Eerste mmo van Amazons gamestudio verschijnt in mei 2020

Amazon Game Studios heeft meer details bekendgemaakt over zijn eerste mmo, New World. Het spel verschijnt in mei 2020 exclusief voor de pc. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe trailer vrijgegeven.

New World verschijnt in mei in een Standard Edition voor 40 dollar; de Deluxe Edition met extra skins en emote-sets kost 50 dollar. Het spel verschijnt op Steam en spelers hebben geen Amazon-account nodig voor toegang tot de openwereld-mmo. In april komt er een gesloten bèta voor spelers die het spel als pre-order bestellen.

De eerste mmo van Amazon Game Studios draait om het eiland Aeternum, dat in een ver verleden bevolkt werd door de Ancients. Zij maakten gebruik van de krachten van Azoth, dat onder andere voor het eeuwige leven zou zorgen. Kolonisten proberen in de zeventiende eeuw het eiland onder controle te krijgen en moeten daarbij strijden tegen rivalen en een kwade kracht met de naam Corruption.

New World is solo en in teamverband te spelen. Het spel krijgt gevechten met maximaal honderd spelers en npc's en per server kunnen er duizend spelers actief zijn. Er komt verder een progressiesysteem, maar er zijn geen classes. Amazon werkt al drie jaar aan het spel. Een andere mmo waar Amazon aan werkt, is gebaseerd op The Lord of the Rings.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

13-12-2019 • 14:52

38 Linkedin

Reacties (38)

Wijzig sortering
Een MMO wordt en kan pas echt succesvol worden beschouwen als er een grote markt is buiten de game om. Een MMO zonder Real Money Trading is een MMO die geen lang leven zal hebben. WoW, Lineage II, Eve Online bestaan allemaal nog steeds omdat iets wat meer duistere figuren een manier vinden om hun uurtjes achter de pc kunnen omzetten naar een inkomen. Auto-play elementen die zijn toegevoegd door ontwikkelaars hebben power level services om ver geholpen. Maar gold (of hoe de valuta ook heet) zal altijd verkocht worden op de zwarte markt. Zo niet; einde MMO. Het is dus maar zien hoe dit zich gaat ontwikkelen. Maar op de trailer gebaseerd; mei 2020 online, oktober 2020 free to play, servers dicht op oktober 2021.
HIer ben ik het niet geheel mee eens.
Wat essentieel is om een MMO op langere termijn interessant te houden is end-game content en juist daarmee valt of staat een MMO. Juiste keuzes maken om de end-game spelers geboeid te houden,

Spelers die in het end-game niveau zitten zal je snel verliezen als er geen uitdaging meer is. In wow betekende dat steeds weer nieuwe "meta" in skillsets ontwikkelen om de laatste bosses te kunnen verslaan. Vernieuwende mechanics introduceren voor een boss fight in nieuwe dungeons. Nieuwe type Battlegrounds en een constante hunger voor nieuwe en betere gear. Gold sellers werden juist actief bestreden en waren een plaag voor fair gameplay.

Voor een game als Eve betekent dat nieuwe klasse schepen introduceren, nieuwe spelvormen introduceren: corporation types, eigenaar worden van space stations, stukken space kunnen claimen en ga zo maar door. In world of tanks bereik je dat door nieuwe tanks en nieuwe maps en nieuwe spelmodes te introduceren.

Real money trading is in mijn optiek juist ondergeschikt hier aan. Een goed voorbeeld hiervan is de revival van Elder Scrolls Online met de Morrowind expansion. Goede nieuwe content, nieuwe gebieden om te verkennen, interessante storyline en vernieuwende gameplay. Geen real money trading.

Een spel is interessant op 3 assen: Game Mechanics, Techniek (graphics, AI) en Story. Afhankelijk van het type MMO houd je het boeiend voor je end-game spelers als op het gebied van mechanics of Story nieuwe content toevoegt. Kleine updates verbeteren de meta van je game of voegen kleine veranderingen toe zoals nieuwe gear of nieuwe schepen. Grotere updates brengen nieuwe dungeons, nieuwe gebieden of grotere verhaallijnen in het spel. Als een MMO neigt naar een simulatiegame dan kan het interessant zijn om op het gebied van techniek>Graphics een update te doen. Als het een RTS of een PVE game waar is AI een belangrijk aspect heeft in PVE kan de AI een interessante zijn om het voor de end-game spelers boeiend te houden door de moeilijkheidsgraad op te krikken.

Bij een MMO zijn natuurlijk ook de medespelers een belangrijke factor in het succes en feitelijk onderdeel van de "game mechanics", zeker als het om PVP gaat. Een behulpzame community die actief nieuwe spelers helpt op gang te komen is dan essentieel in dat opzicht. En dat kan je met game mechanics ondersteunen. Hoe laat je nieuwe spelers aansluiten bij het niveau van de end-game spelers voor raids of gevechten in 0.0? Hoe zorg je ervoor dat nieuwe spelers het gevoel hebben dat ze in fair gameplay pvp terecht komen.

[Reactie gewijzigd door Goros op 13 december 2019 16:35]

Fifty on fifty, protecting huge forts, attacking them, and warring over territory. But the world hits back too. The monsters don't want you here and as you start to move into their land, they will push back

Dus het lijkt een action RPG PVPVE te gaan worden, nog ergens iets gevonden over eventuele aparte PVE-only servers (het principe met forts is beetje Tabula Rasa principe).
"We've also put a lot of quests in that cater to the single player, to the PvE player. And when I talked earlier about the AI trying to take back territory, some of this has been set up so that a single player can get involved. One person can make a difference in the world, which is really important to us."
Aardig goede zet, ze lijken op papier aardig wat juiste aspecten van de game te pakken (geen class, open-dropin-events), maar valt/staat toch altijd met de game mechanics, hoe mooi iets kan zijn.. als het speelt als een baksteen, heb je er nog niets aan :P
Er is al sinds aardige tijd wat gameplay beschikbaar, op youtube en hier bijvoorbeeld. Het is in principe een grote sandbox pvp game met elementen van rust (craften/gatheren/builden/raiden). Je kan je ook aanmelden voor de closed beta via deze link.

Al in al moet ik het nog maar gaan zien. Het ziet er redelijk beperkt uit in scope voor mij, de trailer daarentegen laat weer een leuke settings/variatie in vijanden zien.
Heb een maandje het spel mogen spelen. Het mooie systeem wat hier inzit is dat als je als speler iemand anders dood in een vredige zone je de stempel "Criminal" op je krijgt (Om andere spelers aan te vallen moet je een speciale knop indrukken om aan te zetten dat je aanvallen PvP damage doen) Wanneer je deze tag kreeg mocht iedereen je in de wereld in mekaar slaan zonder gevolgen. Pleegde je daarna nog een keer een criminal act dan werd dit zelfs uitgebreid naar 8u en daarna 24u als ik het goed had. Deze tijd was in-game dus uitloggen werkte niet.

Ik vond dit systeem erg welkom en zorgde ervoor dat mensen die PvP opzochten naar de specifieke gebieden gingen en niet iedereen overal konden uitmoorden want dat maakte dat je de game eigenlijk niet meer normaal kon spelen.
Alleen is PvE niet alleen de single player.
Jaja, Amazon :D
Ze hebben het budget en de mentaliteit om er een tripple A studio en/of uitgever van de maken. A la EA of Ubisoft.

Nu hopen dat ze een paar succesjes hebben, en wie weet krijgen 'de grote namen' er weer wat competitie bij.
Ze hebben het budget en de mentaliteit om er een tripple A studio en/of uitgever van de maken. A la EA of Ubisoft.
Yup. Ze hebben inderdaad de mentaliteit om het compleet om zeep te helpen, net als EA en Ubisoft.... Goede vergelijking ;-)

Maar laten we hopen dat ze het juist níet zoals EA en Ubisoft aanpakken. Zeker in de MMO wereld zijn dat dé voorbeelden van hoe je een hele goede game door verkeerd beleid om zeep helpt
Ik heb sinds dat ik van school af ben eigenlijk helemaal geen tijd meer gehad om een MMO te spelen. Ik merk vaak dat ik er teveel tijd in moet steken. Meer dan ik heb in ieder geval. Wellicht dat deze MMO wat anders wordt en het ook prima te spelen is voor iemand die casual een paar uur in de week gamed.

De trailer ziet er wel mooi uit. Zou dit de mooiste MMO zijn tot nu toe?
Het is een CGI trailer, dat zegt bar weinig. :P
Er zweven al wat ingame (beta) footage rond. Dat ziet er niet zo mooi uit als de trailer, maar zeker niet lelijk te noemen.
Ik word echt niet warm van de trailer. Niets meer dan grafische vormgeving van typische Tolkien-achtige 'high fantasy'.
Geen tijd voor een MMO, dus ook geen tijd voor een andere game? Ondanks dat ik met werk, vrouw en twee kinderen ook niet veel game tijd meer heb, kan ik nog steeds een paar uur per week vrij maken voor verschillende games en dus ook voor MMO`s.

Elite: Dangerous, Battlefield, Fortnite, Black Desert Online, EVE Online, EVE Echoes en No Mans Sky zijn spellen waar ik regelmatig wel in kan spelen.
True, met een MMO zou het wat gemakkelijker zijn om meer uuren vrij te kunnen hebben om ook in een clan mee te kunnen komen, maar dan zou ik natuurlijk ook de andere games een beetje minder kunnen gaan doen. Tijd voor games kun je eigenlijk altijd wel zelf indelen. Gewoon minder met de vrouw op de bank :p
Tegenwoordig kan je bijna iedere MMO casual spelen.

WoW is bijvoorbeeld prima te spelen met een paar uurtjes per week. Ja je kan niet op het hoogste niveau spelen maar dat kan je bij geen enkel spel zonder er veel tijd in te steken.

Over hoe mooi het is valt weinig te zeggen aan de hand van de trailer want dat is denk ik geen ingame render.
Probeer maar eens wow classic... Moet je toch echt wat tijd insteken etc :)
Dat je ergens tijd in moet steken betekend niet dat je het niet casual zou kunnen spelen. Ja het duurt dan uiteraard wat langer maar het kan natuurlijk net zo goed.

Als je casual een SP spel gaat spelen doe je er ook langer over maar het kan prima natuurlijk.
En zelfs classic is prima casual te spelen! ^^ Heb gemiddeld maar één avond ( 3-4 uurtjes ) per week om te spelen. Gaat prima, houdt het ook lang interessant.. duurt alleen allemaal wat langer :P
Misschien dat je dan eens Pantheon: Rise of the Fallen in de gaten kan gaan houden.
In development door onder andere de recent overleden Brad McQuaid van Everquest faam.

Het ziet er sterk naar uit dat dit alles behalve casual wordt. Let wel, er kan nog een hoop veranderen want ze zitten volgens mij nog niet eens in Alpha of net aan in Alpha. Er zijn wel al speel sessies op youtube te vinden.
Tja, hij zegt ook 'bijna'.
Ook EVE Online kun je casual spelen. Zeker nu ze de "gratis" versie hebben. Daarnaast is er nu ook EVE Echoes voor op de mobiel, kun je bijna afk gamen :)
Zijn er nog mensen geïnteresseerd in cinematics? Helemaal bij MMORPG's is bekend dat ze net zo dicht in de buurt zitten van het daadwerklijke spel als een dagje Efteling of een desem brood (hint: totaal niet).

Het verhaal leest wat doorsnee, waarschijnlijk komen er ook quests waarbij de speler 'the one' is enzo.
CGI trailers (en ingame video's) zijn er toch voornamelijk voor de setting en het verhaal? Dat het in game niet het zelfde is maakt toch niet zo heel veel uit?

We hebben al sinds jaar en dag cutscenes die niet veel met het spel te maken hebben.
Cutscenes en advertenties zijn wel twee heel verschillende dingen natuurlijk. Een cutscene gebruiken om de fantastie van spelers omtrent gebeurtenissen in een game wat meer te voeden, da's één ding. Om een advertentie te maken op basis van iets wat nul met het spel te maken heeft anders dan dat het een gedachtenspinsel is van de schrijver, daar kan ik niet zo goed tegen.
Ik ben het er niet mee eens, er word nergens gepretendeerd dat dit in game of zelfs in engine is en het heeft duidelijk te maken met het spel, namelijk het verhaal waar het allemaal om draait.

Word of Warcraft heeft ook steeds trailers die niet ingame zijn, en ik denk dat iedereen ondertussen wel weet dat het spel er niet zo uit ziet of speelt.
Trailer ziet er prima uit. Setting is ook wel ok. Deze gaan we even in de gaten houden. :)
Het zal wel aan mij liggen. naam van de game "New World" vs World of warcraft
Dan heb je "Azeroth" als wereld in WoW, hier heb Azoth als 'bron van kracht' beide MMO like games.
Kunnen ze niet iets meer benamingen verzinnen die niet zo snel lijken op die van een succesvolle soortgelijke andere game?
Azoth was considered to be a universal medication or universal solvent, and was sought for in alchemy[1]. Similar to another alchemical idealized substance, alkahest, azoth was the aim, goal and vision of many alchemical works. Its symbol was the Caduceus. The term, while originally a term for an occult formula sought by alchemists much like the philosopher's stone, became a poetic word for the element mercury. The name is Medieval Latin, an alteration of azoc, being originally derived from the Arabic ''al-zā'būq'', "the mercury"[1].
Komt uit de 16e eeuw als ik het zo goed lees, en die tijd is wanneer de new world (Amerika en Oceanië) ook als term ontstond.

Was ook het eerste wat ik dacht, en waar de setting op lijkt.

Hadden ze ook voor andere namen kunnen kiezen? Ja, maar ze lijken wel thematisch correct.
aeternum
eternally, always, perpetually, constantly
Lijkt ook redelijk te passen.
Doet me erg denken aan princess mononoke, met dat hert in het bos en de omgeving...
En grut? Van i am grut, zit er ook nog is in...

[Reactie gewijzigd door cyberpunkog op 13 december 2019 15:57]

Ik ben heel erg benieuwd een nieuwe goede MMO is zeer welkom!
Ik kan mij herinneren dat ze in deze game 10.000 mensen tegelijk wilden laten vechten, ze hebben zo te zien de boel dus lekker terug lopen schroeven.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee