Amazon Game Studios stelt mmorpg New World uit tot lente van 2021

New World, de aankomende mmorpg van Amazon Game Studios, is uitgesteld tot de lente van 2021. De release stond hiervoor gepland voor 25 augustus van dit jaar. De ontwikkelaar zegt dat er meer content toegevoegd moet worden aan het midden en einde van het spel.

Dat laat ontwikkelaar Amazon Game Studios weten in een blogpost. Aanleiding voor het uitstel is volgens de studio de feedback van spelers die de alfatest hebben meegemaakt, in de afgelopen maanden. Met name 'de meest toegewijde spelers' zouden meer content moeten krijgen in die laatste twee derden van de game.

Ter compensatie biedt Amazon Game Studios spelers die zich in hebben geschreven voor de bèta, mensen die een pre-order hebben geplaatst en de bestaande alfatesters de gelegenheid om de game toch te spelen op 25 augustus. Ze spelen dan uiteraard nog steeds een alfaversie van de game. De game is dan een beperkte periode beschikbaar, maar de studio zegt niet hoe lang die periode is.

New World speelt zich af in Aeternum, een fantasy-eiland in de jaren 1600. De pc-exclusive is weliswaar een mmorpg, maar wordt alsnog een eenmalige aankoop, zonder verdere vaste maandelijkse abonnementskosten. De game is de eerste van Amazon Game Studios Orange County, de studio die voor de overname bekend stond als Double Helix. Die studio had games als Killer Instinct en Silent Hill: Homecoming op zijn naam staan. Amazon-zusterstudio Relentless Studios werkt intussen aan Crucible.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

11-07-2020 • 10:22

27 Linkedin

Submitter: DonPoedel

Reacties (27)

Wijzig sortering
Uitstel om de game te verbeteren is altijd beter dan het te snel willen uitbrengen en hierdoor content weg te laten.
Het klinkt niet alsof ze content er uit zouden laten, maar dat het hele content er nog niet eens is.
Aanleiding voor het uitstel is volgens de studio de feedback van spelers die de alfatest hebben meegemaakt, in de afgelopen maanden. Met name 'de meest toegewijde spelers' zouden meer content moeten krijgen in die laatste twee derden van de game.
In iedere geval een mooie actie om naar je publiek en testers te luisteren.

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 11 juli 2020 10:36]

Anders krijg je het zelfde probleem als bij Ago of conan, na lvl 40 alleen nog maar villa runs doen. Goed dat ze nu meer tijd pakken om het te verbeteren.
Daar ben ik het niet per definitie mee eens. Dus ik zou aan een dergelijke stevige stelling wel de volgende nuance aan brengen:

Uitstel van de game is beter mits de core van de game er bij de vertraagde release nog toe doet.

Als concurrentie je inhaalt bijvoorbeeld op het gebied van techniek (graphics/AI), game mechanics of story dan kan het zijn dat op de verlate release je game er niet meer toe doet. Dus je moet ofwel een goed idee hebben wat de concurrent doet en weten dat je ze met de vertraging voor blijft of je moet dermate veel vertrouwen hebben in je story of game mechanics dat die nog steeds de grote massa aan trekken.

Het is zo dat een alpha test bedoeld is om grondige problemen in de game mechanics naar boven te halen en deze eventueel te corrigeren. Je kan natuurlijk niet iedereen pleasen en je zal dus wel keuzes moeten maken die bij je beoogde doelgroep past. Kennelijk zijn ze daarmee uit de pas gaan lopen (tunnelvisie a la Fallout 76?). Maar wetende dat de game al 3 maanden vertraagd is, is een vertraging van nog eens 6 maanden echt fors. Een vertraging van 3 maanden schept bepaalde verwachtingen (puntjes op de i), 6 maanden betekent eigenlijk dat er veel meer mis is. Ik ben benieuwd hoe ze de mensen die in de afgelopen 3 maanden de game hebben gekocht en nu deze teleurstelling te verwerken krijgen tegemoet gaan komen.

De huidige pre-release kopers worden dus gecompenseerd door ze vanaf 25 augustus toegang te geven tot de alpha releases. Dat is een risicovolle zet. Want dit gaat naar mijn verwachting om een grote groep spelers. Een aantal problemen waar je met de release mee te maken krijgt (gigantische overload op de servers, authenticatie server issues, drukte in starter gebieden) zal je nu tijdens de alpha krijgen. Maar ook de huidige staat van de game kan potentiele kopers afschrikken en voor negatieve publiciteit zorgen. Je zou eigenlijk kunnen stellen dat ze nu per 25 augustus voor een "soft" release gaan, met een reset bij de "hard" release incl reset in Q1 2021. Het risico dat je hiermee kan hebben is dat de casual spelers al uitgekeken kunnen zijn op je game nog voordat je game werkelijk released is.

[Reactie gewijzigd door Goros op 11 juli 2020 17:08]

Vind het wel een interessante kwestie. Vooral omdat ik laatst 2 games voor de switch heb gekocht die in vrijwel alle reviews (begin 2019) negatief beoordeeld zijn. Nu was het de Nintendo summer sale en waren de kortingen zo hoog dat ik net wat meer moeite heb gedaan. Uiteindelijk erachter gekomen dat beide games een patch hebben gehad die vrijwel alle negatieve punten uit de reviews hebben opgelost.

Weet niet wat erger is
Ik ben het niet met je eens. Je kan een spel maar 1x uitgeven en dat bepaald altijd wel het oordeel over het spel. Vandaar dat je dan beter een goed spel kan afleveren dan een onafgemaakt spel. Maar een spel is nooit perfect en je kan aan die laatste paar percenten een godsvermogen aan tijd en geld besten om nog steeds geen 'perfectie' te bereiken.

Een ander issue is endgame content voor hardcore spelers. Das een super klein percentage gamers die enorm veel content verslinden, je spel maken gericht op die doelgroep is ook niet rendabel.

Daarnaast loop je, zoals hier, de kans dat je potentiële speler pool de interesse geheel in je spel verliest. De kracht van de marketing hype is weg...

Direct een stelling aannemen "It's done, when it's done." is imho een veel betere keuze, ipv. dit geweifel over uitstel op uitstel.

@chriistiix Luisteren naar je publiek en testers is een ding, doen wat ze willen is de weg naar een lege portemonnee en een hele hoop ontevreden publiek/testers...
Een ander issue is endgame content voor hardcore spelers. Das een super klein percentage gamers die enorm veel content verslinden, je spel maken gericht op die doelgroep is ook niet rendabel.

Dit was het probleem van age of conan en hun downfall.

Te weinig end-game content / polish bugs

de eerste 30 levels kan ik me nog herrineren waren echt top gedaan ...... de rest was grinden en misschien 1 raid. Wil je nu de MMORPG wereld in dan zul je toch echt met goede end-game content komen.

Het probleem is dat als de hardcore spelers niet spelen dan gaat je spel niet lang overleven want mensen lezen hun chats / videos etc : Top level experience - 0 endgame .... en dan hebben ze zoeits van : ga ik hier me weinige casual tijd in steken.

Slim van Amazon om het pas uit te leveren zodra het klaar is want met een MMORPG van nu wordt niet vergeleken met WOW 1.0 maar met WOW 8.0 ( is niet eerlijk maar we zijn nou eenmaal mensen )
Slim van Amazon om het pas uit te leveren zodra het klaar is want met een MMORPG van nu wordt niet vergeleken met WOW 1.0 maar met WOW 8.0 ( is niet eerlijk maar we zijn nou eenmaal mensen )
De vraag is natuurlijk of dat niet eerlijk is, WoW, FFXIV e.d. leggen de lat hoog, maar het zijn wel games die je vandaag de dag kan spelen met alle content en polish die ze bieden. Het heeft weinig zin om een nieuwe release nu te vergelijken met WoW zoals het uitkwam in 2004, dat is immers niet meer de staat waarin WoW nu verkeerd (al zou het wel kunnen, we hebben immers WoW: Classic), een game die over een half jaar uitkomt moet opboksen tegen WoW: Shadowlands en de iteraties van FFXIV en bijv. ESO Online die dan actueel zijn. En daar zal de game dus ook terecht mee vergeleken gaan worden en dat zal dus ook het niveau zijn wat nieuwe games bij release al zal moeten hebben wil het een succesvolle game worden. Je kan heden ten dage niet meer aankomen met een nieuwe MMO die (veel) minder heeft te bieden dan de concurrentie, dat zal vrijwel nooit een succes worden, tenzij ze een heel specifieke niche spelers aan zich weten te binden.
Ja dat klopt het probleem is alleen dat het zo goed als onmogelijk is om een perfect game neer te zetten vanaf het begin.

Alhoewel een volledige end game / niet super grind / PVP goed geregeld toch wel echt de laagste eisen zijn wil het ook maar enigzins succesvol worden en gok dat amazon dat ook doorheeft en zoiets heeft van : We hebben maar 1 kans dus we kunnen het beter gelijk goed doen ook al kost het wat meer een beetje het blizzard van vroeger :+
New World is op dit moment echt niet in een staat om uit te brengen, het is gewoon bij lange na niet een compleet genoeg spel. Release uitstellen was de enige realistische optie.
Als het waar is dat er meer content wordt toegevoegd aan de laatste twee derden van het spel, dan gaat het niet echt over procentjes he :). 66% aan content toevoegen is zo goed als alles om het zo even te zeggen.
Content toevoegen aan de laatste twee derden van het spel, betekent niet dat er 66% aan content wordt toegevoegd.
Heb je idd gelijk in, had ik even verkeerd begrepen :s
Goede om te lezen dat er daadwerkelijk geluisterd is naar de alpha testers!
Dat zouden meer bedrijven mogen doen.

Het is veel beter om een game te lanceren met middle en end game content dan helemaal niks of (te) weinig op dat vlak.

Ik hou dit spel in de gaten sinds ze de grote ommekeer hebben gemaakt van heavy PvP naar meer PvE focus met PvP als opt-in. (PvP is niet zo mijn ding in MMO's)

Ik hoop werkelijk dat Amazon een goede MMO neer kan zetten waar ik volgend jaar mijn tanden ik kan zetten :)
speel je ook de beta's? zo ja mag je mij wel op de hoogte houden van de ontwikkelingen :P ik volg het spel ook, maar ik ga niet pre orderen, en is beta spelen op dit moment ook niet mogelijk voor zover ik weet.
Nee, zit niet in de beta's of Alhpa.
Ik ben ook niet van plan om te pre orderen trouwens. Eerst de reviews/ervaringen van beta's enzo afwachten.
De closed beta zou 23 Juli pas starten en is hiermee dus ook uitgesteld.

Ik ben blij dat ze de de closed beta spelers vanaf de 25e augustus (oorspronkelijke release) de alpha laten spelen. Maar dat brengt wel risico's met zich mee. Het kan zijn dat daardoor een groot deel van potentiele spelers afhaakt als het niet bevalt, nog voordat het spel uberhaupt uit komt. Dus we zullen zien wat er gebeurt rond die tijd.
Ik heb een tijdje geleden toegang gekregen tot New World Confidential Test en kan zeggen dat het spel overduidelijk nog lang niet klaar is.
Kun je iets meer vertellen over jouw ervaring? Ben wel benieuwd naar de game(plat) en de opties voor pve/pvp
Van wat ik geprobeerd en tegengekomen ben:

Grafisch
- Grafisch niet spectaculair vergeleken met Black Desert Online en andere up-to-date MMO's.

Lifeskills
- Wapens & armor craften is zinloos want je kan betere gear vinden doormiddel van NPC's te killen.

Combat
- PVP/PVE is uitgebreid maar zit nog vol bugs (Aimen & blocken met je wapens)

Quests
- Meeste quests zijn bugged

En nog wel heel veel meer maar overduidelijk niet klaar voor release.
Mogelijk een goede zet, nu heb ik de ontwikkeling van deze game niet heel erg gevolgd echter is een gebrek aan (endgame) content iets dat vele MMO's gereleased in de laatste 10-15 jaar parten heeft gespeeld.

Dan zag je altijd vaak dat een MMO bij launch redelijk succesvol was, zeker wanneer het eens de tag "WoW Killer" had, maar dat na enkele weken, soms maanden je toch zag dat het aantal spelers enorm kwam te dalen, zeer regelmatig met de kritiek dat "er niets meer te doen was" omdat de release (level) content en early endgame zeer snel geconsumeerd werd door de playerbase en er daarna helaas weinig meer overbleef en er ook vaak nog geen goede content cycle uitgedacht was voor nieuwe content.
Er zijn vele wow killers geweest ... maar geen enkele game komt aan de hielen van wow om het zo te zeggen. Ok in classic was het het wat anders. Dan had je de huilde die met moeite bal konden clearen. Sommige konden AQ clearen, en een paar enkelingen geraakten tot bij sapphiron of kel thulzad. Ik heb toen “hardcore” gespeeld En zat bij de laatstse. Was zelfs de best gegeerde paladin op de server. Maar nu speel ik casus. Wow nu lijkt totaal niet meer op classic, bosS mechanicus zijn er serieus op vooruitgegaan. Je kan de moeilijkheidsgraad zelf controleren, er is pvp genoeg solo content. Nu een game uitbrengen die deze dingen kan overtreffen is bijna onbegonnen werk. Er zullen altijd keuzes moeten gemaakt worden want spelers gaan vergelijken met de huidige Wow niet met wat er ooit was ... Ik ben zelf terug classic gaan spelen ... maar dan wat een timesink ... ik ben ondertussen uiteraard vele jaren ouder. Speelde wow net iets voor molten core uitkwam ... Andere prioriteiten etc. Maar al hetgeen er nu is los je dat moet bouwen ... ik ben zelf programmeur ... maar ik zou er niet graag aan beginnen. En je programmeurs aantal x10 doen zal ook niet ervoor zorgen dat iets 10x sneller af is. Om zoiets nu te ontwikkelen moet je hele diepe zakken hebben, en zelfs misschien een pot onder een regenboog. Zelfs moest je launchen met 75% dan nog zal je snel updates moeten hebben wil je dat mensen blijven. En dan heb je het hele warcraft verhaal/universum nog dat mensen aanspreekt ... Blizzard spreekt al lang over titanfall de opvolger van Wow .... maar Wow is verre van uitgemolken. Want bij elke nieuwe versie blijven mensen toch kopen ... Ik inclusief,
Als ik de gameplay filmpjes zie, dan vind ik de graphics er nu al achterhaald uitzien. Laat staan in 2021.

Ik graaf mijn EQ2 account maar weer eens op ;).
Dit lijkt mij een gevalletje 6 jaar aan gewerkt en op het eind heeft niemand er interesse in.
Had wel iets meer willen zien van de skills, het lijkt wel een 3 button faceroll spel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee