Anker brengt 4k-Android TV-dongel met afstandsbediening uit voor 90 dollar

Anker heeft onder het merk Nebula een 4k-Android TV-dongel uitgebracht die 4k met hdr kan streamen. De dongel draait Android 10, heeft HDMI 2.1 en wordt geleverd met een afstandsbediening. De mediaspeler kost omgerekend met btw 92 euro.

De Nebula 4K Streaming Dongle, zoals het apparaatje heet, is voorzien van een quadcore ARM Cortex-A53-processor, 2GB RAM en 8GB opslagruimte. De dongel ondersteunt WiFi 5 en Bluetooth 5.0. De mediaspeler maakt gebruik van een HDMI 2.1-poort voor het streamen van 4k-hdr-video. De Nebula 4K Streaming Dongle werkt op Android 10 en heeft ondersteuning voor hdr en Dolby Digital Plus-audio.

Nebula 4K Streaming DongleDe dongel wordt geleverd met een aangepaste Google G10-afstandsbediening met shortcutknoppen voor YouTube, Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en een toegewijde Google Assistent-knop met stemherkenning.

De mediaspeler is vooralsnog alleen te koop via Amazon voor 89,99 dollar, of omgerekend met btw 92 euro, plus verzendkosten. Dat is duurder dan de vergelijkbare Google Chromecast met Google TV, die in Nederland te koop is koop is voor 79,95 euro. Google heeft in juli aangekondigd dat het Android TV zal voorzien van meer functies die Google TV al biedt, waarmee de twee nog meer op elkaar gaan lijken.

Nebula 4k streaming dongle

Door Stephan Vegelien

Redacteur

15-09-2021 • 13:47

85

Submitter: TheVivaldi

Reacties (85)

85
85
39
0
0
36
Wijzig sortering
Ik snap niet goed het nut nog van deze dingen. Hebben ondertussen niet alle TV's een smartfunctie/internet verbinding?
ik heb een kleine 10 jaar geleden een full hd smart tv gekocht en de beeldkwaliteit is nog prima, maar de samsung smart functies heb je niets meer aan. Een dongle is vaak uitbreidbaar dankzij de appstore en bovendien goedkoper dan een nieuwe tv.
Ik heb ook een bijna 10 jaar oude Sony staan en vanwege verhuizing heeft deze lang uitgestaan van het net af. En nu werkt alles weer perfect en soepel ook Netflix wat jaren totaal niet meer goed werkte. Best grappig.
Klinkt bekend, heb hier een Sony TV staan die op een dag niet meer wilde opstarten (vermoedelijk veroorzaakt door Netflix). Ik wilde hem na maanden weggooien (factory reset niet mogelijk), maar voor de grap heb ik hem weer aangesloten. De interne batterij was uiteraard leeg, en tot mijn verbazing werd ik begroet door een scherm dat naar fabrieksinstellingen was gezet :) Hij werkt weer perfect :*)
Een TV die niet opstart door NF? 8)7
Deze tv's hebben een klijne computer en dus ook de problemen daar van

Als de bios settings crashen dan
Kan dit dus zichzelf oplossen door en plate baterij (cmos reset)
ik had een goedkoper model gekocht, dus langzame processor. aantal dingen werken wel, maar meeste niet :)
En hoeveel recente streaming apps zijn er beschikbaar om geïnstalleerd te worden? En dan niet reageren met; "ik gebruik enkel Netflix", want zo lust ik hem ook ;)

Edit: Of je bedoeld te zeggen dat je de oude TV ook voorzien hebt van een externe "oplossing", dat zou natuurlijk ook nog kunnen Blijkbaar toch niet ;)

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 23 juli 2024 14:12]

Ja alléén Netflix, het is een slaapkamer TV nu :) zit niet eens kabel op. Kan er ook een Chromecast aan hangen als ik dat wil.
Ook handig voor buiten verblijf

Je neemt gewoon je yelo tv, netflix,Amazon prime..... box

Van je 2de tv mee naar Spanje

Geen gedoe met inloggen
Ik verwacht dat je niet gezien hebt waarop ik mijn reactie heb geplaatst? ;)

Ik gebruik dit soort apparaten al een hele poos, vaak alleen ter test maar ook persoonlijk heb ik er een stel in gebruik, dus ik ken de mogelijkheden die beschikbaar zijn. Er zit er steevast standaard eentje bij de bagage :)
Onze Smart TV krijgt geen software updates meer en het is bijvoorbeeld niet mogelijk om daar de Disney+ op te installeren.

Dus ik heb hem terug dom gemaakt en er een Android TV box aan gehangen.
Ik vind android tv boxen /apple en dongels altijd wel mooie oplossingen, die ook een jaar of 4-5 meegaan.. toch kies ik deze keer weer voor een nuc aan de tv, iets duurder, maar full windows (dus kan mappen op andere pc's binnen het netwerk ook openen).. Plus apps als netflix ed blijven werken.. een nuc doe je langer mee en meer opties.
Daar heb ik inderdaad een Linux server voor draaien ;)
Waarom een server (en welke juist ? ) en geen 'gewoon' OS?
Zal wel een gewoon OS zijn, maar een mediaserver is technisch gezien ook een server, ook al draait er een gewoon OS op.
Pc'ke met paar schijven er in of aan.
Het komt (helaas) nog te vaak voor dat de ondersteuning van een TV gebonden smart gedeelte op een gegeven moment stopt of gewoon 'achterhaald' raakt. Dan is een oplossing middels een Google TV / Fire stick of dit product een perfecte oplossing voor aanzienlijk minder geld dan het vervangen van je TV zou kosten.
Het komt (helaas) nog te vaak voor dat de ondersteuning van een TV gebonden smart gedeelte op een gegeven moment stopt of gewoon 'achterhaald' raakt.
Of simpelweg, dat het in het geheel niet ondersteund wordt. Android TV is een populair platform waarmee een streamingdienst meteen een waaier aan apparaten (inclusief zoveel TV's) kan ondersteunen zonder veel moeite te doen. De wat obscuurdere streaming services worden vaak eerst (en soms ook enkel) daarop ondersteund.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 14:12]

Niet iedereen koopt elke 5 jaar een nieuwe TV.
Een oude(re) TV is met dit soort dingen weer helemaal hedendaags te trekken.
De meeste tv's wel, maar geen enkele tv kan OOTB via de eigen ingebakken mediaspeler een 4k hdr blu-ray met hd audio over het netwerk afspelen. Mijn Shield TV (Pro) kan dat wel.
Persoonlijk heb ik liever een dom scherm met een extern bakje om het scherm slim te maken.
* Is makkelijker te upgraden
* Je krijgt langer updates dan bij de meeste TV-boeren
Ik gebruik een 4k PC monitor met een bluray-speler, AppleTV bakje en een Chromecast als "Slimme" TV
Ik ook, maar een dom scherm kopen met mooie weergave is onbestaande :)
Ikzelf heb een nieuwe tv, geen decoder meer, maar ik kan wel apps van VRT en VTM installeren om hun content te bekijken wat ik niet kan op WebOS van LG.
Omdat niet elk smart OS wordt geüpdatet of de beschikking krijgt over nieuwe vod-diensten en dit voor provider-tuners over het algemeen ook geldt.

Ik draai Kodi op mijn Chromecast with google tv en ook de NL Ziet app. Die lastste werkt minder fijn op mijn LG oled. Alle andere apps gebruik ik wel op mijn tv
Het is out-dated, werkt rete traag etc. Dongles zijn een verademing van alles.
Smartfunctionaliteit is niet hetzelfde als werkende apps, helaas.
De ondersteuning gaat er vaak na een paar jaar al uit, terwijl een tv zo 10 jaar meegaat (als het niet langer is), dus dan zit je op een gegeven moment met een 'smart'-tv met beperkte mogelijkheden.
Zo heb ik een 7 jaar oude tv, maar bijv Disney+ of NPO werkt er niet (meer) op.
Op mijn tv is android Tv redelijk traag, tot het vervelende toe in Disney+. Het ligt voor een stuk aan de app, want Netflix is wel snel genoeg. Maar een Google TV chromecast zou dit probleem oplossen.

Plus updates. Mijn tv heeft ondertussen al 2 jaar geen grote updates meer ontvangen. Met wat geluk wel veiligheidsupdates, maar dat weet ik dus niet. Een andere dongel kan je evt vervangen als hij te oud is.
Ik heb een 6 jaar oude Samsung Smart TV. Maar nu al wordt de app van Disney+ er niet voor uitgebracht. Ik kan dus geen Disney+ kijken op m'n TV, zonder een dongle of andere mediabox.
Ik heb zelf een TV die zo oud en brak is dat nog maar 1 videopoort werkt, en dat alsnog net aan. Een van de allereerste full HD modellen. Daar zit helemaal geen smart op.

Mijn broertje wilde er een onder een scherm dat niet smart is, en zat ook te denken aan schermloos gebruiken voor muziek op een hi-fi set. Toen kwam hij er ook nog achter dat zijn smart TV minder goede audio heeft dan zijn mediaspeler, zelfs als hij toslink gebruikt. Dus nu heeft hij daar ook een onder. Scheelt ook weer 200W als hij alleen muziek wil in de huiskamer. Dan heeft hij wel een wat fancier speler dan die van Anker, een die zelf ook een aantal verschillende audio outputs heeft.

Voor muziek zijn er uiteraard wel andere oplossingen. Je kan kijken naar een audio set die tussen verschillende bronnen kan wisselen of zelf kan streamen. Dat is een vrij kleine use case.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 23 juli 2024 14:12]

Naast het al veel genoemde argument van oudere TV's waar smart functies vanwege ondersteuning niet meer op werken, is er ook nog het argument veiligheid. Ik heb liever een wifi dongel in mijn TV dan de wifi van de TV zelf aan, waar bekabeld aansluiten niet mogelijk is.
Nebula is toch ook al een streamingdienst? Dan zouden ze misschien nog wel problemen kunnen krijgen met deze naam.
Die naam gebruiken ze al een flink aantal jaren voor allerlei verschillende producten geloof ik. Het is niet een naam speciaal voor dit apparaat.
Dan nog kan dit problemen geven als je een nieuwe markt betreed.
Apple(computerfabrikant) had ook weinig last van Apple(platenmaatschappij van The Beatles) totdat ze met iTunes plotseling in de muziek zaten.
Apple Corps (Eigenaar Apple Records) heeft/had anders wel een rechtszaak aangespannen tegen Apple Computer in 1978 vanwege Trademark rechten.

Daarna nog eens in 1986 omdat Apple Computer Midi en opname mogelijkheden toevoegde.

In 1989 en 1991 werd Apple Computer weer aangeklaagd door Apple Corps..

In 2003 klaagde ze Apple Corps dan aan wegens vermeend contract breuk en het gebruik van het Apple logo in iTunes.

Kan dat niet echt weinig last noemen.
offtopic:
Daar komt de naam van de xylofoonsample in macOS 9 ook vandaan: https://en.wikipedia.org/wiki/Sosumi
Wikipedia on the dispute that in total ran for 30 years (!): " The settlement includes terms that are confidential, although newspaper accounts at the time stated that Apple Computer was buying out Apple Corps' trademark rights for a total of $500 million".

Idd, da's niet weinig last.
Inderdaad. Zelfs al zóu Apple Computer in het gelijk staan, dan nog kost het veel tijd, geld en energie om dat te bewijzen. Allemaal dingen die ook de meeste bedrijven liever willen verspillen aan dit soort dingen.
Alleen is in dit geval volgens mij het submerk Nebula ouder dan de streaming dienst, dit is namelijk niet het eerste product wat wordt uitgebracht onder dit merk en ik zie Nederlandse reviews van 2018 voor een beamer die uitgebracht is door Nebula. De streamingdienst Nebula is begonnen in 2019, dus mocht het tot een onenigheid komen (wat ik niet denk) dan zal Anker wel iets sterker staan denk ik.
Anker gebruikt de merknaam Nebula al jaren voor hun beamers. Dus verwacht niet dat het heel veel problemen oplevert, aangezien de ene content levert en de andere het op het scherm tovert. De streamingservice Nebula zit ook in een behoorlijke niche, dus ik denk ook niet dat die er een groot probleem van zullen maken.
De Nebula 4K Streaming Dongle, zoals het apparaatje heet, is voorzien van een quadcore ARM Cortex-A53-processor, 2GB RAM en 8GB opslagruimte.
Dat is qua CPU vergelijkbaar met een Raspberry Pi 3. Niet heel bijzonder, en dan duurder dan de Chromecast met Google TV (die meer HDR modussen ondersteunt). Ik vraag mij af wat men hiermee wil bereiken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 14:12]

Misschien wel zaken zoals auto-refresh rate switching?
Wellicht, maar waarschijnlijk niet. Is geen prioriteit bij fabrikanten lijkt het. Ik kan me niet voorstellen dat Google het niet doet, maar wel meer HDR ondersteunt en Anker het wel doet...
Tot nu toe heb ik 3 verschillende apparaten die voorzien zijn van Android/Google TV v10, vanavond worden dat er 4 (Strong Leap S1).

Geen enkele van die 3 heeft op dit moment AFR beschikbaar. Zoals @The Zep Man al schrijft, het zal via een andere versie beschikbaar komen (mogen we hopen).

Edit: nope, zoals ik al dacht, ook de Leap S1 heeft een gefixeerde refreshrate (ook binnen Kodi e.d.).

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 23 juli 2024 14:12]

Dat schijnt te komen in nieuwe Android TV releases. Ik denk niet dat een fabrikant zoals Anker hier voorrang aan gaat geven, zoals @Bliksem B ook al noemde.
Veel CPU kracht is ook niet nodig, zo'n media speler moet vooral veel videocodecs ondersteunen zodat je nooit moet terugvallen op softwarematige decoding want daar is de CPU sowieso te traag voor. Multitasken doe je niet met die toestellen en je bedient ze met een afstandsbediening waardoor vertragingen minder snel opvallen dan met een touchscreen.

De Chromecast with Google TV heeft een quadcore A55 CPU, heel veel sneller dan een quadcore A53 is dat niet (15% per core zegt ARM, en ook betere efficiëntie maar dat is niet echt relevant in deze form factor). De Chromecast Ultra heeft een dualcore A53 en is dan misschien eerder vergelijkbaar met deze dongle.

De vergelijking met een Raspberry Pi 3 gaat niet op want die had een veel zwakkere GPU, en schoot voor media ook tekort (geen hevc).

Maar ben het wel met je eens dat deze te duur is, zou nooit meer mogen kosten dan Google's dongle. Zeker niet als dit ding dan ook nog eens geen Android TV draait maar een gewone Android met een aangepaste schil voor TV, dat gaat met die afstandsbediening zeker problemen betekenen, of het moet een air mouse zijn (brrr).
De cpu had ik nog niet eens nagezien. Maar 2 GB geheugen en 8 GB opslag zijn wel heel erg weinig. Hier voor mijn neus ligt een tablet uit 2013 met 1 GB geheugen en 8 GB opslag (en android 4.4): pricewatch: Samsung Galaxy Tab 3 7" Wifi Wit. En deze hoeft slechts een scherm van 1024x600 aan te sturen.

Zelf begin ik voor dit soort zaken pas te kijken met minimaal 4 GB geheugen en 64 GB opslag. En zeker als het meer dan full-hd beeld moet leveren, zal het daar ook apps voor gebruiken met meer geheugen honger, dus 8 of 16 GB geheugen is wenselijk.

Dit kastje met 2 GB geheugen en 8 GB opslag gaat het niet lang vol houden.
Zelf begin ik voor dit soort zaken pas te kijken met minimaal 4 GB geheugen en 64 GB opslag. En zeker als het meer dan full-hd beeld moet leveren, zal het daar ook apps voor gebruiken met meer geheugen honger, dus 8 of 16 GB geheugen is wenselijk.

Dit kastje met 2 GB geheugen en 8 GB opslag gaat het niet lang vol houden.
Het nieuwste high-end Shield TV model heeft 'slechts' 3 GB RAM en 16 GB opslag. Dat ding doet op YouTube in HDR na alles. Als je maar een enkele applicatie draait en/of streamt, dan heb je echt niet veel nodig.

Nvidia verkocht het een tijdje als console, maar daarvoor is het niet echt interessant. Zet er echter Kodi, Moonlight en je favoriete streaming services op, en het is een feest. 3 GB RAM en 16 GB opslag is zat.
Zelf heb ik de Xiaomi mi box s met 8 gb opslag. Gebruik alleen smarters IPTV, Netflix, Plex en YouTube. Ik krijg continue meldingen dat er geen eens ruimte is om mijn apps te updaten. Continue het gezeur dat ik app caches moet legen voor dat ik ruimte heb om een app update te installeren. Laat staan een os upgrade als die aangeboden wordt... Nee 8gb is veel te weinig en 16gb lijkt mij het ideale. De chip productie kosten verschil tussen 8gb en 16gb is maar een paar cent of enkele euro's. Geloof me dat is het meer dan waard om voor 16gb te gaan.

[Reactie gewijzigd door ReTechNL op 23 juli 2024 14:12]

Xiaomi Android TV is geen Nvidia Android TV is geen Google TV. Xiaomi kennende, zullen ze wel de nodige bloat erbij doen. De Shield TV is voornamelijk stock Android TV. Dat zal ook wel een verschil maken.
De Xiaomi Mi Box S draait stock Android TV met Chromecast (officieel gelicenseerd bij Google) en heeft geen bloatware anders dan standaard netflix en amazon prime geinstalleerd en wat stock android apps zoals Youtube. De gedachte Xiaomi dus vol met chineese bloatware gaat helaas in dit verhaal niet op.
Heel benieuwd wat de meerwaarde is t.o.v. Google TV. De laatste heb ik thuis en bevalt uitstekend, hoop wel dat ze alle functionaliteiten een keer uit gaan rollen in NL. Dat maakt het zoeken een stuk prettiger.
Verder is het een verademing t.o.v. mijn trage Android TV. Hoe sympathiek en kwalitatief goed ik het merk Anker ook vind zie ik niet een reden om deze te kopen ipv een Google TV dongle.
Terechte vraag, want je bent afhankelijk van een derde partij om de updates te verzorgen en ik vraag me af hoe Anker de verplichte upgrade naar Android TV 11 gaan doen en wanneer. Voor Nederland is de release van Google TV aanstaande, want de voorraden van de Chromecast Ultra zijn zo goed als op en ze zijn de promoties van YouTube Movies&Series begonnen. En voor de verwachte release prijs van 49,95 wacht ik wel die paar weken of je moet op de aanbieding van bijvoorbeeld KPN of Mediamarkt willen wachten.
“en ik vraag me af hoe Anker de verplichte upgrade naar Android TV 11 gaan doen en wanneer”

Want Google is zo snel met het updaten van hun eigen Google TV-dongel wil je zeggen? Hij draait onder de motorkap nog steeds op Android TV 10, terwijl Android TV 11 al bijna een jaar uit is en Android TV 12 al in de maak is. Google is snel met smartphones en Chromebooks, maar niet met Google TV.
Android TV en Google TV zijn nagenoeg identiek. Als je TV het al heeft, dan is het hooguit nuttig omdat je muziek kan afspelen op je TV hi-fi zonder dat de TV aan hoeft, al wil je dan waarschijnlijk wel een speler met een losse audio output en niet die van Anker. En volgens mijn broertje is de audio output van zijn mediaspeler ook beter dan die van TV, zelfs als hij toslink gebruikt.

Maar dat is een zeer beperkte use case. En als de hi-fi van je TV makkelijk tussen verschillende bronnen kan wisselen of zelf kan streamen is het een nog kleinere use case.
Niet mis. Ik heb een tijd geleden onze "smart" TV terug dom gemaakt er zo'n Xiaomi MiBox aan gehangen. Werkt veel beter.

Alleen toch altijd zo dwaas dat ze per se die dedicated "Netflix" en "Prime" knoppen op die afstandsbedieningen moeten zetten. Als je die streaming diensten niet hebt, heb je ook niets aan die knoppen.
Op de afstandsbediening van onze recente Philips TV zit zelfs een 'Rakuten TV' knop... met de bekende streep onder de 3e t/m de 5e letter... Daar kan ik gewoon nog steeds moeilijk aan wennen :+
Samsung heeft deze functie ook op de remote, welke vaak genoeg per ongeluk ingedrukt wordt..
Meermaals per week zelfs. Enorm vervelend.

Ben nu zo ver dat ik SmartThings remote app gebruik om de tv aan te zetten en dan enkel de Apple TV remote gebruik voor al de rest. Kijk toch al m'n content via de Apple TV.
Android tv? Dan is er namelijk een (gratis) button remapper app in de Playstore waarmee je de functie kan wijzigen.

Bij mij start die rakuten knip nu YouTube bijvoorbeeld
Voor Phillips werkt dat misschien, maar op de Mi Box, waar het een bericht hoger over ging, werken die remapper-apps niet (de extra knoppen zijn hardcoded door Xiaomi).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 23 juli 2024 14:12]

Wat ik jammer vindt is dat al die dongles draadloos moeten zijn. In mijn huis is alles bedraad aangesloten. Alleen de telefoons maken gebruik van wifi

Ik heb zelf gelukkig nog de chromecast mét LAN en 4K.
Laatst nog 1 op marktplaats erbij gekocht voor boven
Ik heb de Chromecast met Android TV en die is via een hub op mijn lan aangesloten.
Terwijl je telefoons middels een adapter óók bedraad kunt aansluiten ;)
Tja, maar dat is wel ff een dingetje als je door je huis heen loopt.
Maar ik kan natuurlijk een haspel meenemen :+
Aparte keuze / tactiek dat deze stick enkel via Amazon te koop is, terwijl Amazon zelf natuurlijk ook de eigen Fire stick (4K) in het assortiment heeft, voor minder...

[Reactie gewijzigd door Danny the dog op 23 juli 2024 14:12]

Maar dat somt een beetje de markt in de VS op toch? Je moet je product wel op Amazon verkopen want anders koopt niemand het, maar Amazon kan altijd hetzelfde product goedkoper verkopen omdat ze er verlies op kunnen maken ;)

Uiteindelijk is Amazon zeker in de VS gewoon een van de weinige retailers die er toe doen, verkoop je het daar niet op dan sluit je een gigantische markt uit van mensen die in de Prime sunk cost fallacy vast zitten en eigenlijk alleen bij Amazon bestellen. Daarnaast is de Fire Stick een vrij dichtgetimmerd apparaat, wil je er iets meer controle over dan valt die per definitie eigenlijk al af.
Hoezo valt de Fire Stick af? Je kunt hem prima hacken met Fire Toolbox. Op mijn Xiaomi Mi Box kan ik alleen maar dromen van zo'n hack. De Fire Stick is wat dat betreft een stuk opener dan Xiaomi.
Kijken veel mensen films in 4k?
Ik heb 65" tv waar ik 3 meter vanaf zit,en zie amper het verschil. Misschien heb ik een grotere tv nodig.
Het is zeker wel zichtbaar, ook op 3 meter. Probleem met veel (streaming) content is de belabberde lage bitrates die bij 4k wordt toegepast waardoor je weer veel compressie en dus scherpte verlies krijgt. Als ik een 50GB 4k film kijk via mijn nvidia shield vs een 4k film van Netflix is het een wereld van verschil (nog afgezien van de audioformats).

[Reactie gewijzigd door renzo4000 op 23 juli 2024 14:12]

Om hierop in te haken, ik heb liever een 1080p stream met een relatief hoge bitrate (t.o.v. de resolutie) dan een 2160p stream met een middelmatige, alle andere variabelen gelijk. Dat sommige deeltjes scherper lijken met 2160p doet niets af aan de zichtbare compression artifacts bij lagere bitrates.

Verder zie ik op 65" op ~3 meter afstand en wat verder wel het verschil als ik erop let, maar tijdens gewoon film kijken maakt het verschil mij niet echt uit. We beginnen ondertussen ook qua beeldformaten een beetje aan het einde te komen aan wat doenbaar en comfortabel is in een gemiddelde woonkamer. 8k gaat niet veel toevoegen in de meeste huishoudens (net als 4k, eigenlijk).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 14:12]

Precies dit, liever hoge bitrates en eycandy/fps (met games) dan een hoge resolutie met meer compressie, weinig fps in games (minimaal 60fps) en/of betere grafische settings. Voor film content zit je dan wel weer met hdr, wat naar mijn mening wel een toevoeging is maar niet op 1080p werkt dacht ik, of die combinatie doen ze gewoon niet.
Niet met mijn ogen :) FHD en 4K zie ik echt niet, ook niet met goede kwaliteit materiaal. Lees bril op en je ziet het pas (valt dan nog mee). Dus ik snap wel dan veel mensen het verschil niet zien.
Jazeker. Niet dat ik het verschil zie, maar het gebeurt vanzelf :+
ik zie op het eerste oog geen ethernet aansluiting, wat jammer is aangezien er geen wifi 6 op zit. hopelijk is de software ook stock, en niet vol met reclame.
Hopelijk ondersteund dit kastje wel automatic refresh rate changing.

Ik lees daarnaast niks over Dolby Vision en andere audioformaten. Het lijkt alsof Nvidia Shield (2019) heer en meester blijft voor filmliefhebbers.

Ik mis trouwens de bron bij het artikel. Zoals https://9to5google.com/20...w-google-remote-costs-90/

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 23 juli 2024 14:12]

ook al jaren fan van de Nvidia Shield...tot ik sinds enkele weken de F1TV¨pro app niet meer kan casten naar de Shield. Op mijn Google TV lukt het nog wel
Gelukkig bestaat er ondertussen een Android TV app die F1TV native ondersteunt..hoeven we daarvoor alvast niet meer op de F1 app makers te wachten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.