KPN gaat 4G-versie van Apple Watch Series 7 ondersteunen

KPN zegt de 4G-versie van de nieuwe Apple Watch-smartwatches te gaan ondersteunen. Wanneer is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of dit extra gaat kosten. De provider is de eerste Nederlandse provider die de eSIM van een Apple-smartwatch gaat ondersteunen.

Tegen RTL Nieuws zegt KPN de eSIM van de Apple Watch Series 7 te gaan ondersteunen. Met de ondersteuning van eSIM kunnen gebruikers bijvoorbeeld bellen en mobiel internet gebruiken op de smartwatch, zonder dat er wifi of een gekoppelde smartphone in de buurt hoeft te zijn.

KPN is niet de enige provider die in Nederland eSIM ondersteunt, maar wel de eerste die de 4G-versie van de Apple Watch gaat ondersteunen. T-Mobile zegt tegen de site het 'niet in de nabije toekomst' te gaan ondersteunen. Vodafone gaat 'voorlopig' geen eSIM aanbieden op de Apple Watch, volgens iCulture.

Apple brengt al jaren 4G-versies van zijn smartwatch uit, in bijvoorbeeld België ondersteunt Telenet deze versie. De smartwatch wordt hierbij gekoppeld aan een mobiel abonnement van een smartphone. Smartphone en smartwatch delen hetzelfde telefoonnummer. Vermoedelijk zal de eSIM van de Apple Watch in Nederland ook zo gaan werken.

De Watch Series 7 werd op dinsdagavond aangekondigd. De nieuwe smartwatch heeft een gewijzigd ontwerp met een iets groter scherm. Het horloge moet later dit jaar verschijnen en heeft een Amerikaanse adviesprijs van omgerekend met btw 408 euro. Dit is voor het wifimodel, de prijs voor het 4G-model is nog niet gecommuniceerd en zal waarschijnlijk duurder uitvallen.

Update 15:28 - iCulture heeft bevestiging van Vodafone gekregen dat Vodafone voorlopig niet eSIM voor Apple Watch gaat aanbieden.

Door Hayte Hugo

Redacteur

15-09-2021 • 13:12

146 Linkedin

Submitter: AMD and INTEL

Lees meer

Apple kondigt Watch Series 7 aan Nieuws van 14 september 2021

Reacties (146)

Wijzig sortering
Het heeft heel lang geduurd voordat NL overstag ging. Het lijkt mij een mooie feature die mij bereikbaar houdt zonder dat ik altijd maar m'n telefoon moet meeslepen. Ik vraag me af of Watch 7 anders werkt dan voorgaande modellen waarom deze nu wél ondersteund wordt door KPN.
Ik vraag me af of Watch 7 anders werkt dan voorgaande modellen waarom deze nu wél ondersteund wordt door KPN.
Dat wordt niet gezegd in het artikel van RTL, daar staat namelijk
Na de aankondiging van de nieuwe Apple Watch Series 7 zegt KPN vandaag de 4G-versies de Apple Watch binnenkort te gaan ondersteunen.
... en op iCulture wordt het volgende geschreven:
Heb jij in de afgelopen jaren al een 4G-model uit bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk gehaald? Dan is er ook goed nieuws. Ook de vorige 4G-modellen van de Apple Watch zijn geschikt voor gebruik met de Nederlandse providers. Je hoeft dus niet per se een nieuw model te kopen als je al een 4G-versie hebt en niet van plan bent om een nieuwe Apple Watch te kopen.
Mooi dus weer over van provider. Ben ooit naar T mobile gegaan omdat ze eSim gingen ondersteunen als eerste, Ik heb nu een dualisme iPhone en een 4g watch maar dat werkte dus jammer genoeg niet. Nu Kan over gaat is het verhaal eindelijk compleet..

Jammer dat het zo lang heeft moeten duren hier in Nederland. Btw t_mobile en Vodafone bieden het al wel aan in het buitenland...
Ik kan werkelijk geen reden bedenken voor het nut van dedicated 4G in een horloge. Ik ga ook sporten maar dan zet ik MP3's lokaal op m'n horloge. Voor betalen heb je geen verbinding nodig dus ja, wat blijft er over? Bellen via je horloge misschien.
Ja bellen via mijn horloge, stel ik heb tijdens het sporten iets voor? Of ik ben deze week van wacht en het netwerk gaat plat?

Daarnaast lijkt me dit niet enkel handig tijdens het sporten, zou mijn gsm veel meer thuis laten, naar de winkel, dagje gaan wandelen in de Ardennen, wanneer ik s’avonds ga stappen met vrienden, een optreden,..
Dit zijn allemaal momenten dat ik een smartphone vooral een afleiding vind.
Oh en een smartwatch is dan geen afleiding? ;) Je kunt beter alles thuis laten dan. En sporten tja als je in de omgeving loopt en je valt ineens dood neer zal iemand het wel zien denk ik? Ik vraag me serieus af wat je dan aan je smartwatch hebt. En hoe groot acht je die kans dat er iets gebeurd?

Als je in de ardennen gaat wandelen lijkt me een watch juist niet geschikt vanwege de lage accuduur. Dan zou ik eerder een Nokia 3310 meenemen. Stel dat je verdwaalt.
Minder een afleiding als een smartphone ja,
Ik heb een redelijk zware vorm van ADHD, raak nogal snel verdwaald in mijn smartphone zelf al heb ik die bedoeling niet echt, ik krijg 1 notificatie en plots zit ik een half uur op instagram te scrollen terwijl ik daar totaal de intentie niet tot had. Op een smartwatch kan ik niet constant zitten prutsen, dus helpt me dat om meer in het moment te blijven.

Ik heb wel nog even op zo een momenten een oude dumbphone gebruikt, maar is momenteel niet echt mogelijk. gebruik op mijn Iphone e-sim zodat ik mijn vrije sim slot kan gebruiken voor test sims op het werk.
Daarnaast gebeurd er veel communicatie niet meer via sms, maar via whatsapp en fb messenger, die berichten ontvang je wel op een smartwatch.

Ik kan me gerust voorstellen dat het voor jou geen probleem is, en dat jij niet plots verdwijnt in je telefoon zonder je daar echt controle over hebt, maar voor mensen als mij kan dit een hulpmiddel zijn.
Daarnaast gaat een smartwatch wel minimum een dag mee op zijn batterij, de Ardennen is meestal een dag uitstapje van max 8 uurtjes wandelen.
Die Watch heeft anders wel GPS en met 4G erop ook Apple Maps aan boord zonder dat je je iPhone mee hebt. Ben je zo weer op het juiste pad, terwijl je met je Nokia 3310 enkel kan zeggen "ik zit tussen de bomen"
veel sporters registeren graag hun prestaties. Ik sleep daarvoor mijn telefoon steeds mee. Ik zou een horloge kunnen nemen zonder 4G maar zonder telefoon kan ik dan niet even mijn vriendin contacteren die net even dat andere rondje loopt. Bovendien vind ik bij langere afstanden het ook gewoon prettig om online te zijn, zakelijk ook gewoon handig.
usecase die bij mij op komt is de volgende:

Met individueel buiten sporten kan het prettig zijn om geen telefoon bij je te hebben.
Mocht er dan wat gebeuren, kun je in ieder geval via je horloge iets of iemand bellen.
Hoe werkt dat eigenlijk? Wordt er een 4g verbinding met je smartphone opgezet? Want die moet dan wel en aan staan en met internet verbonden zijn.
Nee, met je watch. Dat is het hele nut ervan. Je smartphone heb je dus niet nodig om te bellen. Hoeft ook niet in de buurt te zijn.
Ik wist niet eens dat dat kon, 1 nummer op 2 simkaarten, interessant! Wat gebeur er als je tegelijk met je iphone en watch een nummer bel?
Geen idee, nooit geprobeerd. Als je iPhone in de buurt is dan gaat dat synchroon met je watch. Als hij uit de buurt is, is de vraag wie jouw iphone bedient. Bij een van m’n iphones ik meen de 5 of 6 kreeg ik zelfs al standaard 2 simkaarten waarvan de ene puur voor data voor een evt iPad (die ondersteunt het al langer) was.
Dit is echt zo’n typish tweaker dingetje. “ik gebruik die feature niet dus ik kan me niet voorstellen dat iemand anders het wel nuttig vind” Je zet zelf mp3 over, iemand anders wilt t
streamen. Zo ingewikkeld is het toch niet? Dat 4g dan niet overal werkt betekend dat het veel plekken wel
werkt…
-

[Reactie gewijzigd door Dylan93 op 16 september 2021 10:35]

Vergeet die MP3's nu eens op je horloge te zetten en dan heb je een used case. Het is zo simpel hè. Ik heb niet eens meer überhaupt een MP3.
Ja maar ik loop regelmatig op plekken waar geen 4G dekking is.
Je woont op de wadden?
Nee, maar ik loop bijv regelmatig in de Ardennen. Soms zelfs in de Alpen of de Sahara. Nu met corona wat minder maar MP3's zijn toch nog altijd handig voor mij.
Watch ondersteund sowieso geen roaming dus voor de sahara was het sowieso geen optie.
Ok maar de stelling was dat MP3's niet meer nodig zijn.
Spotify playlist lokaal opslaan op je Watch
Wat doe je dan als je je horloge vergeet of als hij leeg is?
Waarom zou je die vergeten? Ik heb die altijd aan.

En als ie leeg is opladen. Ik gebruik van die nitecore batterijen. Maar ik heb ook geen Apple watch he, ik heb een Garmin die doet 21 dagen op een accu. En met muziek en GPS mode 9 uur.
En bijna alle anderen die hardlopen doen dat gewoon in NL waar bijna overal dekking is.
Hoef je niet voor naar de wadden toe hoor. Loop hier bij Arnhem de veluwezoom op en daar kom je plekken genoeg tegen die geen dekking hebben. soms zelfs geen gsm dekking (ja, ook dat is nog steeds gewoon mogelijk).
Daar kom je dan al achter wanneer je naar buiten gaat, dan download je het nog even snel via wifi denk ik dan. De mogelijkheid om te bellen lijkt me een betere usecase.
4G in het horloge biedt bereikbaarheid en vindbaarheid zonder een telefoon mee te hoeven slepen. Sommige mensen maakt het niet uit, anderen wel. Fijn dat de optie er nu ook komt in Nederland.
Bellen op je horloge, maar ook een SOS melding via je horloge. Die nieuwere watch versies hebben een val detectie waarbij ze automatisch kunnen alarmeren.
Ik zou me dus kunnen voorstellen dat je een klap maakt (mountainbike bijvoorbeeld) in het bos waarbij je horloge zelf alarm slaat, nog voordat je zelf bij machte bent dit te doen.
Dit samen met locatiebepaling zou zelfs levens kunnen redden.
Voor sommige mensen kan dit een hele handige toepassing zijn zodat je bijv de telefoon thuis kan laten, maar ja voor velen zal het voor de leuk zijn, omdat het kan.

Anderzijds, ook mobiel is er een transitie geweest en zijn er maar nog weinig mensen die muziek lokaal op hun iPhone houden maar alles streamen. Ik zou niets meer offline opslaan zodra mijn watch 4g zou hebben.
Ik ben veel on call voor me werk maar, wordt niet extreem vaak opgeroepen. Als het gebeurd moet ik binnen 15 min op het smsje reageren.

Wat er dus gebeurd is dat ik ga hardlopen met mijn 4G Apple Watch nu (USA), en dat ik af en toe opgeroepen wordt, kan reageren en dan een kortere route naar huis kan nemen.
T-mobile en vodafone is helaas niet gelijk aan de partijen in nederland ondanks dat ze dezelfde naam dragen. Daarom lopen ze hier helaas al jaren lang achter wat betreft de ondersteuning van e-sim.
Ik weet dat je bij een sim een duo sim kunt aanvragen, hetzelfde nummer op meerdere toestellen, waarbij slechts 1 aktief is. Bestaan ook e-sim duo-sims ? De reden van de vraag is dat sommige iphones een sim en e-sim ondersteunen. Met een e-sim in enkelvoud kun je enkel dat device gebruiken. Mij lijkt het fijner om een gewone sim in je telefoon te hebben, en een duo e-sim in zowel iphone en iwatch.
Of dit echter bestaat en/of kpn of anderen dit ondersteunen ?
Dat is precies wat ik ook zou willen. Zelfde abbo, 2 e-sims.

Fijn om 4g op een smartwatch te hebben (heb er nu nog nog geen 1), maar zonde om dubbel te betalen per maand. Liever dat 1 device er tegelijkertijd er gebruik van kan maken.
Precies de reden waarom ik nooit de 4G watch genomen heb (wist niet eens dat het niet ondersteund werd door de providers).
Dat maakt het dus zo dubbel, denk terug aan de BlackBerry messenger addon, toen BB messenger een ding was.

Voor de pre-blackberry tweakers, vroeger betaalde je dus voor 1 GB internet + BB messenger rustig €20 en dan nog je abonnement van €15 - tis hedendaags onvoorstelbaar, maar hey, we leefden toen.

Nu komen we in de tijd dat leverancier X weer zo'n Blackberry Messenger van stal kan halen omdat 'men " servercapaciteit en resources" moet toewijzen op feit dat Apple's Watch ook kan connecten. Dit klopt deels mits het systeem van Apple wordt ondersteunt - meer achtergrond:
https://www.cultofmac.com...he-apple-watch-esim-work/
Komt er in principe op neer dat hoe we duo sim nu kennen: 1 aan, 1 uit is. Apple's manier is beide aan en functioneel. Dat 'kunnen' de providers momenteel niet (goed, officieel niet etc). Ik weet dat bij KPN data geen issues geeft, maar telefonie wel. Vodafone idem dito. TM nog niet getest.

Ik hoop dat de providers gewoon dit als dienst leveren, net zoals Visual Voicemail. Dan komt zoiets ook van de grond af, 4G op je watch - mensen kijken me soms raar aan als ik via mijn watch sta te bellen in een patchkast, maar ik kan zo tenminste opnemen als ik geen airpods in heb. Voorheen nam ik niet op als ik bezig was en niet zomaar even mijn airpods kon pakken.

We gaan t zien, ik zal er geen nieuwe watch voor kopen. Vergeet niet dat Apple nu al toestaat dat bel via andere apparaten werkt. Zo zit in mijn 6S geen simkaart, alleen wifi + icloud ingelogd en ik kan daarmee gewoon bellen met mijn mobiele nummer uitgaand/inkomend. Ik heb dit zelfs werkend gehad over VPN, maar dat heb ik eigenlijk niet meer getest. Die telefoon wordt nu toch alleen gebruikt als centrale media afstandbediening voor de smarthome.

Wanneer lijkt het me handig? Als ik mijn telefoon vergeet dat ik wel gewoon bereikbaar ben. Dat ik via mijn watch een hotspot voor mijn laptop kan aanzetten. Dat soort handige dingetjes die het makkelijker maken.
Dat mijn 4 thuis kan blijven met buitensport (die leeft ook nog verplicht dankzij Philips Wake Up Light)

Tis vooral handig, maar zeker niet, voor mij, een reden om een 4G model te kopen nu.
Daar noem je iets: Visual Voicemail. Beetje offtopic, maar wat zo jammer is, is dat het nog niet door alle providers ondersteund wordt. Hoe ouderwets is het dat je een soort bandje moet afluisteren, in plaats van dat het audio messages zijn, net zoals je whatsapp audio messages ontvangt. Zelf afspelen, pauzeren, stoppen etc.

Simyo ondersteunt het nog steeds niet in ieder geval..
Ik heb eens gekeken 2 jaar terug voor een optie met 1 abo 2 sims te krijgen (fysieke in deze was 1 voor telefoon en 1 voor automodem data only) in de consumenten ring bied geen provider dit in NL, maar voor zakelijk kan dit dan weer wel. Hopelijk komt er nu zoekts ook voor consumenten zodat je idd geen extra abo hoeft af te sluiten voor de watch alleen.
Voordat ik 2 jaar geleden was overgestapt naar Vodafone Together had ik een 2e simkaart op het zelfde nummer lopen met een Red abonnement en had deze in mijn iPad zitten. Het kan dus wel, maar het lijkt er op dat providers daar niets meer van willen weten. Achteraf best spijt van gehad, wist niet dat het later nergens meer te krijgen zou zijn.
Ik vraag me af of Watch 7 anders werkt dan voorgaande modellen waarom deze nu wél ondersteund wordt door KPN.
Het 'probleem' is niet de watch maar de providers. Zoals vaker hier aangegeven moet het telefoonnummer van je iphone gedeelt worden met de watch (dus 1 nummer op twee (e)-sims). Daarnaast moet er een speciale apple provisioning server komen.

De techniek was er waarschijnlijk gewoon nog niet klaar voor bij de providers en echt haast hadden ze ook niet. Het tijdstip van lancering nu is logisch want nu liften ze mee met de reclame die Apple maakt met de nieuwe watch.
Ja, dat wilde ik dus weten, ze hebben dus die extra server van Apple geadopteerd
Bij de Samsung watches is een soortgelijke relay server nodig ;-).
De techniek was er wel, maar niet op de manier waarop KPN eraan wilde verdienen. KPN verkoopt jou het liefst een extra abonnement met een extra databundel voor op je horloge. Bundel voor je horloge op? Jammer joh, bijlappen per MB, ook al heb je op je smarthpone bundel nog gigabytes over.

Apple heeft dit verboden. Het is een eis van Apple dat de e-sim in je watch dezelfde databundel en hetzelfde telefoonnummer gebruikt als de bijbehorende iPhone. Voor de providers is dit niet zo aantrekkelijk, want ze moeten voor je watch dan een e-sim provisionen, dus kosten maken, terwijl daar geen inkomsten tegenover staan.

Voor de consumentenmarkt is het nieuw, dat je op meerdere simkaarten tegelijk bereikbaar bent onder hetzelfde 06-nummer, maar in de zakelijke markt bestaat dat al jaren. Toen ik 20 jaar geleden bij KPN werkte noemden ze dit Griptool. Je kon daarmee meerdere toestellen (zelfs vaste lijnen) koppelen aan 1 nummer. Als er gebeld werd gingen ze allemaal rinkelen en kon je het gesprek beantwoorden op een van de toestellen.

Blijkbaar is KPN nu zover dat ze het wel gaan doen. Het werd tijd. Het zal ze wel wat extra klanten opleveren denk ik, omdat ze de enige provider zijn die het aanbieden. Aan de andere kant, je moet wel HEEL graag op je watch gebeld willen kunnen worden als je daarvoor van provider switcht...
'Apple heeft dit verboden. Het is een eis van Apple dat de e-sim in je watch dezelfde databundel en hetzelfde telefoonnummer gebruikt als de bijbehorende iPhone. Voor de providers is dit niet zo aantrekkelijk, want ze moeten voor je watch dan een e-sim provisionen, dus kosten maken, terwijl daar geen inkomsten tegenover staan."
Dit is niet waar:

If you have a connected device data plan (a flat fee for a set amount of data per month) with Verizon, adding an Apple Watch costs $5 per month as well as a $30 activation fee when you add it to your plan. You can activate the Apple Watch on a single device plan that offers 1GB of data for $10 per month. If you have an unlimited phone plan, it costs $10 more per month.

Bron:
https://www.theverge.com/...lte-cellular-connectivity
+ vrienden in States hebben gewoon een 4G only abo met alleen een AW6.

" De techniek was er wel, maar niet op de manier waarop KPN eraan wilde verdienen. KPN verkoopt jou het liefst een extra abonnement met een extra databundel voor op je horloge. Bundel voor je horloge op? Jammer joh, bijlappen per MB, ook al heb je op je smarthpone bundel nog gigabytes over. "
20 jaar geleden was dat daar inderdaad de mentaliteit - tegenwoordig is quad play - idem bij Ziggo - the way to go.

KPN stelt heel openlijk dat je met 1 unlimited abonnement een gezin van data kan voorzien middels MB delen. Ik kan 50 GB delen, daar maakt hier 4 man gebruik van en die hebben zelf een sim van 7,50 met alleen onbeperkt bellen en 1 gb data. Ikzelf betaal 22,50 dus ik kan dit nergens anders goedkoper regelen dan bij team Groen momenteel.

Dus nee, dit klopt niet helemaal meer tegenwoordig.

" Voor de providers is dit niet zo aantrekkelijk, want ze moeten voor je watch dan een e-sim provisionen, dus kosten maken, terwijl daar geen inkomsten tegenover staan." In het buitenland worden deze extra kosten a la blackberry messenger gewoon 1:1 doorgerekend aan de einduser.

Het zou men hier in Nederland dus sieren dat ze dit gewoon as service leveren zoals Visual Voicemail bijv.

[Reactie gewijzigd door logix147 op 16 september 2021 02:44]

Ben benieuwd naar het verbruik, als je dan een lader mee moet slepen ipv een telefoon doe mij die telefoon dan maar.

Persoonlijk heb ik ook zelden de behoefte mijn telefoon (bewust) niet mee te nemen, maar dat verschilt per persoon en/of activiteit (als ik ga skaten is dat hooguit 2 uur per week dat ik de telefoon thuis laat, maar ik hoef dan ook niet altijd bereikbaar te zijn).

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 september 2021 13:58]

Tijdens de presentatie van apple gisteren stond T-Mobile, weliswaar T-Mobile in het buitenland, wel op het grote scherm erbij.
Nu de 4G versie in NL beschikbaar wordt, lijkt mij een stap naar NL voor T-Mobile logisch.
Wat zou een reden zijn om het niet te doen?
Kosten maar die lijken mij relatief laag.
Iets wat wel tijd en investering kost maar weinig tot niets oplevert denk ik. In Nederland waren we ook redelijk laat met Apple Pay terwijl je met een omweg er al wel gebruik van kon maken.
T-Mobile NL is verkocht!
Het is dus nog maar de vraag of ze dus functies gaan delen met de andere T-Mobile landen.

Ik neem aan dat ze op een gegeven moment hun eigen ideeën gaan implementeren en ook hun naam gaan aanpassen. Komt Ben soms terug?
T-Mobile is verkocht aan Warburg Pincus, een durfinvesteerder. Grote kans dat ze meerdere mobiele netwerken opkopen in andere Europese landen en die bedrijven vervolgens samenvoegen, dat hebben ze ook met Ziggo gedaan (Casema, @Home, Essent Kabelcom en Multikabel zijn samengevoegd tot wat nu Ziggo is).

Maar de kans is inderdaad wel groot dat ze de naam T-Mobile gaan veranderen, dat is teveel gelieerd aan de oude eigenaar Deutsche Telekom. Ik denk niet dat de naam Ben terugkomt, dat was een veel te kleine partij die alleen in .nl bekend was. Maar misschien gaan ze tijdelijk die naam gebruiken...
Hier komt het grote nadeel van eSIM om de hoek kijken: Als je afhankelijk bent van de provider om een type apparaat te ondersteunen.
Dat was met SIM toch niet anders dat heet SIMlock.

Apple heeft in dit geval een andere eis voor de "GSMA Consumer Model" dan de standaard wat de meeste providers behalve KPN dan nu niet ondersteunen.
Dat was toch andersom: het device moest de provider ondersteunen? In principe kon je iedere SIM in ieder toestel proppen maar werkte het toestel niet als ‘ie locked was.

Nu is het omgekeerd: je kunt je eSIM niet gebruiken op toestellen tenzij de provider aangeeft dat dat wél kan.
Dit is niet een probleem van eSIM maar van standaardisatie. Maar ook dat is simpelweg moeilijk met 'nieuwe' techniek. De standaardisatie komt dan pas later zoals we zien met Smarthome standaard 'Matter'
Maar als het echt 5 a 10 euro per maand extra gaat kosten, vinden jullie dat dan echt waard?

Ik bedoel hoevaak heb je nou echt 4g nodig op een horloge...
5 euro heb ik er wel voor over. 10tje zal ik het voor proberen en dan als het niet bevalt dan stop ik wel.

De droom is dat het horloge in veel gevallen de telefoon kan vervangen. De praktijk moeten we gaan ervaren.
Precies. Die droom. Lekker hardlopen (in mijn geval) en niet meer m'n telefoon hoeven mee nemen. Blijft toch altijd lastig om een plek te vinden waar ik de telefoon kan laten. Ben heel blij dat de 4G watch nu komt, al heb ik daar geen € 10,- per maand voor over. Hopelijk gaat het straks in de bundel mee.
Ja hoor. Gewoon een stukje gemak. Lekker hardlopen met alleen een horloge en toch muziek streamen.

Mensen betalen zonder blikken of blozen veel meer voor dingen die ze veel minder gebruiken dus waarom zou dit niet kunnen voor een tientje per maand?
Playlistje syncen is teveel moeite?
Zo kan je overal wel een reden voor bedenken dat het niet per se nodig is.

Als iets gemakkelijker kan zijn mensen er over het algemeen bereid voor te betalen.

Jij hebt misschien niets over voor dit gemak, maar je laat vast ook wel eens iets bezorgen wat je in een winkel had kunnen halen of iets door een ander doen wat je zelf wel had kunnen doen.

Lijkt mij niets mis mee, gewoon een stukje gemak ;) en voor het geval jij die ene bent die echt ALLES wat enigszins kan altijd zelf doet: respect!
Plus in combinatie met locatiebepaling, val detectie en SOS melding een nood oproep kunnen doen als je tijdens het hardlopen iets overkomt.
Tja wel jammer, ik kon op mijn huidige series 5 in Nederland niet eens 4G ondersteuning kopen destijds, dus ik zal dan wel een nieuw horloge moeten aanschaffen. En ik wacht liever op T-Mobile aangezien we gezinskorting krijgen ben hen.
Mijn series 5 komt uit de US. Maar ik meende dat deze een andere frequentie gebruikte voor 4G dan in Nederland, dus had ik daar niet zoveel aan. Heb het nooit geprobeerd, maar meen het ergens ooit gelezen te hebben.
Ik heb mijn serie 5 stainless steel uit Duitsland gehaald, woon dicht bij de grens dus was makkelijk.
Maar hoop wel dat de series 5 hiervoor ook gewoon ondersteuning krijgt.
Eindelijk! Maar weet niet of ik t ga gebruiken. Voor die enkele keren per week hardlopen gebruik ik Spotify offline en ik hoef dan niet zo erg bereikbaar te zijn dat ik daar €5,- of €10,- extra per maand voor betaal (zoals aanbieders in andere landen die t al aanbieden)
In Belgie kost het niets extra (Telenet). Zit gewoon gratis bij je abbo van je mobieltje.
One number, dat is lekker goedkoop 😆😆😆
Ik woon zelf ook in België, maar bij Telenet is niets gratis...
Voor mobiel gebruik ik bewust nog KPN...

[Reactie gewijzigd door Marcel3X op 15 september 2021 13:38]

In Belgie is telecom belachelijk duur, maar toch netjes dat ze dit niet uitbuiten want ze hebben hier monopoly op de AW Cellular momenteel.
Jammer dat zelfde nummer op gsm + smartwatch nog niet bij orange kan. Dan had ik al een smartwatch met lte gekocht.
Het zou fijn zijn als dit gewoon nummersharing is zonder extra kosten. Maar ik verwacht dat er een eSIM abonnement aangeschaft dient te worden van minimaal 10€ p.m. bij KPN.
In t artikel van iculture staat dat alleen een provider in België geen extra bedrag in rekening brengt.
Ik ben dan ook niet hoopvol ...
Ik betaalde in Spanje €3 per maand extra bij Orange de eerste paar maanden (later gratis bij een ander abbo met eenmalige activatiekost van €5).

In Denemarken betaal ik €4 p/m voor de functie.

Dus dan is €10 wel aan de hoge kant 😊
Ik vind het absurd dat sommige providers een maandelijks bedrag vragen, je betaalt er immers al voor via je smartphone abo als het hetzelfde nummer is. Dat men een activatiekost vraagt daar kan ik nog inkomen, maar dat hoeft dan ook niet meer te zijn dan 20€ ofzo.

Voor een kleine meerprijs zou ik een LTE versie wel kopen van een smartwatch, maar nooit als ik een maandelijks bedrag moet opleggen, dat is die paar keer dat ik het nodig heb echt niet waard. 99% van de tijd heb je jouw smartphone toch op zak.
Ik ben wel benieuwd wat deze (rvs) modellen gaan kosten. Zal vrees ik wel ruim €800,- worden....
In duitsland heb je de series 6 van 44 mm met 4g voor net iets meer dan 600€ ik verwacht dat de prijs hier net zoiets zal zijn.
Was wel leuk om gister in een split second het logo van KPN te zien bij Apple event. Was iets links van het midden tussen al die logo's.
Alleen zuur dat daar ook Tmobile, Tele2 en Vodafone op staan. Waarvan sommigen het dus voorlopig nog niet gaan aanbieden.
Die slide ging dan ook niet over de Apple Watch met 4G maar over 5G ondersteuning wereldwijd, als ik het me goed herinner.
Dat zegt in dit geval niet zo heel veel; de merken die jij noemt opereren natuurlijk niet alleen in ons kikkerlandje :)
Een woord: Eindelijk ( en nu de rest nog )

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee