Gerucht: Twitch ontslaat een derde van personeel

Amazon-streamingplatform Twitch gaat 35 procent van zijn personeel binnenkort ontslaan, zo meldt financieel persbureau Bloomberg. Het gaat niet goed met het platform en Twitch heeft al diverse ontslagrondes gehad.

Het platform heeft te maken met hoge kosten, meldt Bloomberg op basis van eigen bronnen. Twitch stopt dit jaar in Zuid-Korea, maakte het Amazon-dochterbedrijf al bekend. Als 35 procent van de mensen bij Twitch weg moeten, gaat dat ongeveer om vijfhonderd mensen.

Vorig jaar ging onder meer Twitch-ceo Emmett Shear weg en daarna volgden volgens Bloomberg veel topmensen bij de dienst. Rond de tijd van het vertrek van Shear maakte Amazon bekend dat er ook ontslagen vielen bij Twitch. In november ging het Crown-kanaal dicht. Ook dat leverde ontslagen op.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

10-01-2024 • 08:21

66

Reacties (66)

66
64
28
7
0
35
Wijzig sortering
Is dit weer een geval van heel veel mensen aannemen tijdens corona die nu weer ontslagen worden?
Er is momenteel een trend zichtbaar bij veel grote techbedrijven (veel ontslagen) dit waarschijnlijk doordat kapitaal steeds kostbaarder wordt door de wereldwijde stijging van de rente in de afgelopen 3 jaar. Een goede indicator hiervoor is de rente op de 10-jarige obligaties van de Verenigde Staten, te vinden op https://www.iex.nl/Rente-...0%2C0000%20%2D%200%2C0000.

Dit heeft tot gevolg dat het in het verleden mogelijk was om tegen zeer lage kosten kapitaal aan te trekken en dat bedrijven relatief weinig waarde hoefden toe te voegen om te gedijen. Hoewel de rentetarieven momenteel niet extreem hoog zijn, zijn ze toch met 300% gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Hierdoor stijgen de kosten snel en neemt het risico toe. Aandeelhouders zijn over het algemeen terughoudend ten aanzien van risico's zonder een degelijk plan. Daarom is het cruciaal om ofwel een uitstekend plan te hebben, ofwel de kosten te verlagen.

Het topmanagement streeft ernaar om aandeelhouders tevreden te stellen, waardoor ze genoodzaakt zijn kosten te verminderen. Hoewel deze aanpak niet per se negatief is, omdat je in goede tijden aanzienlijke successen kunt behalen, betekent het ook dat er in mindere tijden potentieel wordt ingeleverd.
Dit is zeker van grote invloed, en techbedrijven die het heel goed deden tijdens de pandemie hadden daarmee nog een tweede jojo-effect gaande.

Maar voor Twitch gelden eigenlijk andere factoren: het bedrijf is nooit winstgevend geweest en draait op bakken geld uit het moederconcern Amazon (AWS levert het grote geld op). Waarschijnlijk is het doel om Twitch uiteindelijk wel winstgevend te maken, maar misschien ook deels om marktaandeel te behouden in de videomarkt. Twitch is een begrip onder veel gamers (en liefhebbers van bubbelbaden?).

Plannen om winstgevend te worden lukken telkens niet goed. O.a. meer reclame toevoegen is altijd al vervelend voor kijkers, maar nog veel vervelender voor live-video want je mist dan een deel van de live-stream. Voor meer advertentie-inkomsten zijn ook meer adverteerders nodig en die zitten veel meer bij grotere spelers zoals Google Ads en Meta's sociale media.

Live-video is ook veel duurder om te distribueren dan vooropgenomen video; er zijn minder trucs mogelijk met lokaal cachen en optimaliseren van de wereldwijde verspreiding. Youtube's model is veel goedkoper per uur aan video, en Netflix nog goedkoper. Tegelijk zijn de inkomsten van Twitch lager.

Twitch biedt nu al niet veel aan de contentmakers. Die mogen de moderatie bijvoorbeeld zelf regelen, en worden niet bepaald uitgebreid ondersteund. Met nog veel minder medewerkers wordt het platform nog meer een skelet. We zullen zien hoe het verder gaat.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 23 juli 2024 12:27]

Heb nooit die format van reclame begrepen die Twitch toepast. Zit ik naar iemand te kijken in de final ring van Apex en hup reclame en ik mls gelijk belangrijke (voor mij op dat moment) informatie. Natuurlijk kan de streamer dit zelf beïnvloeden maar ik zie het nog genoeg fout gaan.

Waarom niet gewoon tekst die langs scrolt of product placement doormiddel van de streamer? Nu doen die dat weer apart dus dan kan je beter samenwerken lijkt mij.
Ik zorg er juist voor dat ik reclame skip op belangrijke momenten als het mogelijk is. Zeker met een stream deck gaat dat eenvoudig. Tegenwoordig kan Twitch zelf ook reclame iets beter uitvoeren. Bijvoorbeeld niet meer tijdens een hype train en je kan het idd zelf skippen. Al krijg ik x minuten van te voren een melding dat er reclame komt. Tijdens het reclame moment ga ik even plassen of doe ik iets anders zodat niemand iets mis.
Twitch werkt al met ad's die niet altijd het volledige scherm overnemen, maar alleen als balk aan de zijkant of onderkant aanwezig zijn.

Als de streamer gebruikt maakt van scheduled ad's dan kan de streamer of een van zijn moderators de ad tot 3x uitstellen met 5 minuten.

Streamers die nu al zelf product placement doen, zullen dit nooit via twitch willen gaan doen. Dit betekent namelijk dat de streamer er onder aan de streep minder aan verdient.
Als dochterbedrijf heeft Twitch minder met de wensen van de aandeelhouders van Amazon te maken.
Dat Twitch nooit winst heeft gemaakt en de kosten nu wel oplopen maakt nu wel dat er bij aandeelhouders vragen ontstaan omtrent het nut van Twitch. Een dochterbedrijf wat alleen geld kost, maar op geen enkele manier iets opbrengt is op den duur niet meer aan aandeelhouders uit te leggen.

Dat een dochterbedrijf geld kost is niet altijd een probleem. Als die voor nieuwe innovaties zorgt die elders in de holding tot hogere winsten leiden, of bedrijven met een reclame functie kunnen best lang door aandeelhouders gedoogd worden. Twitch valt niet binnen een van die categorieën en zal dus een toekomstplan moeten maken waarbij een minimaal verlies of zelfs winst op niet al te lange termijn haalbaar moet zijn. Snijden in de kosten is daarbij de snelste manier.
Een van de mogelijke dingen die twitch winstgevend had kunnen maken heeft amazon zelf ook uit de Twitch divisie gehaald en ondergebracht onder de AWS divisie.
Dit is namelijk heel de backend waar twitch ook op draait (Amazon Interactive Video Service (Amazon IVS))
Twitch betaalt nu ook aan de AWS divisie om IVS te gebruiken.
Het is niet ongebruikelijk om winstgevende onderdelen uit een verliesgevende dochteronderneming weg te halen en ergens anders onder te brengen of zelfstandig te maken. Dit kan je zien als een soort risico management en een manier om voor dat onderdeel meer geld vrij te kunnen maken, zonder dat aandeelhouders gaan morren.
Twitch zal heel flink af moeten slanken willen aandeelhouders niet gaan eisen dat het bedrijf wordt verkocht of opgeheven.
Goed verhaal! Ik heb wat geleerd vandaag.

Ik ben stiekem wel nieuwsgierig hoe slecht het werkelijk gaat met Twitch als het niet alleen om de aandeelhouders ging.
Dit is eigenlijk precies ook wat de centrale banken proberen te bereiken met de rentestijgingen. Minder geld de economie in. Geld was heel lang gfratis. Dat gaat natuurlijk linksom of rechtsom ergens een keer pijn doen.

Bij techbedrijven bestond er in / net na de corona periode natuurlijk een soort hosanna stemming. Alles was online, mensen kochten games als een malle, keken veel meer streamingdiensten.

Nu alles weer een beetje normaal geworden is vallen mensen terug in oude gewoonten.

Maar goed, de verwachting is dat de financiele markten, waaronder de rentemarkten, in 2024 wat tot bedaren zullen komen en een daling in gaan zetten. 2025/2026 kan de vlag er dus weer heel anders bijhangen.

[Reactie gewijzigd door FrankoNL op 23 juli 2024 12:27]

Twitch is een onderdeel/dochter van Amazon en van onderdelen van bedrijven is het wat lastiger zoeken naar hoeveel personeel dat onderdeel exact heeft, zeker historisch.

Wat ik kan vinden is dat Twitch eind 2019, begin 2020 ~1500 stuks personeel had, dus voor de pandemie. Wat ik lees in een andere bron is dat ze ~2500 stuks personeel hadden begin 2023 voor de eerste ronde van 400 ontslagen.

Maar als 35% vertaald naar 500 ontslagen, dan hadden ze nog maar minder dan 1500 personeel, dus zo rond de pre pandemie aantallen, daar gaan ze nu dus ver onder zitten (<1000). Waar dan die overige ~600 stuks personeel zijn gebleven is mij echter een raadsel (2500-400=2100 vs 1500)...

De kans is dus sterk aanwezig dat het aantal personeel ergens niet correct wordt gerapporteerd, geen idee waar.

Bron:
https://www.builtinsf.com...itch-office-san-francisco
https://www.washingtonpos...bs-ads-layoffs-kai-cenat/
Personeelsleden of FTE? Medewerkers in dienst of tellen ze ook vacatures en uitzendkrachten mee? Altijd opletten met petsoneelsaantallen.
Deels, maar ook richten op schaalvergroting waar uiteindelijk niet de groei meegaat met de verwachte vergroting.

Een paar jaar terug wilden ze heel hard groeien, veel mensen voor aangenomen, alleen is de groei relatief gezien gestagneerd. De gebruikers zijn grotendeels gelijk gebleven, en de verwachte boom van e-sports is uitgebleven.

Dan komt er ook nog bij dat een grote markt in Zuid-Korea verdwijnt door oplopende kosten, en daardoor is het voor Twitch een heel ander speelveld geworden met minder geld dan oorspronkelijk verwacht.
Om eerlijk te zijn zaten er maar een select aantal Koreaanse Streamers op Twitch.
Ver weg de meeste zaten en zitten gewoon op afreecatv, dit vooral omdat ze dan hun eigen volk als doelgroep hebben.

Twitch heeft ook nooit kunnen winnen van afreecatv, en nu met de gestegen netwerkkosten gooien ze daar de handdoek in de ring.
Zuid Korea lijkt juist uitermate geschikt als doelgroep voor een dienst als deze, gezien de hoeveelheid competitieve fanatieke gamers daar. Maar het schijnt dat Twitch hun kosten daar iets van 10x hoger zijn dan elk ander land (en dat is nadat ze al tig maatregelen hebben genomen, zoals verlagen van kwaliteit naar 720p) omdat ze voor netwerkkosten moeten opdraaien (en dan is zon streaming dienst natuurlijk een groot verbruiker).
netwerk kosten in zuid korea zijn voor twitch 10x hoger dan in andere markten. in korea wordt de gebruikte bandbreedt zowel door de consument als door de dienst (dus twitch) betaald. De providers cashen hard in dat land. Dat is natuurlijk ver van ideaal als je product video content is

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 23 juli 2024 12:27]

Die hebben ze ook al heel lang, afreecatv. Dat is daar de dominante speler.
Ik zou niet weten waarom je specifiek corona de schuld zou moeten geven, we hebben daarvoor ook al tig "grote ontslagronde bij bedrijf XYZ" gezien op Tweakers over de jaren heen. Het is simpelweg de circle of life bij grote bedrijven, met name tech bedrijven. Ongecontroleerde groei -> tegenvallende cijfers -> krimp. Groei -> cijfers -> krimp. Etc. etc. En als het geen "natuurlijke" groei is dan zijn het wel overnames.

Ik geloof dan ook stellig dat als je bij een Microsoft of een Google of een Netflix of een Twitch gaat werken dat je dat doet niet om daar een langdurige carriere op te bouwen maar om het op je CV te kunnen zetten.
Wat pox waarschijnlijk bedoeld is dat veel van dit soort tech bedrijven extreem zijn gegroeid tijdens de pandemie qua personeel, juist omdat er zoveel mensen thuis zaten en dit soort producten/diensten extreem consumeerde. Nu dit voornamelijk niet meer het geval is en het economisch wat minder gaat, worden veel van deze aangenomen mensen weer de deur gewezen waardoor als je het personeelsbestand niet in context zet met pre pandemie en tijdens pandemie, dan krijg je een extreem vertekend beeld.

Ongecontroleerde groei is iets dat zo nu en dan voorkomt bij (tech) bedrijven, maar tijdens de pandemie was dit extreem. Voornamelijk omdat niet alleen de markt veranderde, maar eigenlijk zo goed als de hele samenleving voor 2-3 jaar...

Dat hoeft trouwens niet een issue te zijn, want er waren opeens relatief veel mensen wel voorzien van een job in de pandemie. Zeker voor een land als de VS, waar voor het gros van de bevolking at-will employment geld. Als je in zo een situatie de keuze hebt om in een periode geheel niet te werken of voor de helft te kunnen werken, dan kies je voor de helft.
Er speelt wel meer dan alleen even snel je CV opfrissen. Wanneer je digitale dienst een kwart miljard klanten heeft, dan komen er heel andere problemen bij kijken.
Nee begin 2020 : 1500 , nu : 1800 de omzet is over diezelfde periode x2-2.5 gegaan
Is dit weer een geval van heel veel mensen aannemen tijdens corona die nu weer ontslagen worden?
Nee, ik denk dat het anders ligt bij twitch, het is meer dat de kosten van het data verkeer te hoog zijn vergeleken de inkomsten. Ze hebben al eerder in 2020 de 70-30 verdeling terug gedraait voor het merendeel naar een 50-50 verdeling boven een bepaald bedrag. Nu is er dus weer een ontslag ronde om de overhead kosten weer te drukken.

Het grootste probleem bij twitch is dat de streams live streams zijn, hierdoor kan je niet overal op de wereld downloads beschikbaar stellen zoals bv netflix of disney dat doet hierdoor zijn de kosten vele malen hoger voor het dataverkeer. Je ziet trouwens dat netflix tegenwoordig ook al hun prijzen hebben aangepast naar de bijbehorende beeldkwaliteid die je download.

Ergens kwam ik ook dit tegen:
Clancy zegt dat de kosten voor een streamer met 100 verbonden gebruikers en 200 uur streamen per maand al meer dan $1.000 kost.

Als dat waar is (ook al het maar de helft van die kosten) dan gaat het heel moeilijk worden om van twitch een winstgevend bedrijf te maken. Je zit aan 10 dollar kosten per kijker. Nu zit niet iedere kijker 6 uur per dag naar twitch te kijken maar ja een abonnement kost 5 euro daar verdienen ze dan 2.50 aan. Niet iedereen neemt een abonnement op een streamer, want je kan ook gewoon gratis kijken met wat meer reclame. De betaalde gebruikers krijgen geen reclame meer te zien. Het is lastig om de rest van de kosten terug te verdienen met reclames. Al lijkt onze overheid daar toch nog best wel veel geld in te stoppen.

Ook is de huidige opzet een money sink voor amazon prime, dit doordat hun members een gratis abonnement beschikbaar krijgen per maand. Je kan 1x per maand een abonnement op 1 streamer nemen. Voor iedereen die dat doet kost het amazon prime 2.5 dollar die ze moeten afstaan aan de streamer terwijl ze daar zelf geen extra inkomsten voor krijgen. Waarschijnlijk staat dit bij amazon ook wel ergens op de bezuinigingen lijst om in de toekomst af te schaffen of de streamers inkomsten deel daarvan te verlagen als het te veel gaat kosten.

[Reactie gewijzigd door bamboe op 23 juli 2024 12:27]

Ik begrijp ook nooit zo goed waarom zulke bedrijven zoveel werknemers hebben. Wat doen ze nu echt allemaal? Je zult moderators hebben op platform-niveau en een developer team (incl managers). En de rest?
vuistregel is volgens moderne organisatiedeskundigen dat de span of controll van een manager niet meer dan 15-20 kan zijn om goed te functioneren (dit houd ook in dat een groep managers ook weer een manager nodig heeft :D)

Des ondanks heb je veel mensen. Denk alleen al aan support staff om 1500 man aan het werk te kunnen houden. Schoonmakers, onderhoudsmonteurs, IT-crew voor de werk plekken.

Dan moet je voor de volgende zaken ook allemaal wel een teampje van 10-20 mensen op zetten en zo tikt het aan (en dit is alleen wat ik zo verzin).
-maintaince
-developement
-test en intergratie
-security
-R&D
-handleidingen/documentatie
-vertalers
-sales (dingen standaard mee geleverd krijgen of speciale intergraties)
-finance
-hr
etc etc etc
Ja dat verbaast mij ook altijd. Zal genoeg technisch / administratief / moderatie volk moeten rond lopen, maar honderden? Dan mag je toch behoorlijk wat betaalde klanten hebben / reclame inkomsten voordat je uberhaupt quite speelt lijkt me.
HR, Marketing, Sales, "Client succes", middel management, project teams, country treams, legal, data moderatie, administratie etc.. Heb niet bij veel organisaties met technische-product mee gekeken, maar de meeste zijn of lean, of met relatief veel niet-technische mensen.
Naast betaalde moderatoren heeft Twitch ook goede ondersteuning voor streamers.
Zo had ik een juridische vraag over een van mijn betalingscontracten, en hoewel in mijn contract met Twitch staat dat ik Engels moet kunnen lezen, was mogelijk dit in het Nederlands af te handelen.
Ik kreeg binnen een dag al een netjes geschreven antwoord in perfect Nederlands dat mijn vraag beantwoorde.
Nu weet ik niet hoe groot de Nederlandse Streamers markt is, maar als ze dit soort diensten in elk land aanbieden waar ze actief zijn dan worden dat al best veel werknemers!
zullen vast van die prachtige functies zijn als, Corporate Communication Officer, Fleet Manager, Oplapwerkers, bepaalde zwevende Markting onderdelen etc.
Zoals hierboven in de link te lezen is, ze stoppen helemaal in Zuid-Korea door de (naar mijn mening) idiote netwerk kosten die ze moeten betalen.

En aangezien juist Zuid-Korea een eSports land bij uitstek is...
Een bedrijf bestaat uit meer dan alleen mensen die productiewerk doen. Denk aan HR, facilitair, legal en marketing.

Die developers en manager moeten uitbetaald krijgen, dat zal geen manager of developer in zijn vrije tijd erbij doen. Daarnaast is Twitch het grootste platform in wat 't doet. Dus daar komt veel meer bij kijken dan alleen modereren en ontwikkelen.
Ik denk dat CD Projekt Red wel een tipje van de sluier gaf daar. Projecten. Groot project wordt gestart, mensen worden aangenomen om dat project te draaien. Maar uiteindelijk loopt het project af en als er dan geen ander groot project direct gestart wordt om die mensen aan te kunnen laten werken... dan heb je (tijdelijk) mensen teveel. Dus wat doe je? Humaan: in dienst houden en zelf onkosten inslikken. Wat aandeelhouders eisen: mensen ontslaan.
De humane optie is uitbesteden. Zelf een core team aanhouden, en daarnaast een aantal support studios inhuren wanneer je extra mankracht nodig hebt.

Personeel moet je in principe zien als permanente oplossing, dus dan moet je vooruit proberen te kijken. Het kan natuurlijk dat je echt minder werk krijgt als bedrijf, maar als je iedere paar jaar de helft van je personeelsbestand eruit gooit zoals sommige gamebedrijven dan ben je gewoon verkeerd bezig.

In Nederland kunnen dit soort massaontslagen eigenlijk niet. Daar zijn toch een aantal oplossingen voor. Uitzendbureaus, detachering, freelance.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 23 juli 2024 12:27]

IDD. dat filmpje van een "oud" twitter medewerker, waarbij die maar 5 minuten werk deed, en op kosten van de baas, een luxe diner had, wijn op werk. etc
Twitch heeft iets van 3 miljard omzet toch geen klein bedrijf en content moderatie en klacht/support afhandeling zal wel de meeste van dat zijn.
Wat kennelijk een hoop mensen vergeten is dat je in heel veel verschillende markten opereert, je moet van elk van die markten mensen hebben die de taal spreken, lokalisatie, moderatie, marketing, ad sales, partner/affiliatie management, etc. Dan moet je nog een hele club hebben die je infra regelt wereld wijd, security, interne IT, HR, facility management, etc. En hoe groter de organisaties, hoe meer locaties en talen, hoe meer overhead.
Laat ik vooropstellen dat het voor de mensen die mogelijk ontslagen worden héél vervelend is, maar eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet erg dat het niet zo goed gaat met Twitch. Ik zie liever een meer decentrale oplossing voor streaming of hosting van VODs wat mij betreft.

En als het dan al in handen moet zijn van een dominante partij, laat het dan niet één van de tech giganten als Amazon zijn, die hebben hun tentakels al overal zitten. Misschien dat er ooit nog ruimte kan ontstaan voor een alternatief, en dan heb ik het natuurlijk niet over YouTube of zo.
Laat ik vooropstellen dat het voor de mensen die mogelijk ontslagen worden héél vervelend is, maar eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet erg dat het niet zo goed gaat met Twitch. Ik zie liever een meer decentrale oplossing voor streaming of hosting van VODs wat mij betreft.
Wat een rare uitspraak. Ik heb niets met Instagram, dus ik hoop dat ze failliet gaan. Ik heb liever een BMW dan een Volkswagen, dus laat Volkswagen maar lekker door de grond zakken. Ik heb liever het brood van Bakker A hier in het dorp, dus laat Bakker B maar op de fles gaan.

8)7

[Reactie gewijzigd door thePiett op 23 juli 2024 12:27]

Het commentaar is echt niet zo gek hoor. Dat is hetzelfde wat ik denk van een aantal streaming diensten die eigen content terug trekken naar alleen de eigen dienst. Die mogen van mij ook allemaal over de kop gaan.

Diensten mogen van mij minder inhalig zijn. Ik zie niet zo'n groot probleem in van mening zijn dat wel-inhalige bedrijven een deksel op de neus mogen krijgen.
Het commentaar is echt niet zo gek hoor. Dat is hetzelfde wat ik denk van een aantal streaming diensten die eigen content terug trekken naar alleen de eigen dienst. Die mogen van mij ook allemaal over de kop gaan.
Ah ja, want na een faillissement is die content plotseling ineens wel op andere platformen beschikbaar! 8)7
Diensten mogen van mij minder inhalig zijn. Ik zie niet zo'n groot probleem in van mening zijn dat wel-inhalige bedrijven een deksel op de neus mogen krijgen.
Dit soort diensten zijn bedrijven, geen liefdadigheidsinstellingen.
Ik heb geen aandelen in Amazon. Jij wel?

Ik heb niet zoveel met de belangen van enkel de aandeelhouders, maar kijk liever naar de belangen van alle stakeholders. Helaas staan de belangen van de aandeelhouders vaak diametraal ten opzichte van andere belanghebbenden.
Nee, maar daarom hoop ik nog steeds niet dat Amazon failliet gaat.
Het enige alternatief die noemenswaardig is en een beetje tractie begint te krijgen is Kick, maar ook daar zit aardig wat bende (zoals streamers die op Twitch of YouTube gebanned zijn voor diverse redenen).
Ja, en vind het al helemaal knap hoe die een chassis naam van een f1 team kunnen sponsoren, (Kick Sauber) zo groot zijn zich nog niet voor zover ik weet.

Het was zelfs heel kort een naam sponsor van het team:Stake F1 Team Kick Sauber

[Reactie gewijzigd door Illegal_Alien op 23 juli 2024 12:27]

Het zit heel complex in elkaar. Kick is opgericht door de oprichters van crypto goksite Stake nadat Twitch gokken aan banden had gelegd. Stake is zover ik weet de grootste crypto gok partij ter wereld en hebben dus centjes zat. Dat geld is dus gegaan naar het sponsoren van Sauber voor Kick. Het is dus niet dat Kick zelf een flinke investering maakte, het is geld verdiend door de goksites van Stake. Ze zijn dus zeker niet uit het niets op komen dagen.

Nadat Twitch gokken verboden had kwam Kick dus ineens opdagen en nam (met miljoenendeals) meteen grote Twitch streamers over om (bijna exclusief) te gokken op stream bij Kick. Het is dus eigenlijk gewoon reclame voor gokken met wat gaming content, maar voornamelijk gokken. Want mensen die via Kick gaan gokken bij Stake... Tja, daar verdienen hun het echte geld mee.

[Reactie gewijzigd door Robinblitz op 23 juli 2024 12:27]

Van wat ik begreep van een collega, is Kick opgericht door een gokbedrijf die geband was op YT/Twitch. Daar zal dan wel het geld vandaan komen...
Kick is bedacht door Stake wat een gokwebsite is met crypto wallets. Op Kick mogen streamers nog wel casino streams doen met bizarre inzetten voor de normale man, waar dit op Twitch inmiddels verboden is. Het is uiteindelijk verkapte reclame voor gokken. Maar veel F1 teams hebben dan weer regels en contracten dat ze niet met alcohol of gokken in aanmerking mogen komen vandaar dat ze kiezen voor kick i.p.v. Stake om als merk te promoten.
Ik zie liever een meer decentrale oplossing voor streaming of hosting van VODs wat mij betreft.
Hoe kan een kleine streamer dan ooit doorbreken? Die moet alles zelf hosten, alle kosten voor zich nemen in de hoop ooits wat kijkers aan te trekken?
Daar zullen vast wel oplossingen voor te vinden zijn. Waar ik vooral problemen mee heb is dat bijvoorbeeld Twitch voor streaming van gaming content wèl héél erg dominant is. Daardoor kan zo'n partij wel heel gemakkelijk de regels voorschrijven. Dat vind ik gewoon niet gezond. Het zou al beter zijn als er meerdere viable concurrerende platformen zouden zijn.

De techniek kan in ieder geval niet de beperking zijn. De benodigde technologie hebben we immers al.
Vimeo Livestream.
Periscope.
StreamYard.
Restream.
Vimeo.
YouTube Live.
Caffeine.
Facebook Live.
...
https://restream.io/blog/best-twitch-alternatives/

die zijn er dus, zonder dat je zelf alles moet doen en betalen.
periscope? bestaat toch al lang niet meer?
Snel gezochte lijst genoeg andere
Ik ken deze niet allemaal, maar hebben deze hetzelfde bereik als Twitch? Dat was jouw punt toch immers?

Sowieso zie ik meer in een decentrale oplossing waarbij welk platform dan ook meer als een hub functioneert die een stream weergeeft aan de gebruiker zonder dat die per se volgens hun servers moet lopen. Zonder gezeur met exclusiviteitsdeals, loginwalls, paywalls of dat soort onzin. Voor zover ik begrepen heb was het een hele tijd niet toegestaan om bijvoorbeeld op Twitch en YouTube tegelijkertijd te streamen. Ik ben niet helemaal thuis in al dat streaming gedoe, maar ik zou graag voor de streamers en hun kijkers een meer open en minder commerciële omgeving willen zien.
Ik ken deze niet allemaal, maar hebben deze hetzelfde bereik als Twitch? Dat was jouw punt toch immers?
Neen, maar jouw oplossing van alles zelf maar doen is voor kleine streamers redelijk onmogelijk EN moeilijker omdat ze op de een of andere manier toch moeten opvallen, die paltformen maken dat mogelijk. Als je dan twicth als te represief ziet (geen idee waarom trouwens) dan zijn er alternatieven genoeg.
maar ik zou graag voor de streamers en hun kijkers een meer open en minder commerciële omgeving willen zien.
Maw je wil dat voor jou, zie niet wat streamers winnen met 1 of andere zelf gemaakte decentrale oplossing.
Ik heb het gevoel dat Twitch het laatste jaar wel erg agressief is met hun reclame in streams. Dan wilde ik naar mijn favoriete kanaal kijken, begon meteen een paar clips te spelen met voor mij nutteloze advertenties. Waar ik dan "verplicht" x seconden naar moest kijken voor de eigenlijke stream begon.

Vind het niet erg als er tussendoor af en toe een reclame clipje komt, ze moeten "ergens" geld verdienen, dat meteen starten aan het begin irriteert me.
Inderdaad, omwille van agressieve reclames kijk ik sowieso al veel minder en stop ik vaak een stream
Ik heb dat juist precies andersom, doe mij maar een paar pre rolls en dan tijdens de content die ik wil zien geen of zo min mogelijk reclame meer.
Als het je favoriete kanaal is kun je voor €3.99 per maand je abonneren en heb je (tenzij 't een heel graaierig kanaal is) geen reklames meer.
Kan iemand uitleggen hoe het komt dat de network fees in Zuid-Korea ongeveer 10x zo hoog zijn als in de rest van de wereld? Athans, volgens Twitch dat zich volgende maand uit de Zuid-Koreaanse terugtrekt.
In Z-K brengen de providers de grote dataverbruikers aan de upstream kant ook kosten in rekening, waar in de meeste landen alle kosten (upstream+downstream) door de consument worden gedragen.
Is heel Twitch Korea hierbij inbegrepen? Aangezien ze daar stoppen met Twitch volgende week.
Dit is gewoon een stap die veel bedrijven gaan doen.

Het volgende nieuws bericht is dat Twitch AI gaat gebruiken voor moderatie, video bewerking, etc etc.
In hoeverre dat niet al is.

Het lijkt mij dat het grootste deel van de medewerkers te verdelen is in Infra en Helpdesk (inclusief moderatie)

In beide segmenten zorg AI dat je veel minder mensen nodig hebt. Klantenservice kan wel met 90% naar beneden. Infra kan wel met 60% minder mensen.

Zelfs Dev zal minder nodig zijn.

En dus ook management kan minder.

het zijn allemaal kettingreacties die heel veel bedrijven gaan meemaken.
Jammer dat er geen follow-up van dit artikel komt, want het gerucht blijkt dus waar te zijn.

Er zijn veel ontslagen gevallen bij Twitch, waaronder mensen die voor het opzetten van Twitch Rivals en RLCS hebben gewerkt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.