Amazon Game Studios werkt aan Lord of the Rings-mmo voor pc en consoles

Amazon Game Studios werkt samen met Athlon Games aan een massive multiplayer online game gebaseerd op The Lord of the Rings. Het gaat om een free-to-playgame die zowel op de pc als op consoles wordt uitgebracht. Er is nog geen verschijningsdatum.

Athlon Games, een onderdeel van de Chinese uitgever Leyou, kondigde vorig jaar al aan samen te werken met Middle-earth Enterprises om een mmo te maken in het Lord of the Rings-universum. De studio zei toen samen te werken met een andere partij en nu is bekendgemaakt dat het om Amazon Game Studios gaat.

De mmo speelt zich af in Middle-earth, maar Amazon benadrukt dat er geen link is tussen de game en de Lord of de Rings-serie die naar Prime Video komt. Amazon Game Studios gaat de game wereldwijd uitbrengen behalve in China, daar zal Leyou voor de distributie en marketing zorgen.

Details over de game zijn nog niet bekend, maar de makers beloven hoge kwaliteit en een rijke fantasiewereld. Volgens Amazon werken er ervaren mmo-ontwikkelaars aan het spel. Amazon werkt zelf ook al jaren aan een eigen mmo met de titel New World. Die speelt zich af rond 1600 en daarin moeten spelers land koloniseren. Het nieuwe spel heeft ook geen link met de bestaande mmo The Lord of the Rings Online. Die game bestaat sinds 2007 en krijgt nog geregeld updates.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-07-2019 • 09:01

65 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (65)

65
65
29
4
0
32
Wijzig sortering
Het nieuwe spel heeft ook geen link met de bestaande mmo The Lord of the Rings Online. Die game bestaat sinds 2007 en krijgt nog geregeld updates. Dat spel is gemaakt en wordt onderhouden door ontwikkelaar Turbine, onderdeel van Warner Bros.
Dit is allang niet meer het geval. Overgedragen aan ontwikkelaar Standing Stone Games en uitgever Daybreak.
de ontwikkelaars van turbine zijn standing stone geworden zover ik het weet , dus zijn nog steeds dezelfde dev's die het spel ondersteunen
Maar wel nog altijd geregeld updates.
LOTRO is niet meer van Turbine maar van Standing Stone Games. Het is een afsplitsing van Turbine.

Ik maak me wel wat zorgen over hun licentie als er een ander LOTR MMO wordt gemaakt...
Maar ik vraag mij nog steeds waarom ze dat zouden doen? Er bestaat al een lord of the rings mmo die al aardig wat jaartjes online staat en de lord of the rings hype is ook al aardig wat jaren voorbij.
Omdat Amazon inzet op een nieuwe LotR hype/ revival denk ik. Ze komen ook met een serie: https://editorial.rottent...-the-rings-amazon-series/
Binnenkort is er natuurlijk de silmarillion serie waar deze mmo waarschijnlijk op inhaakt.
Het is geen Silmarillion serie. We weten al dat de serie, het eerste seizoen iig, over de Second Age gaat en de Silmarillion houdt zich daar maar een klein beetje mee bezig. Het overgrote deel van de serie zal dus gewoon origineel materiaal worden van de schrijvers, met kleine stukjes van de Silmarillion als inspiratie.
En die MMO is nog niet eens zo verkeerd, waarom niet gewoon een overhaul van die MMO?


En dan nog heb ik liever een nieuwe RTS, die amper nog op de markt worden gebracht i.t.t nog een nieuwe MMO of f2p game.
Wat ik me eerder afvraag is waarom nog een F2P MMO, markt is al redelijk overspoelt die types, en geen idee lijkt lang in handen gehouden te kunnen worden als echt zijnde winstgevende projecten, ze worden om de haverklap van de hand gedaan, hoeveel bedrijven hebben nu ondertussen de huidige LOTRO MMO al in handen gehap, 5 of 6 als ik me zo herinner.

Afgelopen tijd ook al paar groten roemloos van het toneel zien verdwijnen door te weinig interresse die des tijd grootse namen waren met grote bedrijven er achter, nooit hun potentieel kunnen berijken, en in obscure F2P weg mogen kwijnen in de vergetelheid.

Deze al zeker wel wat mensen omwege LOTRO aantrekken, wellicht ook in de hoop weer iets van die glorie MMO tijd terug te vinden, om na paar maanden als zoveelste F2P van hand tot hand te gaan tot niemand er meer echt aan denkt om te spelen.

Wellicht Cynisch van me.. maar kan me gewoon niet voorstellen met de huidige populaire gespeelde games, dit een levensvatbaar project kan zijn, parrallen aan LOTRO, ondanks het gaat om een "ander" verhaallijn.
Leuk, tot ik "Free"-to-play zag. Weet je wel weer genoeg.
Cash-shop, pay to win, gebrek aan polish, free-play mensen ondergeschikt aan betalende mensen. Of het ergste van allemaal: lootboxes.

[Reactie gewijzigd door Cilph op 11 juli 2019 09:14]

Ik speel(de) ontzettend veel free to play games. Apex Legends, League of Legends, Warframe, GunZ, Maplestory, Path of Exile, Planetside 2.

Ik snap niet dat free2play direct betekend dat het een slecht spel is. Ik lees hier meer dan 5 comments die direct vrezen voor pay2win, terwijl het niet eens voor mobile uitkomt (wat het slechtste platform qua f2p is imo). Alle spellen die ik heb gespeeld vind ik redelijk eerlijk qua wat ze vragen, waarbij de meeste enkel costmetica betaald maken.

Daarbij vind ik vaak f2p games leuker, omdat ze dynamischer zijn. Er moet nieuwe content uitgebracht worden voor geld en om mensen aan te trekken. Dat kan natuurlijk ook bij een pay to play game, maar het update beleid van bijvoorbeeld Fortnite, League of Legends, etc geeft je als niet betalende speler ontzettend veel content.
Ik heb geen ervaring met de andere games, maar GunZ is een erg slecht voorbeeld voor je standpunt. Dit spel heeft een erg flink pay2win character, waar je per maand kon betalen voor de beste wapens/armor/meds in het spel. Letterlijk 2x wat een f2p bezit. Gezien de hoge moeilijkheidsgraad van het spel, betekenen die wapens en armor niet gelijk dat je wint, maar dat neemt niet weg dat je een veel sterker character hebt door te betalen.
Hmmm dit is niet iets wat ik mij herinner. Ik kan mij herinneren dat mensen voor de beste wapens en gear de PvE modus spamde. Ik kan mij niet eens herinneren dat er een maandelijks iets was?

Ik wist wel dat bepaalde gear enkel te koop was en dan had je vaak echt iets wat hogere stats. 2X tov een f2p is niet wat ik mij herinner, al is het wel al heel lang geleden dat ik GunZ heb gespeeld. Ik geloof dat het ook wel veel slechter is geworden na ijji.

[Reactie gewijzigd door brammetje1994 op 11 juli 2019 10:16]

Jouw GunZ is misschien de oude GunZ. De huidige GunZ is niet dezelfde die we 10 jaar terug speelde.
Nou, dat lijkt mij inderdaad niet het geval. GunZ is niet langer live (behalve de opvolger) en de huidige private servers die nog wel online zijn maken het veel gemakkelijker om goede/leuke loot te acquiren.
De GunZ waar brammetje naar reffereert is inderdaad de GunZ (iGunZ) in het begin stadium toen het nog niet door ijji games werd beheerd en toen de game ook echt door alleen maar liefhebbers werd gespeeld zonder hackers en bots...

Eeuwig zonde dat deze game kapot is gegaan en ik hoop dan ook echt dat er ooit nog iets soort gelijks voor terugkeert alhoewel ik tegenwoordig een stuk trager ben met shooters...
Waarschijnlijk komt dit sentiment omdat er vanuit het oosten veel mmorpg komen met een hoog pay2win gehalte.

De Koreaanse studio NCsoft heeft bekende f2p titels als AION en Blade and Soul. Deze duwen je constant ingame advertenties voor mtx aankopen door de strot. Dit merk je bij het merendeel van de gratis spellen in dit genre.

De spellen die je opnoemt zijn meer de uitzondering als de standaard helaas. Dit is ook de reden waarom deze spellen alleen maar lijken te blijven groeien in populariteit.
Ik snap niet dat free2play direct betekend dat het een slecht spel is.
Kan het ze niet kwalijk nemen, in de meeste mmo's zit tegenwoordig reclame, in-app purchases en weet ik het wat voor p2w ongein. Het mmo imago is hier echt wel flink door vervuild geraakt wat ik persoonlijk best jammer vind. Nieuwe mmo games die free to play worden krijgen vrijwel vaak direct de stempel p2w puur gewoon doordat de rest het verkloot heeft.

Dat wetende echter zal ik elk mmo spel wel een kans geven als het mijn interesse te pakken krijgt. Er zijn immers ook gewoon nog studios die games maken voor de leut met de bedoeling iemand te entertainen en niet elke cent uit iemands broekzak te trekken. Het zou jammer zijn om juist die studios over een lijn te trekken met die grote bedrijven puur alleen op basis van het soort genre games dat ze uitbrengen.

Ik zeg, geef ze een kans en we zien wel. Flikken ze ook een p2w systeem erin te knallen wat heel het spelplezier bederft, dan is het voor mij ook ineens over en uit en zal ik in de toekomst geen games van die studio meer willen spelen/kopen.
Dat komt omdat Free2play een negatieve lading met zich meebrengt. Namelijk:

Free2play - veel nieuwe content, vaak tegen betaling. Soms Pay2Win.

En bij..

Betaalde game - meestal weinig nieuwe content (add-ons), vaak gratis. Uitgebreide content (DLC/Expansion) is dan weer wel tegen betaling (seasonpass etc).

Uitgevers kunnen het in dit geval nooit goed doen. Men wilt veel content voor weinig geld. Dat werkte vroeger, maar de game-industrie is zodanig veranderd dat het naar mijn mening niet meer van deze tijd is.
Ik heb 7 jaar nu league of legends gespeeld , en ben nu +- 2 jaar bezig met fortnite.
Ik vond de eerste jaren League of Legends, echt een leuk en tof spel, zeker kon je wat skins/champions kopen met geld, maar verder viel t allemaal wel mee. Je moest bijvoorbeeld Rune Page's kopen en met runes indelen om zo beter te worden, en dat kon alleen met ingame currencies die je moest verdienen voor t spel te spelen''grinden'' .

Vind t nu allemaal een groot aftreksel krijgen van Battle Passes krijgen, overigens geld dit voor bijna alle free to play games, en zelfs voor betaalde spellen vind ik de season's pass, dlc etc allemaal grote bullshit.
En ja , je kan er voor kiezen om dit soort dingen niet te kopen, maar momenteel in Fortnite heb je zonder Battle Pass toch echt weinig leuks om te spelen. Er is sinds een paar maanden nu Arena mode, waarin je omhoog gaat met punten. maar als je eenmaal divisie 7 heb gehaald (champions league) is er niet echt meer een rede om die modus te spelen, behalve dat je meer competitieve mensen tegen komt.


Ik speel fortnite ook alleen maar omdat al mijn game maatjes dit spel spelen, en ik gamen alleen niet leuk vind.
We wachten t op WoW classic met zijn 5e, leuk spel zonder ingame stuff waar je voor moet betalen.
Ik vind de battlepasses bij vrijwel iedere multiplayer game zoals LoL, Apex, Fortnite echt wel een vrije keuze. Je mist niks aan de core gameplay door het niet te doen, je wordt er niet slechter van, alleen het is wel veel leuks voor weinig geld.

Ik vind het zelfs leuker tov hoe het vroeger was: Je koopt je RP en haalt 1/2 skins en klaar. Nu kan je maanden genieten van je uitgave en wordt je beloond door meer te spelen.
Ik speel(de) ontzettend veel free to play games. Apex Legends, League of Legends, Warframe, GunZ, Maplestory, Path of Exile, Planetside 2.

Ik snap niet dat free2play direct betekend dat het een slecht spel is. Ik lees hier meer dan 5 comments die direct vrezen voor pay2win, terwijl het niet eens voor mobile uitkomt (wat het slechtste platform qua f2p is imo). Alle spellen die ik heb gespeeld vind ik redelijk eerlijk qua wat ze vragen, waarbij de meeste enkel costmetica betaald maken.

Daarbij vind ik vaak f2p games leuker, omdat ze dynamischer zijn. Er moet nieuwe content uitgebracht worden voor geld en om mensen aan te trekken. Dat kan natuurlijk ook bij een pay to play game, maar het update beleid van bijvoorbeeld Fortnite, League of Legends, etc geeft je als niet betalende speler ontzettend veel content.
Uit eigen ervaring zijn er meerdere games geweest die f2p zijn, en in de basis best wel goede games.


Maar wat ik merkte is dat als men DLC, skins,, guns, models, etc verkoopt.

WORDT ER NIET MEER GEFOCUSSED OP HET NIET GRAFISCHE ASPECT VAN DE GAME.


Blacksquad is een geweldige f2p shooter, maar er zijn al 1000en threads geweest met player suggesties, verbeter punten, bug reports, etc.

Er wordt 0,0-5% geluisterd naar alle klachten, en feedback die de game beter zouden maken.

Wat doen hun?

Pure focus op cosmetica, nieuwe guns, en al die shit i.p.v basic bugs te fixen, nieuwe mappen etc.


Over het algemeen is f2p != f2p, en kom je hoe dan ook aan het betalen, of betaal je met frustratie omdat de developers liever skins maken dan hun game fixen.


Alleen al de basis design filosofie van deze games is in opzet al het begin van problemen

Game != veredelde cash machine die je ook in het casino vindt.=, of zoveel mogelijk revenue streams erin pleuren wat DUIDELIJK de gameplay effect(en iedereen die dat ontkent heeft stront in de ogen).

Vroeger verdiende je die skins door te spelen, nu moet je ervoor betalen zodat je er mee MAG spelen.

Ik ben zo blij als EA dood gaat, of een activision ze hebben het gamelandschap zo enorm verneukt de laatste jaren, dat er nog maar weinig games zijn waar je plezier uit kunt halen.

De rest is allemaal copy-paste assets
Game !=

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 11 juli 2019 15:35]

Dus jij hebt ervaring met een game/developer en baseert daar je mening over mbt andere f2p games?

League of Legends is zo'n game die vooral met cosmetische items zijn geld verdiend. En ja, ze ontwikkelen veel skins. Maar ze releasen ook vrijwel iedere 2 weken een patch met o.a:
 • Nieuwe gamemodes
 • Re-balancing (items, champions, masteries)
 • Nieuwe champions
 • Nieuwe items
 • Nieuwe masteries/runes
 • Vernieuwingen van huidige champions
 • Grafische overhaul van de game en champions
 • Vernieuwingen van huidige champions
 • Bugfixes
 • Nieuwe UI/game features
 • Bugfixes
Om even een lijstje te maken uit mijn hoofd. Niet ieder f2p spel is hetzelfde ;) En ja, ook de ontwikkelaar van LoL maakt fouten, maar ze houden al bijna 10 jaar het spel relevant door de hoeveelheid (gratis) support.
Ik belicht gewoon een vorm waar f2p heel erg mis gaat, en de focus op $$$ i.p.v community building en long term thinking is :)

Ik game al erg lang hoor, ik weet dat het ook op een goede manier kan zonder grind mechanics + multipkle revenue stream focus te hebben. (Warframe, America's Army, Path of Exile, etc etc)

LoL is mischien een voorbeeld hoe het wel moet, zo ook enkele andere games. Maar bij deze game die ik noemde zijn er enorm veel voorbeelden die ook op andere f2p games van toepassing zijn.

Path of Exile, de meeste moba's en wat andere games zijn iets positiever natuurlijk, maar die focussen daadwerkelijk ook op de game + community building.

veel f2p doen dat niet

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 11 juli 2019 17:31]

Dat er een betaal systeem in zit hoeft niet altijd te betekenen dat ze daar een voordeel uit halen, ik denk dat in de meeste gevallen het vooral Character/Weapon Skins zullen zijn die je kan aanschaffen met geld wat verder geen voordelen bied ten opzichte van de default skins.
Mensen willen opvallen in de menigte en betalen daar toch wel voor, ik verwacht dat het die richting op zal gaan.

Hopelijk maken ze hier snel meer over bekend.
Om een voorbeeld te noemen: Guild Wars 2. Op zich prima spel, maar de endgame is cosmetics verzamelen. En natuurlijk, alles wat enigzins mooi is zit in de cash shop en andere spelers lopen bijna letterlijk in vodden of armour gemaakt van afval. Zo is het een beetje tegenstrijdig, en dit neemt de hele endgame weg.
Word waarschijnlijk net zo'n money grabber als Elder scrolls online, ik haak echt af bij dit soort constructies.
dat zou kunnen betekenen dat er een premium/VIP systeem in kan komen. Hopelijk wordt het niet Pay-To-Win
Free to play, Pay to win, net zoals in veel mobiele games.
In het algemeen is het pay to win. Ben wel nieuwsgierig hoe het ze het gaan doen om het kostendekkend te maken. Als het EA is dan weet je het al. Maar van Amazon game studios heb ik geen ervaring hoe zo zulke dingen doen. Want er zijn spelen waar je goed free to play het spel kan spelen, Eve-online, Star Trek Online(al is dit erg lang geleden dat ik dit gespeeld heb).
sto noem ik nou geen goed voorbeeld voor een free to play game het is niks meer dan een grind fest
Ze moeten incentieven hebben om toch geld te krijgen, meestal in de vorm van skins. Het enige probleem is dat binnen MMO's het uiterlijk van gewonnen gear uit moeilijke content meer prestige meedraagt dan wat er gewoon mooi uit ziet ("ik heb er voor gewerkt" vs "mama's creditcard"). Mounts in World of Warcraft uit moeilijke content winnen dan ook meer aanzien dan mounts uit de real-money-shop.

Dus wat blijft er ove rom geld mee te verdienen? Tijd besparende bonussen of members-only content (DLC of zoals Runescape dat doet). Members-only content is niet zo erg, totdat er dingen te behalen zijn die je sterker maakt dan niet-members.
Uiteindelijk is het toch niet free to play.. :)
Zolang het maar geen pay to win game wordt (ik neem even aan dat er micro-transacties komen).
Hopelijk wordt dit wat, het lijkt dat de laatste tijd MMO's(RPG) niet meer super populair zijn naar mijn gevoel. OF tenminste zo voelt het bij mij, ik kan zelf ook echt niet meer erin komen als ik de huidige MMO's probeer te spelen.

En hopelijk is er de hobbit class, al denk ik dat de personages (character namen), Bilbo en Frodo al snel weg zullen zijn :+
Zelf ben ik m'n grootste interesse in mmo's verloren na een paar jaar WoW. Als je het lang genoeg gespeeld hebt merk je dat het zo'n grote timesink is dat er weinig tijd voor andere games overblijft. Als je er niet genoeg tijd in stopt kun je niet meekomen met de rest en is het ook niet interessant meer. Ik heb na WoW nooit meer de behoefte gehad een nieuwe game te proberen gebaseerd op het mmo concept.

Nou kan ik niet voor iedereen spreken, maar ik kan me best voorstellen dat er nog meer mensen zijn die er hetzelfde over denken als ik. Misschien ga ik deze nog wel eens een keer proberen (LotR is wel een erg coole wereld). Als het toch gratis is, waarom niet. Maar ik denk niet dat ik er 1 cent aan uit zou willen geven. Zo gauw ik een verplichte MTX zie ben ik weg.
Het zou uiteraard ook een constructie kunnen worden zoals in SWTOR (Star Wars the Old Republic). Dit is als sinds geruime tijd gratis te spelen. Gratis is echter wel beperkt. Je speelt in principe de Vanilla game met de class storyline (tofste story van alle expansions naar m.i.) met wat restricties. Denk hierbij aan aantal character dat je kunt aanmaken. Tevens krijg je Cartel Coins (premium valuta) die je ingame kunt uitgeven aan van alles en nog wat.

Degene die niet meer zo 'into' MMO's is, maar eigenlijk wel het spel op zijn gemak wilt spelen en de story content wilt ervaren kan dit gratis doen. Wil je wel een paar dingen unlocken kan je de Cartel Coins eenmalig/meerdere malen kopen. De hardcore MMO-er die alles wilt doen betaald er echter voor d.m.v. een abonnement.

Verder is er ook nog een status die ertussen in zit, genaamd preferred. Dit zijn mensen die ooit eens een abo hebben gehad, of Cartel Coins hebben gehad. De unlocken weer een paar dingen die de echte Free to Play spelers weer niet krijgen. Ze hebben echter niet zo veel unlocked als de abonnees.
Dit is waar.

Heeft denk ik ook te maken met de demografie van de gamer( gemiddelde leeftijd van de gamer is boven de 30 al een lange tijd).

MMOs zijn een huge time sink met verplichtingen. Vaak moeilijk te combineren met een gezin en andere dingen in het leven.

In het oosten zijn MMOs nog wel erg groot laatste keer dat ik het onderzocht. ;)
Ach, de bekendere dwergen, elfen maar ook de maia namen (en dan zeker die van de Isturi orde) zullen ook erg snel geclaimed zijn.
Het enige verschil is wel dat er daar veel meer van zijn.
Het zal mij niks verbazen dat ze de namen die in de boeken voorkomen al op in gebruik gezet hebben of misschien zijn die wel gereserveerd voor hun zelf.
Vraag ik me toch af wat dit gaat toevoegen of anders doen dan de bestaande LotR MMO, dat is toch al jaren gewoon een prima MMO?
Ze noemen dit expliciet een a free-to-play massively multiplayer online video game, geen 'role playing game', dat is geen rare typefout gezien de trackrecord van Leyou, dat dit dus niet zo'n klassieke RPG kan zijn.

Gelukkig, diezelfde Leyou is onder andere eigenaar van DE, Digital Extreme, de jongens achter Warframe. Dus markttechnisch zouden ze redelijk moeten weten wat kan werken.

Goed, heb geen idee wat Amazon qua focus heeft met zulke games, maar volgens mij had Amazon ook de game gemaakt achter TGT en die was niet bepaald van hoog niveau (maar wel leuk verwerkt in de serie). Gezien we al LOTRO hebben (verwacht geen deel2), een moba, cardgame en diverse SP games, we gaan het zien wat ze kunnen maken :P
is hij nog Melkor, of al Morgoth?
Complimenten voor de lore-kennis!! _/-\o_
Amazon Game Studios gaat de game wereldwijd uitbrengen behalve in China, daar zal Leyou voor de distributie en marketing zorgen.
Amazon host als ik het goed heb ook fortnite, maar niet in het midden Oosten en Afrika. Waardoor je veel spelers met hele hoge ping krijgt op de Europese servers.

Waarom kunnen ze dit spel dan wel opeens overal gaan hosten?


Ik hoop persoonlijk dat ze het spel een beetje simpel houden. Er zijn zoveel ingewikkelde mmo ( zoals the Elder Scrolls online) met zoveel verschillende abilties rassen kleding wapens en skill trees, dat het een hele studie is om het een beetje door te hebben. Wat was er mis met de gebalanceerde simpelheid van old school runescape?
Ik hoop dat ze voornamelijk veel Quests, achievement en knowledge in de game gaan stoppen.
hopen dat je het spel zelf wel moet kopen en de uitbreidings pakketten zoals guildwars 2. en de rest gratis.
guildwars 2 ben ik wel een beetje op uitgekeken omdat anet zo hebberig is. ja ze moeten geld verdienen, maar mensen 125 euro te laten vergokken aan lootboxes en dat ze uiteindelijk alleen troep krijgen vind ik niet kunnen. ze zijn te gierig om de skins voor 5 of 10 euro te verkopen. ik wilde al graag een andere mmo maar WoW zou ik niet meer terug komen. en ffxiv is zelfde prijs als WoW dus gaat hem niet worden. ik hoop echt dat deze game een succes word. 😃 en dat er veel van guildwars 2 daar heen gaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee