 'Class 3' gezichtsherkenning heeft als de Pixel 8 en 8 Pro, zodat je die ook kunt gebruiken voor acties waarvoor je normaal de vingerafdrukscanner gebruikt.
Disclaimer: dat werkt niet in schemer of donker, deze gezichtsherkenning werkt puur op de selfiecamera en heeft geen extra sensoren.
Op mijn pixel 8 vind ik de vingerafdruk scanner veel beter werken dan bij mijn oude 6. Los van het feit dat de gezichtscanner al veel beter werkt.
Is dat wel zo 'natuurlijk'? Recentelijk hebben jullie de Samsung A55 getest, waar veel problemen mee zijn rondom de vingerafdrukscanner, maar in de review is dat niet aan bod gekomen.
Ik vind de vingerafdrukscanner primadeluxe. Ik heb een pixel 4a 5g. Wat ik wel doe is de vingers meermaals registeren. Zo hoop ik dat ik de foutmarge tot een minimum beperkt en eigenlijk is het 99% van de tijd goed.
Kan de ervaring van @tERRiON onderschrijven, en die van jou ook.

Had met de 4a nooit problemen, maar bij de 6a en 7a werkt de sensor lang niet zo vlekkeloos.

Vond de sensor achterop stiekem ook veel fijner :)
Ik kan niks zeggen over de 4a 5g, maar de gewone 4a heeft een fysieke vingerafdruk scanner achterop het toestel zitten. Dat deze fysieke vingerafdrukscanner vele malen sneller en nauwkeuriger is dan de scanner die tegenwoordig onder het scherm zit, kan ik als gebruiker van zowel de 4a als de 6a inderdaad bevestigen. Van mij had de fysieke vingerafdruk scanner van de 4a absoluut terug mogen komen.
Ik heb hetzelfde met mijn 6a, maar na 2x dezelfde vinger in te scannen werkt het al een stuk beter - hij blijft echter af en toe nog malfunctioneren, maar wie weet helpt het jullie.

Bij andere telefoons heb ik hetzelfde gehad, bv. mijn pixel 3 werkte ook niet echt goed met mijn vingers, dus het kan ook aan mij liggen.
Ik heb een 6a, en merk vooral dat die heel gevoelig is voor vochtige vingers. Net de handen gewassen of onder de douche geweest, dan werkt de vingerafdruk gegarandeerd niet. Verder juist hartstikke blij met de sensor onder het glas!
Precies dit. Ik gebruik zelf nog steeds een pixel 5. Puur om de vingerafdrukscanner aan de achterzijde.
ik begrijp dat men doorontwikkeld en dat de ontwikkeling van vingerprint lezen achter het scherm interessant is. Maar voor mij is het verplaatsen van de vingerprintscanner naar het scherm een desontwikkeling!

Ik snap niet dat hier niet meer over wordt gepraat in reviews. De vingerprintscanner aan de achterzijde is een natuurlijke plaats waar je je vingers houdt als je je telefoon vast hebt. Die van de pixel 5 bevalt nog steeds super. Helaas ben ik bang dat deze toch aan het einde van zijn levensduur aan het komen is, en ik ben bang dat ik over een tijd toch over moet stappen naar een telefoon zonder scanner aan de achterzijde.

Voor de rest zien de pixel telefoons er goed uit. De geruchten dat de pixel 9 nog smaller wordt klinken ook goed.
Toch grappig hoe de ervaringen zo ver uit elkaar lopen. Nog nooit heb ik zoveel problemen gehad met FP scanners als die van de Pixel 2, 3 en 5 die alle drie achterop zaten. Pas bij de komst van de optische in-screen scanner van de Pixel 6 (en de 7) had ik wat aan mijn FP scanner. Mijn ervaring is het tegenovergestelde van de jouwe; die laatstgenoemde scanner is vele malen sneller en nauwkeuriger gebleken voor mij. Maargoed, ik heb geen Pixel *A modellen gehad, geen idee of die dezelfde scanner gebruiken als de reguliere modellen.

De positionering is verder maar erg persoonlijk. Na drie telefoons te hebben gehad met de FP scanner achterop kan ik toch niet anders concluderen dat ik het veel fijner vind om 'm aan de voorkant te hebben. Ik wil mijn telefoon niet moeten oppakken om de scanner te gebruiken. Ik zou geen telefoon meer willen met de scanner achterop in ieder geval.
Ik vind Xiaomi's vingersensor aan de zijkant altijd heel chill, snel en betrouwbaar (en zelfs de CCCP kijkt mee :+ ). Jammer dat niet meer fabrikanten daar voor kiezen
twee pixels gehad de 6 en 7 en beide werkten dingen niet goed en vooral na update. De 6 was erger met wifi issues, update en e-sim was weg, geen data verkeer , vingerscanner, hangende camera, niet kunnen opstarten van de camera. spontaan vastlopen toestel en dan opeens was die er weer, lag en warmte en bij de 6 voelde ik of ik op mijn werk was om een toestel te testen wat ik voorheen ook deed. toestel retour kunnen sturen.

Later de 7 gekocht en had al meteen twee issues en dezelfde dag nog een update en weet niet meer wat er toen was, maar was er klaar mee en zag weer weken van geklooi en toestel meteen retour gezonden. Verder gegaan met mijn oneplus telefoon.

De 8a is overigens in mijn ogen te duur en zou moeten starten rond de 399 euro. Ik weet er zit 7 jaar support op en zat er nu een verwisselbare batterij in dan zou ik zeggen 449 is een mooie start prijs.
Kan het beamen, heb zelf de 4a in gebruik en mijn vriendin sinds 3 maanden de 7a.

Ik heb mijn vinger meerdere keren geregistreerd bij mijn vriendin maar de 7a herkent hem echt heel slecht, i.t.t. mijn 4a - daar gaat het in 95% van de gevallen goed.
Wellicht hangt het er van af hoe je de scanner traint?
We hebben hier de 6a en hij unlockt altijd direct bij de eerste poging.

Bij het in-trainen van de vingerafdrukscanner pakken we voor elke trainingsscan de telefoon steeds opnieuw op en op een andere manier dan voorheen. Om te voorkomen dat we hem uit saaiheid toch steeds hetzelfde oppakken, leggen we de telefoon ook steeds onder een andere hoek op tafel terug.
Voor ons geeft dat het beste resultaat voor de herkenning; hij werkt dan onder veel verschillende hoeken en manieren van beetpakken.

[Reactie gewijzigd door djwice op 22 juli 2024 16:08]

Voor mij dezelfde ervaring as djwice, de vingerafdruk er meerdere malen ingezet onder verschillende hoeken, werkt vlekkeloos, elke keer.
Ik heb een 7a en had initieel problemen met de vingerafdruksensor. Dat lag aan mijn screen protector, die was niet perfect bevestigd. Ik heb de protector vervangen en sindsdien amper nog problemen met de herkenning van mijn vingerafdruk
Ik herken de ervaring met de vingerafdruksensor in de pixel 6a absoluut niet.
Ik heb hem nu bijna 2 jaar en zelden of nooit heeft hij er moeite mee behalve als het buiten heel koud is en mijn handen ook heel koud zijn.
Mijn Pixel 3a XL heeft een heerlijke vingerafdruk sensor op de achterkant van het toestel.
Werkt 100% perfect, altijd.
En de locatie is gewoon veel logischer, aangezien ik sowieso mijn vinger daar al heb zitten...

Sensors in het scherm zijn gewoon marketing gimmick bullshit, net zoals het weglaten van de 3.5mm jack.

Ze verkopen het als een stap vooruit, maar eigenlijk zijn het 3 stappen achteruit.
Gewoon dom.
Niet mee eens. Bij mijn overstap van scanner aan de achterkant naar in het scherm (S22) vind ik dat eindelijk een goede en prettig bruikbare optie.
Een van de redenen dat ik nog steeds een Poco F1 heb van 5,5 jaar oud. Die capacitieve vingerafdrukscanners zijn gewoon onovertrefbaar. Ik volg al even de Pixel reeks omdat ik vooral een smartphone wil met een goede camera, maar o.a. de vingerafdrukscanner houdt me tegen. Heb ook een Samsung A33 met vingerafdrukscanner onder het scherm en faceunlock en die ervaring vind ik gewoon ondermaats, werkt beide erg matig i.v.m. de capacitieve vingerafdrukscanner op m'n Poco die gewoon ALTIJD werkt van de eerste keer.

Verder toch wat teleurgesteld in de bezels van de Pixel 8A, samen met de afgeronde hoeken doen die het toestel goedkoper ogen terwijl het dat zeker niet is met een prijs van 550€. Dan is de S24 met zelfde schermdiagonaal wel een pak mooier (en ja, ook duurder ... I know).

[Reactie gewijzigd door Largamelion op 22 juli 2024 16:08]

Ik heb een andere Poco en exact dezelfde ervaring. dit is ook waarom ik enorm veel moeite heb gedaan om er custom firmware op te draaien terwijl dat ding al lang uit support is. De vingerafdruk unlock gaat ALTIJD goed. dit is zeker onder het autorijden erg prettig omdat je in de houder bij een lichte aanraking eigenlijk altijd kunt unlocken, zonder te hoeven kijken.
(soms schiet hij na een telefoongesprek in de lockstand en is mijn navigatie weg)

Hiervoor had ik een Galaxy A52 met sensor onder het scherm, en dat was de meest frustrerende ervaring met recente technologie die ik zo ongeveer heb meegemaakt in de afgelopen 10 jaar.
Eerlijk gezegd denk ik dat dit zo gaat blijven totdat fabrikanten ultrasone vingerafdrukscanners ook in de midrange gaan gebruiken (wat allang had moeten gebeuren aangezien ze al ~6 jaar in high end zitten). Ik heb namelijk (behalve bij natte vingers/een nat scherm) nog nooit gehad dat mijn S series telefoons mijn vinger niet goed kon lezen. Dit is dus echt aan de fabrikanten om te zien dat optische vingerafdruk gewoon inferieure en verouderde technologie is, maar ik ben bang dat het nog wel even gaat duren.
Hier exact hetzelfde, van een pixel 4a overgestapt naar een 7a. Bij de 4a zat de vingerafdruksensor nog aan de achterkant en werkte het nagenoeg perfect (zelfs met een iets wat vochtige vinger). De 7a is werkelijk een drama.

Persoonlijk vind ik dat de 7a op veel punten een achteruitgang is ten opzichte van de 4a.
Heb ik op mijn 8 Pro ook regelmatig last van bij de 7 Pro ook.
Dat en de accu duur door de soc en vooral het modem zijn imo de twee grootste nadelen aan deze toestellen. Verder bevalen de pixels mij wel erg goed.
dan zou je toch een groot verschil moeten merken tussen de 7pro en de 8pro, indien niet ligt het misschien aan je gebruik en applicaties. Ik merk grote verschillen tussen 6-7 en nu de 8.

ik en al mijn dichtbij gebruikers hebben trouwens geen enkel probleem met de sensors , maar wij gebruiken geen screenprotector maar gewoon flipcover....

[Reactie gewijzigd door d3x op 22 juli 2024 16:08]

Waar mee zou ik verschil moeten merken?
Als het over de accu gaat gaat hij langer mee dan de 7 Pro maar lang niet zo lang als mijn LG V60 daar kon ik prima twee dagen mee doen dat lukt met de P8 Pro met heel veel moeite en battery saver moet dan aan.

Ik heb ook geen screen protector Maat Heb vaak genoeg dat hij de finger print niet pakt En ik de pincode moet invoeren. mijn duim zit er 2x in. Ik gebruik vooral face login maar in donkere ruimtes werkt dat niet of met een helm of bril op ook niet.

Wat meer precisie zou wel fijn zijn.
Ik heb het idee dat dit per toestel op de een of andere manier verschilt.

Ik heb met mijn Pixel 6a eigenlijk nooit dat ie niet pakt al gebruik ik geen screenprotector.
heb hier in huis enkele pixel 6 en 8pro in gebruik, geen enkele heeft dat probleem maar allen hebben flip covers. ik neem dan eerder aan dat het eerder een toestel is met screenprotector erop?

[Reactie gewijzigd door d3x op 22 juli 2024 16:08]

Handige tip, registreer elke vinger die je gebruikt on te unlocken 2 tot 3 maal (hoe meer hoe beter)
Geen issues hier met de 7A
Gelijk aan de vingerafdruksensors van de Samsung A52/A53/A54. Die werken al jaren net zo brak als jij beschrijft. Terwijl de vingerafdruksensor op de zijkant van de EUR 130 kostende A15 nagenoeg perfect werkt...
De Pixel 5 heeft de vingerafdruksensor aan de achterkant bovenin. Werkt altijd en is supersnel. Het zit ook precies op de goede plek om te unlocken als je het uit je broekzak haalt. Je unlockt dan ook automatisch gelijk

Plus nice size die 5. Ik blijf voorlopig daarom bij de 5. Ik heb er zelfs een als reserve bijgekocht.
Via de Google store (België/Nederland) krijg je €150 Google Store-tegoed bij aankoop Pixel 8a :
https://store.google.com/product/pixel_8a?hl=nl

Kleine letters (voor België) :
Krijg € 150 aan Google Store-tegoed bij aankoop van Pixel 8a in de Google Store in België. Klanten krijgen per e-mail bericht dat er Google Store-tegoed wordt bijgeschreven op hun account. Dit gebeurt binnen 24 uur na verzending van de hele bestelling. De aanbieding is geldig van 07-05-2024 om 16:00 uur CEST tot en met 03-06-2024 om 23:59 uur CEST. Deze aanbieding is alleen beschikbaar voor inwoners met een verzendadres in België. Gebruikers moeten minimaal 18 jaar zijn om in aanmerking te komen. Ontvangers moeten een Google Pay-profiel hebben dat is geregistreerd in het land van aankoop om in aanmerking te komen voor het Google Store-tegoed. Het tegoed wordt uitgekeerd in de valuta van het land van aankoop. Klanten die betalen als gast, komen niet in aanmerking voor het Google Store-tegoed. Het Google Store-tegoed kan alleen worden gebruikt in het land van aankoop. Maximaal 2 per klant. De aanbieding vervalt als het apparaat (of een ander deel van de bestelling) wordt teruggestuurd. De aanbieding is niet overdraagbaar en niet inwisselbaar voor geld of het equivalent daarvan. Geldig zolang de voorraad strekt. Ongeldig indien bij wet verboden. Er kunnen verzendkosten bijkomen tijdens het betaalproces. Het promotietegoed verloopt binnen 1 jaar na de uitgifte. Wat is Google Store-tegoed? Ga voor meer informatie naar: Google Store
Bij de grote Nederlandse providers krijg je bij een sim-only abonnement, of als je je huidige abonnement er verlengt een toestelprijs te zien van 410 euro. Als je een 4 jaar oude telefoon hebt die nog werkt krijg je er 50 euro cashback op, plus de 150 euro van de actie aan cashback (*inruil). Dat betekent dat je zo'n 210 euro, of minder, kwijt bent aan deze Pixel 8a (mits je er een abonnement bij neemt of verlengt). Daarom denk ik dat ik daar gebruik van maken, ter vervanging van mijn OnePlus Nord.

[Reactie gewijzigd door snippiestgem op 22 juli 2024 16:08]

Waar zie je een cashback actie?
Belsimpel heeft een inruilactie en de officiële Google store geeft 150 euro winkeltegoed.
Ja maar je kan die dingen niet bij elkaar stapelen… Die 150 krijg je niet als je bij belsimpel besteld.
Nee bij Belsimpel krijg je 150 euro inruilkorting + de waarde van je ingeruilde toestel.
Nice! Bij Google rechtstreeks of bij een provider?
What countries is Google pixel trade in?
You can get credit when you trade in your old device through Google Store when you buy a new Pixel device. Trade-in through Google Store is available in Australia, Canada, France, Germany, Italy, Japan, Spain, the United Kingdom, and the United States.
Best duur voor een midrange toestel.
En 18W laden is niet echt van deze tijd.
Best duur voor een midrange toestel.
Ja, het is een standaard marketing trucje: je maakt nieuwe producten uit "dezelfde serie" telkens iets duurder. Je hoopt dat mensen denken: ik koop altijd pixel a telefoons, dus nu ook weer de 8a. Dan heb je mensen toch mooi naar een duurder toestel gelokt.
Mochten de verkopen teruglopen, dan introduceer je een goedkopere pixel b of zo, waarmee je het zelfde doet.

Je ziet dat ook vaak bij auto's. Kijk bijvoorbeeld eens naar de evolutie van een Volkswagen Polo. Als iemand denkt: ik wil altijd een Polo, dan ben je inmiddels een eind duurder uit.

Geen idee hoe lang dit soort trucjes nog werken. Volgens mij wel tegenwoordig iets minder "trouw" en bekijken we elke (grotere) aankoop op zichzelf.
Anoniem: 454358 @BushWhacker7 mei 2024 18:07
7jaar in updates voorzien is natuurlijk niet gratis
Ik heb de 6a anders voor 300 euro gekocht. En de 6a krijgt ook nog tot Juni 2025 software updates en tot Juni 2027 security updates.
Daar doe ik het zeker wel voor.
Waar/hoe heb je die 6a voor €300 gekocht? (Mijn 3a kostte €280 of zo bij Bel Simpel, dacht ik, in 2020.)
Niet degene waar je het aan vroeg maar ik kocht mijn Pixel 6a voor €299 bij Belsimpel, eind 2022.
Dat is weinig! Ik zie de 6a nu, mei 2024, staan voor €370 bij Belsimpel.
Ze gooiden 'm in belgie een anderhalf jaar geleden voor die prijs naar je hoofd.
(Zelf gewacht tot de pixel een maand na aankoop officieel ondersteund werd. {7A})

[Reactie gewijzigd door Totoro88 op 22 juli 2024 16:08]

OK en heb je die in België opgehaald, of werd die naar Nederland bezorgd?
Enkel meerdere keren voor die prijs voorbij zien komen rond die periode (Fnac met zekerheid), zelf gewacht tot de opvolger daar pixel officiele ondersteuning kreeg door belgische operatoren.
Lijkt me sterk. Pricewatch meldt 299 als laagste prijs als black friday deal.

edit:
origineel reageerde ik op de bewering dat deze telefoon 280 gekost zou hebben, vandaar. Maar de OP heeft zijn posting ongemerkt gewizigd, waardoor mijn opmerking nu wat vreemd overkomt

[Reactie gewijzigd door Puffino op 22 juli 2024 16:08]

Belsimpel heeft hem een tijd aangeboden voor €299. Erg veel toestel voor dat geld :*)
Nou is de kwaliteit van die updates beetje ver te zoeken bij Google laatste tijd
Want? Ik heb nergens last van op de 7 Pro
Verschilt per device, ik heb als beta (and release channel op 2e) meer dan 50 bugreports op m'n naam staan. Het is echt wel een beetje een rommel
Je draait bèta en je klaagt over bugs? 8)7
Als ik het goed begrijp draait @DamirB juist de beta om bugs aan te melden, dus juist mede door hem is de final release er een stuk beter aan toe... Betekent niet dat ze er een puinhoop van moeten maken natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Llopigat op 22 juli 2024 16:08]

Software gaat in Beta om de kinks uit de kabel te halen. Iedere beta van iedere developer is niet bug vrij. Het gaat in Android ook niet om 4 pagina’s aan code dus een bug sluipt er zo in.

Punt is vooral dat er geklaagd word ober de kwaliteit bij een eind-product terwijl de klager in een beta channel zit.


Daarnaast is ben ik wel benieuwd naar die 50 bugs en hoe ernstig de impact was (een tikfout is ook een bug)
De "klager" zit zowel in beta als stabiel om een referentiekader te hebben. Als je benieuwd bent naar de bugs kan je gewoon kijken op IssueTracker
Zeker, bugs worden goed opgelost, en de omdat ik vaak een heel vroege gebruiker ben staan ze hoog in de priority. Plus ik draai ook een stable release als vergelijking op een 2e device.
Zoals ik zeg, ik draai zowel de beta als stable. 2 devices
Ja dat schreef je inderdaad maar zoals ik schreef: als je als beta tester bugs tegenkomt dan is dat toch niet vreemd? Of bedoel je dat je veel bugs tegenkomt in de stable release? Want dat staat er niet bij.
Ik geef niet perse aan veel bugs, maar gewoon dat de kwaliteit beetje ver te zoeken is. Veel bugs in beta, beetje janky oplossing in stable. Functies achterhouden (Google devs met een Pixel7Pro hebben een veel feller scherm omdat de public een ander temp. en time limit heeft voor HBM) en inconsistentie tussen releases. Feit is dat veel mensen een heel lichte gebruiker zijn, dan valt het niet op. Iets meer power user en je merkt het gelijk
"ik heb als beta" vs "Het is echt wel een beetje een rommel "
LOL sorry wat verwacht je het is beta software.
Nogmaals, even goed lezen, ik draai zowel beta als stabiel @AlbertG80

[Reactie gewijzigd door DamirB op 22 juli 2024 16:08]

Vrij logisch, daar zijn beta releases voor...
Een bèta en dan zeggen dat het rommel is, is niet echt objectief om te zeggen dat de kwaliteit van de update een beetje ver te zoeken is. Zou meer ver wachten als je komt met een vergelijking van officiële release.

[Reactie gewijzigd door AlbertG80 op 22 juli 2024 16:08]

Dat laden valt nog mee uit ervaring.

Maar momenteel is de normale Pixel 8 een betere koop dan de 8a, tot de prijs van die laatste zakt.

ik ben ook van mening dat de "a" series beter af is als Google deze tegelijkertijd met de normale uitbrengt.
Het kopen van telefoons met deze jaren aan software ondersteuning, heeft mijn inziens enkel nut bij aanschaf op het moment van release. De korting krijg je omdat je inlevert op support duur.
Nou, ik vind 6 jaar en 4 maanden ofzo ook wel voldoende hoor.
Dat is relatief lang, maar in het alg doe je niet zo lang met je telefoon. Vooral niet als de batterij na 3+ al beduidend minder presteert. Het aantal gebruikers dat na 4+ ja nog dezelfde telefoon heeft is (schatting) erg laag.
Mwoa zijn er meer dan je denkt. Ik zie het redelijk veel gebeuren om mij heen, vooral bij 55+ers. Die hebben juist al het geld van de wereld, maar boeit dit niet.
Inderdaad, ik val in die 55+ categorie. Gebruik nog steeds tot volle tevredenheid een pixel 3a. Ik bel niet zo veel en lees eigenlijk alleen maar wat vaste websites en de NOS en NU app. Het toestel bevalt mij nog steeds uitstekend en laadt ook snel op. Maar omdat het ook al een tijdje geen veiligheids updates meer krijgt zal ik nu toch met grote tegenzin afscheid moeten nemen. Het wordt dan de 8a voor mij.
Hier een Mi 9T sinds januari 2020.
Denk dat er juist steeds meer mensen zijn die >2 jaar dezelfde telefoon houden, omdat de vooruitgang in de praktijk steeds minder te merken is. En daarnaast dat upgraden minder vaak nodig is om hetzelfde en nieuwe dingen te kunnen blijven doen. Kan me wel voorstellen dat batterij als reden wel op nummer 1 staat, maar dat zal ook fors afhangen van gebruik.
Heb zelf een smartphone uit 2019, zelfs vandaag nog is de upgrade tegenover mijn huidige telefoon zo marginaal als ik een nieuwe zou kopen, dat ik het nog steeds uitstel.
Ik doe zelf ook relatief lang met m'n prive telefoon (zeker 3 jaar, nu een 7a) maar wat ik zo om me heen hoor ben ik wel een uitzondering. De werktelefoon wordt bij ons standaard om de 2/2.5 jaar vervangen (en altijd helaas apple).
Ik denk dat 7 jaar updates prima meevalt. Zelf gebruik ik momenteel een telefoon van 7 jaar oud waarbij ik niet het gevoel heb niet mee te zijn met uitzondering van de camera. We kunnen beter onze toestellen gebruiken tot die echt onbruikbaar zijn me dunkt.
Hier nog een Pixel 4a, enige waarom ik naar ander toestel nu kijk is puur voor de software updates. Batterij is nog prima, natuurlijk wel minder. Maar ik zit niet 5 uren per dag op mijn telefoon.
Ik ben zo iemand; ik heb een OnePlus 9 en het functioneert nog steeds uitstekend. En geloof het of niet, een collega van mij gebruikt zelfs nog steeds een HTC U11.
Ik heb nog een 6t. De accu begint minder te worden maar ik haal over het algemeen einde van de dag nog steeds
Ik zie best veel mensen, heb mijn telefoon nu ook al vier jaar en die zal nog wel lang meegaan. In mijn omgeving boeit het mensen niet meer zo, een telefoon is een telefoon zo lang hij het doet, een beetje die instelling, terwijl mensen vroeger graag weer het nieuwste wilden hebben.
Het kan verkeren. Ik heb de Nexus 5 ruim 5 jaar gebruikt (eind 2013- RIP begin 2019), vanwege ondersteuning eerst door Google en later door een enorme community op XDA. Ik sluit niet uit dat ik hem langer had gebruikt als ik hem niet van 3 hoog naar beneden had laten vallen. En nee, in die tijd heb ik de accu niet hoeven vervangen en kon ik nog prima een dag doorkomen en de snelheid was goed voor wat ik met een telefoon deed en doe: bellen, appen, mailen, soms wat Netflix, soms wat YouTube. Daar hoef ik niet elke 2-3 jaar een nieuw flagship model voor. Maar goed, ik ben waarschijnlijk wel een uitzondering. Mijn schoonvader (bijna 69) koopt elk jaar de nieuwste iPhone (verkoopt de oude dan) en doet alleen maar YouTube en Wordfeud. :o :D
Ik moet zeggen dat ik dezelfde ervaring had met de Nexus 5. Ook een jaar of vijf mee gedaan. De batterij was bij mij op een gegeven moment wel op, maar die kon ik zelf vrij eenvoudig vervangen.

Sinds 2017 gebruik ik trouw mijn Oneplus 5t. Behalve een software update die fout ging na twee maanden, waardoor ik hem terug moest sturen naar de Oneplus heb ik er geen grote problemen mee gehad. De batterij is inmiddels deels op (valt soms uit bij 20% op piekspanning) en de USB poort is niet helemaal meer wat het geweest is (irritant met Android Auto), maar in hoofdlijnen doet het bij het nog goed dus ik zie wel wanneer het schip strandt.

Ik ben best blij dat er nu 7 jaar ondersteuning komt vanuit Google en Samsung,laat die trend maar komen, ik betwijfel of nieuwere OS versies de telefoons beter gaan maken, maar security updates t/m 7 jaar vind ik een goede ontwikkeling.
Dat is relatief lang, maar in het alg doe je niet zo lang met je telefoon. Vooral niet als de batterij na 3+ al beduidend minder presteert
Als Tweaker misschien niet.... Hoewel als je kijkt wat echt de verbeteringen zijn in Smartphone markt. Het gaat niet meer zo hard als 8-10 jaar geleden.
Buiten dat, e-waste is ook een onderschat ding. Zolang de telefoon nog supported is....?
Mijn vrouw gebruikt mijn vorige OnePlus 5 nog. (Android 10) deze is in Mei 7 jaar oud. een Vriendin van mij heb ik destijds de OnePlus 6T gedaviseerd. Nu 5,5 jaar oud. Zelf een Pixel 6. In Oktober 3 jaar oud.

Als je het basis model vergelijkt van 549 euro deelt door het aantal jaren support (7 jaar), zou je EUR 78,43 per jaar kwijt zijn. Dat valt best mee als je het vergelijkt met sommige andere Smartphone merken.
Ik doe al 5 jaar met m'n Huawei P30 pro en heb nog steeds niet het idee dat ik belangrijke functionaliteit mis. Maakt nog steeds meer dan prima foto's en batterij gaat nog steeds ruim een dag mee.
Hier ook nog steeds dezelfde telefoon na 5,5 jaar, de Poco F1. Eind vorig jaar zelf de batterij vervangen voor 10€ en toestel is nog als nieuw. Begint soms wat traag te reageren maar ik kan niet echt uitmaken wat de oorzaak is. Eigenlijk zou ik de laatste Lineage OS er moeten opzetten want ik zit intussen 2 Android versies achter, maar door het wijzigen van de encryptie op Android vereist dat een clean install en ik zie dat gewoon niet zitten want daar ben ik een dag mee bezig :).
Hier ams reserve toestel nog een oneplus x die na 8 jaar nog steeds een werkende batterij heeft, gaat weliswaar geen volledige dag meer mee maar toch knap.
Heb Accubattery gebruikt dat waarschuwt bij 80 procent laden ( zelf in te stellen) dit heeft veel geholpen.
Even een paar maandjes wachten 8-)
Goed punt alleen wat is een midrange toestel?
120hz, snelle soc, goeie camera lijkt me toch best een high end product.
Dat is een balans tussen hoe lang een accu over de jaren goed blijft, en laadsnelheid.

Hoe sneller je laadt, hoe meer die accu daar aan levensduur op inboet. Met 7 jaar updates zou het onhandig zijn als Google kiest voor een apparaat dat over drie jaar qua batterij versleten is, lijkt me.
Ze hadden ook kunnen kiezen voor een swappable accu.
Maar o zo veel beter voor de accu, en zeker als deze 7 jaar mee mag gaan.
Anoniem: 1974312 @BushWhacker7 mei 2024 23:21
Midrange met 7 jaar support!
Duur idd, heb jaren pixels A gekocht maar na de 7a die ik al minder vond dan de 6a nu toch de S24. Het scherm is wel een grote upgrade. En qua prijs valt het verschil nog wel mee.
Ja dat vind ik ook een afknapper die 18W max. Ik heb nu een Oppo die 33W laadt en ik laad mijn telefoon soms op met mijn tragere 18W lader. Dat verschil is groot. Even snel bijladen is er met 18W niet bij.
Het is wel prima hoor als je maar een volle dag kan uithouden, in principe hoef je dat dan nooit te gebruiken tussen daags.

Hoop meer mid range te zien met een goed batterijduur. Heb geen zin ultra devices to halen voor een goed accuduur.
Los van de opmerkingen dat het niet echt een midrange toestel is, is 549 euro ondertussen wel een flinke midrange prijs. Daar onder kom je bij de echt goedkopere smartphones, en high end zit ondertussen op 1000 euro +

En qua laden, tja, wat is van deze tijd? Volgens mij is de tijd ook wel weer dat mensen meer en meer snappen dat keihard opladen niet goed is voor de levensduur. Als je altijd op 200W zou laden heb je mooi 7 jaar updates, maar gaat je batterij dat niet halen. En dan is het qua prijs toch een toestel waar repareren het snel niet meer waard is.
Onderaan de streep is 18W prima voor 99% van de mensen in 99,9% van de gevallen. Volgens mij zonde om iedereen zijn batterij achteruit te laten gaan, voor die paar mensen die hun telefoon altijd binnen een uurtje vol willen hebben.
Dat is inderdaad jammer, vond 27 watt al aan de langzame kant, laat staan 18.
anderen zijn ook niet zoveel sneller..
review: Apple iPhone 15 Pro en 15 Pro Max - Tot op het randje?

de 8 doet trouwens 27W de 8pro 30W, de a is dan mogelijks meer een entry lvl, niet een verschil om toestel links te laten liggen mijn inziens.
Hoe verhoudt de kwaliteit van de Android op pixel tov bijv Android op Samsung? Ik krijg de indruk dat op het pixel forum hier op Tweakers meer problemen met de pixel dan met Samsung of een ander toestel gemeld worden, maar kan het mis hebben.

Op zich is de prijs best hoog als je voor ongeveer hetzelfde bedrag een S23 kunt halen (wat wel een voormalig high end toestel is). En meer bloatware cadeau krijgt. Dat ook, maar verder 1 vd weinige nog compacter toestellen, al krijgt de 8a iets langer updates dan een S23.

Ik weet niet in hoeverre 'stock' Android op een pixel anders is cq meer problemen kan hebben dan een (meer) non-stock Android op een ander toestel.
Mijn vrouw is van een Samsung Galaxy A52S naar de Google Pixel 7a gegaan.
Maar ze wil weer heel graag terug naar Samsung. Vooral de batterij is een drama op de 7a.
Het ging na een update van Google wel even beter, maar het toestel houd het nog geen hele dag vol.

En dat terwijl mijn dik 3 jaar oude Samsung Galaxy A52 het gewoon nog steeds 1,5 dag vol houd bij ongeveer hetzelfde gebruik.

Maar iedereen stelt andere eisen aan een telefoon.
Dank voor je reactie. Wel grappig dat de reacties zo verschillen. Ik kijk het wel even aan welk toestel er komt als vervanger.
Mijn Pixel 3a uit 2020 gaat nog prima een dag mee, hangt er totaal van af hoe ik hem gebruik. Veel browsen maakt dat ik misschien de dag niet haal, en vooral GPS slurpt energie. Maar de 3a heeft een veel kleinere accu dan de huidige Pixels.
Je kan de Pixel 1 t/m 5 niet vergelijken met de Pixel 6 t/m 8 omdat de SOC en modem anders is. Die zijn daadwerkelijk flink slechter geworden, het is alleen lastig om daar vragen over te stellen omdat Google klanten best wel militant kunnen zijn: laden te langzaam? Jouw probleem, heb je niet nodig, moet je maar niet zoveel op je telefoon zitten. Modem slecht? Dan moet je maar in de buurt van WiFi zijn. Accuduur slecht? Onmogelijk want in mijn specifieke casus is dat niet zo.
Slechter? Als geheel? Dat lijkt me toch onwaarschijnlijk? Of in bepaalde opzichten? Ik kijk naar de recensie van Tweakers van de 3a, en ik zie daar dat die een stuk minder lang meegaat qua accu dan de Pixel 8. En hij laadt ook langzamer op.
Tensor is de chip die Google zelf bedacht heeft voor nog onbekende redenen, in principe is het een aftreksel van Exynos die op zichzelf al niet zo best was. Ze worden warm, verbruiken enorm veel energie, bereik is slechter, ga zo maar door. Het is gewoon geen volwassen ontwerp waar Google klanten beta tester voor zijn. Ik heb me oprecht nog nooit zo geërgerd aan een toestel als de Pixel lijn.
Heb je mijn bericht gelezen over de accu?
Het punt is dat de accu niet zo relevant is, het gaat om de verbruikers van de accu.
Mijn huidige A52 is van de zaak en word waarschijnlijk binnenkort vervangen voor de A54 (of A55)
Ik vind het prima, want ik heb geen moeite met die "bloatware". Het merendeel kun je toch gewoon uit zetten of verwijderen.
Voor mij is belangrijk dat de telefoon het gewoon doet en de batterij het een hele dag vol houd. Ook bij wat zwaarder gebruik.

Als ik privé een toestel zou moeten kiezen zou het waarschijnlijk ook de A54 of A55 worden, of wellicht de S23 FE.
De Pixel 7a zou voor mij afgevallen vanwege de slechte accuduur.
De Nothingphone (2), waar we voor mijn vrouw ook naar gekeken hebben, leek me nog wel een goed toestel, maar daar lees ik veel over software problemen en "hangende" apps. Dus ook die viel af.
En nee, ik ben geen Samsung fanboy. ;)

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 22 juli 2024 16:08]

ik kom van een 3a die sinds januari een gare accu heeft en heb nu een 7a. Die is gisterenochtend voor het laatst opgeladen en heb nu nog 20% accu over
Bij mij stond ie echter 'out of the box' ingesteld om vanaf 80% batterijlading op besparingsmodus te gaan. Probeer dit eens op 35% te zetten.
Bijzonder, mijn pixel 6a haalt nog steeds met gemak anderhalf tot twee dagen bij normaal gebruik. De tensor 2 is dan wellicht stukken minder zuinig dan de 1? Ben benieuwd hoe het met de tensor 3 zit eigenlijk
Binnenkort een paar maanden eens polsen of deze niet, desnoods ter preventie, onder garantie vervangen kan worden. Heb de mijne nu ruim een half jaar en de geschatte resterende batterijduur is al met 7u afgenomen.
Mijn vriendin is van een Galaxy A52-5g naar een Pixel 7a gegaan.

En bij haar is de batterijduur juist verbeterd! Ook 'vliegt' de interface werkelijk qua soepelheid, in vergelijking met de zwaar door OneUI verpeste performance bij Samsung. Hij werkt zelfs soepeler (met minder camera haperingen) dan mijn Samsung Galaxy S21-FE :P .

Nou moet zij haar telefoon sowieso sneller aan de lader leggen omdat ze hem ook gebruikt voor DIY Closed Loop met AndroidAPS, voor haar diabetes management (waarbij contact met haar sensor en insulinepomp overigens ook veel stabieler is, dan dat het bij Samsung was).

Maar idd, ieder heeft zijn/haar specifieke eisen.
Wat was de reden voor je vrouw om te stoppen met de A52S? De telefoon krijgt immers nog gewoon updates, welke problemen had ze ermee?
De bluetooth en wifi stopte er van de een op de andere dag mee.
Reparatie vonden we te duur, want er zat geen garantie meer op.
Ik vind de software op mijn Pixel 8 Pro heel erg fijn, in mijn beleving heel soepel en verfijnd. Ik heb onlangs twee Galaxy A55 toestellen moeten instellen voor familie en ben een tijd mee bezig geweest. Goede toestellen en niks mis mee (zeker voor de prijs i.c.m. abonnement) maar als ik mijn eigen toestel erbij haal is dat wel thuiskomen qua software experience. Het is wellicht deels een persoonlijke voorkeur, maar Samsung software kan mij niet bekoren.

MAAR: ik heb wel het idee dat er net wat te vaak een bug doorheen komt, vaker dan Samsung in ieder geval. Het wordt allemaal wel opgelost in de volgende (maandelijkse!) update, maar van de maker van het besturingssysteem had ik niet verwacht dat ze dit soort dingen net wat minder goed doen dan hun software klanten.

Hier lijkt wel verbetering in te zitten. De Pixel 6 Pro, de eerste met hun eigen Tensor, had in de maanden na de release een hoop last van bugs en de updates die volgden deden meer kwaad dan goed. Veel mensen hebben dat ding tegen de muur willen gooien, al Google heeft de problemen (uiteindelijk) wel opgelost. Inmiddels hebben ze meer ervaring opgedaan met hun eigen chips en je zag ook minder software problemen met de 7 series (hiervoor had ik een 7 Pro) en 8 series. Ik denk en hoop dat deze trend zich voortzet.
Als je privacy belangrijk vindt, ben je beter af met een Pixel toestel. Je kunt heel makkelijk privacy vriendelijkere roms op installeren. Als je customizen belangrijk vindt, ben je beter af met een Samsung OneUI. Het is wel vervelend dat Samsung eigenlijk alles dubbel doet. Zo heb je de Play Store en de Samsung Store, de Samsung Berichten en Google Berichten app, etc.
Als de extra Samsung meuk er af kan, wat voor verschil is er dan qua privacy. Android + google account = je geeft al (te) veel prijs en iedere keer moet je weer privacy settings nalopen, omdat ze (soms) gereset worden. Custom ROMs doe ik niet zolang een toestel nog in de garantieperiode zit c.q. updates krijgt.
GrapheneOS is echt wel de moeite waard anders: vaker updates en veiliger dan Google Android. De ontwikkelaar(s) achter GOS zijn met enige regelmaat de eerste melders en committers van patches voor zerodays.

Garantie is een nonargument, fabrieksimage kan je zo terugzetten. GOS installeren kost je 10 minuten en je hoeft niks te downloaden, gaat allemaal via een website met stapsgewijze wizard, hoeft alleen af en toe op 'next' te drukken.
Zoals nst6ldr meld is GrapheneOS een van de opties. Dit is android zonder google, maar wel alleen op pixels. Als je google wilt toevoegen kan dat, maar jij hebt de keuze waar het allemaal bij mag en wanneer.

Als je interesse hebt: grapheneos

edit: eigenlijk bizar hoe gemakkelijk dit te installeren is.

[Reactie gewijzigd door Vesper64 op 22 juli 2024 16:08]

Hier van pixel naar s24. Ik vind de launcher van Samsung slecht en de spellingscontrole was echt zeer slecht. Maar dat heb ik opgelost door respectievelijk nova launcher en Gboard te installeren. Pixel is de software out of the box m.i. beter dan Samsung. Ik merk op de S24 ook battery drain. Maar ik heb hem net dus het wordt hopelijk nog beter.
In OneUI 6.1.1 gaat Samsung verticaal scrollen mogelijk maken op de OneUI app drawer. Dat is een stap in de juiste richting.
Ah dat scheelt al idd, ik vond dat horizontaal scrollen echt helemaal niks :)
Die launcher is een andere, dat snap ik, maar spellingscontrole? Zit dat aan je toetsenbord?
Overigens heb ik op Android One met gboard ook de meest vreemde spellingscontrole resultaten. 't Zal wel in mijn vingers zitten, maar logisch is het lang niet altijd (zeker NL niet met worden als 's avonds of een afkorting die 'bijv.' eindigt op een punt. S24 is voor mij effe te zeer aan de prijs. Ik zoek goedkoper. Mijn Mi A3 van nog geen 200 euro doet het al bijna 5 jaar ;-) (alleen geen updates meer en batterij + snelheid worden minder, al haal ik nog makkelijk 2 dagen zonder opladen).
Het is lastig vergelijken. Er zijn meer Samsung toestellen zijn en dus minder mensen met een specifiek probleem of meer mensen die kunnen helpen bij het oplossen van een Pixel probleem. Je kan eigenlijk alleen af gaan op de long term reviews en dan zijn de verschillen denk ik erg klein.

Ik ben altijd erg tevreden geweest met Pixel en zou er tegenop zien om naar Samsung over te stappen, maar uiteindelijk went alles.

Als je niet veel om software updates geeft is een wat ouder toestel een erg aantrekkelijke keus. Voor mij is dit de software support juist een rede om voor een recente pixel te kiezen. Het is maar net aan welke details je je geld uit wilt geven.
Ik heb nu Android one op een Mi A3. Dat cleane spreekt me wel aan. In het gezin zijn er met een Samsung. Dat minder cleane is minder, maar goed, dat is tegenwoordig ook zo op Xiaomi. Ik heb geen zin al te veel geld uit te geven, dus dan wordt het een 2e hands met zo lang mogelijk software ondersteuning, met fysieke maten in de buurt van mijn Mi A3 (=soortgelijk aan Samsung S23 en Pixel 7a of 8a).
De Pixel telefoons met 7 jaar software support lijken me ideaal voor de tweedehands markt.
One ui van samsung is een android fork tegenwoordig. De S series van samsung hebben nagenoeg geen bloatware meer. Misschien een health appje, als je dat als bloatware bestempeld.

Samsung introduceert veel functies welke later in vergelijkbare vorm terug zien in stock android. De samsungs zijn over het algemeen leading wat scherm en snelheid betreft tov de pixels.

Vroeger wou ik om de anderhalf jaar een nieuw toestel omdat ze langzaam werden voor mijn doeleinden en ging dat met korting een nieuw abbonement aan. De s9 plus bracht hier wat verandering in. Die was nog gewoon snel. De 64gb was wat krap, maar voor de rest miste ik niets. Deze heeft mijn vrouw nog 2 jaar gebruikt. Inmiddels heb ik nu een dikke 3 jaar de s20 5g waarvan ik laatst de batterij heb vervangen. En op zich voldoet die nog, al kriebelt het wel om naar een s24 te gaan. Zeker in de volle zon een scherm aflezen lukt nog niet goed. Hiervoor zou ik graag een upgrade zien.
Ik heb best wel op de aankondiging van de Pixel 8a gewacht. Want ik ben de Samsung Galaxy S21-FE, die ik in de zomer van 2022 na 10 jaar Sony heb aangeschaft, meer dan spuugzat. Vooral omdat OneUI de boel zo verpest dat ik zelfs nog niet eens zonder haperen een filmpje op 4k kan opnemen met de camera (en ik heb niets bijzonders op de phone).

Maar helaas.... Die ontzettend ronde hoeken met grote radius van de 8a vind ik een regelrechte afknapper....
Helemaal mee eens, wat een gedrocht met die extreem afgeronde hoeken... En de kleuren kunnen me ook echt niet bekoren. Al met al een goedkoop uitziende telefoon, ondanks de specs.
Het 256GB model is zo te zien alleen in het zwart leverbaar en gaat €609,- kosten. Dat is in verhouding wel goedkoper dan de reguliere 8 265GB (€700,-)

Bij de 8a krijg je dan wel weer tijdelijk €150 shop tegoed. Bij de 8 oordopjes twv €100.
https://store.google.com/...bIjIiLCJNUT09Il1dfQ%3D%3D

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 22 juli 2024 16:08]

Google store... Dus de hardware winkel of de play store?

Edit: hardware dus. Stom dat ze niet gewoon ineens cashback geven

[Reactie gewijzigd door Cowboy_Henk op 22 juli 2024 16:08]

De Pixel 8 is nu €569. Ik neem aan de 20 euro besparing het niet waard is met de 8a :|
De 8a kun je nu al krijgen voor 292 euro, staat op pepper uitgelegd.

[Reactie gewijzigd door 2green op 22 juli 2024 16:08]

De 8a kun je nu al krijgen voor 292 euro, staat op pepper uitgelegd.
"Je betaalt over 1 jaar 442 euro totaal, namelijk 358 voor je toestel en 84 euro voor je abonnement. Echter krijg je nu 150 euro extra inruilkorting"

Dus voor 292 euro + een oud toestel. Maar niet alle oude toestellen zijn in te ruilen; een pixel 4a vinden ze al te oud.

[Reactie gewijzigd door Stevie-P op 22 juli 2024 16:08]

Ik ben sterk aan het twijfelen tussen de Pixel 8 en 8a hierom. Ik heb momenteel een Pixel 4a waarvan de batterij zijn beste tijd heeft gehad. Met de inruilkorting van Belsimpel bij de 8a kan ik deze krijgen voor ongeveer 350 euro. Zonder die korting lijkt het me dan weer beter om 50 euro extra te betalen voor de 8, aangezien deze betere camera en een groter scherm en batterij heeft. De vraag is alleen hoe snel de 8 zakt naar een prijs van 300-400 euro.
Als je je Pixel 4a probeert in te ruilen krijg je de melding: "Niet inruilbaar product".
Die is blijkbaar nog te weinig waard.
Ja dit vind ik ook heel jammer. Gelukkig heb ik nog een Note 10 liggen waar ik nog 70 euro voor krijg. Uiteindelijk zou ik dus dan 330 euro betalen. Is een goede prijs maar als de Pixel 8 nog zakt is dat misschien een betere optie. :)
Het was een goedbedoelde suggestie. Had het wat genuanceerder moeten neerzetten besef ik nu.

[Reactie gewijzigd door 2green op 22 juli 2024 16:08]

Mijn reactie was geen negatief commentaar. Het was bedoeld als aanvulling, om de overige tweakers een paar klikken te besparen.
Helder, dank voor de toelichting.
Mijn droomtoestel is eindelijk uitgebracht! Een Pixel a-series toestel met meer dan 128gb geheugen.
Toch vind ik het wel zonde dat er weinig telefoons meer zijn waar een SD-kaart slot in zit. Gemiste kans van Google.
Blijkbaar hebben minder mensen behoefte aan iets meer geheugen. 128GB is de standaard. De 8a 256GB is ook enkel leverbaar is in zwart.
Ze hebben een cloudopslag dienst (Drive) waar ze ook aan kunnen verdienen. De appel valt (vast) niet ver van de boom.

En anderen (Samsung) hebben overal van die troep van Microsoft op hun telefoons gezet, dus daar zal ook wel wat geld mee gemoeid zijn.

Zelf heb ik een (Samsung) telefoon met 512GB aan opslag. Ik had aan de Pixel 7 Pro gedacht, maar het model met 512GB was alleen in de US beschikbaar - helaas. Geen Pixel voor mij op dat moment, of in de komende jaren, want ik mag hopen dat mijn huidige telefoon ook wel een aantal jaar meegaat.
Ik wilde deze even afwachten en kijken of deze beter zou zijn dan de pixel 8.

Wat denken jullie? Welke telefoon is beter?
Volgens MKBHD kan je beter de Pixel 8 halen. YouTube: Google Pixel 8A Impressions: Just Get The 8!
Dunnere bezels, betere batterij, sneller laden, beter display, IP68, betere cameras
Ik hoop nog op een prijs daling met de aankondiging van de pixel 9.

[Reactie gewijzigd door Cowboy_Henk op 22 juli 2024 16:08]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.