Amazon Games stelt mmo-game New World met een maand uit tot 28 september

Amazon Games stelt zijn komende mmo-game New World met een maand uit tot 28 september. Het spel stond aanvankelijk in de planning voor 31 augustus. Het bedrijf wil naar eigen zeggen extra tijd nemen om feedback op de besloten bèta te verwerken.

Het ontwikkelteam van New World laat op Twitter weten dat het 'een aantal verbeteringen gaat aanbrengen' naar aanleiding van wat spelers zijn tegengekomen in de besloten bèta, die op maandag eindigde. "We nemen een aantal extra weken om bugs te verhelpen, de stabiliteit te verbeteren en de game af te werken", aldus de ontwikkelaar.

Amazon Games schrijft dat het 'geen makkelijke beslissing was' om de game opnieuw uit te stellen. "We weten dat dit niet de eerste keer is dat we de releasedatum veranderen in ons streven naar kwaliteit, en dat het teleurstellend kan zijn om wat langer te wachten. Maar we willen ervoor zorgen dat we de best mogelijke game afleveren bij release."

Dit is de vierde keer dat New World wordt uitgesteld. De game werd in 2019 aangekondigd en Amazon meldde in december van dat jaar dat het spel in mei 2020 zou verschijnen, maar de releasedatum is verschillende keren opgeschoven. De ontwikkelaar stelde bij die voorgaande uitstellen bijvoorbeeld dat het feedback uit de alfaversie van het spel wilde verwerken en nog wilde werken aan content voor de end-game van de mmorpg.

Amazon Studios hield tussen 20 juli en 2 augustus nog een laatste besloten bèta, die goed werd gespeeld. Volgens Amazon hebben ruim een miljoen mensen de testversie gespeeld, die gezamenlijk goed waren voor meer dan 16 miljoen uren aan speeltijd. De bètaversie kampte ook met enkele technische problemen, waaronder een opmerkelijk probleem waardoor enkele RTX 3090-videokaarten van enkele spelers doorbrandden door het spelen van de game. De ontwikkelaar van New World bracht hiervoor binnen 24 uur een patch uit die de de framerate in de menu's beperkte en daarmee deze crashes zou oplossen. Het betrof zeker 30 doorgebrande RTX 3090-gpu's van EVGA, die allemaal vervangen worden door de fabrikant.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

04-08-2021 • 20:54

56 Linkedin

Lees meer

Reacties (56)

56
53
36
7
1
14
Wijzig sortering
Vond de game wel heel erg vermakelijk in de closed beta! Heb het tot level 20 gered om een beetje een impressie te krijgen. Maar ik vind het wel prettig dat ze toch de tijd nemen om net dat stapje extra te zetten. Paar pijnpuntjes van mij uit;
 • Combat was heel erg clunky, elke keer als ik na een light-attack een heavy-attack wou doen moest ik eerst wachten tot de animatie van mijn light attack was afgelopen. Games zoals Dark Souls pakken dit een stuk beter aan door je input gelijk over te nemen als je de knop indrukt.
 • De economie was erg makkelijk te exploiten als je bleef campen op een bepaalde resource. Als je een interactieve map gebruikt heb je sowieso al redelijke voorsprong en kon je de markt redelijk makkelijk omzeep helpen. Ik heb ongeveer 2000G verdiend aan het verkopen van kogels door te weten waar ik saltpeter kon vinden in de starting area.
 • Areas waren redelijk raar verdeeld als het ging om de items die je op low-level nodig hebt. Hemp heb je al snel nodig voor bepaalde gear zoals vishengels. Maar deze zitten verstopt in level 20+ zones. Dit is qua flow gewoon erg slecht geregeld.
 • PvP is een groot gank-fest. Als je voor je faction solo missions wil doen voor exp en faction exp dan kan je het wel fluiten. Er zit niet echt een LFG in de game, dus je bent heel erg afhankelijk van een groepje mensen die je kent als vrienden om de game door te komen.
 • En mijn grootste pijnpunt was het feit dat de game niet echt een goede identiteit heeft voor PvE spelers. Als je van PvP houd dan is deze game wel leuk, helemaal met een groepje en goede communicatie. Maar als je het alleen voor de PvE wilt spelen dan kan je beter verder kijken. De game communiceert ook niet echt dat de focus vooral op PvP ligt, wat veel mensen afschrikt.
Hoewel ik het best met je eens ben ben ik het niet met alles helemaal eens. Zelf heb ik het tot lvl 30 geschopt en daarmee een iets breder beeld;
 • Combat was inderdaad wat clunky, maar vooral bij de 'zwaardere' wapens als de Greataxe en de Warhammer. Met een rapier of lifestaff voelde het allemaal al een heel stuk soepeler, dus wellicht is dat een wapenidentiteits dingetje - maar misschien heb ik ook gewoon niet met genoeg wapens gespeeld om er echt een beeld van te krijgen. Maar er werden al wel heel wat 'animation cancel' mechanics gevonden, en verschillende combo's die lekker in elkaar overvloeien (zo kun je met de boog bijvoorbeeld vrij eenvoudig 3-9 pijlen in hele korte tijd na elkaar schieten als je de mechanics goed onder de knie hebt)
 • De beginareas zijn niet voor iedereen gelijk. Zo begon ik bij Windsward, terwijl vrienden in Monarchs Bluff begonnen. Monarchs Bluff heeft bijvoorbeeld meer Hemp in de directe omgeving dan Windsward, maar Windsward heeft meer ijzer en zilver. Rabbits zijn dan weer helemaal niet te vinden bij Monarchs Bluff, maar voor sheep moet je weer niet in Windsward zijn, etc. Daarnaast bestaat imo het idee van een level+ zone niet echt in dit spel (met uitzonderingen in het noorden), aangezien die 'levelled' gebieden nogal door elkaar lopen. Dit vind ik persoonlijk wel chill, want hierdoor krijg je een hele levendige wereld met spelers van verschillende levels door elkaar heen
 • Wat de PvE identiteit betreft; deels met je eens. Rond lvl 25 krijg je je eerste 'raid', maar deze zit toch echt wel tof in elkaar. En de raids van hogere levels zien er ook erg tof uit! Daarnaast heb je o.a. de corruption events, welke nodig zijn om materialen te verzamelen om eerdergenoemde raids te kunnen doen. Dus ja, de PvE is een beetje het achtergestelde kindje in de game, maar er is zeker wel een degelijk PvE segment aanwezig
Het lijkt me sterk dat ze dit allemaal in een maand gaan aanpakken. NW is begonnen als PVP game maar doordat PVE spelers zaten te zeuren hebben ze er nu een PVE game van proberen te maken met PVP. Dat gaat natuurlijk nooit werken als je dat in korte tijd helemaal moet omgooien. Daarom is de PVP ook redelijk en de PVE matig.

PVE vond ik zelf vrij slecht. Ongeïnspireerde Quests. Mobs die niks speciaals doen. Het combat systeem is zo basic dat daar ook geen uitdaging in zit (leuke combos maken). Je zit de hele tijd je auto attack te spammen omdat je andere skills 10+ sec cooldown hebben. Daarnaast vond ik de audio en dan met name van de spells die je gebruikt erg tegenvallen. Ik voel geen impact in de combat. Ik had echt het idee een beta te spelen. Dat was het ook maar geen bèta die een maand later live gaat.
Nee, nee, nee.

De GPU sloopt niks anders dan zichzelf.

Software hoort geen hardware te kunnen slopen (afgezien van aspecten die direct de low-level hardware aanspreken, zoals firmware flashen, voltage, clocks, e.d.)

Al wordt een hardware component nog zo belast, hier is duidelijk sprake van een fabrieksfout of firmware fout.

Iedereen die anders roept snapt helemaal niks van hw/sw. Helaas zie je dit fenomeen steeds meer op het internet en dan vooral de jonge generaties die alleen maar schreeuwen en games spelen, en denken dat ze overal wat van af weten ;-)

Ook zie je steeds meer slecht inelkaar geknutselde PC's die inherent onstabiel zijn of door een slordige overclock niet goed werken, en dan krijg je idem dito geklaag van mensen en valse crash dumps als resultaat.

Kost developers ook nog tijd.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 5 augustus 2021 03:36]

het is al lang bekend dat het hier om een ontwerpfout in de evga kaarten gaat. daarom vervangt evga ze ook.

het spel maakt standaard DirectX drawcalls en er is op dat vlak niets bijzonders aan de hand. de patch die de framerste limit was uit voorzorg, niet meer en niet minder .
Nee je gpu sloopt zichzelf door slechte ontwerp keuzes

Probeert 200.000+ RPM te halen:
https://www.igorslab.de/e...cause-of-design-failures/

[Reactie gewijzigd door rick_kraster op 4 augustus 2021 23:59]

Dit zijn nog al wat onderdelen waar een MMO bij valt of staat.. Geeft me niet het vertrouwen dat een maand genoeg is om dit een geliefde game te maken. Natuurlijk is er niets zo belangrijk als de end-game, dus dit hoeft geen afbreuk te doen.
Dat is dus exact hoe ik er over denk. Combat is zo'n belangrijke punt in deze game, en dat in combinatie met het feit dat het allemaal ook nog eens om PvP draait (en voornamelijk ook de end-game blijkt te zijn) maakt het er niet beter op. Daarnaast zijn er bv. weinig zaken om te voorkomen dat een guild of groep een server compleet steamrolled met hun factie. En aan de andere kant zijn er ook systemen die veel mensen buitensluiten. Er mankeert zoveel aan de game dat ik sterk betwijfel dat dit in een maand te fixen is. Bij vrijwel alles in deze game heb ik continu het idee dat andere oudere games (Guild Wars 2, Black Desert Online, en nog een paar) het allemaal al lang veel beter uitgewerkt hadden, en dat ze hier het wiel opnieuw proberen uit te vinden met mensen die nooit een MMO gespeeld hebben. Ik had de beta dan ook gerefund na zo'n 10 uur, want ik denk niet dat deze game meer dan een paar maanden in stand blijft.

[Reactie gewijzigd door Chefd op 4 augustus 2021 21:57]

 • Areas waren redelijk raar verdeeld als het ging om de items die je op low-level nodig hebt. Hemp heb je al snel nodig voor bepaalde gear zoals vishengels. Maar deze zitten verstopt in level 20+ zones. Dit is qua flow gewoon erg slecht geregeld.
 • PvP is een groot gank-fest. Als je voor je faction solo missions wil doen voor exp en faction exp dan kan je het wel fluiten. Er zit niet echt een LFG in de game, dus je bent heel erg afhankelijk van een groepje mensen die je kent als vrienden om de game door te komen.
Herkenbaar. Dit is -naar mijn mening- dus het directe gevolg van het maken van een game en dan later bijsturen naar wat je spelers willen. Heel erg gaaf dat ze het hebben geprobeerd, maar dat kost dus eigenlijk meer tijd dan dat ze hebben (zelfs na 4x uitstellen).

In de closed alpha werd je een soort out-law die opgejaagd werd als je andere spelers aanviel, herkenbaar uit andere games, geinig, maar paste niet in het verhaal. Amper reden noch kans om andere spelers aan te vallen, je hield er weinig aan over. Toen toch maar fractions, waarbij je tegen elkaar strijd. Leuk, voegt iets toe aan het hebben van jobs en competitie, maar een hele andere richting. Dan luisteren ze naar de spelers die feedback geven op gebrek aan PVP, maar vergeten ze even de mensen die hier niet om gevraagd hebben. Dat is altijd lastig, maar wordt hier wel pijnlijk duidelijk.

Het is al even geleden, maar als ik het mij goed herinner zijn de areas eerst gemaakt en toen pas de verhaallijn (dit bracht een ander startpunt met zich mee), terwijl de plekken waarop grondstoffen zijn te vinden amper zijn veranderd. Dat zal vooral in de beginfase een probleem opleveren, vreemd dat ze juist daar dan niets aan gedaan hebben. Is niet de eerste keer dat het wordt opgemerkt.

In iedere testfase werkte de economie/markt niet helemaal zoals ik zou willen, maar dat is wel een punt dat denk ik wel los loopt als er een enorme spelersgroep losgelaten wordt op het spel. Uiteindelijk gaan mensen dan toch juist op zoek naar de grondstoffen en producten waar veel geld aan wordt verdient, waardoor de schaarste zichzelf oplost en de prijzen normaliseren. Als er maar genoeg spelers zijn.
(Totdat PVP dat in de weg gaat staan.)
Ze hebben tussen de alpha en de beta schijnbaar ook flinke gedeeltes van zones qua interacties herschreven en opnieuw ontwikkeld qua interactie met NPCs om met geen goedkope MMO in dat opzicht meer te laten lijken, plus veel meer voice-acting etc toegevoegd.

Maar New World lijkt meer op een 'wat verkoopt' product ipv 'wat is goed' en van daaruit verder ontwikkelen.
Salpeter? 1 tripje van bos naar auctionhouse met greenwood en je had al makkeleijk 1000 gold :*)
Niet met alles eens imo;
-Ik heb heel wat gepvp'd en de combat voelt heel vloeiend en dynamisch goed aan en al zeker niet clunky.
-Er zijn PVP en PVE faction missies, bij de PVP missies word je inderdaad PVP geflagged, bij de PVE Faction missies is dit niét het geval. Als je in je faction chat even vraagt wie nog PVP missies wilt doen, krijg je meteen veel antwoorden. Groep vormen duurde welgeteld 2 minuten!
Denk dat de combat ervaring dan redelijk per persoon verschilt. Want ik heb juist zelf het issue gehad dat ik niet al te lekker combo's kon maken met rapiers, spears en sword / shield. Voelde gewoon nogal haperig af en toe. Kan ook tussen m'n oren zitten, maar ik kon niet gemakkelijk van twee light attacks over op een heavy vanwege inconsistente animaties.

PvP faction missies geven je alleen wel veel meer faction exp en ook faction 'control' over een area. Als je eventueel een coupe wil plegen om de huidige faction van de troon af te stoten dan is de makkelijkste manier toch echt PvP missies. Niet echt aan te raden als je dat op low-level gaat doen omdat er geen gear-scaling is (althans, zover ik weet).
Ik was zeer te spreken over de beta...

m.b.t hemp in level 20 gebieden , daar klopt niks van. Ik ben max level 14 geworden (met opzet wil niet alle content voor mezelf verpesten) maar Hemp in overvloed hoor.

Combat vond ik juist heerlijk, t switchen tussen wapens en dan gelijk de skills van die wapens krijgen vond ik lekker vernieuwend. (Ranged openen (bow) en dan close range met de spear het afmaken)

Economie omzeep helpen is nogal betrekkelijk, 2000g is niet zoveel en er zijn resources genoeg.

Pvp is volledig optioneel en kan een gankfest zijn inderdaad (maar dat is in andere mmo`s niet anders) als je een territory war hebt, maar over het algemeen kan je prima pvp flagged questen en leuke battles hebben.
Er zit dan ook wel een redelijk groot verschil in welke items er in welke area zitten. Ik startte zelf in First Light, daar was hemp alleen te krijgen in level 20+ areas. (Of je zat met het feit dat mensen zaten te campen op resources in level 10-18 areas om te verkopen op de market). Shared loot doet dat nou eenmaal.

Er is ook een reden dat 'Where Sheep?' een meme werd, omdat het slachten van vijf schapen een van de eerste town-missies was die je kon oppakken, maar er niet duidelijk werd verteld waar je die schapen kon vinden. Dan kom je weer terug op het probleem dat je dus third-party tooling zoals een interactive map nodig hebt om überhaupt een idee te krijgen waar je alles kan vinden.

Je kan zeker wel de economie manipuleren door in te spelen op onwetende spelers. Ik ben zelf redelijk van het craften omdat ik dat persoonlijk gewoon heel leuk vind. Kogels kon je óf kopen via je faction store voor iets van 0.5 gold en 5 faction points en anderzijds via de auction house voor 5G per stuk. Ik eindigde uiteindelijk met dikke winst door een kwartiertje heen en weer te lopen.

PvP is inderdaad optioneel, maar wel de makkelijkste manier van coupes plegen in faction-gebieden. Wat eigenlijk wel nodig is omdat je anders zit met weinig bonussen en hogere tax-rates voor factions die niet in control zijn van die area. Crafting en market tax gaat redelijk rap omhoog als je niet controle hebt over de area waar je start.
Wapens met unieke skills en mid combat swappen zit al sinds het begin (zo'n 9 jaar) in Guild Wars 2. Is voor mij niet zo vernieuwend.
>Areas waren redelijk raar verdeeld als het ging om de items die je op low-level nodig hebt. Hemp heb je al snel nodig voor bepaalde gear zoals vishengels. Maar deze zitten verstopt in level 20+ zones. Dit is qua flow gewoon erg slecht geregeld.

Dit is gewoon niet waar, Hemp kun je makkelijk vinden in de starter zones, maar misschien niet elke starter zone, hoe dan ook, je hoeft niet naar de level 20 zone te gaan
Dit is gewoon niet waar, Hemp kun je makkelijk vinden in de starter zones, maar misschien niet elke starter zone, hoe dan ook, je hoeft niet naar de level 20 zone te gaan
Je hebt of de mogelijkheid om naar een level 20 zone te gaan of je moet een half uur heen en weer lopen met het idee in je achterhoofd dat je dus niet weet of de resource al weg is of niet. Omdat fast-travel eigenlijk ook gewoon nogal slecht geregeld is omdat je Azoth nodig hebt om überhaupt buiten je 'home' inn te fast-travelen. (Wat overigens één keer in de 60 minuten kan). Die resource is redelijk schaars omdat je dit ook kan inzetten om extra perks te krijgen op je crafted gear. Ik weet dat van oudsher het altijd zo ging in MMO's, maar FFXIV pakt het beter aan door een kleine fee te vragen aan Gil om te fast-travelen. Dit is een resource die je een stuk sneller binnen harkt omdat je letterlijk alles doet met Gil en niet met een aparte currency die je óók nog eens nodig hebt voor crafting als je betere high-level gear wilt.
Een maandje is puur voor de bugfixes. Zou er niet te veel van verwachten.
Je weet dat er gewoon een interactieve map was waar je kon aangeven welke rss of iets je zocht en het je liet zien waar het te vinden was ? Gewoon op https://newworldfans.com/map kijken. En in de begin area is een prima hemp+ herbs+iron farm naast een huisje bij die mijn in de buurt.
Ik zit te denken om New World te refunden. New World heeft potentie maar te weinig variatie. Je hebt een storyline maar die unlock je alleen op een bepaalde level. Tussen door moet je town, faction en PvP-missies voltooien om EXP te farmen. Ik ben tot level 17 gekomen en daarna begon ik helaas mijn interesse te verliezen. De reden, herhalende missie's. Ik heb meerdere side missies opnieuw gedaan. Zoveel X personen killen en 5 kisten vinden. Ingeleverd, nieuwe missie geaccepteerd, precies dezelfde. Zelfde locatie en zelfde doelen. Jaag 5 herten, missie erna, jaag 5 herten.

De combat is inderdaad cluncky zoals vele aangeven. Vooral door het feit dat het niet zo soepel werkt. Als je bijv. een heavy attack doet en je tegenstander een light attack, kan jij je heavy attack niet afbreken om te verdedigen. Je moet wachten totdat je animatie voorbij is.

Als ze deze twee dingen kunnen oplossen (zal niet lukken binnen een maand extra uitstel), kan het best een goede MMO worden.

De servers van New World zijn ook achterhaald. Je hebt een NA, EU en een Aziatische server, misschien nog een ander. Wanneer je de EU server bezoekt, moet je weer kiezen welke wereld je wilt betreden. Op elke wereld kan je max 5 personages maken. Wanneer je switch naar een andere game wereld, moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Spreek goed af met je vrienden welke wereld je gaat betreden.

WoW heeft dit bijv ook maar sinds Legion kan je gewoon vrienden joinen die in een andere wereld spelen. Wel met restricties, maar je kunt wel tenminste met je vrienden spelen, als ze maar op de EU server zitten.

Eve Online heeft maar één server waar iedereen opzit, ongeacht waar je woont. The Elder Scrolls Online heeft NA, EU en Azië ook van elkaar gescheiden, maar je hebt geen game werelden. Wanneer je gaat spelen, word je in een random instance gegooid. Iedereen die ook op de EU server zit, kan jou gewoon joinen.

Dit had ik ook graag gezien in New World. Amazon heeft de infrastructuur om dit te kunnen permiteren. Wat krijg je straks, wereld populatie daalt, maar join je een andere wereld wat wel een hogere populatie heeft, kan je weer helemaal opnieuw beginnen. Heb je alle grind en tijd gestoken in een uitgestorven wereld. Misschien dat ze in de toekomet transfers voor echt geld gaan aanbieden.

[Reactie gewijzigd door Toonen1988 op 4 augustus 2021 23:26]

Als je bijv. een heavy attack doet en je tegenstander een light attack, kan jij je heavy attack niet afbreken om te verdedigen.
Ik heb new world (nog) niet geprobeerd, maar ik dacht dat het hele punt van de MMO was dat het een dark souls-like combat system zou hebben? Dan is die mechanic niet clunky, maar noodzakelijk, als je een balanced systeem wilt. Als je een heavy attack wilt riskeren, dan kan dit gepunished kunnen worden met een snelle (maar minder sterke) aanval, als je je heavy attack gewoon kan onderbreken om te blocken of te parryen dan is geen punishment meer mogelijk en krijg je gewoon een meta waar iedereen met de grootst mogelijke wapens op elkaar gaat slaan en de eerste die begint altijd wint, niet?
Dat is ook wel het gevoel wat ik heb bij de combat. Je hebt een zware hamer in je hand, doe je doet een attack die veel damage doet, of die mensen stunned. Wat je zegt klinkt dat best logisch, dat je niet halverwege je aanval kan wegrollen om gauw een andere ability te dodgen. Dit is ook weer het verwachtingspatroon wat mensen hebben.

Heb zelf de alpha en beta gespeeld, ben niet verder gegaan dan level 20 (vanwege het niet willen doen van meer content), maar de combat was/is voor mij super vermakelijk. En door de jaren heen is het ook sterk verbeterd. Ook de keuze voor het vasthouden van 2 ipv 3 wapens was ook een prima keuze.

Soms snap ik ook niet helemaal wat mensen verwachten van een nieuwe MMO. Het is niet zo gek dat bepaalde mechanics hetzelfde zijn, zoals de gathering. Maar de wereld ziet er super uit, kleine dingen zoals het klimsysteem (wat tegenwoordig in meer MMO's zit) vind ik nog steeds best uniek in een MMO. De crafting is behoorlijk goed op gezet, en bovenalles, goed te begrijpen.

Natuurlijk zijn er genoeg dingen die verbeterd kunnen. Wat mij het meeste opviel was de interactie met monsters en dieren in de game. Voor mij is dit er slechter op geworden dan het ooit was. Ik weet dat ik in de alpha gewhooped werd door een boar, terwijl er nu weinig interactie is met de boar. Die vecht niet tot amper terug. En zo geldt dat met meer monsters.

Maar goed, persoonlijk wacht Amazon te lang af en is men veel te onzeker om New World uit te brengen (dezelfde onzekerheid waarmee ze de game een transitie hebben gegeven naar meer PvE content. Natuurlijk niet gelijk een slechte keuze). En een maand extra ontwikkelen (of wat Amazon wil gaan doen), daar verwacht ik weinig van.

Mocht de game nog langer worden uitgesteld, dan eind september maar een kijken nemen met ELYON. MMO die door Blue Hole is ontwikkeld. Veel mixed verhalen, maar als MMO liefhebber kan ik het niet laten om het te proberen. Tenzij New World definitief uitkomt, dan laat ik hem wel liggen :D
Ik weet niet hoe jij 5 characters kan aanmaken op 1 wereld want het is 5 characters per server 1 per wereld tenzij ik iets totaal anders heb gespeeld voor 85+ uren tijdens de closed beta.
Ik denk niet dat New World het gaat redden op alleen Twitch streamer hype en Amazon $$$.

Van wat ik gezien heb, is het questen (hoe het verloopt, hoe je ze verkrijgt, rewards) echt heel ouderwets. Praat met NPC A, dood beestje X 3x, ga terug naar NPC A, ga naar NPC B, krijg reward.
Het verzamelen van grondstoffen (life skilling/gathering) lijkt bijna een op een kopie van Black Desert Online.
De combat mechanic, die gebaseerd is op Dark Souls, is echt niet weggelegd voor party play. Het is leuk dat je kan blokken enzo, maar een game zoals New World zou een combat mechanic moeten hebben zo vloeiend als Black Desert, BlessOnline, TERA, ArchAge of zelfs Blade&Soul.

Grafisch ziet het er wel mooi uit, er is echt wel aan serieuze world building gewerkt. Maar core elements dus ver houden mij weg van de game.
even ter vergelijking met FF14 online. Hier heb je ook quests praat met npc a, dood beest, ga naar npc b. Echter de wereld voelt in dat spel veel levendiger en qua verhaal is het ook nog eens leuk en voelt het minder snel herhalend. Elk npc heeft wel wat interessants.
Dat mis ik heel erg in new world en niet elk npc of game hoeft een goed verhaal te hebben maar het voelde nogal zwak snel in elkaar gezet. Voor de pvp aspect van de game ben ik bang dat het in huidige staat ook niet ten goede komt betreft de verschillende regio's die kunnen worden over genomen. Zo had op mijn server 1 faction een gigantisch groot deel van de map waardoor het eigenlijk niet eens meer de moeite waard is om door te spelen, je krijgt veel minder bonussen, blijft verliezen etc. zwakke worden zwakker, de sterkste worden sterker.
Vooral het laatste doet mij twijfelen of het spel wel mijn tijd waard is op langer termijn. In het begin zal het allemaal wel rooskleurig zijn maar dat zal niet lang duren ben ik bang
1 faction een gigantisch groot deel van de map waardoor het eigenlijk niet eens meer de moeite waard is om door te spelen,
Oh. Dat herken ik van Aion. Maar is inderdaad ook wel iets wat ik bij New World zie gebeuren.
Ik herken dit nog uit de tijd dat ik Lineage2 speelde. Daar waren alle regio’s met bijbehorende kastelen in het begin goed verdeeld en had je hele toffe battles maar na een lange tijd werdt steeds meer ingenomen door Chinese gold farmers en 1 andere alliantie en viel de rest compleet buiten de boot wat castle sieges betreft en andere grote raids. Hele andere tijden maar als dominantie van 1 guild/clan mogelijk is dan is dat killing.
Dit is precies waarom ik de game heb gerefund. De game is prachtig maar het voelt allemaal zo herkenbaar vanuit eerdere MMO games dat je er heel snel op uitgekeken raakt. Simpel gezegd ontbreekt de onderscheidende factor op dit moment nog in de quests / story line.
Zoals ik ooit bij eerste beelden zei, dit is echt zo'n game waar ze in een kamer de game bedachten en elke brainfart die bij iemand op kwam van een andere MMO, is er getracht in te gooien. Oooh doen we dat van die game oooh en dat van die game en dat van die game.. Ik mis nog steeds de precieze focus van deze game waar het verschil merkbaar is, waar de MMO z'n eigen identiteit heeft. Sommige titels hebben de lore en naam (FF, TESO etc), andere zeer brede PVP modus (waaronder ook BDO maar ook de style van Aion), of juist unieke combat/style of juist animaties/graphics (ik vind Tera heerlijk om te spelen).

Hopelijk vind de game z'n publiek en z'n identiteit, vooralsnog is het een mooi opgemaakt plaatje, maar het werkt niet zo lekker.
Is er al melding gemaakt over een eventuele introductie op the consoles? (XSX & PS5) :)
Waarschijnlijk niet heb dit al op Twitter gezien een tijdje terug als antwoord op de zelfde vraag.

"While we understand many players would like to play the game on console, New World will only be available on PC."
En idem dito voor Linux, mochten daar ook vragen voor zijn. Lijkt exclusief Windows voor Windows te worden (dus eventuele MacOS gebruikers, jullie hebben ook pech), met EAC als anti-cheat/anti-tamper.
Als het goed is dan is Valve in gesprek met EAC om ervoor te zorgen dat Proton goed samenwerkt met EAC aan het eind van dit jaar. Dit omdat Steam Deck dan uitkomt. Dus ik houd m'n vingers gekruisd! :)
Probleem is dat EAC al wel een Linux-module heeft, maar bijna geen enkele dev daar gebruik van maakt. Tenzij EAC in een verplichte update (welke door uitgevers/ontwikkelaars niet vermeden kan worden als ze nog gebruik willen maken van EAC) de conversie naar een Linux module makkelijk maakt voor Proton/Steam Play (en eventueel andere conversion layers), heb je er nog steeds niks aan.
Gaaf ik hoop dat die extra maand iig de ergste bugs verwijderd.. ik verwacht niet echt een compleet product. Met 1 maand extra.

Maar wel die net wat beter aanvoelt!
Ik juich dit toe. De game heeft potentie maar er zijn duidelijke verbeterpunten. Met name de bugs zoals vastlopen in quests waardoor je niet verder kunt zijn vervelend.

Mijn grootste wens is echter dat het questsysteem nog wordt verbeterd; minder lang lopen, duidelijker aangeven wat de main story line is, meer immersion. Al heb ik geen illusies dat ze dit binnen twee maanden kunnen realiseren.
Ik heb ontzettend genoten van de closed beta! Het was echt even afkicken toen de servers offline gingen. Jammer dat het nog langer wachten is tot de game uitkomt. De vraag is welke andere vergelijkbare game kan ik nu het beste gaan spelen?

Ik heb verder eigenlijk alleen altijd World of Warcraft gespeeld (en veel ook :P). Ondanks dat New World wat beperkter voelde, voelde het voor mij wel meteen als een nieuwere en moderne game. In tegenstelling tot sommige anderen was ik wel erg enthousisast over het combat systeem. Maar misschien ben ik niks gewend. Als optie heb ik bijvoorbeeld naar FF14 gekeken, maar dat vind ik er te oudbollig uitzien. Dan ga ik liever WoW weer verder spelen. Ik zoek echt naar iets nieuws wat weer wat moderner aanvoeld.

Welke game zullen jullie mij aanraden?
Ik heb ontzettend genoten van de closed beta! Het was echt even afkicken toen de servers offline gingen.
Ik deel die mening. Van mij mogen ze de Beta weer online zetten tot aan de officiële release. Nu zit ik wazig naar mijn scherm te kijken... wat moet ik nu spelen?
Same here, ben maar het nieuwe seizoen van Diablo 3 gaan spelen en een class gaan gebruiken die ik nog nooit gespeeld heb( speelde tot vorig seizoen demon hunter only) dus haal er enigzins plezier uit dat het spel nu anders voelt. Maar kan echt niet wachten tot hij uitkomt en ik weer kan spelen.
Mensen hier maken zich veel te druk (en ook veel streamers). Bijna geen enkele MMO is direct goed, dat kan ook bijna niet omdat er hedendaags veel teveel content wordt verwacht. Mensen vergelijken dit met world of Warcraft, en dat is simpelweg geen eerlijke vergelijking. Je kan het misschien met World of Warcraft Classic vergelijken, weinig content en een oneindige grind.
Ik heb veel plezier gehad in beta. Wat dat betreft een betere MMO dan sommige bij release. Moet daarom ook wel zeggen at ik teleurgesteld ben dat ze het uitgesteld hebben want het was zeker prima speelbaar en vermakelijk.

MMO's zijn nooit af en hoewel NW echt nog aan de weg moet timmeren om de concurentie aan te kunnen gaan met andere MMO's, is de basis erg goed.
Is geen macht van toepassing? Ze hebben geld geïnvesteerd in het oprichten van een studio en aantrekken van engineers. Daar komt een game uit, die zichzelf nog maar moet bewijzen.

Het is niet zo dat ze andere studios geforceerd de markt uit hebben gewerkt en hostile takedowns hebben gedaan om engineers over te nemen ofzo. Dit zijn gewoon mensen die ergens aan werken en het op de markt brengen.
Hoezo de macht? Wat is er mis met Amazon die de gameindustrie wil betreden?
Omdat ze een game maken? Ze doen toch niemand kwaad? Ze investeren juist veel geld. Het is juist knap als ze een top game afleveren.
@Vol Braakzakje Als je nu had voorgesteld zulke grote bedrijven meer belasting te laten betalen in ruil voor minder belasting voor de gewone burger dan ben ik daar helemaal voor.
Maar verder valt je opmerking behoorlijk buiten elke logica.

Ben in de beta maar tot lvl 8 gekomen en ik zie er zeker al veel positieve dingen in. Natuurlijk kan er nog veel verbeterd worden. Maar de wereld is mooi net zoals de andere grafische ontwerp keuzes en verder spreekt me large scale pvp(veel op twitch gevolgd) me ook wel aan omdat ik altijd al veel meer van pvp dan van pve heb gehouden.
Bizar dat zo’n groot bedrijf gewoon de macht heeft om iedere markt te betreden die ze maar wensen.
Wellicht moet je je iets verder verdiepen in Amazon en computer games, al hun vorige pogingen zijn de nek om gedraaid. Hun MMO voor LotR is ook al de nek omgedraaid. NW wordt populair gemaakt door veel Twitch streamers/geld in te zetten, Twitch is ook van Amazon en dat merk je doordat ook al heb je 0,0 interesse in NW, het op #1 wordt gezet in je "Categories we think you’ll like".

De verwachting van andere streamers, die niet het grote geld hebben gekregen/aangenomen van Amazon, het spel vrij vlot naar release leeg stroomt om dat de 'theme park ride' dan voorbij is voor velen. Daarnaast zal Amazon ook geen geld blijven pompen in de promotie van NW. Gezien de vorige pogingen zou het me niets verbazen als ze daar ook de plug uit trekken.

Zo zie je dat een markt betreden niet simpelweg een idee + een hoop geld is. Je zal vaker falen omdat je de kennis/kunde mist om het direct goed te regelen, daarnaast falen veel studio's ook gewoon die wel die kennis/kunde hebben. Daarnaast zijn de verwachtingen hoog van investeerders, daarmee worden de verwachtingen ook hoog geschept richting de potentiële klanten en dan is het veel makkelijker om daar niet aan te voldoen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee