EU: Russische hackers vallen politici en journalisten aan in meerdere lidstaten

Meerdere EU-lidstaten zeggen dat onder meer politici en journalisten zijn gehackt door de Russische cybergroep Ghostwriter. Deze groep zou gelieerd zijn aan de Russische staat. De EU dringt er bij Rusland op aan met deze aanvallen te stoppen.

In het bericht van de Europese Raad wordt niet aangegeven hoeveel en welke lidstaten de aanvallen melden. Het gaat volgens de Europese Unie om een gecoördineerde actie door de Ghostwriter-groep, waarbij parlementsleden, overheidsvertegenwoordigers, politici, journalisten en burgers worden aangevallen. Bij de aanvallen proberen de Ghostwriter-hackers data te ontfutselen van computers en persoonlijke accounts. Om wat voor data het gaat, is niet duidelijk.

De Europese Unie noemt de activiteiten onacceptabel en zegt dat ze de integriteit, veiligheid en democratische waarden en principes bedreigen. Daarnaast zouden ze desinformatie en manipulatie van informatie bevorderen. De EU en alle lidstaten keuren de aanvallen dan ook af en zeggen dat ze per direct moeten stoppen. "We dringen er bij de Russische Federatie op aan om zich te houden aan de cyberspacenormen van verantwoordelijke staten."

In komende meetings wil de EU de aanvallen bespreken en worden extra stappen overwogen. Om wat voor stappen het zou kunnen gaan, wordt niets gezegd.

Tegenover CNN zegt een EU-woordvoerder dat in ieder geval Duitse politici en overheidsvertegenwoordigers worden aangevallen door Ghostwriter. De Duitsers gaan op zondag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Duitsland zegt al sinds begin september dat de Ghostwriter-hackers 'enige tijd' Duitse politici aanvallen en desinformatie verspreiden, blijkt uit een artikel van AP News. Ook de Russische inlichtingendienst GRU zou bij de aanvallen betrokken zijn. Polen zei in juni ook doelwit te zijn van een Russische cyberaanval; het is niet duidelijk of Ghostwriter hier ook achter zat.

Door Hayte Hugo

Redacteur

24-09-2021 • 15:29

135 Linkedin

Submitter: wildhagen

Lees meer

Reacties (135)

Wijzig sortering
We nemen een veel te zwak standpunt in op dit vlak... Dit is oorlogsvoering, benoem het dan als EU ook zo en reageer gepast.
Dat is nog best lastig omdat veel van dit soort zaken op basis van unanimiteit gaan. Er hoeft maar één van de 27 lidstaten tegen te zijn en het gaat niet door. In de praktijk zie je dus ook dat landen als China en Rusland maar één lidstaat (*kuch* Hongarije *kuch*) een beetje te vriend moeten houden en ze kunnen de dans vaak redelijk ontspringen.

Dit is ook de reden dat er door sommigen gepleit wordt dat de EU buitenlandpolitiek van een unanimiteitssysteem overstapt op Qualified Majority Voting (QMV). Dan kan één land niet meer simpelweg de hele besluitvorming torpederen en zijn er serieuze argumenten nodig. Caroline de Gruyter, die vaak hele verhelderende stukken over EU politiek schrijft, heeft hier een mooi pleidooi voor geschreven.

[Reactie gewijzigd door Maurits van Baerle op 24 september 2021 16:37]

Waar ik persoonlijk niet bij kan is dat we er alleen over spreken dat wij worden aangevallen, maar dat we er nooit eerlijk over zijn dat we het net zo hard bij andere partijen doen.

Het is echt niet alsof wij stilzitten en ons een beetje laten slaan.

De live maps van cyberaanvallen zijn zeer interessant om even te bekijken. Deze werken door middel van honeypots.
Dat net zo hard valt vanuit de EU alles mee. En dan nog zijn de redenen waarom er aangevallen wordt compleet anders. Ik heb de EU nog geen democratieën zien beïnvloeden met gerichte desinformatie op Russische social media, of heb jij daar wel voorbeelden van?
Er zijn verschillende bronnen die je hiervoor kan raadplegen. Zo is er bijvoorbeeld ook een Tegenlicht documentaire over de informatieoorlog.
Ik heb de EU nog geen democratieën zien beïnvloeden met gerichte desinformatie op Russische social media
Denk dat VK ook niet een interessante target daarvoor is, maar ben niet bekend genoeg met de informatie die daar rond gaat.

Mocht je denken dat wij überhaupt geen democratieën beïnvloeden kom je der bedrogen uit. Er is genoeg erkend materiaal te vinden over de gebeurtenissen van de afgelopen decennia. Wel is waar voornamelijk onder de leiding van de VS, maar we hebben zeker daar aan deelgenomen.

De geopolitieke strijd is ook niet per se een gevecht tussen goed en kwaad. Het zijn verschillende stammen die vechten om resources.
Ik heb gezegd.

We krijgen geen 3de wereld oorlog als deel 1-2. Maar krijgen een cybercrime oorlog tussen landen.

En dat komt dichterbij.
Yep, noch de EU noch Rusland kan zich een verdere handelsoorlog veroorloven, dus Putin kan hacken wat hij wil wat dat betreft. Het is goedkoop of zelfs winstgevend.

Het enige wat de EU kan doen is cybercrime duur te maken, door hard terug te slaan inclusief aanvallen op civiele doelwitten voor commercieel gewin. Het is niet anders.
Waarom denk je dat je Rusland niet makkelijk in komt? Om "gedoe" als die spionnen die gifmoorden komen plegen uit dat land weg te houden.
Door bijvoorbeeld het wereldwijde internet op te gaan delen in fenced communities. Door al dit gerotzooi is ons internet het eigenlijke slachtoffer. Al dit gerotzooi, want dit item gaat nu even over Rusland, maar in meer of mindere mate zijn alle veiligheidsdiensten nadrukkelijk op het internet aanwezig. Vanuit veiligheidoverweging natuurlijk begrijpelijk. Mijn angst is wel dat dit uiteindelijk deze ontwikkeling het einde van het vrije en volledig toegankelijke internet gaat inluiden omdat bepaalde gedeeltes van het netwerk als een soort no-go area verklaard gaan worden.
Heb jij aandelen in wapens of zo ??

https://www.consilium.eur...inst-russia-over-ukraine/

En even ter herinnering voor een ieder die denkt dat Oekraïne toch oh zo belangrijk is voor de EU,


https://www.eca.europa.eu...ruption-in-Ukraine_EN.pdf
Ukraine is an EU Eastern Partnership country, and benefits from the European Neighbourhood Instrument, condition of which is compliance with the rule of law. The European Commission has committed around €5.6 billion to macro-financial assistance (MFA) programmes and €2.2 billion to assistance programmes since 2014. The Commission also guarantees European Investment Bank loans of €4.4 billion. The EU is the largest donor to Ukraine.
De EU is aan het rommelen in de achtertuin van Rusland,
en vervolgens kom jij met droge ogen beweren dat wanneer Rusland hier komt koekeloeren dat het oorlogsvoering is ?


Ben maar blij dat Rusland een zwak standpunt inneemt mbt gerommel in hun achtertuin van de EU.
Pardon? Mogen de Oekrainers zelf bepalen wie er in hun land komt 'rommelen'? Het is noch de achtertuin van Rusland als de EU. Zijn er problemen, dan heeft de EU er ook direct mee te maken.

Over buren gesproken. Vooralsnog komt de EU helpen met allerhande problemen en zaken. Rusland komt agressief de boel bezetten, terroriseren en de problemen verergeren.

Er is in het land echt geen meerderheid te vinden die bij Rusland 'wil horen'. Voor de Donbas-oorlog daar wellicht, maar dat gebied is volledig ontvolkt. Iedereen die weg kon, is weg.

Afgezien van de militairen op de Krim voelt niemand zich Rus, zelfs de Russen niet.

[Reactie gewijzigd door Basszje op 24 september 2021 18:25]

Heel veel emotie 🙄
Afgezien van de militairen op de Krim voelt niemand zich Rus, zelfs de Russen niet.
Nederland is anders ook duidelijk over het gerommel met Oekraïne;

https://www.rijksoverheid...raine/oekraine-referendum
Op 6 april 2016 was het raadgevend referendum over het Oekraïneverdrag. U kon voor of tegen de Wet tot goedkeuring van het EU-associatieakkoord met Oekraïne stemmen. De meerderheid van de kiezers stemden tegen het verdrag.

Het opkomstpercentage van de kiezers was 32,28%. Dat was meer dan 30%, dus de kiesdrempel werd gehaald: het referendum is geldig. De meerderheid van de kiezers stemde tegen (61%). Voor stemden 38,21% van alle opgekomen kiezers.
Nog interessanter,
de partijen die altijd voor referenda waren, hoor je er niet meer over omdat het dus ook de andere kant op kan gaan ondanks alle poeha en emotionele chantage van politici die suggereerden dat het toch oh zo belangrijk was.

Je bent daar in blijven hangen 🙂

[Reactie gewijzigd door Iblies op 24 september 2021 19:40]

Dit is mis informatie. Het referendum ging niet over steun aan het krim of rusland. Het was een refernedum over het rectificren van een handels oveereenkomst. de nederlandse kiezer wist dat dit hele referendum door Ruslands loopjong georganiseerd was. en had dus totaal geen support (zie de totale opkomst) wat overheid dus ook stimuleerde om niet te gaan.
zie de totale opkomst
Je bedoelt dat de rest van Nederland het simpelweg geen ene zak kon schelen?


Blijft fascinerend hoe feiten zo kunnen worden verdraaid en dat je niet-stemmers als protest-stem tegen het hele referendum wil wegzetten om er iets positiefs uit te kunnen vissen is wederom een nieuwe dimensie 👍
Ik zou zeggen, hoor, hoor, zeg het voort.

Hopelijk kunnen ze je in je veronderstelling ondersteunen 🙂
Je bedoelt dat de rest van Nederland het simpelweg geen ene zak kon schelen?
Nee ik bedoel dat er gezegd is door de toenzittende regering dat het referendum geen meerwaarde heeft en dus geen zin had om te stemmen. Het referndum was georganiseerd door geenpeil (later werd dit forum voor democratie) en was door Russische geld gefinancieerd. dus er was alleen reclame over nee stemmen. het leefde niet.
Blijft fascinerend hoe feiten zo kunnen worden verdraaid en dat je niet-stemmers als protest-stem tegen het hele referendum wil wegzetten om er iets positiefs uit te kunnen vissen is wederom een nieuwe dimensie 👍
welke feiten verdraai ik precies en waar zeg ik niet stemmers een protest stem is tegen het referendum. Ik reageerde op jou oorspronkelijke opmerking:
Nederland is anders ook duidelijk over het gerommel met Oekraïne;

Op 6 april 2016 was het raadgevend referendum over het Oekraïneverdrag. U kon voor of tegen de Wet tot goedkeuring van het EU-associatieakkoord met Oekraïne stemmen. De meerderheid van de kiezers stemden tegen het verdrag.

Het opkomstpercentage van de kiezers was 32,28%. Dat was meer dan 30%, dus de kiesdrempel werd gehaald: het referendum is geldig. De meerderheid van de kiezers stemde tegen (61%). Voor stemden 38,21% van alle opgekomen kiezers.
dus nederland staat niet achter geen gerommel in OeraIne, maar 17% van de stemmers (de stand vaste groep die pvv en fvd en andere stemt). is er geen voorstander. Verder Rusland heeft geen eigen achtertuin. want oekraine is een eigen land die zijn eigen lot kan bepalen. als dat in Europa is dan is dat aan hun en europa. Rusland kan zich beter met zich zelf bemoeien. Maar ja, he dit krijg je als de corrupte tak van een spionage en geheime diensten leiders van een land maakt.
Moderne godwin;
gooi er een beetje PVV of of FvD in en argumentatie moet ineens logisch zijn…

totdat je beseft dat Trump jarenlang geridiculiseerd werd, maar dat Biden dezelfde lijn voortzet en erger, zie China en social media.

Je vermijd bewust de inhoud met die afslagen.
want oekraine is een eigen land
Je bedoelt een soevereine staat 🙂 Nooit geweest en de retoriek van de EU dat het allemaal Russisch gekloot was houdt geen stand meer, de afgelopen 6 jaar heeft Rusland zich koest gehouden.
Oekraïne mist het fundament om een fatsoenlijke staat op te bouwen en dat is een veel groter complex geheel dan Rusland.
Moderne godwin;
gooi er een beetje PVV of of FvD in en argumentatie moet ineens logisch zijn…
Nee, het punt is dat alleen die achterban voornamelijk is komen opdraven... Gewoon een statistisch feitje.
totdat je beseft dat Trump jarenlang geridiculiseerd werd, maar dat Biden dezelfde lijn voortzet en erger, zie China en social media.

Je vermijd bewust de inhoud met die afslagen.
Waar heb ik het over Trump precies en de media? Wat heeft Bidens china beleid hiermee te maken precies en wie neemt nu precies een afslag die afleidt van de inhoudt? Het gaat nog steeds over je opmerking dat nederland achter Rusland staat (en dat Rusland geen enkele claim kan doen ten aanzien van de oekraine, want de oekraine bepaalt zelf met wie ze in zee wil.
Je bedoelt een soevereine staat 🙂 Nooit geweest en de retoriek van de EU dat het allemaal Russisch gekloot was houdt geen stand meer, de afgelopen 6 jaar heeft Rusland zich koest gehouden.
Oekraïne mist het fundament om een fatsoenlijke staat op te bouwen en dat is een veel groter complex geheel dan Rusland.
Oekraine is altijd een zelfstandige staat heweest voor de sovjet unie, en eigen volk gehad. Rusland is verantwoordelijk voor 80% van de problemen in de oekraine.
Heb je nog ook bronnen voor je onderbuik-gevoelens 🙂, SP maar ook Partij van de Dieren waren ook tegen het verdrag
Oekraine is altijd een zelfstandige staat heweest voor de sovjet unie, en eigen volk gehad. Rusland is verantwoordelijk voor 80% van de problemen in de oekraine.
En weer een onzinnige emotionele uitspatting? Welke boeken lees jij?

Het stuk is altijd verdeeld tussen Ottomaans Rijk en Rusland/Sovjet-Unie.


Maar wacht, Ottomaans rijk is geen onderdeel van westerse geschiedenis 😕 Laat de onderbuikgevoelens dus gewoon achterwege in plaats van lukraak aandacht vragen voor materie waar je duidelijk denkt bij betrokken te zijn terwijl het niks met het westen te maken heeft…. en waar Nederland ook nee tegen heeft gezegd 🙂


En je bent vrij om bronnen aan te halen natuurlijk.
Oekraine, wat het nu is bestaat sinds 1991. En bestaat net zoalng als het huidge rusland.

En Oekraine ligt tegen onze eu grens (polen, slowakije), dus het is gewoon onze buur.

Maar serieuz vraag: wat maakt dat Rusland volgens jou het recht heeft zich in de Oekraine te bemoeien?
Oekraïne, wat het nu is bestaat sinds 1991. En bestaat net zoalng als het huidge rusland.

En Oekraine ligt tegen onze eu grens (polen, slowakije), dus het is gewoon onze buur.

Maar serieuz vraag: wat maakt dat Rusland volgens jou het recht heeft zich in de Oekraine te bemoeien?
Weer heel veel emotie waarbij jouw perceptie tot daden moet leiden zonder enig daadwerkelijk realisme.


Als jij weet dat het land nog niet eens 30 jaar bestaat en het een grote corrupte bende is volgens de EU zelf, met of zonder Krim, voor wie of wat pleit jij dan?

En waarom zouden de landen die daarvoor de boel runden het stuk niet meer mogen opeisen? Die regio is de afgelopen eeuwen nooit autonoom geweest, waar zou dat bestaansrecht dan ineens vandaan komen? Je neemt ergens een ijkpunt in de geschiedenis met de mededeling, dit is Oekraïne.

En je bent vrij om er een heel lang over na te denken,
maar er zijn genoeg hedendaagse voorbeelden die toch anders in mekaar zitten zoals spanje, schotland, maar ook hongkong en taiwan.
Welk emotie?

En wat is jou perspectief. waarom pro rusland?
Welk emotie?

En wat is jou perspectief. waarom pro rusland?
Je valt in de herhaling waarbij je nog steeds niet hebt kunnen uitleggen wat jouw belang is in die regionen is en/of je eigen belang.


Je perceptie
waarom pro rusland?
is eerder jouw probleem waar jij invulling aan moet geven.

Oekraïne heeft geen band met EU of Nederland.


Leg jij dus uit waarom jij denkt dat actie ondernemen tegen Rusland nodig is, dat zich genoodzaakt voelde om in te grijpen in een regio dat volgens de EU zelfs sinds haar bestaansrecht een grote corrupte bende is,
met of zonder Krim.

En zonder emotie onderbouwd met bronnen in historisch perspectief, als is dat weer niet zo veel….
zucht, ik stop je legt wederom dingen in mijn mond die ik niet zeg. En stel je een vraag . Je weigert om een antwoord te geven. Miischien iets tr emotioneel betrokkenen bij Rusland


(grappig trouwens dat alleen rusland dat heeft, accounts die hen tot het bot verdedigen, waarom zou dat toch zijn?, waarom al die emoties rondom Rusland?)
Dat zijn je bronnen voor al je stellingen 🙂

dank u 🙄
Zonder de emotie. Historisch gezien is het dat door de bank genomen er inderdaad een grotere band is tussen de Oekraine en Rusland dan die met "Europa"... maar dat is alleen geen warme band... het is voornamelijk een afgedwongen en opgedrongen band.

Dus je kan we zeggen dat door de "band" het de Russische achtertuin zou moeten zijn. Alleen die zelfde band verhindert de Oekrainers datzelfde te vinden.

Trouwens.. waarom zouden überhaupt iemands achtertuin zijn? Het is een souvereine staat. Ontstaan vanuit de Oekraiense sovietstaat die zich onafhankelijk verkaarde in 1991 na de mislukte augustuscoup in Moskou. Die staat was inclusief de Krim. Overigens ook inclusief de in 1944 afgenomen Poolse gebieden. Poolse achtertuin?

De sovjet unie donderde uit elkaar en voormalige sovjetrepublieken werden onafhankelijk. Nog gekker, sommige voormalige sovjet republieken werden zelfs lid van de Nato.

En dat is niet omdat ze nou zoveel vertrouwen hadden en hebben in de goede bedoelingen van Moskou.

Ernstig tegen het zere been van Moskou allemaal. Maar dat is wel emotie.
Dus je kan we zeggen dat door de "band" het de Russische achtertuin zou moeten zijn. Alleen die zelfde band verhindert de Oekrainers datzelfde te vinden.
Toch is de EU het anders eens met Rusland dat het daar allemaal twijfelachtig bestuur is.


Daar waar Rusland jarenlang als boeman werd weggezet, zie je na loskoppelen van Krim hetzelfde gebeuren in andere gebieden.
Je hebt er een hele dag over na kunnen denken maar nog steeds geen bronnen 👍👍👍

En ondertussen als tourette anderen vervloeken 😁
Je Nederlands is gewoon te beroerd om je serieus te nemen.

"Anderen" is meervoud. Ik noem jou "trol/mol".. impliceert enkelvoud. Puur voor jou dus. Het is ook geen vervloeking want dan had ik je iets ernstigs toegewenst in de religieuze sfeer.

Je reacties impliceren mol/trol. Mocht dat niet zo zijn is het nog veel erger. Dan ben je blind voor de realiteit en akelig beperkt in je vermogen om nieuws en feiten van nep en onzin te onderscheiden.

De links en bronnen zou je met enige kennis en verstand heel makkelijk moeten kunnen vinden. Maar dat zul jij wel MSM noemen. En die hebben natuuuuuuuuuurlijk nooit gelijk.
Deze keer 2 hele dagen,
en laat me raden,
nog steeds geen bronnen 🤣


Lees je eigen gebrol eens door voordat je met het vingertje gaat wijzen 🤌
Invloed van buitenaf is wel degelijk aanwezig. Kijk eens op deze pagina om te starten: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sphere_of_influence
"de nederlandse kiezer wist dat dit hele referendum door Ruslands loopjong georganiseerd was."

1 - kan je je bron posten van deze stelling?
2 - Ruslands loopjong is subjectief en werkt stigmatiseren. Dat iemand een tegengeluid geeft betekent niet per definitie dat deze een loopjong is van de opponent. https://verkenjegeest.com...en-cognitieve-vervorming/
Dat referendumgeneuzel heeft op geen enkel manier iets veranderd. Kon ook niet echt, als je iets weet van associatie-akkoorden. Nodeloos te zeggen dat een zinloze exercitie was. Geen idee ook waarom je het aanhaalt.

Je begint te ronken dat de EU niet in de tuin van Rusland moet gaan zitten, ik vertel je wat die achtertuin er zelf van vindt.
Europa geeft financiële steun aan Oekraïne, de Russen vallen het binnen en annexeren een stuk van dat land. Benieuwd naar hoe je het Russisch gedrag wil noemen.
Oekraïne is een zelfstandig land. Als de EU en Oekraïne samen afspraken maken over financiële hulp of wat dan ook, dan hebben de Russen dat te accepteren.
De Russen, sorry de Russische leiders, leven nog in de koude oorlog gedachten. Althans, dat roepen ze maar om aan de macht te kunnen blijven. Er is geen weldenkende Rus die de EU als een gevaar ziet.
Oekraïne is een zelfstandig land.
Dit is ook gewoon onzinnig. Oekraïne is een speelbal. Allerlei landen willen het als uitvalsbasis gaan gebruiken en er een millitaire basis hebben.


Moment dat Rusland er zelf binnendenderd en een stuk veiligsteld spelen politici de vermoorde onschuld.
Bewijs. Bron? Wie de schoen past.. kom op met je bronnen..

Vooral dat stukje over "veilig" stellen... wat is er dan veilig en voor wie.. bronnen trolletje.. bronnen.
Sodeju zeg, jij bent op gepikeerd 🤣


Beetje lukraak ergens gaan reageren over zaken waar je geen verstand van hebt en dan proberen relevant te blijven 😂

Nou, hier dan,

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sea_Rotational_Force
https://www.militarytimes...-in-the-black-sea-region/
https://www.reuters.com/w...ssian-protest-2021-06-28/


Niet verbaast zijn dus als tzt hier de Russische marine of Chinese Marine een keer langs de Waddenzee komt varen en net op internationale wateren oefeningen komt doen 🙂 Dat zijn gewoon oefeningen en moet je verder niks achterzoeken, ook niet dat het symbolische waarde heeft.
Ok maar waar staat dan dat het de russische "overname" van de Krim.. veiligstellen is?
Of het over de grens ondersteunen van de rebellen in de Oekraine "veiligstellen" is?

Bronnen.. "despite russian protest" interesseert me niet zo.. moskou protesteert tegen wat? Sta eerst maar eens protesten van je eigen bevolking toe voordat je als land een grote muil hebt naar de rest van de wereld.

Kijkend naar de politiek van Rusland zie ik een regime van mannetjes met te kleine piemeltjes. Met een overmatige geldingsdrang. Geen enkele vorm van zelfreflectie en al helemaal geen greintje besef van elke vorm van integriteit. En ja die vind je wel meer.. Naast Poetin en de zijnen, Trump heeft ook een te klein pikkie. Erdogan heeft een klein pikkie, Orban heeft een klein pikkie, Duda heeft een klein pikkie.. tevens hebben ze nog een overeenkomst, lange tenen.

En ze zijn niet geinteresseerd in de belangen van hun land of bevolking. Ze zijn slechts geinteresseerd in eigen belang en een beetje in het belang van hen die meelopen.

In Nederland proberen we de ondermijnende criminaliteit aan te pakken. In die landen zijn dat soort boeven allang aan de macht.

Overigens is het: "je bent gepikeerd" of "je bent op je teentjes getrapt".. ga nou eerst es je best doen om echt goed te formuleren in het Nederlands.. of moet ik zeggen "gaan JULLIE nou eerst eens je best doen".
Leer ook nog even deugdelijk de werkwoorden te vervoegen.

Dus voordat je oefeningen gaat houden in de Waddenzee, doe een taalcursus. Oh en op een aantal Waddeneilanden spreken ze Fries. Zijn ook cursussen voor. Succes.
Zoveel emotie om je gelijk te halen in waar je het verkeerd hebt 😬😂
En ze zijn niet geinteresseerd in de belangen van hun land of bevolking.
Dat blijf je herhalen als westerling die daar niks te zoeken heeft 🙂

Net een ouderwetse langspeelplaat die is blijven hangen…
zoals in Vietnam, Midden-Oosten, Afghanistan, delen van Afrika, Zuid-Amerika. Zo blijven er weinig vrienden over he 😄
Ah ja? nu ben ik ineens een westerling die er niets te zoeken heeft? Maar wat dan met al die 'oosterlingen' die er ook niks te zoeken hebben. Die verdedig je maar al te graag. Ik snap dat je verstoken bent van elke vorm van zelfrespect en ethische normen en waarden. Maar daar wordt je vast ook niet voor betaald.

Je haalt er nu landen bij die enige vorm van wat vor strijd dan ook met de verenigde staten hebben gehad begrijp ik? Maar natuurlijk.. met zoveel mogelijk suffe onzinverhalen en vergelijkingen die er niet toe doen de discussie frustreren.

Wazige informatie, desinformatie, links erbij zoeken die niets met het topic te maken hebben,... slecht nederlands... jónge alles is gewoon trol.

Reageer gewoon niet.. elke reactie van je bewijst maar weer hoe "trol" je bent.

Tja.. of je bent een zielige mislukte tiener (of blijvenhangen) die op z'n zolderkamertje zichzelf belangrijk probeert te maken... dat kan natuurlijk ook.

Succes kerel, en gebruik genoeg tissues.

[Reactie gewijzigd door Waarnemer op 3 oktober 2021 11:41]

En na deze tirade ben je wederom in de veronderstelling dat je argumentantie met een gebrek aan bronnen relevant is geworden 😄

Hou vol zou ik zeggen,
ik vermaak me wel hoe je je in allerlei bochten blijft wringen waarbij dieptepunt na dieptepunt blijft bereiken 🤌🤣
goed zo, doorgaan, bewijs jezelf of julliezelf.

Tirade, relevant, veronderstelling, argumentatie, bochten wringen.. mooi man, goed gevonden... beetje de taal van 30 jaar terug... ga je nou eens verdiepen in écht Nederlands. Dat wat we in 2021 spreken en schrijven.

Blijf vooral de boeven in het oosten en het wilde westen verdedigen. Hou vol! Echt je bent dé uitverkorene!
Blijf vooral de boeven in het oosten en het wilde westen verdedigen. Hou vol! Echt je bent dé uitverkorene!
🙄
Weer die drama.
https://watson.brown.edu/...%20War%2C%202001-2021.pdf
Since invading Afghanistan in 2001, the United States has spent $2.26 trillion on the war
Dat is dus $2.260.000.000.000,-
En wie noem jij een boef. Ga je schamen.

[Reactie gewijzigd door Iblies op 3 oktober 2021 12:17]

net gestikt van het lachen....... waarom zou ik me moeten schamen voor iets wat boeven doen?
ik geef geen geld uit aan oorlog.. dat doet Poetin wel, Erdogan wel, Trump wel en heleboel anderen wel... ik niet.. ik verdedig ze ook niet.. jij wel.. Als ik zeg dat Poetin geld besteedt aan oorlog voeren in voormalige sovjet staten, sta jij op de achterste beentjes.. jij verdedigt dit.. ik niet..

Volgens mij moet jij je schamen... lees je eigen onzin nog eens na.. en schaam de ogen uit je kop.
Wederom een emotionele explosie gebaseerd op onderbuikgevoelens met een compleet gebrek aan bronnen 👀😄
Trump
Je weet hoeveel 20 jaar is? En dat uitgerekend deze persoon als eerste zei van wtf doet de VS daar 🙂
En dat de huidige Biden met tegenzin vertrekt en Trumps beleid uitvoert,
en dat de huidige Biden alle millitaire acties in zowel Afghanistan als Midden-Oosten heeft ondersteund,

https://www.nytimes.com/2...s/joe-biden-iraq-war.html
In October 2002, he was one of 77 senators who gave President George W. Bush the authority to use force in Iraq. He is still trying to explain that choice.
Maar die noem je niet omdat dat niet in je huidige psychologische toestand past 😄


Je drijft op emotie in de illusie dat die regionen iets met de EU of Nederland te maken hebben alleen is dat onzinnig, net zo onzinnig als je perceptie dat er partijen zijn die goede intenties hebben.

edit;
btw, je Nederlands gaat achteruit 🤌🤌🤌🤣

[Reactie gewijzigd door Iblies op 4 oktober 2021 09:05]

hahaha.. je bent echt grappig.. en ziek.

leuk. dat je ook 24/7 online bent...

misschien moet je je es gaan verdiepen in de negatieve effecten van pindakaas op de wereldorde.
Als je interessante bronnen daar van hebt hou ik me aanbevolen 🙂
https://www.calve.nl/producten/pindakaas.html

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Carter

pindakaas, pindaboer en president van de USA.

de rest laat ik over aan jou eigen ongbreidelde fantasie.

succes.. je weet er vast een complot-theorie aan te hangen.. kom op.. je kan het!

...knoeier..
🤔

Je moet daar echt toch meer invulling aan geven;
hahaha.. je bent echt grappig.. en ziek.

leuk. dat je ook 24/7 online bent...

misschien moet je je es gaan verdiepen in de negatieve effecten van pindakaas op de wereldorde.
Hier wek je toch echt de suggestie dat je er meer van weet 👀🤌🤌🤌
zo'n zwak standpunt nemen ze niet in hoor, check de annexatie van de Krim tbv de marinebasis.
De Russen stellen hun belangen veilig als ze daartoe gedwongen worden.
De Russen praten niet zoveel als dat niet nodig is, die doen.
zo'n zwak standpunt nemen ze niet in hoor, check de annexatie van de Krim tbv de marinebasis.
En omdat de inwoners dat wilden. Sterker nog: de EU heeft sinds 2001(!) meermaals enquêtes gehouden op De Krim en al die jaren bleek steeds weer dat de meerderheid bij Rusland wilde horen.
Als de bevolking van bv Amsterdam zou kiezen om voortaan bij Belgie te willen, wil niet zeggen dat ze dat recht hebben.
Hetzelfde geldt ook voor De Krim. Dan verhuizen ze maar naar Rusland.
Dit is gewoon met geweld ingenomen.
Ik zeg toch ook nergens dat de annexatie goed was? Ik zeg alleen dat het niet alleen om de marinebasis te doen was, zoals in de reactie boven mij werd gesteld.

En slecht voorbeeld van Amsterdam, want annexeren kunnen ze daar ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdamse_annexaties
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kadoelen_(Amsterdam)

En dan vooral bij Kadoelen en de Houtrakpolder, wat ze beide tegen de wensen van de bevolking én gemeentebesturen in hebben geannexxeerd:
"Kadoelen hoorde tot 1966 bij Landsmeer. Vanwege de komst van de Ringweg A10 is Kadoelen destijds onder veel protesten van de bevolking en het gemeentebestuur van Landsmeer door de gemeente Amsterdam geannexeerd."

"In 1963 en 1970 is een groot gedeelte van de Houtrakpolder overgegaan van de gemeente Haarlemmerliede naar de gemeente Amsterdam voor de uitbreiding van de Amsterdamse haven. Dit ging niet zonder strijd en de gemeente Haarlemmerliede verzette zich fel, wat echter niet mocht baten."

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 24 september 2021 17:01]

als je dan voorbeelden gebruikt moet je het wel goed doen.
Tenzij Amsterdam op de grens ligt met Belgie en je er een 1830-dingetje bij haalt en er erg veel Belgen wonen in Amsterdam...

Er is overigens amper een schot gelost.
Er vond een staatsgreep plaats in Kiev. De regionale regering gooide de handdoek wederom in de ring en scheidde zich af van Kiev (hebben ze eerder geprobeerd maar ditmaal lukte het wel).
De meeste Russische troepen waren overigens al op de Krim. Kwamen van de bases en dat mocht ook gewoon volgens de afspraken tbv ordebewaking. De rest van de militairen (zonder insignes) is ingevlogen.

Dat wij dat referendum niet erkennen hebben de Russen en de plaatselijke Krim-bewoners geen boodschap aan. Als ik er dan een typische whataboutism bij mag halen: het boeit ons ook niet dat de Servische bevolking problemem heeft met de afscheiding van Kosovo.
Eenzelfde hier, maar dan andersom.
'Er is overigens amper een schot gelost.'

Je bent bewust dat het al jaren zo goed als oorlog is in Ukraine vanwege de Krim he....?

Daag je uit om je volgende vakantie daar eens naar toe te boeken...
op de Krim bedoelde ik.
Wat in Donetsk/Luhansk gebeurt is een ander verhaal.

Maar ik zou zo op het vliegtuig stappen naar Kiev hoor, geen probleem.
Sowieso is er niets aan de hand in west-Oekraine en ook in grote delen van oost-Oekraine is niets aan de hand.
T is een beetje alsof je helemaal niet naar Nederland (of Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven) zou kunnen gaan alleen omdat er gevochten wordt in Groningen.
Er is weinig geweld bij de annexatie geweest. In tegenstelling tot Kosovo.
Uiteindelijk zijn alle landen op hun eigen belangen gericht. Dat is voor de een slecht en voor de ander goed.
Er is weinig geweld bij de annexatie geweest.
Je bent een troll of je probeert bewust de feiten te negeren.
In Oost Oekraïne is het sinds jaar en dag een oorlog aan de gang. Gesteund en gesponsord door Rusland.
We hebben het hier in NL ook mogen ervaren met MH17.
[...]

Je bent een troll of je probeert bewust de feiten te negeren.
In Oost Oekraïne is het sinds jaar en dag een oorlog aan de gang. Gesteund en gesponsord door Rusland.
Het onderwerp was De Krim, NIET Oost-Oekraïne.

Dus om maar met jouw woorden te spreken: je bent een trol of je leest reacties bewust anders.
Een atommacht klopt bij je deur aan en zegt dat alles nu van hem is.
O rekenmaar dat dat onder geweld valt.
Dat komt niet door de giecheltoets…
Daarom is het gebied ook zo ontvolkt .... eheh.
En omdat de inwoners dat wilden. Sterker nog: de EU heeft sinds 2001(!) meermaals enquêtes gehouden op De Krim en al die jaren bleek steeds weer dat de meerderheid bij Rusland wilde horen.
Wat een kletskoek, alsof de Russische regering zo gevoelig is voor de wensen van hun bevolking.

De Krim is geannexeerd omdat de nieuwe regering in Ukraïne dreigde de huur van de marinebasis in Sevastopol niet te verlengen. Daarmee zou de vloot de enige basis die jaarrond ijsvrij is verliezen en haar mogelijkheden in het Middellandse Zee gebied grotendeels kwijt raken. Bijzonder onbezonnen actie van Kiev.
natuurlijk zijn er andere belangen: het land losweken van de Russische invloed.
Ze waren flink onderweg maar de Russen kennen het plan natuurlijk ook en hebben hun belangen veilig gesteld toen we de boel op de spits dreven op het Maidan plein.
Het is misschien een idee om toch weer eens een kijkje te nemen in het topic in AWM over die kwestie, wij dreven het immers niet op de spits. Je gaat nu af op een disproportioneel signaal van aanwezigheid van een paar figuren, waar in het land zelf men volledig klaar was met wat voor hen een duidelijk herkenbare en corrupte transitie naar condities à la Wit Rusland was.

De provocaties van aanslagen en wapeninzet van pro-Russische incidenten ten gunste van de zittende oligarchie was teveel voor de bevolking, en daarmee begon wat uiteindelijk eindigde in Maidan. Een langdurig proces van eigen respons.

Nogmaals, er is een fenomenaal topic over in AWM, met participatie van betrokkenen, perspectieven op de grond, analyses en toetsingen heen en weer, de moeite waard.
'het land' is verdeeld in oost en west.
Men was dus in het 'land' niet perse 'klaar.
Met name in west-Oekraine is de jeugd waarschijnlijk pro-westers, maar dat is het oosten wel anders.
Beetje qua Belgie. Wallonie enzo. Zo ook met Oost-Oekraine waar men blijkbaar verwaarloosd is door Kiev en er wel klaar mee. Vandaar de uprising waardoor de Russische rebellen er voet aan wal hebben weten te krijgen.
Ik snap ook niet dat ze Oekraïne niet gewoon opdelen. Het is niet alsof er in het oosten zoveel te halen valt, zeker niet nu een deel aan gort is geschoten. Dan kunnen ze toch net zo goed dat deel tot eigen land verklaren?
ik zie het nog wel gebeuren dat het land in tweeen wordt gesplitst inderdaad, met de Dnjepr als grens.
In het oosten is prima iets te halen, maar vanwege de burgeroorlog heeft Shell haar contract opgezegd om een van de grootste schaliegasvelden van Europa aan te boren.
Precies onder Luhansk en Donetsk zit dat schaliegasveld. De Russen zijn ook niet dom :P
Altijd leuk die 'we'. Als ik het met Oekrainers over Maidan hebt weet echt helemaal niemand dat er ook anderhalve politicus uit Europa twee minuten wat heeft geroepen. Niet wie, waarvandaan, of wat dan ook.

Interesseert ook niemand, want veelal wordt engels toch niet goed verstaan. Verder had het ook nul impact / effect.
Het was eigenlijk aan je voorganger gericht. Ik wilde ihet iets aanvullen, maar dat heeft een beetje zijn eigen leven gekregen ;)
Eerst maar eens de defensie in orde krijgen voordat we de oorlog verklaren…
We gaan geen oorlog voeren met de Russen, kost te veel geld.
Russische economie kan dat ook niet aan. Die economie is net 2x zo groot als die van Nederland een wapenwedloop kunnen ze niet eens financieren.

https://en.m.wikipedia.or...ountries_by_GDP_(nominal)

De Russen delen speldenprikken uit om bij ons reactie te ontlokken zodat zij die weer intern breed uit kunnen meten en een buitenlandse vijand kunnen creëren.
Het echte Russische probleem ligt aan het Oosten van Rusland (China). Dat weten zij ook wel.
We gaan geen oorlog voeren omdat Rusland niet de vijand is.
Ze doen overal aan mee van energie leveren tot astronauten de ruimte in schieten.
En wat doen wij? Foei, jij mag geen tulpen en kaas hebben...maar wel gretig gas afnemen van ze.
Alle 'sancties' zijn een wassen neus.
Dan ga je er wel van uit dat altijd de meest logische optie wordt gekozen.

Een oorlog starten kunnen ze best. Juist daarom moet je eigen hardware hebben om te benadrukken dat ze niet ver komen.
eens, maar dat betekent dat ze echt politiek stelling moeten nemen en dat is niet leuk.
Putin is de Engelse term. Poetin Nederlands.

Putin kan de hand boven de gaskraan houden maar hij weet ook dat zijn land het economisch nodig heeft om het o.a. aan ons te verkopen dus zo snel zal ie de kraan ook weer niet dichtdraaien.
Alleen de Oekraine loopt dat risico meer en meer nu de Nordstreams klaar zijn.
Maar goed, de Oekraine heeft nou eenmaal een betalingsachterstand dus technisch gezien kan Rusland de kraan dichtdraaien.
Het is Путин, maar dat leest voor Nederlanders lastig, daarom schrijft men het zo dat de klank redelijk overeenkomt. In het Nederlands is oe dan beter dan u.
wel iets roepen maar verder geen details geven.

Doet me denken aan dat filmpje van Zondag met Lubach over die golf van Russische propaganda websites die volgens Ollongren zo ongeveer de fabric of society zou ontwrichten...
Was weinig van hard te maken.
Lijkt me nou niet handig om alles wat je gezien/gevonden hebt te gaan delen. Deze informatie komt namelijk ook direct weer in rusland terecht.
en dan denk ik: als je dan niks te melden hebt, meldt het dan gewoon niet. (en dat bedoel ik niet richting jou maar dus richting de EU of welke instantie dan ook die zoiets meldt.
Dat iets volgens jou gewoon is zorgt er nog niet voor dat het dus maar onbelangrijk is om te weten wanneer iets gebeurde. Je hoeft niet naar nieuws over het weer te luisteren als je genoegen neemt te weten dat het vaak droog of nat kan zijn.
Daarbij is niet genoeg informatie geven niet zomaar vergelijkbaar met niets te melden hebben. Het was gisteren droog kan voor jou niet relevant zijn, maar een ander kan bevestiging nodig hebben dat die toch maar beter rekening kan houden dat een ander last heeft van droogte.
we hebben het hier over forse aantijgingen over hackpogingen etc maar we krijgen verder geen details en moeten voor de rest de melders op hun blauwe ogen geloven.
Dat de Russen ons ongetwijfeld hacken mag dan zo zijn maar inmiddels ben ik wel een beetje klaar met de reguliere meldingen. Het begint nu meer op anti-Rusland propaganda te lijken in plaats van serieuze meldingen waar we als Tweakers wat mee kunnen.
Waarom niet? Lijkt me wel handig om te weten dat de russen of chinezen weer/constant bezig zijn. Kun je als normaal persoon/bedrijf, er hopelijk, iets tegen doen.
we weten al jaren dat de Chinezen, Russen, Iraniers, Noord Koreanen, Zuid Koreanen, Taiwanezen, Japanners, Duitsers, Amerikanen, Engelsen, Nederlanders, Fransen en ga zo maar door elkaar afluisteren en vliegen afvangen en hacken en ga zo maar door.

Hoe vaak wil je horen wat we allang weten?
Of ben je bang dat je aandacht verslapt als er niet minstens eens per kwartaal een berichtje over komt?

Maar goed, laten we consequent blijven: dan wil ik ook berichten over laatste hacks van de AIVD/MIVD en de CIA/NSA en GHCQ of welke andere alfabet-organisatie ter wereld ook.
Weten we ook dat 'wij' het nog doen.

Is er al een nieuwe stuxnet geweest? Wanneer is Iran voor het laatst getroffen door een westerse (inclusief Israel) aanval/ontwrichtingspoging?
Zijn de Israeli's al weer eens opgestegen met een F16/F35 met een kernbommetje richting Teheran maar op het laatste moment teruggefloten door de Amerikanen?
Heeft de AIVD recent nog een Russische ABT-groep gecounterhacked?
Wat is het laatste nieuws over onze activiteiten richting China? Zijn er activiteiten?

[Reactie gewijzigd door tyrunar op 24 september 2021 16:48]

Dan ga je daar toch nieuws overschrijven? Lijkt me geen probleem toch?
ja, daar ga je nieuws over schrijven maar vervolgens geen details geven.

'ja ze hacken maar hoe en wat zeggen we niet'.
Wordt een beetje inhoudsloos bericht dan.
Waarom zou je het niet melden? Als de politie een lading coke in beslag neemt laten ze ons toch ook niet allemaal testen om te bewijzen dat het zulk sterk spul is?
Waarom zouden ze verdere details moeten geven? Dit is de grote mensen wereld, niet een TV serie waar het hele verhaal in 28 minuten (inclusief reclameblokken) de kijker voorgeschoteld moet worden. Er is geen plicht om jou te overtuigen.

Het is volkomen normaal dat sommige details wel bekend zijn maar niet publiek worden gemaakt. Bijvoorbeeld omdat je anderen niet op ideeën wil brengen. Omdat je niet openbaar wil maken welke aanvalsmethode wél en welke niet heeft gewerkt. Omdat alle details onthullen de aanvaller ook een idee kan geven wat je nog niet hebt ontdekt. Omdat 'daderkennis' soms erg nuttig is om er achter komen of iets of iemand er inderdaad achter zat. Omdat sommige whistleblowers het geen probleem vinden om publiekelijk zo bekend te staan maar andere dat liever niet hebben. Of omdat bepaalde details openbaren ook ineens inzicht kan geven in de methodiek die gebruikt is om het op te sporen of te ontdekken. De meeste landen houden de details over de werking van hun inlichtingendiensten graag geheim voor de buitenwereld omdat ze anders minder effectief zouden zijn.
nogmaals: als er dan niks te melden valt, waarom dan iets melden?
Werking van inlichtingendiensten graag geheim houden. Prima, maar wat je nu dan ongeveer krijgt zijn berichtjes dat de AIVD bestaat en haar werk doet. Wat die werkzaamheden zijn zeggen we er niet bij maar zeggen wel dat ze hun werk doen en niet de hele dag koffie zitten te drinken.

Als je iets of iemand beschuldigt van een hackpoging dan vind ik dat je daar bewijsvoering voor moet meedragen, anders is het smaad oid: het verspreiden van aantijgingen zonder dat je die onderbouwt.

[Reactie gewijzigd door tyrunar op 24 september 2021 17:04]

Er is voldoende te melden, en dat hebben ze dan ook gedaan. Jij en ik hebben geen recht op bewijzen en ik zie dan ook niet waarom iemand moeite moet doen om die bewijzen te leveren. Zeker niet als dat openbaren een reeks negatieve gevolgen heeft.
Uw standpunt kan ik mij zeker deels in vinden, maar anderzijds voelt het wrang aan met landen zoals Afghanistan of Irak in het achterhoofd. Dat paard is een flink eind weg galoppeert met het vertrouwen in de politiek wat betreft dit soort casussen. Dan is het niet vreemd dat menig mens hier met argusogen naar kijkt. Wat ook deels onder gedegen journalistieke verantwoordelijkheid hoort te vallen. De 'waarheid' ligt vaker ergens tussen het midden van de verschillende internationale verslaggevingen. Het is bijna vermakelijk om over hetzelfde onderwerp te lezen op CNN, RT en global times.
Niemand zit te wachten om een conflict ingesleept te worden, dus i.m.h.o. is er niets mis mee dat men ook graag de nuances hoort en ziet bij dit soort berichtgevingen.
"De waarheid ligt in het midden" is een beruchte drogredenering hoor.
De waarheid ligt het bijna nooit "in het midden" namelijk. Tenzij je vanuit een heel vreemd perspectief kijkt.
"(Zie je wel, voor iemand die de volgende dag toch al zou sterven, is dit helemaal niet erg.QED,)"
Een drogreden of een vrij algemene uitdrukking om in dit geval te stipuleren dat er (bijna) altijd bias meereist in de verslaggeving van gebeurtenissen. Van die bias moeten wij als lezers bewust zijn.
Dat de waarheid precies in het midden ligt tussen 2 kampementen is natuurlijk beeldspraak.
Maar wat u indirect zegt, is dat 1 partij de waarheid spreekt en een andere alleen maar jokt. Dat lijkt mij niet correct..
Uiteraard is de andere partij niet over alles aan het jokken. Zou opvallen als de lucht paars is en het gras oranje, toch?
Je kan het ook gewoon niet lezen, en de mensen die het wel interesant vinden kunnen het dan wel lezen, probleem opgelost. Een beetje vreemd dat jij gaat bepalen wat wel en niet geschreven mag worden.
Bij de aanvallen proberen de Ghostwriter-hackers data te ontfutselen van computers en persoonlijke accounts.
Lijkt dit niet erg op de activiteiten met Pegasus..! Heeft Israël deze slimme malware dus toch aan Rusland geleverd. Pas nog een bericht dat nagenoeg de hele Franse regering dit op hun mobieltjes heeft staan.
Nogal wiedes, Pegasus was nogal in het nieuws, dus wordt het tijd om de aandacht af te leiden. Allen een beetje simpel door de naam te veranderen in "Ghostwriter"
er zijn meerdere hackgroepen! wie had dat gedacht!
Die details weten ze heus, hoeft de lezer niet te weten.. Ze willen alleen een message afgeven en een beetje dreigen
message afgeven? aan wie? De Russen? Die weten dan toch dat ze het gedaan hebben?
Volgens mij is het gewoon weer een propaganda-berichtje die in onze hoofden gestopt moet worden ten behoeve van het 'vijand-denken' dat op peil gehouden moet worden.
We hebben altijd een vijand nodig he.

Alles en iedereen hackt elkaar over en weer, dat is al decennia lang zo.
Maar alleen de Russen krijgen de schuld als ze het doen.
Dat we het zelf ook doen vertellen ze er niet bij, en als het dan al eens in het nieuws komt wordt het zodanig gespind dat het glorieus en terecht was van onze diensten (want kijk hoe goed ze hun werk doen en waar ze ook toe in staat zijn, dus even onthouden voor het maken van de volgende begroting als ze meer geld vragen).

[Reactie gewijzigd door tyrunar op 24 september 2021 16:28]

Ja, de hele Franse regering is gehackt met Pegasus. De naam van deze tool is nu alleen veranderd in "Ghostwriter" want dat klinkt veel Russischer ..
hoe weet jij dat de naam van de tool is veranderd?
Ghostwriter klinkt niet erg Russisch. Had de tool dan Maskirovka genoemd.
Of ze waarschuwen potentiële slachtoffers en de maatschappij.
Je wil dus het voordelen van zelf makkelijk kunnen beweren dat iets over en weer zou gebeuren, maar klaagt dan dat een ander het kennelijk gedeeltelijk met je eens is?
Nee in de trant van stop ermee of krijg meer gelazer
Propaganda van een ander land is over het algemeen eenvoudig te zien, je eigen programmering niet.
Hier hebben meerdere landen over hackings lees inmenging bij verkiezingen, afkomstig van Rusland. Het is dan ook aannemelijk, na berichtgeving van meerdere landen, dat de maat vol is en er wederom sancties volgen omdat dit de zoveelste keer is
Met de track record van onze eigen overheden heb ik alle reden om ook naar hen achterdochtig te zijn en niks zomaar voor zoete koek te slikken.
Om op topic te blijven, welk track record van westerse hackpogingen heb jij gezien betreft de Russische "verkiezingen"?

[Reactie gewijzigd door Xantilyst2 op 24 september 2021 16:51]

Altijd weer die Russen he..... :O
Het waren vie-r-ussen. :P

[Reactie gewijzigd door Niclord395 op 24 september 2021 15:53]

altijd weer dit commentaar :O
Honestly bruh

[Reactie gewijzigd door Stetsed op 24 september 2021 17:28]

Doen de burgers dat zelf nu ook niet sinds ze na 1,5 jaar in de maling genomen te zijn het een beetje zat zijn. Beetje oog om oog tand om tand. Klein beetje maar. Zag laatst een CNN team in de VS dat alleen met woorden belaagd werden en je had ze eens ongemakkelijk moeten zien worden. Heel hun lichaamstaal sprak boekdelen, zonder dat ze een woord zeiden zag je gewoon dat de persoon met camera die hun belaagde volledig gelijk had. Klopt ons primaire zintuigen zijn we redelijk verleerd, maar als je in het spectrum van HSP valt dan kun je dat haarfijn waarnemen. Een gave gehaat bij de samenleving maar niet voor de individu.
Misschien moeten we eens ophouden met conflicten uit te lokken met Rusland. Bijvoorbeeld door de (door het volk dat merendeels Russisch is, gesteunde) annexatie van de Krim te erkennen en geen ex-Sovjetrepublieken in de NAVO op te nemen en geen activisten in Rusland te steunen.
waarom, dat is aan die landen zelf. die willen erbij. Leg me eens uit?
Lidmaatschap van de NAVO vergt een bilaterale overeenkomst. Dat zij lid willen worden, betekent niet dat het in ons belang is om dat ook te accepteren.
NAvo is alles behalve een bilaterale overeenkomst. Aangezien een BI = twee, letraal = autonoom, er slechts 2 partijen zijn. Dus dit heeft niks met bilaterale overkomsten te maken.

Ik probeer het toch, Waarom is het niet in voordeel van nederland de oekraine bij de navo komt, en wat is nadeel voor de navo precies of zijn er ook voordelen?
Dus omdat jij niet hoort wat je wil horen ga je een ander beschuldigen? Ligt het dan misschien aan jezelf dat je liever gaat beschuldigen dan aan een ander, als je het kennelijk belangrijker lijkt te vinden dat te doen dan te bedenken wat voor redenen er (nog meer) kunnen zijn?
Als er nieuws is dat er ergens doden vallen ga je dan ook alvast maar klagen dat de boodschapper je iets probeert wijs te maken als je geen details over de verdachten leest of omdat jij een mening wil hebben?
Landen hebben geen vrienden of vijanden, landen hebben overeenkomstige of tegengestelde belangen.
Als je dat ziet dan wordt het een heel stuk duidelijker.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee